# #

6 Οκτ 2021

Ποιο είναι το καλύτερο κολέγιο στην Ελλάδα;

 


Το καλύτερο κολέγιο στην Ελλάδα είναι το Deree που κατατάσσεται στη θέση 2.811, παγκόσμια, 400 θέσεις κάτω απο το τελευταίο δημόσιο πανεπιστήμιο... 


Όταν Καποδιστριακό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΠΑ) είναι στην θέση...

5 Οκτ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Το νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων

 


Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου..

Στην ίδια χώρα που «οι Έλληνες νίκησαν την πανδημία» από πέρυσι τον Μάιο και η Σουηδία «δολοφόνησε τους γέρους της».

 


Η πανδημία ήταν ακόμα στα πρώτα βήματα και η Ελλάδα, μέχρι εκείνη την στιγμή είχε καταγράψει περίπου 2600 κρούσματα συνολικά, λίγο πάνω από 130 νεκρούς και λιγότεροι από 40 ασθενείς είχαν διασωληνωθεί.

Ταυτόχρονα, η Σουηδία, χώρα με περίπου ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, κατέγραφε αρκετά μεγαλύτερους αριθμούς. Για παράδειγμα, είχε στις 8 Μαΐου, του 2020, πάνω από 25.000 κρούσματα, 3.175 νεκρούς και είχαν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ συνολικά 1.672 άνθρωποι.

Η κατάσταση παρέμεινε περίπου ίδια και μέσα στο καλοκαίρι, με τις δυο χώρες να έχουν μεγάλες αποστάσεις αναφορικά με νέα κρούσματα και θανάτους. Η διαφορά έγινε εμφανέστατη στο τέλος του έτους. 

Η Σουηδία κατέγραφε στο τέλος του 2020 πάνω από 9.200 νεκρούς από covid-19 ενώ η Ελλάδα είχε ανακοινώσει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, 4.838 θανάτους.

Η εικόνα της κατάστασης της Σουηδίας στα ελληνικά αλλά όχι μόνο Μέσα- εδώ τα ρωσικά ΜΜΕ είχαν την "μερίδα του λέοντος"- παρέμεινε απολύτως "γκρίζα".

Τίτλοι όπως «αφήνουν τους γέρους να πεθάνουν χωρίς οξυγόνο» και «εφαρμόζουν την ανοσία της αγέλης» ήταν σχεδόν καθημερινοί. Δεν προέρχονταν από δημοσιογράφους που ζούσαν στη Σουηδία αλλά κυρίως από "πηγές" με...