# #

3 Οκτ 2015

Καμμένος στη μετά... κωλοτούμπα εποχή απευθυνόμενος στην Ζωή και στην επιτροπή χρέους... "άντε να τα μαζεύετε, να τελειώνουμε και μαζί σας" (!!!).

Ο Καμμένος με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος χλεύασαν την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος!!!
Toυ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ
Και η κωλοτούμπα πρέπει να έχει όρια! Γιατί πέρα από το ότι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, σε καθιστά από πολιτικό σε "κλόουν", ειδικά όταν αυτά που υποστήριζες με θέρμη στο παρελθόν, φτάνεις σε σημείο να τα χλευάσεις.
Αυτό δηλαδή που έπραξε ο "Ιππότης της κάθαρσης" Πάνος Καμμένοςμε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.
Μιας Επιτροπής δηλαδή που προ... κωλοτούμπας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, είχε κάνει σημαία, επικαλούμενος σε καθημερινή βάση τα όσα ανακάλυπτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την έρευνα της σε βάθος.
Στη μετά... κωλοτούμπα εποχή, ωστόσο,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.....

Μνημόνια: Ανασκόπηση μιας πενταετίας


Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι έπεσε νωρίς-νωρίς με τα μούτρα στην δουλειά προκειμένου να υλοποιήσει τις συμφωνίες και τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο -τρίτο στη σειρά- μνημόνιο. Εν όψει, λοιπόν, των καταιγίδων που έρχονται, ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στα αποτελέσματα από την εφαρμογή των δυο πρώτων μνημονίων, έχοντας κατά νου ότι το νέο μνημόνιο δεν ακυρώνει τα προηγούμενα αλλά τα συμπληρώνει.

Το τι έγινε στον τόπο μας ως τώρα από τα μέτρα των μνημονίων φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:


Παρατηρήσεις:

(α) Τα μέτρα λιτότητας που λήφθηκαν είναι πρωτοφανή. Μέσα σε μια πενταετία,

Ο...Ομορφάντρας


Αυτός είναι ο Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν αριστερός (για άλλους λόγους) που αποφάσισε εντός κοινοβουλίου να βγάλει selfie....Βέβαια, θα πλακώσουν οι τσιπροφρουροί να μας πουν γιατί το κάνουμε θέμα, και απαντάμε γιατί όλοι μας (και εσείς), τον Φλεβάρη κάναμε θέμα αυτό:

ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ Η ΔΟΣΗ.. Αυτή είναι η λίστα - φωτιά με τις 48 πρώτες ανατροπές στη ζωή μας

Αυτή είναι η λίστα - φωτιά με τις 48 πρώτες ανατροπές στη ζωή μας

Αλλάζουν και μάλιστα άμεσα τα πάντα στη ζωή μας μετά την εφαρμογή των πρώτων 48 προαπαιτούμενων που αποφασίστηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ώστε να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση των 2 δισ. από τα 3 δισ. 
Το οριστικό πράσινο φως θα δοθεί από το Eurogroup της Δευτέρας και η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει για να υλοποιήσει ολες τις δεσμεύσεις.
Ο κατάλογος των προαπαιτουμένων, περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια αλλά, οριστικοποίηση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων, σχέδιο για την επέκταση της χρήσης καρτών, ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που σχετίζονται με τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή, αλλαγές στο ποινικό πλαίσιο για τη φοροδιαφυγή και την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δράσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, η επέκταση των ανώτατων ορίων επιστροφών για διαγνωστικές εξετάσεις- ιδιωτικές κλινικές- φάρμακα, η νομοθετική έγκριση της αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ, μέτρα για την επίσπευση των φορολογικών δικών, η αναθεώρηση των τιμολογίων της ΔΕΗ βάσει κόστους κ.λ.π.
Eφόσον υλοποιηθεί η πρώτη δέσμη των προαπαιτουμένων και εκταμιευτούν τα 2 δισ. ευρώ, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί εντός του μήνα, ώστε να υλοποιηθεί επίσης μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και να εκταμιευθεί η επόμενη υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Τα 48 προαπαιτούμενα...

2 Οκτ 2015

Πάνε περίπατο οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η BLACK ROCK ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..


 Kαι τι σχέση έχει με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ


A BlackRock building is seen in New York
Πάνε περίπατο οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» – Ποια είναι η Black Rock και τι σχέση έχει με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ
Από το 2011 η Τράπεζα της Ελλάδας έδειχνε μία ιδιαίτερη προτίμηση στη Black Rock που πλέον αναλαμβάνει τα «κόκκινα» δάνεια. 
Γιατί άραγε; Η Black Rock Solutions αναλαμβάνει ανεξάρτητος σύμβουλος για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων μετά από διαγωνισμό της Τράπεζας της Ελλάδας και σφοδρής απαίτησης των δανειστών – Ο «αρραβώνας», πάντως, της Black Rock με την Ελλάδα είχε ξεκινήσει επισήμως από το ...

Δικαστική βόμβα: Οι πραγματογνωμοσύνες “δείχνουν” ξεπούλημα του Ελληνικού


Του Πέτρου Κουσουλού 
Λάθος μεθόδους και εκτιμητικές προσεγγίσεις αλλά και αρκετές γκρίζες ζώνες που τελικά οδήγησαν σε… ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «διέγνωσαν» οι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας που εξετάζουν την διαβόητη πώληση του Ελληνικού
Στα πολυσέλιδα πορίσματά τους τα οποία αποκαλύπτει το ereportaz οι δυο ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έκταση-φιλέτο παραχωρήθηκε από δυόμιση μέχρι και πέντε φορές φθηνότερα από ότι θα έπρεπε ή πραγματικά αξίζει! Ουσιαστικά αδειάζουν εντελώς τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ καθώς εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση τα έκαναν όλα λάθος! 
Συγκεκριμένα, η πρώτη πορισματική αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία εκτιμά ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να είχε μεταβιβασθεί έναντι 1.5 δις ευρώ, ενώ η δεύτερη έναντι ...

ΟΧΙ

Γ.Βαρουφάκης προς Β.Σόιμπλε: "Το νέο Μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει" - Γερμανός ΥΠΟΙΚ: "Το ξέρουμε - Το σχεδιάσαμε έτσι"


Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη για την περίοδο των διαπραγματεύσεων, όταν είχε πει ο ίδιος στον Β.Σόιμπλε ότι το νέο μνημονιο θα αποτύχει, και αυτός του απάντησε κυνικότατα "ναι το ξέρουμε, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει".
 
Ο πρώην υπουργός έκανε την αποκάλυψη αυτή μιλώντας σε γαλλική εκπομπή. "Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. 
Βόλφγκανγκ, του είπα, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε: Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει". 
 
Για πρώτη φορά ο πρώην ΥΠΟΙΚ αποκαλύπτει με τον πιο ευθύ τρόπο ότι ο Β.Σόιμπλε και η παρέα του δεν επιθυμούν να μας "κάνουν" ανθρώπους (μιλάμε για το γερμανικό κράτος που έχει φορτωθεί μέσα σε λίγα χρόνια τα σκάνδαλα της VW,Siemens,ΜΑΝ,εταιρείες αμυντικού υλικού, Deutsche Bank,και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή της διαφθοράς), αλλά να μας καταστρέψουν ολοσχερώς οικονομικά,εθνικά, ηθικά, και κοινωνικά για γεωπολιτικούς λόγους που αυτοί γνωρίζουν και επιδιώκουν.
 
Ο Γ.Βαρουφάκης μίλησε και για τον Α.Τσίπρα και τους λόγους της παραίτησης του από το υπουργείο Οικονομικών:

Διαγραφές δανείων...Οι εισπρακτικές νόμιμα πλέον, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…

Διαγραφές δανείων και χωρίς το νόμο για τα κόκκινα δάνεια..



Οι εισπρακτικές νόμιμα πλέον, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…


Η ύπαρξη του νόμου 4320/2015, ορίζοντας τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρέπει να πληρούν όσοι θέλουν να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου, ουσιαστικά προσδιορίζει ποιοι έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και από ποια δάνεια πρέπει οι τράπεζες να απαλλαγούν.
Ετσι, βλέπουμε πριν καν έρθει ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια, ότι και μόνο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και διευκολύνει τόσο τα πλέον επιβαρυμένα νοικοκυριά όσο και τις τράπεζες να ξεχωρίσουν από ποιους δικαιούχους ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν τα δάνεια.
Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS, είναι αδιανόητες οικονομικά και τραπεζικά-λογιστικά, διότι,

Είμαι με τον Άδωνι....




Στο Ελλαδιστάν δε θα αλλάξει κάτι...

Δε θ αλλάξει τίποτα....

Στα πλήρως ελεγχόμενα κανάλια αλλά και στις εφημερίδες τους, τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται με το....θρίλερ των υποψηφιοτήτων της Νουδούλας!!!!!

Αυτό είναι που ενδιαφέρει το λαό.....

Πάντως εγώ οφείλω να δηλώσω....

3η Γιορτή Κάστανου Σκοτίνας Πιερίας

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-Αυτοκτόνησε 46χρονος στην Ξάνθη λόγω ανεργίας











Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 46χρονος στο σπίτι που διέμενε στην Ξάνθη, λόγω οικονομικών προβλημάτων. 
Ο αυτόχειρας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα..

1 Οκτ 2015

Μαγαζί γωνία o ΣΥΡΙΖΑ

22
Κυλάει η ζωή. Λειτουργεί άψογα το Σύστημα. 
Πάντα θα ανακαλύπτει έναν Τσίπρα για να σώζει την πολιτική αγορά των παζαρτζίδικων. Βλέπεις ποια μηδένια εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία της ΝΔ, βλέπεις το όλον του Τίποτα, τη Φώφη, να ηγείται του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ κι αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι ακόμη κι αν δεν είχαμε Αλέξη θα κάναμε εισαγωγή έναν.
Ευτυχώς, γι’ αυτούς, υπήρχε. Έτοιμος να υποκύψει στη γοητεία του...

"Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ: "Ποιος δημιούργησε την ISIS; Ποιος έδωσε όπλα στους μισθοφόρους; Δείτε τι αποκαλύπτει (vid)


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του προς τους δημοσιογράφους εξηγεί πως οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους δημιούργησαν την ISIS και τους αφήνει άφωνους . Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ λέγοντας τα εξής:
Άλλη μια απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι η ISIS...Ποιος λοιπόν τους έδωσε τα όπλα; Ποιος έδωσε τα όπλα στους Σύρους που πολεμούσαν κατά του Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το απαραίτητο πολιτικό-πληροφοριακό κλίμα που εξυπηρέτησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για παράδοση όπλων στην περιοχή;
Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμάει στη Συρία;

Θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας μόνο του στο ίδιο δωμάτιο με τον Ιερώνυμο, τον Φίλη ή την Αναγνωστοπούλου;

Θρησκευτικά διάβασες;


ieronimos filis anagnostopoulou
Στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα της Ευρώπη που δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, προέκυψε θέμα με το αν θα γίνει ευκολότερη η χορήγηση απαλλαγής των μαθητών από τα Θρησκευτικά.

Όλα ξεκίνησαν με μια δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου για αλλαγή του τρόπου χορήγησης απαλλαγής.

Μετά τις αντιδράσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, το πήρε πίσω και δήλωσε ότι δεν θα γίνει ευκολότερη η χορήγηση απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.
Σε αυτό το σημείο, έρχομαι εγώ να εκφράσω μια απορία:

Θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας μόνο του στο ίδιο δωμάτιο με τον Ιερώνυμο, τον Φίλη ή την Αναγνωστοπούλου;

30 Σεπ 2015

ΕΣΚΑΣΕ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ, ΜΙΣΘΩΤΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ

Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 

Οι λογαριασμοί Nostro – Vostro των τραπεζών εξαιρούνται των capital controls !!! 

Το κόλπο των μεγαλοκαταθετών !!!
Οι συνταξιούχοι και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.
Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που φέρνει στο φως την «τρύπα» των capital controls αποκαλύπτει το www.bankingnews.gr.
Ο παππούς, η γιαγιά και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.
Αντίθετα οι ευκατάστατοι και πλούσιοι καταθέτες μπορούσαν να βάλουν χέρι στα χρήματά τους. 
Η διέξοδος δόθηκε με...

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο.......18.000 παιδιά από την Συρία, σφάχτηκαν για εμπόριο οργάνων στην Τουρκία! Στον ΟΗΕ η αποκάλυψη, σιωπή από τα ΜΜΕ». (βίντεο)

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ…

untitled2258656956956Να εξηγήσουν γιατί συγκάλυψαν την καταγγελία – βόμβα στον ΟΗΕ για την γενοκτονία παιδιών από τους τούρκους εμπόρους οργάνων.

Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «κράτος βρυκόλακα».

Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία.

Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ.





Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ»Ε», παρά το ότι η συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων.

 Η απάντηση του…

Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο τελικά κόστισαν σε τρεις γενιές Ελλήνων τα κουστούμια και τα γούστα του χειρότερου συρφετού πολιτικών και εμπλεκομένων παγκοσμίως.

Έθνος Ενοικιαστών...

Και τώρα τι κάνουμε; Τίποτε. 
Έχουμε παγώσει όλοι και παρακολουθούμε όλα να γκρεμίζονται τριγύρω μας. Ισοπεδωμένα όνειρα, πρώην υψηλοί στόχοι και το κεραμίδι που είχαμε βάλει πάνω από το κεφάλι μας έχει αρχίσει την κάθοδο και αργά ή γρήγορα θα μας συνθλίψει. 
Δεν υπάρχουν οικονομικές αναλύσεις, ούτε πολιτικές διεξόδου. Πάνε αυτές οι μέρες. Έφυγαν ανεπιστρεπτί. Όσο για κείνα τα χρόνια που τα βάλαμε ενέχυρο σε μία χώρα, που από πείσμα πιστέψαμε,

29 Σεπ 2015

Σφαγή το Μνημόνιο...


Μεγάλες αλλαγές έρχονται στις συντάξεις και στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ. Η κρατική χρηματοδότηση, από την οποία ο ασφαλιστικός οργανισμός αντλούσε 3,5 - 4 δισ. ευρώ ετησίως, μειώνεται, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι συντάξεις, από την 1/1/2016. Επίσης εναρμονίζονται οι εισφορές των αγροτών, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΙΚΑ, γεγονός που σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα κληθούν να...

28 Σεπ 2015

«Ο Γεωργίου απέκρυψε πλεονάσματα 500 δημόσιων οργανισμών για να φουσκώσει το έλλειμμα»…

georgiou_2






Η έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου για την υπόθεση της αλλοίωσης του ελλείμματος το 2009 είναι καταπέλτης για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και για όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια αυξάνοντας το χρέος κατά 2010 δισ. ευρώ!

Οι αποκαλύψεις από την έκθεση της δικαστικής λειτουργού είναι ανατριχιαστικές και αποδεικνύουν όλη τη…

27 Σεπ 2015

H κατρακύλα της "Αυγής"...


Το Κεντρικό άρθρο, της άλλοτε αριστερής εφημερίδας "Αυγής", τιτλοφορείται..."

Η αρπαγή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας", και μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο ΕΔΩ, και το νόημα είναι ότι ο Τσίπρας είναι καταλύτης, ώστε η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να σταματήσει να είναι προσκολλημένη με την Ευρωπαϊκή Δεξιά, και ότι φλερτάρει με την Αριστερά,

H μεγάλη επιτυχία του τρίτου Μνημονίου δεν ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα...;

tsiprasΑναστάτωση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του απόρρητου τηλεγραφήματος του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, που αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ καθοδηγούσαν τον Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με την Μέρκελ.

Τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα αλλάζουν τα δεδομένα, αφού είναι φανερό πια πως η μεγάλη επιτυχία του τρίτου Μνημονίου δεν ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ...

Η Οικονομία των Πιθήκων

monkey money
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό νοήμον ον του πλανήτη, ιδιότητα για την οποία είναι ιδιαίτερα περήφανος, σε σημείο που να θεωρεί ότι όλη η πλάση είναι κτήμα του -έδαφος, αέρας, ζώα, φυτά- και του προσφέρονται εκ θεού για ακραία εκμετάλλευση. 

Πράγματι, τα έργα της επιστήμης, της φιλοσοφίας και της τέχνης τα οποία έχει επιτύχει, αποδεικνύουν ότι το ανθρώπινο μυαλό στ’ αλήθεια περιέχει μεγαλόπνοη λογική και άπειρες ικανότητες.
Από την άλλη πλευρά, είναι φανερό από τα γεγονότα, ότι παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι είμαστε ιδιαίτερα έξυπνοι ως είδος, μπορούμε επίσης να γίνουμε εξαιρετικά κουτοί όταν πρόκειται για κάποιες πτυχές της λήψης των αποφάσεών μας. 

Η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με τη Λόρι Σάντος, επικεφαλής του Comparative Cognition Laboratory (CapLab) του Yale, αποτελεί παράδειγμα της ανθρώπινης αδεξιότητας. “Παρακολουθούμε τα εργαλεία που με μοναδικό τρόπο κατασκευάσαμε, ώστε να εξάγουμε τους πόρους μας από το περιβάλλον, να σκάνε στα μούτρα μας. Παρακολουθήσαμε τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που μοναδικά δημιουργήσαμε -αυτές οι αγορές που υποτίθεται ότι θα ήταν απρόσβλητες από την ανοησία- και τις είδαμε να καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας”.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως ενώ φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο στα οικονομικά μας, είμαστε επιρρεπείς σε λανθασμένες αποφάσεις, εντούτοις έχουμε την αδικαιολόγητη τάση να τα επαναλαμβάνουμε και να προσκολλόμαστε σ’ αυτά. 

Όπως μας λέει η ομιλήτρια: “Φαίνεται όμως ότι οι κοινωνικοί επιστήμονες πράγματι κατανοούν ότι οι περισσότεροι από εμάς, όταν βρεθούμε μέσα σε συγκεκριμένες καταστάσεις, θα κάνουμε πολύ συγκεκριμένα λάθη. Τα λάθη αυτά, είναι στην πραγματικότητα προβλέψιμα. Τα κάνουμε ξανά και ξανά. Δεν επηρεάζονται από τη σωρεία των σχετικών αποδείξεων. Όταν λαμβάνουμε αρνητικά αποτελέσματα εμείς και πάλι, την επόμενη φορά που αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση, τείνουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη”.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι να ερμηνεύσει κανείς τούτη την αλλόκοτη τάση για προσκόλληση στα ίδια λάθη. Ο ένας είναι πως...

ΤΡΕΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Για όσους υποστηρίζουν ότι "δεν παράγουμε τίποτε"...

Για όσους βρίζουν τους κρατικοδίαιτους του δημοσίου, κατακρίνοντας φυσικά τους δημόσιους υπαλλήλους...
Για όσους μιλούν για Ψωροκώσταινα...
Η απάντηση είναι το φοβερό κόλπο που έστησαν ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΜΕΤΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ουσιαστικά οι σκανδαλώδεις και άχρηστες πολεμικές προμήθειες αποτέλεσαν την χρυσή ευκαιρία για τους   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ να αποκτήσουν τεχνογνωσία, συμμαχίες και συμβόλαια για να ανοιχτούν στην διεθνή αγορά του αίματος και να κερδίσουν καίριες θέσεις.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διεθνοποίηση της παρουσίας των συγκεκριμένων εταιρειών-που άρχισε φυσικά από τα ελληνικά πολεμικά συμβόλαια- σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ!
Αυτό είναι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο: θυσίες για τους εργαζόμενους για να αγοράζονται όπλα, κέρδη, κρατικά συμβόλαια και διεθνείς συμμαχίες για τους επιχειρηματίες!  
Δείτε ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα...

H κρυφή γοητεία της εξουσίας

Θεωρητικά κάθε κόμμα πριν από τις εκλογές, μικρό ή μεγάλο, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, άσχετα αν θα εφαρμοστεί ή όχι. Συνήθως είναι ένα μείγμα γοητευτικής ασάφειας και δημαγωγίας, ενίοτε και με παραλογισμούς και παράλληλα επιθέσεις στον αντίπαλο, κάθε είδους.

Το τι θα πράξουν όταν γίνουν κυβέρνηση φαίνεται στα πρώτα μέτρα που θα πάρουν, τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί στο πρόγραμμά τους. Κατά κάποιο τρόπο αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν το κρύβουν προεκλογικά.

Εξαίρεση σε αυτή την παράδοση αποτέλεσε ο Τσίπρας με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης: ήταν συγκεκριμένο και ίσχυε ακόμα και το πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ψηφιστεί στο λεγόμενο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος (είχαν προηγηθεί άλλα δύο συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ που τα έφαγε η μαρμάγκα).

Στους εφτά μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ελάχιστα από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί. Το κύριο κυβερνητικό έργο ήταν οι διαπραγματεύσεις. Αλλά τι διαπραγματεύσεις;

Κατά τον Βαρουφάκη, ο μόνος σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν ο εξευτελισμός της Ελλάδας.

Τότε γιατί τις συνεχίσαμε; 

Εκλογές στην Καταλονία με απειλές για capital contriol και αποπομπή της Μπαρτσελόνα !! ΒΙΝΤΕΟ


Όχι τυχαία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας, Λουίς Μαρία Λίντε, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση απόσχισης, η έξοδος της Καταλονίας από το ευρώ θα είναι αυτόματη και θα επιβληθεί πάγωμα καταθέσεων.


Πάνω από 5 εκατομμύρια Καταλανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν αύριο Κυριακή στις κάλπες, στην πιο κρίσιμη ίσως αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της πλούσιας επαρχίας και την παραμονή της ή όχι στην Ισπανία.

Άλλωστε, η βασική διαχωριστική γραμμή στην αυριανή αναμέτρηση δεν είναι τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων για την οικονομία,

Νέα χαράτσια για τα αυτοκίνητα

auto-thief
Εισαγωγικά να σημειώσουμε ότι όσα διαβάσετε παρακάτω είναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης των αρρωστημένων εγκεφάλων της «πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης» εμπλουτισμένης με μια γενναία δόση φασισταριού και ξεπουλήματος μέχρι την απόλυτη χρεοκοπία της κοινωνίας.
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα σχεδιάζεται να ισχύουν από φέτος για τα τέλη του 2016 προκειμένου να ικανοποιηθεί και η Τρόικα που έρχεται τον Οκτώβριο για το μεγάλο φοροκυνηγητό που πρόκειται να εξαπολύσει η κυβέρνηση του 22% για λογαριασμό των «δανειστών».
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το capital.gr, η κατοχή ΙΧ τίθεται υπό διωγμό και αποτελεί «τεκμήριο» για φοροληστεία.
Τα σχέδια προβλέπουν την εισαγωγή νέων κριτηρίων για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται:

Παρά το αρνητικό, για το λαό, αποτέλεσμα των εκλογών, το μνημονιακό καθεστώς δεν έχει σταθεροποιηθεί

Ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας για το εκλογικό αποτέλεσμα


1. Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας για μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και για τον προγραμματισμό δράσης μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το Πολιτικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τους 155.000 πολίτες που υποστήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Ενότητα, απορρίπτοντας τον πολιτικό και συναισθηματικό εκβιασμό, ξεπερνώντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος. Χαιρετίζει τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας, που έδωσαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τον εκλογικό αγώνα. Αυτή η αγωνιστική προσφορά μας επωμίζει ευθύνες και ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που μόλις ξεκινήσαμε.

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την απογοήτευση και τη σύγχυση που προκάλεσε σε μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων η επιβολή του τρίτου Μνημονίου. Το γεγονός ότι αυτή η σοβαρή ήττα ήρθε αμέσως μετά τη μεγάλη ανάταση του «ΟΧΙ» και συνομολογήθηκε από μια ηγεσία που μιλάει στο όνομα της Αριστεράς,

Μήπως επειδή είστε κομπλεξικά μογγολοπουτανοσπέρματα ευνουχισμένα;



Π.Χατζηστεφάνου:

Δεν καταλαβαίνω γιατί την κράζετε την Ραχήλ Μακρή

Δεν καταλαβαίνω γιατί την κράζετε την Ραχήλ Μακρή - μια χαρά τα λέει η γυναίκα.

Μήπως για τον ίδιο λόγο που κράζετε την Κωνσταντοπούλου?
Επειδή δηλαδή είστε κομπλεξικά μογγολοπουτανοσπέρματα ευνουχισμένα εκ γενετής και σας
χαλάει να σας λένε την αλήθεια, ειδικά αν αυτή ακούγεται από γυναίκες με δυναμική 
προσωπικότητα που σας βάζουν στην θεσούλα σας στο πιτς φιτίλι?

Αυτό είναι πάλι ε? 
Κομπλεξικοί κοντοψώληδες..

Ισπανική βόμβα : Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περισσότερα λεφτά από το ελληνικό χρέος!

Ισπανική βόμβα νετρονίου: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περισσότερα λεφτά από το ελληνικό χρέος!

Η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσόν αυτό ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.
Επικαλούμενη στοιχεία από μελέτες γνωστών και καθ' όλα έγκριτων Ισπανών ιστορικών κι οικονομολόγων,

Βαρουφάκης: Άλλα είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα...


Τα νερά ταράζει και πάλι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό ιστότοπο. Ο κ. Βαρουφάκης προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλυψε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα είχαν συμφωνήσει ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί σε περίπτωση που την πίεζαν να δεχθεί ένα ακόμα δάνειο διάσωσης.
Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών,

Το υπουργείο σάς πείραξε πατσαβουράκια μου; Γύρω σας γίνεται της πουτάνας το κάγκελο

Απόλυτα πετυχημένο κρίνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Δεύτερη Φορά Πρώτη Φορά Αριστεροδεξιά, αφού οι πάντες ασχολούνται με το Νίκο Φίλη, το Δημήτρη Καμμένο και διάφορες άλλες ανύπαρκτες προσωπικότητες, με αποτέλεσμα να ξεχνάνε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκάλεσε έξαλλες αντιδράσεις στην προοδευτική πλέμπα της χώρας, αν και η πραγματική είδηση είναι ότι η Ελλάδα έχει ακόμα Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύσσωμα τα ελληνικά social media ξεσηκώθηκαν εναντίων των ρατσιστικών και ομοφοβικών αναρτήσεων του Δημήτρη Καμμένου, λες και ο Δημήτρης Καμμένος προσγειώθηκε ξαφνικά στην ελληνική Βουλή και δεν τον τρώγαμε στη μάπα τα προηγούμενα χρόνια.

Το υπουργείο σάς πείραξε πατσαβουράκια μου;