# #

11 Μαρ 2017

Έρχεται η ώρα του Καραμανλή.....



Ο Πάνος Καμμένος λατρεύει τον Κώστα Καραμανλή αλλά ο ξάδερφος του Κώστα Καραμανλή -Κώστας Καραμανλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αυτός- δεν θεωρεί αρκετά καραμανλικό τον Πάνο Καμμένο· μάλλον επειδή τον λένε Καμμένο και όχι Καραμανλή.

Από ποιον χαίρει εκτίμησης ο Κώστας Καραμανλής;

Πετυχαν το στόχο τους οι κυβερνήσεις των Σαμαροβενιζέλων και Τσιπρομητσοτάκηδων....Γίναμε Βουλγαρία και πάμε φουλαριστοί για νέα επιτεύγματα

Η Eurostat έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει αυτό που βιώνουν οι Έλληνες καθημερινά τα τελευταία χρόνια της κρίσης: ότι μέρα με τη μέρα η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται και ότι όλο και ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού είναι πιο ευάλωτες στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εκτός από τους γνωστούς δείκτες φτώχειας, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι δείκτες, όπως αυτός που καταγράφει την αδυναμία των καταναλωτών να αγοράσουν βασικά είδη ανάγκης, όπως πχ. καύσιμη ύλη για να ζεστάνουν το σπίτι τους, να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα τον χρόνο ή να..

Σήκω Παΐσιε να τους δεις! Τα βρήκαν σε όλα Ερντογάν και Πούτιν


Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση που τις επιδείνωσε, δήλωσαν χθες με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, ενώ προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Με αυτή τη συνάντηση στη Μόσχα «ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εξομάλυνσης. Δεν επιθυμούμε πλέον να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Κρεμλίνο μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε επιπλέον τις ιδιαίτερες κι απαραίτητες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει πως η Ρωσία θα...

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς τίμησε τη γυναίκα...

Φωτογραφία του Dionisis Kehagias.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μία λιτή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση στις 8 του Μάρτη 2017, στον χώρο της βιβλιοθήκης.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο...

Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2018..5 δήμοι στην Πιερία..Αρχισαν κιόλας οι διεργασίες των "τοπικών αρχόντων"..

Διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι,πρόεδροι,περιφερειάρχες και λοιποί άρχοντες που χάνουν μισθούς ενός έτους (το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά τους,προφανώς)
Αποτέλεσμα εικόνας για 5 δήμοι στην Πιερία

Με την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση με τους περιφερειάρχες και δημάρχους να εκλέγονται ανά τετραετία, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2018. 


Στην Πιερία  δημιουργούνται πέντε δήμοι από τους σημερινούς υπάρχοντες τρεις και συγκεκριμένα...

Μήνυση για εσχάτη προδοσία σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου από το «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος»



Μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Προέδρου του Αρείου Πάγου υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το νεοσυσταθέν «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» (Σ.Ε.Υ.Σ.)!

Όπως αναφέρεται στη μήνυση , οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας μηνύονται «διότι τέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός διότι με..

10 Μαρ 2017

Η Πολεμική εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων από τα κόμματα και τα κανάλια.....

Σχετική εικόνα

Έχω φύγει πολλές φορές από δημόσια υπηρεσία βγάζοντας καπνούς από τ' αυτιά μ' αυτά που αντιμετώπισα. 
Γνωρίζω ανθρώπους που ήταν απλώς κομματόσκυλα που "τρούπωσαν", τα έξυσαν και μετά από 20- 25 χρόνια πήραν τη συνταξάρα για να ξεκουραστούν από το τίποτα με το οποίο ασχολήθηκαν αυτά τα χρόνια. 
Έχω συναντήσει ανίκανους, τεμπελόσκυλα, προκλητικούς, ακόμα και...

Είναι μεγάλη βλακεία να πιστεύουν κάποιοι στον Κούλη. ..Τον Κούλη το μόνο που τον νοιάζει είναι η τσέπη του.

Καιρός είναι να επιστρέψει κι ο 

"παρεξηγημένος" θεσμός της δουλείας.''




Η δυνατότητα να παράγουν οι Καναδοί άσπρο τυρί με την ονομασία "φέτα" προκάλεσε γκρίνια στη ΝΔ, με αποτέλεσμα να φύγει άρον - άρον ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης, που είχε πει ότι ήταν κακή η εξέλιξη και είχε ταχθεί κατά της γραμμής του κόμματος (ήταν υπέρ), ενώ στη ΝΔ να προσπαθούν με ανακοινώσεις να εξηγήσουν στους αγρότες τα αδικαιολόγητα, γιατί παρά το συμφέρον των Ελλήνων ψήφισαν μια τέτοια συμφωνία στην ΕΕ.

Η υπόθεση όμως δεν έκλεισε για τη ΝΔ, καθώς υπήρξε διαμαρτυρία κυρίως από κτηνοτρόφους και παραγωγούς, οι οποίοι οργίστηκαν με την αντιπολίτευση, αφού στο Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισαν, όπως είπαμε, την κατάπτυστη συμφωνία, "ενώ οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι..."

