# #

12 Μαρ 2016

NAI, O ελληνικός λαός έχει ευθύνες για την επιλογή του να κυβερνάται από απάνθρωπα κτήνη,κουφάλες Ευρωπαίοι...

Ευρώπη σαν τα μούτρα σας..




Εσείς εκεί πάνω, οι του Βορρά της Ευρώπης, οι πολίτες που συνεχίζετε να απλώνετε πολύ βούτυρο στο κρουασάν σας, που μέσα από επαναστάσεις των λαών υποστηρίζετε ότι καταφέρατε να αλλάξετε τα καθεστώτα με κόκκινες και πορτοκαλί επαναστάσεις, ρίξτε ένα βλέμμα εδώ χαμηλά και αποδείξτε ότι είστε κάτι καλύτερο από τις κυβερνήσεις σας.

Εσείς που παινεύεστε ότι γκρεμίσατε το τείχος του Βερολίνου, εσείς που καμαρώνετε ότι διαφωτισμός της χώρας σας έβαλε στην γκιλοτίνα τα κεφάλια μοναρχών και εσείς εκεί παρά πέρα που το' χετε καμάρι ότι στην Βρετανία εχθρός δεν πάτησε το πόδι του, πού είστε να αποδείξετε ότι πολεμήσατε για όλα αυτά που οι κυβερνήσεις σας καταστρατηγούν σκοτώνοντας Έλληνες διά του χρήματος και πρόσφυγες διά του ξεριζωμού;

Αν ο ελληνικός λαός έχει ευθύνες για την επιλογή του να κυβερνάται από απάνθρωπα κτήνη,

Δεν χρειάζεται να δούμε γερμανική σημαία στην Ακρόπολη. Έχουμε μνημόνια και lidl.

Και όχι, δε σου μιλώ για την ισλαμοποίηση που φαντάζεσαι ζώντας κάτω από τις ετικέτες που κολλάς για να σου φανεί η τρέχουσα ιστορία κάπως γνώριμη έστω και μισητή.
Ο σουλτάνος Ερντογάν δεν είναι σουλτάνος επειδή αρέσκεσαι εσύ να τον καλείς έτσι.
Είναι σουλτάνος επειδή του αρέσει, επειδή έτσι αντιλαμβάνεται τον ιστορικό του ρόλο.
Κι όλα είναι δικά του.

Η εφημερίδα Ζαμάν; 
Δική του πλέον. Ζαμάν φου θα μου πεις αν είσαι τόσο μαλάκας.

Ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή πολιτικής οικονομίας σε τουρκικό πανεπιστήμιο;
Δικός του.
Και για αυτόν τον δίνει στον υποτακτικό του Αλέξη Τσίπρα που πάει με λουλούδια στη Σμύρνη να τα δώσει σε γυναίκες που..

Είχε και τα καλά της η χρεοκοπία.....

«Δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξεις, 

έχει και η λάσπη ηδονή».


notis

Ο οπαδός της Χρυσής Αυγής, Νότης Σφακιανάκης, χαρακτήρισε «ριψάσπιδες» τους πρόσφυγες από την Συρία, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους εν μέσω εμφυλίου και «βιάζουν την Ελλάδα», ενώ είπε ακόμα πως οι πρόσφυγες έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα 500άρικα.


Είναι προφανές πως ο Νότης Σφακιανάκης απευθύνεται στο κοινό του, τους νεοναζί, αφού δεν μπορεί να μην γνωρίζει τι συμβαίνει στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια και γιατί φεύγουν οι πρόσφυγες.

Επίσης, δεν μπορεί να μην ξέρει πως οι πρόσφυγες δεν ..

Το Πεντάευρο



Ταινία μικρού μήκους του ΓΕΛ Καρλοβασίων, που βραβεύτηκε στο 3ο Φεστιβάλ CINEμάθεια 2014 - 2015 στη Χίο με ειδική μνεία από την επιτροπή για την παρουσίαση και ανάδειξη του φυσικού και αστικού τοπίου....

Δείτε το βίντεο...

11 Μαρ 2016

Πιερία...Οι πρώτοι πρόσφυγες ήδη εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου.........




167 πρόσφυγες ήδη εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Αν.Ολύμπου και περιμένουμε και άλλους και σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι ξενοδόχοι πληρώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τα χρήματα είναι ...

Η Γιορτή των Ποιητών

 

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την  ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, συνδιοργανώνουν  εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης –  Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας,  για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO.

Φέτος η Γιορτή  που είναι αφιερωμένη στο...

«ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΟΧΙ “BY PASS” ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ 
ΜΕ ΒΙΤΣΑ

 «ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΟΧΙ “BY PASS” ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ»

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση ο πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, σήμερα Παρασκευή ώρα 11:00 στο Πεντάγωνο.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και αφορούσε την εξαγγελία δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας (by pass) προσφύγων στο Λιτόχωρο και τις επιπτώσεις στον τουρισμό ενόψει της ενάρξεως της τουριστικής περιόδου με τις επακόλουθες επιπτώσεις.

Ο Υπουργός πείστηκε από τα επιχειρήματα των κ.κ. Κώστα Κουκοδήμου και Κώστα Δημόπουλου να μη δημιουργηθεί στο Λιτόχωρο και..

Στην Ευρώπη υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 11 εκατ. άδειες κατοικίες αλλά οι "πολιτισμένοι" κλείνουν τα σύνορα στους… καταραμένους

Ουαί υμίν Ευρωπαίοι Φαρισαίοι υποκριταί



Παιδί σε χαρτόκουτο! Ειδομένη 2016...



H Ευρώπη δεν αντέχει 160.000 πρόσφυγες-τόσους προβλέπει η συμφωνία της ΕΕ  για μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στις 28 χώρες μέλη, η οποία δεν τηρείται καν-αλλά αντέχει…

10 Μαρ 2016

Πολιτισμένη Ευρώπη: Στρατόπεδα συγκέντρωσης και στρατόπεδα εγκλεισμού




Προφανώς, κανείς δεν θέλει να ξέρει ότι η σύγχρονη ιστορία έχει δημιουργήσει ένα καινούργιο είδος ανθρώπινων όντων – αυτό το είδος που κλείνεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους εχθρούς του και στα στρατόπεδα εγκλεισμού από τους...

Πρόσφυγες και στην κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς;

Εμείς ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο  κ.Γιώργο Ζτάνη για το θέμα διότι τις τελευταίες μέρες έπαιξε πολύ..
Μας είπε ότι οι κατασκηνώσεις έχουν παραχωρηθεί στην "Πρόνοια" η οποία θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι παιδιά με ειδικές ανάγκες...Και επίσης ότι μόνο στο Λιτόχωρο θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες..
Διαψεύστηκε λοιπόν από τον Αντιδήμαρχο το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στη Λεπτοκαρυά... Για να δούμε....
Αριστοφάνης




Τις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να ετοιμάζουν οι δήμαρχοι για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο επόμενο διάστημα και μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου, όταν θα αρχίσει η φιλοξενία των παιδιών, για τα οποία προορίζονται οι κατασκηνώσεις.
Την εξαγγελία για την προσωρινή μετατροπή των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου έκανε ο... υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει τους συγκεκριμένους χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Πρόκειται για 30 κατασκηνώσεις πανελλαδικά,

9 Μαρ 2016

Οι Έλληνες πρόσφυγες στην Συρία..93 χρόνια πριν, η κατάσταση ήταν αντίστροφη.

Χιλιάδες είναι οι Σύριοι που φεύγουν από την χώρα τους λόγω του αιματηρού πολέμου καταλήγοντας στην Ελλάδα. 
Σχεδόν 93 χρόνια πριν, η κατάσταση όμως ήταν αντίστροφη.

Έλληνες πρόσφυγες –όπως φαίνεται και στην φωτογραφία- περίμεναν στη σειρά για το συσσίτιο στο Χαλέπι της Συρίας. 



Η ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 

Στις 30 Ιανουαρίου του 1923 υπογράφηκε η «Σύμβαση Περί Ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών Πληθυσμών» στη Λοζάνη της Ελβετίας.


Οι Έλληνες Χριστιανοί της Ασίας θα έπρεπε να...

Καλούμε όλες τις αλληλέγγυες ομάδες, τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Πιερίας

        Συνεργασία αλληλέγγυων για το προσφυγικό  


Την περασμένη εβδομάδα έγινε έκκληση στις τοπικές ομάδες αλληλεγγύης για μια κοινή συνάντηση έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών όλων μας. 

