# #

14 Ιουλ 2018

Να ξέρει η κυρία (!) Μπακογιάννη ...



Η κυρία Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ζήτησε από την κυβέρνηση να εκδώσει στην Τουρκία τους 9 Τούρκους "τρομοκράτες, που είναι οι αντίστοιχοι Κουφοντίνες στην Τουρκία"όπως δήλωσε, και που συνελήφθησαν στην Αθήνα, τον Νοέμβρη του 2017 από την αντιτρομοκρατική.

Δύο λόγια στην κ.Μπακογιάννη:

Οι παραλίες της Ελλάδας «πνίγονται» κάθε χρόνο σε ομπρέλες και ξαπλώστες. Τι πραγματικά ισχύει;



1. Πώς παραχωρείται η χρήση αιγιαλού και παραλίας;
Αιγιαλοί και παραλίες είναι, βάσει του Συντάγματος, δημόσιοι (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστοι. Κάθε χρόνο, το υπουργείο Οικονομικών εκδίδει μια απόφαση με την οποία παραχωρεί το δικαίωμα απλής χρήσης τους στους δήμους, που με τη σειρά τους μπορεί να το παραχωρήσουν σε ιδιώτες ή δημοτικές επιχειρήσεις. Η παραχώρηση της εκμετάλλευσης χώρου μπροστά από μια τουριστική επιχείρηση (λ.χ. ένα ξενοδοχείο) μπορεί να γίνεται απευθείας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις μέσω δημοπρασίας από τον δήμο.
2. Υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας;

11 Ιουλ 2018

Ποτέ η δύστυχη πατρίδα δεν έχει αντικρύσει μπροστά της τέτοιο συρφετό λωποδυτών.

Με το καντάρι ζυγίζουν και ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα...





ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ 

Φίλες και φίλοι, μας γέλασαν…
Με το καντάρι ζυγίζουν και ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα. Ό,τι τους ζητήσουν οι ξένοι, το υπογράφουν με ευχαρίστηση και το δίνουν, για λίγα γραμμάρια εξουσίας. Τέτοια κατάντια. 

Κι αυτό τον βρώμικο ρόλο τον έχουν αναλάβει ...

Μεγάλη συγκέντρωση-πορεία την Τετάρτη (11/7): Όχι στην Νατοϊκή Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Φιλειρηνική εθνική αντιϊμπεριαλιστική σημασία για την επιδίωξη μιας ασφαλούς Ελλάδας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης, μακριά από το ΝΑΤΟ, χωρίς μνημόνιαεποπτείες και λιτότητα, η οποία θα πρωταγωνιστεί για την ευημερία, την συνεργασία, την ασφάλεια και την δικαιοσύνη σε όλη την περιοχή μας.
Αριστερές, αντιϊμπεριαλιστικές, πατριωτικές, προοδευτικές και ...

10 Ιουλ 2018

Ζαν Λυκ Μελανσόν για Τσίπρα... «Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής»

«Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής, Ζαν Λυκ Μελανσόν.



Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν απάντησε σε σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού που προσπαθούσε να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς. «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει» είχε δηλώσει ο Τσίπρας και συμπλήρωσε: