# #

26 Δεκ 2015

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ...AKOYΣΤΕ...ΥΠΕΡΟΧΟ

Etti Dinledim Tek Kelimeyle Muteşem | İzlemenizi Tavsiye Ederim
Η μουσική του Μίκη και η προσωπικότητά του, δεν περιορίζονται στα γεωγραφικά όρια της χώρας που τον γέννησε, της χώρας της οποίας πρόβαλε το πνεύμα και το φρόνημα του λαού της. Είναι αξίες της οικουμένης! Όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν, κατά καιρούς, να φυλακίσουν σε στενά κελιά την ψυχή και την μουσική του, να πνίξουν σε ξερονήσια την ελεύθερη φωνή του, δεν τα κατάφεραν... 

Το πνεύμα του Μίκη πετάει παντού και η μουσική του φτάνει μέχρι τις κορυφές των Ιμαλαΐων! 

Γεμίζουν με ...

Ο φασισμός της ομάδας....


Το Κύμα (The Wave, Αμερική, 1981-De Welle, Γερμανία, 2008) είναι μια ταινία που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Cubberley High School in Palo Alto, California το 1967.

Πρόκειται για ένα κοινωνιολογικό πείραμα ψυχολογίας της μάζας που συνέλαβε και έθεσε σε εφαρμογή ο καθηγητής ιστορίας Ron Jones, του εν λόγω γυμνασίου. 

Η αφορμή δόθηκε από μια απορία μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος για τον Β' παγκόσμιο πόλεμο που δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας ολόκληρος λαός μπόρεσε να συναινέσει σε τέτοια οφθαλμοφανή εγκλήματα και ο οποίος θεώρησε ότι τα εγκλήματα των ναζί δεν θα μπορούσαν να συμβούν ξανά, αφού πλέον γνωρίζουμε τι συνέβη άρα μπορούμε και να τα εμποδίσουμε. 

Ο καθηγητής μη μπορώντας να ...

Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη.......

Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη: Αθανάσιος – Αμβρόσιος Λενής
Ποιός είναι τελικά ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων: σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.



Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων στα 75 του παραμένει αειθαλής καθώς ταξιδεύει διαρκώς ακόμη και για τα εγκαίνια πλοίων φίλων του εφοπλιστών από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική. 

Ο Αμβρόσιος, όμως, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της φασιστικής ακροδεξιάς, πάλευε με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. 

Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. 
Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να ...

Οι "Opera Chaotique" στη Ζαχαρούπολη Λεπτοκαρυάς.....


Ζωή: Ο Τσίπρας πρόδωσε τη χώρα του!!! Κι άλλα πολλά.. Διαβάστε

Ζωή: Ο Τσίπρας πρόδωσε τη χώρα του


Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο ΒΗmagazino, ενώ άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα.

Επίσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές εντός του 2016.
Αναλυτικά η συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου:
Ας αντισταθούμε για όσο μπορέσουμε στην πολιτική και ας κάνουμε μια λίγο πιο φιλοσοφική συζήτηση… «Για να δούμε τι έχετε να με ρωτήσετε…».
Ξεκινήσατε το 2015 ως Πρόεδρος της Βουλής και σήμερα, λίγες ημέρες πριν από το 2016, έχετε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είστε βουλευτής. Πιστεύετε στην τύχη ή πιστεύετε ότι την τύχη τη φτιάχνει κανείς μόνος του; «Πιστεύω ότι τη μοίρα τη φτιάχνει κανείς μόνος του, αλλά πιστεύω ότι η τύχη είναι παράγοντας που ασφαλώς υπάρχει στη ζωή όλων μας».
Αισθάνεστε τυχερή;

Από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις είναι υπάλληλοι των "επενδυτών" και των funds - Η Αριστερά αλώνει την Ελλάδα με μνημονιακούς παράνομους νόμους.

Κυβερνήσεις υπάλληλοι πολυεθνικών...

Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η αριστερή κυβέρνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια παγκοσμίως στον τουριστικό κλάδο. 

Ενέκρινε την εκμετάλλευση 2,350 στρεμμάτων στην Κοιλάδα Ερμιονίδας τα οποία θα γίνουν μπετόν και γήπεδα γκολφ αποκλειστικής περιουσίας της Dolfin Capital Investrors. 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε και έτσι το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε επί της πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου ως "Στρατηγικές Επενδύσεις", εδραιώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά σήμερα εκτελείται επί πρωθυπουργίας ...

ΔΕΗ: ΠΛΗΡΩΣΕ ΡΕ. ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ;



«Πόσα χρόνια έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ; Το νερό το πληρώσατε;» απευθύνθηκε αγριεμένος προς τον καταγγέλλοντα -για διακοπή ρεύματος τηλεθεατή- ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης

«Μα και το νερό μου το έκοψαν...» πρόλαβε να αρθρώσει ο τηλεθεατής της πρωινής εκπομπής του Ant1, ο οποίος παρεμπιπτόντως συμβαίνει να είναι και άνεργος και πατέρας τριών παιδιών. 

Ε και;

Έχετε ξεβρακωθεί πλήρως "συντρόφια"....



Τί ξεφτιλισμένα δίποδα είναι τα οικόσιτα του σύριζα; 

Τι ανεβάζετε εικονίτσες αλληλεγγύης για τους άστεγους; 

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ρε όρνια. 
Μπείτε μέσα στην Κουμουνδούρου και γυρίστε την ανάποδα. 

Μας δουλεύετε ομαδικώς; 
Πουλάτε τρέλα αλληλεγγύης; 

"Η Μαστογραφία "στελνει" τις γυναικες πιο γρηγορα στο φέρετρο και αυξανει το ρισκο για καρκινο του μαστου μεχρι και 30%!!"

Ακόμη και με τα πάγια στοιχεία που στηρίζουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για τηνυγεία και τον κίνδυνο των μαστογραφιών, η ιατρική κοινότητα σπρώχνει ακόμα τη θεωρια
αυτη σαν τα προβατα προς σφαγη. Εκτός της υπερδιάγνωσης και την περιττή θεραπεία των καρκίνων,οι μαστογραφίες λογω της ακτινοβολίας μπορει να επιφερει τον ιδιο τον καρκίνο του μαστού , αυξάνοντας ετσι πολλούς παράγοντες κινδύνου για την ασθενεια.

Η μαστογραφία είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τροπος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και με καλό λόγο για την ιατρική κοινότητα. Τους δίνει περισσότερους ασθενείς. Οι προβολές του καρκίνου του μαστού ως αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού δημιουργουν φοβο αφενος και αποτυγχάνουν να ...

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΛΠΝΟ, Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ & ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ !!!



........

1.200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ παρέδωσαν πινακίδες - Κατά χιλιάδες τις παραδίδουν στις ΔΟΥ για να γλυτώσουν τα τέλη



1.200.000 κάτοχοι ΙΧ παρέδωσαν τις πινακίδες και κρατούν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα τους λόγω της οικονομικής κρίσης κατά την τελευταία εξαετία ενώ 60.000 κατέθεσαν τις πινακίδες μόνο φέτος! 
Υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια διαβίωσης, υψηλοί φόροι πολυτελούς διαβίωσης εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες που λόγω της εισοδηματικής αφαίμαξης που έχουν ήδη υποστεί τα τελευταία 6 χρόνια δεν μπορούν να αποπληρώσουν!
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΔΟΥ και φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κατέθεσαν τις πινακίδες τους ξεπερνούν τις..

Μιλάτε κι εσείς...;;;

25 Δεκ 2015

H πρώτη φωτογραφική μηχανή που φτιάχτηκε ποτέ.....


....

Εκατομμύρια μέλισσες βρέθηκαν νεκρές στο Οντάριο του Καναδά, σε περιοχή όπου φυτεύτηκε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.....


Εκατομμύρια μέλισσες βρέθηκαν νεκρές στο Οντάριο του Καναδά, σε περιοχή όπου φυτεύτηκε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. 

Ο τοπικός μελισσοκόμος Dave Schuit, ο οποίος παράγει μέλι στο Elmwood έχασε 37 εκατομμύρια μέλισσες, περίπου 600 κυψέλες.
"Από τη στιγμή που άρχισε να φυτεύεται το καλαμπόκι, οι μέλισσές μας πέθαιναν κατά χιλιάδες", λέει ο Schuit.
Πολλοί μελισσοκόμοι κατηγορούν τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα γι' αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή. Ενώ πολλές χώρες της ΕΕ τα έχουν απαγορεύσει, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ακόμα δεν έχει απαγορεύσει τα εντομοκτόνα, που κατασκευάζονται από την εταιρεία...

Οι Λίβυοι απέστειλαν « προσκλητήριο» στον Β.Πούτιν να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην χώρα!





Οι Λίβυοι απέστειλαν « προσκλητήριο» στον Β.Πούτιν να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην χώρα!

Η Λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη, αιφνιδίασε την Δύση ζητώντας από τον Ρώσο Πρόεδρο να κάνει «την ίδια καλή δουλειά» όπως στην Συρία και στην δοκιμαζόμενη Λιβύη...

Οι Λίβυοι αφού εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ρωσία για την συγκατάθεση και την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην μεγάλη κρίση της Λιβύης, ζήτησαν την ρωσική συνδρομή στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας,

Δύσκολες ώρες στον τόπο μας....


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Σε καταγγελία χιλίων Ρίχτερ προέβη Γιάννης Βαρουφάκης στην επίμαχη δήλωσή του στο Φόρουμ Επίσημων Νομισματικών και Οικονομικών Θεσμών (OMFIF), αποκαλύπτοντας πως η Τρόικα ελέγχει το οικονομικό Λογισμικό του Ελληνικού Κράτους!

Αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση έκανε ειδικός, Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στενός και έμπιστος φίλος του Γιάννη, ο οποίος αφού διορίστηκε στο ΥΠΟΙΚ, έψαξε με εντολή Βαρουφάκη το Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, ανακαλύπτοντας ότι το Λογισμικό το ελέγχει η Τρόικα!

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΚΕΣΤΑΠΟ

Γι΄ αυτό ακριβώς ο Γιάννης επιχείρησε να χακάρει το Λογισμικό-Γκεστάπο, να αντιγράψει τα ΑΦΜ μας και με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορούμε να λειτουργήσουμε σε Ελεύθερο Τραπεζικό Σύστημα, έτοιμο και για παράλληλο Νόμισμα, απελευθερωμένοι από την ηλεκτρονική παρακολούθηση και την παρεμπόδιση των ξένων δυναστών, που με το Λογισμικό-Ράιχ μας κρατούν παράλυτους και αλυσοδεμένους στα κρατητήρια του Μνημονίου!

ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ - ΑΡΑΧΝΗ

Ο διωγμένος από τον αχάριστο και υποχωρητικό Τσίπρα πρώην Υπουργός Οικονομικών, δεν προσπάθησε μόνο γλιτώσει τη χώρα από το δυσβάσταχτο Χρέος απαιτώντας διαγραφή ενός μέρους του,

Τι γιόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων;




Οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου. 
Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον Όσιρη. Τον χειμώνα θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του.
Οι γυναίκες-ιέρειες ανέβαιναν στην κορυφή του ιερού βουνού και κρατώντας ένα νεογέννητο βρέφος φώναζαν «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε. Ο Διόνυσος ζει» , ενώ σε επιγραφή αφιερωμένη στον Διόνυσο αναγράφεται:«Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το 'Αλφα και το Ωμέγα».

Αυτή η αρχαία Ελληνική γιορτή, είχε επίσης ταυτιστεί και με την γιορτή του Ηλίου, τον οποίο οι αρχαίοι λαοί είχαν θεοποιήσει. 


Συγκεκριμένα στους Έλληνες,

Ιησούς ο ΣΥΡΙΖΑίος [ή Το πιο γελοίο άρθρο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ]


Ναι ναι, η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να το τερματίσει ξανά. Στον ιστότοπό της είναι ανεβασμένο άρθρο με τίτλο  «Ο «κινηματίας» Βασιλεύς των βασιλέων…» και που παρουσιάζει τον Ιησού Χριστού ως τον ΣΥΡΙΖΑίο ηγέτη της εποχής του…[Βασικά, διαβάστε το με δική σας ευθύνη, πάρτε και ένα κουβά δίπλα σας για τα ξερατά που θα ρίξετε και φυσικά μη ξαναδιαβάσετε Αυγή].
Το άρθρο:
Δε γεννήθηκε σε κάποιο επιβλητικό ανάκτορο αλλά εν τω σπηλαίω. Δεν ήταν γόνος πολιτικού «τζακιού» (παρ’ ότι ορμώμενος από τον αρχαίο οίκο του Δαυίδ) αλλά παιδί ενός φιλήσυχου ξυλουργού και μιας αγνής έφηβης στην οποία ο Πατέρας Του εμπιστεύτηκε το επίπονο έργο να Τον κυοφορήσει. Γεννήθηκε κοινωνικά στιγματισμένος και υπό καθεστωτικό διωγμό, ουσιαστικά εξόριστος αλλά όπως κάθε ελπίδα ευλογημένος.
Το αραμαϊκό του όνομα, Ιησούς. Το ελληνικό του,

"ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ" ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ON LINE ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ FT!


Μεγάλη ανατροπή στο Σκοπιανό, από διεθνής, on line δημοσκόπηση των Financial Times, που άνοιξαν το "κουτί της Πανδώρας" για το Όνομα των Σκοπίων, θέτοντας σε ψηφοφορία διάφορες ονομασίες, όπως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", "Νότια Σερβία", "ΠΓΔΜ", "Σλαβική Μακεδονία", "Μακεδονία του Βαρδάρη", "Βόρεια Μακεδονία", "Νέα Μακεδονία", "Άνω Μακεδονία", "Δημοκρατία της Μακεδονίας- Σκοπίων", "Άνω Μακεδονία"...

Τζίμης Πανούσης...Εγώ είμαι της γενιάς του Χημείου, όχι του Πολυτεχνείου. Τα ΜΑΤ δεν μπόρεσαν να μας βγάλουν από το Χημείο. Κι όταν δεν μπορούν τα ΜΑΤ και το κράτος, αναλαμβάνουν τα ΚΝΑΤ....!!!!

Εμείς αποτύχαμε να διαλέξουμε τίτλο γι' αυτή τη συνέντευξη με τον Τζίμη Πανούση. Εσύ;

Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις αυτήν την όχι και τόσο συνηθισμένη συνέντευξη του Τζίμη Πανούση στο ΟΝΕΜΑΝ, αν είναι να μην τη διαβάσεις ολόκληρη.

24 Δεκ 2015

Βαρουφάκης: Μετανιώνω που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

"Εμπιστεύτηκα τυφλά τον Τσίπρα, κακώς"...


«Hταν ένα καθαρό πραξικόπημα, ένα μεγάλο πραξικόπημα και μάλιστα επιτυχημένο», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην De Volkskrant, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Ήξερα ότι οποιεσδήποτε υποχωρήσεις κάναμε, ποτέ δεν θα ήταν αρκετές. Η τρόικα ήθελε να σύρει την ελληνική κυβέρνηση στη λάσπη, εξευτελίζοντάς την εντελώς με το κλείσιμο των τραπεζών».

Ως παράδειγμα της στάσης των Βρυξελλών, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται σε μια εμπιστευτική συζήτηση που είχε με τον Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της οποίας δεσμευόταν για την οργάνωση μιας νέας αδιάφθορης φορολογικής διοίκησης, καλώντας μάλιστα τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να προτείνει έναν Γερμανό, ο οποίος θα γινόταν επικεφαλής της. «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ μαζί σου», του απάντησε ο Σόιμπλε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπήρξε καμία ευχάριστη ανάμνηση τελικά από τους ομολόγους του στο Eurogroup, ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε:

Τα βίντεο (του 2008) που εξαφάνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Mega!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ όπως είναι επόμενο, το Mega και ο αχυράνθρωπος πρωταγωνιστής του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης....



Εξαφάνισαν τα βίντεο της ελεεινής, προπαγανδιστικής εκπομπής. 
Για κακή τους τύχη όμως, οι σκοπιανοί φασίστες όχι μόνον τις είχαν κρατήσει, αλλά τις έχουν σημαία της ναζιστικής τους προπαγάνδας μέχρι και σήμερα. 

Απολαύστε τες : 
Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. 
Οι ηλίθιοι που ήταν το τρίτο είδος, τελειώνουν....

Αραβική Άνοιξη και...Τούρκικος Χειμώνας! Όσα έγιναν και όσα θα γίνουν στην γειτονιά μας!




Πολλοί υποστηρίζουν, ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο, κατά την οποίαν βιώνουμε την χειρότερη Παγκόσμια κρίση, που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν. 

Ο μεγαλοτραπεζίτης Warren Buffett λέει επί του θέματος τα εξής: «Όταν παλαιότερα η Παγκόσμια Οικονομία αντιμετώπιζε ανάλογες κρίσεις, οι ισχυρές χώρες του πλανήτη επιχειρούσαν δια των πολεμικών συγκρούσεων να αντλήσουν  πρόσθετη ζήτηση από το εξωτερικό για τα αργούντα κεφάλαια στο εσωτερικό. 
Σήμερα, αυτό δεν δύναται να καταστεί εφικτό διότι για πρώτη φορά η ανθρωπότητα και η Παγκόσμια Οικονομία αντιμετωπίζει μια τρομακτική κρίση αγοραστικής δύναμης. Είναι τέτοιο το μέγεθος της φτώχειας, της εξαθλίωσης καθώς και η υποτίμηση του ανθρώπινου δυναμικού και της εργασίας, όπου τα ξένα κεφάλαια αδυνατούν να βρουν μερίδια αγοράς για να τα αξιοποιήσουν».Συνεπώς, αφού οι κορυφές του συστήματος ομολογούν την χρεοκοπία του τότε αυτό το σύστημα οφείλει να αλλάξει, όπως θα έλεγε και ο Κροπότκιν, ο οποίος, είχε την τάση να…

Παρθενογένηση και Ανάσταση: Οι δυο μύθοι



Ή μητέρα τού Ιησού, ή Μαρία, ήταν σύζυγος τού Ιωσήφ. 
Ή παρθενογένεση αποτελεί μυθοπλασία. Ό άγγελος Γαβριήλ απευθύνεται στη Μαρία και την ενημερώνει για την εγκυμοσύνη της: «Ή εγκυμοσύνη θα γίνει από τό Αγιον Πνεύμα. Θά σέ επισκιάσει ή δύναμη τού Υψίστου. Καί τό βρέφος σου θά όνομασθεί Υίός Θεού»9.
Μετά τή γέννηση τού Ιησού ή μαία απευθύνεται στή Σαλώμη — θεωρείται αδελφή τής Μαρίας. «Παρθένος έγέννησεν ό ού χωρεί ή φύσις αυτής». 
Καί άπαντα ή Σαλώμη. «Έάν μή βαλώ τόν δάκτυλόν μου καί ερευνήσω τήν φύσιν αυτής, ού μή πιστεύσω ότι...

Γ. Στουρνάρας: Ευχαριστώ το... ΚΚΕ (και τον Βενιζέλο)


Το ΚΚΕ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ευχαρίστησε για όσα είπαν σχετικά με τη Siemens οΓιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας, χθες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής! "Ευχαριστώ τον Ευ. Βενιζέλο, στην ουσία είπε όσα θα έπρεπε να πω και εγώ και δεν θα τα επαναλάβω. Επίσης ευχαριστώ και τον Θ. Παφίλη", είπε ο Γ. Στουρνάρας.

Και καλά, για τον Ε. Βενιζέλο ήταν λογικό να έχουν τοποθετήσεις "παράλληλες" - ο χαρακτηρισμός "παράλληλες" ανήκει στον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά το ΚΚΕ;

Τα Χριστούγεννα καταργήθηκαν..

     
Όχι, δεν αναβλήθηκαν.
Καταργήθηκαν.


Εκτός απ' τα μικρά παιδιά που έχουν άγνοια κινδύνου, και άγνοια μέλλοντος,
..κανείς άλλος δεν αισθάνεται την παραμικρή χαρά για τούτες τις γιορτές του τέλους του έτους.

Τα πικρά χαμόγελα έχουν  αντικαταστήσει το γέλιο των εορτών, και το
κούνημα του κεφαλιού τις εορταστικές ευχές.


Τί ακριβώς να χαρείς και τί να ευχηθείς σε μία κατεστραμμένη χώρα, σε έναν λαό τελειωμένο και υπόδουλο.

Οποιαδήποτε εκφορά ευχής, ακόμη και ''για το καλό'', ή  ''για να μας πάει καλά'', αποτελεί μέγιστη υποκρισία,  και ενσυνείδητη εγκληματική προς τον εαυτό μας αποφυγή της πραγματικότητας.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να χαρούμε,

Αν η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, που είναι, η φιλανθρωπία είναι η δίδυμη αδελφή της...

Η φιλανθρωπία που... δαγκώνει!




Όπως σημειώνει ο Μακιαβέλι στο βιβλίο του «O ηγεμόνας», το καλό πρέπει να το κάνεις με δόσεις για να σε θυμούνται και να σ' ευγνωμονούν.

Το κακό πρέπει να το κάνεις αποφασιστικά, γρήγορα και δραστικά.

Έτσι κάπως σκέφτηκε η τηλεοπτική φιλανθρωπία, μέρες που είναι, και βάλθηκε να παρουσιαστεί με τη λεοντή του κοινωνικού παρηγορητή. Αυτό άλλωστε γινόταν ανέκαθεν.

Οι ισχυροί με το ένα χέρι μοίραζαν τη φτώχεια, το θάνατο και το περιθώριο και με τ' άλλο πρόσωπο, σαν Ιανός, εμφανίζονταν να αγαθοεργούν και να απαλύνουν τα κοινωνικά τραύματα.

Η φιλανθρωπία των «ωσαννά», το ενσταντανέ για λίγο γάλα σε λίγους, η καλλιέργεια της υπέρκοσμης ελπίδας.

Οι Φαρισαίοι του συστήματος έχοντας τις κάμερες και την τηλεοπτική δημοκρατία στο χέρι τους μπορούν ακόμα να χαλιναγωγούν την οργή του κόσμου καθηλώνοντάς την σ' ανώδυνα κανάλια.

Από μία άποψη προσεγγίζοντας με αφαίρεση τα γεγονότα φανταζόμαστε πως κάπως έτσι λειτουργούσε ο μεσαίωνας. Δίπλα στο παλάτι των ηγεμόνων ή του βασιλιά, οι οποίοι έστελναν «το πόπολο» να πεθάνει στον πόλεμό τους, συνωστίζονταν φτωχοί, ανάπηροι, άκληροι, απόκληροι.

Σ' αυτούς πετούσε ο μονάρχης το ξεροκόμματο και η εκκλησία την ευλογία της,

AIDS, HIV, καρκίνος… Η αμφισβήτηση...Διαβάστε



Interview με τον Stefan Lanka 
Από τον Mark Gabrish Conlan 
Περιοδικό Zenger Δεκέμβριος του 1998 


Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη είχαν αρχίσει να πιστεύουν, ότι ο λεγόμενος ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας [HIV] είναι η αποκλειστική αιτία του AIDS, μαινόταν η διαμάχη ακόμη και εντός της εναλλακτικής κοινότητας του AIDS για το αν ο HIV πραγματικά υπάρχει. 

Αν και ο Peter Duesberg, Ph.D. – ουσιαστικά ο μόνος εναλλακτικός θεωρητικός του AIDS με σημαντική δημόσια φήμη – εξακολουθεί να επιμένει ότι ο HIV υπάρχει αλλά είναι αβλαβής, άλλοι εξ ίσου φημισμένοι ”εναλλακτικοί”, ερευνητές του AIDS, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ιός δεν υπάρχει. 

Οι κύριοι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι η Αυστραλή ερευνήτρια Ελένη Παπαδοπούλου-Ηλιοπούλου και οι συνεργάτες της (episthmi : η ομάδα του Perth), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο HIV δεν έχει απομονωθεί σύμφωνα με τα κριτήρια του Ινστιτούτου Παστέρ του 1973, και ως εκ τούτου είναι μάλλον αυτό που ονομάζεται «ενδογενής ρετροϊός» μια δημιουργία από το γενετικό υλικό του ίδιου του σώματος, που μοιάζει και λειτουργεί εν μέρει όπως ένας ιός, αλλά δεν είναι μια μόλυνση, διότι προέρχεται από...

23 Δεκ 2015

Εδώ ο κόσμος καίγεται....Το μ*&%#ί χτενίζεται....

Φτώχεια, πόλεμοι, νεκρά παιδιά στο Αιγαίο, αυτοκτονίες, ανεργία στους νέους και η εκκλησία κύρηξε διήμερο πένθος για το σύμφωνο συμβίωσης

...

Οταν οι αρχιρασοφόροι ασχολούνται με τα "τσιμπούκια" (Βίντεο)

Το τερμάτισε ο σκοταδιστής δεσπότης Πειραιά, Σεραφείμ. Το τι μαλακίες έχει πει κατά καιρούς μπορείτε να τις διαβάσετε με μια αναζήτηση στο μπλοκ μας. Τώρα πια όμως τα ηλίθια κηρύγματα του που ακούσαμε από τον άμβωνα του Mega χτύπησαν κόκκινο.

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τις θρησκόληπτες απόψεις σου, σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης που ψηφίστηκε στην βουλή.

Τα ίδια τροπάρια πριν αυτόν τα έψαλαν οι ομόσταβλοι του «άγιοι» Αμβρόσιος και Ανθιμος. (Σημειωτέον ας θυμηθούμε πως αποκαλούνται αναμεταξύ τους οι «εκπρόσωποι του Θεού» στην «ιερά» Σύνοδο).

Με αφορμή, λοιπόν, τις απόψεις του μουλά – δεσπότη της «επικρατούσας θρησκείας» που ακούμε στο βίντεο ας διαβάσουμε τον σχολιασμό που κάνει ο...

Θεωρώ το σύμφωνο συμβίωσης και τον γάμο γελοίους θεσμούς, τόσο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, όσο και για τα ομόφυλα ζευγάρια...

christmas babies

Σύμφωνο Συμβίωσης ή Σύμφωνο Θανάτου;



Μια που το Σύμφωνο Συμβίωσης επεκτάθηκε και στα ομόφυλα ζευγάρια -και αυτό είναι το σωστό για κάθε αστικό δικαίωμα που πρέπει να ισχύει για όλους- μπόρεσα να γράψω ελεύθερα πια την άποψή μου για το θέμα, και να πω πως θεωρώ το σύμφωνο συμβίωσης και τον γάμο γελοίους θεσμούς, τόσο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, όσο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, και πως θεωρώ ότι το Κράτος και η Εκκλησία δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, ενώ και οι άνθρωποι θα έπρεπε να μην αποζητούν την επέμβαση του Κράτους και της Εκκλησίας στις προσωπικές τους ζωές.

Έλαβα πολλά μέιλ, μηνύματα και σχόλια στο Facebook για το συγκεκριμένο κείμενο.

Άλλοι με λένε ρομαντικό, άλλοι αφελή, άλλοι φασίστα και διάφορά άλλα, αλλά πάρα πολλοί -μα πάρα πολλοί, εντυπωσιακά πολλοί- αναφέρθηκαν στον ...

ΝΔ: Συνταγή μαγειρικής (εκλογικού αποτελέσματος)

Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κύριος Τραγάκης επισήμανε μάλιστα ότι το αποτέλεσμα αυτό έγινε αποδεκτό και από τους τέσσερις υποψηφίους... και πως να μη γίνει αφού η στατιστική επιστήμη δείχνει σαφή ένδειξη ότι η ανακοίνωση «μαγειρεύτηκε»...

Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση 404.078 ψηφοφόροι προσήλθαν την περασμένη Κυριακή στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. 
Από αυτούς 160.823 ψήφισαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη,

10 τροφές με τις μεγαλύτερες αφροδισιακές ιδιότητες

Τα αφροδισιακά είναι πάντα ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης όλων, κάτι για το οποίο όλοι κατά καιρούς έχουν ψάξει, κάποιοι ενδεχομένως να έχουν δοκιμάσει κιόλας, για να δουν αν λειτουργούν. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τρόφιμα που θεωρείται ότι έχουν τέτοιες ιδιότητες....

22 Δεκ 2015

Για να μπει η Τσεχία στη θέση της πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι κι όχι να γονατίζουμε...

Η Τσεχία δεν πρόκειται να πεισθεί με διπλωματία



Όσο και να ακούμε για διάφορες κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, η Τσεχία δεν πρόκειται να πεισθεί με διπλωματία.

Και ο πρώτος λόγος είναι ότι οι Τσέχοι δεν είναι ψηφοφόροι και δεν μπορούν ν’ ακούσουν την προπαγάνδα μιας ιδεολογίας που δεν σέβεται ούτε την πατρίδα μας στα πιο θεμελιακά της στοιχεία.

Ποιον να πείσεις όταν ήθελες να κάνεις αυτό που σου ζητούν να κάνεις και λες ότι εξοργίζεσαι κι ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι θέσεις, ενώ προωθήθηκαν επίσημα. Απλώς η Τσεχία δεν ξέρει από τις κομματικές κολοτούμπες που εξέπληξαν το πανελλήνιο και δεν έχει προλάβει τις κινήσεις ανασύνταξης που ..

ΕΓΧΩΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ



Η Διατροφολογία και η Φυσική Ιατρική παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά χρήματα από έξοδα για ιατρικές ανάγκες και νοσηλεία.

Η υιοθέτηση μιας αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους διατροφής, η λήψη κάποιων βοτάνων και διατροφικών συμπληρωμάτων, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η διακοπή του καπνίσματος και η γυμναστική είναι οι κύριες αλλαγές, που θα αλλάξουν ριζικά την υγεία μας και θα μας προστατέψουν από ποικίλες ασθένειες, από λήψη χημικών φαρμάκων ή εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Στη χώρα μας φύονται εκατοντάδες βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτούσια (ως αφεψήματα) είτε ως βοτανικά σκευάσματα και εκχυλίσματα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες και να προφυλάξουμε την υγεία μας.

Ας δούμε δειγματοληπτικά μερικά βότανα του ελλαδικού χώρου και πώς αυτά μπορούν να συνεισφέρουν στην υγεία μας:

Οι Έλληνες ξαφνικά έγιναν λαπάδες.... χέστηδες...

Σκιάξου, αυτό σου ταιριάζει!




Μάς άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση από τους πολίτες της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου που συμφωνούν ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός που δεν μπορείς να του εμπιστευτείς ούτε ένα σεντ του ευρώ. 

Μάς άξιζε μια καθαρή απειλή που θα μπορούσαν να την διαχειριστούν άντρες και όχι τα τσουτσέκια του κοινοβουλίου.

Δεν πρόκειται για κανένα μιλιταριστικό παραλήρημα αλλά τελικά μόνο στα κράτη που κηρύσσουν εναντίον τους πόλεμο είναι αποδεδειγμένα εκείνα που είναι ικανά να φέρουν τα πάνω κάτω στην απάνθρωπη ισορροπία που φέρνει η καταπιεστική ειρήνη τα αποτελέσματά της οποίας τα λούζεται ο λαός.

Οι Έλληνες έπαψαν να είναι ένας επικίνδυνος για τον ολοκληρωτισμό λαός, έπαψαν να είναι ένας ανεξέλεγκτος λαός και ένας λαός που...

Η νομοθεσία Σόλωνα για την Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα....

Τι ακριβώς συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα και τι προέβλεπαν οι νόμοι για όσους προέβαιναν σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις;
Οι νόμοι στην αρχαία Ελλάδα ήταν ξεκάθαροι.
«Αν τις Αθηναίος εταιρήση,

Φτυστός ο μακαρίτης!


Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Φτυστός ο μακαρίτης!» της Πένυς Φυλακτάκη αναμένεται να χαρίσει γέλιο στους θεατές της πόλης μας. Ο θεατής θα ταυτιστεί  με τις μπουρλέσκ φιγούρες της παράστασης, καθώς θα αναγνωρίσει σ’ αυτές...

H ψωλή, του Α[νδρέα] Λ[ασκαράτου]



Ω πούτσε, καπιτάνιε του ψωλώνε,
που σαν κομμάτι τράβο ξεφυτρώνεις,
παρπάλι, που τσι τρύπες του μουνιώνε
ξεσκλάς και με τον κώλο τσ' ανταμώνεις,

σώπρεπε στο ρουθούνι όντες θυμώνεις,
για προφυλαχτικό του γυναικώνε,