# #

14 Οκτ 2017

…χωρίς θεούς κι ελπίδες λεύτερος, μες στην ερμιάν ολόρθος…



…χωρίς θεούς κι ελπίδες λεύτερος, μες στην ερμιάν ολόρθος…
(Οδύσσεια, ρ. α΄)



Φέτος τα 60χρονα από το πέρασμα του Νίκου Καζαντζάκη στην αθανασία… Δεν το χρονο-πλήρωμα τούτο που με ωθεί να αποτυπώσω δυο σκέψεις μόνο για έναν από εκείνους που με συνοδεύουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη δική μου πορεία από τα εφηβικά μου κιόλας χρόνια… θα ήταν προσβολή και αναίδεια ακόμη… γιατί ο Ν.Κ. έχει γεννηθεί και πεθάνει αμέτρητες φορές μέσα μου… όπως συμβαίνει θαρρώ με όλους τους μείζονες και εξέχοντες που μπορεί κανείς να συναπαντήσει και ύστερα, να συναντηθεί, αν είναι ευλογημένος και φιλόπονος, μαζί τους στη διάρκεια του βίου τους… κι αυτοί είναι ευάριθμοι, πάντοτε λιγοστοί αλλά καθόλου λίγοι…

Ναι, ο Ν.Κ. γεννήθηκε και πέθανε αμέτρητες φορές εντός μου… δεν ξέρω πώς να το περιγράψω καλύτερα, να το αποδώσω με μεγαλύτερη ενάργεια, αν είχα το δικό του ωκεάνιο τάλαντο στην έκφραση θα μου ήταν εύκολο… με τις όποιες δυνάμεις μου επιχειρώ απλά να μεταγράψω γεύσεις, ανάσες και ίχνη… από το στοχασμό και το βίωμα, τα πολλά και σπουδαία ταξιδέματα που μου προσέφερε, πού μού δώρισε, αυτή η συνάντηση με αυτό τον μύστη

Σου είπαν πως αν φύγουμε από αυτό και πάμε στη δραχμή θα χάσουμε το 35% του εισοδήματός μας.



Το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια για να παραμείνουμε στο ευρώ.

Σου είπαν πως αν φύγουμε από αυτό και πάμε στη δραχμή θα χάσουμε το 35% του εισοδήματός μας.

Για να δούμε τι έχουμε χάσει μέχρι σήμερα ;

Ακόμη κι ο θάνατος είναι ταξικός!


Ειλικρινής ερώτηση: 
γιατί έκαναν δηλώσεις οι αρχηγοί για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, μα όχι για...

13 Οκτ 2017

Φορέας Τουρισμού-Ανάπτυξης και Προβολής Λεπτοκαρυάς....Νέες Δράσεις



Πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση του Φορέα στην ψαροταβέρνα "Όλυμπος"με επιχειρηματίες και δημότες της Λεπτοκαρυάς που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του Τουρισμού στον τόπο μας .

Μια τρίωρη επικοδομητική συζήτηση που αφορά προβλήματα του τόπου  στην οποία παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος Ελένη Σαλιώρα- η μοναδική από την πλευρά του Δήμου που ενδιαφέρεται προφανώς- και απάντησε σε αρκετα ερωτήματα των δημοτών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δημότες-επιχειρηματίες Τσιτσιβάς Ευάγγελος,Κατέλας Ευάγγελος και Κατέλας Αθανάσιος, Καραλής Δημήτριος,

...Η ΟΜΟΦΩΝΙΑ των σκυλιών του καθεστώτος

Δημοσιογράφοι: Οι σύγχρονες πυροβολαρχίες των μαφιόζων του χρήματος…




Σήμερα που τα ΜΜΕ εκπληρώνουν το ρόλο των τανκς του προπαγανδιστικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ (της πλανητικής εξουσίας), αποτελούν και ένα αλάθευτο πολιτικό κριτήριο, μια έξοχη Λυδία Λίθος, των απόψεων και πράξεων της εξουσίας. 

Είναι πραγματικά πρωτοφανές να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δημοσιογράφος που να έχει ταχθεί ΑΝΟΙΚΤΑ εναντίον του κυβερνητικού νομικού εκτρώματος που ουσιαστικά ισοπεδώνει και καταργεί τη βιολογική ΦΥΣΗ, αλλά και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ, κοινωνική και πολιτισμική ΥΠΟΣΤΑΣΗ των ανθρωπίνων σχέσεων…


ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ: ΟΛΑ τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους (πόρνες κυριολεκτικά),

10 Οκτ 2017

Ελπίζω να μη βρεθεί ο εκεί Τσίπρας....

Υπάρχουν και Καταλανοί μενουμευρώπηδες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπάρχουν και Καταλανοί μενουμευρώπηδες!

Φυσικά,  οι Έλληνες έχουν λύσει τα θέματά τους και, ενώ έχουν ξεπουλήσει τη χώρα τους και ανέχονται τα πάντα από το χρεοκοπημένο πολιτικοοικονομικό σύστημα που τους δυναστεύει, έχουν γνώμη και για τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και ειδικότερα στην Καταλονία.

Και βέβαια, όλα τα συστηματικά κανάλια υπερπροβάλλουν τις συγκεντρώσεις που γίνονται υπέρ της «ενότητας» της Ισπανίας.

Επίσης, υπάρχουν εκβιασμοί του στυλ δε θα είστε στην Ευρώπη, δεν θα είστε στο ευρώ,θα φύγουν πολλές τραπεζες, θα φύγουν οι τουρίστες και τα ρέστα.

Όλα αυτά κάτι μου θυμίζουν.

Και σίγουρα σε όλους.

Θυμίζουν την ελληνική περίπτωση.

Το ελληνικό δημοψήφισμα.

Με το όργιο προπαγάνδας και ξεφτίλας πολλών ελληνικών παπαγάλων του συστήματος που, καθοδηγούμενοι από τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους, διατυμπάνιζαν τη μεγάλη καταστροφή που θα έφερνε το ΟΧΙ.

Τελικά,

Μεγάλη δουλειά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Μητσοτάκηδες

Φωτογραφία του χρήστη Όταν τελικά ξυπνήσαμε ήμασταν δούλοι.

Έστω ότι το δάνειό σου στην Eurobank ανέρχεται σε πχ 50.000€ και εσύ δεν μπορείς να πληρώνεις τις δόσεις γιατί είσαι άνεργος, ή λόγω κρίσης τα χρήματα που βγάζεις δεν φτάνουν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες της οικογενείας σου. Το δάνειό σου είναι πλέον κόκκινο. 

Η τράπεζα πουλά το δικαίωμα είσπραξης του κόκκινου δανείου σου σε μία ξένη εταιρεία , για 3% δηλαδή για...

Το καλοκαίρι έφυγε ήρθε η ώρα για προετοιμασία και δράση.

Φωτογραφία του Giorgos Atsaves.

Συνάντηση του Δ. Σ. του Φορέα Τουρισμού-Ανάπτυξης και Προβολής της Λεπτοκαρυάς με επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και με όσους συνδημότες ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του τόπου, για κρασάκι και κουβέντα , στην Ταβέρνα ...

Ούτε μια φυλλάδα δεν αναφέρεται σήμερα στο αίσχος....


Ούτε μια φυλλάδα δεν αναφέρεται σήμερα στο αίσχος της πώλησης "κόκκινων δανείων" από την Eurobank σε νορβηγικό fund στο εξευτελιστικό 3% της ονομαστικής αξίας των. 

Επαναλαμβάνω, ούτε μια!

Λογικό. 
Δεν θέλουν...