# #

19 Μαρ 2013

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ....


-ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ


ΦΑΝΤΑΡΟΣ
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ -ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ /.
Συνάδελφοι, Σας καλούμε μαζικά να παρουσιαστείτε στα Φρουραρχεία των τόπων καταγωγής σας, μετά το τέλος της άδειας σας και να δηλώσετε την οικονομική αδυναμία σας να επιστρέψετε στη μονάδα που υπηρετείτε στη παραμεθόριο.
Ναι με ακούτε;

Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτή μας την πράξη. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι παραβιάζουμε κανένα νόμο και διαταγή. Κανείς δε μπορεί να μας τιμωρήσει.
Είναι ντροπή στην κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που μας εκμεταλλεύονται με... αυτό τον τρόπο, που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας σε αυτή την κατάσταση και επιπλέον, τον υποχρεώνουν να καταβάλλει το υπέρογκο κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης του παιδιού του, δηλαδή εμάς, που μας αμείβουν με το εξευτελιστικό και προσχηματικό πόσο των 8.7 ευρώ.

Ο Στρατός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το αντίτιμο που απαιτείται για τη μετακίνηση μας και να εξασφαλίσει τρόπο επιστροφής μας στις μονάδες.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να περικόψει τις καταστάσεις επιβίβασης μας (πλέον ισχύει μόνο μία αντί για τρεις που ήταν στο παρελθόν, καταργήθηκαν οι 2 δωρεάν αεροπορικές μετακινήσεις και προβλέπεται μόνο μια δωρεάν για όσους υπηρετούν ΕΛΔΥΚ), η οποία πήρε τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος που συνέταξε και υπέγραψε ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, κατήγγειλε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοι, να μας φέρνουν υποχρεωτικά στον στρατό. Να μας εκμεταλλεύονται εργασιακά όλοι και να μας φέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Να μην μας εξασφαλίζουν ένα πιάτο ανθρώπινο φαγητό και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.Να μας αφήνον χωρίς θέρμανση, συχνά σε άθλια και άχρηστα στρατόπεδα μόνο και μόνο για να συντηρήσουν το άθλιο πελατειακό τους σύστημα για να κερδίζουν ψήφους.
Να μας απαγορεύουν την έξοδο και τώρα την άδεια.
Γιατί συνάδελφοι όλοι αυτοί που μας κυβερνούν ευθύνονται για το 1.5 εκατομμύριο άνεργους, τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν αυτοκτονήσει. Για τα απίστευτα χαράτσια, τη διάλυση της δημόσιας υγείας-παιδείας-ασφάλισης. Αυτοί οδήγησαν εμάς και τους γονείς μας με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην ανέχεια, στη δυστυχία, στην εξαθλίωση.
Και οι γονείς μας συνάδελφοι δεν έχουν 200 ευρώ για να πληρώσουμε το ταξίδι από την Κύπρο όσοι υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, ενώ το ΓΕΣ λέει ψέματα ότι δικαιούμαστε 3 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.
Η λαϊκή οικογένεια δεν έχει να πληρώσει 200-300 ευρώ που κοστίζει το ταξίδι σε κάθε άδεια μας από τα ακριτικά νησιά και τον Έβρο. Που υπηρετούμε εμείς, και όχι τα βύσματα των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ- νεολαία ΠΑΣΟΚ και τα μαμμόθρεπτα των πλουσίων που υπηρετούν στο Πεντάγωνο και έχουν μονίμως «άδεια από την σημαία».
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΕΘΑ Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
Συνάδελφοι, βγήκαμε στην αναφορά, τους παραπονεθήκαμε, τους είπαμε τα προβλήματα που μας δημιουργούν.
Αδιαφορούν και μας κοροϊδεύουν.
Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με την Τρόικα Ε.Ε. και ΔΝΤ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους, να κόψει, μεταξύ άλλων, τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των φαντάρων που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Και μετά άρχισε ο απροκάλυπτος εμπαιγμός μας.
Αρχικά, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος που υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, έριξε την ευθύνη στα Επιτελεία και διέρρευσε στους δημοσιογράφους ότι νοιάζεται και διέταξε τους Επιτελείς να βρουν λύση. Μετά, ο«καλός μας ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος άρχισε πόλεμο με το υπουργείο Οικονομικών»και απαίτησε να επανέλθουν οι καταστάσεις επιβίβασης για δωρεάν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού στις τρεις όπως ίσχυε.
Όμως ο «κακός» Στουρνάρας, του είπε ΟΧΙ! Η άρνηση του οικονομικού επιτελείου συνεχίστηκε και μετά από την σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε πει όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις για το “κόψιμο” ότι το θέμα θα επανεξεταστεί. Η απόφασή του υπογράφτηκε αλλά το υπουργείο Οικονομικών που έπρεπε να βάλει την τελική υπογραφή λέει όχι. Αιτία το κόστος που υπολόγισε σε 6 εκατομμύρια ευρώ.
Όμως στους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, στον Στουρνάρα και στην Τρόικα δε φάνηκαν καθόλου πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που θα καταβάλλει το ελληνικό κράτος για την αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ για τις αποστολές του Ευρωστρατού.Μια πολιτική απόφαση που έκρυψε ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος!
Τώρα και μετά τις σοβαρές πιέσεις που δέχεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το δημοσιογραφικό κόσμο, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που απαιτούν την άρση του χυδαίου και κοινωνικά άδικου μέτρου της κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, σε μια γενικόλογη, γεμάτη υπεκφυγές ανακοίνωση, μας γεμίζει «θα», χωρίς να δεσμεύεται για τίποτε!
Εμείς απαιτούμε να επανέλθουν άμεσα οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των συναδέλφων στρατιωτών.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.