# #

19 Νοε 2022

ΟΛΥΜΠΟΣ: ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ 2.650 ΜΕΤΡΑ

 


Τα χιόνια καλύπτουν τις κορυφές του Ολύμπου, τα καταφύγια έκλεισαν και η πρόσβαση στο βουνό των Θεών απαγορεύεται πάνω από τα 2.200 μέτρα.

Συννεφιά, πυκνή ομίχλη, ασθενής χιονόπτωση και θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν συνθέτουν αυτό το διάστημα το σκηνικό στον Όλυμπο και ιδιαίτερα πάνω από τα 2.220 μέτρα. Καθημερινά χιονίζει για ακρετή ώρα και στο Οροπέδιο των Μουσών το ύψος έχει φτάσει ήδη στα 20 εκατοστά.

Την ημέρα ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τους -5°C και η πρόγνωση για το σαββατοκύριακο λέει πως το βράδυ θα πέφτει στους...

18 Νοε 2022

Πέτρος Κιάφας: κ. Δήμαρχε, για μία ακόμα φορά σας ευχαριστώ

 


Εκφράζω την Ευγνωμοσύνη μου προς το γραφείο τύπου του δημάρχου

γιατί κάθε φορά που μπαίνει στον κόπο να απαντήσει σε δελτίο τύπου της παράταξης μας μας δικαιώνει πανηγυρικά.

  Είναι απορίας άξιο γιατί απαντήσατε αφού το μόνο που κάνατε είναι να επιβεβαιώσετε δημόσια όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της παράταξης: 

ότι δηλαδή παρείχατε βεβαίωση ότι οι “χρήσεις γης” της περιοχής επιτρέπουν τη δραστηριότητα που ο επιχειρηματίας άσκησε στη συνέχεια και ότι η ΔΕΥΑΔΟΛ έδωσε παροχή νερού στην επιχείρηση. 

Ποιον από τους ισχυρισμούς μας διαψεύσατε κύριοι;

Απάντηση - αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια ανάρτηση του κ. Κιάφα

 



Απάντηση - αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια ανάρτηση του κ. Κιάφα σχετικά με την λήψη απόφαση για έγκριση ή μη εισόδου-εξόδου οχημάτων για την εγκατάσταση «Επιχείρηση παραγωγής ξυλοκάρβουνου»

Προς απάντηση - αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια ανάρτηση του κ. Πέτρου Κιάφα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική για τον Δημό-τη» της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022 στο facebook (ώρα 22:30), για το θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου (θέμα 6ο «Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη εισόδου-εξόδου οχημάτων για την εγκατάσταση «Επιχείρηση παραγωγής ξυλοκάρβουνου»), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

17 Νοε 2022

«Είσαι ο πορτάκιας του Πολυτεχνείου;»: Η ιστορία-ντροπής του οδηγού του τανκ που ήθελε να «φάει τα παλιοκουμμούνια»

 


Το τανκ εισήλθε στην λεωφόρο Αλεξάνδρας με μια πολύ έντονη αποφασιστικότητα, αντιστρόφως ανάλογη της βαρύτητας της αποστολής που έφερνε εις πέρας. Διέσχισε τον δρόμο με κατεύθυνση την Πατησίων αποφεύγοντας με μανούβρες τα (φλεγόμενα ή μη) οδοφράγματα που συνάντησε στον δρόμο του. Στην διασταύρωση με τον δρόμο του Πολυτεχνείου, σταμάτησε και περίμενε την τελική εντολή.

Όταν πήρε την έγκριση των ανωτέρων του, ο οδηγός μπούκαρε με μανία στο υπό κατάληψη ίδρυμα. Και χωρίς να το ξέρει εκείνη τη στιγμή,

Δε φταίνε αυτοί....

 Έχουμε μεταλλαχθεί....

το ίδιο γίνεται και στο Δήμο...

15 Νοε 2022

Σοκ από το δέσιμο σε πασσάλους «συνεργατών των Ρώσων στη Χερσώνα»: Εικόνες που δε θα δείξει η...¨ελληνική τηλεόραση¨

 



Οι αναγνώστες της βρετανικής Daily Mail σοκαρίστηκαν από τις φωτογραφίες των Ρωσόφιλων κατοίκων της Χερσώνας δεμένων σε πασσάλους, τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα.

Καταδίκασαν αυτή την πράξη, καθώς και την προσέγγιση της εφημερίδας στην κάλυψη του περιστατικού.

«Αυτό είναι λάθος από την άποψη της ηθικής, και εκπλήσσομαι που πολλοί εύχονται να πεθάνουν. Ντροπή σε όλους σας», καταδίκασε αναγνώστρια τη σκληρότητα των Ουκρανών.

Επίσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες,

14 Νοε 2022

Να σε ρωτήσω κάτι;

 


Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/11/2022


Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 15.11.2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δήμος Δίου-Ολύμπου: "Η διοίκηση του δήμου μας έχει αναδειχθεί σε ειδήμονα της προπαγάνδας και του λαϊκισμού. "

 

Πόσο πραγματικές είναι οι μειώσεις των τελών;

 


Η διοίκηση του δήμου μας έχει αναδειχθεί σε ειδήμονα της προπαγάνδας και του λαϊκισμού. 

Καθώς ο χρόνος μετράει ,πλέον, αντίστροφα για τις επόμενες εκλογές είναι σίγουρο ότι την «ικανότητα» αυτή θα την επιδείξει σε όλους τους τομείς που προσελκύουν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας.

Η αρχή έγινε με τα δημοτικά τέλη που απασχόλησαν το τελευταίο δημοτικό

συμβούλιο. Άκρως προπαγανδιστικός και παραπλανητικός ο τίτλος του δελτίου

τύπου της διοίκησης που έκανε, φυσικά λόγο για «μείωση τελών».

Ας μας επιτραπεί να εξετάσουμε χωριστά κάθε περίπτωση για να γίνει κατανοητό στους συμπολίτες ότι οι μειώσεις ήταν απειροελάχιστες και όσες ήταν μεγαλύτερες δεν αφορούσαν την πλειοψηφία των δημοτών μας.

Στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού δεν υπήρξε καμία μείωση σε

κατοικίες,