Αρκετοί αγρότες στήριζαν τη ΝΔ. 
Ε, "μαντρί" το κόμμα, νόμισαν πως έχουν να κάνουν με φίλους. 
Το θέμα είναι πως η ΝΔ θεωρεί όλους τους ψηφοφόρους "γίδια"...

Τώρα λοιπόν ξέρουμε τι μας περιμένει...Κανείς πλέον δεν συγχωρείται γιατί δεν γνώριζε.

Μετά την επίσημη αποκάλυψη του σχεδίου των μεγάλων της Ευρώπης για την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, τώρα πλέον ξέρουμε το μέλλον που επιφυλάσσουν για μας.

Ο ξεκάθαρος πια στόχος είναι να γίνει μια ΕΕ ανταγωνιστική στη διεθνή παγκοσμιοποιημένη οικονομική σκηνή. 
Δηλαδή μια ΕΕ με χαμηλό κόστος παραγωγής.

Προς το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί μια ΕΕ αποτελούμενη από ένα σκληρό πυρήνα τεσσάρων κρατών (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, στην ουσία με τη Γερμανία επικεφαλής) και γύρω από αυτόν τον πυρήνα θα υπάρχει μια..

H μοναδική περίπτωση πολιτικού αρχηγού που έχει ομολογήσει ότι ψήφισε άλλο κόμμα από αυτό στο οποίο ηγούνταν.


Για μια ακόμα φορά ο Κουβέλης, ακολουθώντας μια λογική που πάντοτε στόχευε στο να θωπεύσει την εξουσία με αντάλλαγμα θέσεις και αξιώματα, γελοιοποιείται αποτελώντας τη μοναδική περίπτωση πολιτικού αρχηγού που έχει ομολογήσει ότι ψήφισε άλλο κόμμα από αυτό στο οποίο ηγούνταν.

Ο Κουβέλης, έχοντας ηττηθεί και απαξιωθεί μετά την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Σαμαρά με αποκορύφωμα το έγκλημα του κλεισίματος της ΕΡΤ για το οποίο και κανείς δεν τιμωρήθηκε,

8 Μαρ 2017

Ντροπή κκ Παυλόπουλε, Βούτση, Τσίπρα, Μητσοτάκη, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη, Γεννηματά, Λεβέντη, Καμμένε, Μιχαλολιάκο

Αποτέλεσμα εικόνας για Παυλόπουλο, Βούτση, Τσίπρα, Μητσοτάκη, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη, Γεννηματά, Λεβέντη, Καμμένο, Μιχαλολιάκο

Διαψεύδονται από τον ίδιο το νόμο- έκτρωμα οι χτεσινές δικαιολογίες του προέδρου της Βουλής και του υπουργείου Οικονομικών και επιβεβαιώνεται το καραμπινάτο σκανδαλώδες ρουσφέτι υπέρ της τσέπης όλου του κομματικού συστήματος που ψήφισε η Βουλή και απαλλάσσει από μεγάλο κομμάτι της  έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και τους υψηλόμισθους διοικητές και συμβούλους του δημοσίου!

Και τους απαλλάσσει με τον ίδιο νόμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (!) που επέβαλλε:
  • Περικοπές στις συντάξεις
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ
  • Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια
  • Μείωση του αφορολόγητου συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους 
Ποιοι είναι οι ωφελημένοι από τον σκανδαλώδη νόμο- ρουσφέτι, οι οποίοι γλιτώνουν από 1050 μέχρι 2000 ευρώ το χρόνο;

ΟΣΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο νέο έντυπο Ε1 που θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι εφέτος, υπάρχουν οι κωδικοί 055 – 056 και 057 -058. 


Στην πρώτη περίπτωση εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα του κάθε ιδιώτη
ποσό μέχρι 20.000 ευρώ το έτος, για κάθε χρηματοδότηση που έκανε ο τελευταίος προς πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων.

Στη δεύτερη περίπτωση,

Αφιέρωμα στους ευρωλιγούρηδες.


Το γράφημα δείχνει την εξέλιξη της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας απ' όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη μέχρι το 2013. Ο δείκτης για την Ελλάδα είναι συνεχώς πτωτικός απ' το 2008. Αντίθετα για ..

Αχ, γυναίκες έρημες, κανείς δεν έμαθε ποτέ πόση αγωνία κρύβεται πίσω απ’ τη λαγνεία, ή την υστεροβουλία μας...

ΓΥΝΑΙΚΕΣ....


“…Φτωχές γυναίκες,
μοδίστρες, δακτυλογράφοι, ασπρορουχούδες,
τίμιες ή σπιτωμένες, ακόμα κι άλλες
εκείνες του σκοινιού και του
παλουκιού,
γυναίκες του ανέμου, της βροχής, του κουρνιαχτού,
νιώσαμε το φόβο που κρύβεται καμιά φορά
πίσω από την αγνότητα,

Οι «πρωταθλητές» των ελληνικών εξαγωγών το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι «πρωταθλητές» των ελληνικών εξαγωγών το 2016

Η κατάρριψη -κατά δεύτερη συνεχή χρονιά- του ρεκόρ αξίας εξαγωγών (πλην πετρελαιοειδών) σημάδεψε ένα 12μηνο έντονων διακυμάνσεων στο πρώτο μισό, αλλά και εκπλήρωσης των εκτιμήσεων και προβλέψεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.
Μάλιστα, η διεύρυνση της επίδοσης των 18,36 δισ. του 2015 στα 18,59 δισ. ευρώ πέρυσι (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) κατέστη εφικτή παρά τις ..

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πόρων στο διεθνές φεστιβάλ του Βελιγραδίου

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ





Η Διεύθυνση και ο σύλλογος των καθηγητών του Γυμνασίου Λιτοχώρου συγχαίρει ολόθερμα το μαθητή της Γ΄ τάξης του σχολείου μας,

7 Μαρ 2017

Τα μυστικά των μαφιόζων…

τα μυστικά των μαφιόζων…

Υπάρχουν δυστυχώς σκοτεινοί άνθρωποι. Όχι ασφαλώς σαν τον αρχαίο «σκοτεινό», τον Ηράκλειτο, που ήταν φωτεινότατος, αφού μέσα σε λίγα λόγια περιέκλειε πακτωλό σοφίας, που κάποιοι άλλοι σε χιλιάδες τόμους φλυαρίας ούτε στο παραμικρό δεν κατορθώνουν να προσεγγλισουν.
Του οποίου Ηράκλειτου, δυστυχώς η συμπαντική σοφία καταστράφηκε από ανεγκέφαλους, επειδή προφανώς δεν μπορούσαν να τον καταλάβουν. 


Οι σκοτεινοί, για τους οποίους μιλάμε είναι κάποιοι απ’ αυτούς που καίτοι ηλίθιοι και προδότες , ο όχλος τους πιστεύει και τους ακολουθεί. Για να μας πηγαίνουν απ το κακό στο τρισχειρότερο.


Ένας τέτοιος λοιπόν, μέλος κάποιας σκοτεινής εταιρίας, που εκτρέφει σκορπιούς και όχεντρες για τους λαούς ρωτήθηκε, κατά πως λένε, για το τι λέγεται στα σκοτεινά τους διαβούλια. 

Κι εκείνος «γεμάτος έπαρση μα και βλακεία», όπως θα ‘λεγε κι ο Σουρής, τους αποκρίθηκε: 

Σε ποιές γυναίκες ανήκει η 8η Μαρτίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ποιές γυναίκες ανήκει η 8η Μαρτίου;


Μια γκλάμουρ, μα πολύ γκλάμουρ, βραδιά διοργανώθηκε, Δευτέρα βράδυ, από λάιφ στάιλ περιοδικό  στο Μέγαρο –της κουλτούρας- Μουσικής Αθηνών και απέδωσε τα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς 2017». Η αποθέωση της αναπαραγωγής των συστημικών στερεοτύπων –με τη βράβευση μιας δεξιάς πολιτικού, μιας καλλίπυγου τραγουδίστριας κ.ο.κ.- θα περάσει από τις οθόνες της τηλοψίας, καθώς, ανήμερα τη μέρα της γυναίκας, 8 του Μάρτη, θα προβληθεί από τηλεοπτικό σταθμό.  
Στο ίδιο μοτίβο και από το ίδιο σύστημα, η ιεροποίηση της γυναίκας αλλά και ο σεξισμός,

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των γεωπολιτικών συγκρούσεων...Όλα τα 'χει η Μαριορή....


Οι ενεργές εστίες αντιπαράθεσης και η ανάδειξη νέων, φέρνουν πιο κοντά μια γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση 

Η εποχή, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατά την οποία οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Κάγκαν, συνέγραφαν το μανιφέστο για τον «Νέο Αμερικανικό Αιώνα» υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα επιβολής και διατήρησης μιας «Παγκόσμιας Τάξης» υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να τελείωσε. 

Παρά το γεγονός ότι ο συντάκτης του μανιφέστου υποστηρίζει πως η ήττα της Χίλαρι Κλίντον αποτέλεσε πλήγμα για αυτούς τους σχεδιασμούς όλα δείχνουν ότι οι πολεμικές προετοιμασίες επιταχύνονται, ενώ οι εστίες θερμής αντιπαράθεσης συνεχίζουν να υπάρχουν και νέα μέτωπα ανοίγουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. 

Παρά τη ρητορική Τραμπ για άμβλυνση της οξύτητας με τη Ρωσία σημειώνεται σημαντική αύξηση των παγκόσμιων ...

Κατερίνη...Η σεξουαλική απεργία των γυναικών του Αριστοφάνη



Γονείς μαθητών, καθηγητές και μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση Λυσιστράτη, του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου.
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης ΕΚΑΒΗ την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 20:00.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ.. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία που...

Οι Γυναίκες του Λιτοχώρου.....

8 ΜΑΡΤΗ 2017.jpg

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς.....

leptokarya