# #

30 Ιουλ 2011

Τι λενε βρε παιδια εδω περα????? Απιστευτα πραγματα!!!

Κατέκτησε την κορυφή του κόσμου... ένας άνεργος!




Το gazzetta.gr μίλησε με τον «αρχιτέκτονα» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής πόλο, τον προπονητή της Γιώργο Μορφέση, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής και μας αποκάλυψε το μεγάλο του παράπονο.

Οι πανηγυρισμοί για τον άθλο της Εθνικής ομάδας πόλο δεν έχουν κοπάσει ακόμα, καθώς τα 13 κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έκαναν υπερήφανη όλη την Ελλάδα, σε εποχές δύσκολες και για τη χώρα και για τον αθλητισμό της…

Στους αγώνες της Σαγκάης έδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και τα απίστευτα προτερήματα τους. Σοβαρές, πειθαρχημένες, επίμονες με απόλυτη πίστη και προσήλωση στους στόχους τους, έφτασαν δίκαια στη κορυφή του κόσμου.

Πίσω από αυτές, ένας 42χρονος προπονητής που αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και δουλεύει σκληρά εδώ και 8 χρόνια στην Εθνική, είτε ως βοηθός, είτε ως βασικός προπονητής. Ολες τις κοπέλες τις ξέρει σαν την παλάμη του, αλλά και αυτές του αναγνωρίζουν πολλά, καθώς δεν ξεχνάνε ότι πάνω από όλα είναι δίκαιος, δεν κάνει διακρίσεις και δουλεύσει σκληρά μαζί τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που όλες τον έσπρωξαν στην πισίνα, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού στην καθιερωμένη βουτιά. Μια βουτιά λυτρωτική από πλευράς επίτευξης του εκπληκτικού στόχου, αλλά όχι ικανή να τον κάνει να ξεχάσει όλα τα προβλήματα που έχει και θα κληθεί να αντιμετωπίσει, όταν επιστρέψει στην Ελλάδα. Όπως ότι είναι άνεργος!

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Γιώργο Μορφέση λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα και μας αποκάλυψε το βαρύ φορτίο που κουβαλάει...

Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;


Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΜΑΣ ΚΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ...

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»


Είμαστε Έλληνες ρε;
Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας....
πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

Σαν τους κλέφτες του Αυγούστου, όσο εμείς λείπουμε, θα ρημάξουν ... την δημόσια περιουσία και θα ξεθεμελιώσουν τη δημόσια υποδομή.

...Δεν είναι Αύγουστος αυτός




Ο φετινός Αύγουστος, και ιδίως οι ερχόμενες δύο εβδομάδες μέχρι την έλευση της τρόικας την επομένη της Παναγίας, δεν θα 'ναι περίοδος διακοπών όπως κάθε χρόνο.

 Η χώρα θα κάνει βουτιά όχι στη θάλασσα, αλλά προς την υπανάπτυξη.

 Φέτος τον Αύγουστο η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές.

 Έχουν δουλειά, έχουν να διαλύσουν το κράτος, από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μέχρι τις εφορίες και τα ερευνητικά ινστιτούτα.

Να ξεφορτωθούν τους υπαλλήλους, να πετσοκόψουν τους μισθούς, να αναθέσουν λειτουργίες που είναι στον σκληρό πυρήνα του κράτους σε ιδιώτες και ΜΚΟ κολλητών.


Ό,τι πουλιέται θα το πουλήσουν κι ό,τι χαρίζεται θα το χαρίσουν.


 Σαν τους κλέφτες του Αυγούστου, όσο εμείς λείπουμε, θα ρημάξουν ...

Ολα στο σφυρί....

Ου...να μού χαθείς...ΔΕΙΛΕ!!

Από την Αρτα τούτη τη φορά ο πρωθυπουργεύων ψευτο-Γιώργος
μας μίλησε για το "νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας".


Μετά τη σκλαβοποίηση των Πολιτών και τη δήμευση της Χώρας
που πέτυχε με τα Μνημόνια 1 και 2 (το 3ο ακολουθεί σύντομα),
ο μάγος-θαυματοποιός βγάζει από το σακκούλι του την περιβόητη
"ανάπτυξη"...σαν κουνελάκι.


Οπως παλιά...που έβγαζε...λεφτά.


Αμετανόητος και Αδίστακτος. Ανέντιμος και Ψεύτης.
Οπως πάντα.




Νέο μοντέλο ανάπτυξης γι΄αυτόν είναι:
- Να εκπληρώσει τις επιθυμίες των αμερικάνων συμμάχων του,
παραδίδοντας τους σε συσκευασία του ενός, τους τομείς ενέρ-
γειας, ακινήτων και τουρισμού, για τους οποίους εκδήλωσαν,
ήδη, θερμό "επενδυτικό" ενδιαφέρον.
- Να υλοποιήσει τις επιθυμίες των νεο-ναζί φίλων του, παραδίδο-
ντας τους τηλεπικοινωνίες, υποδομές και...

Χοντρές περικοπές μισθών στο Δημόσιο επιβάλλει η τρόικα



thumb
Οι τεχνικές μαδήματος (του δημοσίου υπαλλήλου) φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.
 Μετά τα χαράτσια, τις φοροεπιδρομές, τις εισφορές, το τσεκούρεμα των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, έρχονται και άλλες επινοήσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για πελέκημα του εισοδήματος.
 Το νέο κόλπο έχει την κωδική ονομασία Νέο Γενικό Μισθολόγιο και οι λεπτομέρειές του θα τεθούν υπό... διαβούλευση στις αρχές Αυγούστου.


Οι επιδιώξεις, ωστόσο, του νέου νόμου είναι σαφείς:
 Περικοπές - περικοπές -περικοπές. 
Μια ακόμη βασική επιδίωξη του νέου νόμου είναι η διασφάλιση των πραιτωριανών του συστήματος, καθώς για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρξουν ειδικά μισθολόγια.

 Γιατί, προφανώς, όπως είναι από την αρχαιότητα γνωστό, κάποιοι είναι πιο... ίσοι από τους ίσους.
Ήδη έχουν γραφτεί αρκετά δημοσιεύματα για σύνδεση του μισθολογίου με το βαθμολόγιο, κάτι που πράγματι ισχύει, αφού η βαθμολογική προαγωγή του υπαλλήλου θα συμβαδίζει με τη μισθολογική του εξέλιξη, η οποία θα είναι προϊόν «αντικειμενικών κρίσεων», με όση σημασία μπορεί να έχουν για την πασίγνωστη νεοελληνική - μεταδικτατορική - πραγματικότητα αυτές οι δυο λέξεις.
Σε κάθε περίπτωση (εκτός των πραιτωριανών) οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα από το νέο μισθολόγιο θα δουν τις αμοιβές τους να...

3 Σεπτέμβρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις πλατείες!




Syntagma_2011Tο νέο πακέτο "βοήθειας" κήρυξε τριακονταετή πόλεμο στην Κοινωνία

Οι καταναλωτές διερωτούνται πως θα πληρωθούν τα νέα δάνεια, αφού μειώνεται συνέχεια το καταναλωτικό εισόδημα, η ελληνική παραγωγή συρρικνώνεται, με καταστροφή των εργαζομένων σε αυτή και το φως στις σήραγγες του μέλλοντός τους να απομακρύνεται. Βλέπουν μόνο την επιχορήγηση των παγκόσμιων εταιρειών και τραπεζών με το δικό τους εισόδημα.
 Βλέπουν την κατάλυση του «Συντάγματος των Ελλήνων». Αισθάνονται όλο και περισσότερο την “μπότα των κατακτητών” να πατάει το ψωμί και το μέλλον τους. Βλέπουν τους παγκόσμιους τοκογλύφους να ξερογλείφονται πάνω από την δημόσια περιουσία.

