# #

30 Νοε 2013

Χάνουμε λίπος τρώγοντας... μαύρη σοκολάτα;

Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal Nutrition συμμετείχαν 1458 νεαρά άτομα ηλικίας πάνω από 17 ετών. Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν τις διατροφικές τους συνήθεις για 2 ημέρες (όχι συνεχείς) και έπειτα λήφθηκε υπόψη και το βάρος, το ύψος, ο δείκτης σωματικής μάζας, η περιφέρεια μέσης αλλά και τα επίπεδα λίπους που διέθεταν. Το συμπέρασμα: όσοι κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά!

Τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα θυμίζουν εκείνα μις έρευνας του 2012 που υποστήριζαν πως οι ενήλικες που κατανάλωναν σοκολάτα 2 φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας, σε σχέση με εκείνους που απείχαν από τη σοκολάτα.

Βέβαια, οι ερευνητές της πρόσφατης έρευνας δεν αναλύουν το γιατί όσοι καταναλώνουν σοκολάτα έχουν πιο λεπτή μέση και κοιλιά. Αντίθετα, οι ερευνητές του 2012 είχαν καταλήξει πως το θαυματουργό συστατικό της σοκολάτας είναι τα αντιοξειδωτικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του μεταβολισμού.

Φυσικά, το κλειδί είναι η...

Ήταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν Γιουγκοσλαβία…



Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1943 όταν το αντιφασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας (Antifašističko Vijeće Narodnog Oslobođenja Jugoslavije) συνεδρίασε στην πόλη Jajce της Βοσνίας, με επικεφαλείς τους παρτιζάνους του Τίτο. 

Εκεί θεσπίστηκε ένα πολιτικό πρόγραμμα που ανάμεσα στ' άλλα προέβλεπε και τη συγκρότηση ενός γιουγκοσλαβικού κράτους, που θα έπαιρνε τελικά τη..

Μη φοβάσαι γιαγιά...!!!

Το τίμημα του Νότη.....



Τέλος.....
Μόνο "Νότης" στις διαδηλώσεις.....

Θα πληρώσουμε όλα τα χρωστούμενα του ΠΑΣΟΚ και τα φέσια του ΙΣΤΑΜΕ..εμείς από τον κρατικό προϋπολογισμό

Θα πληρώσουμε τα φέσια του ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ ..με χρήματα του Ελληνικού λαού..


Ο Βενιζέλος επέλεξε..εντελώς τυχαία... ως χώρο στέγασης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης..τα πρώην γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ..

Σας θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Φεβρουάριο είδαν το φως δημοσιότητας άρθρα που ανέφεραν ότι...
Το ΙΣΤΑΜΕ, στο ΔΣ του οποίου συμμετείχε μέχρι πρόσφατα ο αδερφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος, χρωστάει 5 ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4 και άλλους τόσους μήνες τους μισθούς των υπαλλήλων.
Ο ιδιοκτήτης του οικήματος έστειλε ...

Πουλάνε διαμερίσματα μέχρι και με 5.000 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πωλητήρια-σοκ με διαμερίσματα κάτω από 5.000 ευρώ

Δραματικές επιπτώσεις στην περιουσία των Ελλήνων προκαλεί, τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη βουτιά στις αξίες των ακινήτων. Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικοί χώροι που είχαν αγοραστεί πριν από μερικά χρόνια με τους κόπους μιας ζωής, σήμερα έχουν απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Ειδικά σε περιοχές του κέντρου, υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές οι οποίες μοιάζουν με «νεκροταφεία» διαμερισμάτων. Πολυκατοικίες έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί ή στην καλύτερη περίπτωση από τα συνολικά 20-30 διαμερίσματα να κατοικείται το 10%.

Τα πωλητήρια έχουν πολλαπλασιαστεί με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν ακόμη και σε τιμές που προκαλούν σοκ.
Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, έχει «σπάσει» και το όριο των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός σπιτιού και αυξάνονται οι αγγελίες για πωλήσεις ακόμη και κάτω από...

Θυμάστε την αγγελία για καμαριέρα έναντι φαγητού; Του Θ.Τζήμερου ήταν...

