# #

23 Ιαν 2021

«Η διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας θα φέρει ειρήνη στην περιοχή»…

 


Η διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας είναι η πιο ειρηνική επιλογή για το μέλλον αυτής της χώρας  για την αποφυγή σεναρίων τρομερών συγκρούσεων.


Αυτό γράφει η βουλγαρική εφημερίδα Novinite, σε άρθρο που μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων των Σκοπίων, όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό η Βόρεια Μακεδονίας διαδραματίζει βασικό ρόλο στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, ενώ η αποσταθεροποίησή της θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναρχίσει ο διεθνής πόλεμος και σε σύντομο χρονικό διάστημα η σύγκρουση θα ξεσπάσει στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, Ελλάδα,

Στην Αλβανία και στην Τουρκία οι Σέρβοι τουρίστες φέτος....

 

Νέα δεδομένα στις μετακινήσεις μεταξύ Αλβανίας-Σερβίας- Mόνο με αστυνομική ταυτότητα η είσοδος στη Σερβία



Από την Τετάρτη, οι Αλβανοί πολίτες χρειάζονται μόνο ταυτότητες για να εισέλθουν στη Σερβία, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η απόφαση ακολούθησε συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας mini-Σένγκεν για τα Δυτικά Βαλκάνια για τη δημιουργία συνθηκών για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής, επιστημονικής, εκπαιδευτικής, αθλητικής, τουριστικής και ..

Η Ουγγαρία αγόρασε και το ρωσικό εμβόλιο ...

Σχόλιο... 

Η Ουγγαρία του Ορμπάν, του ακροδεξιού (σύμφωνα με τους Μητσοτάκη, Τσίπρα, ΚΚΕ,Βαρουφάκη,ΠΑΣΟΚ ,κανάλια,δημοσιοκάφρους, κλπ) έδωσε άλλες 2 επιλογές στον λαό του για να μπορεί να επιλέξει το εμβόλιο που θεωρεί ασφαλέστερο. 

Στο Ελλαδιστάν ,δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε διότι εμείς έχουμε ...δημοκρατία και ελευθερία. Η Ουγγαρία δεν έχει τέτοιες δημοκρατίες...αυτοί είναι ακροδεξιοί!!



Η Ουγγαρία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 2 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγοράζει το ρωσικό εμβόλιο, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο σε ενημέρωση στη διάρκεια συνομιλιών σήμερα στη Μόσχα.

Με την παραγγελία του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, η Ουγγαρία είναι η...

Προσπάθεια “Βαλκανιοποίησης” της Ελλάδας

  


Σε δημοσίευμα εφημερίδας   του εξωτερικού αναφέρθηκε   ότι η Γερμανία , μια χώρα φιλική και εταίρος  μας στην ΕΕ, στην οποία  και επικρατεί οικονομικώς σήμερα ,  ευνοεί  τη διαμεσολάβηση  της Αλβανίας προς επίλυση των Ελληνο-Τουρκικών (Ε/Τ)  διαφορών . Δεν είναι γνωστό εάν  τυχόν αυτό διαψεύσθηκε, αρμοδίως και επισήμως .

Στη χώρα μας, το δημοσίευμα αυτό άλλοι το αναπαρήγαγαν , άλλοι το προέβαλαν , άλλοι το ξεπέρασαν , και ο χορός των ειδήσεων εξυπηρετεί ( όπως και κάθε χορός, μέχρι και του χορού της αρχαίας τραγωδίας ) το βαθύτερο σκοπό του. Μένει  τελικά  στο νου, το «δείγμα αλληλεγγύης»  από την ...

Πανεπιστημιακοί για Κουφοντίνα: Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση

 

Η διακριτική και εκδικητική αντιμετώπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα από την πολιτεία καταπατά τα δικαιώματα του κρατούμενου και προσβάλλει τη Δημοκρατία. 

