# #

13 Φεβ 2010

χαλαρααααααα....

Τυχερο ψωμι.....Ο μεσαιωνας στο μεγαλειο του


Γνωρίζατε ότι υπάρχει ψωμί που φέρνει τύχη;
Καλά, αυτό δεν είναι τίποτε, θα πείτε, υπάρχουν ένα σωρό πράγματα στα οποία αποδίδουμε τύχη (γούρια).
Γνωρίζετε όμως ότι το συγκεκριμένο ψωμί είναι αγιασμένο και συνοδεύεται κι από…οδηγίες χρήσεως;

Είναι κάμποσα χρόνια τώρα, που κάποιοι πυροβολημένοι (δεν θα μπορούσα να τους αποκαλέσω απατεώνες, γιατί δεν αποκομίζουν, απ’ όσο γνωρίζω, οικονομικά οφέλη, τουλάχιστον άμεσα) χρησιμοποιούν την τακτική του αλυσιδωτού e-mail επί το εκκλησιαστικότερον. Με μια μικρή παραλλαγή: Δεν στέλνουν e-mails, αλλά μοιράζουν…προζύμι. Το προζύμι υποτίθεται ότι προέρχεται από ψωμί που το έφτιαξε με τα χεράκια του ο γέροντας Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης). Σε μια άλλη εκδοχή, το «ιερό» προζύμι προέρχεται από τα Ιεροσόλυμα (αγνώστου αρτοποιού δημιούργημα).

Όπως είπαμε όμως, αυτό το προζύμι, δεν είναι ένα…τυχαίο προζύμι. Έχει και οδηγίες χρήσεως, ή όπως θα λέγαμε στην γλώσσα της τεχνολογίας, συνοδεύεται κι από έγγραφο τεκμηρίωσης (documentation). Για να φέρει τύχη το ψωμί, θα πρέπει αφού ζυμωθεί, να χωριστεί σε τέσσερα (4) τεμάχια. Απ’ αυτά τα τεμάχια, ο ευσεβής πιστός, θα πρέπει να ψήσει μόνο το ένα και τα υπόλοιπα τρία «ιερά» ζυμάρια θα πρέπει να τα προωθήσει σε άλλους τρεις ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι με την σειρά τους θα πρέπει να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία κ.ο.κ.

Υπάρχει και μια λεπτομέρεια, πολύ σημαντική, στην οποία το χριστεπώνυμο πλήθος, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή. Το εγχειρίδιο παρασκευής τυχερού άρτου, διευκρινίζει ότι για την ζύμη του ψωμιού, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί «όχι αλεύρι ότι κι ότι, αλλά μόνο φαρίνα Γιώτης» (προσοχή λοιπόν εδώ μην γίνει κανέναν λάθος κι αντί για τύχη πλακώσει η γκαντεμιά).

Ίσως αρκετοί μειδιάσετε διαβάζοντας τα παραπάνω. Δεν είναι για γέλια όμως. Με κάτι τέτοιες δεισιδαιμονίες και προλήψεις, βουτήχτηκε ο κόσμος στο σκοτάδι και γεννήθηκε ο Μεσαίωνας και πόσο μάλλον, ο Μεσαίωνας του Βυζαντίου για το οποίο αρκετοί «Ρωμιοί» νιώθουν ιδιαίτερα υπερήφανοι.



Διαβάστε περισσότερα http://www.pare-dose.net/#ixzz0fRrZYIbL
ПΗΓΗ "ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ"

χα,,χα,,χα..κακο πουλι

Τι λενε οι βουλευτες μας???? Συμφωνουν?


Όποιος νικέται απο το χρήμα είναι αδύνατο να γίνει ποτέ δίκαιος
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Αποταμιευστε υπνο για......ωρα αναγκης.....λενε οι επιστημονες....Με τα νεα μετρα ...χρειαζομαστε περισσοτερες απο 24 ωρες τη μερα δουλειας..

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να «αποταμιεύει» ύπνο για να τον χρησιμοποιήσει κάποια δεδομένη στιγμή που θα τον έχει ανάγκη. Με απλά λόγια, καλό είναι όταν έχουμε τη δυνατότητα να κοιμόμαστε περισσότερες ώρες απ΄ όσο συνήθως, γιατί αυτές οι επιπλέον ώρες θα «αποθηκευθούν» με κάποιον τρόπο στον οργανισμό και αν χρειαστεί να μείνουμε ξάγρυπνοι δεν θα κουτουλάμε από τη νύστα. Επιστήμονες στο Στρατιωτικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed πραγματοποίησαν το εξής πείραμα. Τα μέλη μιας ομάδας ατόμων ακολούθησαν για μία εβδομάδα το κανονικό τους πρόγραμμα ύπνου, ενώ τα μέλη άλλης ομάδας είχαν τη δυνατότητα να κοιμούνται όσο ήθελαν. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες υπεβλήθησαν σε διαδικασία στέρησης ύπνου και διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας που είχε κοιμηθεί περισσότερο ήταν πιο ανθεκτικά στα συμπτώματα της έλλειψης ύπνου και τόσο η σωματική όσο και η πνευματική τους εγρήγορση ήταν πολύ πιο αυξημένη από εκείνη της άλλης ομάδας.

Επίσης, μετά το τέλος των πειραμάτων, όταν επετράπη στις δύο ομάδες να κοιμηθούν κανονικά, τα μέλη της ομάδας που είχε κοιμηθεί περισσότερο συνήλθαν ταχύτερα από τους άλλους.
πηγη "Βημα"

Επιστολη της ΟΛΜΕ στον υπουργο Οικονομικων....

Κύριε Υπουργέ,



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη περικοπή των επιδομάτων των εκπαιδευτικών. Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν στους προνομιούχους του Δημοσίου, δεδομένου ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές τους κυμαίνονται από 1.061,41 € (καθαρές αποδοχές άγαμου νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού) έως 1.628,85 € (καθαρές αποδοχές άγαμου εκπαιδευτικού με 35 χρόνια υπηρεσίας).



Αναγνωρίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας. Όμως, δεν είναι δυνατόν, γι’ άλλη μια φορά, να πληρώνουν την κρίση οι «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή οι μισθωτοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.



Εμείς λέμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και δη οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι πλέον ειλικρινείς φορολογούμενοι σε μια χώρα που η φοροδιαφυγή έχει γίνει «εθνικό άθλημα». Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ποτέ δεν πλήρωσαν σε αυτή την χώρα.



Επιπροσθέτως, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιμισθίου των εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό (Γερμανία και αλλού). Το επιμίσθιο δεν αποτελεί μισθό, αλλά βοήθημα, για να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι το αυξημένο κόστος ζωής στις χώρες που διαμένουν.



Επίσης, η ρύθμιση του αφορολογήτου ορίου με αποδείξεις καθίσταται προβληματική γι’ αυτή την ομάδα εργαζομένων, που εκ των πραγμάτων, αδυνατούν να συγκεντρώσουν αποδείξεις, αφού διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Η πρόσθεση του συνόλου των αποδοχών τους και του επιμισθίου, η ενιαία φορολόγηση του όλου ποσού και η αδυναμία συγκέντρωσης αποδείξεων από τους αποσπασμένους στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς, καθιστά τη φορολόγηση της συγκεκριμένης ομάδας ληστρική.



Εάν υλοποιηθεί αυτή η ρύθμιση θα καταγραφεί μαζικός επαναπατρισμός των συναδέλφων στην Ελλάδα, αφού η παραμονή τους εκεί θα καταστεί ασύμφορη. Επιπλέον, θα καταγραφεί αδιαφορία των υπηρετούντων στην Ελλάδα, για να αποσπαστούν στο εξωτερικό, με κίνδυνο να δεχθεί σοβαρό πλήγμα η εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού.

Εχε το νου σου ...στο παιδι.....υπαρχει ελπιδα...?

Μια εκπαιδευτική κρεατομηχανή;




Του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Η είδηση: Εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Διδασκόντων στο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής Χανίων, απέβαλαν οριστικά δεκατετράχρονη μαθήτρια, διότι μέσω του Facebook ομολόγησε πως «μισεί κι αυτή τη διευθύντριά της». Μια διευθύντρια που, σύμφωνα με πολλά παιδιά, «δίνει συνέχεια αποβολές».

Το σχόλιο: Το πώς λέγεται η κυρία δεν το γνωρίζουμε. Θα μ ενδιέφερε, όμως, να μάθω την ειδικότητά της, τι σπούδασε και επιβάλλει (αυτή, ας μη γελιόμαστε) την απομάκρυνση ενός παιδιού από το σχολείο διότι αυτό, το δεκατετράχρονο, δηλώνει πως τη μισεί. Ενώ αυτή; Το παιδί είπε πως νιώθει. Αυτή, η επιστήμονας, εκδήλωσε εμπράκτως το δικό της μίσος. Μήπως και ζήλεια;

Είναι διευθύντρια, άρα γυναίκα κάποιας ηλικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άραγε έχει επιλέξει μαθήματα παιδαγωγικής στο πανεπιστήμιο; Ίσως, αλλά αυτό ήταν τυπικό. Έχει περάσει από ψυχολόγο για να αναλάβει τη διεύθυνση ενός σχολείου; Όχι βέβαια. Το παιδί είναι βέβαιον ότι θα πάει σε ψυχολόγο, αυτήν και τους υποτακτικούς της μήπως πρέπει να τους δει ψυχίατρος;

Τι έκανε το κοριτσάκι; Είπε αυτό που όλοι, μα όλοι, λέγαμε από μέσα μας στα μαθητικά μας χρόνια για λίγους ή περισσότερους εκπαιδευτικούς. Ανθρώπους αυταρχικούς, που κυκλοφορούσαν με βίτσα στα χέρια, μοίραζαν αποβολές ή κάρφωναν στην ασφάλεια τους πιο ανήσυχους. Από δίπλα, βέβαια, οι άλλοι, οι Εκπαιδευτικοί που δικαιούνται τον τιμητικό τίτλο του Δασκάλου, δίνανε τον αγώνα τους, σε μια χώρα πλήρους αυταρχισμού και ασυδοσίας των εθνικοπαραφρόνων, για να σώζουν τα παιδιά από τα χειρότερα.

Αυτά πριν από την εθνοσωτήριο. Μετά, υποτίθεται πως το κίνημα των εκπαιδευτικών ανάγκασε την πολιτική ηγεσία να υιοθετήσει παιδαγωγικές πρακτικές και όχι στρατοπεδικές. Όμως, η κακώς -κάκιστα- εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη επέτρεπε και επιτρέπει σε άτομα προβληματικά, άτομα που νοσταλγούν τη βίτσα και τις άλλες απάνθρωπες μεθόδους, ή απλώς είναι ψυχικά διαταραγμένα, να βρίσκονται στα σχολεία και ενίοτε να τα διευθύνουν.

Θυμάμαι το σοκ που έπαθα όταν η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μη γράψουν για τη σύλληψη μαθητών για ναρκωτικά για να μπορέσουν οι γονείς τους να τα βοηθήσουν (την εποχή που για ένα τσιγαρλίκι έτρωγες και τρία χρόνια φυλακή ώστε να βγεις μετά πρεζόνι και μικρέμπορος). Τι είχε συμβεί; Ο διευθυντής του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης είχε καλέσει την ασφάλεια για να συλλάβει τα δεκαπεντάχρονα παιδιά! Το ότι ήταν θεολόγος και επέμενε μέχρι τέλους στην καταδίκη των μαθητών, ας συμβάλει στον προβληματισμό. Οι «κακοί μπάτσοι» σκέφτηκαν τα παιδιά και ο άνθρωπος του Θεού τα πετούσε στα σκουπίδια…

Το γεγονός που αποκαλύφθηκε στα Χανιά δεν είναι μοναδικό. Ακόμη κι εμείς, που φωνάζουμε για μισθούς αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς, για συνθήκες σχολείου και όχι φυλακής, σηκώνουμε τα χέρια. Όχι για την απερίγραπτη διευθύντρια. Για τους συναδέλφους της. Και τους άλλους, στην Εύβοια, που έδιωξαν το κοριτσάκι το οποίο είχαν βιάσει οι γόνοι των τοπικών προυχόντων. Και τόσους άλλους…

Η ΕΛΜΕ Χανίων τι κάνει, εκτός από δηλώσεις του τύπου «δεν έχουμε αρμοδιότητα»; Η τοπική κοινωνία; Μια «μάνα» κάρφωσε το κοριτσάκι! Η ΟΛΜΕ; Ο συνήγορος του παιδιού; Είναι δυνατόν να είναι η απόφαση τελεσίδικη και να μην μπορεί να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό; Το υπουργείο με την Ευρωπαία κ. Διαμαντοπούλου έχει άποψη;

Αν ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με διάλογο ένα παιδάκι, αλλά καταφεύγει στην πιο ακραία πρακτική (που δυστυχώς το κράτος την εμπιστεύεται σε άτομα ενδεχομένως συμπλεγματικά ή αδιάφορα), τότε είναι τουλάχιστον ανίκανος. Ακόμη και το πιο άτακτο και προβληματικό παιδί, είναι παιδί. Που ζήτησε και συγνώμη από την αφέντρα του σχολείου. Αυτή θα ζητήσει συγνώμη για την παιδαγωγική της ανεπάρκεια και την αντιεκπαιδευτική της πρακτική ή θα επαίρεται ότι έβαλε το παιδί στη θέση του και «το έκανε άνθρωπο»;

Αυτό το παιδί ποιος θα το στηρίξει, έστω για να κατευνάσει την οργή του (πραγματική ή απόρροια της εφηβικής φάσης του);


πηγη "Αυγη"

Μες στην καλη χαρα οι Βουλγαροι.....ποιος τη χαρη τους....χε..χε...χε...