Ο Θάνος Τζήμερος αναρωτιέται γιατί δεν αφήνει το κράτος να δουλεύουν άνθρωποι και να πληρώνονται μόνο με ένα πιάτο φαγητό .

Πριν λίγες μέρες έγινε ευρέως γνωστό για την ύπαρξη αγγελίας ξενοδοχείου όπου ζητάει εργαζόμενους με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό. 

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μάλιστα λέει πως στη χαμηλή σεζόν, όταν δεν έχουν δουλειά τα ξενοδοχεία, είναι πολλοί που παίρνουν εθελοντές για να φυλάνε τους χώρους. 

Ουσιαστικά τους φιλοξενούμε για να προσέχουν το ξενοδοχείο.
Θα έγραφα 'φύλακας', αλλά τότε θα έπαιρναν μόνο..

Ο Μάρξ για το δημόσιο χρέος....Η υπερφορολόγηση δεν είναι επεισόδιο, αλλά μάλλον αρχή.





«Το σύστημα της δημόσιας πίστης, δηλ. των κρατικών χρεών, που τις αρχές του, τις ανακαλύπτουμε κιόλας στο μεσαίωνα στη Γένουα και στη Βενετία, διαδόθηκε σ’ όλη την Ευρώπη στη διάρκεια της περιόδου της μανιφακτούρας. 
Το αποικιακό σύστημα με το θαλάσσιο εμπόριό του και με τους εμπορικούς του πολέμους τού χρησίμευσε σαν θερμοκήπιο. Έτσι στέριωσε πρώτα στην Ολλανδία. Το δημόσιο χρέος, δηλ. το ξεπούλημα του κράτους –αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος– βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή. 
Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού, είναι το δημόσιο χρέος τους. 
Γιαυτό είναι πέρα για πέρα συνεπής η σύγχρονη θεωρία που λέει πως ένας λαός γίνεται τόσο πιο πλούσιος, όσο πιο βαθιά βουτιέται στα χρέη. Το δημόσιο χρέος γίνεται το credo [πιστεύω] του κεφαλαίου. Και από τη στιγμή που εμφανίζεται η χρέωση του δημοσίου, τη θέση του αμαρτήματος ενάντια στο άγιο πνεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει άφεση, την παίρνει η καταπάτηση της ...

Βολεύτηκε κι ο Πρωτόπαπας !!!!



Με 2,72% δάνεισε η Εθνική Τράπεζα τα ?450 εκατ. στην ισραηλινή Invel για την εξαγορά της θυγατρικής της Πανγαία, πρόεδρος του Δ.Σ. της οποίας είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.


Έλληνα καταθέτη, Έλληνα δανειολήπτη, Έλληνα επενδυτή, Έλληνα μικρομεσαίε επιχειρηματία, Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, Έλληνα κροίσε που ζεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, μπορείς να δανειστείς αυτή την περίοδο με επιτόκιο 2,72% από την Εθνική Τράπεζα για να αγοράσεις ακίνητα της ίδια της τράπεζας με εξασφαλισμένο μίσθωμα από την τράπεζα, η απόδοση του οποίου είναι 8,5%;

Αν δεν μπορείς να δανειστείς από την Εθνική με τους παραπάνω όρους, μήπως μπορείς να δανειστείς από οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα που διασώθηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Ποιες καταθέσεις δεν μπορεί να σας κατασχέσει η εφορία

Ποιες καταθέσεις δεν μπορεί να σας κατασχέσει η εφορία
«Δηλωσέ τον, να τον σώσεις», τον μισθό από τις κατασχέσεις για χρέη προς την εφορία, τις τράπεζες ή τους ιδιώτες.

Τα κουμάντα τους πρέπει να κάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, δηλώνοντας στις τράπεζες τους καταθετικούς λογαριασμούς με υπόλοιπα έως 2.000 ευρώ όπου πιστώνεται η σύνταξη,

Έχει υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που αδυνατεί να κατανοήσει....



Τρέφεται με τρεις κι εξήντα. Κι επειδή δε του φτάνουν,  χορταίνει με Έθνος και Θρησκεία. 

Το σύμπλεγμα κατωτερότητας που τον διακατέχει, το ξορκίζει με όσο αυταρχισμό και βία του επιτρέπει ο εντολοδόχος του. 

Αποτελεί τον ορισμό του δουλοπρεπή ανθρώπου καθώς το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να υπακούει σε διαταγές.


Μέσα από τη δουλειά του έχει απολέσει οποιαδήποτε κριτική ικανότητα, καθώς το μόνο που έχει σημασία είναι τι θα πει ο ανώτερός του. 

Πληρώνεται για να εξασφαλίζει την κυριαρχία της εκάστοτε Κυβέρνησης και των εκάστοτε συμφερόντων που οι Κυβερνήσεις εξυπηρετούν. 

Παρόλα αυτά δεν έχει σκεφτεί ποτέ του να..

8ος ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ....ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ....



































Και οι αθλητές με τις περισσότερες πιθανότητες για ...

VIDEO - «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή!»...Πολύ...γέλιο

Το εύχεται το 95% των πολιτών Βαγγέλη.... 
Α... και μη ξεχάσεις να πάρεις παρεούλα τον αντωνάκη και τα υπόλοιπα "καλά" παιδιά...







ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


Αυτός, μας παίρνει τα σπίτια!..


Ξυπόλυτος, μαχμουρλής, ξάπλα στις μαξιλάρες, ο Θεοχάρης παίζει – συν τοις άλλοις – και το κινητό του, οραματιζόμενος… αριστερούς φόρους!..

Θαυμάστε τον!.. Αυτός ο τύπος,

Το πολύ προσοδοφόρο το επάγγελμα του ..καραγκιόζη


Αρκετά ετεροχρονισμένο το γεγονός στο οποίο αναφέρεται  η εικόνα που παραθέτουμε και τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.  
Τα σχόλια που την συνοδεύουν δεν γράφονται.

Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε είναι μια δήλωση που είχε κάνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τον Μάη του 2006 με την ιδιότητα του υπουργού Ναυτιλίας που  είχε πει σε δημοσιογράφους:

Άνθιμος: «Τα ζώα τέτοια πράγματα δεν κάνουν»

11 πράγματα που δεν κάνουν τα ζώα 
- αλλά ίσως τα κάνει ο Άνθιμος

Πριν από την εισαγωγή από την κυβέρνηση της ρύθμισης για την επέκταση και στα ομόφυλα ζευγάρια της δυνατότητας σύναψης συμφώνου συμβίωσης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε τοποθετηθεί κατά της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στον ΣΚΑΙ ότι πρόκειται για πρόκληση απέναντι στον Θεό, την πίστη και την παράδοση. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «νομιμοποίηση επαίσχυντων πράξεων, που αλλοιώνουν την ζωή των ανθρώπων». «Είναι πράγματα έξω από τη φύση, πως θα τα δεχτούμε; Είναι παρέμβαση στη φυσική ζωή των ανθρώπων. Δηλαδή τι; Θα παντρεύονται αγόρια με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια;» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως διαπιστώνει μια τάση διαφθοράς και... αφύσικης εκτροπής. «Τα ζώα, τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν. Αν τα κάνουμε εμείς θα είμαστε χειρότεροι από τα ζώα» κατέληξε ο κ. Άνθιμος.
 Η 100% βεβαιότητα του Μητροπολίτη πως τέτοια πράγματα δεν γίνονται στη φύση (παρ' ό,τι είναι γνωστό το αντίθετο) με οδηγεί στην ανάγκη να φτιάξω μια σατιρική λίστα και με άλλα πράγματα που δεν τα κάνουν τα ζώα, ώστε να σταματήσουν επιτέλους να τα κάνουν οι άνθρωποι της..

Πακτωλός χρημάτων στους μεγαλοεργολάβους, τεράστιες αυξήσεις στα διόδια

 
Πριμοδότηση των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων με 1,8 δισ. ευρώ
 
 
Παροχή νέων «πακέτων» πολλών δισ. ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους, τεράστιες αυξήσεις στα διόδια και παραχώρηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου από τα έσοδα στους μεγαλοεργολάβους και τις τράπεζες, προβλέπουν οι νέες συμβάσεις επανέναρξης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες, που κατατέθηκαν χτες στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών.
 