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν τρεις ομάδες: 

Με τρεις Πρωταθλητές επέστρεψε o ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ σπό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JUDO


 Με τρεις Πρωταθλητές και με καλά πλασαρίσματα στην κατάταξη όλον τον κατηγοριών  επέστρεψαν οι Αθλητές  οι Προπονητές  και οι γονείς του Συλλόγου
ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ  που συμμετείχαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών, Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων Κορασίδων Α` και ..

Ξεκίνησε το νέο ΕΣΠΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ !!!

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας.

Την Τρίτη 8/3 άρχισε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους πτυχιούχους αυτοαπασχολούμενους, που θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Απριλίου. 

Τα νέα προγράμματα προβλέπουν έναρξη της διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών μέσα στο Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου με επιδοτήσεις που ξεκινούν από 15.000 ευρώ και φθάνουν έως τις 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση. 

Συνολικά και για τα 4 προγράμματα προβλέπονται ενισχύσεις ύψους 252,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για:

HOT SPOT στην Πιερία...Πριν 95 περίπου χρόνια οι Σύριοι διέσωσαν τους δικούς μας πρόσφυγες.....

 

Ας ηρεμήσουμε διαγράφοντας από τη σκέψη μας δράκους και φαντάσματα.
Η ζωή μας κινδυνεύει από αυτούς που δημιουργούν την οικονομική κρίση, τους πολέμους και την προσφυγιά, και όχι από τα θύματα τους. 

Είναι συνάνθρωποι μας εξίσου νοικοκύρηδες, πολιτισμένοι, μορφωμένοι, οικογενειάρχες που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους, κουβαλώντας στην πλάτη τους μωρά παιδιά, άρρωστους γονείς και σακατεμένους του πολέμου. 

Μόνο γι αυτό αξίζει να θυσιαστούν τα πάντα μπροστά στην σωτηρία,

Tο ελαιόλαδο στην Πιερία


Πρόσκληση στην ενημερωτική συζήτηση για το ελαιόλαδο στην Πιερία
Η ομάδα ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας,διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με την υποστήριξη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας. Σοφίας Μαυρίδου, την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 μ. μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος 28ης Οκτωβρίου 40).

Θέμα: Ενημέρωση – συζήτηση, οργάνωση για την καλύτερη προώθηση του παραγόμενου στην Πιερία ελαιολάδου.

Ομιλητές της εκδήλωσης :

Η Ελλάδα καίγεται, η Ευρώπη χαίρεται...

Επιπλέον 100,000 πρόσφυγες μέχρι τον Απρίλιο θα στοιβαχτούν στην Ελλάδα-Ήξεραν από την αρχή ότι τουλάχιστον 50,000 θα μείνουν μόνιμα στην χώρα.



Η παρθενική εμφάνιση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και ο μηδενισμός της εθνικής γίνεται τελικά στην Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει τα όπλα στις Βρυξέλλες οι οποίες αποφασίζουν για ό,τι αφορά στους πρόσφυγες.

Μέρκελ κερνάει, Μέρκελ πίνει

Η καγκελάριος Μέρκελ έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται από την συνέντευξή της στο Reuters. 

 Η ίδια μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής να μείνουν μόνιμα 50,000 πρόσφυγες αλλά ήταν εξ αρχής αποφασισμένο ότι  η Ελλάδα θα σήκωνε αυτό "βάρος". 
"Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει κατάλυμα για..

8 Μαρ 2016

H Ντροπή της Γερμανίας...

ΕΙΚΟΝΑ-Γερμανία1
Η χώρα, η οποία χρεοκόπησε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα, ενώ στήριξε την ανάπτυξη της σε δύο εντυπωσιακές διαγραφές των δημοσίων χρεών της, επιμένει στην καταστροφή της Ελλάδας – επειδή τόλμησε να της θυμίσει το σκοτεινό παρελθόν της
.
«Θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε ότι, για τις έννοιες «χρέος και ένοχος» οι Γερμανοί έχουν την ίδια λέξη – γεγονός που ταιριάζει με την αυστηρή, προτεσταντική ηθική της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο ένοχος (άρα και ο οφειλέτης), πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά και δημόσια.
Αν είναι δυνατόν να αποκεφαλίζεται σε μία «γκιλοτίνα», η οποία να τοποθετείται στο κεντρικότερο σημείο της Ευρώπης, σε υπερυψωμένο βάθρο, έτσι ώστε να μπορούν να την βλέπουν όλοι – για να μην τολμήσουν ποτέ να κάνουν κάτι ανάλογο.
Στα πλαίσια αυτά, εάν περιμένει η κυβέρνηση την αλληλεγγύη ή τη βοήθεια της καγκελαρίου στο θέμα του δημοσίου χρέους, μη υπακούοντας στις εντολές της, αρνούμενη δηλαδή να υποταχθεί γονυπετής στην παράλογη πολιτική που της επιβάλλεται δικτατορικά, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Ακόμη όμως και αν υποταχθεί,

Όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής "επιχειρηματικότητας" στον κατάλογο της έκθεσης της PWC με τα κόκκινα και αγύριστα δάνεια

Η λίστα με τα δανεικά και αγύριστα των επωνύμων από τη Λαϊκή



Στα όσα εντυπωσιακά αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc, που κυκλοφορεί κάνει αναφορά η ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας»,  φέρνει στην δημοσιότητα την απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper μετά τη φυγή του Βγενόπουλου από τη Λαϊκή το 2012 και η οποία περιλαμβάνει όλα τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν από την τράπεζα στο ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.

Τα ονόματα που καταγράφονται στην έκθεση δίνουν σαφή εξήγηση για την αντιμετώπιση που έχει ο Βγενόπουλος από τη Δικαιοσύνη, ενώ προκύπτει το ερώτημα γιατί ενώ τραπεζικοί διώκονται για κόκκινα δάνεια,

Καλούμε το λαό του Δήμου Δίου-Ολύμπου...


Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, φτωχών και ξεριζωμένων.

Αυτοί προκαλούν το πρόβλημα και έρχεται η κυβέρνηση που συμμετέχει σε όλα αυτά, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να  προσπαθεί να το λύσει με αυτούς τους ίδιους. Είναι δυνατόν αυτός που το δημιούργησε να το λύσει;

7 Μαρ 2016

Δήμος Δίου-ολύμπου:Η ανεργία και ο οικονομικός μαρασμός της χώρας μας οφείλονται στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ κ.Φαρμάκη


Πολύ σωστά αναφέρεται κ. Φαρμάκη στο κείμενο σας με τίτλο «HOT SPOT στο Λιτόχωρο» ότι αλληλεγγύη στους πρόσφυγες πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν οι απλοί πολίτες της Πιερίας. 
Οι τρεις Δήμοι της Πιερίας και η Αντιπεριφέρεια παρόλο που πολλές φορές κλήθηκαν από αλληλέγγυους πολίτες και ομάδες να αναλάβουν το συντονισμό ενός κοινού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, έλαμψαν με την απουσία τους!!!

Αλήθεια, κ. Φαρμάκη, από πού πηγάζει ότι η δημιουργία προσωρινού κέντρου φιλοξενίας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, κινδυνεύει να μετατρέψει την περιοχή μας σε έναν ανεξέλεγκτο καταυλισμό προσφύγων και "παράνομων μεταναστών"(!!!) και θα οδηγήσει σε μαρασμό τον τουρισμό και στην ανεργία τους συμπολίτες μας;

6 Μαρ 2016

Πρόσφυγας ή μετανάστης;




Οι «φρούραρχοι» της Ευρώπης, οι «καλοί» και οι «κακοί», η νηνεμία για το ουγγρικό δημοψήφισμα

Οι βασανιστές της Μακρονήσου ρωτούσαν συχνά τα θύματά τους εάν είχαν παιδιά. Εάν απαντούσες καταφατικά σε ξυλοκοπούσαν αγρίως, επειδή «είχες φτιάξει κομμουνιστάκια». Εάν απαντούσες αρνητικά πάθαινες ακριβώς το ίδιο, διότι «αφοσιώθηκες στο κόμμα τόσο πιστά, που δεν έκανες οικογένεια»...

Ανάλογο «μονά ζυγά χάνεις» επιφυλάσσουν διάφορες εκφάνσεις του σύγχρονου ευρωπαϊκού ρατσισμού. 

Τι είσαι; 
Πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης; 
Αν είσαι πρόσφυγας μπορεί ίσως να αναγνωριστεί ο κίνδυνος, τον οποίο διατρέχει η ζωή σου, αλλά σε καταδικάζει ο νόμος των...