# #

13 Αυγ 2011

Κάποτε στην Ελλάδα. . .







Τόσο μοναδικοί και τόσο ανεπανάληπτοι!!

Κάντε μια σύγκριση με τους διάφορους σημερινούς...................

ΤΑ ΣΜΥΡΝΕ'Ι'ΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ-Δ.ΜΠΑΣΗΣ-ΟΡΧ.ΝΕΩΝ Δ.ΔΙΟΥ

Του Ολυμπου και των ακτων του....

 Γεμισαν οι ακτες του Ολυμπου ομορφιες...γοργονες...Χαλαρωσε ο ντουνιας...

  Οι φιλοι ψαραδες αποκαμωμενοι....Για αλλους μιλαμε, ο καπεταν - Κωτσος δεν κουραζεται ποτε !!!

  Στο ξεψαρωμα και ο καπεταν-Χρηστος...Λιγα τα ψαρια αλλα τωρα (πανε 2 χρονια), που οι "πανεξυπνοι" της περιφερειας απαγορευσαν το...ψαροντουφεκο, και θα γεμισει ψαρια και παλι ο Θερμαικος...!!!

 Λεπτοκαρυα...Γεμισε 10 μερουλες αυτες τις τελευταιες μερες του Αυγουστου....Μεχρι τωρα και με 20ρικακι εβρισκες μια χαρα διαμερισμα και παλι αδεια ηταν...
 Πληροφοριες λενε, οτι θα πεσουν πολλα κανονια και πολλοι ξενοδοχοι και ιδιοκτητες διαμερισματων θα μεινουν απληρωτοι...

 Δεσποζει το καστρο του Πλαταμωνα...Σιωπηλο ξεροντας οτι οι μερες που θα ρθουν θα θυμιζουν τις μερες της "δοξας' του !!!
                                                    (απ την αναποδη)





  Κι ο τενορος Τενορμαν(Γιωργος Τζιουβαρας), ξεκουραζει την φωναρα του, στην γενετειρα του, τραγουδωντας χαλαρα για την οικογενεια και τους φιλους του 

Το τσουναμι δεν...ηρθε ακομα αλλα ο Σεπτεμβρης πολυ κοντα ειναι...
Κι οι μερες που ρχονται θα ειναι πολυ αγριες
Και τοτε ο ..Διας θα θυμωσει, ο Ολυμπος θα γεμισει χιονια, παγωνια,κρυο(ειναι και το πετρελαιο πανακριβο πλεον...).


Πως θα ζεσταθουμε συνελληνες???


ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ...


ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ...


ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ...


Αριστοφανης

DEMIS ROUSSOS-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ Δ.ΔΙΟΥ

Χεσμένοι = Ξοφλημένοι.




Η Κοινωνία γκρεμίζεται...
κι Εμείς διάγουμε βίον έκλυτον...παραλιακά ή καναπεδάτα.


Το Κράτος ιδιωτικοποιείται...
κι Εμείς απολαμβάνουμε την "Αλλαγή"...λουόμενοι, λιαζόμενοι.


Η Εθνική Περιουσία εκποιείται...
κι Εμείς μαστουρώνουμε με τα χασίσια ...

ΣΤΟ 1.000.000 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ...-ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!!!





Στο 16,6 από 12 τοις εκατό πέρσι τον μήνα Μάιο,έφτασαν οι άνεργοι.
1 στις 5 γυναίκες άνεργες και στους νέους το 40 τοις εκατό άνεργοι


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΧ!!!


http://papaioannou.wordpress.com

Κράξιμο στον Παπανδρεου στη Σκιάθο?

Χαμός έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Γ. Παπανδρέου κοντά στην παραλία των Κουκουναριών στη Σκιάθο, όταν λουόμενοι τον αντιλήφθηκαν να περνά στον δρόμο με το ποδήλατο και πίσω ακολουθούσαν άνδρες της προσωπικής του φρουράς μέσα σε ένα πολυτελές lexus και κάποιοι άλλοι σε δύο μοτοσικλέτες.


 Μόλις τον πήρε χαμπάρι μια νεαρή κοπέλα έτρεξε και του φώναξε ειρωνικά :

Οι ΗΠΑ μας «δίνουν» το Αιγαίο, μας παίρνουν το φυσικό αέριο…



Οι ΗΠΑ μας «δίνουν» το Αιγαίο, μας παίρνουν το φυσικό αέριο…
Με νόμο η Ελλάδα («τη προτροπή» των ΗΠΑ)προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). O νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ...

"Προσκύνημα" του Β.Πούτιν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό



Image"Προσκύνημα" του Ρώσου ηγέτη Β.Πούτιν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό: Τη μεγαλύτερη αρχαιοελληνική αποικία στο έδαφος της σημερινής Ρωσίας, την καταποντισμένη Φαναγόρεια στον κόλπο του Ταμάν, επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


 Ο Ρώσος πρωθυπουργός περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου του Ταμάν στα Στενά του Κερτς, που ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα.
 Μάλιστα βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του και δύο αρχαίους αμφορείς.
Με την ιδιότητα του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που χρηματοδοτεί τις ανασκαφές στην περιοχή, ο Βλ.Πούτιν ...

ΚΚΕ-Το παρελθόν φυγείν αδύνατον



Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που πέρασε από την οργανωμένη Αριστερή ζωή και πιο συγκεκριμένα από το ΚΚΕ και τη νεολαία του και για διάφορους λόγους βρέθηκε κάποια στιγμή εκτός.

Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που είτε με δική τους ευθύνη, είτε με ευθύνη του κόμματος, είτε από ένα συνδυασμό των δύο μεταμορφώθηκαν είτε σε απλούς συνοδοιπόρους του, είτε σε απλούς ψηφοφόρους του, είτε παρέμειναν αριστεροί που του ασκούν κριτική, είτε πήγαν σπίτι τους, είτε ακόμη μετατράπηκαν και σε ορκισμένους εχθρούς του.

Οι αιτίες πολλές και διάφορες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ιδιαίτερα για όσους πέρασαν στην αντίπερα όχθη, οι οποίοι και για να δικαιολογήσουν την ανάνηψή τους κατηγορούν το κόμμα επί δικαίω και αδίκω, δεν είναι πάντοτε εκείνο που είχε το ...

Αν έμπαινε η Ρωσία στην Ευρώπη…




Από τη Λισαβόνα ως το Βλαδιβοστόκ… Αυτός θα ήταν ο νοητός, γεωγραφικός, πολιτικός και οικονομικός άξονας μιας Μεγάλης Ευρώπης, αν η..
πρόταση του Ρώσου επιχειρηματία και… εσχάτως πολιτικού, Μιχαήλ Προχόροφ, να «συγγενέψει» η χώρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ρεαλιστική βάση.
Η σχετική ιδέα κατατέθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, από έναν εκ των 50 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, που ίδρυσε πρόσφατα πολιτικό κόμμα, και υποστηρίζει την εκ νέου υποψηφιότητα του...

ΒΓΗΚΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ...

Το οικονομικό ναυάγιο οδηγεί σε εκλογές



Η ανακοίνωση της Στατιστικής για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 6,9% το β’ τρίμηνο δεν προξενεί καμιά εντύπωση πλέον αφού όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει καθημερινά.

 Είναι απλά ένας αριθμός που ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει ούτε αυτά που βιώνουν οι πολίτες, αλλά και ούτε όσα ακολουθούν.
 Ωστόσο, το 6,9% δείχνει ότι η ακολουθούμενη οικονομική συνταγή από την αρχή ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Το έλεγαν όλοι, το φώναζαν στην κυβέρνηση αλλά αυτή απλά ακολουθεί τους κανόνες της τρόικας και ειδικά το μοντέλο που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε κάθε χώρα που πάει. Είναι κάτι σαν τιμωρία στους κακούς πολίτες που ζητούν μια καλύτερη ζωή.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσα έχει κερδίσει η ελληνική οικονομία από τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και από τους φόρους που στραγγαλίζουν πολίτες και επιχειρήσεις.

 Αν πράγματι τα ταμεία ήταν γεμάτα, το έλλειμμα υποχωρούσε και φαινόταν φως στο βάθος του τούνελ, θα το καταλαβαίναμε και θα κάναμε υπομονή. Δυστυχώς, όμως, τα κουκιά είναι μετρημένα. Και τα ταμεία είναι ..

Σκόπια: Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων προτείνει την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"


 Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα




ImageΣε έκθεση που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της, η ΜΚΟ Διεθνής Ομάδας Κρίσεων (International Crisis Group-ICG) προτείνει στα Σκόπια να αποδεχθούν την πρόταση του μεσολαβητή του Ο.Η.Ε. για την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις διεθνείς χρήσεις.


Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίσει τις διαδικασίες ένταξης της χώρας στους κόλπους του κάτι που θα πρέπει να κάνει και η Ε.Ε.


Από την πλευρά της, η...

Από το «κραχ» πάμε τροχάδην στο ξεπούλημα



thumb

Oύτε στον χειρότερο εφι­άλτη του δεν θα μπορού­σε να φανταστεί το οικο­νομικό επιτελείο της κυ­βέρνησης όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στις αγορές.

 Δι­κές μας και ξένες.
 Η κατάρρευση των διεθνών αγορών, μετά την αμερικα­νική υποβάθμιση, πυροδότησε έναν δεύτερο κύκλο ξεπουλήματος στην Αθήνα, η οποία ζει χρηματιστηριακά χαμηλά εικοσαετίας.





Για τους παλιότερους, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σύντομα θα βρεθεί στα επίπεδα στα οποία ήταν η (πάλαι ποτέ) Σοφοκλέους την περίοδο της... κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Τι μας νοιάζει - θα πείτε - εμάς να βλέπουμε τους διάφορους μεγα-λοσχήμονες, που άρπαξαν πριν από χρόνια τα λεφτά του κοσμάκη με τις εισαγωγές των εταιρειών τους, σήμε­ρα να εκμηδενίζονται; Δυστυχώς μας νοιάζει, για δύο λόγους:...

Γιατι χαιρεται ο μπουφος και χαμογελαει πατερα???



thumb

Υπάρχουν δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή αφήνοντας την τελευταία του πνοή, ή την τελευταία του πορδή.





 Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;

Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;

Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;

Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;

Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.

Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..

«Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»...


Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες 

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»
Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, τηςΕλευθερίας και του Μεγαλείου.
Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας.
 Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις ...


Μια φορά κι έναν καιρό, η προοδευτική σύζυγος αποφασίζει να κάνει δώρο στον άντρα της μια επίσκεψη σε στριπτιτζάδικο. Φτάνουν στο strip club και ο πορτιέρης λέει στον άντρα της:
- Γεια χαρά Κώστα! Τί κάνεις;
Η σύζυγος τότε τον ρωτάει αν είχε ξαναπάει σε αυτό το στριπτιτζάδικο, αλλά ο Κώστας της λέει:
- Όχι, απλά πηγαίνουμε μαζί στο γυμναστήριο.
Όταν κάθησαν, η σερβιτόρα ρωτάει τον Κώστα αν θα πάρει το... συνηθισμένο του ποτό και του φέρνει τη μάρκα ουίσκι που του αρέσει. Η σύζυγος αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά και τον ρωτάει:
- Από που και ως που ήξερε η σερβιτόρα ποιο ποτό πίνεις συνήθως;
- Έρχεται κι αυτή στο ίδιο γυμναστήριο και μία φορά συζητάγαμε σχετικά με ποτά κλπ
- Ας το καταπιώ κι αυτό, λέει η σύζυγος.
Μετά από κάποια ώρα έρχεται και μία stripper στο τραπέζι τους, κάθεται στα πόδια του, τον παίρνει αγκαλιά και του λέει:
- Γειά σου Κωστάκη μου! Να σου κάνω το χορό που σε τρελαίνει αγόραρε;
Η σύζυγος πλέον είναι έξω φρενών, αρπάζει την τσάντα της και ορμάει έξω από το στριπτητζάδικο. Ο Κώστας τρέχει από πίσω της και την βλέπει να μπαίνει σε ένα ταξί. Πρωτού προλάβει η σύζυγος να κλείσει την πόρτα, ο Κώστας προλαβαίνει και μπαίνει μέσα στο ταξί μαζί της. Προσπαθεί απεγνωσμένα να τα μπαλώσει, λέγοντάς της πως η στριπτιτζού τον πέρασε για κάποιον άλλο. Η σύζυγος όμως δεν τον πιστεύει και αρχίζει να του φωνάζει, να τον βρίζει, τον χτυπάει όλο νεύρα.
Τότε γυρίζει ο ταξιτζής το κεφάλι του και του λέει:

12 Αυγ 2011

Δέκα μύθοι για τον σακχαρώδη διαβήτη



Δέκα μύθοι για τον σακχαρώδη διαβήτη

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα;
Διαψεύδοντας 10 διατροφικούς μύθους για τον σακχαρώδη διαβήτη...

Πόσο εύκολο είναι να ακούσεις τις συνομιλίες Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών?





motorola 270x136 Πόσο εύκολο είναι να ακούσεις τις συνομιλίες Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών? Οι πανάκριβοι ασύρματοι που χρησιμοποιούν το FBI, οι Μυστικές Υπηρεσίες και η Εσωτερική Ασφάλεια, είναι τόσο φτωχά σχεδιασμένοι που ακόμα και ένα παιδικό παιχνίδι, αξίας 30 δολαρίων, μπορεί να τους προκαλέσει εμπλοκή.
Το GirlTech IMME της Mattel, είναι μια συσκευή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων η οποία έχει ένα μικροσκοπικό πληκτρολόγιο και διατίθεται στην αγορά για κορίτσια προεφηβικής ηλικίας. Μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας αναφέρει ότι...

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται



Βλέπω εδώ και μήνες πολλούς, κοντά χρόνο τώρα, κάθε νύχτα, όλη νύχτα, τα πιο τρομακτικά όνειρα.

 Με κυνηγάνε, με σφάζουνε, με βάζουν φυλακή, χρέη, χρέη, χρέη, ενοίκια, κοινόχρηστα, ασφάλιστρα, λογαριασμοί, εξώδικα, δικηγόροι, εφοριακοί, χίλιοι δυο.

 Είμαι γεμάτος αίματα από το ξύλο που χω φάει, παλούκια, πριόνια, τσιγκέλια, φυλακές, κρεμάλες. Δεν μπορώ ούτε να ...

Παρτα τα αρ....... μου !!! μας ειπανε



thumb

«Βόμβα Κουκιάδη»: Δεν μπορούν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις!!!




«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο  Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Καθηγητής Ι. Κουκιάδης.


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι είπε:  «Το θέμα είναι πλέον αρκετά δύσκολο και δημιουργεί πολλά προβλήματα – μετά την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας των εταιριών υπάρχει προφανώς κάποιο πρόβλημα [...] με αυτήν την έννοια πρέπει να βρεθεί μια εναλλακτική λύση.


 Μία καθυστέρηση στην αξιοποίηση; Ή ένα είδος αξιοποίησης που θα δώσει τη βέλτιστη απόδοση για το δημόσιο;

Ο Καντάφι "σκηνοθετεί" τον θάνατο των παιδιών του;



ImageΤο 1986 η Χάνα Καντάφι, η θετή κόρη του Μουαμάρ Καντάφι, ήταν μόλις λίγων μηνών και ο συνταγματάρχης είχε κάνει τον θάνατό της σύμβολο της προπαγάνδας του.



Η Χάνα φέρεται ότι σκοτώθηκε το 1986 κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της Τρίπολης από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, όμως ίσως είναι ζωντανή.



 Αμφιβολίες διατυπώνονται και για τον θάνατο του γιου του Καντάφι Σάιφ Αλ Αραμπ, τον Μάιο, και, πρόσφατα, του Χάμις Καντάφι, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Τις αμφιβολίες για τον θάνατο της Χάνα διατυπώνει η ...

Nαρκωμένοι Εγκέφαλοι



thumb
Της Κατερίνας Αγγελιδάκη


Διαβάζουμε πολλά και ανόητα μέσα στην ντάλα του μεσημεριού των διακοπών μας.
 Όσοι δε από μας κάνουν την τρέλα να ανοίξουν το ίντερνετ διαβάζουν ακόμα χειρότερα.

 Δεν αναφέρομαι στα καυτά θέματα της οικονομίας, αυτά ούτως ή άλλως μας στοιχειώνουν παντού και πάντοτε.

 Αναφέρομαι στις υπερβολές που διάβασα στο ίντερνετ (και αλλού), όπως, για παράδειγμα την παρωχημένη άποψη η τεράστια δημοσιότητα που πήρε ο θάνατος της Έιμι Γουαινχάουζ συμβάλει στη δημιουργία αρνητικών προτύπων για τους νέους.

