# #

25 Ιαν 2014

Αν είχαν χρόνο θα μας είχαν σκοτώσει όλους...

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos

Γιατί σώθηκατε μόνο οι άνδρες, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τους Abdol Sabur Azizi, EHsanula Sufi και Fada Mohumad Ahmadi για να πάρει την εξής απάντηση: "Ο Θεός μας έσωσε. Είδαν οι Έλληνες λιμενικοί τα Τουρκικά σκάφη και πανικοβλήθηκαν. Αν είχαν χρόνο θα μας είχαν σκοτώσει όλους". 


Τρεις από τους επιζώντες πρόσφυγες της νέας τραγωδίας στο Φαρμακονήσι μίλησαν σήμερα Σάββατο στο Σύνταγμα. Επανέλαβαν κάποια γεγονότα που διαβάσαμε και ακούσαμε μέσα από τα ΜΜΕ. Ωστόσο η αφήγηση ήταν διαφορετική γιατί δεν ήταν αποσπασματική και σκιαγραφούσε τόσο ανάγλυφα τα γεγονότα που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι συντελέστηκε έγκλημα με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Στο Σύνταγμα δίπλα μας όρθια και καθισμένα οκλαδόν παιδιά άκουγαν τις τραγικές μαρτυρίες. Είναι παιδιά που επέζησαν από ναυάγια στο..

Η ορθή προσέγγιση της θρησκείας των Ελλήνων



απλά δείτε το ! 
τι να ...

Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει!



My_Snowman_MeltedΗ Μαρία  κοιτάχτηκε στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της πριν κατέβει. Το έντονο  φως της ηλιόλουστης μέρας φώτιζε τις ρυτίδες στο πρόσωπό της δεν το είχε προσέξει, αλλά ο χρόνος άφησε τα σημάδια του στο πρόσωπο της. Γερνάω σκέφτηκε… πόσο θα ήθελε να αλλάξει , να γυρίσει το χρόνο τουλάχιστον δέκα χρόνια πίσω , να επέμβει στη φύση… 

Όχι  δε μπορούσε να συμβιβαστεί με την εικόνα του εαυτού της. Τα μπότοξ ή μια πλαστική προσώπου ήταν μια ιδανική λύση! Δεν την ενδιέφεραν τα χρήματα, δεν την ενδιέφερε αν θα ήταν επώδυνο… την ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα. Την ενδιέφερε  να βλέπει ότι οι φωτογραφίες του χτες είναι πανομοιότυπες με το σήμερα. Να πάγωνε το χρόνο… Να έμενε στο παρελθόν…

Ναι το είχε πάρει απόφαση θα έκανε ότι χρειαζόταν για να μη μεγαλώσει… Δε μπορούσε να δεχτεί ότι οι άνθρωποι αλλάζουν…

Φανταστικοί οι διωγμοί των χριστιανών


Σε λίγες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα βιβλία της χρονιάς, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει πλείστες συζητήσεις και διαμάχες στον αγγλοσαξωνικό και όχι μόνο ακαδημαϊκό κόσμο. 
Τίτλος του: 
Ο μύθος των διωγμών: 
Πώς οι Πρωτοχριστιανοί επινόησαν την ιστορία των μαρτύρων.
Συγγραφέας της ιστορικής μελέτης είναι η ακαδημαϊκός Καντίντα Μος, καθηγήτρια της Καινής Διαθήκης και της ιστορίας των πρωτοχριστιανικών χρόνων στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, η οποία υποστηρίζει ότι οι αφηγήσεις για τις δοκιμασίες των χριστιανών μαρτύρων, την εύρεση καταφυγίου στις κατακόμβες, τις μυστικές συναντήσεις τους και τη ρίψη τους στις αρένες με τα λιοντάρια, απόρροια της άρνησής τους να προδώσουν την πίστη τους, είναι όλες ψευδείς, αποκύημα της φαντασίας, επινοήματα με σκοπό την...