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία...» (*)

Στάχτη Θα Γίνεις Κόσμε Γερασμένε

Σου Είναι Γραφτός ο Δρόμος Της Συντριβής

Ναζίμ Χικμέτ

Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος την περασμένη Κυριακή 24/07/2011 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Tα αυθαίρετα νομιμοποιούνται. Οι σκηνές ξηλώνονται.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ;
Το καθεστώς νομίζει πως έκαμε κατόρθωμα. Ή νομίζει πως ζούμε με σύμβολα και συμβολισμούς.
Έρχεται. Είμαστε λεγεώνα. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε.
-Για την λευτεριά της πατρίδας  και τη δημοκρατία.
-Για τη ζωή, τον έρωτα και τα παιδιά.
-Για την αξιοπρέπεια και τη γιορτή.
-Για την παγκόσμια επανάσταση ενάντια στους τοκογλύφους, που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα.
Τόχουμε κάμει μερικές φορές ως τώρα στην ιστορία μας και δε μας χαλάει να το ξανακάνουμε.
 Δεν είμαστε περήφανοι για αυτά που έκαναν οι προγόνοι μας, αλλά για αυτά που θα κάνουμε εμείς. (Αλλιώς θα σκάσουμε).
 Η ιστορία μας, απλώς, διδάσκει κι εμείς ξέρουμε να μαθαίνουμε κι ας την κρύβετε πίσω από την βυζοδιασκέδαση και τους "πανηγυρισμούς" της τηλεόρασης....

1.700 τρανταχτά ονόματα μεγάλου ή ξαφνικού πλούτου



thumb
Τριάντα δύο συνεργεία με 130 ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς εξαπολύει εντός των ημερών το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ξεσκονίσει – στην κυριολεξία – τα οικονομικά δεδομένα 1.700, περίπου, φορολογουμένων (μεγάλου ή ξαφνικού πλούτου) σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι, έπειτα απ’ την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος Elenxis, έχουν εντοπιστεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις φορολογικές τους δηλώσεις και τη δήλωση εισοδημάτων τους.



Με βάση τις διασταυρώσεις στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα – οι οποίες γίνονται πλαίσια του «προγράμματος υλοποίησης του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010-2011» –, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν δήλωσαν,...

Μην το χάσετε: Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής




Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από το Culture of Life News για το μέλλον της Αμερικής. Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:
---

Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.

 Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα.

 Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. 

Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί. Έχουν βασικά κηρύξει τον πόλεμο σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμάνους, και σχεδιάζουν έναν τεράστιο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Κίνας, την ίδια ώρα που κάνουν μπίζνες στην Κίνα. 

Αυτά τα εντελώς παρανοϊκά πράγματα γίνονται παράλληλα με τις ΗΠΑ να διασώζουν ολόκληρο το ...

Αναδρομικές περικοπές στους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων


Αναδρομικές περικοπές στους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων «Κούρεμα» στους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων αναδρομικά από 1η Ιουλίου.
 Από10% έως 50% μειώνεται το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση»από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο


 Έτσι: 

50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου το οποίο κυμαίνεται σήμερα από 57 έως 100 ευρώ

30% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των ...

Ο αντιπρόεδρος που ήταν απλά… αμπελουργός

Πριν από τον ανασχηματισμό, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα βρισκόταν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Έπεσαν έξω, ο αντιπρόεδρος παρέμεινε στη θέση του. Ή μάλλον περίπου στη θέση του. 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μπορεί να διατήρησε τον τίτλο του αντιπροέδρου, αλλά βρέθηκε εκτός της Κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία μετείχε ο έτερος αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.



 Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι οι αντιπρόεδροι δεν μετέχουν στην Κυβερνητική επιτροπή, μετέχουν υπουργοί- ο Βενιζέλος είναι και υπουργός οικονομικών.

Έκτοτε ο Πάγκαλος βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα. Έκανε βεβαίως κάποιες δηλώσεις που προκάλεσαν θόρυβο, αυτό το κάνει πάντα, έκανε και κάποιες συναντήσεις με τους Κινέζους, αλλά ως εκεί. Η ήδη περιορισμένη συμμετοχή του στην χάραξη και την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης, περιορίστηκε περαιτέρω.

Χθες, ..

ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ???


Ενας αλλα.....λεων !!!


Φοβερές φωτογραφίες από την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άρτα. Βρέθηκε άνθρωπος να κρατάει στα....

χέρια του την σημαία του ΠΑΣΟΚ! Κλικ στη δεύτερη φωτό για να... 

καταλάβετε περί τίνος πρόκειται...

EIΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ....Διελυσαν ολες τις εγκαταστασεις...βιντεο


Το καθεστώς πανικόβλητο επιτέθηκε κατά της Λαικής Συνέλευσης του Συντάγματος.ΜΑΤ,εισαγγελείς και δημοτική αστυνομία διέλυσαν όλες τις εγκαταστάσεις, έκαναν προσαγωγές και απομάκρυναν τους πολίτες απο την ιδιοκτησία τους
Στις 04:14 ακριβώς,πρώτο το STOPCARTEL μετέδωσε ζωντανά την επίθεση των ΜΑΤ,της αστυνομίας του Δήμου, παρουσία εισαγγελέα, εναντίον των άοπλων ειρηνικών πολιτών που βρίσκονται στο Σύνταγμα απο τις 25 Μαίου πραγματοποιώντας τις πρώτες ελεύθερες μεταπολεμικά Λαικές Συνελεύσεις στη χώρα.

Με πρόσχημα την παράβαση του νόμου περί..

Μείζονα κρίση στις τουρκικές Ε.Δ. - Ετοιμότητα στην Ελλάδα



Image

Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση των στρατιωτικών με την κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία με την ομαδική παραίτηση της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πριν λίγη ώρα.
Είναι η δεύτερη μείζονα κρίση μέσα σε τρεις μήνες, μετά τη ματαίωση των ασκήσεων Efes Pilsen και Deniz Gordu, αλλά αυτή τη φορά είναι ασύκγριτα πιο σοβαρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικοί ηγέτες των Τουρκικών ΕΔ φέρονται να υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, λόγω της αδυναμίας του στρατού να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

  Η αιτία είναι ότι συγκρούονται μετωπικά με την πολιτική ηγεσία, με συνέπειες που δεν είναι ακόμη δυνατό να προδιοριστούν και για την Ελλάδα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ...

Ξυπνησε ο . . . μπεμπης???

Aggeliki Aggelopoulou

Και Ελληνας...!!! και ρητορας...!!!

Οι εξεγερμένοι σκότωσαν το στρατηγό τους, ο Καντάφι φταιει!



ImageΟι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τους Λίβυους εξεγερμένους να παραμείνουν ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο τους –τι άλλο δηλαδή από την ανατροπή του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι- μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη τους, στρατηγού Γιούνες από... άλλους αντάρτες.






Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσδιορίσει ποιος σκότωσε τον Άμπντελ Φάταχ Γιούνες. Η πιθανότερη πλέον όμως αιτία είναι να τον σκότωσαν οι ίδιοι οι εξεγερμένοι γιατί τον υποψιάζονταν για προδοσία!
«Το σημαντικό είναι (οι εξεγερμένοι) να δράσουν γρήγορα και με...

Ποιοτητα...εκπαιδευση...σχολεια....Ωραιες λεξεις...Καταστροφικο εργο !!!


Στο υπουργικό το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο 

εξωτερικό

Το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωση εκπαίδευση στο εξωτερικό παρουσίασε σήμερα προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φ. Γεννηματά. Το ζητούμενο της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών όσον αφορά στα σχολεία στο εξωτερικό με την οργάνωση ενός αποτελεσματικού συστήματος διοίκησης και εποπτείας, καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών και η σύνδεσή τους με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών όπου λειτουργούν.
Σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά, με το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωση εκπαίδευση στο εξωτερικό, επιχειρείται η άμεση σύνδεση των δαπανών με την ποιότητα σπουδών.
Πιο συγκεκριμένα:
- Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενισχύει στοχευμένα με πόρους, εκπαιδευτικούς και επιχορηγήσεις μόνο μορφές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό (εκπαιδευτικές μονάδες/σχολεία), κάθε βαθμίδας, που είναι ενταγμένες σε εκπαιδευτικά συστήματα είτε της Ελλάδας είτε των χωρών υποδοχής ή επιχορηγούνται από αυτά.

 Στο πλαίσιο αυτό τα σχολεία με φορείς τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, δηλαδή σχολεία, που ανήκουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και λειτουργούν στο εξωτερικό κλείνουν σταδιακά σταματώντας να δέχονται μαθητές για πρώτη...

Στα 100 καλύτερα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια το Καποδιστριακό



 
Ήρθε η σειρά και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να μπεί στη λίστα με τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης, βάσει του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κατάταξης.

Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα, αναφέρει ότι σε μια δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, ...

Stefan Soell Art Nude.... καλλιτεχνικο γυμνο




 ................

Πονηρες εικονες φτιαγμενες με απολυτα φυσικο τροπο...!!!

Μια μέρα στην παραλία! (100 χρόνια πρίν)

Μια μέρα στην παραλία πριν 100 χρόνια


Το καλοκαίρι πλησιάζει. Κάποιοι, οι πιο τολμηροί, έχουν ήδη αρχίσει τις εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες. Κάποιοι άλλοι πάλι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρώτη τους εμφάνιση με μαγιό. Γυμναστήρια, solarium, δίαιτες και φυσικά βόλτα στα μαγαζιά για να ανακαλύψουν το μαγιό που θα αναδυκνείει καλύτερα το σώμα τους. Το μαγιό που φυσικά θα συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας του φετινού καλοκαιριού..
Ήταν όμως πάντα έτσι; Έχετε αναρωτηθεί  πως ήταν οι παραλίες πρίν από 100 χρόνια. Και πιο σημαντικό, πως ήταν τα μαγιο και  οι λουόμενοι;

29 Ιουλ 2011

Ο Hans Rosling για την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ...Δειτε το βιντεο


Τον Ιούνιο του 2010, στο TED@Cannes, ο Hans Rosling μίλησε για την αύξηση του παγκόσμιο πληθυσμού και πως αυτή μπορεί να ελεγχθεί αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο των πιο φτωχών.


Ο Rosling είναι καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο φημισμένο Karolinska Institute της Στοκχόλμης και σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy ένας από τους 100 σημαντικότερους στοχαστές παγκοσμίως.
Εκτός από ακαδημαϊκός, είναι και συνιδρυτής του Gapminder Foundation, ενός οργανισμού που έχει αναπτύξει το Trendalyzer, ένα λογισμικό το οποίο απεικονίζει διεθνή στατιστικά δεδομένα σε μορφή κινούμενων διαδραστικών γραφημάτων.
Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται κυρίως στο να καταρρίψει τους μύθους σχετικά με τον “αναπτυσσόμενο” κόσμο, ο οποίος κατά την άποψή του δεν απέχει πλέον πολύ από τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο. Στη πραγματικότητα πολλές από τις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου αναπτύσσονται με ρυθμούς σχεδόν διπλάσιους από αυτούς της Δύσης.
Οι παρουσιάσεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον καθώς εκτός από εξαιρετικός ομιλητής, καθηλώνει το κοινό του και με τη χρήση των διαδραστικών του γραφημάτων…

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργειακό σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την Αλουμίνιον ΑΕ




κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός διαχρονικού σκανδάλου μεταξύ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της εταιρείας Αλουμίνιον Α.Ε., του ομίλου Μυτιληναίου, του οποίου εκτυλίσσεται τώρα η τελευταία (;) πράξη.
 Στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με προκλητικό τρόπο στο άρθρο 197 εισάγονται διατάξεις, ακριβώς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρείας», δήλωσε η ειδική αγορήτρια τουΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, με αφορμή το άρθρο 197 του συζητούμενου σχεδίου νόμου για την ενέργεια και πρόσθεσε:

