# #

2 Μαρ 2013

Το πείραμα που έλυσε το πρόβλημα της φτώχειας

– Πέτυχε, αλλά δεν εφαρμόστηκε

2




Φανταστείτε μία πόλη στης οποίας τους κατοίκους η κυβέρνηση θα πρόσφερε σταθερό εισόδημα διαβίωσης, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν και τι έκαναν. Αυτό ακριβώς συνέβη πειραματικά, για μία χρονική περίοδο 4 ετών κατά τη δεκαετία του 1970, στον Καναδά, όταν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να διασφαλίσουν ένα εγγυημένο μίνιμουμ εισόδημα στις φτωχότερες οικογένειες της πόλης Ντοφίν της Μανιτόμπα.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος στη μικρή πόλη αγροτών, καθώς η καναδική κυβέρνηση για άγνωστους λόγους προτίμησε να μη δημοσιοποιήσει τα πορίσματα.
Έπειτα, όμως, από πενταετή έρευνα και επίμονο αγώνα, η καθηγήτρια και κοινωνική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα, Έβελιν Φόρτζετ, κατάφερε το 2009 να βρει πρόσβαση στα σχετικά αρχεία. Και αυτό που εξήγαγε ως συμπέρασμα ήταν ότι το εν λόγω πειραματικό πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας.

Σε αντίθεση με ...

Τα σχόλια δικά σας...

Το Κράτος, έχει ράμματα για τη γούνα όλων μας.


Μπουκέτο στο αριστερό μάτι

Κρατικός εκβιαστής.

Το Κράτος, όπως είναι λογικό, έχει ράμματα για τη γούνα όλων μας.

Σ' ένα κράτος-μπουρδέλο, όπου με πολιτική απόφαση σχεδόν τίποτε δε λειτουργούσε σύμφωνα με το νόμο, όλοι μας έχουμε κάνει παρασπονδίες στη ζωή μας.

Άλλοι περισσότερες, άλλοι λιγότερες.
Αλλά σίγουρα όλοι μας, έχοντας να κάνουμε με ένα κράτος που η παρανομία είναι καθεστώς, κάποια στιγμή δεν κόψαμε μια απόδειξη, μας έτυχε ένα ποσό στα χέρια μας που δεν το δηλώσαμε, κλέψαμε στο ζύγι, νοικιάσαμε χωρίς συμβόλαιο, αντιγράψαμε από τον δίπλα στις εξετάσεις... και πάει λέγοντας.

Όταν το Κράτος θέλει, μπορεί εν ριπή οφθαλμού να βρει τα μύρια όσα για τον καθένα μας, για την οικογένειά του ή τελοσπάντων για κάποιο παράπτωμα που έχει γίνει στο περιβάλλον του.

Το ζήτημα όμως είναι: πότε το Κράτος θέλει;

Η απάντηση είναι προφανής βέβαια και κάτι τέτοιο είναι ορατό με γυμνό μάτι (λίστες μεγαλοφοροφυγάδων, ανείσπρακτα χρέη εκατομμυρίων από μεγαλοεπειχειρηματίες σε δημόσιους οργανισμούς κλπ)

Τα φορολογικά αρχεία του Κράτους λοιπόν δε χρησιμεύουν πια για την είσπραξη χρημάτων προς όφελος του Κράτους, αλλά για την αντιμετώπιση των μη αρεστών φωνών.

Αναρωτιέμαι... τόσοι ηθοποιοί πρωτοκλασάτοι (π.χ. Μπέζος, Φιλιππίδης, Χατζησάββας, Παπακαλιάτης, Μαρκουλάκης, Καραμπέτη, Ντενίση, Καπουτζίδης κλπ) είναι όλοι 100% εντάξει με τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις;

Δε γνωρίζω, αλλά, λόγω και της ελευθεριότητας των επαγγελμάτων του θεάματος, υποθέτω πως όχι.

Δεν μπορεί να μην έχουν καμία ατασθαλία και για τίποτα όλοι αυτοί.
Ο Κιμούλης μόνο έχει εκκρεμότητες και χρέη;

Πένθος...


Μετέχουμε στο πένθος για τα νέα παιδιά. 
Διαμαρτυρόμαστε γιατί στην Ελλάδα του 2013 ...πεθαίνουν παιδιά λόγω κρίσης. 

Δηλώνουμε παρόντες και αλληλέγγυοι. 
Έξω από κόμματα και σκοπιμότητες. 
Κυριακή βράδυ, όλοι στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με ένα ρεσό...

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, (βλέπε πρωτοσέλιδο εφημερίδος «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Κυριακή 24-02-13), μέγα σκάνδαλο πρώτης γραμμής διεπράχθη από τους αρμοδίους πολιτικούς, που υπέγραψαν με αποικιοκρατικές συμβάσεις, την εκχώρηση των ορυχείων και μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής προς εκμετάλλευση στους ξένους πειρατές χρυσού. 

Πίσω από τους «ξένους» κρύβονται οι ..

Kastelorizo Σ.Ο.Σ!!!!



Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:
Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, όχι μόνο τώρα αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα.

Δ
/νση αποστολής :

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑVALA OIL ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΓE-ΤΑΧΑ- Ο ΒΟΡΙΔΗΣ.


voridis 


...

Χαμπαριάζουν από δημόσιες βρισιές τα εξουσιαστικά ζόμπι;




«Πολιτικές ευθύνες» -άλλο ένα αστικό λεκτικό εφεύρημα- στην κυβέρνηση και στον υπουργό οικονομικών, για τον θάνατο των 2 σπουδαστών στην Λάρισα απέδωσαν πάρα πολλοί. Δημοσιολόγοι, πολιτικά κόμματα μέχρι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Αν και κατά την άποψη μου είναι λάθος να στοχοποιείται αποκλειστικά ο Γ. Στουρνάρας αφού δεν είναι παρά ένας ιμάντας που μεταβιβάζει την κυβερνητική πολιτική, ο κυβερνητικός αξιωματούχος  βρέθηκε στο στόχαστρο να του χρεώνουν ότι είναι υπεύθυνος μιας «ανθρωποκτόνου πολιτικής», να τον παρουσιάζουν «ηθικό αυτουργό με πολιτικές ευθύνες» κ.λ.π.

Τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν πολιτικές εκτιμήσεις.
 Αυτό όμως που έγραψε ο Χάρρυ Κλυνν, στο διαδίκτυο, απευθυνόμενος στον υπουργό οικονομικών είναι μια κατάμουτρη ροχάλα και μια..

ΤΗΘΥΣ.....Οικοτουριστικό Πάρκο στην Πιερία

...



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

το ΤΗΘΥΣ, μέσω ενημερωτικών email, σας γνωστοποιεί τις δραστηριότητες που αναπτύσσει.

Ερευνητική δραστηριότητα - Μεταπτυχιακές διατριβές από φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ.

  • Είναι  πλέον ευρέως αποδεκτό ότι για την αειφορική διαχείριση των οικοσυστημάτων απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ορθή κατανόηση των διαδικασιών που επιτελούνται σ' αυτά.
  • Το Πάρκο ΤΗΘΥΣ, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης του υγροτόπου των Ν. Πόρων, υλοποιεί Πρόγραμμα Παρακολούθησης του Οικοσυστήματος και συμπληρωματικά συνεργάζεται με ερευνητικούς φορείς για εξειδικευμένες έρευνες και εργασίες που συμβάλουν στην καλύτερη κατανόησή του.
  • Η γνώση που αποκτάται από τη συγκεκριμένη διαδικασία μεταφέρεται, μέσω των προγραμμάτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης, στους επισκέπτες του ΤΗΘΥΣ.
Στις 23 Ιανουαρίου 2013 παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μεταπτυχιακών διατριβών του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ., που υλοποιήθηκαν στον υγρότοπο του Πάρκου ΤΗΘΥΣ, με επιβλέποντα τον Καθηγητή Βιολογίας κ. Θ. Αμπατζόπουλο.

Κατά τη διάρκεια του 2012 πραγματοποιήθηκαν στο ΤΗΘΥΣ, σε συνεργασία με τους επιστήμονές του, δύο μεταπτυχιακές διατριβές των Βιολόγων Ηλιάνας Νικολοπούλου και Σοφίας Παρασκευοπούλου, οι οποίες ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ.
 













Τα θέματα μελέτης των μεταπτυχιακών διατριβών ήταν:

Λαϊκή "λατρεία" με αποδέκτη τον Μ. Βορίδη



Πηγή: Alfavita

Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής με αφορμή  την επίσκεψη του πρώην υπουργού Μεταφορών, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

Εργαζόμενοι στην εταιρία «KAVALA OIL»φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» και εισήλθαν μέσα στο ξενοδοχείο.

Εσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και..

OXI στην ώρα του μαλάκα!


 Ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας! ΟΧΙ στην υποκρισία!

OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!
"Ώρα της Γης 2013"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!
Tο Σάββατο 23 Μάρτη, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που...

1 Μαρ 2013

Τα Σκόπια καλωσορίζουν με SMS στην χώρα τους όσους προσγειώνονται στην Θεσσαλονίκη!





Μία νεαρή ελληνίδα μετά από απευθείας πτηση της εταιρείας Ryanair από το αεροδρόμιο Cherleroi (Σαρλερουά των Βρυξελλών) και προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε στις 19.00 το βράδυ. 
Στις 19.07 έλαβε στο κινητό της δύο μηνύματα, το πρώτο την καλωσόριζε στη Μακεδονία και το δεύτερο και πιο προκλητικό ειναι αυτό:

O «λαϊκιστής» Μπέπε Γκρίλο...

Ο τίτλος που αγαπάμε και θέλαμε να βάλουμε στο κείμενο είναι το 
VAFFANCULO ΟΛΟΙ ΣΑΣ. 



Το βάλαμε, μεταφρασμένο, στην προηγούμενη αναφορά μας για το τι γίνεται στην Ιταλία και δεν υπήρξε ένα μέσο αριστεροδεξιάς «ενημέρωσης» που να τόλμησε να το αναπαράγει. Ας γίνουμε κι εμείς σεμνότεροι.
Αποτελεί χαριτωμένη διαδικασία η αναζήτηση ελληνικών σχολίων πάνω στο «φαινόμενο» Μπέπε Γκρίλο:
«Η άλλη όψη του Μπερλουσκονισμού», γράφει ο έγκριτος σχολιαστής της Καθημερινής του Αλαφούζου και της Τριλατεράλ Κομμίσσιον.
Για το Λαμπρακιστάν είναι ο «αντισυστημικός σόουμαν» και ενημερώνει τους αναγνώστες ότι είναι «καταδικασμένος για φόνο» επειδή σκότωσε τρεις ανθρώπους σε τροχαίο δυστύχημα. (Ο Μπέπε Γκρίλο δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές, γιατί όρος του «Κινήματος των 5 αστέρων» είναι οι υποψήφιοι να έχουν λευκό ποινικό μητρώο).
Για τον παλιό μαρξιστή, κ. Πάγκαλο, ο Γκρίλο είναι «μεγάλο νούμερο…

Γειά σας μικρά μου αδέρφια. Γειά σας παιδιά μας. Καλό ταξίδι. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

"Καμιά φορά προσπαθώ να θυμηθώ τις ασχολίες που είχα κατά καιρούς στη ζωή μου. Αλλά μια είναι η αξιοσημείωτη: οτι τα βράδια φρόντιζα πάντα να απαλύνω με καταχθόνια σχέδια τις μαύρες μου στιγμές.
Ίσως γι αυτό, σκέφτομαι, φορούσαν τόσο παράδοξα καπέλα οι μεγάλοι εκπορθητές" 


Τ.Λειβαδίτης - 








Δύο παιδιά νεκρά, φοιτητές 21 και 22 χρονών από αυτοσχέδιο μαγκάλι! 


Κι άλλοι 2 στην εντατική...


Το 2013! 


Το 2013 από αυτοσχέδιο μαγκάλι από ένα κομμάτι παλιού θερμοσίφωνα.


Δύο μάνες κάπου στην Ελλάδα ψάχνουν με τρόμο τα αρχικά...
Σ.Π και Ν.Π...


Ηταν τα δικά τους παιδιά; Θεέ μου... να μην είναι.


Κι όμως είναι. 


Είναι τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά όλων μας που τσακίζονται οι ζωές τους, που δολοφονούνται στα γρήγορα ή αργά και λίγο-λίγο κάτω από τα "συνετά" βλέμματά μας..

Ο ένας από την Κρήτη λένε, ο άλλος από την Εύβοια, τι σημασία έχει πια;

Συγκλονιστική, ανείπωτη τραγωδία....


ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΝΑΝΕ.



Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τις παίζει στα σπίτια των Ελλήνων αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν στατιστικές, αριθμοί, έρευνες, αναλύσεις, μαρτυρίες απλών ανθρώπων. Όμως στη πραγματικότητα τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια μας με κάθε λεπτομέρεια, το γνωρίζουμε μόνο εμείς οι ίδιοι.

Τι υπάρχει πίσω από τον αριθμό ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι. Πόσοι είναι μόνοι τους, πόσοι έχουν παιδιά, πόσοι είναι άρρωστοι, πόσοι έχουν ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες ή ηλικιωμένους να βοηθήσουν. 

Πόσοι από αυτούς έχουν κάποιες άλλες πηγές βοήθειας εκτός από την δουλειά που τους λείπει και πόσοι δεν έχουν τίποτα και πεινάνε, δυστυχούν, είναι μέσα στη μαύρη απελπισία, δεν έχουν καμιά ελπίδα πια μέσα τους?

Τι υπάρχει πίσω από τους αριθμούς... τόσοι καρκινοποαθείς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί, ή οτιδήποτε άλλη ασθένεια, δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό, δεν μπορούν να κάνουν ειδικές θεραπείες, δεν μπορούν να χειρουργηθούν...

Τι υπάρχει πίσω από τους αριθμούς που λένε τόσα παιδιά ζουν  κάτω από το όριο της φτώχειας, τόσα λιποθυμάνε από τη πείνα, τόσα ζητιανεύουν, τόσα συντηρούνται με την οικογένειά τους στα συσσίτια, τόσα τα βοηθάει η γειτονιά ή οι φίλοι, τόσα ζουν σε συνθήκες πρωτόγονες στερούμενα τις βασικές ανέσεις.
Τι υπάρχει πίσω από τον αριθμό τόσες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν θέρμανση... τόσες εκατοντάδες χιλιάδες δεν μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα...

Η τραγωδία που εξελίχτηκε σήμερα με τους φοιτητές στη Λάρισα περνάει το τοίχος του σκότους της ενημέρωσης και πέφτει σαν ένα γερό χαστούκι στη μούρη ολονών μας. Δεν μπορούν να το κρύψουν γιατί είναι συγκλονιστική, ανείπωτη τραγωδία....

Το μαγκάλι και το MEGA(λο) κανάλι



Το μαγκάλι και το MEGA(λο) κανάλι
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στρατιές μνημονιακών δημοσιογράφων επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για το θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα είναι… oi ίδιοι οι φοιτητές. 
Καθώς γράφονται μάλιστα αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποδοθεί το τραγικό περιστατικό και σε χρήση ...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…


 Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι!

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…
 
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: "Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: 

Απατεώνες...


...να εκλέγονται, να κυβερνούν και να κλέβουν!

Είμαστε πολύ κότες τελικά..


ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ  ΤΙ  ΕΓΙΝΕ;


Έχουν πεθάνει δυο παιδιά φοιτητές ,χαροπαλεύουν άλλα τρία , εν ετη 2013 τα παιδιά μας πεθαίνουν από αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού...
Γιατί ???? 

Γιατί ήθελαν να ζεσταθούν, γιατί προφανώς οι γονείς δεν είχαν χρήματα να ζεστάνουν τα παιδιά τους..

Σκέφτομαι ο,τι θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί ,το δικό σου  ...

Είμαι πολύ στεναχωρημένη , συντετριμμένη να πω, αλλά και οργισμένη , γιατί αντί να ξεσηκωθεί το σύμπαν, αντί να βγούμε όλοι στους δρόμους και να στείλουμε το μήνυμα σε ολους αυτούς τους εγκληματίες , που σκοτώνουν κοσμάκη καθημερινά...(ακόμη προσπαθούμε να συνέλθουμε από την αυτοκτονία ενός έμπορα στη Δράμα ) .
Συνεχίζουμε να καθόμαστε στους καναπέδες μοιρολογώντας ,να μετράμε τους νεκρούς ...

Ε ναι είμαστε πολύ κότες τελικά..
και ανάξιοι των προγόνων μας..

Περιμένω απο τα παιδιά απο τους φοιτητές μας , να βγουν στους δρόμους..


http://ektiesthisi.blogspot.com/#ixzz2MI9DdhKx


Την ίδια ώρα ο εφιάλτης Βενιζέλος σε πανεθνικό δημοσιοκαφρικό δίκτυο, προσπαθεί να σώσει το ΠΑΣΟΚ και τον εαυτό του ....
Στ αρχ%δ#@ τους αν χάνονται νέα παιδιά , φοιτητές που δεν είχαν χρήματα να ζεσταθούν φυσιολογικά στο γαμημένο ελλαδιστάν τους, του 2013....
Αν καθημερινά αυτοκτονούν Έλληνες γιατί δεν μπορούν να θρέψουν την οικογένειά τους...
Αν πεινούν παιδάκια....
Αν ξενιτεύονται 55αρηδες στις χώρες των Βαλκανίων για ένα ξεροκόματο...

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ....

ΚΑΙ ΜΕΙΣ;

Καθόμαστε και τους ακούμε... και μαλώνουμε μεταξύ μας ....και ευχόμαστε να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι..
Να διαλυθεί η αγροτική παραγωγή και να εξαθλιωθούν οι αγρότες...
Να ξεπουληθεί ότι κερδοφόρο υπάρχει στην χώρα...
Να ψοφήσουν οι συνταξιούχοι, τα παππούδια μας, διότι κοστίζουν...
Να πεθάνει της πείνας ο εκπαιδευτικός, ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο εργάτης, ο μικροέμπορος, ο μικροεπαγγελματίας, ο παραγωγός...

Τι έχουμε πάθει;
Tι σκατά αναπνέουμε, πίνουμε , τρώμε κι έχουμε μεταλλαχθεί γαμώ την ιστορία μας;

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΆΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ

 ΜΑΓΚΑΛΙ...


ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ.....


Αριστοφάνης .... σε επικίνδυνη κατάσταση

Ψόφος σε όλους σας ρε καριόληδες....


Θα το παλέψω να είμαι συγκρατημένος και να μη βρίζω. 
Όπως σας έχω πει, ακούω διάφορα τοπικά ραδιόφωνα από το διαδίκτυο, γιατί αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος από τέτοιους σταθμούς, δύσκολα έως καθόλου θα τα ακούσει ακόμη και στο πλέον «ανεξάρτητο» ραδιόφωνο του κέντρου που σιτίζεται από διαφημίσεις τραπεζών.
Αυτά που θα διαβάσετε, τα άκουσα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 της Καβάλας. 
Ούτε εγώ πίστευα αυτά που άκουγα από το στόμα του πολίτη που βρισκόταν στο studio, ούτε οι δημοσιογράφοι. Όλα όμως ήταν αλήθεια. Κάθε λέξη του. Το επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καβάλας όπως και εκπρόσωπος τράπεζας, οι οποίοι κλήθηκαν να παρέμβουν στην εκπομπή.
Ο εν λόγω πολίτης που και όνομα έχει και επίθετο διαθέτει, έκλεισε το κατάστημά του πριν από δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Από τότε είναι άνεργος, όπως και η σύζυγός του. Έχουν τρία παιδιά. Συντηρούνται με τη βοήθεια συγγενών και προγραμμάτων. Ο πολίτης αυτός, λοιπόν, είχε χρέος στην Εφορία που ανερχόταν στα 300 ευρώ (όχι χιλιάδες, απλά τριακόσια ευρώ) και κάτι ψιλά – συγχωρέστε με που δε συγκράτησα το ακριβές ποσό των ψιλών, διότι ανέβασα και μια κάποια πίεση.
Στην τράπεζα υπήρχε ένας λογαριασμός της τάξης των 129 ευρώ και 30 λεπτών. Στο συγκεκριμένο λογαριασμό, ο εν λόγω πολίτης – ας τον λέμε Κώστα – ήταν συνδικαιούχος  μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα εκ των οποίων το ένα νομίζω είναι ο πατέρας του. Πλην των άλλων κακών, ο Κώστας είναι καρδιοπαθής. Εμφραγματίας που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται στη Θεσσαλονίκη όπου κάνει τις εξετάσεις του σε νοσοκομείο.
Ήρθε η ώρα του καρδιολογικού του ελέγχου, λοιπόν, και χτες πήγε να βγάλει αυτόν τον θησαυρό των 129 ευρώ από την τράπεζα για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. 
Ο λογαριασμός όμως ήταν...

Ο Θάνος...όλα τα λεφτά

Οι...γητευτές
...

...γι' αυτό το έγκλημα και για πολλά άλλα... ...παραμένουν ελεύθεροι και συνεχίζουν τη ...δράση τους...


Ανθρώπινη Αλυσίδα ενάντια στο "ΑΘΗΝΑ" στην Ιεράπετρα! βίντεο

...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ?

Πληρωμένη απάντηση στο UFO


Έναν άνθρωπο που σεβόμουν πάντα, είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Είναι μια εξαίρεση, ένας από τους λίγους έντιμους αγωνιστές, με έντονη κοινωνική δράση, σεμνός και θαρραλέος. Μπορεί να μην συμφωνώ πολιτικά σε όλα όσα λέει, αλλά σίγουρα αυτά που λέει τα εννοεί, είναι αληθινά.
Οι άθλιοι πρώην «σύντροφοι» του στο ΠΑΣΟΚ σ’ ένα κατήφορο δίχως τέλος προσπάθησαν να του ρίξουν λάσπη. Έβαλαν τη γνωστή σε όλους Χριστοφιλοπούλου να πει
«Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ»!!!
Δείτε στο την πληρωμένη απάντηση...

Κυρία...Κυρία...Γιατί?

Δ. Μυταράς: Με διέγραψαν από την Ακαδημία Αθηνών επειδή δεν βλέπω



Έτσι απλά με πέταξαν έξω σαν να ήμουν ένα τίποτα.
Πριν από 2μισι περίπου χρόνια, ταυτόχρονα με την εκλογή μου στην Ακαδημία Αθηνών, είχα μία οπτική νευροπάθεια την οποία δεν διαπιστώσαμε αμέσως και αναγκάστηκα να πάω στη Σουηδία.
Εκεί διαγνώσθηκε η πάθησή μου. Αυτή η πάθηση επέρχεται, αλλά διαρκεί συνήθως 4 χρόνια.
Σε αυτό το διάστημα εγώ δεν έβλεπα και δεν μπορούσα να περπατήσω μόνος μου στον δρόμο. Να σκεφτείτε ότι έχω μια γυναίκα που μου γράφει τα βιβλία μου.
Στο ίδιο διάστημα δεν μπορούσα να ..

2 νεκροί και άλλοι 3 σπουδαστές χαροπαλεύουν, Αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής (Βίντεο)



Αυτό που σημειώθηκε σήμερα στην Λάρισα και είχε σαν αποτέλεσμα δυο σπουδαστές να είναι νεκροί και άλλοι τρεις να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν αναθυμιάσεις από μαγκάλι, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, δεν είναι μόνο μια τραγωδία, αλλά και ένα έγκλημα στο οποίο θύτης είναι η μνημονική συγκυβέρνηση.
Μας το λέει με έμμεσο τρόπο η σπιτονοικοκυρά των παιδιών που έχασαν την ζωή τους, όπως και ο πολίτης που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

 Ναι, κανένας φτωχός οικογενειάρχης δεν μπορεί σήμερα να πληρώσει πετρέλαιο για να ζεσταθεί αυτός και τα παιδιά τους. Γ’ αυτό και όλοι μας απ’ τα λαϊκά στρώματα καταφεύγουμε σε..

Ο Γιάννης Δόνδωρος σε ένα Acoustic LIVE


Ο Γιάννης Δόνδωρος σε ένα Acoustic LIVE στο PINOCCHIO την Κυριακή 3 Μαρτίου



Στο PINOCCHIO Bar - Restaurant, την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 21:30, ο Γιάννης Δόνδωρος με την Αλκμήνη Χατζηνάσιου και το Δημήτρη Κοντονή θα σας περιμένουν για ένα πολύ ιδιαίτερο Acoustic LIVE !!
Θα παρουσιαστούν γνωστές ελληνικές και ξένες επιτυχίες από το ευέλικτο μουσικό σχήμα, όπως επίσης και τραγούδια από τις προσωπικές δημιουργίες του Γιάννη.
Σας προτείνουμε να έχετε μαζί...την καλή σας διάθεση και το χαμόγελό σας!!!

Το "μουσικό ταξίδι" περιλαμβάνει τραγούδια όπως: του Θάνου Μικρούτσικου, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Μάνου Ξυδού, του Βασίλη Παπακωσταντίνου, του Διονύση Σαββόπουλου, του Μπάμπη Στόκα, των Πυξ Λαξ, των Μπλε, των Domenica, των Κίτρινων Ποδηλάτων, του Αλκίνου Ιωαννίδη, του Νικόλα Άσιμου και αρκετών άλλων, πολύ γνωστών σε όλους μας, Ελλήνων καλλιτεχνών!
Επίσης δεν θα λείπουν από το ρεπερτόριο ξένα τραγούδια, γνωστές επιτυχίες των Pink Floyd, REM, Quite Riot, Bob Dylan, Joe Cocker κ.α. 
Όλα αυτά...με δύο κιθάρες!!!

Εκδήλωση FB:https://www.facebook.com/events/163668807115974/ 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 56 Εξάρχεια

Νυχτερινόν...Ακατάλληλον


Το Βιάγκρα ... "δούλεψε" !

Μία γυναίκα ήθελε να κάνει έρωτα με τον άντρα της δίνοντας του Βιάγκρα. Αυτός όμως ήταν πολύ αρνητικός. Η γυναίκα ακούγοντας συνεχώς τις φίλες της να παραμιλάνε για τα θεαματικά αποτελέσματα του χαπιού, αποφάσισε να αγοράσει και να το δώσει στο σύζυγο της κρυφά. Σκέφτηκε λοιπόν να το βάλει στη μακαρονάδα που ετοίμαζε. Βάζει μέσα στην κατσαρόλα το Βιάγκρα, γδύνεται, κάνει ντουζ, βάζει αρώματα…Ξαφνικά ακούει τον άντρα της να φωνάζει:
“Γυναίκα, γυναίκα!!!”
Σκέφτεται αυτή:
“Τι διάολο, τόσο γρήγορα ενεργεί;”

Αγιοποιήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου


Ο Άγιος Βασίλειος ο Υπεξαιρέσιος



Ο Άγιος Βασίλειος ο Υπεξαιρέσιος

Μετά την κατάφορα άδικη απόφαση του δικαστηρίου αγιοποιήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου κατόπιν πρότασης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε 
Αποφασίσαμε να κηρύξουμε Άγιο τον πρώην δήμαρχο της πόλης σας, διότι αποτελεί μοναδικό ύψιστο παράδειγμα νεομάρτυρα στην ιστορία της πατρίδας μας. O Bασίλης είναι φωτεινό παράδειγμα εγκράτειας, αφού καταδικάστηκε για συμμετοχή σε υπεξαίρεση μόλις...

28 Φεβ 2013

Η κυρία ξέρει ...!!!



Μία γυναίκα στην λα'ι'κή πάει να πάρει αγγούρια.Πάει λοιπόν στον πάγκο και πιάνει ένα με τα δύο δάχτυλα.

Το σηκώνει ψηλά και ρωτάει :''σας παρακαλώ πόσο στοιχίζει; '' 1 ευρώ απαντάει ο μανάβης ενώ την ίδια στιγμή μια άλλη γυναίκα χουφτώνει ένα αγγούρι και λέει ''ρε μάστορα πόσο πάει ;'' και ο μανάβης απαντά 0.30 λεπτά.

Έξαλλη η πρώτη :
Κακίαγιατί σε μένα 1ευρώ και σ'αυτήν 0.30 λεπτά;;;;;;;;;;;
Και ο μανάβης : 

Η γυναικεία γλώσσα γεύεται καλύτερα την μπύρα!


Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να απολαμβάνουν την μπύρα περισσότερο από τους άντρες! Αυτό υποστηρίζουν οι  επιστήμονες που λένε ότι οι γευστικοί κάλυκες που έχουν στη γλώσσα τους οι γυναίκες, τις κάνει να απολαμβάνουν περισσότερο τη χαρακτηριστική γεύση της...

Η περιπέτεια ενός τραγουδιού



...

Η ορθή προσέγγιση της θρησκείας των Ελλήνων


απλά...

Το λακωνίζειν ή Like…εικονίζειν (action) εστί φιλοσοφείν!



Μία ιστορία για την... Παιδεία..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο: «Διάγνωσις εστί...» 
Επεισόδιο 1ο: «Ο δάσκαλος»
Τους έδινε τα πάντα. Ό,τι είχε και ό,τι δεν του μάθανε. Σχεδίαζε μέσα από εγκυκλίους αλλά και κατά το δοκούν. Έκανε ένα μάθημα αλλιώτικο, διάφορο κι όχι αδιάφορο, συναρπαστικό. Για τον ίδιο αλλά και για τα παιδιά. Έξω από τις συνήθειες τις κλασικές, τους πίνακες, τα κονσερβοποιημένα βιβλία. Τους δίδασκε μέσα από την τέχνη τι είναι τέχνη, μέσα από το σκίτσο τι είναι αστείο και τι τραγικό, μέσα από το άλλο, το διαφορετικό, το ρηξικέλευθο για τη μέχρι τώρα κατάσταση, τι είναι νεωτερισμός στα δεδομένα και τι σεβασμός στα κεκτημένα. Στόχευε στο να κεντρίσει ενδιαφέροντα, να καταπλήξει τα πλήθη, να πάρει με το μέρος του μαθητές πολλούς, τους καλούς αλλά και τους κακούς. Επιστράτευε μεθόδους, πρότυπες, πρωτότυπες και μαθητοκεντρικές... οργάνωνε εκδρομές, έβγαζε λογύδρια διδακτικά, απέφευγε ωστόσο τη γλώσσα της αυθεντίας και γινόταν με τα μαθητούδια μαθητούδι...

Μπουμπουκάκι τι άκουσα;


Δεν αντέχω τις σαχλαμάρες τους... 

Και το χειρότερο αυτοί παίρνουν αποφάσεις για μας... 


Μπουμπουκάκι τι άκουσα; 
Προτιμάς λέει, να γίνεις ιπποκόμος, να φροντίζεις το Βουκεφάλα, παρά να είσαι βουλευτής; 

Το άλογο το ρώτησες; 
Αν θέλει να έχει εσένα ιπποκόμο;

Θα μου πεις, το να φροντίζεις ένα άλογο είναι μια προαγωγή από το να είσαι βουλευτής και να φροντίζεις τα σκουλήκια τους τοκογλύφους. 

Το καταλαβαίνουμε αυτό όλοι. 
Αν μάλιστα έχεις τόση κάψα να φροντίσεις άλογα και σ' αρέσει τόσο πολύ, έχω ένα φίλο, που έχει ένα άλογο, το  φωνάζει Ντορή. 
Παραιτήσου από βουλευτής και το κανονίζουμε.

Πως είπες;

Τι βλέπει ο ...Μπούλης

....

Γιατροσόφια και Γητειές της Κρήτης


thymari.jpg

Για τον πονοκέφαλο
            Βράζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο ξύδι, έπειτα βουτάμε στο ζεστό ξύδι ένα μαντήλι για το κεφάλι και τυλίγουμε με το ζεστό ξύδι το κεφάλι του ατόμου που πονάει.

Για τον πόνο των ματιών
1)      Παίρνουμε δροσερά πλατανόφυλλα, τα βράζουμε με κρασί και τα βάζουμε πάνω στα πονεμένα μάτια.
2)      Παίρνουμε ροδοπέταλα, τα κοπανίζουμε και τα σφίγγουμε. Ανακατεύουμε το ζουμί τους με μητρικό γάλα και το βάζουμε μέσα στα πονεμένα μάτια.
3)      Παίρνουμε χαμομήλι, το κοπανίζουμε και το ανακατεύουμε με κρόκο αυγού. Φτιάχνουμε μία αλοιφή και τη βάζουμε στο κούτελο εκείνου που πονάνε τα μάτια του.

Για τον πόνο των αυτιών