# #

27 Ιουν 2015

Δείτε αυτό το βίντεο...Ολόκληρο

...

Δείτε....

Η Γερμανική ηγεσία και οι ακόλουθοί της μιλούν για «τσίρκο». Λογικόν! Ως πριν από πέντε μήνες είχαν να κάνουν με κάτι τύπους που ψήφιζαν μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν.

Ο λαός έχει τον λόγο

Και τώρα ο λόγος στον λαό.
Μεγάλη υπόθεση. Και μεγάλες λέξεις. Λόγος. Λαός.
Λένε αυτοί που φοβούνται τον λόγο και τον λαό ότι η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι των ευθυνών της στο λαό». Μάλιστα. 
Οταν ο λαός υπερψηφίζει αυτούς που λένε κάτι τέτοια, μπαλάκι τους πετάει; 
Τους δίνει την ψήφο του να την κάνουν ό,τι θέλουν; 
Τους δίνει την ψήφο τους κι ύστερα παύουν να ‘χουν γνώμη;
Οταν αυτοί που πήραν την ψήφο του λαού με βάση το πρόγραμμά τους επιστρέφουν στον λαό και του ζητούν να πάρει θέση για τα προβλήματα που συνάντησαν, ακόμα και για τα λάθη που έκαναν, μπαλάκι του πετάνε ή ο λαός παίρνει τον λόγο για να αποφανθεί;

Kαι παραίτηση της ελληνικής πλευράς από την... διεκδίκηση του κατοχικού δανείων της Χιτλερικής Γερμανίας ζήτησαν οι Γερμαναράδες.....



Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις οι πιστωτές, έβαλαν εσχάτως στο τραπέζι και «πολιτικά» προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και η παραίτηση της ελληνικής πλευράς από την...

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει


«Ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει».
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε στους δύο ηγέτες ότι...

Ξυδάκης: Αν επικρατήσει το "όχι" η χώρα έχει 100 δρόμους να συνεχίσει το δρόμο της


Στο δημοψήφισμα και την επόμενη μέρα, όποια απόφαση και να πάρει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.
«Σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου επικρατήσει το «ναι», όλα είναι ανοιχτά, επεσήμανε λέγοντας στη συνέχεια:
«Θα είναι αποδοκιμασία της κυβέρνησης και η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να το σεβαστεί. Θα πάμε στη Βουλή και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ανοιχτά τα ζητήματα».
Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού «η χώρα έχει 100 δρόμους να συνεχίσει το δρόμο της αν επικρατήσει το "όχι"».
Παράλληλα, απευθύνθηκε στους δανειστές λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να θυμηθούν ότι ..

Ε όχι και να αποφασίσει η πλέμπα....


Καλά να διαφωνείς με το δημοψήφισμα ή να μην το θέλεις για λόγους πολιτικού συμφέροντος, αλλά να το αποκαλείς και αντιδημοκρατικό ή αντισυνταγματικό, αγγίζει την πολιτική σχιζοφρένεια. Δεν είναι όμως παραλογισμός. Είναι που κάποιος πάτησε την ουρά τους και προσπαθούν να πείσουν πως δεν είναι πληγωμένη η δική τους ουρά αλλά το πρόβλημα είναι η ουρά στις Τράπεζες.
Μια συνταγματική πρόβλεψη και έκφραση Δημοκρατίας, το δημοψήφισμα δηλαδή, έχει κατηγορηθεί ήδη σε μερικές ώρες από το μιντιακό σύστημα ως αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και επιζήμιο. Προσπαθούν εναγωνίως να αντικαταστήσουν το δίλημμα από “ναι ή όχι στα μέτρα” σε “ναι ή όχι στο ευρώ” για να ξυπνήσουν τα φοβικά και ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του κόσμου που με τόση επιμέλεια κατασκευάζουν. Φτάνουν λοιπόν μέχρι το σημείο να αποκαλέσουν ...

Εγω κι εσυ και τα εκατομμύρια τιποτένιοι σαν εμενα και σαν εσενα....

Εγω κι εσυ και τα εκατομμύρια τιποτένιοι σαν εμενα και σαν εσενα ,
υποκριτες , φιλοδοξοι , μικροψυχοι , εγωιστες , δειλοι ....
εμεις κραταμε μες τα ενοχα τούτα χερια ....

Ιταλική αριστερή εφημερίδα: «Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί»!

5
Στην έκκληση που δημοσιεύει σήμερα η Ιλ Μανιφέστο αναφέρεται:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διώξει την Ελλάδα. 
Η αιτία: δεν θέλει να κάνει δεκτό το αίτημα της Αθήνας για αναβολή της αποπληρωμής του χρέους. Η Ιταλία συμμετέχει στις πιστώσεις προς την Ελλάδα με 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάνουμε την αρχή, υποστηρίζοντας ότι -εκτός από σειρά επιφυλάξεων σχετικά με την νομιμότητά του- αποφασίζουμε να παραιτηθούμε από κάθε διεκδίκηση του ποσού αυτού, τουλάχιστον μέχρις ότου η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος, χωρίς να αντιμετωπίζει κακουχίες, ως άμεση συνέπεια, η πλειονότητα των πολιτών της και χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα -ποιος ξέρει για ακόμη πόσο καιρό- η οικονομία της. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν έναν ενήλικα από τον οποίο έχει κλαπεί η παιδική του ηλικία. Από τον οποίο εκλάπησαν, δηλαδή, η μνήμη και οι λέξεις του».
Η εφημερίδα καλεί τους Ιταλούς πολίτες να στείλουν mail, δηλώνοντας ότι παραιτούνται από το ελληνικό χρέος που τους αναλογεί, στην ιταλική προεδρία της κυβέρνησης ή στις επιτροπές του «Ψηφοδελτίου Τσίπρα» το οποίο συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014, εκλέγοντας ...

Πόσα θα χάσουν οι δανειστές αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα!

Πόσα θα χάσουν οι δανειστές αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα!
Αυτό όμως που θα συμβεί και στις δυο πλευρές θα είναι να κληθούν να μετρήσουν τις πληγές και τις οικονομικές ζημίες που θα υποστούν. Στους υπολογισμούς που γίνονται δε πρέπει να εξεταστεί μόνο το μέγεθος του Ελληνικού χρέους αλλά και οι πιθανή μετάδοση του πανικού στις αγορές και η εξάπλωση σε άλλες χώρες.
Στο τέλος του 2014, οι τρεις βασικοί δανειστές της Ελλάδας κρατούσαν το 75% του χρέους της, το μεγαλύτερο από το οποίο βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων της..

Αγριεύτηκαν και αγρίεψαν τα τάγματα των εθελόδουλων, μόλις κατάλαβαν ότι πήγε στράφι η προπόνηση στον πάγκο των Βρυξελλών

Ταυτόσημες και οι τρεις ανακοινώσεις( Ν.Δ. ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) βγαλμένες από το ίδιο εργαστήριο. Τρομοκρατικές, ανεύθυνες και επικίνδυνες, καθώς με τη σπέκουλα και την κακοήθεια, έστειλαν τον κόσμο νυχτιάτικα στα ΑΤΜκαι τα βενζινάδικα.

«Όταν δάκρυσε η Ιστορία…»

REFERENDUM
Εκείνοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα κι εμείς με τις παρακαταθήκες μας,καταχωρισμένες στη συλλογική συνείδηση και το ομαδικό θυμικό, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα.
Εκείνοι οικονομικοί εγκληματίες κατά συρροή κι εμείς θύματα κατ΄εξακολούθηση. Τώρα όμως τιμωροί, δίκαιοι και δικαιωμένοι.
Αγριεύτηκαν και αγρίεψαν τα τάγματα των εθελόδουλων, μόλις κατάλαβαν ότι πήγε στράφι η προπόνηση στον πάγκο των Βρυξελλών, τις τελευταίες ημέρες.

Προσδοκώντας » ανάσταση νεκρών», καραδοκούσαν για αποτυχία η οποία θα οδηγούσε σε εκλογές, όπου θα κατέβαιναν από κοινού, ως ευρωπαϊκό μέτωπο. 

Αλλά το δημοψήφισμα ήρθε κατακούτελα και έχασαν έτσι κάθε πρόσχημα, οι ...

H Πρώτη Φορά Αριστερά έγινε Πρώτη Φορά Δημοκρατία.

alexis tsipras
Με τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος της Κυριακή 5 Ιουλίου, για το αν οι Έλληνες πολίτες αποδέχονται ή απορρίπτουν την πρόταση των θεσμών. 
Είναι το πρώτο δημοψήφισμα που διεξάγεται στη χώρα μας, μετά από 41 χρόνια.

Όλοι συνηθίζουν να λένε με χαρακτηριστική ευκολία πως η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία αλλά δεν είναι πολλοί που απορούν για το πώς γίνεται οι χώρες που δεν γέννησαν την Δημοκρατία να κάνουν δημοψηφίσματα, ενώ η Ελλάδα ποτέ.

Το ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου σημαίνει πως μπορούσαν -ακόμα και με αυτό το Σύνταγμα με το άρθρο 44- να έχουν διεξαχθεί και άλλα δημοψηφίσματα στη χώρα μας. Οι αφορμές αυτά τα 41 χρόνια ήταν πολλές. 
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το δημοψήφισμα;

Στα Τελεσίγραφα οι πραγματικοί Έλληνες.....

Να ποιος φοβάται..WSJ: Σκέφτονται να αποσύρουν την πρόταση οι δανειστές..

590_cfa056e31413174efc93614ff7fd61afΟι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιάστηκαν εξαπίνης από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει Μέρκελ, Ολαντ και Ντράγκι, αναφέρει η Wall Street Journal.



H προσφυγή στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει την Τρίτη 30 Ιουνίου το 1,5 δισ. προς το ΔΝΤ αλλά και ότι το πακέτο διάσωσης προς τη χώρα θα «λήξει» αν δεν αποφασιστεί παράταση.
Παράλληλα, δημιουργούνται μια σειρά ερωτήματα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπουργοί οικονομικών στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν εναλλακτικές προτάσεις για ...

Αυτό είναι το πιο άγριο μνημόνιο,για το οποίο καλούμαστε ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ...

Αυτό είναι το πιο άγριο μνημόνιο

Χειρότερο και από το πρώτο μνημόνιο το «πακέτο» των δανειστών

Το βαρύτερο μνημόνιο φαίνεται πως οι δανειστές μας το φύλαγαν για το τέλος. Και μάλιστα χωρίς στην ουσία να δίνουν τίποτα παρά μόνο τα υπόλοιπα των δόσεων από την 5η αξιολόγηση. 

Οι προτάσεις των δανειστών που κατέθεσαν  στο Eurogroup φέρνει τα πάνω κάτω για άλλη μια φορά στη χειμάζουσα ελληνική κοινωνία καθώς επαναφέρουν και απαιτήσεις που δεν κατάφεραν να περάσουν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τα δύο μνημόνια και «θάβοντας» ουσιαστικά  και την τελευταία ελπίδα για τερματισμό της λιτότητας και πέρασμα στην ανάπτυξη.

Οι δανειστές με άλλα λόγια απαιτούν κι άλλο «αίμα» από τον Ελληνικό λαό με τις  επαχθέστατες απαιτήσεις τους.

 Ενδεικτικά των απαιτήσεων με τις οποίες καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας  πέραν από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές στα κέρδη των επιχειρήσεων και αύξηση των συντελεστών φορολόγησης τους,  την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, περιλαμβάνονται και πολλά άλλα που ακόμα δεν έχουν γίνει κατανοητά από την ελληνική κοινωνία όπως :

Δεν είναι ώρα για συζήτηση, μάλιστα χάθηκε πάρα πολύς χρόνος, είναι ώρα για δράση. Φυσικά θα λυσσάξουν, αλλά ούτως ή άλλως λυσσασμένοι είναι.

Τι νόημα έχει η συζήτηση με δαύτους;




Ρωτά η εφημερίδα "δημοκρατία" η οποία είναι εφημερίδα της δεξιάς, τι θέλουν οι ψυχοβγάλτες τοκογλύφοι.

Να σας απαντήσω: 
Ξύλο. Σφαλιάρες, φάπες, κλωτσιές, αυτό θέλουν. 
Γιατί δεν τους φτάνει να πάρουν τα πάντα, θέλουν ακόμη περισσότερα! 

Και με τέτοιους αχρείους φαταούλες δεν συζητάς. Τι να συζητήσεις; 

Επίκαιρο...«Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».

Δείτε γιατί η Ελλάδα, σύμφωνα με το ανατρεπτικό άρθρο του MoneyWeek, είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.
Όσον αφορά την ελληνική κρίση χρέους, ανατρεπτικό άρθρο του Money Week έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.
«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει.
«Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. 
Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να..

Άρχισαν σαν καταιγίδα τα μηνύματα των Ελλήνων....ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ




Δεν με νοιάζει τι λένε κάποιοι (μνημονιακοί)... 
Αυτό που λέω είναι πως αυτή την στιγμή νιώθω την πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ελευθερία του να επιλέξω για το μέλλον της χώρας που ζω !!!!!! 

Ένα μεγάλο ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΧΙ . Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Την επόμενη Κυριακή η Δημοκρατία της Ελλάδας αποφασίζει....Δείτε το ερωτημα..




ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ? 

Η

ΟΧΙ?

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ....

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΛΕΝΕ...

ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΎΧΗ ΤΟΥ....

«Η Ελλάδα θα δολοφονηθεί αν σταματήσει τον… Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»


ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΝΤΗ ΟΣΟ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»… 
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…
Ο Paul Craig Roberts προειδοποιεί πως η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δολοφονηθεί σε αυτή την κρίση, αν στραφεί προς την Ανατολή, κίνηση που θα… φρενάρει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει σχεδιάσει η Παγκόσμια Ελίτ. Με τις απειλές για μη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαπολύονται από την ΤΡΟΙΚΑ (ΘΕΣΜΟΙ)
Ο πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελιχθεί για να σταματήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
«Οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση έχουν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία για την πρόληψη του Γ ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό που πρέπει να κάνει συσπειρωμένη η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει, με όλους τους Έλληνες στο πλευρό της, είναι να χρεοκοπήσει για τα δάνεια, να παραιτηθεί από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ, και να αποδεχθεί τη συμφωνία που οι Ρώσοι τους έχουν προσφέρει (BRICS)», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει:

26 Ιουν 2015

Οι Tenorman (Γιώργος Τζιουβάρας) και Voodoo Drummer (Χρήστος Κουτσογιάννης),είναι ορισμός της καλλιτεχνικής τρέλας!!!

Opera Chaotique: 

Νότες και σουρεάλ καμπαρέ 


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό εγχείρημα, αφού καταφέρνει να συνδυάσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι Tenorman (Γιώργος Τζιουβάρας) και Voodoo Drummer (Χρήστος Κουτσογιάννης), είναι οι εμπνευστές τουσουρεάλ καμπαρέ
Οι μουσικοθεατρικές τους παραστάσεις τόσο μυστηριώδεις, όσο και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη σκηνή. Ο ορισμός της καλλιτεχνικής τρέλας.
Πλαισιώνονται συνήθως από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως χορευτές ή ακροβάτες, τραγουδιστές της Όπερας και όχι μόνο. 
Αν συνδυάσουμε τις παραπάνω guest εμφανίσεις με τους αυτοσχεδιασμούς των Opera Chaotique αλλά και τη στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό, καταλήγουμε σε ένα άκρως «θεατράλε» και ξεσηκωτικό αποτέλεσμα
Έχουν κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις στο εξωτερικό, έχοντας λάβει ένθερμη υποδοχή και αποδοχή από το κοινό (Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βελιγράδι κ.α.). 
Αλλά δεν μένουν τόσο σε αυτό.  Φορώντας τις μάσκες τους,

