# #

13 Αυγ 2016

Η Γερμανία στελνει 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

Στην Κρήτη αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα περισσότεροι από 3.000 μετανάστες. Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία, κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού,

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και οι πραγματικοί λόγοι της απαγόρευσης.

Η απαγόρευση οποιασδήποτε ουσίας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις ιδιοτελείς επιλογές εκείνων που έχουν συμφέρον και δύναμη να την επιβάλουν. Η μόνη αλήθεια που εμπεριέχεται στην προπαγάνδα των μανιακών της απαγόρευσης ορισμένων ψυχοτρόπων ουσιών, έγκειται απλώς και μόνο στο ότι υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες, όπως και η μόνη αλήθεια που ενυπάρχει στην προπαγάνδα των μανιακών του αντισημιτισμού, έγκειται απλώς και μόνο στο ότι υπάρχουν Εβραίοι.

Η υπεράσπιση της αυταπόδεικτης αλήθειας ότι η κάνναβη είναι ένα πολύτιμο κατασκευαστικό, ενεργειακό, θεραπευτικό και ψυχαγωγικό μέσο, που συντροφεύει το ανθρώπινο είδος από την εμφάνισή του μέχρι σήμερα,

"Μακριά μου τα στελέχη των κομμάτων και οι βλαχοδήμαρχοι-περιφερειάρχες"


Η Άννα Κορακάκη ζήτησε να μείνουν μακριά της τα στελέχη των κομμάτων και οι βλαχοδήμαρχοι-περιφερειάρχες και το πέτυχε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι κρατάει αποστάσεις απ΄όλα τα κόμματα της Βουλής και δεν θα κάνει το λάθος να συνδέσει το όνομά της με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα-από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά.

Ήταν το Μάιο του 2015,

Σαντορίνη: Διακομιδές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, 20 ημέρες μετά τη λειτουργία του νοσοκομείου!

Image

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Κάθε δεύτερη ημέρα και μια αεροδιακομιδή προς άλλα νοσοκομεία, εκτελείται από τη Σαντορίνη, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουλίου. Αποτέλεσμα είναι το ποσό που έχει ξοδευτεί για τις διακομιδές να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ μέσα σε 20 ημέρες. 

Ο πρωθυπουργός που το εγκαινίασε επισκέφτηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου το οποίο θα λειτούργει με 22 γιατρούς, 56 νοσηλευτές και 59 άτομα διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις για το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα καλύπτει και τις ανάγκες των γύρω νησιών, φαίνεται ότι προς το παρόν δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Σαντορίνης.

Και δεν είναι μόνο οι διακομιδές που αποκαλύπτει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η οποία κάνει λόγο για πλήρη κατάρρευση του νοσοκομείου. Είναι τα στοιχεία που μιλάνε από μόνα τους.

Κάθε δυο με τρεις ημέρες,

12 Αυγ 2016

Λουλάς με νταλαβέρι...



Tην Καλησπέρα μας με ένα κεφάλαιο από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας».

Λουλάς με νταλαβέρι

Ο Μπάτης δένει τα’ άλογο με το κάρο έξω από μια  παράγκα-τεκέ, σ’ ένα δέντρο, μιαν ακακία.
Έχουνε όλοι κατεβεί. Βλέπουνε γύρω αραιά παραπήγματα, μίζερους χωματόδρομους και τσαΐρια. Ερημιά - ο τεκές είναι λίγο πιο απομονωμένος απ’ τις άλλες παράγκες.

Ένας φτωχόμαγκας καραμελαχρινός, πολύ γεροδεμένος, που κρατάει τσίλιες κάνοντας γύρες σε ακτίνα εκατό μέτρων, πλησιάζει και χαιρετάει τον Μπάτη που τον ξέρει. Του κάνει νόημα να μπούνε.
Οι τέσσερις προχωρούνε και μπαίνουνε στον τεκέ που είναι ένα δωμάτιο πολύ μακρόστενο και με έναν χώρο πιο μικρό, σαν κουζινάκι: μολυβένιος φωτισμός μπαίνει σε δέσμες απ’ τα δυο παλιοπαράθυρα. Κάπνα βαριά αιωρείται σε τούφες.

Στον έναν τοίχο είναι κολλημένη μια μεγάλη, φθαρμένη λιθογραφία:
Ο φόνος του Μάρκου Μπότσαρη

Κουρελούδες υπάρχουνε απλωμένες στο χωμάτινο, ελαφρώς ανώμαλο δάπεδο-έδαφος.
Οι τέσσερις κάθονται μια γύρα σε σκαμνιά.
Δύο άγνωστοι μάγκες είναι αραχτοί από πριν, πιο εκεί. Ο ένας, ο νεότερος, στρέφει λίγο και κάθεται σταυροπόδι.
Στο κέντρο του τεκέ στέκονται δυο λουλάδες φτιαγμένοι από κολοκύθα.

Ο γερο-τεκετζής, ο μπάρμπα-Τάσος, μπαίνει απ’ το κουζινάκι λέγοντας: «Καλώς τον Μπάτη και τα δερβίσια του», και αρχίζει να ανανεώνει αργά τους λουλάδες με χασίς. Είναι πενηντάρης, του λείπουνε, μπροστά, δόντια, αξύριστος, πρισκομάτης, έχει το παντελόνι του δεμένο με σκοινί, και φοράει παλιές, πέτσινες παντόφλες.

Ο Μπάτης πιάνει το ματσούκι του λουλά και τραβάει πρώτος μια ρουφηξιά. Την επεξεργάζεται και μετά λέει:

Οι ευρωπαίοι ζήτησαν στρατόπεδο 400.000 μεταναστών στην Αθήνα! - Ανοιχτή η απειλή εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν!



- «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

- Οι υπουργοί Εσωτερικών έθεσαν χθες θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400.000 μεταναστών στην Αθήνα!

- Δημοσιεύματα των Financial Times αλλά και της FAZ κάνουν λόγο για «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες και για αποκλεισμό» της Ελλάδας από...

ΒΟΜΒΑ... 600 δισ. ευρώ - «αδήλωτα» στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία


Απίστευτο και όμως αληθινό. 
Μετά από έλεγχο που έγινε στις φορολογικές δηλώσεις όσων έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ την τελευταία δεκαετία και σε αντιπαραβολή με τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες,

Η δολοφονία του Μιλόσεβιτς

Η είδηση δεν είναι πως το δικαστήριο της Χάγης, στην απόφαση για την καταδίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς τον Μάρτιο, αθώωνε τον Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς, αλλά ότι το θέμα είχε παραληφθεί απ' όλα τα θεωρούμενα «σοβαρά» ΜΜΕ.


​Οι δικαστές προσδιόρισαν επίσης πως ο Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς «ΔΕΝ πήρε μέρος στην από κοινού εγκληματική επιχείρηση για να καταστήσει θύματα Βόσνιους Μουσουλμάνους και Κροάτες»
Η αθώωση του Μιλόσεβιτς από το αποκαλούμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που εδρεύει στη Χάγη, δημοσιεύτηκε στο www.slobodan-milosevic.org στις 18 Ιουλίου με τίτλο:

Amstel: Η γελοιοποίηση κάθε Ελληνικής προσπάθειας από την Ολλανδική Ζυθοποιία

..
Ηεπιθετική διαφήμιση από την Ολλανδική ζυθοποιία  – Amstel κατά την κοινή –  έγινε για να δυσφημίσει κάθε άλλη μπράντα που κυκλοφορεί στην χώρα μας.
Αν και βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς με φοβερές πωλήσεις τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, συνεχίζει αχόρταγα να κατασπαράζει την όποια προσπάθεια να ζήσει κάποια άλλη μικρή βιοτεχνία ή βιομηχανία.
Το διαφημιστικό της σποτ «Amstel γιατί έτσι σας αρέσει» το ενισχύουν ο Μπίλυ και ο Μάνος. Είναι δύο νέοι που αγαπούν την μπύρα και φιλοδοξούν να φτιάξουν τη δική τους.
Η ιστορία τους μιλάει στη ψυχή όσων αγαπούν τη μπύρα,

Ζητώντας απόδειξη καταστρέφετε την οικονομία...

απόδειξη

Οι πόροι ΦΠΑ καθιερώθηκαν με την απόφαση της 21ης Απριλίου 1970, και τούτο διότι οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι δεν θα επαρκούσαν πλέον για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.
Ο μύθος της απόδειξης. Ένα...

11 Αυγ 2016

Κι άλλο χρυσό για τη χώρα μας!




Απίστευτο , μπράβο Θεόδωρε .

Έκτακτη συνάντηση Τσίπτα - Μητσοτάκη...Τί τρέχει?



Δείτε....

Ο σκληρός ανταγωνιστής του Τζήμερου....




Πανηγυρίζουν από το πρωί που από μόνος σου καρφώνεσαι πόσο μαλάκας είσαι...

975 Δις...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




....

Αυτός πια....Δεν παίζεται....


 Αν υπήρχε η ΜΑΚΑΚΙΑ σε ολυμπιακό άθλημα .......

10 Αυγ 2016

θα τους ψηφίζατε ΚΑΙ ΠΑΛΙ;





Κι όμως....
Υπάρχουν ακόμα πανηλίθιοι....

Πως ο Μητσοτάκης "παρέδωσε" το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε τη μάχη της ονομασίας των Σκοπίων και παρέδωσε το όνομα Μακεδονία

Το ακόλουθο κείμενο, προέρχεται από ομιλία του κ. Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας, Νιου Χάμσαϊρ, ΗΠΑ, για το Μακεδονικό ζήτημα, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων».









Γνώρισα την Μακεδονία από τα λίγα χρόνια που πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Έφυγα για την Αμερική 13 ετών πριν από 48 χρόνια. Έμαθα για την Μακεδονία από τον παππού μου τον Θανάση Σπύρου, ο οποίος άφησε την γυναίκα του έγκυο το 1910, με τον πατέρα μου στην κοιλιά της, και έφυγε για την Αμερική. Πήρε τρία παιδιά μαζί του και άφησε πίσω στο χωριό άλλα 4 παιδιά με τη γιαγιά μου την Ελένη. Έμαθα για την Μακεδονία από αυτόν τον παππού που δύο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική ξαναγύρισε στην Ελλάδα να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των άλλων κατεχομένων εδαφών από τους Τούρκους. Έξι (6) ολόκληρα χρόνια πολέμησε και δεν ξαναείδε ποτέ τα τρία παιδιά του που άφησε στην Αμερική.

Ξέρω τους Μακεδόνες από τον πατέρα μου τον Κώστα που πολέμησε στην Μακεδονία, στο Ιταλικό μέτωπο και τραυματίας μας διηγιόταν χρόνια μετά για «τα μεγάλα νταούλια» που παίζανε οι Μακεδόνες όταν αυτός έπαιζε το μαντολίνο του στο μέτωπο. Με καμάρι μας έδειχνε φωτογραφίες και μας έλεγε για την φιλοξενία που τους προσέφεραν οι Έλληνες της Μακεδονίας. 


Το Μακεδονικό το έμαθα από το Νίκο Μάρτη, τον Βαγγέλη Κωφό, και τον Στέλιο Παπαθεμελή, τρεις έξοχους Έλληνες Μακεδόνες που έχουν κάνει αγώνες για την Μακεδονία. Από τα ντοκουμέντα που θα δείξω απόψε θα δείτε πως για πρώτη φορά μετά το 1993 απεφάσισα να μιλήσω δημόσια για όσα ξέρω για το Μακεδονικό και δέχτηκα την πρόσκληση των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων να συμμετέχω στην αποψινή συζήτηση.
Δέχτηκα την πρόσκληση γιατί ακούω δεξιά και αριστερά να με ρωτούν γιατί εμείς οι Ελληνοαμερικανοί αφήσαμε τον σημερινό Πρόεδρο Τζόρτζ Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. 

Δεν άντεξα πια..

9 Αυγ 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντόπας, μίζας ...



Η αποθέωση της ανομίας,

Τηλεοπτικές άδειες...Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!

alt



Τελικά πέντε οι άδειες για ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια. Με την εξής (ανάκατη) σειρά: και ANT1, και ALPHA, και STAR, και ΣΚΑΪ, και Μαρινάκης, αλλά και Ιβάν Σαββίδης. Ο οποίος, λέγεται, θα συνεργαστεί με τον ALPHA!

Ποιοι μένουν απέξω; Ο Χρήστος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, και φυσικά το MEGA. Που λόγω ελλιπών απαραίτητων στοιχείων έχει ήδη βγει από την κούρσα. Που αυτή η τόσο δυσάρεστη εξέλιξη θα στοιχίσει ακριβά σε δεκάδες ικανά στελέχη, δημοσιογράφους και πλήθος εξίσου ικανών εργαζομένων. Και που η χρεοκοπία του οφείλεται, πρωτίστως, στα τεράστια και μη εξυπηρετούμενα οικονομικά ανοίγματα των μετόχων του μεγάλου καναλιού. Με απλά λόγια, για πολλά φταίει ο Τσίπρας. Μα για πάρα πολλά. Οχι όμως και για το MEGA!

Ενα το κρίσιμο ερώτημα. Ουδείς, δημοσίως, το έχει υποβάλει. Κι όμως, είναι ουσιώδες και αποκαλυπτικό. Γιατί άραγε κάποιος ζάπλουτος να θέλει να γίνει καναλάρχης;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντόπας, μίζας ...

alt



Η ίδια η μυθολογία γύρω από τη γέννηση των Αγώνων πιστοποιεί ότι η ύστερη εξιδανίκευσή τους, λίγη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Οι Αγώνες δεν ήταν μόνο στέφανοι και κότινοι, δεν ήταν μόνο κλέη και αρετή ψυχής μέσα σε ρωμαλέα σώματα. Ηταν και εξαγορές, ήταν και δολιοφθορές, ήταν και απάτες, ήταν και δωροδοκίες, ήταν και ντόπινγκ ...

Από τη γέννησή τους, κιόλας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες εμφανίζονται συνυφασμένοι με το δόλο. Οι αξεπέραστοι «παραμυθάδες» Ελληνες φρόντισαν να ενσωματώσουν στο μύθο για τη γέννηση των Αγώνων τη δολιότητα. Ετσι ο Πέλοπας, ο ιδρυτής των Αγώνων, αναδείχτηκε μέγας ηγεμόνας της Πελοποννήσου, αφού πρώτα εξόντωσε τον Οινόμαο με όχι και τόσο έντιμο τρόπο: Δωροδόκησε τον ιπποκόμο του Οινόμαου, τον Μυρτίλο και ο τελευταίος αφαίρεσε τους ήλους από τους τροχούς του άρματος του Οινόμαου. Στην αρματοδρομία ο Οινόμαος σκοτώθηκε και ο νικητής πια Πέλοπας, αφού νυμφεύτηκε την κόρη του Οινόμαου, την Ιπποδάμεια, αναδιοργάνωσε τους Αγώνες προς ...τιμήν του πεθερού του. Προηγουμένως, όπως είπαμε, τον είχε δολοφονήσει ... 

Τι συνέβη στο Χαλέπι; ΒΙΝΤΕΟ

3714881399

Aμερικανικά πλοία από τη Μεσόγειο έδιναν το στίγμα των κινήσεων του στρατού στους τρομοκράτες …..δυτικοί αξιωματικοί διοικούν τους τρομοκράτες από αίθουσες επιχειρήσεων στο Χαλέπι...

Η καθαρή νίκη του άξονα της Αντίστασης στο Α Χαλέπι και η αξιοποίησή της στην περικύκλωση της πόλης ενεργοποίησε μια αντεπίθεση σε 6 φάσεις των τρομοκρατών της Jaysh al Fatah και των χορηγών τους.
Πηγές καλά πληροφορημένες μιλούν για άμεση βοήθεια των πολεμικών αμερικανικών πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο προς τους τρομοκράτες τακφιριστές.
Η νίκη του συριακού στρατού και των συμμάχων τους της αντίστασης στο Β και στα Δ του Χαλεπίου προκάλεσε ένα κύμμα πανικού στο  στρατόπεδο anti-Assad. 
Η Jaysh al Fatah, κατστραμμένη ως κι από εσωτερικές διαμάχες συγκέντρωσε 22 τρομοκρατικές φράξιες κάτω από την παντιέρα της πριν εξαπολύσει μια ευρεία επιχείρηση κατά του ΝΔ άξονα του Χαλεπίου με φόντο την κατάληψη του στρατηγικού χωιού Al Mochrafa, τη σχολή Al Hekma, το μπλοκ κατοικιών 1070, τα υψώματα Mouta και Ahad. Και ωστόσο αυτές της οι προελάσεις δεν της επέτρεψαν να ..

8 Αυγ 2016

TO ΧΡOΝΙΚΌ ΤOΥ ΤΈΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΧΏΡΑΣ...

     

Είναι απόλυτα χρήσιμο οι Έλληνες να διαβάσουν το νέο σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας που είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ΕΜΣ/ESM και ό,τι αναγκαστικά διαρρέει από την μυστική διπλωματία των Βρυξελλών, όπως ο "NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4334, Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)", στο ΦΕΚ της 16ης Ιουλίου 2015.[1] 

Τί Stability και τί support! Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. Γιατί οι λεβέντες της Βουλής των Ελλήνων χρειάζονται στήριξη, αγάπη και προδέρμ, μετά το μαστίγωμα στο βραδυνό σχολείο εμπέδωσης του 3ου Μνημονίου Κατανόησης που κι αυτό λάνθασμένα το κατάλαβαν ως ...

Η καρδιά είναι η πατρίδα....


Καμιά φορά αναρωτιέμαι τι τελικά συμβαίνει με τους ανθρώπους και ξυπνά μέσα τους ο νόστος όταν εγκαταλείπουν τον τόπο που γεννήθηκαν και για κάποιον λόγο αναγκάζονται να ζήσουν αλλού.

Το έβλεπα αυτό παλαιοτέρα στην Αθήνα, όπου κοιτούσα τα μάτια μεσόκοπων και ηλικιωμένων ανθρώπων να φωτίζονται όταν έρχονταν η κουβέντα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, στο χωριό τους.

Κάτι παρόμοιο συνέβαινε και στο πλοίο όταν έκανα την στρατιωτική μου θητεία και συζητούσα με νέα παιδιά που ως επί το πλείστoν κατάγονταν από την Μακεδονία ή την Θράκη· χαρακτηριστικό για τα πληρώματα των αρματαγωγών εκείνης της εποχής.

Συνάντησα ξανά την ίδια κατάσταση, όταν εργάστηκα σε μεγάλα νοσοκομεία στην Βρετανία και είχα πολλούς συναδέλφους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Θυμάμαι τον Μωχάμεντ που ήταν ειδικευόμενος τότε –τώρα σίγουρα θα έχει τελειώσει κι ίσως έχει βρει ήδη θέση Consultant στο NHS.

Ήταν μουσουλμάνος και ζούσε στο Αχμενταμπάντ -ή κάπως έτσι-, μια πόλη μουσουλμανική στην βορειοδυτική Ινδία και έφυγε μαζί με την οικογένεια του, όταν ο τότε Ινδουιστής κυβερνήτης της επαρχίας όπου βρίσκεται η πόλη του –και τωρινός πρωθυπουργός της Ινδίας– εξαπέλυσε αληθινό πογκρόμ ενάντια στον ντόπιο μουσουλμανικό πληθυσμό, προκαλώντας τον ..

Ολύμπια ειρηνοδρομία στη Καρυά Ολύμπου

Ολύμπια ειρηνοδρομία στη Καρυά Ολύμπου
Με την ευκαιρία της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, σε μια δασωμένη πλαγιά του Ολύμπου, βόρεια της Καρυάς Ολύμπου σε υψόμετρο 1200 μ. ζωντάνεψαν για λίγο οι μούσες και οι χάριτες με την γλυκιά μουσική της λύρας του Ορφέα, για να δουν και να ζήσουν ξανά τον μεγάλο του έρωτα για την γυναίκα του Ευρυδίκη, μέσα σε μια πολύ όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση που δόθηκε εκεί,

Πρόσκληση σε διαβούλευση για το τοπικό πρόγραμμα Leader Ν. Πιερίας

Πρόσκληση σε διαβούλευση για το τοπικό πρόγραμμα Leader Ν. Πιερίας (2014-2020)
 
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Πιερική Αναπτυξιακή ενόψει του σχεδιασμού του νέου προγράμματος Leader 2014-2020 για το Ν. Πιερίας,
σας προσκαλεί...

Το Ισπανικό τραγούδι που έχει μόνο Ελληνικές Λέξεις

...

Βιντεάκι.....Δείτε...

7 Αυγ 2016

Αν αντί νερό και ποπκόρν έδινε δύο τόννους κοκαΐνη, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, κυβερνάνε παρεούλα....άλλη μία απόδειξη με τις κωλοτούμπες να έχουν γίνει καθημερινότητα στη βουλή...

Δείτε το βίντεο με την κωλοτούμπα των Άδωνι- Βορίδη για την ανέγερση τζαμιού….

Στο σφυρί και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καλείται να εγκρίνει η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, στις 26 Αυγούστου. 

Για να ρυθμίσει και να απομειώσει τον υπέρογκο δανεισμό της και να λάβει νέα χρηματοδότηση, η ΕΒΖ θα αναγκαστεί να πουλήσει εργοστάσια και ακίνητα. 

Με την έγκριση του βασικού μετόχου της ΕΒΖ (εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας) η πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε νέα εκταμίευση ύψους 12 εκατ. ευρώ -απαραίτητη για να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τους τευτλοπαραγωγούς- και στη συνέχεια θα αναδιαρθρώσει τον δανεισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΕΒΖ. Για να γίνει αυτό έχει ζητήσει μεταξύ άλλων την πώληση ακίνητης περιουσίας (παλαιών εργοστασίων και ακινήτων) και τη ρευστοποίηση των δύο μονάδων που διαθέτει η ΕΒΖ στη Σερβία. Τα προς ρευστοποίηση περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται στα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα μειώσουν ισόποσα τον δανεισμό. 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση θα συνέλθει την 9η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. στον ίδιο χώρο. 

Το πρώτο θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης είναι η έγκριση όρων δανειακής αναδιάρθρωσης με την Τράπεζα Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων των παρακάτω ακινήτων προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με ελάχιστες τιμές, όπως αυτές θα προκύψουν από την τελική έκθεση αποτίμησης τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή: 

Λαφαζάνης...Κυβέρνηση πολιτικής «γλίτσας» η κυβέρνηση Τσίπρα, «Τέτοια πολιτική σχιζοφρένεια δεν έχει εμφανισθεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο»


Για κυβέρνηση «πολιτικής "γλίτσας" και υποκρισίας που καταστρέφει τον τόπο και η οποία καθημερινά πρωταγωνιστεί σε ένα "θέατρο του παραλόγου"», έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στο Κιάτο Κορινθίας, όπου μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, περιόδευσαν σήμερα Κυριακή και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις με πολίτες της πόλης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην πορεία της κυβέρνησης τόνισε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ εφαρμόζει η ίδια το μνημόνιο και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα του, την ίδια ώρα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από αυτά τα μέτρα, περίπου τα καταγγέλλει μαζί και τις συνέπειες τους και μας καλεί να δείξουμε κατανόηση και να λυπηθούμε την κυβέρνηση γιατί τρίτοι της επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Τέτοια πολιτική σχιζοφρένεια, εν μέσω γενικής κατεδάφισης της χώρας, δεν έχει εμφανισθεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης, σχολίασε πως «είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε αυτή τη Βουλή υπάρχει το μνημόνιο, υπάρχει νεομνημονιακή κυβέρνηση αλλά δεν υπάρχει αντιπολίτευση»,

Σε απελπισία σπρώχνει τον κόσμο ο Τσίπρας

Έρχονται κατασχέσεις - εξπρές λογαριασμών και ακινήτων για 1,5 εκατ. οφειλέτες...



Τα χρέη προς την εφορία «πνίγουν» έναν στους δύο φορολογούμενους. Πάνω από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτους τους φόρους.
Συνολικά χρωστούν στην εφορία σχεδόν το μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ και ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών, τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους. Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει επιστρατεύσει το «όπλο» των κατασχέσεων για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Για 755.806 οφειλέτες,