«Το σκάνδαλο εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια σε 4 πράξεις:

Πράξη πρώτη: Η προηγούμενη κυβέρνηση (Νέα Δημοκρατία) ενδίδει στις αφόρητες πιέσεις του ομίλου και συναινεί στην μετατροπή της μονάδας συμπαραγωγής (ΣΗΘ), ισχύος 334 MW, της Αλουμίνιον Α.Ε. από αυτοπαραγωγό σε παραγωγό, ρύθμιση από την οποία, ήδη, επωφελείται ο όμιλος, αφού πουλάει το ρεύμα στο σύστημα πολύ ακριβότερα από όσο το αγοράζει.

Πράξη δεύτερη:..

Ο Παπανδρέου απέλυσε τον Πάγκαλο...???


Μια δουλειά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του την στέρησε κι αυτή ο πρωθυπουργός. Στην… ανεργία, επισήμως, από χθες, ο Πάγκαλος μιας και το αντικείμενο που ασχολιότανε – συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών – του το πήρε ο «φαταούλας» Βενιζέλος, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. 
Από δω και στο εξής με τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των δημόσιων οργανισμών θα ασχολείται μόνο ο ...

Ο Μηταράκης τα βάζει με τους αγανακτισμένους???


Ο νεαρός πολιτικός που φιλοδοξεί να εκλεγεί βουλευτής στην Α΄ Αθηνών επέλεξε να τα βάλει με τους αγανακτισμένους. «Εισαγγελέας για τις σκηνές στο Σύνταγμα; Καιρός ήταν! Άλλο 100.000 να διαδηλώνουν ειρηνικά, άλλο 50 άτομα να κλείνουν την πόλη!». Με αυτό το μήνυμα που δημοσίευσε στο twitter…. 

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ - ΔΑΝΕΙΣΟΥ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ



http://tv.alfavita.gr/

Όταν καπνίζει ο λουλάς…



Στην Ελλάδα, από τα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και έως το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ο ναργιλές ή αργιλές ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την παρανομία. Ξανάγινε διάσημος κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τότε, δηλαδή, που τα πρώτα σπέρματα πολυπολιτισμικότητας άνθισαν την κουλτούρα τους. Μ’ αυτόν τον περίεργο ιστορικά τρόπο, ο ναργιλές, από εργαλείο μαζικής χασισοποτείας, μετατράπηκε σε φετίχ ανατολίτικων ριζών… Οι δημιουργοί λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών του προηγούμενου αιώνα τον τίμησαν δεόντως αφιερώνοντάς του αμέτρητους στίχους. Την ίδια εποχή, η φιλμογραφία κι η ζωγραφική τόλμησαν να το φιλοξενήσουν εμφατικά στο προσκήνιό τους αγνοώντας το περί παρανομίας υπονοούμενό του.
Ας μιλήσουμε όμως, τώρα, για την καθαρά καπνική εμπειρία παραμερίζοντας τα περαιτέρω ιστορικά!.. Πρώτο προσόν του ναργιλέ είναι ότι μπορεί, χάρις τη φιάλη νερού στη βάση του που “φιλτράρει” το ζεστό καπνό, να κρατά δροσερό το κάπνισμα μέχρι τέλους.


 Προσωπικά, επιλέγω χειμώνα-καλοκαίρι να προσθέτω πάγο για ακόμα δροσερότερο αποτέλεσμα. Δεύτερο πλεονέκτημα είναι τα καπνά που προσφέρονται για αργιλέ (τουμπεκί) και έχουν τεράστια γκάμα γεύσεων, όχι βέβαια λόγω ποικιλιών ή χαρμανιού, αλλά λόγω των ...

Παιδεία και Αγανακτισμένοι θα κρίνουν το βίο της κυβέρνησης


Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, που έφτασε μέχρι του να βαφτίσει «σωτηρία» την επιλεκτική χρεοκοπία, τελειώνουν το Σεπτέμβριο. Το καυτό μέτωπο της Παιδείας, με το νόμο Διαμαντοπούλου που θέλει να ισοπεδώσει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και να καταργήσει και το «διαολεμένο» άσυλο…σε συνδυασμό με την επιστροφή των αγανακτισμένων στις πλατείες θα κρίνουν το μέλλον της, παραπαίουσας έτσι κι αλλιώς, κυβέρνησης. Η εκπαιδευτική κοινότητα διαφωνεί κάθετα με το νόμο- έκτρωμα, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, της Άννας Διαμαντοπούλου και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και με προσφυγή στα δικαστήρια προκειμένου να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Επίσης η επιστροφή των αγανακτισμένων, παρά τις κινήσεις πανικού της κυβέρνησης, του Καμίνη και της δικαιοσύνης να εξορίσουν τους σκηνίτες από το Σύνταγμα, αναμένεται να είναι δυναμική.
Όπως έχουμε ξαναγράψει η Αστυνομία έχει πάρει εντολές να εκπονήσει σχέδια «επίθεσης» στους διαδηλωτές με όλα τα μέσα: χημικά, σφαίρες καουτσούκ, αύρες που ρίχνουν νερό και φυσικά να είναι οι ματατζήδες έτοιμοι να συνεχίσουν το…θεάρεστο έργο τους, να ξυλοκοπούν δηλαδή τους ειρηνικούς διαδηλωτές.
Το Φθινόπωρο προμηνύεται καυτό για την κυβέρνηση, γι΄ αυτό κάποιοι υπουργοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες εκλογές με το σκεπτικό να αποφύγουν τα χειρότερα.
Γιατί την ήττα δεν μπορούν να την αποφύγουν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΓΣΕΕ


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Η επίθεση που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σωματείου ΠΑ.Σ.Ε.Α, έξω από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας την ώρα που πήγαν να λύσουν εργατική διαφορά με την εταιρεία BRINKS SECURITY, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.
Τέτοιες ενέργειες κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες και προφανώς καθοδηγούνται είτε από εργοδότες είτε από άλλα κέντρα που στόχο έχουν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και Ομοσπονδιών πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την δράση τους προς όφελος των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απομονώσουν όλους όσους χρησιμοποιούν πρακτικές του παρελθόντος που οδηγούν σε τυφλές συγκρούσεις και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός που δεν κηρύττουν την κλαδική σύμβαση εργασίας του προσωπικού ασφαλείας ως υποχρεωτική, έχουν τεράστιες ευθύνες για το χάος και την αυθαιρεσία που δημιουργείται στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που θα βάλουν κανόνες στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Ο ιατρικός σας φάκελος στην παλάμη σας!



NYU Langone PatientSecure Palm Scan Ο ιατρικός σας φάκελος στην παλάμη σας!Ξεχάστε πλέον το χάσιμο χρόνου για την εύρεση του ιατρικού φακέλου κάποιου ασθενούς. Ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης φέρνει έναν νέο και πιο γρήγορο τρόπο αναζήτησης, βασιζόμενο στις παλάμες των ασθενών.
Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Langone Medical Center, προκειμένου να αποφύγει τη γραφειοκρατία και την κλοπή προσωπικών δεδομένων, έχει θέσει μια συσκευή σάρωσηςη οποία φωτογραφίζει τις φλέβες της παλάμης του ασθενούς και βρίσκει τον αντίστοιχο ιατρικό φάκελο.
Είναι μια μικρή μαύρη συσκευή η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως για να σαρώσει την παλάμη του ασθενούς. Έπειτα το βιομετρικό γνώρισμα το οποίο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο, συνδέεται με τα ηλεκτρονικά αρχεία του ασθενούς.

Σκοπός της συσκευής είναι η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών. Δυστυχώς αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται μόνο...

Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ....



Όχι κύριε εκπαιδευτικέ,δεν με νοιάζει που όταν ήμασταν και οι δυο μας μαθητές,εσύ περνούσες τις ώρες σου πάνω από τα βιβλία σου,ενώ εγώ προτιμούσα τις βόλτες με το ποδήλατο,να παίζω στην γειτονιά και να κάνω τετράγωνα μάτια μπροστά στη τηλεόραση.

Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ,που το ίδιο συνεχίστηκε και στο γυμνάσιο και στο λύκειο,όπου εσύ είχες πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα χειμώνα-καλοκαίρι,ενώ εγώ προτιμούσα τις βολτίτσες μου με την παλιοπαρέα και τις τρελίτσες μου.

 Το ίδιο με σένα έκανε και το αδελφάκι μου και το κορόϊδευα.

 Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ που όταν ήμασταν νέοι πια,μετά το σχολείο,εσύ σπούδαζες κάπου μακρυά από το σπίτι σου,όπως έκανε το αδελφάκι μου,ενώ εγώ ήμουν βασικός αιμοδότης κάποιου καφέ,όπου περνούσα τις ώρες μου με το φραπεδάκι στο χέρι ,πληρωμένο από τον μπαμπά,κάνοντας χαβαλέ με την παρέα.

 Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ που μέχρι να βρεις μια θέση περίμενες πολύυυ καιρό και έκανες τόσες άλλες δουλειές...

WE ARE ALL GREEKS NOW says Iceland!!!

ΤΡΙΚΑΛΑ: Οι οδηγοί των ταξί εισέβαλαν με άγριες διαθέσεις στα βουλευτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ...βιντεο




Εισβολή ταξιτζήδων των Τρικάλων στα Βουλευτικά γραφεία του ΠαΣοΚ

Με άγριες διαθέσεις εισέβαλαν στα γραφεία των Βουλευτών του ΠαΣοΚ Τρικάλων ταξιτζήδες σήμερα το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για την στάση των τοπικών βουλευτών του ΠαΣοΚ στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών.

Οι Ταξιτζήδες όπως κατέγραψε το trikala news.gr εισέβαλαν στο γραφείο της Σούλας Μερεντίτη, ενώ βρήκαν κλειστή την πόρτα του βουλευτικού γραφείου του Χρήστου Χάιδου και αρκέστηκαν σε συνθήματα, ενώ οι πιο θερμόαιμοι ήθελαν να σπάσουν την ...

Σε λίγο θα μας πουν και ότι ο Όμηρος ήξερε τουρκικά!


Διαβάστε ένα καταπληκτικό άρθρο των New York Times




«Την τιμητική του θα έχει φέτος το καλοκαίρι το μουσείο Sakip Sabanci της Κωνσταντινούπολης καθώς εκεί θα γίνει η κοινή έκθεση αρχαιοτήτων από την χώρα μας και την γειτονική Τουρκία.


 Η έκθεση θα τιτλοφορείται, «Απέναντι: Οι Κυκλάδες και η Δυτική Ανατολία στην 3η π.Χ. χιλιετία» και θα αποτελέσει τον πρώτο δεσμό συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.


  Ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει αρχαιότητες και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, όπως κοσμήματα, ειδώλια, πήλινα αγγεία, μαγειρικά σκεύη και όπλα.


Η διαδικασία συλλογής όλων των, προς έκθεση, αντικειμένων λέγεται ότι έχει βοηθήσει πολύ τους ειδικούς ανάλογων εκθέσεων αλλά και τους αρχαιολόγους να κατανοήσουν τη σχέση ανταλλαγής αγαθών και τρόπου ζωής –κατά την αρχαιότητα- μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σε μία περιοχή με έντονες διαμάχες –ακόμα και σήμερα- σχετικά με πολιτικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά προβλήματα που ανακύπτουν μονίμως, πολλά από τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά, στα τεφτέρια των μελετητών διατηρούν…

Η θρησκεία είναι παραμύθι...???