# #

20 Μαρ 2013

Τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στο θέμα της Κύπρου, και τι πραγματικά θα κάνει…




βημα


Α. Τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική

 κυβέρνηση…


Η ιστορική απόφαση της κυπριακής Βουλής να καταψηφίσει τον εκτρωματικό γερμανικό εκβιασμό πρέπει να βρει από αυτή τη στιγμή την Ελλάδα ενεργά δίπλα στην Κύπρο που έδωσε έναν μέγα αγώνα.
Η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, αν θέλει να μπορεί να σταθεί στην κρίση της ιστορίας, πρέπει να ξεχάσει ό,τι ήξερε μέχρι σήμερα και να στηρίξει από εδώ και πέρα με όλες της τις δυνάμεις την Κύπρο και τον κυπριακό λαό που έχει μπει στο στόχαστρο της πιο επιθετικής μεταπολεμικής ευρωπαϊκής πολιτικής, αυτής του Βερολίνου.
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει 180 μοίρες πορεία και να κάνει, επιτέλους τώρα, μέσω Κύπρου, ό,τι όφειλε αλλά δεν έκανε για την ίδια εδώ και τρία χρόνια. Και αυτό, δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη.

Η Γερμανία θα επιχειρήσει να...
χρεοκοπήσει την Κύπρο βάση μιας «προθεσμίας» αυθαίρετης και απόλυτα τεχνιτής, όπως τη βόλευε για τον εκβιασμό της. Τίποτα πραγματικό δεν όριζε ένα τελεσίγραφο σαν αυτό του Βερολίνου για τη χρεοκοπία της Κύπρου. Γιατί έπρεπε να χρεοκοπήσει μέσα σε 48 ώρες; Γιατί όχι σε δέκα ημέρες, ή σε ένα μήνα; Επειδή αυτό ήθελαν οι Γερμανοί, αυτό εξυπηρετούσε την ακραία εθνικιστική πολιτική τους. Η Κύπρος όμως είπε όχι σε αυτόν τον φρικτό, εγκληματικό εκβιασμό.
Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να συνταχθεί μαζί της. Ολη η Ελλάδα. Και πρέπει να ενεργοποιήσει τις θεσμικές της δυνάμεις. Να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση μίας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Να επιχειρήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Κύπρο. Να ενεργοποιήσει κάθε θεσμικό μέσο που διαθέτει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Να προειδοποιήσει με αποφασιστικότητα το Βερολίνο για τις τεράστιες ευθύνες του.
Και, κυρίως, περισσότερο κι από όλα αυτά, αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να αναλάβει αμέσως, αυτή τη στιγμή, πρωτοβουλίες επαφών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Ισραήλ και με τη Ρωσία, προκειμένου να μην αφεθεί η Κύπρος βορά στα χέρια της λυσσαλέα πλέον επιθετικής Γερμανίας.
Οι χώρες αυτές, θέλουν την Κύπρο ζωντανή. Δεν τη θέλουν να καταρρεύσει. Και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί με αυτή την αντίληψη και να συστρατευθεί πλήρως, να δώσει μάχη διπλωματική και πολιτική ώστε να διαμορφωθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα οι αναγκαίες συμμαχίες γι αυτό, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, πρέπει αμέσως να μεταβεί στη Λευκωσία και να δηλώσει την πλήρη και απόλυτη στήριξή του. Πρέπει να θέσει τώρα τον εαυτό του και τη χώρα ολόκληρη στην υπηρεσία του αγώνα που έχει μπροστά του ο κυπριακός λαός. Πρέπει να παλέψει, να συγκρουστεί, να ασκήσει, επιτέλους, πολιτική ανάλογη των περιστάσεων.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνει για την Κύπρο ό,τι δεν έκανε τρία χρόνια τώρα για την ίδια την Ελλάδα. Δεν είναι μόνον το εθνικό του καθήκον – που είναι ο κύριος λόγος. Είναι και η μόνη του ελπίδα για επιβίωση. Γιατί αν αφήσει την Κύπρο μόνη της σε αυτό τον μεγάλο αγώνα επιβίωσης απέναντι σε έναν τόσο επιθετικό εχθρό, ούτε η πραγματικότητα, ούτε η ιστορία θα συγχωρήσουν ποτέ την Αθήνα.
του Γ. Μαλούχου

…. …. ….

Β. Και τι πραγματικά θα κάνει… 

….
χ_n
….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.