Παρότι, όπως σημειώνει σε παλαιότερη παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, «η επιβληθείσα ποινή εξαντλεί τις αξιώσεις της Πολιτείας έχοντας προσμετρήσει το είδος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και την προσωπικότητα του δράστη»ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται συχνά -κατά παράβαση του σωφρονιστικού κώδικα- αντιμέτωπος με πρόσθετες ποικιλόμορφες ποινές εντός της φυλακής. 

Τελευταίο περιστατικό παράβασης των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα αποτελεί η ...

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

 


Έκρηξη της απάτης στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες πληρωμών καταγράφηκε το 2020, όπως αποκαλύπτει η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, συστήνοντας ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση τους.

Ταυτόχρονα, σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και οι απάτες στις συναλλαγές με μεταφορές πιστώσεων, ενώ απόλυτα ασφαλείς αναδεικνύονται οι συναλλαγές άμεσων χρεώσεων, όπου δεν καταγράφηκαν κρούσματα απάτης.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, τα κρούσματα απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών εκτοξεύτηκαν στις 158.000, από 125.000 κρούσματα που καταγράφηκαν στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, το β΄ του 2019.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 26%, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, στους καταναλωτές, στις τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξηγεί η κεντρική τράπεζα, αντιπροσωπευτικοί δείκτες της έντασης της απάτης αποτελούν η αναλογία των περιστατικών απάτης και της αντίστοιχης αξίας τους προς τον αριθμό και την αξία των συναλλαγών με κάρτες. Σε όρους περιστατικών απάτης, ο δείκτης κυμάνθηκε το α΄ εξάμηνο 2020 στο επίπεδο του 0,03% και αναλογεί σε μία συναλλαγή απάτης ανά 3,3 χιλ. συναλλαγές.

Σε όρους αξίας της απάτης, ο δείκτης κυμάνθηκε στο επίπεδο του 0,02% και αναλογεί σε 1 ευρώ αξία απάτης ανά 5,2 χιλ. ευρώ αξία συναλλαγών.

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες συναλλαγές..

22 Ιαν 2021

Εκπαιδευτικοί: "Η τηλεκπαίδευση δεν είναι καθόλου αθώα και προσωρινή"!

 

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι καθόλου αθώα και προσωρινή!  

Να σταματήσουν τώρα οι αυθαιρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.


 

Ο τρόπος διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν δύο μήνες κλειστά σε καθεστώς «τηλεκπαίδευσης» για να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Όλο αυτό το διάστημα, καθώς το  άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη δεν συνοδεύτηκε από κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, το Υπουργείο Παιδείας είχε επιδοθεί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, προβάλλοντας την τηλεκπαίδευση ως  αναγκαία λύση στην «απώλεια» του διδακτικού χρόνου.

Μια βδομάδα μετά την επαναλειτουργία των σχολείων η επέλαση της κακοκαιρίας, που σάρωσε τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο αρκετών σχολικών μονάδων. Αμέσως το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγία, μέσω της Γ.Γ. κας Γκίκα, προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  να ενεργοποιηθεί η τηλεκπαίδευση (!)   για όσες μέρες τα σχολεία μείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. 

..

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ της Ε.Ε είπαν «ΟΧΙ» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια...

 


Δεν βρήκε αρκετά ευήκοα ώτα στη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως «διαβατήριο» για πιο εύκολες μετακινήσεις.

Εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού, οι 27 ηγέτες εξέτασαν περαιτέρω περιορισμούς στα σύνορα, όπως περιορισμούς σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, καλύτερη παρακολούθηση των μεταλλάξεων και βελτίωση του συντονισμού των lockdown, ανησυχώντας για επικείμενη αύξηση θανάτων σε ολόκληρη την Ε.Ε, σύμφωνα με το Associated Press.

Όπως μεταδίδει το Politico, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Ε.Ε. και διπλωμάτη που παρακολουθεί τις συζητήσεις, οι ηγέτες της Ε.Ε.συμφώνησαν να περιορίσουν τα μη αναγκαία ταξίδια, εάν κριθεί απαραίτητο, αλλά να αποφύγουν το κλείσιμο των ...

Το μυθικό βουνό του Ολύμπου (βίντεο)



 Είναι ένας τόπος ιστορικός και γεμάτος μυστήριο. Πολλές ιστορίες λέγονται για αυτό το συναρπαστικό μέρος, την κατοικία των αρχαίων Θεών, αλλά ένα είναι σίγουρο… ο Όλυμπος είναι ένα βουνό διαφορετικό από τα άλλα. Απολαύστε μια...

21 Ιαν 2021

Η Σερβία καταθέτει αγωγές εναντίον του ΝΑΤΟ για τα θύματα των ραδιενεργών βομβών

 


Στις 20 Ιανουαρίου, η Σερβία κατέθεσε τις πρώτες αγωγές εναντίον του ΝΑΤΟ από άτομα που έπαθαν βλάβη από την έκθεση στο ουράνιο  το 1999, ανέφερε η βουλγαρική ‘Pan’, επικαλούμενη τον δικηγόρο Σρντζάν Αλέξιτς.



Ο δικηγόρος σημείωσε ότι κατηγορίες εναντίον του ΝΑΤΟ ως νομικού προσώπου για πρώτη φορά στη Σερβία θα κατατεθούν για λογαριασμό ατόμων.

Συνολικά,

19 Ιαν 2021

Υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί...


.....

Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι....




 Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι:

1. Μπορώ να σταματήσω να φοράω τη στοματική μάσκα;
- Οχι.

2. Μπορούν να ανοίξουν ξανά εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ. και όλα να λειτουργούν ξανά κανονικά;
- Οχι.

3. Είμαι ανθεκτικός στο COVID-19;

Νορβηγία: Και άλλοι θάνατοι σε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών



 Τα τελευταία στοιχεία προσθέτουν ακόμη 6 ανθρώπους στον ήδη γνωστό αριθμό των 23 που έχασαν τη ζωή τους μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Μειώνεται και η ηλικία των ηλικιωμένων που πιστεύεται ότι επηρεάζονται.

Συνολικά 29 θανάτους ανθρώπων άνω των 75 ετών που έκαναν την πρώτη δόση εμβολίου Covid-19 έχει καταγράψει η Νορβηγία, εγείροντας ερωτήματα για το ποιες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg,

Κλείδωσαν σε απομόνωση τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα!!!!!

 


Κλιμακώνοντας την καταστολή σε βάρος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει σήμερα την 11η μέρα απεργίας πείνας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, η διεύθυνση των φυλακών Δομοκού -με άνωθεν εντολή προφανώς- προχώρησε σήμερα σε μια πράξη που όμοιά της δε θυμόμαστε να έχει ξαναγίνει σε βάρος κρατούμενου απεργού πείνας: μετέφερε, παρά τη θέλησή του, τον Δ. Κουφοντίνα σε θάλαμο νοσηλείας της φυλακής, όπου θα παραμένει κλειδωμένος 24 ώρες το 24ωρο!

Μ’ αυτόν τον τρόπο του στερούν τη βοήθεια που είχε από τους συγκρατούμενούς του και την τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους του. Μέσα στο θάλαμο δεν υπάρχει κανένας και ο απεργός πείνας μπορεί να επικοινωνήσει μόνο πατώντας ένα ηλεκτρικό κουδούνι! Και τι θα γίνει αν έχει ένα λιποθυμικό επεισόδιο, πράγμα σφόδρα πιθανό στην κατάσταση που βρίσκεται;

Η απομόνωση του απεργού πείνας κρατούμενου,

18 Ιαν 2021

Στο Ελλαδιστάν για να έρθει τουρίστας πρέπει να χει διαβατήριο εμβολιασμένου


 Φως φανάρι... 

Στις 09:30 η προσέλευση των μαθητριών & μαθητών αύριο Δευτέρα σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 Στις 09:30 η προσέλευση των μαθητριών & μαθητών αύριο Δευτέρα σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου


Με απόφαση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, λόγω του ισχυρού παγετού που αναμένεται να επικρατεί αύριο το πρωί (Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021), έπειτα και από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, η προσέλευση των μαθητριών και μαθητών Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων θα γίνει στις 09:30.


320 κρούσματα σήμερα , μονοψήφιος αριθμός στην Πιερία

 


Συγκεκριμένα, από τα 320 κρούσματα σήμερα , τα 139 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο, ενώ ακόμα 35 στην συμπρωτεύουσα.

Καμία άλλη περιοχή στο σύνολο της χώρας δεν καταγράφει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων για σήμερα.

Δείτε αναλυτικά:

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ η πρόταση Μητσοτάκη για "πιστοποιητικό εμβολιασμού"...

 Σχόλιο...

Αν τελικά επιτύχει το σχέδιο του λαγού - "πρωθυπουργού" της Ελλάδας, ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα θα καταστραφεί οριστικά. Ήδη από την περσινή τουριστική περίοδο ο τουρισμός εδώ δεν ξεπέρασε το 5%. Η Βόρεια Ελλάδα λοιπόν, βρίσκεται ήδη στο έσχατο σημείο οικονομικά και η πρόβλεψη είναι ότι "τα χειρότερα έρχονται". Το ακόμα χειρότερο είναι ότι και τα υπόλοιπα κόμματα , οι δήμαρχοι και οι βουλευτάδες της Β.Ελλάδας είναι απλά ανύπαρκτοι.  Οι επιχειρηματίες και οι σύλλογοι ενοικιαζομένων και ξενοδόχων προς το παρόν  κοιμούνται....


Το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάστηκαν από μια ακόμη αποκάλυψη του Politico. Αυτή τη φορά το αμερικανικό μέσο στην ηλεκτρονική του έκδοση έφερνε στο φως την είδηση για την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να θεσπιστεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού...

Η κυβέρνηση δεν ήθελε να δώσει ακόμη δημοσιότητα στην πρωτοβουλία της γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και ελπίζοντας στην
 παρασκηνιακή διαβούλευση έως την προσεχή Πέμπτη που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ για τη νέα χρονιά. 

Όμως η εκ Βρυξελλών διαρροή -η οποία αποδίδεται σε μια προσπάθεια να “καεί” λίγο το θέμα- υποχρέωσε το κυβερνητικό επιτελείο να ...

17 Ιαν 2021

Τα επικίνδυνα σχέδια Ερντογάν πίσω από τις “επιθέσεις φιλίας”!

 


Τον τελευταίο μήνα η Άγκυρα έκανε στροφή 180 μοιρών και στράφηκε ξανά στη Δύση.  Ο Πρόεδρος, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας συναγωνίζονται στις δηλώσεις καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε . Τονίζουν ότι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ε.Ε και ομολογούν ότι είναι έτοιμοι να προβούν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η Τουρκία βέβαια προσπαθεί εδώ και 150 χρόνια να εξευρωπαϊστεί αλλά προχωρά σημειωτόν. Κάνει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Παραμένει σταθερά στον Μεσαίωνα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία έκφρασης, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης και κοινωνικής ανάπτυξης.

“Στρατηγικός στόχος η ένταξη στην Ε.Ε”. Μεγάλα λόγια που δεν πείθουν κανένα.  Η χείρα φιλίας αποβλέπει στην εύνοια του..

Ο «χάρτης» των 510 νέων κρουσμάτων: 15 στην Πιερία

 


Ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε πως χθες Σάββατο 16 Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν 510 κρούσματα κορωνοϊού σε 30.000 ελέγχους στη χώρα μας.

Στους 323 οι διασωληνωμένοι, 20 νεκροί σε 24 ώρες

Η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα..