# #

10 Δεκ 2011

Tι Πλαστηρας...Τι Βενιζελος (ο νεοτερος)!!!


Νικόλαος Πλαστήρας
1951. Η Ελλάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, καθώς έχει πρόσφατα βγει από τα ερείπια μιας πολυετούς εμπόλεμης κατάστασης που έχει σμπαραλιάσει τη χώρα.
Πρωθυπουργός, ο επονομαζόμενος «Μαύρος Καβαλάρης», ο Νικόλαος Πλαστήρας.
 Ένας άνθρωπος, τού οποίου ο πατριωτισμός, η ηθική αρετή και η εντιμότητα δύσκολα αμφισβητούνται, ακόμη κι από πολιτικούς αντιπάλους.
Το περίφημο εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ», το οποίο βρισκόταν στην Λεωφόρο Συγγρού, δημοσιεύει αγγελία, ζητώντας οδηγό.
 Όπως ήταν φυσικό, οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν την θέση, ήταν πολλοί.
Ο υπάλληλος τής «ΦΙΞ» που...

Το ΝΑΤΟ ανασχεδιάζει τη στρατηγική του στη Συρία λόγω... Γερμανίας!



του Thierry Meyssan*
Ενώ μέχρι τώρα ίσχυε το σενάριο της ανθρωπιστικής στρατιωτικής επέμβασης που πέτυχε στη Γιουγκοσλαβία και, πρόσφατα, στη Λιβύη, η Οργάνωση της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού πρέπει να αναθεωρήσει  τη στρατηγική της στη Συρία. 

Από δω και τώρα θα πρόκειται να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική με το Ιράκ: να οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας με περιφρόνηση του πληθυσμού για
να τον αποδυναμώσει αρκετά πριν από την επόμενη επίθεση.

Το ΝΑΤΟ επανεξετάζει τώρα τη στρατηγική του στη Συρία. Μετά από οκτώ μήνες  πολέμου χαμηλής έντασης και παρά τη διείσδυση πολλών Αράβων και Παστούν μαχητών, η συριακή κοινωνία εξακολουθεί να...

Οποιος της πειραξει το...γατακι της, την εχει βαψει !!!

Ακουγα τη δασκαλα μου να το λεει, αλλα επρεπε να περασουν 60 χρονια να καταλαβω τι εννοουσε...!!!





Είπε μονολογώντας ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις:

 "Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει:

Το μαγικό κόλπο του Γιωργακη στον...Κωστακη !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Γίνεται μια δεξίωση όπου είναι προσκεκλημένοι διάφοροι επίσημοι καθώς και οι ηγεσίες των κομμάτων (και άλλων σημείων στίξης).


Το δείπνο είναι καθιστό και ο Παπανδρέου κάθεται σε μία θέση όπου βλέπει τον Καραμανλή από το πλάι.

Περνά η ώρα και ο Καραμανλής έχει κατεβάσει το καταπέτασμα, αφού είναι και τζάμπα, αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή που δεν πολυπροσέχανε οι γύρω κάνει μία έτσι και βάζει το χρυσό κουταλάκι του γλυκού στην τσέπη.


Κόβει τη φάση ο Παπανδρέου και ζήλεψε. Βλέπεις το γκαρσόνι ήτανε από πάνω του και δεν τον έπαιρνε να κάνει το ίδιο.


Σκέφτεται, σκέφτεται οπότε του έρχεται η επιφώτιση.


Παίρνει από το κινητό ένα νούμερο από 001 μιλάει για λίγο και κλείνει το τηλέφωνο χαμογελαστός.


Γυρνάει στο γκαρσόνι και του λέει: Νεαρέ σύντροφε...

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: "Η ΔΕΗ δε δικαιούται , ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!"




Εκτός της αντισυνταγματικότητας του μέτρου,της παρανομίας του και του εκβιαστικού του χαρακτήρα,πρέπει να προστατεύσουμε νομικά τον απλό κόσμο εξηγώντας του ότι η πληρωμή του τέλους ακινήτων ΔΕΗ (χαράτσι) είναι το πρώτο βήμα υποθήκευσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας από τους δανειστές .
Με την πληρωμή όσων σπεύσουν γίνεται και αυτόματη καταγραφή σε βάση δεδομένων της ΔΕΗ, γεγονός που θά έχει μελλοντικά σοβαρές συνέπειες στην περίπτωση αθέτησης πληρωμής δόσης δημόσιου χρέους.
Ο μόνος τρόπος διαφύλαξης της περιουσίας μας είναι η καθολική άρνηση πληρωμής του εν λόγω τέλους, ας το αντιληφθούν οι αφελείς μέχρι βλακείας σκεπτόμενοι πολίτες που συνωθούνται για την πληρωμή του αυτοβούλως, τρομοκρατημένοι από την κρατική προπαγάνδα και την αισχρή πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ (διαφθοράς).


Κίμων


Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: "Η ΔΕΗ δε δικαιούται , ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!"






 

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες,η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”.


Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της...

Το θαρραλέο βλέμμα της Ντίλμα



Στο φως φωτογραφία της Προέδρου της Βραζιλίας από στρατοδικείο της δικτατορίας
Μια κοπέλα νέα, αδύνατη, όμορφη - δύσκολο να την αναγνωρίσει κανείς. Ισως μόνο από το βλέμμα, το αποφασιστικό βλέμμα που τη συνοδεύει μέχρι και σήμερα.

 Τον γύρο της Βραζιλίας κάνει τις τελευταίες ημέρες αυτή η φωτογραφία της Ντίλμα Ρουσέφ, της Προέδρου της χώρας. Βρισκόμαστε στο 1970, η Ντίλμα, στα 22 της χρόνια, βρίσκεται κατηγορούμενη στο στρατοδικείο του Ρίο ντε Ζανέιρο. ..

Ονειρα γλυκα.....ζεστα....Τα παιδακια κοιμουνται νωρις !!!

Δεν ειμαστε καλα...Λακης - Ζουγανελης

Αμαν...Ζαλαδα !!!



απο δω

Ο Ήλιος ξέρει…




…και οι ηλιακοί φούρνοι (Solar Ovens) επίσης.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ....σε ολους τους "ΣΥΝ-ΕΛΛΗΝΕΣ"!!!!...Θα το 'χρειαστουμε "Αδερφια"!!!...Το χειμωνα ¨Τζακι"...(οσοι ειναι "απο Τζακι"...(χα!χα!)...κ το καλοκαιρι...ηλιακος φουρνος!!!....Για "οικονομια"...στα "χαρατσια' των "προσκυνημενων"....αλλα κ για "μαγειρεμα"....οταν..."σφιξουν"...τα "γαλατα"..."αδερφια"!!!! Ευχαριστουμε ...τον "Κωτσαρικο"...κ οσους...μας το "χαρισαν"!!! Ειναι πολυ σημαντικο....αυτους τους..."πονηρους καιρους"...ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!!! Οι "Θεοι Μας"...να φυλαν....Τα Παιδια Τους!!! Οσα παιδια...απομειναν...κ ειναι "ξυπνια"...ακομη!!!...
ΠΑΝ-ΑΓΙΩΤΑ Κ..... 







του Βασίλη Αθανασίου
Το ρεύμα της ηλ. κουζίνας είναι στατιστικά η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος στα σπίτια μας. Μόνο το μεσαίο μάτι καταναλώνει απο 600W ως 800W και το μεγάλο από 1200W ως 1400W, ενώ όλα τα φώτα του σπιτιού μαζί δεν είναι πάνω από 500W.
Φανταστείτε την οικονομία που θα κάναμε αν χρησιμοπούσαμε εναλλακτικές μορφές μαγειρέματος καθαρές για το περιβάλλον, αλλά και σε περίπτωση που μείνουμε από ρεύμα ή μήπως και σε κατάσταση πολέμου όπου δε θα λειτουργεί τίποτα.
Κι όμως ο ήλιος μπορεί να μας μαγειρέψει με τις ακτίνες του μέχρι και πάνω απο τους 250 βαθμούς Κελσίου ή ακόμα και σε ένα χαρτόκουτο πίτσας(ναι ναι, καλά διαβάσατε) λίγο πάνω από τους 100 βαθμούς. (Σημείο βρασμού του νερού : 100 Κελσίου)
Οι κατασκευές είναι πολύ απλές και πολυ φτηνές με υλικά όπως καθρέφτες, αλουμινόχαρτα, χαρτόκουτα και κουτιά ξύλου που τα καπακόνουμε με τζάμια ή νάυλον μεμβράνες και σακούλες μαγειρέματος. Υπάρχουν επίσης και πιο άμεσοι κι εύκολοι τρόποι με καθρέφτες ή αλουμινόχαρτα που ανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πάνω σε ένα μαύρο κλειστού τύπου (όπως γάστρα, μαύρο τηγάνι με καπάκι κ.α.). Όσο περισσότερη είναι η ανακλόμενη ακτινοβολία (δλδ μεγαλύτεροι καθρέφτες ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο) γύρω απο το σκεύος μας, τόσο περισσότερη ενέργεια συγκεντρώνουμε πάνω σε αυτό, άρα επιτυγχάνουμε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Οι καθρέφτες ανακλούν σχεδόν το 100% των ακτίνων ενώ το αλουμινόχαρτο αρκετά λιγότερο.
Βέβαια υπάρχουν και οι πιο καλές κατασκευές που πάλι είναι φθηνές αλλά θέλουν και πιο πολύ δουλειά (βλ. στο τέλος).
Τέλος ένας μεγενθυτικός φακός να εστιάζει την ακτινοβολία σε ένα σημείο του μαύρου σκεύους (όπως παίζαμε μικροί καίγοντας χόρτα ξερά και ξυλαράκια) θα βάλλει τουρμπίνες στην άνοδο της θερμοκρασίας.
Πιό κάτω θα δώσουμε όλες τις μορφές ηλιακών φούρνων που υπάρχουν σήμερα στο ίντερνετ και πιο πολύ στο YOUTUBE αλλά βρήκαμε και έτοιμους τέτοιους φούρνους που υπάρχουν στο εγχώριο εμπόριο με Links που θα πρέπει να τα δείτε. Οι καιροί είναι περίεργοι...