Τα σενάρια που τοποθετούσαν τη Βουλγαρία να εντάσσονται στο αμερικανικό μπλοκ επιβεβαιώθηκαν σήμερα από τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουλγαρία, Τζαίημς Γουάρλικ. Το μεσημέρι ο αμερικανός διπλωμάτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για πληροφορίες εγκατάστασης αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων στη Βουλγαρία, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις να έχουν σύντομα, θετικό αποτέλεσμα. Συγχρόνως γνωστοποίησε πως και η Ρουμανία προχωράει στη διαδικασία εγκατάστασης αμερικανικών πυραύλων, δίχως να αναφέρει το όνομα της συγκεκριμένης χώρας.
Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «Φόκους» ο Τζαίημς Γουάρλικ δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στην κατάσταση των αρχικών διαπραγματεύσεων τόσο με τις χώρες της περιοχής, όσο και με τη Βουλγαρία. Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Βουλγαρία στην αντι-πυραυλική άμυνα εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα επιδείξει. Το ισχυρό αμερικανικό έλκηθρο όχι μόνον σέρνει, μία μετά την άλλη, τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλόκ στο δυτικό συνασπισμό, αλλά προσπαθεί να τις αντιπαρατάξει έναντι μιας δύναμης που επί μισό αιώνα αθρόα ακολουθούσαν

Ποιο ειναι το μικρο κομμα που τα πηρε απο τη Siemens?

Ποιο είναι το μικρό κόμμα που τα πήρε από τη Siemens;

Προσπάθησα να ανακαλύψω έστω και μια αράδα σε εφημερίδα. Έστω κι έναν λόγο στα δελτία ειδήσεων. Μια αποστροφή. Φευ! Οι προσπάθειες μου απέβησαν άκαρπες. Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, σε φιλική συζήτηση που είχα κατ’ ιδίαν με πολιτικό που συμμετέχει στην περιβόητη επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens με πληροφόρησε ότι όταν τέθηκε το ερώτημα στον κ. Τέλογλου «ποιο είναι το μικρό κόμμα που τα πήρε από τη Siemens», εκείνος με έναν μορφασμό απάντησε ότι όλα τα στοιχεία είναι μέσα στην δικογραφία και ότι αν τα δουν με προσοχή θα το ανακαλύψουν μόνοι τους. Πάντως, ο πολιτικός περίγυρος αντιλήφθηκε ότι ο δημοσιογράφος γνώριζε.

Δεν πιστεύω ότι από τέτοιους είδους εξεταστικές επιτροπές βγαίνει ποτέ ένα θετικό αποτέλεσμα. Ή βασικά το όποιο αποτέλεσμα. Άλλωστε, το λέει και η γνωστή ρήση «αν δεις ένα φίδι, μη φτιάχνεις μια επιτροπή που θα μελετά το ζήτημα των φιδιών, σκότωσε το φίδι…». Ο τρόπος με τον οποίο οι επιτροπές αυτές λειτουργούν είναι ευθύς εξαρχής λάθος. Και εξηγούμαι. Αν ο κ. Σαμαράς πίστευε πράγματι σε αυτό που διοχετεύεται στον Τύπο ως οξεία υπόδειξη στους συμμετέχοντες από πλευράς Νέας Δημοκρατίας να μην διστάσουν να φέρουν το οποιοδήποτε στοιχείο στο φως, θα είχε φροντίσει να διασφαλίσει κατ’ αρχήν την φερεγγυότητα των συμμετεχόντων και το αδιάβλητο των διαδικασιών. Προς θεού! Δεν λέω ότι όσοι μετέχουν, έχουν κάποια υστεροβουλία συγκάλυψης, αλλά ο τρόπος επιλογής τους δεν επιτρέπει εκ των προτέρων να αποδείξουν την εντιμότητά τους. Τι πιο ασφαλές και αδιάβλητο από την τυχαία επιλογή των συμμετεχόντων δια κλήρου; Με αυτόν τον τρόπο, η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο θα είναι , αλλά θα φαίνεται κιόλας τίμια, αφού δεν θα περνά από κανενός το μυαλό ότι η υπόδειξη του ενός ή του άλλου έγινε υπό το βάρος κάποιας άνωθεν εντολής για συγκάλυψη.

Το ψάρι, λέει ο λαός, βρωμάει από το κεφάλι. Όταν ο κ. Σαμαράς ομνύει στην εντιμότητα και ακεραιότητα του προκατόχου του, και προεξοφλεί μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα στοιχείο που να τον εμπλέκει με τα μαύρα ταμεία της Siemens , τότε τι ακριβώς περιμένουμε να βγει και από αυτήν την επιτροπή; Αφού το πόρισμα είναι προαποφασισμένο. Όχι σήμερα, αλλά από παλιά. Από τότε που η ελληνική δικαιοσύνη δεν τόλμησε να αγγίξει την επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο, κατά τον ίδιο τρόπο που τα μίντια αποφάσισαν χθες να μην πουν κουβέντα για το ζήτημα που άνοιξε με την κατάθεσή του στην επιτροπή ο δημοσιογράφος. Διότι τα πράγματα είναι προφανώς απλά: τα δύο μεγάλα κόμματα και ένα μικρό (φημολογείται μάλιστα ότι είναι και της κεντροδεξιάς) της περιόδου 93-96 τα άρπαξαν. Τα υπόλοιπα είναι κους κους για καφενείο.


Πετρος Τατουλης

Αγγιγματα......Το λιμανι των χαμενων ονειρων...





Αγγίγματα...












που πόθησες




που ένιωσες




που λάτρεψες




που μίσησες








στον λαιμό




στην πλάτη




στους γλουτούς




στις άκρες των δαχτύλων








απο τον εραστή




απο την μητέρα




απο ένα παιδικό χέρι




απο έναν άγνωστο








ερωτικά




αγχωμένα




απαλά




διεκδιτικά











που γεύτηκες




που ονειρεύτηκες




που έγιναν




που θα γίνουν








που πόνεσαν




που ερέθισαν




που δάκρυσαν




που έκαψαν








απρόσμενα




αμήχανα




θελητά




λυτρωτικά












Αγγίγματα...








που όπως και αν γίνουν








γεμίζουν ζωή

Τοσα σκανδαλα ολα αυτα τα χρονια....ξευτιλες ...


Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

Μας λατρευουν οι Ευρωπαιοι "φιλοι" μας.....

Καρφια στο φερετρο του πεθαμενου....



Επειδή πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σημαίνει νέο πακέτο μέτρων. Ισως, να μην καταλαβαίνουμε τις προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, ίσως να μην έχουμε νιώσει ακόμη στις τσέπες μας το βάρος της δημοσιονομικής επιτήρησης.
Ομως, αν τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σας «έτσουξαν» κάπως, τότε ετοιμαστείτε για πραγματική κόλαση.
Το σκέφτεται να προστάξει το ΔΝΤ στους Ελληνες;
1. Νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Απλά σας λέμε ότι από τα 100 ευρώ που πληρώνετε σήμερα για καύσιμα τα 57 ευρώ πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και τα υπόλοιπα είναι κέρδος, μεταφορικά κ.λπ. Μια νέα αύξηση, αντίστοιχη με την προχθεσινή θα έφερνε επιπλέον έσοδα πάνω από 1 δις αλλά θα πήγαινε την βενζίνη πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο παντού.
2. Κατάργηση του 14ου μισθού. Ολοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το μέγεθος της πίκρας.
3. Αύξηση του ΦΠΑ από το 19% στο 21% και από το 9% τρεις με τέσσερις μονάδες. Παίζει και το σενάριο για έναν και μοναδικό συντελεστή κοντά στο 15%. Αυτό σημαίνει μεγάλες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και μείωση στα πολυτελείας, αλλά ποιος νοιάζεται για πολυτέλειες τη σήμερον ημέρα;
4. Ραγδαία αύξηση των αντικειμενικών αξιών ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές και ταυτόχρονα όλες οι συναλλαγές να γίνονται με αυτές τις τιμές. Τα ταμεία θα γεμίσουν χρήμα, αλλά οι πολίτες θα αναστενάξουν.
5. Χαράτσι για νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, κι ας φωνάζει η Μπιρμπίλη για δημιουργία «πράσινου» ταμείου και πράσινα άλογα.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που σκέφτεται το ΔΝΤ. Καρφιά δηλαδή στο φέρετρο του πεθαμένου.....το κειμενο μας εστειλε ο Π.Κοντσες

ανδρικες συμβουλες.....

Γιατί οι άνδρες δεν δίνουν συμβουλές στις στήλες των περιοδικών



Αγαπητέ Γιώργο,

Ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις! Τις προάλλες, έφυγα για τη δουλειά μου αφήνοντας τον σύζυγό μου στο σπίτι να βλέπει τηλεόραση όπως συνήθως. Δεν είχα απομακρυνθεί πάνω από 500 μέτρα όταν το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει διακοπές και έσβησε. Το πάρκαρα στην άκρη και πήγα με τα πόδια πίσω στο σπίτι για να ζητήσω βοήθεια από τον σύζυγό μου.
Όταν μπήκα στο σπίτι δεν πίστευα στα μάτια μου! Τον βρήκα στην κρεβατοκάμαρά μας με την κόρη των γειτόνων μας. Εγώ είμαι 52, ο σύζυγός μου 54 και η κόρη των γειτόνων μας 22. Είμαστε χρόνια παντρεμένοι. Όταν άρχισα να τον ρωτάω, μου αποκάλυψε ότι έχει σχέση μαζί της τους τελευταίους 6 μήνες. Του είπα να διακόψει αλλιώς θα έφευγα. Είναι άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες και νιώθει άχρηστος και θλιμμένος. Τον αγαπώ πάρα πολύ, αλλά από τη μέρα που του έθεσα το τελεσίγραφο γίνεται όλο και πιο απόμακρος. Δε θέλει να πάει σε σύμβουλο γάμου και φοβάμαι ότι δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση. Μπορείς να με βοηθήσεις?
Μαρία





Απάντηση:


Αγαπητή Μαρία,

Όταν ένα αυτοκίνητο κάνει διακοπές και σβήνει μετά από τόσο μικρή απόσταση, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ξεκίνα ελέγχοντας αν υπάρχουν σκουπίδια στο σωληνάκι του καυσίμου. Αν είναι καθαρό, έλεγξε την πολλαπλή εισαγωγής και επίσης τα καλώδια της γείωσης. Αν τίποτε από αυτά δε σου λύνει το πρόβλημα, τότε μπορεί να είναι ελαττωματική η αντλία βενζίνης, δημιουργώντας χαμηλή παροχή πίεσης στα μπεκ ψεκασμού.
Ελπίζω να σε βοήθησα

Γιώργος

μας το εστειλε ο φιλος Π.Σταθοπουλος

Ο Μικης στην ΝΕΤ..τωρα


αυτη τη στιγμη η ΝΕΤ παρουσιαζει στην εκπομπη "ΤΑ ΑΚΡΑ" τον μεγαλο Μικη Θεοδωρακη. Παντα ενδιαφερων ο μεγαλος Ελληνας συνθετης και οχι μονο.

ΠΡΟΣΟΧΗ....παιδια χρειαζονται βοηθεια...

Προσοχή !!!
Παρακαλούμε όσους φίλους έχουν ομάδα αίματος Ο (και θετικό και αρνητικό) από την περιοχή της Αττικής , και θέλουν να βοηθήσουν τρία παιδάκια που χρειάζονται συνεχείς μεταγγίσεις , να προσέλθουν να δώσουν αίμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Επειδή η καταγωγή των παιδιών είναι από επαρχία και οι γονείς δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί το όνομα (για γνωστούς λόγους) η ομάδα μας σε συννενόηση με το νοσοκομείο , άνοιξε καρτέλλα με όνομα HELP CENTER , στο συγκεκριμένο νοσοκομείο όπου μπορείτε να δώσετε AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκεί το αίμα της συγκεκριμένης ομάδας.

Γι αυτό κάνουμε άμεση έκκληση σε όλους φίλους έχουν ομάδα αίματος Ο+ και Ο- και κατοικούν σην Αττική , να δώσουν αίμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία για την καρτέλλα HELP CENTER.Θα φτάσει εκεί που πρέπει άμεσα.

Laptop....2.000 ετων...ελληνικο φυσικα...


O Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το αρχαιότερο- αναλογικό- λάπτοπ, μπορεί πλέον να μετονομαστεί σε Μηχανισμό της Ηπείρου ή της Κέρκυρας ή του αρχαίου Βουθρωτού.
Γιατί μπορεί να πήρε το όνομά του από τον τόπο όπου βρέθηκε, γεννήθηκε όμως πολύ βορειότερα, ίσως στην αρχαία Δωδώνη, το αρχαίο Βουθρωτό ή την Κέρκυρα.
«Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο στον κόσμο αναλογικό υπολογιστή που κατασκευάστηκε πριν από 2.000 χρόνια και υπολόγιζε με απόλυτη ακρίβεια τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών, προέβλεπε εκλείψεις και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων (σ.σ.: στους οποίους οι νικητές αθλητές στεφανώνονταν) της εποχής», εξηγεί ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης, που εποπτεύει τη μοναδική στον κόσμο διδακτορική διατριβή για τον πολυσυζητημένο μηχανισμό, η οποία εκπονείται με ειδική υποτροφία του ΑΠΘ.
Προσδιόριζε δε, όπως φαίνεται, ιδιαιτέρως την εποχή τέλεσης των στεφανιτών αγώνων στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Από τότε που βρέθηκε από σφουγγαράδες σε όρμο των Αντικυθήρων, πριν από 108 χρόνια, κάποιοι μελετητές είχαν εικάσει πως ο μηχανισμός προερχόταν από τη Ρόδο και Ρόδιους τεχνίτες της εποχής- σχεδόν έναν αιώνα πριν από τη γέννηση του Χριστού.


Άλλοι, πως προερχόταν από την Αθήνα και απλώς χάθηκε στον δρόμο για τα Κύθηρα...
Η επιχείρηση αποκρυπτογράφησης του μυστηριώδους μηχανισμού των Αντικυθήρων, του οποίου η «καταγωγή» τοποθετείται με βάση τα νέα στοιχεία μεταξύ Κέρκυρας- Δωδώνης- Βουθρωτού, θα συνεχιστεί «επ΄ άπειρον και θα εξάγονται άπειρα συμπεράσματα», όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Γιάννης Σειραδάκης.

Η διδακτορική εργασία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο και μέχρι σήμερα προχώρησε στην εξαγωγή του βασικού συμπεράσματος για την προέλευση, αλλά και την τεχνική που ακολουθήθηκε στη δημιουργία του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη, αλλά και το μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της διδακτορικής εργασίας Στέλλα Δρούγου, καθηγήτριας Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, οι στεφανίτες αγώνες αναγράφονται στην κυκλική κλίμακα του μηχανισμού- οι πιο γνωστοί ήταν τα Ίσθμια, οι Ολυμπιακοί, τα Πύθια και τα Νέμεα- αλλά προστίθενται και αυτοί της Δωδώνης, με την ονομασία της περιοχής και της εποχής, Νάια ή Νάα.

Στην πίσω πλευρά των σπειρών του μηχανισμού, στον λεγόμενο «κύκλο του Μέτωνα», αναγράφονται οι συνοδικοί μήνες με 235 υποδιαιρέσεις και σε κάθε υποδιαίρεση αναγράφεται το όνομα κάθε μήνα (Αγριάνιος, Ευκλείος κ.ά.- με αντιστοιχίες στις σημερινές ονομασίες των μηνών). Οι ονομασίες των μηνών, όπως αυτές αναγράφονται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, δεν παραπέμπουν σε ονομασίες «νοτίων» πόλεων (Αθήνα, Ρόδος, Έφεσος, Πέργαμος κ.ά.), αλλά μόνο σε αντίστοιχες της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Εξάλλου, το σημείο όπου παραπέμπουν οι πλανήτες, με βάση την τοποθέτησή τους στον μηχανισμό, είναι νότια ή ανατολικά. Καθώς οι εν λόγω πλανήτες τότε ήταν ορατοί μόνο από το γεωγραφικό πλάτος που περικλείει τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σύμφωνα δε με τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης του «αρχαιότερου υπολογιστή», όπως χαρακτηρίστηκε ο μηχανισμός, στην κατασκευή των σπειρών του δεν χρησιμοποιήθηκε η γνωστή τότε «τέλεια» μέθοδος του μαθηματικού Αρχιμήδη (η ακτίνα της σπείρας είναι αντίστοιχη με τη γωνία περιστροφής της), αλλά η απλούστερη και λιγότερο ακριβής μέθοδος των ημικυκλίων.

Ο Μπορις Ταντιτς αναγνωριζει τα εγκληματα πολεμου...


Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς δήλωσε: « Ζητώ συγγνώμη απο τους πολίτες της Κροατίας, Βόσνιας αλλά και από τους αλβανούς για τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος τους στο όνομα της Σερβίας απο κάποια μέλη του σερβικού λαού. Το κάνω αυτό διότι είμαστε πριν τις θρησκευτικές μας γιορτές και πρέπει να ζητήσουμε ο ένας συγγνώμη απο τον άλλον, για εγκλήματα που έχουν γίνει στο παρελθόν. Θα ήμουν ευτυχισμένος εάν μια τέτοια συγγνώμη απευθυνόταν κάποτε και στον σέρβικο λαό.»
Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος Τάντιτς ζητά συγγνώμη για εγκλήματα που έχουν γίνει απο τους σέρβους. Την πρώτη φορά είχε ζητήσει συγγνώμη απο τους αλβανούς πριν ένα χρόνο στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

То ККЕ ""παλευει"" για τα εθνικα θεματα....?????

Του Ευριπίδη Μπίλλητ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ




Πάει και το ΚΚΕ.
Δυστυχώς μολύνθηκε σε πλέον προχωρημένη μορφή από τον ιό της παγκοσμιοποίησης και της διάλυσης του ελληνισμού. Κρίμα γιατί έως τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι στα εθνικά θέματα ήταν μάλλον σωστό.

Φαίνεται όμως ότι το ΚΚΕ προπορεύεται όλων των άλλων κομμάτων (μάλλον αντιπαλεύει με τον ΣΥΡΙΖΑ) για τη δημιουργία της Αφγανοπακιστανοκουρδοαλβανοαραβοτουρκικης Συνομοσπονίας του Ελλαδιστάν.

Έτσι, ενώ στην ελληνική έκδοση της ανακοίνωσης του για την απεργία του ΠΑΜΕ είναι η άρνηση των μισθωτών να πληρώσουν την κρίση των τραπεζιτών και των αφεντικών (και δεν κάνουν λόγο για μετανάστες http://www.edupame.gr/ , http://www.pamehellas.gr/main.php),
στην αγγλική έκδοση της ανακοίνωσης για την απεργία,

Το ΚΚΕ ζητεί:

1. Νομιμοποίηση όλων των (Λαθρο)μεταναστών (legalization of all immigrants who live and work in Greece

2. Διδασκαλία των παιδιών των (Λαθρο) μεταναστών της γλώσσας, της ιστορίας, των ηθών και των εθίμων της πατρίδας τους από την ελληνική πολιτεία (δηλαδή όχι αφομοίωση αλλά δημιουργία γκέτο)

3. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ FRONTEX ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ!! (Takes measures to strengthen Frontex and the mechanisms of immigrant΄s deportation and intimidation)

4. Κατηγορεί την Ελλάδα για τρομοκρατία και απελάσεις (δηλαδή την εφαρμογή του νόμου -όσον αφορά στις απελάσεις) κατά των (ΛΑΘΡΟ) μεταναστών που στερούνται των απαιτούμενων εγγράφων ή πιστοποιητικών. (Τo stop the terrorist operations and deportations of the undocumented immigrants)

5. Απ΄ ότι φαίνεται όμως και στην αγγλική εκδοχή -που οι περισσότεροι Έλληνες μπορούν να διαβάσουν- δεν τα είπαν όλα! Φαίνεται ότι στη βουλγαρική εκδοχή αν ρίξουμε μια ματιά βρίσκουμε την λέξη ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!

Είναι σαφές ότι αν όλα αυτά τα έγραφαν στην ελληνική εκδοχή, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους έπαιρναν με τις πέτρες!

Πηγη "Newstrap"

12 Φεβ 2010

Πονηρα παιχνιδακια απο τους "καλους"μας γειτονες

Τη βούληση των χωρών τους να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους εξέφρασαν, χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών Αλβανίας και πΓΔΜ Ιλίρ Μέτα και Αντόνιο Μιλοσόσκι.
Η συνεργασία σε πρώτη φάση αφορά την υλοποίηση των έργων που αφορούν τον Οδικό Άξονα 8.
Λίγες ημέρες μετά τη ακύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης των χωρικών υδάτων με τη Ελλάδα η Αλβανία στρέφεται σε «συμμαχίες» με τις λοιπές χώρες της περιοχής και την Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει τη θέσης της στα Δυτικά Βαλκάνια.

Την πολιτική αυτή ακολουθεί, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη προτείνει τον γνωστό «οδικό χάρτη 2014» για ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας των μεταξύ τους επαφών, ο κ. Μέτα αναφέρθηκε στις καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της πΓΔΜ, τονίζοντας ότι «και οι δύο χώρες είναι πρόθυμες να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας».
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, καθώς και ενός πρωτοκόλλου μεταξύ της Διεύθυνσης Διπλωματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ και της Διπλωματικής Ακαδημίας του αλβανικού ΥΠ.ΕΞ. αποτελούν απόδειξη ότι Τίρανα και Σκόπια επιθυμούν να ενισχύσουν τις διπλωματικές διαβουλεύσεις, σε διάφορα ζητήματα.

Ο Ιλίρ Μέτα συνεχάρη τους πολίτες της πΓΔΜ για την απελευθέρωση του καθεστώτος έκδοσης βίζας σε ό,τι αφορά τα ταξίδια τους στη ζώνη του Σένγκεν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η Αλβανία, έως το τέλος του χρόνου, θα κατορθώσει να κατακτήσει τα ίδια προνόμια.
Ο κ. Μέτα έκανε αναφορά και στη Συμφωνία της Οχρίδας, λέγοντας ότι προωθεί την ειρηνική και αρμονική ανάπτυξη της κοινωνίας και χαιρέτισε την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ της πΓΔΜ και του Κοσόβου και της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντ. Μιλόσοσκι, δήλωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να στηρίξει τη διαδικασία απελευθέρωσης του καθεστώτος βίζας και για τους Αλβανούς πολίτες, καθώς και την πορεία των Τιράνων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και ότι η χώρα του και η Αλβανία είναι δύο γειτονικές και φιλικές χώρες που έχουν κοινές προκλήσεις και φιλοδοξίες. Τόνισε, επίσης, ότι οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις και εργάζονται με προσήλωση, σε όλους τους τομείς, για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, μελλοντικά.
Σε ότι αφορά την ευρωατλαντική προοπτική, ο κ. Μιλόσοσκι υπογράμμισε ότι η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ συνέβαλε στην εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή. Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ σημείωσε ακόμη ότι η συνεργασία μεταξύ Τιράνων και Σκοπίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να καταστεί «μοντέλο μιας πολυεθνοτικής και λειτουργικής δημοκρατίας».

για τους κουτσομποληδες.....


Αισχρόν τά οθνεία πολυπραγμονέοντα αγνοείν τά οικήια.

Είναι αισχρό να ασχολείται κανείς με τα ξένα πράγματα και να αγνοεί τα δικά του.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.....ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ





ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 2010




ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 13-2-2010

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΜΠΟΕΜ"

ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ & ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 14-2-2010

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00


ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΚΑΨΙΜΟ ΚΕΔΡΩΝ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ-ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΚΡΑΣΙ-ΨΗΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 15-2-2010

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11:00


ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 15:00


ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ)


ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932.809625

Επιστολη του Μικη Θεοδωρακη στον προεδρο της κυπριακης βουλης

Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου», αναφέρει ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν.

Μέσω της επιστολής του ο κ. Θεοδωράκης ευχαριστεί τη Βουλή της Κύπρου για τη διοργάνωση την ερχόμενη βδομάδα ειδικής εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο και την προσφορά του.

Στην επιστολή του ο μουσικοσυνθέτης τονίζει ότι βρίσκεται νοερά καθημερινά στο πλευρό της Κύπρου, σημειώνοντας: «πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Πιστεύω ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων».

«Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα», προσθέτει και καταλήγει: «Γι' αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι-χέρι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληρονόμησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα… Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


--------------------------------------------------------------------------------

Κριση πανικου απο ....ταινια

Ανθρωποι που παρακολούθησαν την ταινία «Paranormal Activity», στην Ιταλία, παρουσίασαν κρίσεις πανικού και, τώρα, κοινή γνώμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζητούν να κριθεί το φιλμ ακατάλληλο για ηλικίες κάτω των 18 ετών.

Η ταινία άρχισε να προβάλλεται το περασμένο Σαββατοκύριακο, χωρίς κάποιο περιορισμό, παρ' όλο που στη Βρετανία κρίθηκε ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών και στις ΗΠΑ ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17.

Το φιλμ, που μοιάζει με ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ, κινηματογραφήθηκε από το σκηνοθέτη Ορεν Πέλι, στο σπίτι του, με τη χρήση μόνο μίας βιντεοκάμερας. Η ταινία καταγράφει τις προσπάθειες ενός ζευγαριού να αντιμετωπίσει τα μεταφυσικά φαινόμενα που εκτυλίσσονται στο σπίτι

θυσιες...θυσιες..στα δελτια ειδησεων χροοοοοοονια και ζαμανια.....συνεχως αυτα ακουμε

Ο Μπους και ο Ομπαμα συζητουν για τον 3ο παγκοσμιο πολεμο

το αρθρο μας εστειλε Σπυρος Σολομωνιδης

Ο ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Σ' ΕΝΑ ΜΠΑΡ

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ

-ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ?

-ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ

-ΑΛΗΘΕΙΑ? ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? ΞΑΝΑΡΩΤΑΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ

-ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ 140 ΕΚΑΤ. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ANGELINA JOLIE !

-ΤΗΝ ANGELINA JOLIE ??? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ANGELINA JOLIE ? ΡΩΤΑΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ

ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ :

-ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 140 ΕΚΑΤ. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ !!!!!

Aλλαζει το σχολειο απ του χρονου?

Νέο σχολείο από του χρόνου


Περικοπές ύλης, «ψηφιακή τάξη» και πιστοποιητικό επάρκειας για τους εκπαιδευτικούς


ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

Νέο σχολείο με νέους εκπαιδευτικούς. Στη νέα τάξη ο εκπαιδευτικός θα κάθεται σε μικρό γραφείο που δεν θα φαντάζει μεγαλύτερο από τα θρανία των μαθητών. Δεν θα υπάρχει ο κλασικός μαυροπίνακας, αλλά διαδραστικοί πίνακες τους οποίους θα χειρίζονται οι εκπαιδευτικοί μέσα από το φορητό κομπιούτερ τους. Υπολογιστές θα υπάρχουν παντού. Οι εκπαιδευτικοί θα επικοινωνούν με το υπουργείο Παιδείας από όλες τις γωνιές της χώρας μέσω τηλεδιασκέψεων.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται στη διάρκεια των σπουδών τους οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αλλάζουν, ενώ απαραίτητο θα είναι στο μέλλον το Πιστοποιητικό Εκπαιδευτικής Επάρκειας στις εξετάσεις για την πρόσληψή τους στον δημόσιο τομέα.

Ολα αυτά αποτελούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη νέα «ψηφιακή τάξη» και την εικόνα του σχολείου τα επόμενα χρόνια. Το υπουργείο Παιδείας κόβει δραστικά τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα διδαχθούν στις σχολικές τάξεις κομμάτια της ύλης που αλληλοκαλύπτονται μεταξύ διαφορετικών μαθημάτων. Οι αλλαγές θα αφορούν τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, το γυμνάσιο και το λύκειο. Θα περικοπούν τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία, Πληροφορική, Τεχνολογία και Γεωγραφία. Σε αυτά κόβεται η ύλη που είτε είναι περιττή είτε δυσνόητη, με αποτέλεσμα να μην την καταλαβαίνουν οι μαθητές.

Το «πακέτο» με τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας παραλαμβάνει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου , ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου οι αλλαγές στον χώρο της Παιδείας θα ανακοινωθούν επίσημα. Κεντρικό κομμάτι της πολιτικής στον χώρο της εκπαίδευσης θα είναι οι νέες τεχνολογίες και το ψηφιακό σχολείο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, οι μαθητές θα φεύγουν από το Γυμνάσιο ακόμη με πιστοποίηση των γνώσεων πληροφορικής που πήραν κατά έτος (παίρνοντας πιστοποιητικά, βεβαιώσεις επιπέδου γνώσης κ.ά.).

Προβλέπεται ακόμη αναβάθμιση των σχολείων σε επίπεδο υποδομών (στον βασικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται το αστρονομικό ποσό των 616 εκατ. ευρώ για την ψηφιακή «μεταμόρφωση» των σχολείων της χώρας). Αμεσες ψηφιακές παρεμβάσεις όμως θα γίνουν και στα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Η ανάπτυξη των νέων προγραμμάτων θα γίνει μέσα στο 2010 και θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση από την ερχόμενη χρονιά. Ακόμη, θα δημιουργηθεί κοινή ψηφιακή «πλατφόρμα» τηλεκπαίδευσης με την οποία θα συνδεθούν όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να εξελίσσονται γρήγορα τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Πιστοποιητικό επάρκειας
Πιστοποιητικό Εκπαιδευτικής Επάρκειας θα παίρνουν οι εκπαιδευτικοί και δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους σε σχολεία της χώρας χωρίς αυτό. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια καθώς θα πρέπει να αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών των εκπαιδευτικών. Ετσι στο μέλλον οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να αποφασίσουν από την αρχή των σπουδών τους αν θα ακολουθήσουν διοικητική καριέρα ή εκπαιδευτική. Το υπουργείο Παιδείας καλείται να αποφασίσει αν ο νέος κύκλος παιδαγωγικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών πρέπει να ενταχθεί στον βασικό κύκλο των προπτυχιακών σπουδών ή σε ανεξάρτητο κύκλο μετά τη λήψη του πτυχίου. Πάντως, θα ιδρυθούν στα πανεπιστήμια Ειδικά Κέντρα που θα προσφέρουν σχετικά μαθήματα, αντίστοιχα με ένα εξάμηνο σπουδών.

Καθαρα Δευτερα ερχεται....χταποδακι στη λαδοκολλα...μμμμμμ...


Χταπόδι στη λαδόκολλα
1 φρέσκο χταπόδι περίπου 1,5 κιλό 1 φύλλο δάφνης 3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα του 1 κ. γλυκού ρίγανη ή θρούμπι 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι ξίδι 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Πλένουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το εσωτερικό της σακούλας του και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μια μεγάλη λαδόκολλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με όλα τα υλικά του. Το κλείνουμε καλά σε σφιχτό πακέτο. Εξωτερικά το τυλίγουμε και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το πακέτο σε λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 1 ώρα και 45 λεπτά. Το σερβίρουμε με τη σάλτσα του κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

Τι ακριβως σημαινει το ονομα ¨¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨¨ ..ξερουν?

Ε.Ε. προς Σκόπια: Πρώτα το όνομα και μετά η ένταξη
Πρώτα η επίλυση του ονόματος και μετά συζητάμε για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ήταν το καθαρό μήνυμα που έλαβαν τα Σκόπια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε προτρέπει τα Σκόπια να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, να καταπολεμήσουν την διαφθορά και να διατηρήσουν τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων του σκοπιανού κράτους εφαρμόζοντας πλήρως τη Συμφωνία της Οχρίδας. Ο ισπανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντιέγκο Λοπέζ Γκαρίντο συνοψίζοντας τα θέματα που αφορούσαν τα Σκόπια είπε χαρακτηριστικά για το θέμα του ονόματος: «Αυτό το ζήτημα δεν εμπεριέχεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά είναι σαφές ότι οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές για όλες τις χώρες και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες κάθε χώρας, ώστε ομόφωνα να αποφασίσουν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα παραμένουν στο πλαίσιο επίλυσης μέσα από τις διαδικασίες του ΟΗΕ και η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες αυτές για εξεύρεση λύσης» Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας Εβγένι Κιρίλοφ που τόνισε πως το λεγόμενο «μακεδονικό έθνος» είναι ένα τεχνητό δημιούργημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η πΓΔΜ δεν τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας πηγη"Εθνικα θεατα-Ελλαδα"

Ετσι μας θελουν στα Βαλκανια...μπαρουταποθηκη...



Για τη διαφύλαξη της ειρήνης στο Κόσοβο συζήτησαν ο πρόεδρος της Σερβίας Μπ. Τάντιτς και ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Τζ. Σταυρίδης
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, εκτίμησε ότι το σχέδιο για την ενσωμάτωση του βόρειου Κοσόβου αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή και ότι είναι αναγκαίο, η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) να συνεχίσει να προστατεύει τους Σέρβους του Κοσόβου και τα εκεί σερβικά θρησκευτικά μνημεία. Ο κ. Τάντιτς συναντήθηκε χθες με το διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδη και συζήτησαν για τις δραστηριότητες της Σερβίας στο πρόγραμμα της Συμμαχίας «Σύμπραξη για την Ειρήνη» και τη συνεργασία της Σερβίας με την KFOR για τη διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στο Κόσοβο. Ο πρόεδρος της Σερβίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι Σέρβοι στο Κόσοβο εξακολουθούν να είναι ο λαός στο έδαφος της Ευρώπης που κινδυνεύει περισσότερο και γι' αυτό η KFOR πρέπει να συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα τους, τα σερβικά μοναστήρια και τις εκκλησίες, ανεξάρτητα από την απόφαση για μείωση του αριθμού των στρατιωτών της δύναμης του ΝΑΤΟ.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, από την 1η Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 4.000 στρατιώτες (από 14.000 στρατιώτες, έχει πλέον 10.000 στρατιώτες).
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας, Μίλογιε Μίλετιτς.
Το σχέδιο στρατηγικής της κυβέρνησης του Κοσόβου και του Διεθνούς Πολιτικού Γραφείου στην Πρίστινα, με το οποίο το βόρειο Κόσοβο, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι, θα ενταχθεί στο πολιτικό σύστημα του Κοσόβου, απορρίφθηκε από Σέρβους αξιωματούχους, οι οποίοι το χαρακτηρίζουν επικίνδυνο για την περιφερειακή σταθερότητα.
Το σχέδιο αφορά τέσσερις κύριους τομείς, την ενίσχυση του κράτους δικαίου σε όλη την περιοχή του Κοσόβου, την αποκέντρωση και συγκρότηση νέας κοινότητας βόρειας Μιτρόβιτσας, το ζήτημα των τοπικών αρχών σε τρεις δήμους στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, Λεπόσαβιτς, Ζβέτσανε και Ζούμπιν Πότοκ και τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Το σχέδιο στρατηγικής προβλέπει απευθείας σύνδεση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας με τη μείωση της στήριξης που παρέχει το Βελιγράδι στις «παράλληλες δομές» στο βόρειο Κόσοβο.
Η Διεθνής Ομάδα Καθοδήγησης για το Κόσοβο, στη συνεδρίασή της, στις 8 Φεβρουαρίου, στη Βιένη, στήριξε το σχέδιο και κάλεσε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, «να έχουν εποικοδομητικό ρόλο στη σημαντική αυτή διαδικασία, ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο βόρειο Κόσοβο» .
Καθημερινη

Ετοιμαζονται σιγα-σιγα για επιθεση....

Μετά τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, αρχίζουν οι επιθέσεις του "στρατού προπαγάνδας" κατά του Ιράν
Το BBC, η Deutsche Welle και η Voice of America καταγγέλλουν παρεμβολές στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές τους που μεταδίδονταν μέσω του δορυφόρου Hot Bird χθες κατά 31η επέτειο της ισλαμικής επανάστασης. "Οι ιρανικές αρχές χρησιμοποιούν τις ίδιες δορυφορικές υπηρεσίες για τις δικές τους μεταδόσεις, κυρίως στα αραβικά και τα αγγλικά, και την ίδια στιγμή απαγορεύουν στον δικό τους λαό προγράμματα που προέρχονται από τον υπόλοιπο κόσμο μέσω δορυφόρων", επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των Μέσων.

"Φαίνεται ότι το Ιράν αποπειράθηκε να εφαρμόσει σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της ενημέρωσης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχολιάζοντας πως "το Ιράν φοβάται τον πληθυσμό του".
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτικη ποιηση......


Ψιθυριστά και τη σωστή στιγμή
εξακόντισε τις λέξεις σου.
Στο αυτί κοντά
και στο γυμνό λαιμό -
ψιθυριστά

Ποιος κατεστρεψε την αρχαια Σπαρτη?

Οδηγιες χρησεως......για βλακες.....

Οδηγίες χρήσης...... και για εντελώς άσχετους!
Η Jeanette Sklivanou γράφει για κάτι που όλοι πήραμε στα χέρια μας, αλλά λίγοι προσέξαμε τις λεπτομέρειες. Διαβάστε το, έχει ενδιαφέρον!
Οδηγίες χρήσης......
Πολλές φορές αξίζει πραγματικά να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων. Ρίξτε μία ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε:
Εμφανίστηκε σε γαριδάκια και αντιγράφτηκε έπειτα από όλες τις μάρκες: ''Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός''.

Σε, ιμιτασιόν μάρκα, πιστολάκια για μαλλιά: ''Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του ύπνου''.

Σε σαπούνι ελληνικής παραγωγής: ''Χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι''. (Εμ, σαν τι θα το χρησιμοποιούσα, σαν μπλέντερ?)

Σε κατεψυγμένο φαγητό: ''Πρόταση σερβιρίσματος: ξεπαγώστε το''. (Εγώ έλεγα να το φάω έτσι και να σπάσω τα δόντια μου!)

Σε κάλυμμα κεφαλιού για ντους: ''Προσοχή: Χωράει μόνο ένα κεφάλι''. (Ευτυχώς που μου το' πες, γιατί θα βάζαμε ταυτόχρονα το κεφάλι της μαμάς, του μπαμπά, της αδερφής, της ξαδέρφης...)

Σε πακέτο με γλυκό τιραμισού (τυπωμένο στον πάτο): ''Μην το αναποδογυρίζετε''. (Ευτυχώς που με προειδοποίησες έγκαιρα!)

Σε υπνωτικό χάπι: ''Παρενέργειες: Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία''. (Και εγώ που νόμιζα ότι το παίρνω για έξτρα ενέργεια)


Σε φωτάκια Χριστουγέννων, με μεγάλα γράμματα: ''Μόνο για εσωτερική και εξωτερική χρήση''. (Σπαζοκεφαλιά: τι άλλη χρήση εννοεί ο ποιητής?)

Σε αποκριάτικη παιδική στολή Σούπερμαν: ''Φορώντας αυτή τη στολή δεν μπορείς να πετάξεις''. (Τότε θα πάρω εκείνον το μασαζοκορσέ που έλεγε ''το φοράς, περπατάς και πετάς!'')

Σε πακέτο ξηρών καρπών αεροπορικής εταιρείας: ''Οδηγίες: ανοίξτε το πακέτο, φάτε τους ξηρούς καρπούς''. (Ευτυχώς που μου το εξήγησαν, γιατί θα τους έτρωγα μαζί με το πακέτο!)

Σε κουβέρτα από την Ταϊβάν: ''Να μη χρησιμοποιείται για προστασία σε τυφώνες''. (Για προστασία σε τσουνάμι?)

Σε καθρέφτη σε δίκυκλο: ''Θυμήσου: Τα αντικείμενα στον καθρέφτη είναι στην πραγματικότητα πίσω σου''. (Δίκυκλο για ξανθιές να υποθέσω?)

Στο καπάκι ενός μπουκαλιού με γάλα: ''Αφού ανοιχτεί, κρατήστε το όρθιο''. (Μη χειρότερα!)

Σε ένα σπρέι για έντομα στη Ν.Ζηλανδία: ''Αυτό το προϊόν δε έχει δοκιμαστεί σε ζώα''. (Αλλά σε τι, σε ανθρώπους?)

Σε ένα μπλέντερ για τρόφιμα (Ιαπωνία): ''Να μη χρησιμοποιηθεί για άλλη χρήση''. (Όπως σιδέρωμα, πλύσιμο, ξεσκόνισμα?)

Στο κουτί ενός αλυσοπρίονου (Σουηδία): ''Μην προσπαθήσετε να σταματήσετε την αλυσίδα με τα χέρια σας ή τα γεννητικά σας όργανα''. (Αλίμονο! Τι είμαι, ο Κουταλιανός?)

Στη συσκευασία σίδερου σιδερώματος: ''Μη σιδερώνετε τα ρούχα ενώ τα φοράτε''. (Τ' ακούς αντρούλη μου?)

Στη συσκευασία ενός παιδικού αντιβηχικού: ''Μην οδηγείτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανή''. (Διότι μπορεί να σε συλλάβουν και να σου πάρουν το δίπλωμα, μπόμπιρα!)......

πηγη "ΚΑΠΙΣΤΡΙ"

τσιμουδιααααααα....

> >
> >
> > Ο
> >
> >
> >
> >
> >
> > Τζο,
> > ένας αθλητικός
> >
> >
> >
> >
> >
> > τύπος,
> > ήθελε από καιρό να
> > πάρει
> >
> >
> >
> >
> >
> > ένα
> > μοτοσακό. Όσπου μια μέρα
> > η
> >
> >
> >
> >
> >
> > τύχη
> > τον βοηθά
> >
> >
> >
> >
> >
> > και
> > πέφτει πάνω σε ένα
> >
> >
> >
> >
> >
> > ξεπούλημα.
> > Μια Harley πουλιώταν σε τιμή
> > ευκαιρίας.
> >
> >
> >
> >
> >
> > Το
> > μηχανάκι, αν και
> >
> >
> >
> >
> >
> > ήταν 10
> > χρονών, φαινόταν πιο
> > καλό
> >
> >
> >
> >
> >
> > κι από
> > καινούργιο. Άστραφτε
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > από
> > γυαλάδα
> >
> >
> >
> >
> >
> > σαν να
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > είχε
> > μόλις βγει από το
> >
> >
> >
> >
> >
> > εργοστάσιο.
> > Τ' αγόρασε
> >
> >
> >
> >
> >
> > αμέσως.
> > Δεν παρέλειψε όμως να
> > ρωτήσει τον
> >
> >
> >
> >
> >
> > πωλητή
> > πως κατάφεραν
> >
> >
> >
> >
> >
> > να
> > το κρατήσουν σε τόσο
> > καλή
> >
> >
> >
> >
> >
> > κατάσταση
> > ύστερα από δέκα
> >
> >
> >
> >
> >
> > χρόνια.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > "Κoiτα",
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > του
> > λέει ο πωλητής,
> > "είναι
> >
> >
> >
> >
> >
> > πολύ
> > απλό. "Όταν το μοτοσακό
> > το
> >
> >
> >
> >
> >
> > έχεις
> > έξω
> >
> >
> >
> >
> >
> > και
> > πρόκειται να βρέξει
> > άλειβε
> >
> >
> >
> >
> >
> > τα μέρη
> > χρωμίου με βαζελίνη,
> > για
> >
> >
> >
> >
> >
> > να τα
> >
> >
> >
> >
> >
> > προστατέψεις
> > από τη βροχή.."
> >
> >
> >
> >
> >
> > Μάλιστα
> > του έδωσε ένα βαζάκι
> > με
> >
> >
> >
> >
> >
> > βαζελίνη.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Εκείνο
> >
> >
> >
> >
> >
> > το ίδιο
> > βράδυ η Σάντρα,
> > φιλενάδα
> >
> >
> >
> >
> >
> > του
> > Τζό, τον συνάντησε για
> > να
> >
> >
> >
> >
> >
> > πάνε
> > μαζί στο
> >
> >
> >
> >
> >
> > σπίτι
> > της και να τον
> > γνωρίσει
> >
> >
> >
> >
> >
> > στους
> > γονείς της. Φυσικά
> > πήγαν
> >
> >
> >
> >
> >
> > εκεί
> > καβάλα στο
> >
> >
> >
> >
> >
> > μηχανάκι
> > του. Την ώρα που
> >
> >
> >
> >
> >
> > προχωρούσαν
> > να μπουν στο σπίτι, η
> >
> >
> >
> >
> >
> > Σάντρα
> > σταματά και
> >
> >
> >
> >
> >
> > του
> > λέει:
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > "Πρέπει
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > να σου
> > πω κάτι για την
> >
> >
> >
> >
> >
> > οικογένειά
> > μου. Στο τραπέζι, στην
> >
> >
> >
> >
> >
> > ώρα του
> > φαγητού δεν
> >
> >
> >
> >
> >
> > μιλάμε
> > καθόλου. Στην
> >
> >
> >
> >
> >
> > πραγματικότητα
> > ο πρώτος που θ'
> >
> >
> >
> >
> >
> > ανοίξει
> > το στόμα του
> >
> >
> >
> >
> >
> > και πει
> > το παραμικρό
> >
> >
> >
> >
> >
> > πρέπει
> > να πλύνει τα
> >
> >
> >
> >
> >
> > πιάτα."
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > "Κανένα
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > πρόβλημα"
> > της λέει και
> >
> >
> >
> >
> >
> > προχωρούν
> > στην
> >
> >
> >
> >
> >
> > είσοδο.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Μόλις
> >
> >
> >
> >
> >
> > μπαίνουν,
> > ο Τζό μένει
> >
> >
> >
> >
> >
> > εμβρόντητος.
> > Εκεί μπροστά τους,
> >
> >
> >
> >
> >
> > στη
> > μέση της σάλας, είναι
> >
> >
> >
> >
> >
> > μια
> > μεγάλη στίβα από
> > άπλυτα
> >
> >
> >
> >
> >
> > πιάτα.
> > Πιο πέρα, στο διάδρομο
> >
> >
> >
> >
> >
> > άλλα
> > πιάτα στιβαγμένα
> >
> >
> >
> >
> >
> > στα
> > σκαλοπάτια. Στην
> > κουζίνα
> >
> >
> >
> >
> >
> > ακόμη
> > μια πελώρια στίβα. Όπου
> > κι
> >
> >
> >
> >
> >
> > αν
> > κυτάξει σωροί
> >
> >
> >
> >
> >
> > από
> > βρώμικα πιάτα.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Κάποτε
> >
> >
> >
> >
> >
> > κάθησαν
> > στο τραπέζι να φάνε
> > και
> >
> >
> >
> >
> >
> > πράγματι
> > δεν ακούγεται κιχ.
> >
> >
> >
> >
> >
> > Καθώς
> > περνούσε η
> >
> >
> >
> >
> >
> > ώρα ο
> > Τζό αποφασίζει να
> > πάρει
> >
> >
> >
> >
> >
> > την
> > κατάσταση στα χέρια
> > του.
> >
> >
> >
> >
> >
> > Γέρνει
> > λοιπόν προς
> >
> >
> >
> >
> >
> > την
> > Σάντρα και τη φιλάει.
> >
> >
> >
> >
> >
> > Κανένας
> > δεν βγάζει μιλιά.
> >
> >
> >
> >
> >
> > Συνεχίζει
> > λοιπόν να της
> >
> >
> >
> >
> >
> > πασπατεύει
> > τα βυζιά.
> >
> >
> >
> >
> >
> > Μιλιά!!
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Οπότε
> >
> >
> >
> >
> >
> > σηκώνεται
> > απάνω, την βουτάει, τη
> >
> >
> >
> >
> >
> > γυμνώνει
> > σχίζοντας τα ρούχα
> > της,
> >
> >
> >
> >
> >
> > τη
> > ρίχνει
> >
> >
> >
> >
> >
> > πάνω
> > στο τραπέζι και εκεί
> >
> >
> >
> >
> >
> > μπροστά
> > στους γονείς της την
> >
> >
> >
> >
> >
> > κανονίζει.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Η
> >
> >
> >
> >
> >
> > κοπέλα
> > του είναι αλαφιασμένη,
> > ο
> >
> >
> >
> >
> >
> > πατέρας
> > εμφανώς έχει αλλάξει
> >
> >
> >
> >
> >
> > χρώματα
> > και η μάνα
> >
> >
> >
> >
> >
> > κυριολεκτικά
> > αναστατωμένη και
> >
> >
> >
> >
> >
> > τρομαγμένη,
> > αλλά κανένας δεν
> >
> >
> >
> >
> >
> > βγάζει
> > λέξη.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Ο
> >
> >
> >
> >
> >
> > νεαρός
> > κυτάει την μάνα, την
> >
> >
> >
> >
> >
> > βρίσκει
> > νά έχει μια κορμάρα
> >
> >
> >
> >
> >
> > ελκυστική,
> > κι όπως είχε
> >
> >
> >
> >
> >
> > πάρει
> > φόρα την βουτάει την
> >
> >
> >
> >
> >
> > διπλώνει
> > πάνω στο τραπέζι και
> >
> >
> >
> >
> >
> > δίχνει
> > την εκτίμηση
> >
> >
> >
> >
> >
> > του στη
> > θυλικότητά της με
> >
> >
> >
> >
> >
> > πολλούς
> > τρόπους.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Τώρα
> >
> >
> >
> >
> >
> > η
> > κοπέλα του γίνεται έξω
> > φρενών,
> >
> >
> >
> >
> >
> > ο
> > πατέρας βράζει στο ζουμί
> > του,
> >
> >
> >
> >
> >
> > αλλά
> > ακόμη και
> >
> >
> >
> >
> >
> > σ' αυτό
> > το σημείο δεν βγάζουν
> >
> >
> >
> >
> >
> > τσιμουδιά.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Όπου
> >
> >
> >
> >
> >
> > ξαφνικά
> > ακούγεται μια
> >
> >
> >
> >
> >
> > εκκωφαντική
> > βροντή και αμέσως
> >
> >
> >
> >
> >
> > ακολουθεί
> > βροχή.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Ο
> >
> >
> >
> >
> >
> > Τζο
> > θυμάται το μηχανάκι του
> > κι
> >
> >
> >
> >
> >
> > αμέσως
> > τραβάει από την τσέπη
> > του
> >
> >
> >
> >
> >
> > το βάζο
> > με τη
> >
> >
> >
> >
> >
> > ΒΑΖΕΛΙΝΗ.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > Μόλις
> >
> >
> >
> >
> >
> > το
> > βλέπει ο πατέρας
> > πετάγεται
> >
> >
> >
> >
> >
> > φωνάζοντας:
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > "Σταμάτα,
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > γαμώτο...
> > Θα
> >
> >
> >
> >
> >
> > τα
> > πλύνω εγώ τα
> >
> >
> >
> >
> >
> > κολοπιάτα!!"
> >
> >

11 Φεβ 2010

Αποκριες...ξεφαντωμα..στη Λεπτοκαρυα Πιεριας




Ενα καινουριο ξενοδοχειο ...ενας φιλοξενος χωρος.. με ειδικες τιμες για το τριημερο της Αποκριας..ο φιλος μου ο Τακης σας περιμενει....τηλ6977327931

Μαργαριταρια......στο τηλεφωνο

"Μαργαριτάρια από κέντρα εξυπηρέτησης πελατών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας"

"-Τηλεφωνήτρια: Το κατάστημά μας στο Μαρούσι είναι απέναντι από το μέγαρο του ΟΤΕ, δίπλα από την τράπεζα Eurobank.
-Συνδρομητής: Σε ποια; Σε αυτή που πήρα το δάνειο;...

-Συνδρομητής: Γεια σας! Από την αρχή της σύνδεσης δεν έχω λάβει λογαριασμό.
-Τηλεφωνήτρια: Σε ποια διεύθυνση έχετε δηλώσει να αποστέλλονται οι λογαριασμοί σας;
-Συνδρομητής: Στη διεύθυνση τάδε...
-Τηλεφωνήτρια: Και εμείς αυτή τη διεύθυνση έχουμε.
-Συνδρομητής: Αλήθεια; ... Πού μένετε; ...

-Τηλεφωνήτρια: Πείτε μου σας παρακαλώ το όνομά σας.
-Συνδρομητής: Νικολάου.
-Τηλεφωνήτρια: Το μικρό;
..

-Συνδρομητής: ...Κοιμάται...

-Συνδρομητής: Έχουμε 5 κινητά και είναι ακόμη στο Personal. Πότε θα μας βάλετε στο For All;
-Τηλεφωνήτρια: Το έχετε ζητήσει;
-Συνδρομητής: Όχι, αφού είναι για όλους!!!...

-Συνδρομητής: Το τηλέφωνό μου έχει πρόβλημα! Εδώ και ένα μήνα βγάζει μόνο 112!
-Τηλεφωνήτρια: Παρακαλώ, κλείστε το και ξανανοίξτε το.
-Συνδρομητής: Μάλιστα. Μήπως πρέπει να βάλω και την κάρτα μέσα;
-Τηλεφωνήτρια: Την κάρτα SIM εννοείτε;
-Συνδρομητής: ΝΑΙ.
-Τηλεφωνήτρια: Δηλαδή δεν την έχετε μέσα στο τηλέφωνο;
-Συνδρομητής: Όχι! Την έχω αφήσει στο σπίτι μου για να μην τη χάσω!!!

-Συνδρομητής: Γεια σας, έχω ένα πρόβλημα με το τηλέφωνό μου.
-Τηλεφωνήτρια: Να, όταν με καλούν χτυπάει τρεις φορές και μετά βγάινει μια φωνή που λέει:"Λυπούμεθα, ο τηλεφωνητής το συνδρομητή που καλέσατε δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί...".
-Τηλεφωνήτρια: Μου δίνετε κάποιο στοιχείο του συνδρομητή για να σας ενημερώσω;
-Συνδρομητής: Ναι, είναι λοχίας!!!

-Συνδρομητής: Πάω να καλέσω και το κινητό μου κάνει σαν ...ασθενοφόρο.
-Τηλεφωνήτρια: Ακούτε έναν τριτονικό ήχο;
-Συνδρομητής: Δεν ξέρω αν είναι τριτονικός. Πάντως είναι σαν ασθενοφόρο.

-Συνδρομητής: Η συσκευή μου δεν έχει καλή ...ακροαματικότητα. Γιατί;

-Συνδρομητής: Τί πρέπει να κάνω για να έχω αναγνώριση κλήσεων;
-Τηλεφωνήτρια: Θα χρειαστεί να καλέσετε 1275.
-Συνδρομητής: Να καλέσω 12 & 20' που έχω διάλειμμα;

-Τηλεφωνήτρια: Μας καλείτε από το ίδιο το κινητό;
-Συνδρομητής: Όχι, απού του χουράφ...

-Συνδρομητής: Θα ήθελα να ακυρώσω το νούμερο του αδερφού μου.
-Τηλεφωνήτρια: Θα πρέπει να μας καλέσει ο ίδιος.
-Συνδρομητής: Μα, είμαστε δίδυμοι!!!

-Συνδρομητής: Γεια σας. Θέλω να μου πείτε αν το κινητό μου λειτουργεί για το εξωτερικό.
-Τηλεφωνήτρια: Σε ποια χώρα θα ταξιδέψετε;
-Συνδρομητής: Στην Αμαλιάδα.

-Συνδρομητής: Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πολλές φορές παίρνω τηλέφωνο το σύζυγό μου και μου λέει κάποια: "Πατήστε αμφίεση"...Τί σημαίνει αυτό;!!!

-Συνδρομητής: Που θα μπορούσα να βρω μια μπαταρία Λασιθίου;!!!

-Συνδρομητής: Πλήρωσα από τις 10:00. Έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεσή μου;
-Τηλεφωνήτρια: Έχει ενεργοποιηθεί. Δοκιμάσατε να καλέσετε από το κινητό σας;
-Συνδρομητής: Μα απ' αυτό σας καλώ, κυρία μου!!!

-Τηλεφωνήτρια: Να σας αφήσουμε ένα τηλέφωνο, να μας καλέσει ο γιος σας;
-Συνδρομητής: Πού να σας καλέσει, παιδάκι μου; Ένα μικρό σπιτάκι έχουμε. Πού να χωρέσετε όλοι;

-Συνδρομητής: Γεια σας! Θέλω να κάνω απορρόφηση κλήσεων από το κινητό μου στο σταθερό...

-Συνδρομητής: Το τηλέφωνο ανήκει στον παππού μου.
-Τηλεφωνήτρια: Θα πρέπει όμως να μας καλέσει ο ίδιος για να τον εξυπηρετήσουμε.
-Συνδρομητής: Τώρα σωθήκατε!!!Αν σας πάρει ο ίδιος δε θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε, γιατί είναι 80 χρονών και κουφός!
-Τηλεφωνήτρια: Τότε, γιατί έκανε σύνδεση στο όνομά του;
-Συνδρομητής: Γιατί τότε άκουγε!

-Συνδρομητής: Παρακαλώ, θα ήθελα να διακόψετε τη διακοπή σύνδεσης!

-Συνδρομητής: Γεια σας! Θα ήθελα να με συνδέσετε με το τμήμα ...ανωμαλίας λογαριασμών!

-Συνδρομητής: Γεια σας! Δεν έχω τηλεφωνητή και θα ήθελα να μου κάνετε αυτήν την... παρεκτροπή!

-Συνδρομητής: Μου πάτησε ένα φορτηγό την κάρτα μου, αλλά εγώ τη βλέπω μια χαρά. Δε χρειάζετε να την αλλάξω, ε...;

-Συνδρομητής: Παρακαλώ, τι σημαίνει το "erase";
-Τηλεφωνήτρια: Διαγραφή... Αλλά, γιατί έχετε το menu του τηλεφώνου σας στα αγγλικά;
-Συνδρομητής: Γιατί έτσι με βολεύει καλύτερα!!!

-Συνδρομητής: Θέλω να ενεργοποιήσω τον τηλεφωνητή μου, αλλά καλώ 999 και μου λέει να "πληκτρολογήσω το Δήλεσι"!!! Τί να κάνω;

-Συνδρομητής: Καλώ έναν αριθμό και βγαίνει μια κοπελιά και μου λέει ότι "η σύνδεση με τον αριθμό που καλέσατε δεν είναι ...σφιχτή!". Τί εννοεί;

-Τηλεφωνήτρια: Έχετε προσωπικό τηλεφωνητή, κύριε;
-Συνδρομητής: Όχι! Έχω όμως γραμματέα!

-Τηλεφωνήτρια: Θα πληκτρολογήσετε 1275 ΥΕΣ και θα ακολουθήσετε ηχογραφημένες οδηγίες...
-Συνδρομητής: 1275 και το ΓΕΣ; Ποιο είναι το ΓΕΣ; Το ΓΕΣ είναι στο Πεντάγωνο!

-Τηλεφωνήτρια: Πείτε μου το ΑΦΜ.
-Συνδρομητής: Δεν το θυμάμαι.
-Τηλεφωνήτρια: Πείτε μου την ημερομηνία γεννήσεως.
-Συνδρομητής: 1962.
-Τηλεφωνήτρια: Το ποσό που πρέπει να εξοφλήσετε είναι 126 Ευρά.
-Συνδρομητής: Τί θέλετε να πείτε δηλαδή, ότι το ποσό του λογαριασμού βγαίνει από την ημερομηνία γεννήσεως;
-Τηλεφωνήτρια: Παρακαλώ, βγάλτε την κάρτα από το κινητό σας.
-Συνδρομητής: Δεν μπορώ να τη βγάλω.
-Τηλεφωνήτρια: Γιατί;
-Συνδρομητής: Έχω βάλει κόλλα στιγμής και έχει κολλήσει με το κινητό!"

Γι αυτο τον δολοφονησαν....

> ΓΙ’
> > ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ !!!!!
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > «…Ελπίζω
> > ότι όσοι εξ´ υμών
> > συμμετάσχουν εις την
> > Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´
> > εμού ότι εις τας
> > παρούσας περιπτώσεις, όσοι
> > ευρίσκονται εις δημόσια
> > υπουργήματα δεν
> > είναι δυνατόν να λαμβάνουν
> > μισθούς αναλόγως με τον βαθμό
> > του υψηλού
> > υπουργήματός των και με
> > τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι
> > μισθοί
> > ούτοι πρέπει να αναλογούν
> > ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα
> > οποία έχει
> > η Κυβέρνησις εις την
> > εξουσίαν της…»
> >
> >
> >
> >
> >
> > «…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα
> > εισοδήματά μου αρκούν διά να
> > ζήσω, αρνούμαι
> > να εγγίσω μέχρι και του
> > οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ
> > ευρισκόμεθα
> > εις το μέσον ερειπίων και
> > ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην
> > πενίαν».
> >
> >
> >
> > Ιωάννης
> > Καποδίστριας
> >
> > πρώτος Κυβερνήτης της
> > Ελλάδος, προς την Δ´
> > Εθνοσυνέλευση
> >
> >
> > ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

Αρκας

ανεκδοτακι......ας πουμε

Είναι η ιστορία 2 φίλων που περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακωθήκανε και ο ένας από τους δυο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο,«ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ».Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο ναπνίγει και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα«ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ».Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε την ζωή, τον ρώτησε... 'Όταν σε χτύπησα έγραψες πάνω στην άμμο, και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί;;Ο άλλος φίλος απάντησε: όταν κάποιος μας πληγώνει πρέπει να το γράφουμε στην άμμο, όπου οι άνεμοι της συγνώμης μπορούν να το σβήσουν.Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει!!ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ

ΚΛΕΦΤΕ"Σ" ΕΛΕΥΘΕΡΑ......

ΚΛΕΦΤΕ«Σ» ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Μετά την παράδοξη απόφαση του
δικαστηρίου Πατρων να αφεθεί
ελεύθερος ο Mr. Ακαλυπτη επιταγή, για
τον λόγο ότι δεν υπάρχουν ελεύθερα
κελιά στην Ελλαδα για να φιλοξενήσουν
τον κατηγορούμενο , έχουμε νέες
αποφάσεις που μας προξενούν την
περιέργεια.
Τυφλή δικαιοσύνη ή μαζεψτε χρήματα για
το κράτος!!
Οι συλληφθέντες Ιωάννης Φραγκανδρεας
ετών 27 και ο Γιωργος Φωτοπουλος οδηγός
ταξί κατοίκου Γαστουνης αφέθηκαν
ελεύθεροι.
Το παράλογο είναι ότι κατηγορούνται
για:
3 απόπειρες ανθρωποκτονιας,
για συμμετοχή στην ληστεία στην Κατω
Αχαια στα ΕΛΤΑ όπου σήκωσαν 240.000 ευρώ,
και
για άλλες 2 ληστείες,
επίσης και για 4 ακόμα κακουργήματα και
για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης !!
Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5000ευρω για
εγγύηση και παρουσία 2φορες τον μήνα
στο Αστυνομικο τμήμα ..
Στο δικαστήριο πάντως και οι δυο
κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα πάντα
μέσω των συνηγόρων τους,
παρουσιάζοντας ως άλλοθι αποδείξεις
από εστιατόριο και παροχής υπηρεσιών
με πρόφαση ότι βρίσκονταν αλλού τις
δεδομένες στιγμές ..
Αναμένουμε λοιπόν μέχρι την εκδίκαση
της υπόθεσης και την ολοκλήρωση των
ερευνών για την εξιχνίαση της ληστείας
των ΕΛΤΑ.

Τελικά οι αποδείξεις του ΠΑΣΟΚ έχουν
εκτός από φορολογική ελάφρυνση και
τρομερό άλλοθι!!
Μαζεψτε γιατί δεν ξέρετε που θα
χρειαστούν ... ΜΑΝΤΑΤΑ NEWS

ανεκδοτακι του "βαζελου" Παν. Σταθοπουλου

ΔΥΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ
-ΡΕ ΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?

-Ε ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

-ΜΑ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΕΡΝΑΣ ΠΙΑ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

-ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ . Ε, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ.

-ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ? ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ, ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΝΤΟΥ, Η ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

-ΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ. ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛAIΩ.
ΜΥΡΙΖΩ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΜΑΙ
ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΠΟΙΗΜΑΤΑ!

-ΠΟΙΗΜΑΤΑ? ΕΣΥ Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ?

-ΝΑΙ. ΝΑ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΕΝΑ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ:


/



/

/

/

/

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΡΙΝΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΠΙΝΩ
ΟΛΗ Η ΦΥΣΗ ΑΝΘΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ
Γ@ΜΙΕΤ@Ι Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!!!!!!

σεισμος....στο Μαυροβουνιο

Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, νωρίς την Πέμπτη το πρωί, στο Μαυροβούνιο, στα σύνορα με την Αλβανία.

Όπως ανακοινώθηκε από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Μαυροβουνίου, ο σεισμός ήταν μέτριας έντασης με επίκεντρο την περιοχή 21 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πρωτεύουσας, Ποντγκόριτσας, σε εστιακό βάθος 18 χιλιομέτρων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές από τη σεισμική δόνηση

καταργειται η στρατιωτικη θητεια στη Σερβια

Την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Ντάγκαν Σουτάνοβατς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπλιτς» («Blic») του Βελιγραδίου.

Η διαδικασία για τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010 και από το επόμενο έτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορέσει να αποφασίσει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, ανέφερε ο κ. Σουτάνοβατς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι με το νέο νόμο για τις ένοπλες δυνάμεις προβλέπεται η δημιουργία «ενεργής εφεδρείας» στην οργανωτική δομή του στρατού, γεγονός που παρέχει επίσης τη δυνατότητα σε όσους πολίτες το επιθυμούν να περάσουν τη βασική εκπαίδευση και να λάβουν πιστοποιητικό.

Ο κ. Σουτάνοβατς ανέφερε ότι «σύμφωνα με το σχέδιο για τη στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, θα υπάρχουν 36000 επαγγελματίες, εκ των οποίων οι 28000 θα υπηρετούν στο στρατό και 2000 στην εκπαίδευση». Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, αρκεί για να αποτελέσει ο σερβικός στρατός σεβαστή στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις στη Σερβία είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός, δήλωσε στην συνέντευξή του ο Σουτάνοβατς. «Ο οπλισμός μας δεν έχει ανανεωθεί εδώ και πολλά χρόνια και τα χρήματα που λαμβάνουν οι ένοπλες δυνάμεις από τον προϋπολογισμό αρκούν μόνο για την συντήρηση των όπλων», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ανανέωσης των αντιαεροπορικών συστημάτων, των αεροσκαφών και των αρμάτων μάχης.



ΚΟΣΜΟΣ - Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ...ΠΡΙΝ.......

Ζυρίχη - η «προδοτική» συμφωνία

Πενήντα ακριβώς χρόνια πριν, το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 1959, σφραγιζόταν αμετάκλητα η τραγική μοίρα της Κύπρου: ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρωθυπουργός τότε της χώρας, λίγο μετά το μεσημέρι της 11ης Φεβρουαρίου 1959, έβαζε την υπογραφή του κάτω από το επαίσχυντο κείμενο για την ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία της Κύπρου που είχαν υπαγορεύσει οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Γεννιέται έτσι η Συμφωνία της Ζυρίχης, η οποία αμέσως θα αποκληθεί και θα περάσει στην ιστορία ως «προδοτική».

Μία εβδομάδα αργότερα, το απόγευμα της 19ης Φεβρουαρίου 1959, ακριβέστερα, συνέρχεται στο Λονδίνο Πενταμερής Διάσκεψη με τη συμμετοχή των ηγετών της Βρετανίας, Τουρκίας και Ελλάδας και του αρχιεπισκόπου Μακαρίου ως εκπροσώπου των Ελληνοκυπρίων και του Φαζίλ Κιουτσούκ ως εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων. Η Συμφωνία του Λονδίνου ολοκληρώνει και συγκεκριμενοποιεί τη Συμφωνία της Ζυρίχης.

Με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου η Κυπριακή Δημοκρατία οδεύει προς το εκτελεστικό απόσπασμα πριν καν γεννηθεί, καθώς εγκαθιδρύεται ένα καθεστώς που δίνει τόσα πολλά δικαιώματα στην τουρκοκυπριακή μειονότητα του 18% ώστε να είναι αδύνατον να λειτουργήσει το πολίτευμα και να κυβερνηθεί η Κύπρος. Πραγματικά, το 1963 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αλληλοσφάζονται. Οι δυο κοινότητες διαχωρίζονται ντε φάκτο, και στην πραγματικότητα η Κυπριακή Δημοκρατία παύει να είναι ενιαίο κράτος. Εχει ήδη ανοίξει ο δρόμος για την τουρκική εισβολή του 1974.

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 1959 γίνεται στο Λονδίνο μια δραματική σύσκεψη Ελληνοκυπρίων αντιπροσώπων υπό την προεδρία του Μακαρίου με αντικείμενο το αν πρέπει ή όχι να συναινέσει η Λευκωσία στην υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου. Από τους 35 αντιπροσώπους οι 27 εξουσιοδοτούν τον Μακάριο να πράξει όπως νομίζει. Μόνο 8 τάσσονται απερίφραστα εναντίον των συμφωνιών - οι αριστεροί Ελληνοκύπριοι δήμαρχοι, ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο Τάσος Παπαδόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πίεζε ασφυκτικά τον Μακάριο. «Στο σημείο αυτό τερματίζω την κυπριακή πολιτική της ελληνικής κυβερνήσεως. Αν θέλετε εσείς να συνεχίσετε τον αγώνα, θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού συμπαράσταση!», του λέει έξαλλος, καθώς τον βλέπει να κλίνει κατά των συμφωνιών. Η αντίσταση του Μακαρίου κάμπτεται όταν του τηλεφωνεί η ίδια η απεχθής στον ελληνικό λαό βασίλισσα Φρειδερίκη. Με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου η Αθήνα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θυσιάζουν αδίστακτα την Κύπρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις... υφίσταντο συνεχείς πιέσεις (άμεσες ή έμμεσες) από την Αμερική και το ΝΑΤΟ κι επιδίωκαν μια ειρηνική λύση του Κυπριακού μέσα στα «συμμαχικά πλαίσια»... Πολλές φορές πρυτάνευσε η άποψη ότι τα στενά εθνικά συμφέροντα έπρεπε να υποτάσσονται στα ευρύτερα συμμαχικά... Δεν θέλανε να τα χαλάσουν με την παραδοσιακή «σύμμαχο», τη Μεγάλη Βρετανία και να έρθουν σε ρήξη με την Αμερική και την Τουρκία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αείμνηστος Νίκος Κρανιδιώτης, στενότατος συνεργάτης του Μακαρίου επί δεκαετίες και πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, στο αναντικατάστατο βιβλίο του για όποιον θέλει να γνωρίζει το Κυπριακό «Δύσκολα χρόνια - Κύπρος 1950-1960» (εκδόσεις Εστία, 1981).

Το καθεστώς που επέβαλαν οι συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου «είναι απείρως χειρότερον και αυτού του αποικιακού καθεστώτος... Το ιερόν και απαράγραπτον δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως, το οποίον ασκείται και υπ αυτών των μαύρων της Αφρικής, εξοβελίζεται διά παντός», έγραψε οργισμένος στον τότε πρόεδρο της ελληνικής Βουλής ο μητροπολίτης Κυρηνείας Κυπριανός.

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
«Συμφωνία κυρίων» Καραμανλή - Μεντερές

Θύμα του λυσσώδους αντικομμουνισμού εκείνης της εποχής έπεσε τελικά η Κύπρος, όπως αποδεικνύεται από το κείμενο της μυστικής «συμφωνίας κυρίων» του Κ. Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές που υπέγραψαν κρυφά στη Ζυρίχη και το οποίο δημοσιοποιήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα.

