# #

22 Μαρ 2013

Έρχεται οικονομικός σεισμός, που θα γκρεμίσει το πολιτικό σκηνικό....


Έρχεται οικονομικός σεισμός, που θα γκρεμίσει το πολιτικό σκηνικό....






Όπως μεταδίδεται από διάφορα δημοσιογραφικά μέσα η Βουλή της Κύπρου ετοιμάζεται σήμερα να κλείσει την Λαική τράπεζα της Κύπρου.

Κατά πληροφορίες θα την σπάσουν σε δύο κομμάτια εκ των οποίων το καλό κομμάτι θα συγχωνευθεί με την Τράπεζα Κύπρου.

Η CPB, δηλαδή η παλιά MARFIN-EGNATIA-LAIKH Τράπεζα είναι ελληνικό υποκατάστημα της Λαικής Τράπεζας Κύπρου.

Σ' ένα τέτοιο σενάριο δημιουργείται η απορία το συγκεκριμένο υποκατάστημα σε ποιό τμήμα θα ανήκει: στη καλή ή στη κακή τράπεζα ?

'Eτσι και αλλιώς το καλό τμήμα θα συγχωνευτεί στην Κύπρο .

Για τα ελληνικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών η απόφαση του Eurogroup προβλέπει ότι θα απορροφηθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα ανακεφαλαιοποιηθούν χωρίς να επιβαρυνθεί όμως το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Η απόφαση αυτή ως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί ,γιατί καμμία ελληνική τράπεζα δεν είναι τόσο ανεύθυνη ώστε να κάνει τυφλή ταυτόχρονη συγχώνευση με τρεις τράπεζες υπό κατάρρευση , σε περιβάλλον οικονομικού χάους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν η CPB σπάσει στην Ελλάδα σε καλή και κακή τράπεζα , το κακό κομμάτι θα καταλήξει στην ιδιοκτησία του Ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ) και η σχετική ζημία θα απορροφήσει όλα τα πιθανά κέρδη από τις αποκρατικοποιήσεις που "προωθούνται" αυτή την ώρα με ρυθμό χελώνας.

Αυτό η τρόικα δεν μπορεί να το επιτρέψει για την Ελλάδα.

Θα επιβάρυνε σημαντικά το ελληνικό χρέος και θα τίναζε στον αέρα την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που ως τώρα σέρνεται λόγω των οικονομικών αδιεξόδων που προκαλεί στους διαπλεκόμενους τραπεζίτες.

Κατά συνέπεια μία εναλλακτική και επικίνδυνη απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει την χρεοκοπία της συγκεκριμένης τράπεζας στην Ελλάδα.

Τότε , την αποζημίωση των καταθετών της θα αναλάμβανε πιθανότατα η αρχή της Κύπρου που ασφαλίζει τις καταθέσεις ως 100.000 ευρώ ανά επενδυτή.

Σε μία τέτοια περίπτωση οι καταθέτες της τράπεζας θα αντιμετώπιζαν κάποιες παρενέργειες.

Κατ' αρχάς ,όσοι κατέχουν μόνο ομόλογα της τράπεζας αυτής ή ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης θα έχαναν όλες τις καταθέσεις τους

Αυτό προβλέπεται ως ξεχωριστό μέτρο ,εκτός της εισφοράς καταθέσεων, στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και μάλιστα η εφαρμογή του δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο, ούτε πιθανότατα μόνο στην Λαική τράπεζα.

Η αποζημίωση θα γίνει ανά επενδυτή ως τις 100.000 ευρώ, αλλά αφού αφαιρεθούν τυχόν δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις του καταθέτη προς την τράπεζα.

Όλα τα υπόλοιπα καταθέσεων θα μετατραπούν σε ευρώ και θα αποζημιωθούν άτοκα.

Η διαδικασία αποζημίωσης ενδέχεται να κρατήσει από 3 μήνες έως και 9 μήνες, αν η διαδικασία εξελιχθεί με σοβαρά προβλήματα.

Οι καταθέσεις κρατών, δήμων ή κοινοτήτων, μονών, κρατικών ή δημοτικών ή κοινοφελών επιχειρήσεων, εταιρειών offshore, των νομικών προσώπων, των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων , των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλιστικών ταμείων δεν προβλέπεται να αποζημιωθούν.

Οι μεγαλοκαταθέτες της Λαικής που είναι συγχρόνως και μεγαλομέτοχοι της (5% και άνω), καθώς και κοντινά συγγενικά τους πρόσωπα θα αποκλειστούν επίσης από την αποζημίωσή τους.

Κάποιοι επώνυμοι που ως σήμερα είχαν συγχρόνως μεγάλες καταθέσεις και μεγάλα δάνεια στην ίδια τράπεζα θα καταλήξουν πάμφτωχοι.

Οι επιχειρήσεις τους δεν θα έχουν την δυνατότητα για περαιτέρω στήριξη και λειτουργία με παροχή δανείων ή πιστώσεων .

Στους επώνυμους αυτούς περιλαμβάνονται και μεγαλομέτοχοι ελληνικών τραπεζών, βιομήχανοι, εφοπλιστές, βουλευτές, κατασκευαστές και κληρικοί (Δεν το διαβάσατε στο σχετικό άρθρο του reuters? )

'Ολες οι οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τρίτους ή εργαζόμενους θα μείνουν ακάλυπτες από ρευστά διαθέσιμα και οι χρηματοοικονομικές ροές τους θα επηρεασθούν σημαντικά.

Τα επενδυτικά σχέδια τους σε άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η FYROM, η Αλβανία και η Ρουμανία θα πληγούν ανεπανόρθωτα ,όταν εφαρμοσθούν στην Κύπρο οι προβλεπόμενοι σε παρόμοιες κρίσεις περιορισμοί στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων.

'Ολες οι μίζες και τα μαύρα χρήματα της φοροδιαφυγής των επωνύμων ήταν παρκαρισμένα νομότυπα στην Kύπρο σε λογαριασμούς off shore που δεν προβλέπεται να αποζημιωθούν (Θεία δίκη για τα ξεχασμένα "πόθεν έσχες"...)

Το ίδιο θα συμβεί και με τα χρήματα που προέκυψαν από οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα σε όλο τον κόσμο.

'Ολα αυτά βέβαια θα συμβούν μόνο αν επιλεγεί η χρεοκοπία και αν χρησιμοποιηθεί το σύστημα ασφάλισης καταθέσεων για την αποζημίωση των καταθετών.

Αν αυτό έγκειται μόνο στη διακριτική ευχέρεια των Κυπρίων πολιτικών θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή , όπως συνήθως.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσει να διαχειρισθεί το πρόβλημα με όρους προπαγάνδας με χρήση των πουλημένων ΜΜΕ . (Είδατε από τι σας γλυτώσαμε με το μνημόνιο? Είδατε τι σημαίνει χρεοκοπία ?)

Προβλέπεται να παίξουν ατέλειωτες ώρες προγράμματος δείχνοντας τη ανείπωτη δυστυχία των Κυπρίων ως αποτέλεσμα κακής τύχης , κακών επιλογών επενδύσεων και ακατάλληλης πολιτικής ηγεσίας.

Οι 'Ελληνες καταθέτες θα εμφανίζονται ως μεμονωμένα θύματα καταστάσεων που διαδραματίζονται σε τουρκικά κοινωνικά σήριαλ ,σε μία μακρινή χώρα....
θα δούμε "ενημερωτικές εκπομπές" με καλεσμένους τους γνωστούς γραφικούς έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους σε ρόλο εισαγγελέα " υπέρ της κοινωνίας" . (Γιατί δεν μας εμπιστεύονταν τις καταθέσεις τους και τις έβγαλαν στο εξωτερικό οι καημένοι? ...Μαζί τα βγάλαμε έξω...γιατί δεν είμαστε πατριώτες...είμαστε ανεύθυνοι και φοροφυγάδες...).

Μπορεί να ακούσουμε πολλές βλακείες, αλλά αν η λύση αυτή τελικά επιλεγεί από πείσμα της τρόικας ή από δουλικότητα των αρμοδίων η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει άμεσα.

Οι χρηματοδότες του ελληνικού πολιτικού συστήματος διαπλέκονται έντονα με την τράπεζα υπό κατάρρευση.

Αρκεί να θυμηθείτε τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας και με ποιούς συναναστρεφόταν κοινωνικά και πολιτικά μέχρι πρόσφατα.

Ποιές εφημερίδες τον στήριζαν? Σε ποιά μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα υπήρξε πρόεδρος και με ποιούς μεγαλοεπιχειρηματίες συνεργαζόταν?

Ποιόν μεγάλο σείχη του Κατάρ γνώριζε που θα έφερνε σημαντικές επενδύσεις, που δεν είδαμε ποτέ?

Οι μεγαλοκαταθέτες αποτελούν το συντηρητικότερο τμήμα του πληθυσμού και ως τώρα ψήφιζαν φιλομνημονιακά κόμματα όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Μπορούσαν ανέξοδα να το κάνουν ως σήμερα ,αφού θεωρητικά δεν κινδύνευαν να χάσουν τα λεφτά τους από οποιαδήποτε χρεοκοπία της Ελλάδας ή να πληρώσουν χαράτσια και να υποβάλλονται σε φορολογία λόγω "πόθεν έσχες".

Για να δούμε αν θα διατηρήσουν την ψυχραιμία τους όταν δουν όλο το έργο στην τελική εξέλιξη του με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση τους.

Λέτε να έχουμε επανάσταση των ψηφοφόρων ως την 25 Μαρτίου 2013 ?

Θα εξαρτηθεί από την λύση που θα ανακοινώσουν οι πολιτικοί το αργότερο έως την 26 Μαρτίου.

Τότε προβλέπεται να ανοίξουν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα υπό νέα διοίκηση και με μεγάλα προβλήματα και ουρές(Γέλιο θα πέσει αν οι κυπριακές τράπεζες ενταχθούν υπό την ομπρέλα του "καλού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου"....)

Αντίστοιχες ουρές και δυσαρέσκεια θα δούμε και την 28 Μαρτίου που θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Θα είναι πάλι μειωμένες ?

Aν ναι, το φυτίλι μόλις άναψε....

Και επικεφαλής θα είναι ο Ελληναράς, ο μπάρμπας με τα φράγκα και ο αγανακτισμένος συνταξιούχος...

Αυτοί που είχαν ...και τώρα τα χάνουν...όπως όλοι...για την Μέρκελ και το μνημόνιο...ρε γαμώτο...

Εμείς θα βρισκόμαστε τώρα από πίσω τους..όλοι μαζί...σπρώξτε...έπεσε...

Περαστικά μας...


Son Ofeon

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.