# #

18 Φεβ 2017

Όσοι είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία......

...τόσοι είναι και οι υπεύθυνοι των ενοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας...



 Ν.Ε Πιερίας



Αυτοί είναι όλοι μαζί όσοι απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία...
Άντε και κάποιοι παρατρεχάμενοι ή και συγγενείς πρώτου βαθμού( κι αυτό παίζεται-έχουμε τρανταχτά παραδείγματα "κορυφαίων στελεχών" της Κατερίνης)!!

Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι είναι και τα...

Υποταγή στην τραπεζική μαφία: η κυβέρνηση Τσίπρα προσλαμβάνει την τράπεζα Rothschild

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποταγή στην τραπεζική μαφία: η κυβέρνηση Τσίπρα προσλαμβάνει την τράπεζα Rothschild

Η είδηση Θα μπορούσε να μεταφραστεί ως απόπειρα της κυβέρνησης Τσίπρα να εισάγει περισσότερους "παίχτες" της διεθνούς τραπεζικής μαφίας στο αδιέξοδο ζήτημα του Ελληνικού χρέους, μήπως και καταφέρει να φύγει από τον ζουρλομανδύα του ευρώ, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

Καθώς η Ελλάδα έχει ξεμείνει από εναλλακτικές και πραγματικούς συμμάχους, η κυβέρνηση φοβάται ότι μια έξοδος από το ευρώ, λόγω αδιαλλαξίας Σόιμπλε και δανειστών, θα οδηγούσε την Ελλάδα, αλλά και την ευρωζώνη,

Γερμανοί...H Ελλάδα πρέπει είτε να υποταχθεί, είτε να εκδιωχθεί

Το βρώμικο μυστικό


ΕΙΚΟΝΑ---ΕΚΤ,-Γερμανία,-Ντράγκι
Η ανταγωνιστικότητα των χωρών της Ευρωζώνης και ειδικά του ευρωπαϊκού νότου θυσιάστηκε, με τη συνενοχή της ΕΚΤ, για να διασωθεί η Γερμανία – ενώ η Ελλάδα συνιστά την Αχίλλειο πτέρνα της, οπότε πρέπει είτε να υποταχθεί, είτε να εκδιωχθεί.

«Τα πρώην φεουδαρχικά και αποικιοκρατικά κράτη της κεντρικής Ευρώπης χαιρετίζονται ως «σφύζουσες» δημοκρατίες, καταπιεστικά καθεστώτα περιγράφονται σαν μετριοπαθείς και ανεκτικές χώρες, ενώ τα εθνικά κράτη δαιμονοποιούνται αδιάκοπα – με τα εγχώρια, εναλλακτικά αναπτυξιακά, οικονομικά και κοινωνικά τους μοντέλα, να αμαυρώνονται και να περιγράφονται με το χειρότερο δυνατό τρόπο» (Αντρέ Βάϊτσεκ)   
Είμαστε βέβαιοι πως εάν η κυβέρνηση δεν κάνει ξανά μία πολύ μεγάλη ανοησία, κατά τη διάρκεια των νέων διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα ..

17 Φεβ 2017

Πως εξαφανίστηκε η Αρχαία Σπάρτη;

Πως εξαφανίστηκε η Αρχαία Σπάρτη; Μια απίστευτη βαρβαρότητα

Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν,
όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν.  

Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ήλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.

Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), ο οποίος ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.   

O αββας Michel Fourmont, απεσταλμένος του βασιλιά της..

16 Φεβ 2017

Αρχαίοι τόποι λατρείας στα Πιέρια Όρη


Αρχαίοι τόποι λατρείας 

Στην εκτεταμένη εύφορη πλαγιά που απλώνεται ανάμεσα στις κοινότητες Σφηκιάς και Ριζωμάτων και χωρίζεται στα δύο από το Μελισσόρεμα εντοπίζεται ένα πολύ σημαντικό οικιστικό κέντρο. Η εγκατάσταση εδώ ξεκινά από τη χαλκολιθική εποχή και συνεχίζεται ως την ύστερη αρχαιότητα και τα βυζαντινά χρόνια. 

Οι παλιότερες οικιστικές φάσεις βρίσκονται κατά τα φαινόμενα στα βόρεια του χώρου, προς τη Σφηκιά, ενώ στα ελληνιστικά χρόνια ο οικισμός επεκτείνεται προς τα νότια πέρα από το Μελισσόρεμα, στην περιοχή των Ριζωμάτων. 

Το 1995 βρέθηκε ..

Οι 27 περιοχές της Ελλάδας όπου θα τοποθετηθεί ¨σερίφης"

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 27 περιοχές της Ελλάδας όπου θα τοποθετηθεί «τοπικός αστυνόμος»

Ο νέος θεσμός του «τοπικού αστυνόμου» μπαίνει σε εφαρμογή.
Η αρχή θα γίνει σε 27 περιοχές της Ελλάδας και είναι οι εξής:

Καημένε Χωμενίδη, προσέβαλαν την αισθητική σου;



Δε χρειάζονται σχόλια...
Δείτε τον κι ακούστε τον "ευαίσθητο" καλοταϊσμένο συγγραφέα..

14 Φεβ 2017

Τα έχουν υπογράψει όλα!



Στις 5 Δεκέμβρη 2016 συνεδρίασε το Eurogroup. Οι αποφάσεις του, όπως θυμόμαστε όλοι, πανηγυρίστηκαν έξαλλα από την κυβέρνηση. Ας δούμε, λοιπόν, τι έλεγαν εκείνες οι αποφάσεις:

«Το Eurogroup σημειώνει πως η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για την επίτευξη του συμφωνημένου δημοσιονομικού στόχου για το 2018 (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ), καθώς και μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας σε όρους κόστους, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για την αγορά εργασίας (...)». 

Και αμέσως παρακάτω: 

13 Φεβ 2017

Καρναβάλια....

Φωτογραφία του χρήστη Γαμώ την Πονηριά σας.


Καρναβάλια έχουμε....

Η περίεργη ιστορία των Ελλήνων του Περού.


Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη ένα περίεργο περιστατικό: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Σαν Αντρές του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους 
κατοίκους του χωριού.

Ανάμεσα σε αυτούς όμως, ήταν και 7 Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι αγάπησαν το Περού από τα ταξίδια τους και είχαν εγκατασταθεί εκεί για να ζήσουν. Κάποιοι από αυτούς είχαν ...

Έχει υπογράψει τα ΠΑΝΤΑ το «επαναστατημένο» ανδρείκελο και...ξαφνικά..


Αυτοί οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ (και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα), τους σοσιαλδημοκράτες «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ… 
Εδώ πλέον το «λίπος» της παρασιτικής αχρειότητας που είχε γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ …διαστέλλεται σε μορφές μοχθηρού αμοραλισμού και αλητείας, γιγαντώνεται σε όγκους «ξυγκιού» αχαλίνωτης και χυδαίας υποκρισίας και ΑΠΑΤΗΣ… 

Ήρθε τώρα και ο Φίλης να «επαναστατήσει» εναντίον του Τσίπρα και της...

Το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ με ονόματα και φωτογραφίες...

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη και στον χώρο των δημιουργών οι αποκαλύψεις για το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας).  

Οι μέτοχοι μοίραζαν τα λεφτά από την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών δίνοντας αστρονομικά ποσά (μέχρι 52.000 ευρώ μισθούς το μήνα!) στους εαυτούς τους και στις συνδεδεμένες εταιρείες οι οποίες ανήκαν στους ίδιους και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Την ίδια στιγμή που η ΑΕΠΙ κατέρρεε εξαιτίας των αμοιβών, ύποπτων συναλλαγών με..

Η κυβέρνηση Τσίπρα κατρακυλάει όλο και περισσότερο στον ακραίο τυχοδιωκτισμό

Τσίπρας: Το ξέπλυμα του «Κιέβου»



Tυχοδιωκτικά dealing πολιτικής επιβίωσης, με ενέχυρο τη χώρα. Ίσως ποτέ άλλοτε ένα τόσο κρίσιμο ταξίδι Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό δεν έτυχε τέτοιας ενορχηστρωμένης «υποβάθμισης» -συγκάλυψης από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όσο το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Κίεβο.

Και το προφανές, η επικοινωνιακή νομιμοποίηση ενός καθεστώτος με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά που προέκυψε από ένα πραξικόπημα, είναι δυστυχώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Με την επίσκεψή του αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τη χώρα σε άμεση τροχιά εμπλοκής στις...

12 Φεβ 2017

Κυβέρνηση ΤΡΑΜΠ: Η Γερμανία ΧΡΩΣΤΑΕΙ στην Ελλάδα 340 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Τεντ Μάλοχ,ο οποίος ενδέχεται και να γίνει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρώπη: "Το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών".




Επιπρόσθετα,ο Μάλοχ που έχει και την ιδιότητα του οικονομολόγου,εκτιμά πως η Βρετανία ενδέχεται και θα μπορούσε να συμφωνήσει με την Αμερική μία συμφωνία εξαιρετικά ωφέλιμη και για τις δύο χώρες.

Επίσης σχολίασε ότι οι ΗΠΑ περιμένουν ένα ξεκάθαρο ..

Η Άννα Διαμαντοπούλου,μας … απειλεί με πολύ γέλιο!!!!


Τα πολιτικά πτώματα του «εκσυγχρονιστικού» δωσιλογισμού βγαίνουν από το σκουπιδοτενεκέ (ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει τους πάντες) για να …αχρηστεύσουν και τους γελοιογράφους!!! Η Άννα Διαμαντοπούλου, μία από τις πιο αδίστακτες και μοχθηρές γκριμάτσες του «εκσυγχρονισμού», η οποία «εκτελούσε» με υπερβάλλοντα ζήλο τα «συμβόλαια θανάτου» της Νέας Τάξης, μας …

Προσπάθεια εκφοβισμού των ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Σχετικά με την προσπάθεια εκφοβισμού των ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.
 Αποτέλεσμα εικόνας για Προσπάθεια εκφοβισμού των ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

     Καταδικάζουμε απερίφραστα, την απαράδεκτη -ως προς το ύφος και το περιεχόμενο- από 27/01/2017 επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της μεταλλευτικής εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, προς τους πέντε (5) Έλληνες ευρωβουλευτές, κ.κ Κωνσταντίνα Κούνεβα, Σοφία Σακοράφα, Νότη Μαριά, Σωτήρη Ζαριανόπουλο και Νίκο Χουντή, οι οποίοι στις 24/01/2017, άσκησαν ελεύθερα και κατά συνείδηση, όπως κάθε εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού οφείλει, το κοινοβουλευτικό τους έργο στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Οι ανωτέρω συνέβαλαν, ώστε οι αναφορές δύο  (2) πολιτών της Ε.Ε. που αφορούσαν την Εξόρυξη Χρυσού στη..

«Ο άνθρωπος είναι πολιτισμένος, στον βαθμό που ξέρει να κατανοήσει τη γάτα»..


Πάντοτε αρχές Απρίλη, όπως και τέλη Οκτώβρη, θυμάμαι τον ένα μου παππού… Γιατί  ο παππούς μου είναι ίσως ο άνθρωπος που περισσότερο από όλους τους άλλους μου έμαθε τον πολιτισμό της πράξης. Κι αυτό αφορά την σχέση του με το αδύναμο εκείνο  από το οποίο δεν είχε να προσδοκά ούτε ένα μπράβο, (πόσο μάλλον κάτι που θα τον ωθούσε στον κοινωνικό κορμό) μόνο το περίσσευμα της καρδιάς.. Τα ζώα, που τόσο συχνά οι άνθρωποι τα προσεγγίζουμε μέσα από γενικές κατηγορίες που ελάχιστα περιγράφουν τι είναι το καθένα τους πραγματικά και μέσα από στερεότυπα που μικραίνουν και την δική τους πολυπλοκότητα και τον δικό μας ορίζοντα ψυχής.
Γιατί ο παππούς μου είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρω που γηροκομούσε τα ...

Τρεις επιφανείς Γάλλοι προτείνουν τα ελληνικά ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

cf58336e91094ef59f0d306d7feb71d7-1200x675

Γίνεται αντιληπτό ότι το Brexit έγινε για δύο, κυρίως, λόγους. 

Ο πρώτος είναι πως η Αγγλία δεν αισθάνθηκε ποτέ φύσει ανήκουσα στην Ευρώπη.
Ο δεύτερος είναι το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και το οποίο οι πολίτες αντιλήφθηκαν και κατήγγειλαν ακούραστα και επί μακρόν.
Ο καθένας καταλαβαίνει πως είναι καιρός να ανακάμψουμε, αν θέλουμε να σώσουμε ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα που πλέον δεν αποτελεί ουτοπία,

Η Ρουμανία και το Ραγιαδιστάν


 
 Στη Ρουμανία το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που αποποινικοποιεί την διαφθορά στην κυβέρνηση (λέγε με βουλευτική ασυλία και νόμος περί ευθύνης υπουργών) και έγινε η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων 30 ετών (500.000 διαδηλωτές). 

Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 30 ετών έγιναν ...

Τα σχέδια εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ

304
Το «Εθνικό Μέτωπο» της κυρίας Le Pen σχεδιάζει την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη μονομερώς, μέσα σε έξι μήνες μετά την εκλογή του – με τη μέθοδο που όφειλε η Ελλάδα να είχε επιλέξει πριν από την προδοσία του PSI, με το οποίο παρέδωσε τα κλειδιά της στους δανειστές, ουσιαστικά άνευ όρων.
Με απλά λόγια, προγραμματίζει τη μετατροπή του 80% του δημοσίου χρέους ύψους 2,1 τρις € (γράφημα) που έχει εκδοθεί στο γαλλικό δίκαιο (90% ήταν στην Ελλάδα), στο εθνικό νόμισμα της χώρας – ποσόν που υπολογίζεται στο 1,7 τρις €. Η μετατροπή αυτή είναι εφικτή, όπως συνέβαινε και στην Ελλάδα, με ένα απλό ...

Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και το ΔΝΤ αγωνιούν για το ενδεχόμενο μιας εθελουσίας εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και το ΔΝΤ αγωνιούν για το ενδεχόμενο μιας εθελουσίας εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε.

Με αγωνία παρακολουθούμε εις την χώρα μας τις ειδήσεις, τα σχόλια και τις ατέρμονες συζητήσεις που γίνονται εις τα διάφορα Κανάλια για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αποφυγή ενός Grexit, που για πολλούς σημαίνει το τέλος της Ελλάδος. 
Έχει επισημανθεί πολλές φορές ο ρόλος της Ιστορίας, αλλά και η σχέση του κάθε ανθρώπου με αυτήν, κυρίως εκείνων οι οποίοι εκλέγονται και αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση και τις μεγάλες ευθύνες για την πορεία της χώρας τους. Η σωστή πληροφόρηση,

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας για την σωστή ενημέρωσης των πολιτών της εκτύπωσε έντυπο επί της διαδικασίας υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες


\
Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας. Σοφίας Μαυρίδου και του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένου σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, πραγματοποιούνται συνεχείς ...