«Η Ελλάς και η Τουρκία θα υποστηρίξουν την είσοδον της Δημοκρατίας της Κύπρου εις το ΝΑΤΟ», αναφέρει το άρθρο 1. «Συνεφωνήθη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών... όπως τεθούν εκτός νόμου το κομμουνιστικόν κόμμα και η κομμουνιστική δράσις» στην Κύπρο, υπογραμμίζεται στο άρθρο 2, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις του Κ. Καραμανλή για το Κυπριακό. Αυτό μόνο τον ένοιαζε. Αδιαφορούσε για την τύχη της Κύπρου.

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΕΘΝΟΣ



Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_6031.html#ixzz0fERVNJYN

Оι δολοφονοι του καρκινου...κοκκινο κρασακι,σοκολατα μαυρη,μουρα...

Οι "δολοφόνοι του καρκίνου":το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα
Επαναστατική μελέτη, δίνει ελπίδες

Ν24
Στην καταπολέμηση του καρκίνου και ιδιαίτερα στην πρόληψη, γίνονται παγκοσμίως και συνεχώς έρευνες. Από καιρού εις καιρόν διαβάζουμε τα αποτελέσματα της μιας ή της άλλης έρευνας και αναπτερώνεται το ηθικό μας για τη "νίκη" κατά του καρκίνου. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, η οποία πραγματικά είναι επαναστατική στην ιατρική, αν τα αποτελέσματά της επαληθευτούν κι επιβεβαιωθούν.
Το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα μπορούν να ανταγωνιστούν τα καρκινικά κύτταρα και να τα νικήσουν. Το κόκκινο σταφύλι, η σκούρα σοκολάτα, τα μούρα, το σκόρδο, η σόγια και διάφορα εκχυλίσματα τσαγιού, μπορούν να κάνουν τα καρκινικά κύτταρα να "λιμοκτονούν" και να μην επιβιώνουν, είπε ο ερευνητής Ουίλιαμ Λι, σε ένα ιατρικό συνέδριο στην Αμερική (Καλιφόρνια). "Αξιολογούμε τα τρόφιμα ανάλογα με την ικανότητά τους να καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα" είπε ο Λι και η τροφή μας καθημερινά είναι τρεις φορές τη μέρα χημειοθεραπεία". Πολλλές φορές το ρόλο της χημειοθεραπείας παίζουν οι συγκεκριμένες τροφές, που είναι καλύτερες από τα φάρμακα. Το θέμα είναι να ξέρει κανείς ποιες είναι αυτές οι τροφές!

ΠΗΓΗ "kapistri.blogspot.com

Πολεμος....στην γειτονια μας παλι?

Απειλές πολέμου από αλβανικό κόμμα των Σκοπίων
Share
«Οι Αλβανοί (των Σκοπίων) κάθε μέρα ταπεινώνονται, ενώ η Συμφωνία της Οχρίδας, την οποία και το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA) έχει υπογράψει στην ουσία είναι νεκρή»
Τα παραπάνω γράφει η καθημερινή εφημερίδα "Βέτσερ" των Σκοπίων αναφερόμενη σε μια δήλωση του Μεντούχ Τάτσι επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- ΔΚΑ (DPA), για το σκοπιανό «Κανάλι 5 Τηλεόραση».
Ο Τάτσι δήλωσε ακόμη πως προτίθεται να κηρύξει τον πόλεμο για το διαχωρισμό της χώρας εάν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ συνεχίσει την σημερινή πολιτική του.
Ο Αλβανός αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος δεν....
.

...ήταν αρκετά σαφής στους προβληματισμούς του, ωστόσο ο πόλεμος μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Σε σχετική μνεία που προβαίνει και το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ αναφέρει πως ο Τάτσι δεν είναι ένα μεμονωμένο άτομο αλλά βρίσκεται επικεφαλής αλβανικού κόμματος με κοινοβουλευτική παρουσία στο σκοπιανό Κοινοβούλιο.

"Προκειμένου να αποφευχθεί ο διαχωρισμός της χώρας, δήλωσε ο Τάτσι, απαιτείται μια νέα συμφωνία για ένα νέο κράτος το οποίο θα έχει διεθνικό χαρακτήρα, και στο οποίο οι Αλβανοί δεν θα θεωρούνται ως μειονότητα αλλά μέρος της δομής του νέου κράτους- έθνους".

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος των Αλβανών, όπως αναφέρει η σημερινή εφημερίδα ‘Βέτσερ’ προσπαθεί να συσπειρώσει τα μικρά αλβανικά κόμματα ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά του κυβερνητικού κόμματος του Νίκολα Γκρουέφσκι.

«Έχουμε τακτικές επαφές με διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να συντονίσουμε την πολιτική δράση. Η κατάσταση των Αλβανών στην πΓΔΜ είναι πολύ σοβαρή και η καλύτερη λύση είναι η προκήρυξη νέων εκλογών», είπε ο Τάτσι.

Την έναρξη των συνομιλιών για την ενοποίηση των αλβανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε και ο Χούσνι Σακίρι από το κόμμα NDU καθώς και ο Σεφερίν Χαρούν από το κόμμα PDP.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια πρωτοβουλία βρισκόταν στο προσκήνιο τον περασμένο Ιούνιο αλλά δεν προχώρησε.

Τώρα αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας πρόταση συνεργασίας και στο συνασπισμό του αντιπολιτευτικού κόμματος του Τσερβενκόσφσκι που ιδρύθηκε πρόσφατα.
echedoros-a.blogspot.com

...............Ο σεισμος....κατω απ τα ποδια μου

Ο σεισμος τελικα εγινε στις 3.26 τοπικη ωρα Μαυροβουνιου,στα συνορα περιπου με την Αλβανια,πολυ κοντα στην Ποντγκοριτσα,περιπου 20 χμ.Κουνηθηκα μια χαρα κι εγω,μια που βρισκομαι στην Ποντγκοριτσα και διαβαζα τουςφιλους μπλοκερς απο την Ελλαδα.Ελπιζω να ηταν ο βασικος σεισμος...η λετε τωρα ναρχεται....εχει και μια βροχη...κατακλυσμο... Αριστοφανης.....

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ...............

ΠΙΕΡΙΑ...ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ..Π.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

αυτος ...ο γλυκουλης δεν ειναι που εδωσε 28 δις στις τραπεζες?

Φτωχεια ....πεινανε οι τραπεζες

Σεισμος στο Μαυροβουνιο

αρκετα ισχυρος σεισμος στις 3.26 το πρωι. Εγινε ιδιαιτερα αισθητος στη Ποντγκοριτσα του Μαυροβουνιου..το επικεντρο αραγε? θα το μαθουμε σε λιγο φανταζομαι....

ΕΤΣΙ θα τα παρει ο Γιωργος απο τους"εχοντες"με το νεο φορολογικο αγγουρι

•650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.
•600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων ( ας θυμηθούμε λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)
•0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
•16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.
•8.767.147,03 εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο.•5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη – Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.
•Σε 14000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.
•Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.
•580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ."

28 δις εδωσε ο Καραμανλης στις τραπεζες...γιατι?

•Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.
•Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%
•Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%
•Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%
Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

τραγουδακι για...τσιγαρο καποιο βροχερο βραδακι...και βρεχει αποψε παλι

η γυναικα του ....λεβεντη Ελληνα




ΦΟΙΒΗ
Η γυναίκα του Εφιάλτη.
Μετά την καταδίκη και την επικήρυξή του ατο την Αμφικτυονία, η Φοίβη απομονώθηκε απο τις κοινότητες της Αντίκυρας, της Ανθήλης και της Τραχίνας. Ο Εφιάλτης εξαφανίστηκε και η σύζυγός του έμεινε μόνη σε ηλικία είκοσι ετών. Ο Αθηνάδης διατάχθηκε απο την Γερουσία της Σπάρτης σε μυστική αποστολή να ανακαλύψει και να σκοτώσει τον Εφιάλτη. Ευχαρίστως ανέλαβε το καθήκον που του ανατέθηκε, μετανάστευσε στη Μαλίδα, την περιοχή του Εφιάλτη, πλησίασε την Φοίβη, η οποία δέθηκε γρήγορα με δεσμά αγάπης και ευγνωμοσύνης!
Νυμφεύθηκε μαζί του, μετά απο τα τρία χρόνια της εξαφάνισης του Εφιάλτη, εφ'όσον με την τότε νομοθεσία θεωρήθηκε πεθαμένος και τα δεσμά του γάμου λύθηκαν. 'Ομως ο παλιός έρωτάς της με τον προδότη άντρα της δεν έσβησε και τελικώς η Φοίβη(άθελά της) έγινε η παγίδα για τον Εφιάλτη, ο οποίος εντοπίστηκε και δολοφονήθηκε απο τους Σπαρτιάτες διώκτες του.

Γνωστος...λεβεντης Ελληνας

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από κει τους Πέρσες για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).
Για την κυκλωτική κίνηση των Περσών επιλέχθηκαν οι 10.000 επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά, γνωστοί και ως "Αθάνατοι", με αρχηγό τους τον Υδάρνη. Οι Πέρσες ακολούθησαν τον Εφιάλτη με τη δύση του ηλίου. Όλο το βράδυ ακολούθησαν το μονοπάτι που τους οδηγούσε ο Έλληνας προδότης. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν Ανοπαία Ατραπός και, επειδή και οι ελληνικές δυνάμεις του βασιλιά Λεωνίδα γνώριζαν την ύπαρξη του, είχαν θέσει ως φρουρούς του περάσματος 1.000 Φωκείς.
Οι Πέρσες απώθησαν τους Φωκείς και κύκλωσαν τους Έλληνες. Ο Εφιάλτης είχε εκπληρώσει το ρόλο του. Για τη πράξη του αυτή ο Πέρσης αυτοκράτορας του έδωσε μια μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Η Δελφική Αμφικτυονία, όταν οι Πέρσες νικήθηκαν και έφυγαν από την Ελλάδα, τον επικήρυξε έναντι χρηματικής αμοιβής και γι' αυτό ο Εφιάλτης,αυτοεξορίστηκε σε μέρος κρυφό αλλάζοντας όνομα και χαρακτηριστικά ώστε να μην αναγνωρίζεται.

ερωτικη ποιηση.......



Να ‘χουν οι στίχοι σου καμπύλες
λείες καμπύλες κι εσοχές
για να βυθίζονται έκθαμβες
οι λέξεις μέσα τους

Προσοχη στους πενταψηφιους αριθμους

Προσοχή στα μηνύματα σε πενταψήφιους αριθμούς.

Σύσταση προς τους καταναλωτές, και κυρίως στους νέους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αποστολή μηνυμάτων σε πενταψήφιους αριθμούς που παρέχουν υπηρεσίες περιεχομένου (π.χ. ringtones, games κλπ), απευθύνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ το τελευταίο έτος έχει πάρει μεγάλη έκταση στην ελληνική αγορά το φαινόμενο της διαμαρτυρίας καταναλωτών για χρεώσεις σε πενταψήφιους κωδικούς αυξημένης χρέωσης, τους οποίους εντοπίζουν στους λογαριασμούς τους κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να έχουν στείλει SMS.

Για το λόγο αυτό η Ανεξάρτητη αρχή συνιστά στους καταναλωτές πριν από την αποστολή τέτοιων SMS να διαβάζουν πάντα σχολαστικά τους όρους που αναφέρονται στις ιστοσελίδες αυτές, καθώς οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες από το νόμο να γράφουν ευδιάκριτα, τόσο τη φίρμα τους, όσο και άλλες πληροφορίες που έχουν σχέση με τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αλλά και τον τρόπο χρέωσής της.... Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες εταιρίες που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν ο συνδρομητής στείλει μια φορά SMS, τότε του έρχονται στο κινητό του κατά τακτά χρονικά διαστήματα μηνύματα, τα οποία χωρίς καν να ανοίξει ο καταναλωτής, τον χρεώνουν με ιδιαίτερα υψηλό τίμημα για SMS.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει άμεσα να ο καταναλωτής να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές: στην ΕΕΤΤ, αν η ενημέρωση του ήταν ελλιπής, στην Αστυνομία αν θεωρεί ότι υπάρχει απάτη κατά την παροχή της υπηρεσίας, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αν λαμβάνει μη χρεώσιμα μηνύματα ή κλήσεις για τα οποία δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, στο Συνήγορο του Καταναλωτή για θέματα αμφισβήτησης χρεώσεων.
ΑΠΕ