«Ξεκινούν τα έργα σημαίνει ξεκινάει η Ελλάδα για την ανάπτυξη» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι θα...

Το εμπόδιο της Βόρειας Ευρώπης στην Παγκόσμια Οικονομία.




Τα τελευταία χρόνια, τα πλεονάσματα τρεχουσών συναλλαγών της Κίνας –τα οποία αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 220 εκατ. δολάρια ετησίως από το 2000- έχουν προσελκύσει έντονη κριτική από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Αλλά, τα παρομοίου μεγέθους πλεονάσματα της Γερμανίας –τα οποία κατά μέσο όρο αντιστοιχούν σε 170 εκατ. δολάρια από την εισαγωγή του ευρώ το 1999- έχουν αποφύγει κάθε κριτική, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.
 Η διαφορά, όπως υποστηρίζεται, είναι η νομισματική ένωση. 
Εφόσον η ευρωζώνη στο σύνολό της ήταν σχετικά ισορροπημένη, τα πλεονάσματα της Γερμανίας θεωρούνταν άνευ σημασίας, με τον ίδιο τρόπο που θεωρούνται άνευ σημασίας τα πλεονάσματα του Τέξας στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, τα κινεζικά πλεονάσματα έχουν θεωρηθεί ως αιτία των παγκοσμίων ανισορροπιών. 

Το επιχείρημα αυτό είναι..

Ο υπ. Παιδείας βράβευσε αυτούς που απέλυσε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Την Παρασκευή 29/11 οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, έδωσαν δυναμικό παρόν μέσα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Με την μαζική τους συμμετοχή, κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τον εμπαιγμό του Υπουργού Παιδείας που δεν διστάζει περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, να ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει "τακτοποιήσει" ήδη 1300 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τελετής του Υπουργείο Παιδείας, για την απονομή αριστείων σε εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν σε καινοτόμες δράσεις, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψεύδη του Υπουργείου Παιδείας. 
Μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή,

29 Νοε 2013

Βούλγαρος Καθηγητής: «Κανείς κόπανος μετά απο 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την ελληνική καταγωγή του Αλέξανδρου»!

Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.

Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:

Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. 


Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;

Ντιμίτροφ: Ποτέ δεν αποκάλεσα ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. 


Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτές της ανοησίες.

Ερώτηση: Πως μπορείτε να καθορίσετε το ....

...«μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό»;

Ντιμίτροφ: Η απόφαση της Κομιντέρν το 1934 αναφέρει ότι βουλγαρικός λαός ζούσε στο βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας και συνέχιζε να ζει στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετά το 1944. 


Η ιδέα του ‘Μακεδονισμού’ ήταν του...

Χέρια λερωμένα από κιμωλία...!


Είμαι καθηγητής, βγάζω λίγα, αλλά είμαι ευτυχισμένος γιατί τα χέρια μου είναι...

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;...Kαι πόσα ακόμα θα βγουν στη φόρα υπουργάκο μου

Και μόκο οι Πρετεντέρηδες και το παπαγαλοσόι...

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;
Επένδυση-μαμούθ του πολυεκατομμυριούχου στον ισραηλινό κολοσσό φθηνών γενόσημων.

Ο κερδοσκόπος των αγορών, πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, είναι γνωστό ότι κατά καιρούς φέρεται να εξαπολύει -μέσω hedgefunds των οποίων ηγείται- επιθέσεις εναντίον νομισμάτων ή οικονομιών, δημιουργώντας συνθήκες αποσταθεροποίησης, με σκοπό να του αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι κατάφερε να κερδοσκοπήσει σε βάρος της Ελλάδας, ενώ το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρό του και η Κύπρος.
Το όνομα του μεγιστάνα εμφανίζεται, τώρα, στο προσκήνιο κατά περίεργη σύμπτωση με την υπόθεση της υγείας στην Ελλάδα και την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «φίλος» του ...

Κουίζ: ποιο ήταν το ανθελληνικότερο κράτος έβερ;


Στο σχολειό ένα απ’ τα δημοφιλέστερα παραμύθια που μας τάιζαν ήταν πως η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν "ελληνική" και πως οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες ήταν "Έλληνες"!
Τεράστια ψεύδη!
Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο μόνος Έλληνας Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ...

28 Νοε 2013

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΑΓΚΑΛΕ; ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΤΩΝ ΣΑΡΚΟΦΑΓΩΝ...ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

...

«Γίναμε για ακόμη μια φορά ρεζίλι”



Θλίψη και ντροπή προκαλεί η καταγγελία του δημάρχου της Σύμης ότι το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ από τους συγγενείς του αδικοχαμένου στις πλημμύρες της Ρόδου 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου για τη μεταφορά της σορού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ροδιακό Τύπο οι συγγενείς του 50χρονου από το Τρίκαλα, αναγνώρισαν τη σορό που εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια, μία άκρως οδυνηρή διαδικασία κατά την οποία η αδελφή του εκπαιδευτικού λιποθύμησε.
Μετά τον χαμό του αγαπημένου τους στην καταστροφή για την οποία έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, η οικογένεια αντιμετώπισε και την αναλγησία της Πολιτείας, καθώς υπάλληλος του προξενείου τους ζήτησε…

Προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης... Συμπαραταχθείτε, αφήστε διαφορές και αγκυλώσεις και κηρύξτε ΑΝΕΝΔΟΤΟ!

Η παραίνεση απευθύνεται προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

     Η κατάσταση έχει πιά ξεφύγει από τα όρια, και εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας, ενδεχομένως με άλλα ρούχα και έγχρωμες, θα ξαναδούμε πολύ σύντομα..

     Φτάνει πιά με τις διαμαρτυρίες μέσα στην Βουλή, και με τις ασκήσεις ''επί χάρτου''!
     Φτάνει με τους σχεδιασμούς τακτικής, με τις εξεταστικές επιτροπές, με τις επερωτήσεις και τις προτάσεις μομφής!
     Φτάνει με τις μονοήμερες απεργίες και τις ''κουτσές'' πορείες των συνδικάτων των εργατοπατέρων!

     Σε ένα κράτος που έχει αλωθεί η Δικαιοσύνη και έχει αδρανοποιηθεί η νομοθετική εξουσία,όλα αυτά είναι αδύνατον να λειτουργήσουν. Είναι ατελέσφορα!

     Ζητούν απ' τον λαό να πειθαρχήσει σε νόμους που παραγγέλνονται εκτός συνόρων, ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ!
     Απειλούν τους πολίτες με ποινές φυλάκισης, δήμευσης, διαπόμπευσης!

     Πρέπει να βγείτε μπροστά αρχηγοί της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης και να κηρύξετε ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ εναντίον αυτής της προδοσίας που συντελείται ανοικτά πλέον και θρασύτατα κατά της χώρας και του ελληνικού λαού!

     Να πάρετε το ...

Μα γιατί τόσος θόρυβος γύρω από το φάρμακο; ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ!


Μα γιατί τόσος θόρυβος γύρω από το φάρμακο; 
Η Ονδούρα τι σχέση έχει με το μικρό αντισυνταγματικό πραξικόπημα στη Βουλή; 

Και τα κανάλια γιατί να παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο και με το δάκρυ να τρέμει στο eyeliner για το δικαίωμα του λαού στο φτηνό φάρμακο; 

Μα γιατί τόσος θόρυβος γύρω από το φάρμακο; 

Γιατί είναι πολλά τα λεφτά, Άρη (αλλά όχι μόνο)! 
Η ΜΑΦΙΑ.


Η παγκόσμια αγορά φαρμάκων αντιπροσωπεύει περίπου 700 δισ. ευρώ. 

Το 50% της παγκόσμιας αγοράς ελέγχεται από 7 εταιρείες(«Big Pharma»):οι Bayer, GlaxoSmith-Kline (GSK), Merck, Novartis, Pfizer, Roche, Sanofi-Aventis- ελέγχουν το ήμισυ της αγοράς. Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην παρασκευή ενός φαρμάκου αποφέρει στα φαρμακοβιομηχανικά μονοπώλια περίπου 1.000 ευρώ.. 