Η ώρα του Olympus Marathon....Στα φαβορί Αλέξανδρος Φωτιάδης

Στα φαβορί Αλέξανδρος Φωτιάδης


Λίγες μόνο ώρες έμειναν για τον σημαντικότερο ορεινό αγώνα της χώρας μας, τον Olympus Marathon. Πρόκειται για μία διοργάνωση που πραγματοποιείται για 12η χρονιά και έως τώρα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 4.400 δρομείς. Το γεγονός πως ο συγκεκριμένος αγώνας μαγνητίζει δρομείς από όλο τον κόσμο, αποτελεί και έναν από τους λόγους που τον έχουν αναδείξει ως τον κορυφαίο.
Φέτος, οι διοργανωτές έκαναν κάποιες αλλαγές στα κριτήρια εγγραφής με αποτέλεσμα να αυξήθηκαν οι συμμετοχές με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής να περιμένουμε ίσως και περισσότερους από 700 δρομείς στη γραμμή της εκκίνησης. 
Μία ακόμα καινοτομία είναι ότι για πρώτη χρονιά θα..

Οι ελευθερίες της δραχμής....ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οι ελευθερίες της δραχμής..

Είναι αλήθεια, ότι για λίγες εβδομάδες ή για ένα διάστημα 2-4 μηνών (στο βαθμό που δεν έχει υπάρξει προετοιμασία),κατά την επιστροφή στη δραχμή, μπορεί να υπάρξουν σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα. Όμως μετά την συννεφιά, την βροχή ή την σύντομη καταιγίδα, που η διάρκειά τους και το τι ακριβώς θα συμβεί, θα εξαρτηθεί από την τεχνική και πολιτική ετοιμότητα, το σίγουρο είναι ότι θα βγει ένας λαμπρός ήλιος.
Τα πιο πολύτιμα κέρδη της δραχμής είναι αυτά που περιγράφει (και) η ορθόδοξη οικονομική θεωρία, των άριστων νομισματικών περιοχών, η ανάκτηση των μέσων οικονομικής πολιτικής, ευστάθειας και ρύθμισης της οικονομίας, που η Ελλάδα θυσίασε, κάνοντας το τεράστιο σφάλμα εισόδου στην ΟΝΕ.
Το ευρώ είναι μια ένωση ανομοιογενών και άνισων οικονομιών,

Ένα μη νόμισμα έρμαιο των κερδοσκόπων...

Την άποψή μου για το κοινό μας ευρωπαϊκό νόμισμα την έχω διατυπώσει κατ' επανἀληψη στο παρελθόν, τόσο από τούτη την γωνιά όσο και μέσω του ηλεκτρονικού περιοδικού "Ατέχνως". Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια άλλη άποψη, διατυπωμένη στην εφημερίδα Το Βήμα, στις 12 Δεκεμβρίου 2010. Ο κειμενογράφος είναι γνωστός (το όνομά του θα το δείτε στο τέλος της ανάγνωσής σας) και πολύ θα ήθελα να μου πει ποια ριζική αλλαγή των τελευταίων τεσσεράμισυ χρόνων τον υποχρέωσε να αναθεωρήσει τις τότε απόψεις του (με τις οποίες επίσης διαφωνώ αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο) ώστε τώρα να πρέπει να μείνουμε στο ευρώ, ενδεχομένως δε "πάση θυσία". Νομίζω ότι το σημερινό κείμενο, συνδυασμένο με το χτεσινό τού Βαρουφάκη, αποκαλύπτει πλήρως την ριζική μεταστροφή των σημερινών "αριστερών" σε σχέση με το πρόσφατο -αλλά και απώτερο- παρελθόν τους (σ.σ.: Ο τίτλος τού κειμένου είναι της εφημερίδας, οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου):



Το ευρώ είναι ένα ατελές νόμισμα. Το γεγονός ότι στερείται ενός επαρκούς προϋπολογισμού, δεν του επιτρέπει να ομοιογενοποιήσει οικονομίες με διαφορετικά δομικά χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι στερείται "κυριαρχίας" και δυνατότητας κοινού δανεισμού  αλλά και δανεισμού ύστατης ανάγκης, το καθιστά "μη νόμισμα" στις περιπτώσεις που προβάλλουν έκτακτες ανάγκες. Έτσι, χώρες που βρίσκονται σε αυτή την ανάγκη, γίνονται έρμαιο των αγορών, εύκολη λεία για τους κερδοσκόπους, πράγμα που ως χώρα το ζήσαμε ήδη, και συνεχίζουμε να το ζούμε.

Το ευρώ λοιπόν, υπό τη μορφή που υπάρχει, θεσμοθετεί την επικυριαρχία των αγορών -και του χρηματιστικού κεφαλαίου ακριβέστερα- επί της πολιτικής, της εργασίας και της κοινωνίας. Αντί να εποπτεύει και να ρυθμίζει τις αγορές, τελεί το ίδιο υπό τον αδυσώπητο έλεγχο, τη διαρκή εποπτεία και αξιολόγησή τους με κριτήρια αποκλειστικά κερδοσκοπικά. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ούτε παράδοξο, που η τρέχουσα δομική κρίση του καπιταλισμού, η μεγαλύτερη μετά από εκείνη του 1929, θέτει την αρχιτεκτονική, το ρόλο, ακόμη και τη βιωσιμότητα του ευρώ υπό δοκιμασία. Θα μπορούσε αυτή η δοκιμασία να φτάσει μέχρι και την πλήρη ακύρωση του ευρώ; Και, αν ναι, τι συνέπειες θα είχε αυτό;

Αλέξη, αν υπογράψεις… πέφτεις!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Το βρώμικο σχέδιο της Μέρκελ, της Λαγκάρντ, του Γιούνκερ και των ξένων συμφερόντων που εκπροσωπούν, για να «κατακτήσουν» την Ελλάδα, έχει πλέον ξεδιπλωθεί…
Στόχος τους;

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;

Για όσους έχουνε....




ΌΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ…


Μια χρεοκοπία της Ελλάδας αποτελεί φόβο όλων, αλλά και πλέον πιθανό ενδεχόμενο, αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν σχεδόν μηδενιστεί, και πρέπει να βρεθεί μια λύση.
Μέσω της απελευθέρωσης νέας βοήθειας προς την ελληνική οικονομία θα δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα για να μην έρθουν …τα χειρότερα.


Tι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.


Αναλυτικότερα:


1) Τι θα συμβεί σε περίπτωση Grexit;


Σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος είναι δεδομένη, και μάλιστα υπολογίζειται στο 30-50% τις πρώτες ώρες κι όλας. Όλα θα εξαρτηθούν όμως από τις συνθήκες που θα..

Σε 9 Δις ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ !!!



Νομίζατε ότι μας χρωστάνε μόνο το αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της κατοχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ;;;


Ποιος να τις διεκδικούσε ;;;
Ο γερμανικός ελληνικός θρόνος ή οι μετέπεια συνεργάτες των ΝΑΖΙ στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και οι σημερινοί τους απόγονοι, που ζουν ακόμη από τα κλεμμένα της Κατοχής ;;;


Σε εννέα δισεκατομμύρια ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές έναντι της Ελλάδας, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών (Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) που συνέταξε την Έκθεση για τον "Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο".
Όπως ενημέρωσε η κ. Χαλούλου, που ερευνά εκ μέρους του ΓΛΚ το αρχείο σχετικά με τις οφειλές της Γερμανίας από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οφειλή εκτιμάται σε σχεδόν...

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ..... ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ !!!

Οχι, η Ευρώπη δεν θα καταρρεύσει τώρα...Δυστυχώς..


Κρατώντας μια επιφύλαξη (για τους τύπους) ώσπου να ολοκληρωθεί η συμφωνία (με τον φόβο ότι όσες αλλαγές γίνουν,θα γίνουν επί τα χείρω) δεν μπορεί κανείς παρά να παραδεχθεί ότι πρόκειται για μια ήττα, ήττα ιστορικών διαστάσεων.

Η προσπάθεια του κ. Σακελλαρίδη, φέρ’ ειπείν, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (λέγοντας ότι «αυτήν τη φορά γίνεται άλλη κατανομή των βαρών» και ότι «άλλες κατηγορίες του πληθυσμού, διαφορετικές απ’ τις συνήθεις θα επωμισθούν τα βάρη») δεν στέκει παρά στο κενό. 
Εν πρώτοις δεν υπάρχει «πληθυσμός», υπάρχουν τάξεις. 
Και θίγονται όλες
Διότι τα μέτρα αυτά είναι φορομπηχτικά, υφεσιακά και αντιπαραγωγικά.

Θίγουν τους εργάτες. 
Κρατάνε τους ανέργους στην ανεργία. 

Θίγουν τους εργαζόμενους. 
Θίγουν τους επιχειρηματίες,

Το νερό μπορεί να γίνει.. χρυσάφι

Σκουριές: Το νερό μπορεί να γίνει.. χρυσάφι
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν περιορίζονται μόνο στην κινηματική δραστηριότητα, αλλά σε συνεργασία με τον καθηγητή Θεοφάνη Παυλίδη που ήταν υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποτελεί γνώστη της περιοχής, κάνουν πρόταση για εναλλακτική ανάπτυξη στην περιοχή της Μεγάλης Παναγίας, του χωριού που βρίσκεται πιο κοντά από το καθένα στα εργοτάξια της Eldorado Gold και είναι χωρισμένο στα δύο με κατοίκους υπέρ και κατά της..

Το «ξεβράκωμα» των Σαμαροβενιζέλων...


      
   ...κι άλλα 4 (+1) συμπεράσματα που έχουμε ήδη βγάλει από τις διαπραγματεύσεις!
1) Καταλάβαμε πολύ καλά, το βλέπουμε ανάγλυφα τώρα, τι είδους... σκληρές διαπραγματεύσεις έκαναν οι προηγούμενοι κυβερνώντες μας. Το «ξεβράκωμα» των Σαμαροβενιζέλων είναι παροιμιώδες.
2) Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ...

25 Ιουν 2015

Τι θα πάθουμε αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ;



ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑΣ-ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…

Δείτε το βίντεο...

Tα κανάλια νυχθημερόν μας καλούσαν να πληρώσουμε τα χαράτσια αποκαλώντας μας "τζαμπατζήδες"ενώ οι ίδιοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ


Τα κανάλια δεν πληρώνουν. 

Προκλητικότατα οι επιχειρήσεις, που καταπάτησαν δημόσια περιουσία, που κατέλαβαν και οικειοποιήθηκαν παράνομα, τζάμπα φυσικά, τις δημόσιες συχνότητες, δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ από την α' δόση οφειλής δίνοντας έτσι ένα σημαντικό επιχείρημα στους ξένους τοκογλύφους.

Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι άμεση αλλιώς θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα, αφού ο μόνος νόμος που λέει να δώσουν έστω αυτά τα ελάχιστα οι πραγματικά έχοντες, θα μείνει στα χαρτιά. Είναι πλέον θέμα λειτουργίας του ίδιου του κράτους.

"Οι καναλάρχες, με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο πήραν αναβολή καθώς στο δικαστήριο αποδέχθηκε,

Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας....



...

ΟΡΓΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ!


Εξοργίστηκαν οι Γερμανοί με την πετυχημένη γελοιογραφία του Ποντικιού με τον Σόιμπλε, την Ελλάδα και το Άουσβιτς!

"Αυτό είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ" διαμαρτύρεται με μεγάλα γράμματα στο κύριο μάλιστα θέμα της η γερμανική e- BILD και καταγγέλλει:

Σκάνδαλο – μεγατόνων: Ο Στουρνάρας καλύπτει τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (;)

Σκάνδαλο – μεγατόνων: Ο Στουρνάρας καλύπτει τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (;)

Σταθερή στην πολιτική της να μην δίνει επίσημα και ακριβή στοιχεία για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν λάβει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 – παραμένει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Τα δυο «μεγάλα κόμματα» εμφανίζονται να έχουν φεσώσει τις τράπεζες με περισσότερα από 270 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ουσιαστικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσουν. Ποιος όμως θα πληρώσει τα σπασμένα;

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ !!!





Εκπρόσωποι εφοπλιστών, καναλαρχών και κάθε λογής κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, επιχειρούν να βγάλουν λάδι την προηγούμενη κυβέρνηση !!!


Πωλ Τόμσεν : 

Να μη φανεί κακή η προηγούμενη κυβέρνηση !!!

Μια απίστευτη κατάσταση αντιμετωπίζουν στις Βρυξέλλες τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες ο Αλ. Τσίπρας, ο Ν. Παππάς και οι άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακριβώς γι' αυτό πριν λίγη ώρα ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε ότι –κατά την εκτίμηση του πρωθυπουργού και του επιτελείου του- ορισμένα κέντρα των δανειστών «υπηρετούν ..

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Απέσυρε ο Τσίπρας από την ελληνική πρόταση την αύξηση της εισφοράς σε συντάξεις και μισθούς


Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από Αθήνα και Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στην διαπραγμάτευση που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών, απέσυρε από την ελληνική πρόταση την αύξηση της εισφοράς για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη στις συντάξεις αλλά και στους ..

Video: Οι δανειστές απαιτούν απολύσεις στρατιωτικών, εξάλειψη ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, όχι φόρους σε πλούσιους


Ξεβρακώθηκαν οι δανειστές με τις τελευταίες απαιτήσεις τους......
Πλέον απροκάλυπτα δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το πόσα λεφτά θα βρει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά πρώτο τους μέλημα είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εγχώριων και όχι μόνο...

Από το δελτίο του Star, που αποκαλύφθηκε τι ζητούν συγκεκριμένα οι δανειστές, βλέπουμε στο βίντεο, ότι απαιτούν όχι απλά μείωση στρατιωτικών δαπανών, αλλά απολύσεις στις ένοπλες δυνάμεις (γιατί;;)

Επίσης απαιτούν να μην ...

Ψαριανος : «ΒΑΣΤΑΤΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ»



Γ.Ψαριανος : 

Ναι, με τον Τσίπρα θα έχουμε 7,8 δισ. μέτρα. Αλλά με τον Σαμαρά θα είχαμε 20 δις.


Και τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία μετά από σκληρή και αλύγιστη διαπραγμάτευση, οι μονταζιέρες και οι... αυθόρμητοι σχολιαστές του Κινήματος "Μένουμε Ευρώπη" (με σήμα τον Άδωνι) πήραν φωτιά!
Ξαφνικά, τα μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας είναι πολύ σκληρά και ενοχλούν τους... μνημονιακούς χασάπηδες και τους νεοφιλελεύθερους γιάπηδες.
Δικαίως τους ενοχλούν: γιατί οι μεν πρώτοι θα ξεβρακωθούν οριστικά και θα τελειώσουν πολιτικά ενώ οι δεύτεροι θα αφήσουν κάτω τα πλακάτ και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Γιατί αυτή τη φορά δε θα πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια αλλά οι ΕΧΟΝΤΕΣ.
Όσο περισσότερο σκούζει κάποιος, λοιπόν,

Δεν παράγουμε τίποτα...???

Ο Τσεκουράτος Βορίδης...«Να πέσετε κι εσείς στα τέσσερα»

Χωρίς τίτλο

Ενας ηλιοκαμένος δικηγορος ο Βοριδης ...

Τα ελληνόφωνα πολιτικά πτώματα πήγαν στις Βρυξέλλες ζητώντας το αίμα των Ελλήνων!

Αηδίασαν ακόμα και Ευρωπαίοι συνομιλητές τους!









ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! Ζητούσαν από τους «βολικούς» θεσμούς.
Ο Σαμαράς επιθυμεί «οικουμενική» τύπου Παπαδήμου και προτείνει…