# #

25 Σεπ 2010

ΚΑΤΑ.....ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ !!!

Ως ενεργειακά φυτά το μέλλον τούς ανήκει!
Σαράντα χιλιάδες στρέμματα με αγριοαγκινάρα

πιο γνωστή ως γαϊδουράγκαθο,...

ΑΡΓΩ...

Χαμουρα ! ! !

Φεῦγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν!

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΗΘΙΚΑ-ΠΕΡΙ
ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Η ΠΕΡΙ ΔΝΤ!!
Φεῦγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν, οὐ γῆν
αἰτοῦντα καὶ ὕδωρ ὡς ὁ Μῆδος, ἀλλὰ τῆς ἐλευθερίας
ἁπτόμενον καὶ προσγράφοντα τὴν ἐπιτιμίαν.

Κοίτα να ξεφύγεις από τον εχθρικό και τυραννικό Δα-
νειστή, ο οποίος δεν ζητάει «γήν και ύδωρ», όπως οι
Μήδοι, αλλά βάζει χέρι στην Ελευθερία σου και προση-
μειώνει τα Πολιτικά και Περιουσιακά σου Δικαιώματα!

Η κληρονομια ειναι κεκτημενο δικαιωμα....ε?

Οι δικοι μας .....χαμαιλεοντες!

Ειναι αυτοι Ελληνες ? ? ? Ρωταω...

Οι αρχαίοι Ελληνες σφακέλωναν, οι νέοι Ελληνες φασκελώνουν, μεγάλη η ασυνέχεια του έθνους

..................................
Οτι οι περαιώσεις μπορεί να είναι και ανήθικες παραδέχθηκε ο κ. Πεταλωτής (κατά κόσμον Σρεκ), αλλά μεγάλη η ανάγκη και η μισή αμαρτία συγχωρημένη.
Η άλλη μισή;
Κάνει πεζοδρόμιο σε άλλες ώρες κι over time για να βελτιώσει τις εισπράξεις, είναι πολλές
οι υποχρεώσεις, δεν τις προλαβαίνει όλες ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αλλωστε, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, μόνον το 3% των υποθέσεων φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει ο μηχανισμός του.
Μόνον το 0,7% των προστίμων...

Στην Ελλάδα οι ελπίδες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τίποτα στο μπεζ κτιριακό συγκρότημα με θέα τον Πατραϊκό Κόλπο δεν μαρτυρά ότι στο εσωτερικό του πραγματοποιούνται έρευνες αιχμής που, αν όλα πάνε καλά, θα αναβαθμίσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Στο ισόγειο, σε τρεις εργαστηριακές αίθουσες που δεν ξεπερνούν τα 150 τετραγωνικά μέτρα, δέκα επιστήμονες επιδίδονται σε μία κούρσα «πρωτοπορίας» για να φτιάξουν δύο φάρμακα: ένα που θα θεραπεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας και ένα που θα ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση μέσω ειδικού αυτοκόλλητου επιθέματος. Και τα δύο ερευνητικά εγχειρήματα θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνια στη χώρα μας και διεθνώς πρωτοποριακά.
Με το που ανοίγει η πόρτα του εργαστηρίου, ο επικεφαλής της προσπάθειας ...

Το Αιγαιο χανει τα ψαρια του ???

Η υπεραλίευση μειώνει διαρκώς την παραγωγή, με καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία των παράκτιων περιοχών
Ξιφίας, τόνος, ροφός, φαγκρί, λυθρίνι και άλλα ψάρια τείνουν ...

η Αριστερά δεν σκέφτεται, δεν δρα, δεν διακινδυνεύει ούτε βήμα.

Πού είναι η Αριστερά;


 
Το κείμενο, με τίτλο «Πού είναι η Αριστερά» πρωτοεμφανίστηκε στο μπλογκ του κομμουνιστή συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκο (1922- 2010), την 1.10. 2008. Δημοσιεύτηκε, μαζί με άλλα κείμενα από το ίδιο μπλογκ, στο βιβλίο του Το τετράδιο. Κείμενα που γράφτηκαν για το blog, Σεπτέμβριος 2008-Μάρτιος 2009. Στα ελληνικά κυκλοφορεί, όπως και όλα σχεδόν τα βιβλία του Σαραμάγκο, σε μετάφραση Αθηνάς Ψυλλιά, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, σε μια συνέντευξή...

Παγκαλος....«άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων,

«Αχρηστοι δύο στους τρεις»Νέες βόμβες κατά του Δημοσίου τομέα επεφύλασσε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».

Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς»,...

Επίσημη επίσκεψη Παπανδρέου στην Ελλάδα!

Ευλογημένη ώρα.! Έρχεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.!
Ολιγοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, μετά από πρόσκληση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.
Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου είχε διαβουλεύσεις με πολλούς επισήμους της..

Ο λογαριασμός του μνημονίου δεν βγαίνει. Το ομολογούν πια ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του.

Ο λογαριασμός του μνημονίου δεν βγαίνει. Το ομολογούν πια ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του. «Κάτι άλλο πρέπει να γίνει» λένε οι πιο... ταγμένοι απολογητές της τρόικας.
◆ Άλλοι προτείνουν ανοιχτά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, εντός φυσικά του ευρώ.
◆ Άλλοι ανακάλυψαν την...

Κοκκινη καρτα στο ποδοσφαιρο....Πολυ μαυρο χρημα..

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάντοτε – ακόμη και την εποχή των μεγαλείων της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου – βρισκόταν ανάμεσα στην ανυποληψία και την κρίση. Τώρα που η οικονομία της χώρας καταρρέει, το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται και η κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση προσπαθώντας να κατανοήσει τι ακριβώς της συμβαίνει, το ελληνικό ποδόσφαιρο σαπίζει και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη, καθώς, σε μια περίοδο με έντονα σημάδια κοινωνικής δυσαρέσκειας, μια «φωτιά» στην ποδοσφαιρική κερκίδα μπορεί να λάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτες.
Από ιδρύσεώς του το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρέθηκε στα χέρια των ανθρώπων της νύχτας, της αρπαχτής, του υποκόσμου. Πρόεδροι μπουμπούκια, «αγαπούλες», «τίγρεις», «μυστήριοι» και...

Τι ειναι η θρησκεια???

*Η θρησκεία είναι μια ψευδαίσθηση και αντλεί τη δύναμή της από την ευκολία της να προσαρμόζεται στις ενστικτώδεις μελαγχολικές παρορμήσεις μας*.

Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

επιτέλους η πολιτική πρέπει να υποβάλει τα σέβη της στην ηθική!


Ως δημότης Λιτοχώρου, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα και τις ζυμώσεις, που γίνονται για της εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου.
 Το τελευταίο διάστημα ακούω από κάποιους «δημοκράτες» και «δημοκράτισσες» να λένε πως ο Νίκος ο Λάππας, ο υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Δίου – Ολύμπου, είναι μεν καλό ..

Βρε Μελαχρινακι απο τον Τζιμακο....

Φοβερη ερωτηση....Δε με αφήνει να το κάνουμε κανονικά γιατί λέει το φυλάει για... το γάμο?

Είμαι αρραβωνιασμένος με μία 37άρα και είναι πολύ σέξυ. Το κάνουμε όλη τη μέρα αλλά είτε στοματικά, είτε από πίσω… Δε με αφήνει να το κάνουμε κανονικά γιατί λέει το φυλάει για το γάμο! Δε με αφήνει ούτε να το δω, και όποτε πλησιάζω εκεί κάτω με διώχνει και νευριάζει! Όταν το κάνουμε δε γδύνεται αλλά απλά σηκώνει το φόρεμα… Τί να κάνω! Πρέπει επειγόντως να επιτύχω κολπική διείσδυση!
Απάντηση: Θα στο θέσω όσο πιο...

Πόσο κάνει 2+1?

Ήταν ένας κουφός και ένας χαζός. Ο κουφός ήθελε να κοροϊδέψει τον χαζό οπότε τον ρωτάει:
- Πόσο κάνει 2+1?
- Τέσσερα, απαντάει ο χαζός
Και ο κουφός:
- Να τη φας και να/ναι κρύα.

                                                                          Σπυρος  Σολ

Ερωτικο καλεσμα...

Δίας ή Χριστός; … Μύθος να ‘ναι κι ότι να ‘ναι!



«Αφού λοιπόν ο Ηρακλής κυρίεψε την Τροία, μάζεψε τους άνδρες του, μπήκαν στα καράβια και ξεκίνησαν για την πατρίδα. Η Ήρα όμως έστειλε τον θεό Ύπνο να κοιμίσει τον Δια. Ελεύθερη τώρα να δράσει κατά Ηρακλή εξαπέλυσε ανέμους και θύελλες πάνω απ’ τη θάλασσα. Που έφερνε μια τρομαχτική τρικυμία. Τα πλοία ανεβοκαταίβεναν σαν καρυδότσουφλα πάνω κάτω στα κύματα και το ένα μετά το άλλο άρχισαν να γεμίζουν νερά και μετά...

ΚΚΕ: Χωρίς αληθινή πίστη στο εργατικό κίνημα...


Αλ. Παπαρήγα: «Ακόμα και αν φουσκώσει το ποτάμι των αγώνων, θα έλθει η κόπωση»

Οπως είπε η γενική γραμματέας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη από το βήμα της ΔΕΘ, όπου παραχώρησε συνέντευξη, οι κάλπες του Νοεμβρίου έχουν «γενική πολιτική σημασία» και είναι «ισοδύναμες με τις βουλευτικές».

Την άποψη αυτή τη στήριξε στην εκτίμηση ότι βαθαίνει η κρίση στην ελληνική οικονομία και ότι «είμαστε μπροστά σε μια νέα κλιμάκωση της ...

24 Σεπ 2010

Αι...το χουμε χαμενο...

Προσοχη....το τρενο της "αλλαγης"

τι ειναι καλυτερα ? να παντρευομαστε ομορφη γυναικα η ασχημη???

ρτησαν τν ντισθνη, δρυτ τς Κυνικς Σχολς κα διδσκαλο το Διογνους, «τ εναι καλλτερον, ν νυμφευμεθα μορφη γυνακα σχημη;», κα ντισθνης πντησε «ν νυμφευθς μορφη χεις κοιν· ν νυμφευθς σχημη χεις ποιν

Οταν δεν τιμωρείται η διαφθορά στο Δημόσιο....

Δυστυχώς το μήνυμα δεν ελήφθη. Τουλάχιστον όχι απ' όλους. Οταν οι πολίτες απαιτούν την τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό χάλι. Οταν η κοινωνία, αλλά και το πολιτικό σύστημα (υποκριτικά ή όχι το δεύτερο δεν έχει στο σημείο αυτό σημασία) σηκώνουν το λάβαρο της κάθαρσης και της πάταξης της διαφθοράς. Οταν οι πολίτες απαιτούν να πληρώσουν εκείνοι που ζημίωσαν τη χώρα και την οικονομία, καθώς και εκείνοι...

Διαβαστε και κατεβαστε δωρεαν το βιβλιο "Η Τεχνολογια των Θεων"

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΤΩΝ ΘΕΩΝ
 
Συγγραφέας: Γιάννης Λάζαρης
 
  
    Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που έχουν διαβάσει, μελετήσει ή ερευνήσει τα ομηρικά έπη και την υπόλοιπη Μυθολογία, κάνουν ένα λάθος. Θεωρούν τις τεχνολογικές αναφορές τής μυθολογικής εποχής ως φανταστικές ιστορίες και παραμύθια.

       Οι πληροφορίες όμως, που περιέχονται στα αρχαία κείμενα, εξεταζόμενες κάτω από το πρίσμα τής σύγχρονης τεχνολογίας, φαίνονται ακριβείς και σημαντικές. Πέρα από τις μυθολογικές αναφορές όμως, υπάρχουν πλείστα αρχαιολογικά ευρήματα παγκοσμίως, τα οποία δεν έχουν τύχει ακόμη τής κατάλληλης προσοχής, ώστε να εξετασθούν επιστημονικά και να αναλυθούν τεχνικά, με αποτέλεσμα να αγνοούνται, να παραβλέπονται συστηματικά.

     Το βιβλίο αυτό, που συμπληρώθηκε ύστερα από σχετικές μελέτες δεκαπέντε σχεδόν ετών, πρωτοκυκλοφόρησε το 2003. Δεν έχει καμμία σχέση με διάφορες ουφολογικές, ελληνοχριστιανικές κ.λπ. εκδόσεις, που επιχειρώντας να το μιμηθούν, το διαστρέβλωσαν ασυνείδητα ή ενσυνείδητα και προωθούνται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια κυρίως από ελληναράδες τηλεπωλητές.
 
     253 έγχρωμες σελίδες, λόγω όγκου σε τρία μέρη (αρχεία μορφής pdf).

     Kατεβάστε ολόκληρο το βιβλίο:
     Α΄ μέρος: Σελίδες 1-85,     18,05 ΜΒ.
     Β΄ μέρος: Σελίδες 86-169,  19,12 ΜΒ.
     Γ΄ μέρος: Σελίδες 170-253, 18,74 ΜΒ.      απο το...http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1564

Το θεσπεσιο πτωμα της Αριστερας...

Οσάκις ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση, η Αριστερά βυθίζεται σε βαθύτερο ιδεολογικο- πολιτικό αδιέξοδο και αποσύνθεση.
Αυτό συνέβη το 1930, αυτό σημειώνεται σήμερα, ακόμη περισσότερο. Αυτό εκδηλώνεται στην Ευρώπη, αυτό καταγράφεται στη χώρα μας, με δραματικές συνέπειες για τις κοινωνικές δυνάμεις, που δεν έχουν καμία διάθεση να αυτοκτονήσουν. Οι κομματικές ηγεσίες...

...Η ΒΙΒΛΟΣ είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική.

Ξερεις  οτι...
...Η ΒΙΒΛΟΣ είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική.
Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείξει κάποιος πως είναι άοπλος. Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της. Ο βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στη Νότια Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, όπως ο Χριστός, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει. Ο γεωσκώληκας έχει πέντε καρδιές. Ο Μότσαρτ δεν είχε πάει σχολείο.
ΟΙ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ ζουν κατά μέσο όρο εννιά χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες. Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γονάτων τους. Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο. Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γενετής, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν. Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από...

Πως μπορει μια γυναικα να αποτρεψει μια...ληστεια !..Δειτε το βιντεο...ΑΠΑΙΧΤΟ!!!

Η Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική είναι η αυθεντική Εβραϊκή μουσική!



«Aινείτε τον Κύριον εν χορδαίς και οργάνοις»

Η Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική είναι η αυθεντική Εβραϊκή λειτουργική μουσική με μεταφρασμένους ή παραφρασμένους τους στίχους της στην Ελληνική

  
Καμμία σχέση με την αρχαία Ελληνική Μουσική
  
     Διάφοροι οπαδοί του Ελληνοχριστιανικού ιδεολογήματος στην προσπάθειά τους να «αποδείξουν», ότι το Βυζάντιο αποτέλεσε δήθεν ομαλή και φυσική συνέχεια του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού υποστηρίζουν, ότι η Βυζαντινή μουσική αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Ελληνικής μουσικής. Τούτο είναι τελείως ανακριβές· η Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική είναι η Εβραϊκή λειτουργική μουσική με μεταφρασμένους ή παραφρασμένους τους στίχους της στην Ελληνική. Ελάχιστες τυχόν ομοιότητες της Βυζαντινής με την Ελληνική μουσική δεν οφείλονται σε εξέλιξη της Βυζαντινής από την Ελληνική, αλλά σε -κατʼ ανάγκην- αντιγραφές ...

Μας δωρισαν τη Ακροπολη???

Πώς έγινε και ο «ρωσικός χειμώνας» έδωσε τη θέση του στον «ρωσικό καύσωνα»;


Η βιομηχανία του κλίματοςΠώς έγινε και ο «ρωσικός χειμώνας» έδωσε τη θέση του στον «ρωσικό καύσωνα»; Ποιος ο ρόλος των κυβερνήσεων στις προσπάθειες για τον έλεγχο του κλίματος; Και πώς εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές βιομηχανίες την αγωνία κρατικών φορέων και ιδιωτών για την κλιματική μεταβολή πουλώντας ένα αγαθό που δεν τους ανήκει;
Tις ημέρες ακριβώς όπου οι Ρώσοι πάλευαν να σβήσουν τη φωτιά προτού φτάσει στις αποθήκες πυρηνικών, πρωτοφανείς καταγγελίες ...

Πόσα άτομα πρέπει να το κάνουν για να θεωρηθεί όργιο?

Απάντηση: Κοίτα, πολλοί λένε ότι χρειάζεται 3 άτομα. Αλλά αυτό δε λέγεται όργιο λέγεται τρίο. Άλλοι λένε 4, αλλά αυτό είναι δύο ζευγάρια. Άλλοι λένε 5, αλλά αυτό είναι ένα τρίο και ένα ζευγάρι! Άλλοι 6 αλλά αυτό είναι 2 τρίο ή 3 ζευγάρια κ.ο.κ. Ε, όταν χάσεις το μέτρημα τότε λέγεται όργιο!

Ο πελατης εχει παντα δικιο!

.Σε ένα εστιατόριο ο πελάτης λέει στο γκαρσόν:
- Σας παρακαλώ, μπορείτε να πάρετε το κοτόπουλο να το ψήσετε λιγάκι ακόμα?
- Γιατί, τι έχει?
- Μου τρώει τις πατάτες!
                                                                                   Σπυρος Σολ

Πανελλαδική συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων στην Κατερίνη ...


Image
Πανελλαδική συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων στην Κατερίνη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως τις 15:00
Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας πραγματοποιείται Πανελλαδική συνάντηση όλων των Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 στην Κατερίνη. Το ανεξάρτητο κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνουμε διόδια» γιγαντώνεται σε όλα τα μέρη της χώρας! Έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική και μαζί με τις τοπικές Eπιτροπές Aγώνα, χιλιάδες είναι οι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και αγωνίζονται για την κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων που παραχωρούν αβίαστα τον εθνικό πλούτο σε ιδιώτες.
Μετά την επιτυχή διαμαρτυρία της 11ης Σεπτεμβρίου «Πάμε ΔΕΘ! Σηκώστε τις μπάρες», στην οποία συμμετείχαν Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων από ολόκληρη τη Ελλάδα, οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους, συσπειρώνονται έξω από κομματικές περιχαρακώσεις και οργανώνουν τον αγώνα τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά των εταιριών, οι οποίες υπό την ανοχή της κυβέρνησης λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως τις 15:00,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου.  Μετά το πέρας της θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα ανακοινωθούν οι νέες δράσεις από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.
Η Εθελοντική Ομάδα  Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τις Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων από ολόκληρη τη χώρα να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Ελληνας διαιτητής κέρδισε 300.000 ευρώ στο στοίχημα!

 

Άλλη μία υπόθεση που στιγματίζει την ελληνική διατησιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα εν ενεργεία ρέφερι πιάστηκε στην "τσιμπήδα" του ΣΔΟΕ, αφού έχει καταθέσει 300.000 ευρώ που προέρχονται από κέρδη στο Στοίχημα.

Αυτό αποκαλύπτει "το Ποντίκι" το οποίο καλεί τον εισαγγελέα να δώσει επιτέλους λύση στο μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η εφημερίδα έχει στη διάθεση της έγγραφο ντοκουμένο ...

Νονός της ΠΓΔΜ ο... Αλεξ Ρόντος!

Το όνομα της ΠΓΔΜ θα το αποφασίσει τελικά ο διαβόητος, απαίσιας πολιτικής φήμης, Αλεξ Ρόντος; Αυτή η πολιτικά σκοτεινή προσωπικότητα ήταν σύμβουλος του τυχοδιώκτη προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, όταν ο τελευταίος προκάλεσε πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία και προσπάθησε να καλέσει στη Γεωργία δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρετώντας σκοτεινά σχέδια ακραίων νεοσυντηρητικών κύκλων της Ουάσιγκτον που θα επιθυμούσαν μερικούς νεκρούς Αμερικανούς πεζοναύτες από ρωσικά πυρά τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2008, εκτιμώντας ότι η αξιοποίηση ενός τέτοιου γεγονότος θα έδινε τη νίκη στους Ρεπουμπλικάνους εναντίον του Ομπάμα!
Οι ανησυχίες για τον ρόλο που παίζει αυτός ο στενός φίλος του Γιώργου ..

Πας καλα Γιωργο....?

Ομπάμα: Δύσκολο έργο, αλλά πας καλά

Δεκάλεπτο τετ α τετ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του Αμερικανού ηγέτη προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Μανχάταν.

«Έχεις ένα...

Αυτό λέγεται κλοπή!

ImageΗ χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει...

κάθε εκκλησία που χτίζεται είναι και ένας τοίχος που σηκώνεται, ανάμεσα στον δήθεν πιστό και στον καθημερινό δημιουργό έργου που δεν κάνει θόρυβο πετώντας δίευρα στο δίσκο

Θρησκεία, μια δύναμη που ενώνει ή χωρίζει;
Ήλιος και γη, φωτιά και καπνός, άνθρωπος και θεός. Φόβος και Θεός; Θάνατος και Θεός;

Ας επιστρέψουμε όμως στο άνθρωπος και Θεός.. Αν κάποιος μου έλεγε πως μπορούσα να γίνω Θεός, θα το έκανα. Γιατί;.....

Βρε συ...μηπως δεν εφερε ο Γιωργος το ΔΝΤ και τον εφερε... ΑΥΤΟ?

«Γερασμένες» βρίσκει τις Τράπεζες ο κ. Χρυσοχοΐδης. Η αφεντιά μου, πάλι, τις βρίσκει εύρωστες και θαλερές - μια χαρά μας πίνουν το αίμα...

.........................................

Αν όμως, παρά το αιματάκι μας, αυτά τα βαμπίρ δεν αισθάνονται και τόσον καλά, δεν μένει παρά να παραξενευτούμε. Δεν είναι η Κορωνίς της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας οι Τράπεζες; Αυτή η ίδια η Ιδιωτική Πρωτοβουλία δεν τις...

Είσαι διαδηλωτής; Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς τρομοκράτης και να δικαστείς με τον τρομονόμο που... βελτίωσε καλοκαιριάτικα -«εν κρυπτώ και παραβύστω»- η σοσιαλιστική κυβέρνηση!

Το αποκάλυψε χθες ο Χρήστος Ζέρβας από την «Ε»: Ενώ ο προηγούμενος τρομονόμος προστάτευε ακόμη και τη βίαιη πολιτική συνδικαλιστική δράση, ο... βελτιωμένος προβλέπει ότι μπορούν να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές ενέργειες ακόμη και πλημμελήματα όπως οι διακεκριμένες φθορές, οι σωματικές βλάβες, η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά. *** Είσαι εναντίον του Μνημονίου; Τότε είσαι ηλίθιος! Διότι δεν καταλαβαίνεις -δήλωσε ο κ. Στέφανος Μάνος- ότι «Το Μνημόνιο είναι η συμφωνία που κάναμε προκειμένου ..

Παρέλυσε η Γαλλία από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων...232 διαδηλώσεις βρίσκονταν ταυτόχρονα σε εξέλιξη



  • Δεύτερη 24ωρη απεργία μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποίησαν οι Γάλλοι εργαζόμενοι κατά των αλλαγών του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
    Από την κινητοποίηση επηρεάστηκε η λειτουργία των σχολείων και των εσωτερικών σιδηροδρομικών δρομολογίων και ακυρώθηκε μέχρι και το 50% των πτήσεων. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην μετάδοση προγραμμάτων από τα κρατικά ραδιοφωνικά δίκτυα France Info και France Inter.



  • Σύμφωνα με τα συνδικάτα στην απεργία της 7ης Σεπτεμβρίου, περίπου 2,5-2,7 εκατ. πολίτες είχαν συμμετάσχει στις διαδηλώσεις ενώ στις κινητοποιήσεις της 23/9 βγήκαν στους δρόμους περίπου 2,9 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Γαλλία.

  • Συνολικά 232 διαδηλώσεις βρίσκονταν ταυτόχρονα σε εξέλιξη στη Γαλλία.
    Οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό προβλέπουν μεταξύ άλλων την αύξηση του κατώτατου ορίου συνταξιοδότησης μέχρι το 2018 από τα 60 στα 62 χρόνια καθώς και του ορίου για πλήρη σύνταξη από τα 65 στα 67 χρόνια. Επίσης, προωθείται η ενίσχυση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων στα επίπεδα των αντίστοιχων του ιδιωτικού τομέα.  
http://www.alfavita.gr

Σχέδιο αναδιάρθρωσης… ευρωπαϊκού χρέους! η Ευρωζώνη είναι καταδικασμένη σε παρακμή

europe_486815
  • Την ώρα που η Ευρωζώνη ξαναμπαίνει ολοταχώς σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αγορές κινούνται απειλητικά προς την Ιρλανδία, γεννώντας και πάλι φόβους για ένα ντόμινο επιθέσεων στις ασθενείς χώρες της Ευρωζώνης, πληροφορίες του “S10” αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζονται ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους των πιο αδύναμων οικονομιών, με βασικό «εργαλείο» τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
  • Καθώς η Ιρλανδία σόκαρε χθες τις αγορές, ανακοινώνοντας επίσημα...

Κατι θελει να μου πει ο γειτονας.....Λες?

Αν αγαπας κάποιον άστον να φύγει… Με χιούμορ

Αν αγαπας κάποιον άστον να φύγει… Με χιούμορ

Shakespeare:
Αν αγαπάς κάποιον,
Aστον να φύγει…
Αν κάποτε γυρίσει, είναι δικός σου.
Αν όχι, πάρε δηλητήριο και αυτοκτόνησε για χάρη του.
Αισιόδοξος :
Αν αγαπάς κάποιον,
Aστον να φύγει…
Μην ανησυχείς, θα ξαναγυρίσει.
Καχύποπτος:
Αν αγαπάς κάποιον,
Aστον να φύγει…...

Του την εφερε του Βαρδινογιαννη ο ...Μητσαρας

Πάει ο Μητσάρας στα μπουζούκια και βλέπει τον Βαρδινογιάννη. Τον πλησιάζει και του λέει:- Κύριε Βαρδινογιάννη, θέλω να μου κάνετε μια μεγάλη χάρη. Να, περιμένω την κοπέλα μου και θα ήθελα να την εντυπωσιάσω. Μπορείτε όταν έρθει να περάσετε μπροστά από το τραπέζι μας και να μου πείτε: - Για σου ρε
Μητσάρα φίλε μου;- Aσε μας ρε φίλε. Και που σε ξέρω εγώ; - Έχετε δίκιο Κύριε Βαρδινογιάννη. Δεν με ξέρετε, μια εξυπηρέτηση θέλω ο φτωχός. Δεν σας κοστίζει τίποτα και για μένα σημαίνει πολλά. Η κοπέλα μου θα με πάρει από καλό μάτι για τις γνωριμίες που έχω..
- Ωραία, θα σου κάνω τη χάρη. Κάτσε στο τραπέζι σου και όταν έρθει, μετά από λίγο θα περάσω.- Χίλια ευχαριστώ κύριε Βαρδινογιάννη! Με σώζετε! Κάθεται λοιπόν ο Μητσάρας και λίγο αργότερα έρχεται και η κοπέλα του.
Τους πλησιάζει ο Βαρδινογιάννης και λέει:...

ξέρω να μπαίνω σαν πανσέληνος από παντού, για ‘σένα....


Το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη – Ερωτικό ποίημα


Για πολλούς, Το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη είναι ένα από τα πιο ερωτικά ποιήματα που έχουν γραφτεί ποτέ.
Άμεσο, συγκινητικό, βαθιά τρυφερό και ερωτικό, το Μονόγραμμα είναι ένα από αυτά τα ποιήματα που κάθε φορά έχουν κάτι καινούριο να πούν, κάτι νέο να μας δείξουν. Αν το διαβάσετε σε διαφορετικές εποχές, ανάλογα με την ψυχική και συναισθηματική σας διάθεση θα σας αγγίξει διαφορετικά.
Το Μονόγραμμα έγραψε ο  Οδυσσέας Ελύτης κατά τη διαμονή του στο Παρίσι (1969-1971). Το ποίημα δημοσιεύτηκε πρώτη φορά την Άνοιξη του 1971 στις Βρυξέλλες σε χειρόγραφη μορφή. Στην Ελλάδα τυπώθηκε το φθινόπωρο του 1972.

Το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη (απόσπασμα)

Σ’ αγαπάω μ’ ακούς;
Κλαίω, πως αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι
κλαίω για τα χρόνια που έρχονται χωρίς εμάς
και τραγουδάω για τα αλλά που πέρασαν, εάν είναι αλήθεια.
Για τα “πίστεψέ με” και τα “μη.”
Μια στον αέρα μια στη μουσική,
εάν αυτά είναι αλήθεια τραγουδάω
κλαίω για το σώμα πού άγγιξα και είδα τον κόσμο.
Έτσι μιλώ για ‘σένα και για ‘μένα..
Επειδή σ’ αγαπάω και στην αγάπη
ξέρω να μπαίνω σαν πανσέληνος
από παντού, για ‘σένα
μέσα στα σεντόνια, να μαδάω λουλούδια κι έχω τη δύναμη.
Αποκοιμισμένο, να φυσάω να σε πηγαίνω παντού,
σ’ έχουν ακούσει τα κύματα πως χαϊδεύεις,
πως φιλάς, πως λες ψιθυριστά το “τι” και το “ε.”
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά.
Πάντα εσύ τ’ αστεράκι και πάντα εγώ το σκοτάδι,
πάντα εσύ το πέτρινο άγαλμα και πάντα εγώ η σκιά πού μεγαλώνει.
Το κλειστό παντζούρι εσύ, ο αέρας πού το ανοίγει εγώ.
Επειδή σ’ αγαπάω και σ’ αγαπάω.
Πάντα εσύ το νόμισμα και εγώ η λατρεία που το εξαργυρώνει
τόσο η νύχτα, τόσο η βοή στον άνεμο.
Τόσο η ελάχιστη σου αναπνοή που πια
δεν έχω τίποτε άλλο μες στους τέσσερις τοίχους,
το ταβάνι, το πάτωμα να φωνάζω από ‘σένα
και να με χτυπά η φωνή μου
να μυρίζω από ‘σένα και ν’ αγριεύουν οι άνθρωποι.
Επειδή το αδοκίμαστο και το απ’ αλλού φερμένο
δεν τ’ αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ’ακούς;
Είναι νωρίς ακόμη μέσα στον κόσμο αυτόν αγάπη μου
να μιλώ για ‘σένα και για μένα.
Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, μ’ ακούς;
Είμ’ εγώ, μ’ ακούς; Σ’ αγαπάω, μ’ ακούς;
Πού μ’ αφήνεις, που πας, μ’ ακούς;
Θα ‘ρθει μέρα, μ’ ακούς; για μας, μ’ ακούς;
Πουθενά δεν πάω, μ’ ακούς;
Ή κανείς ή κι οι δύο μαζί, μ’ ακούς;
το λουλούδι αυτό της καταιγίδας και μ’ ακούς;
Της αγάπης μια για πάντα το κόψαμε
και δεν γίνεται ν’ ανθίσει αλλιώς, μ’ ακούς;
Σ’ άλλη γη, σ’ άλλο αστέρι, μ’ ακούς;
δεν υπάρχει το χώμα δεν υπάρχει ο αέρας που αγγίξαμε,
ο ίδιος, μ’ ακούς;
και κανείς δεν κατάφερε από τόσον χειμώνα
κι από τόσους βοριάδες, μ’ ακούς;
Νά τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ’ ακούς;
Μες στη μέση της θάλασσας
από το μόνο θέλημα της αγάπης, μ ‘ακούς.
Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ’ ακούς.
Άκου, ποιος μιλάει στα νερά και ποιος κλαίει, ακούς;
Είμαι εγώ που φωνάζω κι είμαι εγώ που κλαίω, μ’ ακούς;
Σ’ αγαπάω, σ’ αγαπάω, μ’ ακούς;
Για ‘σένα έχω μιλήσει σε καιρούς παλιούς
και γιατί, λέει, να μέλει κοντά σου να ‘ρθω.
Που δεν θέλω αγάπη αλλά θέλω τον αέρα που αναπνέεις
και για ‘σένα κανείς δεν είχε ακούσει.
Μόνη να περιμένω που θα πρωτοφανείς
σαν από μια εικόνα καταστραμμένη.
Που κανείς να μην έχει δει για σένα για ‘σένα μόνο εγώ,
μπορεί, και η μουσική που διώχνω μέσα μου
αλλά αυτή γυρίζει δυνατότερη για ‘σένα,
όλα για ‘σένα, για ‘σένα σαν καρφίτσα η μυρωδιά η πικρή.
Που βρίσκει μες στο σώμα και που τρυπάει τη θύμηση
έτσι σ’ έχω κοιτάξει που μου αρκεί.
Να’ χει ο χρόνος όλος αθωωθεί μες σε αυτά που το πέρασμα σου αφήνει.
Νίκη, νίκη όπου έχω νικηθεί πριν από εσένα και μαζί σου.
Πήγαινε, και ας έχω εγώ χαθεί ένα κρεβάτι μεγάλο και πόρτα μικρή
Έχω ρίξει μέσα μια φωνή κι έναν καθρέφτη να κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ.
Να σε βλέπω μισό να περνάς από μπροστά μου
και μισή να κλαίω για αυτό που χάνω, σ’ αγαπάω… Μ’ ακούς;
Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς.
Ερως..Ερωτας

35άρα χωρισμένη και....ασυγκρατητη!

Γεια σας. Είμαι με μία 35άρα χωρισμένη αυτή την περίοδο, αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Της αρέσει πάρα πολύ ο πεοθηλασμός. Για την ακρίβεια αυτό κάνει όλη μέρα. Κάθομαι στον καναπέ να δω τηλεόραση και αρχίζει! Μάλιστα έχει εξελίξει τόσο πολύ την τεχνική της που μπορεί ενώ γλύφει να βλέπει και τηλεόραση ταυτόχρονα! Πάμε κινηματογράφο και θέλει πάντα να καθόμαστε στις πιο απόμακρες θέσεις, με χαϊδεύει μέχρι να μου σηκωθεί και μου λέει: “Δε γίνεται να σε αφήσω τώρα έτσι…