28 Ιουνίου 2009. Ο πρόεδρος της Ονδούρας, μια χώρα η οποία εισάγει όλα τα φάρμακά της από τις «Big Pharma», Μανουέλ Σελάγια ανατρέπεται από πραξικόπημα. 

Ένα βασικό του λάθος: διαπραγματευόταν -μετά την είσοδο της Ονδούρας, τον Αύγουστο του 2008, στους κόλπους της ALBA (Μπολιβαριανή Συμμαχία των Λαών της Αμερικής)- μια εμπορική συμφωνία με την Αβάνα για την εισαγωγή κουβανέζικων φαρμάκων, μειώνοντας, έτσι, τα έξοδα των κρατικών νοσοκομείων. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. 

Είναι γεγονός ότι κυβέρνηση και υπουργός υγείας λειτουργούν σαν απλοί dealers των μονοπωλιακών φαρμακοβιομηχανιών. Ποια μπορεί να είναι η απάντηση; 

Νέο ξεκίνημα για τον ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς



Έκλεισε επιτυχημένα ένας κύκλος στον ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς και άνοιξε ένας νέος με την εκλογή του νέου ΔΣ...

Πρόεδρος στου νέου Δ.Σ. είναι ο..

Ετσι ήταν η αρχαία Αθήνα! Μη το χάσετε...



Ενα απίστευτο, σύχγρονο τεχνολογικό θαύμα. 
Η χρυσή Αθήνα του Περικλή του 5ου αιώνα και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, όπως δεν τα έχετε ξαναδεί ποτέ. 

14 καλλιτέχνες, γραφίστες και ειδικοί στα σχεδιαστικά προγράμματα, εργάστηκαν για πέντε εβδομάδες, ώστε να πετύχουν αυτό το..

Σήμερα κρίνεται η απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Τεράστιες διαστάσεις και κυρίως πολιτικές παίρνει η υπόθεση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει σε διαγώνισμα στο Κολλέγιο Αθηνών και σύμφωνα με καταγγελία δικιά της αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  η ίδια οδηγείται στην απόλυση για αυτόν τον λόγο.
Σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) το οποίο θα εξετάσει αν είναι νόμιμη η όχι η καταγγελία της σύμβασης της Εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα. Η συνεδρίαση είναι ιστορικής σημασίας
 
Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ "οι πιέσεις πολιτικών παραγόντων και επιχειρηματικών συμφερόντων για να εγκριθεί η καταγγελία σύμβασης είναι τεράστιες." και προσθέτει πως "σήμερα θα κριθεί εάν η πολιτεία εξακολουθεί να ασκεί εποπτικό ρόλο στην εκπαίδευση, ή ...

8 ψέματα του Γεωργιάδη


Στηριγμένο στο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αυγής" είναι το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεοπτική εκπομπή του Τράγκα.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα σε άρθρο της που το τιτλοφορεί τα 8 ψέματα του Γεωργιάδη αναφέρει:







1. Χωρίς φάρμακα το 28% των πολιτών, ενώ ο Γεωργιάδης λέει ότι τους καλύπτει όλους
2. Λέει ότι μειώνει την τιμή 6.000 φαρμάκων, ενώ μειώνει τις τιμές 17 δραστικών ουσιών
3. Μειώνει τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κατά 500 εκατ. μετακυλίοντας το κόστος στην τσέπη των...

«Όταν έρθει λοιπόν η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε».

γιαννακοπουλος βιανεξ


ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ;

Για «απροκάλυπτη πριμοδότηση συγκεκριμένων πολυεθνικών» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Δ. Γιαννακόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Όπως είπε ο κ. Γιαννακόπουλος, όποιο ποσό κάτω από τα 2,5 δισ. ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης θα επιφέρει τρομερές ελλείψεις

στην εγχώρια αγορά του φαρμάκου και κατακλυσμό της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.


