# #

28 Μαΐ 2011

Απαξιωτικος ο "δημοκρατης" Παγκαλος και παλι...Τα δικα σας παιδια και τα εγγονια των παιδιων σας Παγκακε, δεν θα πεινασουν ποτε γιατι εσεις φροντισατε γι αυτο αλλα με τον δικο μας ιδρωτα και τα χρηματα του λαου....ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ...ΑΔΗΦΑΓΟΙ...ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ...που θελετε κι απο πανω να συναινεσουμε στην αυτοκτονια μας...

Οι "Αγανακτισμένοι" δεν τρομάζουν τον Πάγκαλο...???




Απαξιωτική αναφορά στους "αγανακτισμένους" πολίτες κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κάνει λόγο για "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική"


Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους ειρηνικά και ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στις πλατείες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να θεωρεί ασήμαντο αυτό που συμβαίνει στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι "Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινηματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook", καθώς φαίνεται ότι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.
"Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ό'τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι" λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: "δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".
Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.
www.seleo.gr


Αριστοφανης(με τα κοκκινα)....Καραχοντρε...που να καταλαβεις εσυ τον Ελληνα συνταξιουχο που του κοψες τη συνταξη, τον ανεργο νεο που δεν εχει αυριο στη χωρα του που εσυ καταστρεφεις,τον μικροεπαγγελματια που σαν νταβατζης του παιρνεις τον ιδρωτα του,τον απολυμενο που δε σου καιγεται καρφι αν εχει να φαει...Ενδιαφερθηκες για τους οικογενειαρχες που αυτοκτονουν  καθε τρεις και λιγο επειδη δε μπορουν να πληρωσουν τις τραπεζες σου που εσυ χρηματοδοτεις με τα δικα του λεφτα,τον εργατη που μενει ανεργος επειδη εσυ ξεπουλας την κερδοφορα επιχειρηση στην οποια εργαζεται....Που να καταλαβεις εσυ σαπιοκοιλια χορτατε τον Ελληνα που σε ψηφισε  για να χει το καλυτερο μελλον , που εσυ του υποσχεθηκες ψευτοθοδωρε...Απαξιωνεις εσυ τον Ελληνα πολιτη που ειρηνικα διαδηλωνει την απεχθεια του σ ολους εσας που χρονια κυβερνατε καταστρεφοντας τη χωρα μας και τις ζωες των παιδιων μας ...την ιδια στιγμη που τα δικα σας παιδια και τα εγγονια των παιδιων σας δεν θα πεινασουν ποτε  γιατι εσεις φροντισατε γι αυτο αλλα με τον δικο μας ιδρωτα και τα χρηματα του λαου....ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ...ΑΔΗΦΑΓΟΙ...ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ...που θελετε κι απο πανω να συναινεσουμε στην αυτοκτονια μας...



Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται..





Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη σήμερα σε νέα δήλωση σχετικά με το ζήτημα της συναίνεσης, εκφράζοντας αισιοδοξία και καθυσηχάζοντας τον ελληνικό λαό.
«Θέλω να πιστεύω ότι την Παρασκευή το απόγευμα, δεν μπήκε τελεία αλλά κόμμα. Αισιοδοξώ ότι μπορεί να.....

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ»




Πριν απ’ όλα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρά την προ δεκαμήνου απογραφή του συνολικού αριθμού υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που έδειξε αναντίρρητα ότι ο αριθμός τους δεν ξεπερνάει τις 760.000 έναντι των 1.100.000 που «υπολόγιζαν» η «Καθημερινή», το «Έθνος» και άλλοι, πρόσφατα ένας πολιτικός αρχηγός (Καρατζαφέρης) αναφέρθηκε στον αριθμό 1. 200.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε τηλεοπτική του παρουσία…



Οι έχοντες στοιχειώδες νιονιό σ’ αυτή τη χώρα, κατανοούν πλήρως τη χρησιμοποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου ως σάκου πυγμαχίας για το «ξέδωμα» του ιδιωτικού τομέα…Πρόκειται για μια διχαστική λογική, που λανσάρει κατά καιρούς η Κυβέρνηση και οι παραστεκάμενοί της : Οι οποίοι φυσικά δεν θέλουν να αναβαθμίσουν τους ιδιωτικά απασχολούμενους, αλλά να υποβαθμίσουν τους απασχολούμενους του δημοσίου. Και στη συνέχεια «έχει ο θεός», όλο και θα βρουν κάποιον να «εξέχει», οπότε και θα συνεχίσουν να επιδίδονται στο σπορ της διέγερσης του κοινωνικού φθόνου και της εξίσωσης προς το χειρότερο…

Ο Μίκης στέλνει γράμμα στις Πλατείες



Επιστολή προς το κίνημα των “Αγανακτισμένων” έστειλε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της κίνησης πολιτών “Σπίθα”, Μίκης Θεοδωρακής, δείχνοντας την συμπαράσταση του και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία.
Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.
Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.
Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.
Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που ...

την ώρα που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν την πατρίδα μου και τη ζωή μου, την ώρα που χλευάζουν αυτό που είμαι και αισθάνομαι, αυτή την ώρα, τη σημαία δεν την υποστέλλω.


Σημαία και Σημασία


Από τις πλατείες των «αγανακτισμένων» 

Από το Άρδην 

Του Θανάση Τζιούμπα 

Πολύς λόγος για τις ελληνικές σημαίες, κι αυτό μου δημιουργεί την ανάγκη να πω κι εγώ μια κουβέντα. Κατεβαίνω στην πλατεία για να ξαναπάρω πίσω τη ζωή μου. Και τη δική σου ζωή, τη δική μας ζωή. Οι ζωές μας εκτυλίσσονται σε έναν τόπο, κι ο τόπος αυτός δεν είναι μόνο τοπία, έχει ανθρώπους, ιστορία, πολιτισμό, έχει όνομα, είναι μιαπατρίδα


● Όταν κάποιοι διατάσσουν να διαλυθεί η υγεία ή η παιδεία βιάζουν την πατρίδα μου. 

● Όταν κάποιοι θέλουν να αρπάξουν το νερό για να μας το πουλήσουν μετά για χρυσάφι, βιάζουν την πατρίδα μου. 

● Όταν κάποιοι θέλουν να μεταβάλλουν ένα πράσινο βουνό σε κρατήρα για να κλέψουν κι αυτό το χρυσάφι, βιάζουν την πατρίδα μου. 

● Όταν με χλευάζουν επειδή είμαι Έλληνας, βιάζουν ..

Κάθε μέρα θα είμαστε εκεί!


 ‘Γιωργάκη ζούμε καμαριέρα να σε δούμε!’


Επιτέλους ύστερα από αρκετό καιρό χαμογέλασε το χειλάκι μας! Η αρχή έγινε και αναμένεται η συνέχεια να είναι ακόμη πιο συναρπαστική!
Κόσμος από όλες τις ηλικίες, κόσμος πού επικοινωνούσε, πού συζητούσε, πού πρότεινε, πού είχε λόγο και αντίλογο. Ούτε ντουντούκες από συνδικαλιστές με ξύλινα και παροχυμένα συνθήματα ούτε λόγοι πολιτικών γεμάτοι αηδιαστικά ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις.
Κόσμος αυθόρμητος, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ, κόσμος πού ενδιαφέρεται για τον τόπο του, για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του.
Κόσμος πού αυθόρμητα έβγαζε συνθήματα-κεραυνούς εναντίον του σαθρού κομματικού κατεστημένου (Όσα συνθήματα μπορέσαμε να συγκρατήσαμε ακολουθούν στο τέλος του κειμένου).
Ίσως το πιο πετυχήμενο ήταν το: ‘Γιωργάκη ζούμε καμαριέρα να σε δούμε!’
Σύνθημα πού προκάλεσε το γέλιο της αρκούδας! Αυτή είναι η κατάντια των πολιτικών, αυτή είναι η γελοιότητα τους. Δεν αξίζει ούτε να ασχολούμαστε πια μαζί τους. Μόνο για να μας διασκεδάζουν είναι και μόνο θυμηδία προκαλούν. Θα ψάχνουν την κάλπη και ούτε την ψήφο τους δεν θα βρίσκουν! ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ και η ώρα πού θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους πλησιάζει.
Το πιό συγκινητικό σύνθημα ήταν ...

«Ελλάδα, το 17ο γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο»




Ο Peter Ehrlich (FT Deutschland) θεωρεί δεδομένη την ανάγκη παροχής περισσότερων κεφαλαίων προς την Ελλάδα 



Άρθρο γνώμης του Peter Ehrlich δημοσιεύεται στους Financial Times Deutschland με τίτλο «Ελλάδα, το 17ο ομοσπονδιακό κρατίδιο» και υπότιτλο «Ο μηχανισμός διάσωσης δεν ήταν αρκετός. Η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να ομολογήσει στους πολίτες ότι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως θα μπορούσε όμως να έχει και πλεονεκτήματα». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στα τέλη Ιουνίου η Καγκελάριος Μέρκελ θα ζήσει μία από τις πιο δυσάρεστες στιγμές της κυβερνητικής της θητείας, καθώς θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν αποδείχθηκε αρκετό. Επίσης, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί θα χρειαστούν παραπάνω κεφάλαια και γιατί η συμμετοχή των ...

"ΑΟΖ - Οικονομική Κρίση"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Macedonia) the origin of the name



..

Ζωντανεύει η Αρχαία Αγορά του Δίου..




Αποκαθίστανται τα μνημεία της αρχαίας Μακεδονικής πόλης προκειμένου να αναδειχθούν
Ζωντανεύει η Αρχαία Αγορά του Δίου

Η Αρχαία Αγορά του Δίου, που αποτελούσε τον πυρήνα της ιερής πόλης των Μακεδόνων πρόκειται να αποκατασταθεί ώστε να αναδειχθούν τα μνημεία της και να γίνει επισκέψιμη για το κοινό. Το Σεβαστείο, οι πολυτελείς οικίες Ευθυβούλου και Επιγένους, η Νότια Στοά, ένας κεραμικός κλίβανος αλλά και η λεγόμενη κρυπτή αποθήκη θα δεχθούν επεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης, πρώτα - πρώτα για την προστασία τους, δεδομένου ότι η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως κακή. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται μάλιστα στην στερέωση του ψηφιδωτού δαπέδου και των τοιχογραφιών του Σεβαστείου.
ΔΕΞΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΉΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

Στόχος είναι να αναδειχθεί η διαχρονική ζωή του Δίου, καθώς στο οικοδομικό «τετράγωνο» το οποίο θα δεχθεί τώρα τις επεμβάσεις των επιστημόνων σώζονται κατάλοιπα, τα οποία χρονολογούνται από την ίδρυση της πόλης τον 5ο π. Χ αιώνα ως και τα πρώτα βυζαντινά χρόνια. Επικεφαλής του έργου, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν νέα στέγαστρα, εξέδρα για το κοινό και μία μικρή γέφυρα είναι ο ..

Πουλημενοι.....Κυβερνησεις που πουλανε τα παιδια μας....




"ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ,
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ,ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ....
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ"
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
(ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ, 6-7-2010,ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)

Η «πλαστή» δημοκρατία της Τουρκίας....φιμωση στο ιντερνετ!




Του Richard Pollack
Όταν πρόσφατα επισκέφτηκα τη Τουρκία, διαπίστωσα ότι υπήρχε αποκλεισμός ήχου κλπ. σε κάποια βίντεο στο YouTube.
Έχω συναντήσει λογοκρισία και στο παρελθόν, στη Κίνα και στο Βιετνάμ. Δεν είχα τη ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία αποτελεί παράδεισο δημοκρατίας. Παρόλα αυτά, ότι ισχύει σήμερα θα χειροτερέψει κι άλλο στις 22 Αυγούστου, οπότε και η τουρκική κυβέρνηση θα αναγκάσει όλους τους χρήστες υπολογιστών να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαδικτυακά φίλτρα (οικογενειακό, παιδικό, κατοικίας, τυπικό) αν θέλουν να έχουν πρόσβαση στο ιντερνέτ.
Ήδη οι αρχές έδωσαν στους πάροχους μια λίστα από 138 λέξεις κλειδιά που απαγορεύονται. Κάποιες από αυτές είναι τελείως αυθαίρετες, όπως οι λέξεις: απαγορεύεται,  φούστα,  κουνιάδα,  ζώα, κλπ. Επίσης απαγορεύονται οι λέξεις ...

Ας τα αλλαξουμε ολα...!!!




Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα το οποίο σας ζητάει να συμμετάσχετε όλοι στην Επανάσταση η οποία άρχισε από την Ισπανία.

Πρέπει να είναι ειρηνική, ουσιώδης, ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος. ΟΧΙ κόμματα. Μόνο απλοί πολιτές που ζητούν μια πραγματική Δημοκρατία.

Όλοι χωράμε σ' Αυτήν. Σας χρειαζόμαστε όλους.

