# #

15 Οκτ 2022

Η μόνη χώρα με υφυπουργό αθλητισμού ικανό να… χαρίσει νησιά

 


Το… έργο του Λευτέρη Αυγενάκη έχει παρουσιάσει πλουραλισμό αποτυχίας, όμως τώρα πάει να ξεπεράσει τον εαυτό του. 

Προσεύχονται οι Έλληνες μην περάσουν απ’ τα «χέρια» του οι ομάδες των ενόπλων δυνάμεων.


Έχει πάψει να είναι αστείο εδώ και καιρό. 

Η Ελλάδα αθλητικά γονατίζει κάτω απ’ ασφυκτική ανικανότητα ενός υφυπουργού που δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο προς την κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων. Επί ημερών του απλά γιγαντώνονται τα προβλήματα, όπως και η καχυποψία του κόσμου. Δίχως να μπορεί να μειωθεί η σκέψη πως οι «φιλίες» του Λευτέρη Αυγενάκη, επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο που ασκεί πολιτική. 

Η συζήτηση περί διοργανώσεων που δίνει με το… φτυάρι στο νομό Ηρακλείου, την εκλογική του περιφέρεια δηλαδή, είναι το λιγότερο. Το πράγμα έχει ξεφύγει για τα καλά, λόγω της αντιμετώπισης του αθλητισμού ως… παιχνιδιού στο οποίο μπορεί να κάνει αυτό που θέλει ο υφυπουργός. Ορίζοντας τα πάντα. 

Στο ποδόσφαιρο η εμπλοκή του με την Super League 2, εν συνεχεία η ιστορία με τον Κλάτενμπεργκ, ήταν τα δύο… καμπανάκια. Η εμμονή του με την ΕΠΟ-την οποία «εχθρεύονται» οι… φίλοι του κατά σύμπτωση-έχει ξεφύγει. Αντιμετωπίζει σχεδόν εχθρικά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, δεν της δίνει δημόσια συγχαρητήρια στην επιτυχία της μην τυχόν και πιστωθεί κάτι η Ομοσπονδία, μέχρι και την ιστορία του Μητρώου. 

Ούτε βήμα πίσω, κλειστά αυτιά για να μην ακούσει τα ίδια τα σωματεία που δυσκολεύονται να υπάρξουν, θεωρώντας πως όποιος τολμά να εκφράσει αντίθετη άποψη, είναι… εχθρός και βαλτός απ’ την ΕΠΟ! Ένας σύγχρονος Λουδοβίκος του αθλητισμού με λίγα λόγια. Ή αυτός έχει δίκιο, ή οι άλλοι άδικο. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. 

Φτάνουμε στο αποκορύφωμα με την ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Σωματεία από ακριτικά νησιά μας, σε μια εποχή γεμάτη ευαισθησία γύρω απ’ το θέμα, δέχονται προσκλήσεις για να αγωνιστούν στην...

14 Οκτ 2022

Το «έστρωσε» στον Όλυμπο-βίντεο

 


Πυκνό χιόνι πέφτει τις τελευταίες ημέρες στον Όλυμπο, με το τοπίο στα 2.648 μέτρα να είναι κατάλευκο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το Forecast Weather Greece:

13 Οκτ 2022

Κύριε Δήμαρχε Δίου Ολύμπου, ποιος είναι λοιπόν «ημιμαθής και ψεύτης»;

 

Κύριοι και κυρίες της διοίκησης του δήμου Δίου Ολύμπου, στην προσπάθειά σας να μας απαξιώσετε και να παραπλανήσετε, για ακόμα μία φορά, τους πολίτες, προκαλείτε μια τεχνητή σύγχυση. 

Εμείς ξεκάθαρα αναφέρουμε στο δελτίο μας ότι ολιγωρήσατε και δεν κάνατε εγκαίρως όλες τις διαδικασίες που έκαναν κάποιες άλλες ΔΕΥΑ σε συνεργασία σαφώς με το δήμο τους, ώστε να απαλλαγούν από το βάρος των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Είναι γνωστό σε εμάς, πολύ δε περισσότερο σε εσάς, ότι τα χρήματα θα τα εισέπραττε ο δήμος και στη συνέχεια θα τα έδινε στην επιχείρηση (ΔΕΥΑΔΟΛ) για να τα καταβάλλει στη ΔΕΗ. 

Ό,τι δηλαδή έκανε ο δήμος Κατερίνης και ό,τι προσπαθείτε να κάνετε τώρα εσείς μιμούμενοι τον...

Ο επιχειρηματίας του Ανατολικού...."Έχετε προσπαθήσει να πληκτρολογήσετε τη λέξη «λύματα»; "

 

Εμείς αγωνιζόμαστε για να φέρουμε τουρίστες, αλλά δεν φτάνει... Πρέπει να κάνει πολλά και ο Δήμος Δίου Ολύμπου!




Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Δίου Ολύμπου το καλοκαίρι πέρασε και ευτυχώς ο κλάδος του τουρισμού πήρε βαθιές ανάσες για να επιβιώσει ο ίδιος αλλά και για να στηρίξει την εθνική οικονομία.

Σε δημοτικό επίπεδο δεν είδαμε τίποτα φοβερό να γίνεται. 

Τα έργα της αποχέτευσης που ενδιαφέρουν πολύ τον Ανατολικό βαλτωμένα ή αν προχωρούν αυτό γίνεται με ρυθμούς χελώνας και περνούν απαρατήρητα.

Αναρωτιόμαστε οι επιχειρηματίες του τουρισμού γιατί δεν μπορούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες με μεγάλα εισοδήματα. 

Γιατί αυτοί έχουν και μεγάλες απαιτήσεις και δε θα ανεχθούν να κολυμπήσουν μαζί με τα λύματα. 

Έχετε προσπαθήσει να πληκτρολογήσετε τη λέξη «λύματα»; 

Κάντε το και θα ..

10 Οκτ 2022

Ημιμάθεια ή απλά ψέματα; Η απάντηση είναι και τα δύο μαζί.



Το πρόγραμμα: Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)

 

Το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ αποτελεί μια συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη των Δήμων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο θεσμικό και χρηματοδοτικό μέσο με στόχο την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους Δήμους, όπου απαιτείται.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα εγκρίνει επιχορηγήσεις στους Δήμους της Χώρας αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν Καταστεί τελεσίδικες (έως συγκεκριμένες, κάθε φορά, ημερομηνίες) και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.

Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Δήμος μας έχει κάνει χρήση των ευεργετημάτων του προγράμματος αυτού δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και στο παρελθόν.

 

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ

 

Το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ δεν επιχορηγεί Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.

 

Έγραψε ο κύριος Κιάφας σε πρόσφατο δελτίο τύπου: