# #

26 Οκτ 2019

Μουαμάρ Καντάφι: είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου... και η πλήρης αποκάλυψη της ιμπεριαλιστικής "ευρωπαϊκής αριστεράς".

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ποιος είναι ο σκοπός των Ηνωμένων Εθνών όταν 5 κράτη
έχουν το...
δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο;
Ποιος είναι ο σκοπός των ομιλιών μας μία φορά το χρόνο
στα Ηνωμένα Έθνη, όταν στη διπλανή αίθουσα υπάρχουν 5 κράτη
που αποφασίζουν για εσάς που κάθεστε εδώ. 
Εσείς, τα 191 κράτη είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου» 
Μουαμάρ Καντάφι

Πέρασαν οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια...
20 Οκτώβρη 2011... ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι δολοφονήθηκε από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της...

25 Οκτ 2019

Ο «Γκρι καρδινάλιος», ο «Παπάρας» και ο … «Μπουνταλάς»!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Είναι τραγικό, αλλά απόλυτα αληθινό: Η διεθνής πολιτική σκηνή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου μοιάζει με ένα αυθεντικό θέατρο του παραλόγου, στο οποίο οι πρωταγωνιστές δεν υπολογίζουν καθόλου ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε την ανθρώπινη δυστυχία, ούτε τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες ούτε καν τον στοιχειώδη σεβασμό αρχών και αξιών για την καθιέρωση των οποίων θυσιάστηκαν δεκάδες εκατομμυρίων αθώων συνανθρώπων μας.
Οι βασικοί πρωταγωνιστές του έργου που παρακολουθούμε άφωνοι στην σκηνή της Μ. Ανατολής και της Α. Μεσογείου είναι τρεις, ενώ υπάρχουν πολλοί «συμπρωταγωνιστές» και αναρίθμητος αριθμός «κομπάρσων».
Ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών είναι ο Βλαδιμίρ Πούτιν, ο επονομαζόμενος «Γκρι καρδινάλιος» – ένας χαρακτηρισμός που τον συνοδεύει από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, πριν ακόμα ανέλθει στην εξουσία το έτος 2000. 
Ο χαρακτηρισμός διακωμώδησης «παπάρας» απονεμήθηκε, έμμεσα μεν πλην σαφώς,

24 Οκτ 2019

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ! ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!
Το 2019 είναι μία από τις χειρότερες χρονιές στην Ιστορία για την Ευρώπη και ειδικά για τις μεσογειακές χώρες, καθώς οι μεγάλες πυρκαγιές μέχρι τα μέσα Αυγούστου έχουν τριπλασιαστεί, σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας.
Συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Αυγούστου στα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.600 μεγάλες πυρκαγιές όταν από το 2008 έως το 2018 ο μέσος όρος για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν μόλις ...

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ «ΛΙΚΝΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ»


Την  Τρίτη 8/10/2019 στο κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας  στην Κατερίνη  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με στελέχη της τράπεζας και του ινστιτούτου "Λίκνο των Μουσών".
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η...

23 Οκτ 2019

Δεν έπαιξε και δεν θα παίξει στα ΜΜΕ των υπαλληλίσκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ισλανδία καταδίκασε 9 τραπεζίτες με 46 χρόνια φυλακής

Η Ισλανδία καταδίκασε 9 τραπεζίτες με 46 χρόνια φυλακής

Η Ισλανδία δίκασε και βρήκε ένοχους 9 τραπεζίτες καταδικάζοντάς τους σε δεκαετίες φυλάκισης για εγκλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση του 2008.Την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας αποφάσισε υπέρ της ενοχής των 9 κατηγορούμενων μετά από μια μακρά δίκη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016.Οι 9 τραπεζίτες ήταν στελέχη μιας μεγάλης διεθνούς τράπεζας (Kaupthing) με έδρα το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Είχε γιγαντωθεί αλλά κατάρρευσε κατά την κρίση του 2008 σπέρνοντας την καταστροφή στην οικονομία της Ισλανδίας.
Απαιτώντας οι τραπεζίτες να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, η Ισλανδία ακολούθησε μια πολύ διαφορετική στρατηγική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε σχέση με την ..

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο