# #

23 Μαρ 2013

Οι υπερόπτες Ευρωπαίοι είναι πλέον σε απόλυτο πανικό.


Κύπρος, μια τέλεια ιστορία...



Μέσα στις επόμενες ώρες θα μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο Ευρώπη και Ρωσία σχεδιάζουν να σκοτώσουν την Κύπρο. Είτε από την τρόικα είτε από την εξαγριωμένη Μόσχα, στα χαρτιά τους οι Κύπριοι είναι ξεγραμμένοι. 

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι χρειαζόταν για να μην στεναχωρηθεί η Γερμανία. Πάει μία βδομάδα που ο Αντώνης Σαμαράς είναι εξαφανισμένος. Η μόνη πράξη των Ελλαδιτών κυβερνούντων τις κρίσιμες αυτές ώρες, περιλαμβάνει το ξεπούλημα των εν Ελλάδει Κυπριακών τραπεζικών παραρτημάτων. 

Οι Κύπριοι πολιτικοί σταυρώνουν τους Έλληνες ομολόγους τους. 


Είτε με δηλώσεις, δημοσιεύματα ή ακόμη και τηλεφωνικές φάρσες, τα λόγια τους στάζουν αίμα. Περίμεναν, βλέπεις, από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον Στουρνάρα, έμπρακτη συμπαράσταση. Φευ. Τα δράματα της Κύπρου έπαψαν εδώ και καιρό να πλάθουν πολιτικές καριέρες. 

Στην Ελλάδα φοβούνται την κλιμάκωση του κυπριακού όχι. Κι επειδή δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν το φόβο αυτό, ξαμολήσανε τα μαντρόσκυλα των πουλημένων τους ΜΜΕ.

Τρεις μέρες τώρα, ελλαδίτικα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και δημοσιεύματα των εφημερίδων των εθνικών εργολάβων φτύνουν ...

εκεί που γλύφανε. Ανακαλύπτουν στα τηλεαπαράθυρα το "ρώσικο μαύρο χρήμα" των κυπριακών τραπεζών που τα ίδια τα αφεντικά χρησιμοποιούν για να κρύψουν το δικό τους πλούτο εδώ και δεκαετίες.

Το μίσος των πολιτικών τους προϊσταμένων για την ανατροπή του σχεδίου των εντολοδόχων τους προκαλεί τρέμουλα. Η αρχική παγωμάρα της ανακοίνωσης της απευθείας αρπαγής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς και το δεκαήμερο κλείσιμο των κυπριακών τραπεζών, δεν ήταν τυχαία.

Σχέδια έχουν για τα πάντα, εκτός από ένα. Το ενδεχόμενο κάποιος τρελός να τους τινάξει το σενάριο στον αέρα. Ακριβώς όπως έγινε και στην Ισλανδία. Εξ ου και οι εκτοξευόμενοι μύδροι και τα εμετικά ψέματα γύρω από τα μη συμφωνηθέντα ρωσοκυπριακά ζητήματα.

Βάλανε ακόμη και τους καλούς δημοσιογράφους της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας να διαδώσουν ψεύτικα έγγραφα για τις συμφωνίες των Κυπραίων με τους Γερμανούς και τις Βρυξέλλες.

Τα όπλα που επιστρατεύτηκαν στην Ελλάδα το Μάη του 2010 και το καλοκαίρι/φθινόπωρο του 2011 πήραν ξανά τις θέσεις τους και χτυπούν αλύπητα. Διδάσκουν ηθική κουνώντας το δάχτυλο και στέκονται στο πλάι της Γερμανίας κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα κατά της αδικίας και του μαύρου χρήματος των δικών τους αφεντικών.

Ο κόσμος της Κύπρου έχει καταλάβει πολύ καλά τι παιχνίδι παίζουν τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών. Γνωρίζει ότι η στήριξη που προσμένει από την ελλαδική κυβέρνηση δεν θα έρθει ποτέ. Είναι μόνοι τους κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. 

Μπορούν να διαχωρίσουν μία και καλή τη θέση τους μακριά από τα ευρωλυκόρναια και τους γλύφτες, εδώ και τώρα. Να πετάξουν έξω από τον τόπο τους τη βρωμιά που είχε μαζευτεί όλα αυτά τα χρόνια και να χαράξουν τη δική τους πορεία. Μια τίμια πορεία.

Αυτό τρέμουν οι Βρυξέλλες. Αυτό τρέμει η Αθήνα.

Δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία, ξέρω όμως κάτι άλλο. Οι υπερόπτες Ευρωπαίοι είναι σε απόλυτο πανικό. Τρέχουν στη Μόσχα για να μαζέψουν τον γερμανικό επεκτατισμό. Στέλνουν πολεμικά τελεσίγραφα σαν αυτά του 1940, σε ένα επίσημο κράτος - μέλος της "ευρωοικογένειας" τους. 
Από στιγμή σε στιγμή τα πάντα μπορεί να γκρεμιστούν. Ο Αναστασιάδης να δεχτεί τους εκβιασμούς και η πολιτική ηγεσία της Κύπρου να αποδεχτεί το γεγονός ότι η μοναδική πηγή πλούτου της χώρας εξαφανίστηκε την ίδια στιγμή που η Ευρώπη ανακοίνωσε τις προθέσεις της.

Ίσως να γίνει έτσι. Ίσως πάλι να αποδεχτεί την καταστροφική της μοίρα και να διαβεί το δικό της δρόμο. Εύχομαι να γίνει το δεύτερο. Ελλαδική κυβέρνηση και κανάλια, όχι. Κι αυτό μου αρέσει περισσότερο απ' όλα.

πηγη

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.