 Ποιος ναρκωμένος από τη ζέστη εγκέφαλος σκέφτηκε να μπερδέψει τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ μιας δύσμοιρης ύπαρξης με τους ύμνους για ένα ταλέντο που χάθηκε τόσο πρόωρα; Και ποιος νέος άνθρωπος σήμερα θα σκεφτεί να ταυτίσει θετικά ένα χαμένο από χέρι κυνήγι της ευτυχίας μιας ταραγμένης και ταλαντούχας ύπαρξης με το δικό του όραμα και όνειρο ζωής;

  Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους όσοι νομίζουν ότι οι νέοι δεν έχουν κριτήρια. Ή μάλλον βγάζουν στη φόρα τις δικές τους εμμονές απέναντι σε ένα πλάσμα που γεύτηκε τόσο νωρίς όσα εκείνοι δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν, δηλαδή φήμη, δόξα και πλούτη. Ας αφήσουν λοιπόν τις ηθικοπλαστικές υπερβολές και ας σκεφτούν ότι δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγή από εκείνο που προκαλεί σε όλους μας θλίψη.

 Ένα άλλο παράδειγμα κομπλεξικής μικροπρέπειας είναι και εκείνα που γράφτηκαν για τον Κέβιν Σπέισι. Δηλαδή ότι ήταν εξαίρετος Ριχάρδος στην Επίδαυρο αλλά, βρε αδερφέ, κομμάτι παραπάνω ντίβα, δύστροπος, ακοινώνητος και στριφνός.

 Ο λόγος; Ότι δεν φωτογραφήθηκε, δεν έδωσε συνεντεύξεις, δεν μοίρασε αυτόγραφα, δεν πήγε σε πάρτι και σε παραλίες ούτε έκανε βόλτες στους δρόμους προς τέρψη των κατοίκων και των τουριστών της Αργολίδας. Με λίγα λόγια ότι χόρτασε μεν το μάτι μας θεατρική ερμηνεία και επαγγελματισμό αλλά όχι σταριλίκι. Και αναρωτιέμαι:
 Αυτοί που τα λένε και τα γράφουν όλα αυτά (που είναι οι ίδιοι με όσους διέδιδαν φήμες ότι τάχα όλο το διενθές τζετ σετ ετοιμαζόταν να «καταλάβει» την Επίδαυρο), τι νομίζουν ότι είχε στο μυαλό του ο Κέβιν Σπέισι όταν έφτασε στη χώρα μας;

 Να το παίξει ωραίος και μοιραίος ποζάροντας και φλυαρώντας ή να κάνει πρόβες μέχρι τις 5 το πρωί για να είναι έτοιμος να τα δώσει όλα στο τριπλό sold out που, παρεμπιπτόντως, γέμισε τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών; Ιδού η απορία.

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, "κατ' εικόνα και ομοίωση" ή ο άνθρωπος το Θεό;


H τραγωδία σαν έργο τέχνης

Αν σήμερα, η τραγωδία είναι συνώνυμο της πρόσκαιρης ανείπωτης καταστροφής, για την αρχαία Ελλάδα ήταν η φύση και η μοίρα του ανθρώπου.
 Η αέναη πάλη για την, δίχως Ύβρι, ενότητα του ανθρώπου με τον κόσμο και του πολίτη με την πόλη, μέσω της πολιτικής δραστηριότητας.
 Η μεταγενέστερη απόπειρα ενότητας αφορούσε τον άνθρωπο και τον Θεό του, η αναζήτηση του θείου, που "απεικονίστηκε" στον Θεάνθρωπο.
 Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, "κατ' εικόνα και ομοίωση" ή ο άνθρωπος το Θεό;
 Μικρή σημασία έχει το ποιος έπλασε το "κατ' εικόνα και ομοίωση". Σημασία έχει το "κατ' εικόνα και ομοίωση", η αναζήτηση του, η προσπάθεια για ενότητα του ανθρώπου με το θείο, τον κόσμο ή  τη φύση.
Ο Χέγκελ, επηρεασμένος από την γαλλική επανάσταση έβρισκε την ενότητα στο κράτος - δημοκρατία και ο μαθητής Μαρξ, εντυπωσιασμένος από τον θετικισμό, την ανάπτυξη της βιομηχανίας  και τον επιστημονισμό της εποχής,  έβλεπε την απελευθέρωση του ανθρώπου και την ενότητα του με τη φύση, μέσα από την κατάκτηση της, δια της τεχνικής, της εργασίας και της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων.
Ο Μαρξ, επίσης, οραματιζόταν τον εκφυλισμό του κράτους, μέσω της δικτατορίας του προλεταριάτου, πιστεύοντας πως...

Mαγικη βραδιά....1ο Φεστιβαλ θαλασσας

 Μαγικη βραδια χτες στην Λεπτοκαρυα....Η καταπληκτικη ορχηστρα του Δημου Διου-Ολυμπου εδωσε χτες βραδυ μια πολυ ωραια παρασταση σε δημοτες του Δημου, Ελληνες και ξενους τουριστες και καταχειροκροτηθηκε απο ολους...
Ευγε στον μαεστρο , τους τραγουδιστες και τους μουσικους, νεοτατους στην ηλικια, σχεδον παιδια που επαιξαν και τραγουδησαν μια επιλογη απο εντεχνα ελληνικα τραγουδια...

Το Facebook είναι κοινωνική μεθαδόνη… , η εντυπωσιακότερη επίφαση επικοινωνίας, άλλοθι της μοναξιάς…


Facebook - faceless...

thumb
Της Τζένης Κ.
Remember, remember, the 5th of November
The Gunpowder Treason and plot;
I know of no reason why Gunpowder Treason
Should ever be forgot.


«Θα καταστρέψουμε το Facebook στις 5 Νοεμβρίου» ανακοίνωσε η επιδέξια ομάδα χάκερ «Ανώνυμοι» μέσω video που αναρτήθηκε στο Youtube…

Κι αν εξαιρέσει κανείς τα βάθη των ζούγκλων, τα βάθη των ωκεανών και τα βάθη του αναπτυσσόμενου κόσμου που δε διαθέτουν ίντερνετ –καρδιά μου-, όλη η υπόλοιπη υφήλιος, Ανατολή και Δύση, σκίρτησε, δαγκώθηκε, ολόλυσε, απόρησε, κορόιδεψε, υποψιάστηκε, ανατρίχιασε, της έφυγε μια μικρούλα άοσμη…,

Η μπάλα στο απόσπασμα



Πως λέγεται αυτό που έγινε σήμερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Προσωπικά δεν θα προσπαθήσω καν να βρω  λέξεις να το περιγράφουν. Δεν υπάρχουν.
Απλά κάποιοι καθάρισαν πάλι για λογαριασμό άλλων, κατα τα συνηθισμένα στη χώρα που όλοι είναι μια παρέα... Τι να κάνουμε, υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν γίνεται να θιχτούν. Γιατί αν θιχτούν θα θίξουν...
Ηταν  μια υπόθεση τόσο τρανταχτή που δεν σήκωνε αμφιβολίες για το αν υπήρξε στήσιμο παιχνιδιών με σκοπό τα κέρδη στο στοίχημα. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ από τον τρόπο που παρουσιάστηκε από όλες τις πλευρές. Συνομιλίες και διάλογοι που τα είπαν όλα. Οσα χρειαζόντουσαν τουλάχιστο για να αηδιάσουμε με όσα είχαν γίνει.
Το ποδόσφαιρο, το πιο αγαπημένο λαικό άθλημα στήθηκε στον τοίχο και εκτελέστηκε εν ψυχρώ. Ποιος αλήθεια θα αγοράσει ...

11 Αυγ 2011

Eγω μοναχος μου...Εχω χρεος!!!


Ασκητικη - ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


πηγη

Ποιές "συγχωνεύσεις"; Έφτιαξαν 41 νέους δημόσιους οργανισμούς ! Δείτε τους έναν-έναν !



Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος.
Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει.
Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις.
Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του.
Μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.
αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Δείτε τις νέες Γραμματείες και λοιπά Ν.Π. που δημιούργησε η κυβέρνηση :

Μέτρα απελπισίας για ώρες απελπισίας




eurofallΟι ηγέτες της Ευρωζώνης υποσχέθηκαν να κάνουν ‘οτιδήποτε χρειαστεί’  προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.
 Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων την καθιστά τον μοναδικό θεσμό της Ευρωζώνης που ανταποκρίνεται σε αυτές τις δεσμεύσεις με πράξεις.
 Τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος διακυβέρνησης της Ευρωζώνης – και  πρωτίστως οι εκλεγμένοι επικεφαλής αρχηγοί κρατών και  κυβερνήσεων – θα πρέπει τώρα να επιδείξουν την ίδια αποφασιστικότητα  προκειμένου να λυθεί η υπαρξιακή κρίση του ευρώ.
Σωστά η..

Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου ιδρύουν νέο Κίνημα και αρνούνται το ιστορικό ΠΑΣΟΚ







Ο Νίκος γράφει τη διακήρυξη του «νέου ΠΑΣΟΚ»


Η αίσθηση ότι «το Καστρί δεν παραδίδει τα όπλα» είναι διάχυτη το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τα μηνύματα που εκπέμπονται από την ιστορική έδρα της οικογένειας Παπανδρέου, δείχνουν ότι...

....και χωρις βαζελινη !

πατρίς του Διγενή και του Διάκου η πατρίς μου, σήμερα χώρα υποτελών.



Διαχρονικο τραγουδι, γραμμενο στην Χουντα
Από τον κύκλο τραγουδιών Αρκαδία VI.
Στίχοι – μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Ρήγα Φεραίε σε σε κράζω....

Τσογλαναρίες...

Τυχερέ Πασχάλη...το όνειρο σου πραγματοποιήθηκε!!



- Τα βουβάλια τσακώνονται...
Κι όταν αυτά τσακώνονται, την πληρώνουν τα....βατράχια!!


Υποβαθμίστηκε η αμερικάνικη οικονομία, τα χρηματιστήρια βυθί-
ζονται, η νέα κρίση πλησιάζει, οι ευρωπαίοι "ηγέτες" δεν διακό-
πτουν τις διακοπές τους, μόνο τηλε-συνουσιάζονται!!


Ενα είναι το σίγουρο...

Οι "Ανώνυμοι" χάκερ προειδοποιούν ότι θα αφανίσουν το Facebook!



ImageΤα μέλη της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία «Ανώνυμοι», που ευθύνονται για τις πιο θεαματικές επιθέσεις στο διαδίκτυο των τελευταίων μηνών, προαναγγέλλουν την ολοσχερή καταστροφή του Facebook, δηλαδή την εξαφάνισή του από το ίντερνετ, σε λίγους μήνες.


Με βίντεο που ανήρτησαν στο ..

4η γιορτή καλαμπούκας στο Βαρικό Λιτοχώρου


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
2011-08-09 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-11 - Προαναγγελία 4ης γιορτής καλαμπούκας την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο Βαρικό.jpg

* ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΡΙΚΟ (ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ)
* Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Πραγματοποιείται και φέτος, για..

ΕΩΣ 15/8 ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

2011-08-04 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-11 - Ανακοίνωση του συλλόγου πολυτέκνων Πιερίας για διανομές τροφίμων.JPG
Εισοδηματικά κριτήρια για διανομές στους πολυτέκνους


ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΩΣ 15/8 ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ο Σύλλογος...

Η γυναίκα του Μήτσου...




Σε ένα καφενείο οι άντρες του χωριού συζητάνε για τα "κατορθώματά τους. Κάποια στιγμή λοιπόν ρωτάνε και το Μήτσο, το καμάρι του χωριού...

Οι παραλίες γυμνιστών σε όλη την Ελλάδα


Δείτε τις παραλίες γυμνιστών που προτείνει το deltiokairou.gr σε άνα αφιέρωμα που κυριαρχεί η γυμνή αλήθεια...

Τα κορίτσια της υπαίθρου...


 φωτογραφίες ιερόδουλων...

Στο λεύκωμα No Man's Land, o φωτογράφος Mishka Henner μάζεψε εικόνες που έβγαλαν οι κάμερες του Google σε περιοχές της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.




Ένα νέο βιβλίο τέχνης παρουσιάζει φωτογραφίες ιερόδουλων σε αγροτικές περιοχές, όπως αυτές τραβήχτηκαν απ' τα αυτοκίνητα του Google Street View....

Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)


Image

Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). Η νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινούμενη μεταξύ των παραδοσιακών φοβικών συνδρόμων έναντι της Τουρκίας, της διάθεσης εκχώρησης κυριαρχικών ....

10 Αυγ 2011

Η επιβολή υποχρεωτικής επωνυμίας στα blog μου θύμισε τη… βλακώδη μεγαλομανία ενός αρχαίου βασιλιά:


Μια Ηλίθια Επιτροπή θα… δείρει τη Θάλασσα του Διαδικτύου (με τον ανεφάρμοστο μπλογκονόμο)!