η «συγκυβέρνηση No Democracy -ΜΠΑΤΣΟΚ» ξεπέρασαν σε «εθνική μειοδοσία» ΑΚΟΜΑ και τον θλιβερό δικτάτορα Ιωαννίδη



Με μια ακόμα «ντροπολογία» η «συγκυβέρνηση No Democracy -ΜΠΑΤΣΟΚ» ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ανερυθρίαστα ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ υψίστης στρατηγικής σημασίας, όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ (δίκτυα υψηλής τάσης)!!!
Μέσα σε μόλις δυο παραγράφους της συγκεκριμένης ντροπολογίας καταργείται το άρθρο 34 του ν. 2773/99!
Οι  «άνθρωποι» ξεπέρασαν σε «εθνική μειοδοσία» ΑΚΟΜΑ και τον θλιβερό δικτάτορα Ιωαννίδη, ο οποίος για να διαφυλάξει την κούφια τενεκεδένια κενοδοξία του, κύλησε στο αίμα την Κύπρο μας και χάρισε το 1/3 της Μεγαλονήσου στους Τούρκους… Μπροστά τους ο Παπαδόπουλος φαντάζει δημοκράτης!!!!!! Ξεπέρασαν σε μειοδοσία και υποτέλεια ακόμα και τον ΓΑΠ και τον Παπάκ…

Και μπορεί η «συγκυβέρνηση No Democracy -ΜΠΑΤΣΟΚ», να έχει ξεπεράσει προ καιρού, κάθε ταμπού ηθικής συνείδησης, εθνικής ευαισθησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης και να υπηρετεί λυσσαλέα τις εντολές της παγκόσμιας τρομοκρατίας των κερδοσκόπων, αυτή την φορά όμως ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τον εαυτό τους, σε φασιστική νοοτροπία, ετσιθελισμό και γλοιώδη υποτέλεια σε παγκόσμια συμφέροντα που θέλουν να κατασπαράξουν την ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…
Με την συγκεκριμένη «ντροπολογία» η «συγκυβέρνηση No Democracy -ΜΠΑΤΣΟΚ» άνοιξε το δρόμο για την ...

Ο Άδωνις πούλαγε «κλεμμένα» βιβλία???

Ο Άδωνις πούλαγε «κλεμμένα» βιβλία!
«Ένοχος» ο υπουργός Υγείας για αντιγραφή και παραποίηση πνευματικού έργου.
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατάλογος των εκδόσεων Γεωργιάδη, που με τόση ζέση διαφήμιζε τόσα χρόνια ο υπουργός Υγείας και τώρα συνεχίζει στο πόδι του ο αδελφός του Λεωνίδας (ομολογουμένως όχι με την ίδια επιτυχία), περιέχει και συγγράμματα που είναι...

Σκηνές που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας από συγκλονιστική έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή!



Ο Χιλιανός φωτογράφος Francisco Negroni απαθανάτισε την έκρηξη του ηφαιστείου Cordón Caulle στη Χιλή, εντυπωσιάζοντας τους θεατές με τις εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες του.
Το ηφαίστειο εξερράγη ένα κρύο βράδυ του χειμώνα και οι σκηνές που ακολούθησαν θύμισαν χωρίς δυσκολία ταινία επιστημονικής φαντασίας και πανάκριβα ειδικά εφέ!
Ο ουρανός φωτίστηκε με ηλεκτρικές εκκενώσεις και αυτές οι αστραπές σε συνδυασμό με την έκρηξη του ηφαιστείου και τη λάβα δημιούργησαν μια απίθανη φωτογραφική συλλογή του Negroni, που παρουσιάζει ένα θέαμα που δύσκολα βλέπει κανείς.
Κάθε πλάνο είναι γεμάτο από ενέργεια και ενθουσιασμό και κάνει τους θεατές να αισθάνονται σαν να είναι μέρος αυτής της..

Για να δεις τι εστί....βερύκοκο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όποιος ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ νομιμοποιεί την κλοπή δημοσίου χρήματος»(γλυκό βιντεάκι)

Δριμεία κριτική με βαρύτατους χαρακτηρισμούς άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από την εκπομπή τηλεπώλησης βιβλίων του αδελφού του, Λεωνίδα. Ο κ. Γεωργιάδης εξεμάνη λόγω της δικαστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου του Μονάχου, στο οποίο αποδείχθηκαν οι μίζες της SIEMENS που, διά μέσου του Γιάννη Βαρθολομαίου και του Κώστα Γείτονα, ελάμβαναν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ…

Μάλιστα, σε κάτι που μοιάζει με κρίση αυτοκριτικής, ο κ. Γεωργιάδης προειδοποιεί τους ψηφοφόρους του εκλογικού σώματος ότι... 

Αμύγδαλο....Θεϊκός καρπός




Η αμυγδαλιά, Prunus amygdalus

Καρποφόρο δένδρο φυλλοβόλο της οικογένειας ροδιδών (Rosaceae). Το δένδρο αυτό, παρόλο το μικρό μέγεθος του καρπού του, αποτελεί σύμβολο Αναγέννησης, υγείας, ελπίδας, καλοτυχίας. 
Συμβολίζει ακόμα τον πλούτο, την ευμάρεια, τη σοφία, τη γονιμότητα αλλά και βίο ανθόσπαρτο. Γι’ αυτό και το αμύγδαλο προσφέρεται σε γάμους με μέλι ή ζάχαρη. Τα άνθη του εκπτύσσονται πριν από τα φύλλα, είναι εντυπωσιακά, λευκά με ευχάριστη οσμή και με πέταλα ελαφρά ρόδινα. 

Η αμυγδαλιά είναι ένα από τα...

Κυρία...Κυρία...Γιατί?


Τι δεν κατάλαβες...μπαμπά???

"Έλληνα"...είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.

Εις τον θάνατο του μαλάκα!

Εκεί καταντήσαμε.


Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν.
 
Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. 
Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. 
Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. 

Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι ...

Τσιγγάνικη...Επιστήμη

Έλα, ρε μπούλη του Βορρά.... Έλα, να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου....

70 χρόνια σε περίμενα....(Εξαιρετικό)


Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. 

Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. 

'Ελα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. 

Πάρε ρε,

Παράξενο...???

Πολιτικό(?) πρωινό ανεκδοτάκι...

Σε μια συνάντηση του Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Σαμαράς συστήνει τους υπουργούς του : 
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας κλπ 
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα : 
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας. 
Κρυφογελάει ο Σαμαράς . 
Γιατί γελάτε ,

Πού σαι ..Μάνα

Άσχημο πρωινό...???



Καλημέρα στους φίλους....

Aνεκδοτάκι.....άπαιχτο


Πάει ένας τύπος σε ένα μπαρ, και λέει στο μπάρμαν:

- Βάζεις στοίχημα 200 ευρώ ότι θα πετάξω αυτό το κέρμα θα χτυπήσει στο ταβάνι, στη λάμπα, θα σκάσει στη καράφλα αυτού εκεί του τύπου και θα΄μπει στο ποτήρι;
Σκέφτεται ο μπάρμαν και αφού του φάνηκε αδύνατο δέχτηκε.
Πετάει ο τύπος το κέρμα και τσουπ μπήκε στο ποτήρι όπως ακριβώς το περιέγραψε.
Άφωνος ο μπάρμαν του δίνει τα λεφτά.
Ύστερα από λίγο έρχεται πάλι ο τύπος και του ξαναλέει:
- Βάζεις 500 ευρώ στοίχημα ότι θα φτύσω το φιστίκι θα χτυπήσει στο καθρέφτη, θα σκάσει στο μπουκάλι με το ουίσκι, μετά στο πάτωμα και με ένα τακουνάκι θα το βάλω στο ποτό εκείνου του κύριου;
Σκέφτεται 5 λεπτά ο μπάρμαν και αποφασισμένος να πάρει πίσω τα λεφτά του δέχεται.
Φτύνει το φιστίκι ο τύπος και κάνει ότι ακριβώς είχε πει. Ο μπάρμαν τρελάθηκε και ήθελε κάπως να κερδίσει τα λεφτά του. Δε περνάνε 5 λεπτά και να σου πάλι ο τύπος.
- Βάζεις στοίχημα για 2000 ευρώ ότι θα κατουρήσω από 5 μέτρα μακριά και θα μπουν όλα στο ποτήρι μου χωρίς να χυθεί ούτε σταγόνα έξω;
Τι να κάνει ο μπάρμαν και θέλοντας τα λεφτά του δέχεται.
Πάει πίσω ο τύπος αρχίζει να κατουράει αλλά μόνο το ποτήρι δε πετυχαίνει. Κάνει το μπαρ που***να γεμίζει το μπάρμαν κάτουρα αλλά αυτός γελάει συνέχεια για την εκδίκηση που παίρνει και τα λεφτά που κερδίζει.
Αφού τελειώνει ο τύπος και έχοντας γεμίσει το μπαρ κάτουρα πλησιάζει ατάραχος και του δίνει τα λεφτά.
Τα παίρνει ο μπάρμαν όλο χαρά και του λέει απορημένος:
- Μα καλά εσύ μόλις έχασες τόσα λεφτά και δε σε νοιάζει καθόλου;

Το πείραμα που έλυσε το πρόβλημα της φτώχειας

– Πέτυχε, αλλά δεν εφαρμόστηκε 


2




Φανταστείτε μία πόλη στης οποίας τους κατοίκους η κυβέρνηση θα πρόσφερε σταθερό εισόδημα διαβίωσης, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν και τι έκαναν. Αυτό ακριβώς συνέβη πειραματικά, για μία χρονική περίοδο 4 ετών κατά τη δεκαετία του 1970, στον Καναδά, όταν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να διασφαλίσουν ένα εγγυημένο μίνιμουμ εισόδημα στις φτωχότερες οικογένειες της πόλης Ντοφίν της Μανιτόμπα.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τα αποτελέσματα του πειράματος στη μικρή πόλη αγροτών, καθώς η καναδική κυβέρνηση για άγνωστους λόγους προτίμησε να μη δημοσιοποιήσει τα πορίσματα.
Έπειτα, όμως, από πενταετή έρευνα και επίμονο αγώνα, η καθηγήτρια και κοινωνική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα, Έβελιν Φόρτζετ, κατάφερε το 2009 να βρει πρόσβαση στα σχετικά αρχεία. Και αυτό που εξήγαγε ως συμπέρασμα ήταν ότι το εν λόγω πειραματικό πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας.

Σε αντίθεση με ...

24 Ιαν 2014

Ο "ευσεβής" Λωτ και οι ....σεμνές κόρες του!!!

H αδικία στα (κοινωνικά) δίκτυα

Έχοντες και μη έχοντες

koinonika diktia
Είναι συνηθισμένο στις μέρες μας να μιλάμε για τις κοινωνικές ανισότητες, που φαίνεται να πηγάζουν από τη φυλή, το εισόδημα, το φύλο ή τη γεωγραφική θέση. Παρατηρούμε ότι όσοι έχουν καλύτερη εκπαίδευση απολαμβάνουν γενικά καλύτερη υγεία ή τους παρουσιάζονται περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες ότι οι λευκοί συχνά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με διάφορες μειονότητες* ότι το πού ζει κανείς επηρεάζει τις προοπτικές της ζωής του. 
Πολιτικοί, ακτιβιστές, φιλάνθρωποι και διανοούμενοι συχνά διαμαρτύρονται ότι δεν έχουμε όλοι ίση πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και ότι η πρόσβαση αυτή είναι συχνά προκλητικά άνιση. Με δυο λόγια, ζούμε σε μια ιεραρχική κοινωνία, και τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά μάς στρωματοποιούν και μας διαχωρίζουν.
Ωστόσο,

Δάσκαλε τα έμαθες τα νέα;

Οι βιομήχανοι έχουν παράπονα. 

Μην αρνείσαι την αξιολόγηση


Δεν ξέρω αν μάθατε τα νέα.
Οι βιομήχανοι, παραπονιούνται γιατί δεν βρίσκουν, λέει, εξειδικευμένο προσωπικό για να προσλάβουν. 
Προφανώς εννοούν, εξειδικευμένο προσωπικό με..

Ο Αριστοφάνης στις μέρες μας θα άλλαζε επάγγελμα (Εξαιρετικό)

 
Αν ζούσε στις μέρες μας ο Αριστοφάνης μάλλον θα άλλαζε σίγουρα επάγγελμα αφού δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί τη σάτιρα που κάνουν ορισμένοι από μόνοι τους με τα λεγόμενά τους που δεν μένει τίποτε άλλο να σατιρίσει κανείς.
Ας περάσουμε στο σατιρικό κουΐζ: «Βρείτε ποιος το είπε;».

“Teachers4Europe”...Οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πρακτικές της Ευρωπαϊκές Ένωσης και του ΟΟΣΑ, έξω από το σχολείο.

Όχι στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Teachers4Europe

 

             Οι μακροχρόνιες νεοφιλελεύθερες επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και αυτές των μνημονιακών κυβερνήσεων εντάσσονται απόλυτα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την εκπαίδευση και υλοποιούν τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, του ΠΟΕ, του GATS και των ευρωπαϊκών συνθηκών της Μπολώνια, της Πράγας κλπ. 
Η συμμόρφωση με αυτές σημαίνει:

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Τουλάχιστον προκλητικός είναι ο τρόπος που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο. Πρετεντεροχατζηαβάτηδες που σε κάθε εκδήλωση ακόμη και της ελάχιστης λεκτικής υπέρβασης απαιτούν εις τριπλούν οσφυοκαμψίες, δηλώσεις μετανοίας και καταδίκης της βίας, στην περίπτωση των διαδηλώσεων στο Κίεβο στάζουν κροκοδείλια δάκρυα για τις λαϊκές ελευθερίες.

Αλλά εκεί που σταματάει η πρόκληση και αρχίζει η εντεταλμένη υπηρεσία είναι η απόλυτη αποσιώπηση του πρωταγωνιστικού ρόλου που διεκδικεί στις διαδηλώσεις η νεοναζιστική Πανουκρανική Ένωση «Свобода».
Το κόμμα «Πανουκρανική Ένωση Σβομπόντα» («Всеукраїнське об’єднання «Свобода») προέρχεται από το...

Η υπερβολική δόση μαλ@κίας βλάπτει σοβαρά την οικονομία


Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι νέες εξοντωτικές ποινές της εφορίας σε περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει να υποβάλλει τη δήλωση του ΦΠΑ αλλά και για μια σειρά άλλων λόγων.

Σας παραθέτω τμήμα από ενημερωτικό σημείωμα λογιστικού γραφείου:

Η παρακράτηση φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ και δεν ισχύει πια το όριο των 300,00 ευρώ. Επίσης (προς το παρόν) η παρακράτηση του φόρου αποδίδεται... 

Ο καλός χριστιανός Σαμαράς


Δεν ξέρω αν ο Θεός με τον οποίο συνομιλεί ο Σαμαράς του επέτρεψε να πνίξει 9 παιδάκια στο Φαρμακονήσι, αλλά τα έπνιξε. 
Λίγες μέρες μετά το μοίρασμα πιστοποιητικών χριστιανικών φρονημάτων από την κυβέρνηση, η θάλασσα ξέβρασε πτώματα. Ο ανεκδιήγητος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε μάλιστα πως ο ...

Συμμετέχουμε και εμείς στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola

Πλήρωνε εσύ νεορωμιέ ραγιά.....

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Συνένοχος ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια!


ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΘΡΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΚΗΣ


“ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!”


Ένα άρθρο – καταπέλτης του Αργύρη Ντινόπουλου, φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές του σκανδάλου των υποβρυχίων και εμπλέκει τον σημερινό αναπληρωτή πρωθυπουργό αποδίδοντας του ευθύνες ανάλογες με του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου!


Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει πως την ίδια στιγμή που η Γερμανική δικαιοσύνη στοιχειοθετούσε τις μίζες, ο Ευ. Βενιζέλος… 

Οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν την αξιολόγηση (με τον τρόπο που προωθεί το...υπουργείο παιδείας τους)

Με όρους μαζικού κινήματος θα καταργήσουμε στην πράξη την προωθούμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών
 
Με όρους κινήματος σε ολόκληρη τη χώρα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατάφεραν να αποτρέψουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,  την πραγματοποίηση του συνόλου σχεδόν των σεμιναρίων για την επιμόρφωση των διευθυντών σχολικών μονάδων στην εφαρμογή της (αυτο)αξιολόγησης. 
Επίσης με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, στις στάσεις εργασίας που κηρύττουν οι σύλλογοι κατά περιοχή, ματαιώνονται και οι ενημερώσεις για την (αυτο)αξιολόγηση από τους σχολικούς συμβούλους προς τους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα με την υπογραφή μαζικά του κειμένου αντίθεσης στην αξιολόγηση, σφυρηλατείται το μέτωπο αντίστασης στην εφαρμογή της. Τώρα πλέον, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι συνάδελφοι,