Πουλάνε όσο – όσο...



thumb
Ο κύβος ερρίφθη. Οι ενεργειακές επιχειρήσεις που ελέγχονται στο σύνολο ή μερικώς από το Δημόσιο βάζουν πωλητήριο και μάλιστα η εκποίηση θα γίνει σε τιμές κάτω από το κόστος.
Όπως εκείνο το περίφημο σλόγκαν που διαβάζαμε σε εμπορικά καταστήματα: «Το αφεντικό τρελάθηκε και πουλάει όσο - όσο». Μόνο που στην περίπτωσή μας το αφεντικό (βλέπε η τρόικα) τα έχει τετρακόσια και σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση κάνει πλάτες στους ισχυρούς ιδιώτες από το εξωτερικό για να αγοράσουν πάμφθηνα όλα τα ενεργειακά πάγια της χώρας.
Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο φροντίζει να στρώνει τον δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με εξευτελιστικό τίμημα, αναφέροντας στο σχετικό σημείωμα, όπου αναλύονται οι δράσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν με την «επίτευξη του καλύτερου δυνατού τιμήματος, χωρίς όμως καθυστερήσεις».
Με άλλα λόγια, «αφήστε τώρα την κουβέντα για το εάν πουλάμε φτηνά ή ακριβά, το πιο σημαντικό είναι να πουλήσουμε γρήγορα, για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών μας»...

Μετά την Κίνα και στην Ρωσία βρέθηκε Αρχαία Ελληνική πόλη!




Ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι 1 της Ρώσσικης Κρατικής Τηλεόρασης προβλήθηκε στις 15/4/2011 με τίτλο : Κάλεσμα σε εθελοντές για συμμετοχή σε μοναδικές ανασκαφές !!Στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος αναφέρει οτι :

Στην περιοχή ΤΑΜΑΝ (σ.σ. κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στη... Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε.....

Ο Έλληνας δεν γουστάρει να ψηθεί και αυτό δυσχεραίνει λίγο τα σχέδια του Οραματιστή του Γυμναστηρίου...



Στύση πληρωμών, στάση εμπορίου...
Γράφει ο Χρήστος Τολιάδης
  
Μετά τη “στύση” πληρωμών του καμαριεροκυνηγού Στρός-Καν το ενδιαφέρον επιστρέφει στην Ελληνική Οικονομία... Εκείνος πεοκοπημένος κι εμείς χρεοκοπημένοι...
Η συζήτηση για την Συναίνεση έχει ανάψει, Σαμαράς και Γιωργάκης σκαλίζουν τη φωτιά να δυναμώσει διαφωνώντας μόνο στο πόσα κάρβουνα θα χρειαστούν για να ψηθεί καλά- μέχρι το μεδούλι- ο Έλληνας μισθωτός, ο μικροσυνταξιούχος, ο άνεργος, ο μικρομεσαίος...
Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει πολύ το πράγμα και  οι τράπεζες, οι οίκοι αξιολόγησης και οι κάθε λογής δανειστές πεινάνε και έχουν αρχίσει να τους πέφτουν τα σάλια όπως έπεφταν του Ντομινίκ μόλις είδε τη σοκολατένια σάρκα της...

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την επιβολή πολιτικών κυρώσεων εναντίον της Μαρίας Δαμανάκη





Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την επιβολή πολιτικών κυρώσεων εναντίον της Μαρίας Δαμανάκη, λόγω της επίμαχης δήλωσής της για τη δραχμή και ιδιαίτερα λόγω της «ενημέρωσης» που μας έκανε, για το ότι «το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι….»...Ο Τσίπρας υπενθύμισε ότι το μήνυμα κάποιου τορναδόρου για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας προκάλεσε πριν λίγο καιρό την αντίδραση του Εισαγγελέα και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο ίδιος ζήτησε - εμμέσως πλην σαφώς - αντίστοιχη μεταχείριση και για τους πολιτικούς, που «ενημερώνουν» την κοινή γνώμη από ένα υψηλό πόστο και επομένως επηρεάζουν τον λαό περισσότερο…

Σηκώνουν μανίκια για το πετσόκομμα..εχουν ηδη παρει τον μπαλτα...



thumb
Μπορεί να πήρε στην τρόικα έναν χρόνο πιέσεων και στην κυβέρνηση έναν χρόνο «άμυνας», αλλά τελικά πέρασε η άποψη της τρόικας, σύμφωνα με την οποία το πραγματικό και μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το «βαθύ κράτος του ελληνικού Δημοσίου». Ως εκ τούτου η κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια, παίρνει τον μπαλτά και αρχίζει το πετσόκομμα τουλάχιστον 150.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Η αποφασισμένη σφαγή προσδιορίζεται ήδη με μελοδραματικούς τόνους ως η μητέρα όλων των μαχών που ανέλαβε να δώσει ο Γ. Παπανδρέου και η οποία θα καθορίσει τις εξελίξεις για την οικονομία, το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και την εικόνα που θα έχει αυτός ο τόπος έπειτα από μερικά χρόνια.
Τα κακά μαντάτα για ...

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΡΑ...


ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΨΗΛΟ" ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ!


K. Μητσοτάκης στην

 φωτογραφία χειροκροτάει την

 ομιλία της Ντόρας

 Μπακογιάννη στο χθεσινό

 συνέδριο τηςΔΗΣΥ. Για να

 χειροκροτεί, προφανώς

 συμφωνεί μαζί της.


 
Χειρότερη εικόνα για τη Ντόρα

 που υποτίθεται ότι παρουσιάζει κάτι καινούργιο στο...

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Σύνταγμα 27/05

Ιδού γιατί οι πολίτες απαξιώνουν πολιτικούς και δημοσιογράφους




geroulanos_papagiannis_



Η απαξίωση των πολιτικών μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται. Το ίδιο και η απαξίωση των δημοσιογράφων. Δρόμοι παράλληλοι αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους.Δε λέει τυχαία ο λαός ότι το ένα χέρι νίβει το άλλο...
Όταν μάλιστα πολιτικοί και μέλη μιας -κατ' ευφημισμόν- σοσιαλιστικής κυβέρνησης «ξεβρακώνονται» μπροστά στις εκβιαστικές απαιτήσεις κακοποιών που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, μεταμφιεσμένοι σε εκδότες και δημοσιογράφους, τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ο απλός πολίτης, γιατί οι ξένες οικονομικές δυνάμεις, μας επέβαλλαν τη δικτατορία τους χωρίς να ανοίξει μύτη.
Κύριε υπουργέ του Πολιτισμού και του Τουρισμού, που βρεθήκατε απο το πουθενά στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου, δεν ακούσατε ποτέ ότι ...

Μερα 3η-1ο ψήφισμα μανιφέστο για πραγματική και άμεση δημοκρατία!



Τα πράγματα προχωρούν γρήγορα.
Σημερα μέσα σε κλίμα που μάγεψε όποιον ήταν εκεί ψηφίστηκε η πρώτη απόφαση της πλατείας.
Ηταν ένα πρώτο πλαίσιο με την άποψη του κόσμου που εδω και τρεις μερες βρισκεται εκεί και κάποια βασικά αιτήματα.
Θα μπορούσε το ψήφισμα να έιναι πολύ μεγαλύτερο ή περιεκτικότερο ή διατυπωμενο με μεγαλύτερη ακρίβεια ή χίλια δυό  πράγματα.
Ηταν όμως το αποτέλεσμα μιας συζήτησης πολλών ωρών όπου με υπομονη άκούστηκαν πάρα πολλά. Από πολύ διαφορετικές γνωμες και απόψεις μέχρι η συγκινητική συγνώμη ενός μεσήλικα προς τους ..

Η βιομηχανία του σεξ πήρε μπρος με την υπόθεση Στρος Καν και άρχισαν να γυρίζονται οι πρώτες ταινίες αισθησιακού περιεχομένου.


Στρος Καν, ατάκες, ανέκδοτα


Τσόντες με τον Στρος-Καν κάνουν την εμφάνιση τους παντού, ενώ ατάκες και ανέκδοτα με τον Στρος Καν δίνουν και παίρνουν από τη στιγμή της σύλληψης του.

Χαμός σε facebook και twitter με τη σύλληψη του Στρος Καν, καθώς τα αστεία πέφτουν βροχή.

Διαβάστε τα καλύτερα ανέκδοτα-ατάκες για τον Στρος Καν που έχει γίνει παγκόσμιο πρώτο θέμα.

Η βιομηχανία του σεξ πήρε μπρος με την υπόθεση Στρος Καν και άρχισαν να γυρίζονται οι πρώτες ταινίες αισθησιακού και όχι μόνο περιεχομένου.

Οι τίτλοι τσόντας που ..

κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακριβώς κουβαλούσε μαζί του τον... Δρούτσα


Αποκλειστικό: «Αρχή δια συναίνεση»

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ώστε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός πιστεύει σοβαρά ότι στην παρούσα πολιτική φάση υπάρχουν ακόμη περιθώρια επίσημης παροχής συναίνεσης από τη Ν.Δ. στις επιλογές της κυβέρνησής του. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δήλωση που έκανε ο Παπανδρέου χθες, μερικές ώρες (!) μετά το τέλος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια. Γιατί όχι; Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα, αλλά... τελευταία.
Θεωρητικά θα μπορούσε να έχει απόλυτο δίκιο. Ειδικά επειδή η χθεσινή κακοστημένη παράσταση είχε μοναδικό στόχο να αποσπάσει τη συναίνεση του Σαμαρά, ο οποίος εκ των πραγμάτων και καθ’ ομολογία του έχει παράσχει στήριξη στο 70% των επιλογών της κυβέρνησης, ενώ έχει πρώτος εισηγηθεί την κεντρική πολιτική επιλογή της, η οποία αποτελεί την πιο σημαντική απαίτηση των δανειστών μας: την εκποίηση της εθνικής περιουσίας.
Εκ του αποτελέσματος της χθεσινής συνάντησης όμως προκύπτει ότι αυτή η συναίνεση γίνεται μια όλο και πιο δύσκολη υπόθεση. Και θα γίνεται πιο δύσκολη όσο το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης βυθίζεται στα Τάρταρα. Τι συνέβη όμως χθες;

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε…



“Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Καραμανλής-τζούνιορ”.



Αφού δηλώνουν εδώ και 18 μήνες αποφασισμένοι. Ας πάρουν μέτρα είτε προς μια είτε προς άλλη κατεύθυνση. Τι τους εμποδίζει. Γιατί όλο αυτό το σούρτα-φέρτα?
Απ’ ότι έχω πληροφορηθεί, στις εκλογές οι ψηφοφόροι τους έδωσαν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Από που λοιπόν προκύπτει το “κενό” εξουσίας και ζητούν στήριξη από τ’ άλλα κόμματα, τα οποία έχουν και αυτά τις θέσεις τους (εκτός από τον λακαμά ΚαρατζαΣούρτα-Φέρτα).
Προς τι αυτές οι δηθενιές και τα βρεφικά εκβιαστικά διλήμματα.
Εκτός κι αν θέλει να ...

Ντόρουλα: Μετά βεβαιότητας έρχονται εκλογές...


Αμα το λες εσυ γλυκεια μου...

dora_4Κατηγορηματική ότι η χώρα πηγαίνει σε εκλογές, εμφανίσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στο Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε χαρακηριστικά ότι «μετά βεβαιότητας έρχονται εκλογές και ο λαός θα σαρώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα».(πολυ μ αρεσει οταν παιρνει εκεινο το σοβαρο υφος με το ψευτικο μητσοτακικο χαμογελο...μιλαμε χυ#ω)
Ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης προκειμένου ο ελληνικός λαός να ξέρει «ποιοι είναι αυτοί που την ώρα της μεγάλης κρίσης σκέφτηκαν ιδιοτελώς και έκρυψαν το κεφάλι τους στην κομματική άμμο»(τι τεραστια κουβεντα, θα γραφει στην ιστορια σιγουρα).
Τέλος, η κα Μπακογιάννη, η κορακλα του αιωνοβιου, τόνισε ότι σήμερα στην Ελλάδα «υπάρχουν πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που επενδύουν στη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή».
«Κανείς, όμως, δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι ..

Αυτή η χώρα... δεν μας ανήκει!



thumb
Του Δημήτρη Καζάκη

«Είμαστε αποφασισμέ­νοι να σώσουμε τη χώρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουρ­γός στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Αυτό, ύστερα απ’ όλα όσα πέρασε η χώρα και ο λαός τον τελευ­ταίο χρόνο, μόνο σαν απειλή μπορεί να εκληφθεί.
Ναι, κύριοι, είναι αποφασισμένοι να μας σώζουν, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα αφεντικά της εντός και εκτός Ελλάδας, μέχρις ότου δεν αφή­σουν πέτρα πάνω σε πέτρα. Εδώ και μήνες, πριν καν μας επιβληθεί το μνη­μόνιο και ο «μηχανισμός στήριξης», λέμε και ξαναλέμε ότι η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή που έχουν αντι­μετωπίσει ποτέ στην ιστορία τους. Κι αυτή η απειλή είναι ικανή να αφανί­σει τη χώρα, να την αφήσει σε ερεί­πια χωρίς καμιά δυνατότητα ανοικο­δόμησης.
Καταστροφικές επιλογές
Όμως οι θιασώτες της «διαρθρωτι­κής προσαρμογής» τίποτε δεν ξέχα­σαν και τίποτε δεν έμαθαν. Λες και ζούμε ένα διαρκές déjà vu. Τα ίδια και τα ίδια, ξανά και ξανά. «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη πολιτική», δήλω­σε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το βρά­δυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικο­νομικών και ανήγγειλε για μια ακόμη φορά ότι χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών. Τα ταμειακά δι­αθέσιμα της χώρας φθάνουν έως τα μέσα Ιουλίου, μετά δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και η χώρα «κατεβάζει ρολά», τόνισε. Σημείωσε, δε, ότι όποιος κι αν ήταν υπουργός Οικονομικών στη θέση του, θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική.
Αλήθεια, τι χρειάζεται να πάθει ακόμη η χώρα για να αρχίσουμε να συζητάμε ριζικά διαφορετικές πο­λιτικές προτάσεις; Πόσες καταστροφές πρέπει να υποστούμε; Πού πρέπει να καταλήξουμε; Υπάρχει κάποιο κα­τώτερο όριο, κάποια «κόκκινη γραμ­μή» ή όχι;...

Πήρε φωτιά το Παπαγαλιστάν



thumb
Τι τρελός χαμός είναι τούτος; Δεν τολμάς να δεις ειδήσεις, να ανοίξεις ραδιόφωνο, να διαβάσεις εφημερίδες ή Διαδίκτυο. Ο βομβαρδισμός είναι συνεχής:
♦ Συναίνεση ή όχι;
♦ Δημοψήφισμα για το ευρώ ή για έξοδο απ' αυτό.
♦ Εκλογές: Τώρα ή αργότερα;
Κάντε κράτει, ρε μάγκες! Μας πήξατε στα διλήμματα. Την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί ποτέ στην Ευρώπη, την ώρα που ετοιμάζεται ένα θηριώδες ξεπούλημα, χρειάζεται ένα γερό ξεκάρφωμα. Έτσι έπιασε δουλειά το παπαγαλιστάν και έπηξε ο κόσμος στην παπαρολογία για ..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΣΟΦΙΑ- ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΙΑ


 

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ? αυτήν δεν υπάρχουν όρια.(Μπιλ Γκέιτς)
Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και η δια νόμου καθιέρωση της Δημοτικής και του μονοτονικού, που σήμερα κατάντησε ατονικό.
Έτερο μεγάλο πλήγμα είναι ότι η …

Προκλητική παρέμβαση Όλι Ρεν στην αποικία...Ελλάς



Δεν περίμενε ούτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν και, με βάση τις πληροφορίες που έφθαναν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες για τα (αρνητικά) αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έστειλε προκλητικό τελεσίγραφο...

«Αγανακτισμένοι»: Κατασκηνώνουν στις πλατείες όλης της χώρας




Σκηνές προστέθηκαν στηνΠλατεία Συντάγματος, στο σκηνικό των καθημερινών διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων» που έδωσαν και χθες βροντερό «παρόν» έξω από τη Βουλή, αψηφώντας μάλιστα την καταιγίδα.
Kάτω από το Λευκό Πύργοκατασκήνωσαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας της χτεσινής διαμαρτυρίας τους δεκάδες Θεσσαλονικείς έμειναν όλη τη...

κι εμείς ανυποψίαστοι κι ωραίοι...



Μια φυσαρμόνικα που κλαίει

με την ανάσα ενός παιδιού
σημάδι τούτου του καιρού
που μας φοβίζει και μας καίει
Μια φυσαρμόνικα που κλαίει


Μια φυσαρμόνικα που κλαίει
ειν' η δική μας παρουσία
τον ύμνο ακούγοντας να λέει
χαίρε ω χαίρε ελευθερία
και ο ουρανός που μας σκεπάζει
μια φυσαρμόνικα που κλαίει
κι εμείς ανυποψίαστοι κι ωραίοι
μέσα στο θαύμα που βουλιάζει
Λίγοι καλοί κι αυτοί μοιραίοι
παραιτημένοι κατά βάθος
ω με πόση ένταση και πάθος γίνονται
πρώτοι οι τελευταίοι
Μια φυσαρμόνικα που κλαίει
ακολουθώ τα βήματά σου
μέσα στην ερημιά του κόσμου
κι έρχομαι πλάι εκεί κοντά σου
Στίχοι-Μουσική: Δήμος Μούτσης 

Οι ΗΠΑ ζήτησαν τη βοήθεια της Ρωσίας στη Λιβύη



ImageΑξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη και θα παραμείνουν σε επαφή με τη Μόσχα για το θέμα αυτό, λίγο μετά την πρόταση που έκανε ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ για να μεσολαβήσει.
«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχει έναν ...

O Εβραίος και η Ουκρανή πουτανιτσα... (το ανεκδοτακι της βραδιας)



Η τσατσά άνοιξε την πόρτα του οίκου ανοχής και αντίκρισε ένα ηλικιωμένο Εβραίο. Τα ρούχα του ήταν ατημέλητα και φαινόταν πεινασμένος και ταλαιπωρημένος...
- Μπορώ να σας βοηθήσω; ρώτησε η τσατσά.
- Θέλω την Νατάσσα, αποκρίθηκε το χουφταλάκι.
- Καλέ μου κύριε, η Νατάσσα είναι το πιο ακριβό μας κορίτσι, να προτείνω κάποια άλλη.
- Όχι πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθώ με την Νατάσσα, απάντησε ο Εβραίος.
Τη στιγμή εκείνη εμφανίστηκε η θεά Νατάσσα και του ανακοίνωσε ότι χρεώνει $1000 την βίζιτα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο γέρος έβγαλε από την τσέπη του δέκα κολλαριστά χαρτονομίσματα των $ 100.
Πήγαν λοιπόν στο δωμάτιο για μια ώρα, και στη συνέχεια ο μπάρμπας αποχώρησε ήρεμα.
Το επόμενο βράδυ ο γεροτσιφούτης επέστρεψε για την Νατάσσα. Η Νατάσσα του είπε ότι κανείς δεν έχει πάει μαζί της δύο βραδιές στη σειρά, και του διευκρίνισε ότι δεν δέχεται εκπτώσεις, η ταρίφα παραμένει $1000.
Ο γέρος της έδωσε τα χρήματα και αποσύρθηκαν στο ιδιαίτερο δωμάτιο.... Σε μια ώρα αποχώρησε ήρεμα.
Κανείς δεν πίστεψε τα μάτια του όταν ο τρισάθλιος γέρος εμφανίστηκε για τρίτη συναπτή βραδιά. Της παρέδωσε πάλι $1000 και πήγαν στο δωμάτιο για τα σχετικά. Στο τέλος της επίσκεψης, η Νατάσσα έπιασε κουβέντα με τον γέρο:
- Κανείς δεν με έχει επισκεφθεί για τρεις συνεχόμενες βραδιές..., αλήθεια, από πού είσαι;
- Από το Κίεβο, αποκρίθηκε...

O Έλληνας γάιδαρος... και το συρτάκι! (video)

Νιόπαντροι … αγανακτισμένοι




Μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

http://www.antinews.gr

27 Μαΐ 2011

Στη Δραχμη....κι ας ειναι και πενηνταρακι....!!!

Η Ισπανική αστυνομία ρίχνει άγριο ξύλο στους ειρηνικούς διαδηλωτές στην Plaça Catalunya. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Πανικός αναλήψεων λόγω δηλώσεων κυβέρνησης & M.Δαμανάκη



Image

Πανικός αναλήψεων σημειώθηκε σήμερα σε όλες τις τράπεζες της χώρας, όταν χιλιάδες μικροκαταθέτες έσπευσαν στα γκισέ των τραπεζών για να σηκώσουν τα χρήματά τους προφανώς επηρεασμένοι από την κυβερνητική διαβεβαίωση δια χειλέων Γ.Παπακωνσταντίνου ότι «Τα λεφτά στη χώρα φτάνουν μέχρι τον Ιούλιο», αλλά και την δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για ...

Οι Αγανακτισμένοι στις πλατείες συνεχίζουν, οργανώνονται και εξαπλώνονται στην Ευρώπη




κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Δείτε όλα τα links των σελίδων τους και Google maps. - Οι Αγανακτισμένοι
 παραμένουν στις πλατείες και στους τόπους συγκέντρωσης κάθε πόλης και
 ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε μέρα για την επόμενη μετατρέποντας
 την ογκώδη - αυθόρμητη διαμαρτυρία τους σε διαρκές Κίνημα ανθρώπων 
της διπλανής πόρτας που θέλουν να δείξουν με κάθε τρόπο ότι «δεν πάει
 άλλο». Η διαμαρτυρία βρίσκει καθημερινά  νέους αποδέκτες, αφού αυξάνεται
 διαρκώς ο αριθμός των επισκεπτών που δηλώνουν στη σελίδα κάθε πόλης στο
 Facebook είτε ότι θα παραβρεθούν είτε ότι τους αρέσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι
 το βράδυ της Τρίτης Στη σελίδα «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ»,
 είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 11400 άτομα, ενώ τώρα οι δηλώσεις
 συμμετοχών έχουν ξεπεράσει τις 31190.
Τα αντίστοιχα νούμερα για την Πάτρα, όπως φαίνονται στη σελίδα «Patras
 Greek Revolution» ήταν το βράδυ της Τρίτης 3373 και σήμερα πάνω από 7930.

Στη σελίδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» για τη διαδήλωση του
 Συντάγματος 5327 χρήστες είχαν δηλώσει ότι τους αρέσει το βράδυ της
 Τρίτης, σήμερα ξεπέρασαν τις 72400.
Το Κίνημα των Αγανακτισμένων που βρίσκονται σε επαφή και συντονισμό με τους
 Indignados της Ισπανίας εξαπλώνεται μάλιστα σε όλη την Ευρώπη αφού έλληνες
 και Ισπανοί ...