«Ήδη σε διαγωνισμούς δημοσίων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας»,

Τα "δάκρυα" του Πρετεντέρη και της Τρέμη και η "αποστολή" του Mega (Βίντεο)

Ηταν απόλαυση να παρακολουθείς τα «δάκρυα» Πρετεντέρη και Τρέμης γιατί ο «ναός της δημοκρατίας» τους ευτελίζεται, παρουσιάζει «απερίγραπτο θέαμα» με «κακόγουστα προσωπικά σόου», να ντρέπονται για λογαριασμό των εθνοπατέρων.

Και όλα αυτά για την εικόνα που παρουσίασε ..

O πρώην υφ. Υγείας «αδειάζει» τον Άδωνι: Είναι σε παραλήρημα – Επικίνδυνη η τροπολογία για τα φάρμακα (BINTEO)

adonis-georgiadis
Με σκληρές δηλώσει επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο υπουργός Υγείας είναι σε “παραλήρημα” και “καλό θα είναι να προσέχει”.
“Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα και καλό θα είναι να προσέχει το τι θα κάνει και να έχει καλούς συμβούλους, γιατί θα μπουν σε περιπέτειες οι πολίτες, οικονομικές και ιατρικές”, είπε ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην τροπολογία για τα φάρμακα.
Μιλώντας στο κανάλι “Ε”, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι “το θέμα των φαρμάκων, των γενοσήμων, έτσι όπως έχει τεθεί χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη, είναι επικίνδυνο”.
Ο πρώην υφυπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι ..

27 Νοε 2013

Δεν υπάρχει διαπλοκή και σκάνδαλο τα είκοσι τελευταία χρόνια που να μην έχει μια αύρα Βενιζέλου.

Ο Παπανικολής ακόμα γέρνει;

Προχτές το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου συντάχθηκε αναφανδόν και σχεδόν λυρικώ τω τρόπω με τον μονίμως επικό Άδωνη: "Οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές του φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές", απεφάνθη. 
Απόλυτα ορατές - που πάει να πει ότι το πράγμα βγάζει μάτι, γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν φημίζεται και τόσο για την όρασή της όταν πρόκειται για φαινόμενα διαπλοκής.
Χτες, άλλο κακό. Ο Βενιζέλος κατήγγειλε "τον Τσίπρα και το επιτελείο του" ότι εξυπηρετούν συμφέροντα "που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και τη ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή". Αυτά αναφέρει το κείμενο-απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση για εξεταστική με αντικείμενο τα έργα και τις ημέρες του Βενιζέλου επί των ναυπηγείων και υπό τα υποβρύχια.
Πολλές οι αποκαλύψεις για ένα διήμερο - δεν είναι έτσι;

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ....ΦΑΡΜΑΚΑ !!!


Και στην περίπτωση των φαρμάκων, ισχύει η παλιά ρήση εκείνου του σοφού:  «Για την αντιμετώπιση της ασθένειας δεν αρκούν οι ιατρικές γνώσεις (σσ: πόσο μάλλον οι τσιρίδες…), απαιτείται και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άνθρωπο»... 

Εκτός από τον Γεωργιάδη, λοιπόν (αυτόν έκανε ο Σαμαράς υπουργό Υγείας) και τις κόντρες του με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις κατηγορίες για εκπροσώπηση συμφερόντων, υπάρχουν και τα φάρμακα, δηλαδή οι άνθρωποι που τα χρειάζονται. 

Για την ακρίβεια υπάρχει το φαρμάκι που ποτίζουν τον ελληνικό λαό, χρόνια τώρα,  οι αρμόδιοι να διασφαλίσουν το «δημόσιο και δωρεάν» (κατά την συνταγματική επιταγή) της υγειονομικής του περίθαλψης.

Ας δούμε πώς εξελίσσεται αυτό το «δημόσιο και δωρεάν» κακόγουστο ανέκδοτο, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2014:

Dealer της TEVA ο Αδωνις...???




Θα απολυθεί η εκπαιδευτικός που συνέλαβε τον γιο του Α. Σαμαρά να αντιγράφει;

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΥΣΔΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ;

Μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) την ερχόμενη Πέμπτη, 28/11. 
Εκεί, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, η εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ, το Συμβούλιο θα κρίνει, εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις για ευνόητους λόγους. Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να..