# #

28 Αυγ 2010

Έφαγε 8,5 κιλά συναγρίδα!.....ΠΟΙΟΣ ??? Ειμαι σιγουρος οτι ξερετε ποιος ..

Έφαγε 8,5 κιλά συναγρίδα!...

Εισαγωγής, από την Τουρκία...
Του είπαν στην ταβέρνα (Αλέξης) στην παλιά πόλη της Ρόδου που πήγε για φαγητό πως η συναγρίδα ήταν ντόπια. Αλλά τον δούλεψαν. Από την Τουρκία ήταν το ψάρι. Και...

...τα γκαρσόνια γελάνε ακόμη μαζί του.

Όπως πρώτοι γράψαμε (οι πονηροί του ΒΗΜΑτοδότη το αναδημοσίευσαν σήμερα χωρίς να πουν τ' όνομα μας) ο Καραμανλής με τη Νατάσα βρίσκονται στη Ρόδο και φιλοξενούνται από το ζεύγος Βαληνάκη...                                                    ....http://nonews-news.blogspot.com

Τα εμβόλια και οι αρπαχτές Η1Ν1...Μπόχα αναδύουν τα μισθολόγια φαρμακοβιομηχανιών και οι αποφάσεις των κρατικών υπεύθυνων.

Η περίφημη ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1 και ο Π.Ο.Υ.
Μπόχα αναδύουν τα μισθολόγια φαρμακοβιομηχανιών και οι αποφάσεις των κρατικών υπεύθυνων

Σε νέα έρευνα που έγινε από κοινού τους τελευταίους μήνες από τη Βρετανική Ιατρική Εφημερίδα (BMJ) σε συνεργασία με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στη Βρετανία (ΒIJ), εντοπίστηκαν «διάσημοι» επιδημιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένοι στη γρίπη και άλλοι επαΐοντες να έχουν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πάνω από μία δεκαετία ενώ παράλληλα ήταν στα μισθολόγια τεράστιων φαρμακοβιομηχανιών, όπως η «Roche» και «GlaxoSmithKline»! «Τρανταχτά» ονόματα της επιδημιολογίας, όπως οι Δρ. Αμπε Οστερχάους, Καρλ Νίκολσον, Ρενέ Σνάκεν, Ντάνιελ Λάβανσι είναι μέσα στον κατάλογο των ονομάτων.
Στην έρευνα καταγγέλλεται ο ΠΟΥ για αδιαφάνεια ακόμη και στη...

Τα 8 «σημάδια»του καρκίνου...

ΛΟΝΔΙΝΟ Βρετανοί ειδικοί δημοσίευσαν έναν κατάλογο οκτώ συμπτωμάτων τα οποία εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν ανεξήγητα αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι σημάδια μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου. Τη λίστα κατήρτισαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κeele. Σε αυτήν περιλαμβάνονται: αίμα στα ούρα, πρωκτική αιμορραγία, αιμόπτυση, εξογκώματα στο στήθος, δυσκολία στην κατάποση, αιμορραγία σε γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση, μη φυσιολογικά αποτελέσματα εξετάσεων στον προστάτη και αναιμία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθένα εξ αυτών των συμπτωμάτων στη λίστα μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο και έτσι θα πρέπει να σπεύσει να εξεταστεί το άτομο στο οποίο θα εμφανιστούν, όπως το ίδιο πρέπει να κάνει γενικότερα σε κάθε ασυνήθιστη μεταβολή της υγείας του. Η έγκαιρη διάγνωση καρκίνου πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισής του. Οι ειδικοί κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μελετώντας 25 έρευνες.


TO BHMA,

Βγάζουμε την Ιστορία μας σε πλειστηριασμό και τα κομμάτια Ελλάδας σε παζάρι άπλυτων, τσιμεντάρουμε Ναούς, Μνημεία για δύο υπόγεια με γκαράζ. Χαράζουμε δρόμους στα δάση των Νυμφών για ένα κομμάτι επιδότησης ζεστής στο χέρι.


Ποιο κύτταρο ξύπνησε μέσα μας; Ποια κατάρα ήταν αυτή που κοιμόταν τόσα χρόνια στο υποσυνείδητό μας και ένα πρωί άρχισε να ξεπηδά από τον λήθαργό της και να γεμίζει τον κόσμο γύρω μας; Δεν είμαστε τέτοιοι ή πάντα ήμαστε τέτοιοι και το κρύβαμε; Σαν εφιαλτικός σπόρος που ήταν φυτεμένος σε δροσερά λιβάδια και δεν άνθιζε. Ήθελε αέρηδες, λειψυδρία και πολύ αλάτι για να ανθίσει. Βρήκε το κατάλληλο έδαφος και τέλειες καιρικές συνθήκες για να βγάλει ρίζα, για να απλωθεί υπόγεια και να κάνει τον μπαξέ της ύπαρξής μας τον Κήπο της Αναίδειας.
Δεν μεταλλαχθήκαμε εμείς, ο λαός των πριγκίπων, γίναμε αυτό που κρύβαμε για χρόνια...

SOS!!! ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ E-MAIL ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ! ... ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ANTIVIRUS



Ενημέρωσε όλες τις επαφές που έχεις στον υπολογιστή σου, να
μην δέχονται τις εξής επαφές:


nico_10_72@hotmail.fr
nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@hotmail.fr
kevinblancher@hotmail.fr

είναι κάποιος που είναι «πειρατής»
στον υπολογιστή σου και εάν κάποια από τις επαφές σου τον
«αρπάξει» θα πληγείς και εσύ. Στείλε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους.
Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.
Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί
από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1.
Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξεις να μην ανοίξεις
κανένα μήνυμα που ονομάζεται l'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η
φωτογραφία σου σ΄αυτό το site? Όποιος κι’ αν σας το έχει στείλει!!!
Είναι ένας ιός που ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και
καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC.
Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές
σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους.

Λοιπόν, αν δεχτείς ένα μήνυμα με όνομα 'invitation'
(πρόσκληση) ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΒΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ PC ΣΟΥ.
Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και
έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο ιός ο πιο καταστροφικός που
έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!
Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την
MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.
Καταστρέφει απλούστατα την 'zone zéro' του σκληρού δίσκου
όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!

neamadata.blogspot.com.............       http://ksipnistere.blogspot.com

Οι 10 πιο καυτές γυναικείες φαντασιώσεις

Όλοι έχουμε φαντασιώσεις και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να αφήσεις στην άκρη ταμπού και ανασφάλειες και να ενδώσεις στις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις. Αν το κάνεις, η σεξουαλική σου ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά μέτρια και βαρετή. Άσε που το Καρναβάλι με τις μεταμφιέσεις, σε βοηθά να εισχωρήσεις ήπια στων χώρο των φαντασιώσεων.
Νούμερο 10: Παιχνίδια εξουσίας (η κυρά- αφέντρα)
Σίγουρα απολαμβάνεις την καλοκαιρινή εικόνα του μεγαλόσωμου και στιβαρού αγοριού, που σε παίρνει αγκαλιά και τρέχετε...

Πως ριχνει τις γκομενες ο Καραμανλης

Η ταυτότητά μου γράφει Υπηκοότητα Ελληνική αλλά δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ανήκω....

Η ταυτότητά μου γράφει Υπηκοότητα Ελληνική αλλά δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ανήκω. Στην πουλημένη ή στην απούλητη; Δεν γνωρίζω πια. Κουστουμαρισμένους ηλίθιους μπακάληδες βλέπω να διαχειρίζονται ό,τι μου κληρονόμησαν σκοτωμένοι, προδομένοι, νικημένοι. Δεν κατάφερα να διαχειριστώ την κληρονομιά αλλά ούτε να την παραδώσω στους επόμενους. Δεν ξέρω από ποιο σύνορο εισέβαλλαν τα κατοχικά στρατεύματα του Ράιχ της ποταπότητας. Δεν μας έπιασαν στον ύπνο ...

Αυξήσεις μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι και όχι να τους κοπούν οι σημερινές συντάξεις πείνας... …η εφαρμογή των νόμων αρκεί !!!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ



….και όμως υπάρχει λύση

…δεν χρειάζεται επανάσταση !!!



Αυξήσεις μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι

και όχι να τους κοπούν

οι σημερινές συντάξεις πείνας...



…η εφαρμογή των νόμων αρκεί !!!





Όλο το παιχνίδι του εκβιασμού του ελληνικού κράτους από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στηρίζεται στη δυνατότητα των ιμπεριαλιστών να εκβιάζουν τη συντριπτική μερίδα των Ελλήνων, που είναι οι μισθωτοί. Πώς τους εκβιάζουν; Με το ασφαλιστικό τους σύστημα. Με τη χρηματοδότηση αυτού του συστήματος. Αυτοί, οι οποίοι δήθεν...

..Επιτελους αξιοποιηση του υγροβιοτοπου στους Ν.Πορρους Πιεριας...Μια αξιεπαινη προσπαθεια επιστημονικης ομαδας


Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που αξίζει προσοχής
Κάτι τρέχει στον υγροβιότοπο των Ν. Πόρων Πιερίας….
Εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου ο υγροβιότοπος των Ν. Πόρων στο νότιο τμήμα του νομού Πιερίας, από μια εγκαταλειμμένη περιοχή, η οποία είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο και αυθαίρετο παρκινγκ, όπου ο κάθε επισκέπτης και κάτοικος της περιοχής έκανε ότι ήθελε (παράνομη βόσκηση, γεωργία, αλιεία και κυνήγι), μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, φαντασία και περιβαλλοντική ευαισθησία, άρχισαν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο Ιχθυοτροφικό – Οικοτουριστικό πάρκο.
Μια πρωτοβουλία, η οποία σκοπεύει στην ανάδειξη μιας περιβαλλοντικά ευαίσθητης περιοχής, όπου θα λαμβάνουν χώρα ενέργειες περιβαλλοντικής αγωγής, οικοτουριστικής αναψυχής και παραγωγής υψηλής βιολογικής αξίας ψαριών και καρκινοειδών, με επιστημονική παρακολούθηση και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον εφαρμογών.
Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία γιατί έτσι θα καταστεί εφικτή η κατανόηση απ’ όλους μας (και κυρίως από τις νέες γενιές) ποιος είναι ο ρόλος των υγροβιοτόπων και γιατί πρέπει να τους προστατεύουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα βρει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από μεμονωμένες αγκυλώσεις και συμφέροντα, διότι η ανάδειξη του υγροβιοτόπου θα είναι προς όφελος όλων, καθιστώντας την περιοχή της νότιας Πιερίας επισκέψιμο προορισμό όλο το χρόνο.
Θα ενημερώνουμε για οτιδήποτε καινούργιο.

Το χασισι διχαζει την Ολλανδια

Το Μάαστριχτ είναι μια μικρή γραφική πόλη με πλακόστρωτους δρόμους και μεσαιωνικά κτίρια. Δέχεται κάθε χρόνο περίπου 2 εκατ. τουρίστες. Είναι όμως «ναρκω-τουρίστες», δηλαδή το βασικό αξιοθέατο που επισκέπτονται είναι τα 13 coffee shops που πωλούν νόμιμα μαριχουάνα. Οι αρχές της πόλης υποστηρίζουν ότι δεν ...

Κλώνοι φρανκενστάιν από τα κύτταρα νεκρών ζώων.....στο τραπεζι μας


Για να ανταγωνιστεί η Αμερική την Ευρώπη -και το αντίστροφο- και με την πρόφαση της ανάγκης επάρκειας αγαθών προς πώληση, οι έμποροι ζήτησαν ευθέως την αρωγή των εταιρειών βιοτεχνολογίας για την δημιουργία κλωνοποιημένου κρέατος φρανκενστάιν!
Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί η παραγωγή ποιοτικού(;) κρέατος στις ΗΠΑ από τα κύτταρα νεκρών ζώων! Την ανακοίνωση μάλιστα έκανε χωρίς κανένα δισταγμό,...

πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν....

Σαράντα με πενήντα τμήματα Τ.Ε.Ι. σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ότι θα κλείσουν, θα συγχωνευθούν ή θα αλλάξουν επιστημονικό αντικείμενο πριν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας το 2013 – 2014. Η κυβέρνηση ανακοινώνει τις βασικές αρχές του νέου νόμου – πλαισίου για τα πανεπιστήμια στο τέλος Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες χωροταξικού ελέγχου της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, που θα καταλήξουν σε δραστική μείωση των Τμημάτων της. Μεταξύ των τμημάτων...

27 Αυγ 2010

βατραχάκι που κάνει π*πες ....... ΑΠΑΙΧΤΟ..! ! !


Ήταν ένας τύπος που η γυναίκα του είχε τα γενέθλια της. Γνωρίζοντας ότι της αρέσουν τα ζωάκια, πηγαίνει σε ένα πετ σοπ. Έχοντας δει πολλά ζώα, παίρνει...το μάτι του και ένα βατραχάκι.
- Αυτό εδώ πόσο κοστίζει;
- Ξέρετε το συγκεκριμένο ζωάκι είναι ξεχωριστό και κοστίζει 300 ευρώ, λέει ο πωλητής.
- Τόσο πολύ, γιατί;
- Ξέρετε το συγκεκριμένο βατραχάκι κάνει πολύ καλές π*πες, λέει ο πωλητής.
Χωρίς να το σκεφτεί ο τύπος το αγοράζει. Το πάει στη γυναίκα του για δώρο, χωρίς εκείνη να εντυπωσιαστεί πολύ. Κάθε μέρα ο τύπος σχολώντας απο τη δουλειά, έπαιρνε το βατραχάκι και πήγαινε στην τουαλέτα. Αυτό γινόταν αρκετό καιρό και η γυναίκα του είχε παρεξενευτεί. Μια μέρα λοιπόν την έστησε πίσω απο την πόρτα...

ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου δίνουν καθημερινά τον μεγάλο αγώνα για την αποκατάσταση των ιδεωδών των προγόνων μας και την αποσπίλωση του ονόματος τους.





ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ο "άγιος" δολοφόνος του Ιουλιανού!!! (foto)
Το 363μ.Χ ο "Ελληνας"αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουλιανός ο Φιλόσοφος πέφτει ηρωϊκά μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του μετώπου αγωνιζόμενος εναντίον τών Περσών.Το θανάσιμο κτύπημα όμως δεν ήρθε από την πλευρά των Περσών αλλά πισώπλατα απο έναν...

Ο θάνατος του εμποράκου της κινητής...

Πολύ γκρίνια από όλους τους συναδέλφους που διατηρούν καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα και στην περιφέρεια σχετικά με την  πορεία του κλάδου λιανικής.

Από την μία είναι η αναδουλειά και η έλλειψη διάθεσης των καταναλωτών να βάλουν το χέρι στην τσέπη και από την άλλη ....

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ..... ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Κλίμα υπέρ της αποδοχής των προσφυγών κατά των περικοπών μισθών, συντάξεων και επιδομάτων




ΜΠΛΟΚΟ στο περιβόητο Μνημόνιο που επέβαλαν στη χώρα μας Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να βάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγείροντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας ορισμένων ρυθμίσεων και θα ζητεί την άμεση αναστολή τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, όσο και οι εκτιμήσεις, οι οποίες ενισχύονται και από την πρωτοφανή ταχύτητα με την οποία προσδιορίσθηκε η ημερομηνία συζήτησης (8 Οκτωβρίου) της προσφυγής που κατατέθηκε (μόλις στις 29 Ιουλίου) από φορείς και ιδιώτες....

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους κοντεύει να σταματήσει λόγω έλλειψης ανδρών


Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους κοντεύει να σταματήσει λόγω έλλειψης ανδρών στη Δύση που να έχουν γίνει πατέρες σε μεγάλη ηλικία. Αυτό είναι το συμπέρασμα του κορυφαίου γενετιστή, καθηγητή Steve Jones του Πανεπιστημίου UCL στο Λονδίνο, ο οποίος επισημαίνει ότι οι άνδρες που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 35 ετών έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μεταδώσουν...

Κρούσματα ναρκοληψίας σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν για νέα γρίπη ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ



 

ΑΝΗΣΥΧΙΑ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός 22 κρουσμάτων ναρκοληψίας (οι ασθενείς αποκοιμούνται παρά τη θέλησή τους) στην Ευρώπη, σε ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί κατά την πανδημία της γρίπης Α (Η1Ν1)ν. Ελληνες και ξένοι επιστήμονες...

Η διδασκαλία της γλώσσας

της Άννας Φραγκουδάκη
Τα σχολεία σε όλες τις χώρες αντιμετωπίζουν τη γλώσσα και τη διδάσκουν σαν ένα αντικείμενο όπως όλα τα λοιπά μαθήματα. Ομως τα παιδιά ξέρουν να μιλάνε, αυτό που δεν ξέρουν είναι ο γραπτός κώδικας. Μέσα σε έξι μήνες το μωρό έχει καταλάβει τη γλωσσική επικοινωνία, δηλαδή γνωρίζει πλέον ότι οι άνθρωποι ανταλλάσσουν μηνύματα με ήχους, ενώ σε περίπου τρία χρόνια έχει μάθει να μιλάει, έχει δηλαδή κατακτήσει όχι μόνο λέξεις, αλλά τη δομή της γλώσσας (σύνταξη και γραμματική).

# Η γλωσσική γνώση των μόλις τρίχρονων παιδιών είναι τεράστια σε ποσότητα και ιδιαίτερα περίπλοκη. Τα παιδιά μιλάνε με αυθόρμητη άνεση, σχεδόν όπως αναπνέουν. Η κάθε παιδική φράση είναι μονάχα η κορυφή του «παγόβουνου» της τεράστιας γλωσσικής γνώσης. Ολα τούτα οφείλονται στη «φυσική», όπως λένε οι γλωσσολόγοι, κατάκτηση της ικανότητας του λόγου στη μητρική τους γλώσσα. Η φυσική εκμάθηση του λόγου έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά σε όλο τον κόσμο. Το μωρό αντιμετωπίζεται σαν παραγωγός νοήματος και αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που γεννιέται. Πολύ πριν κατακτήσει το λόγο το αντιμετωπίζουν σαν «ομιλητή».

# Οι οικείοι του μωρού αποδίδουν νόημα σε κάθε προσπάθεια να δαμάσει τους ήχους και η κάθε απόπειρα να εκφραστεί επιβραβεύεται με μεγάλο ενθουσιασμό. Π.χ. η μάνα απαντάει στο βρέφος που κλαίει, «Δυο λεπτά. Πεινάς, το ξέρω. Μην κλαις, να, έλα...». «Μπου, λέει το παιδάκι μας, θέλει νεράκι», σχολιάζει ο πατέρας. «Μπα, είπε μπα!», φωνάζει ενθουσιασμένη η μάνα, «Κώστα, τρέχα, το μωρό είπε μπαμπά!». Κι όταν θα πει μια πρώτη λέξη παραποιημένη, η οικογένεια επαναλαμβάνει το λάθος και γίνεται η δική τους ιδιωτική λέξη τρυφερότητας.

# Αν συγκρίνουμε τη φυσική επικοινωνία και τη συνεχή επιβράβευση με το πώς διδάσκεται η γλώσσα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, αυτόματα εξηγείται ένα παράδοξο. Ολόκληρο το γλωσσικό σύστημα το μαθαίνουν όλα τα παιδιά σε περίπου τρία χρόνια. Η γλωσσική νόρμα του σχολείου τα δυσκολεύει τόσο που δεν καταφέρνουν επί δώδεκα χρόνια στα θρανία να γίνουν άριστοι γνώστες και χρήστες της.
ΠΗΓΗ:εφημ. ΤΑ ΝΕΑ
 http://spoudasterion.pblogs.gr/

Μέχρι εκεί... ... έφτασε η Αμερική: ζητούν από τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ένα χαρτί τουαλέτας παραμάσχαλα.

Στο σχολείο με ένα χαρτί τουαλέτας παραμάσχαλα
27/08/2010 - 09:06
  1. Μέχρι εκεί...
    ... έφτασε η Αμερική: ζητούν από τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ένα χαρτί τουαλέτας παραμάσχαλα. Και όχι μόνο με αυτό, αλλά και με ένα σωρό άλλα είδη που κάποτε τα παρείχαν δωρεάν τα σχολεία. Είναι μια τάση ανησυχητική, την οποία περιγράφουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και που φορτώνει στις πλάτες των γονέων τα οικονομικά βάρη τα οποία άλλοτε σήκωνε το κράτος με τα λεφτά των φορολογουμένων (σήμερα πού να περισσέψουν με τόσους τραπεζίτες;).
    Ενα περιοδικό...

Προσφορές και στους οίκους ανοχής:Στις 5 επισκέψεις η μία ... δώρο !


Τις ένδοξες μέρες και νύχτες του παρελθόντος, τότε που ορδές ανδρών γέμιζαν ασφυκτικά κάθε γωνιά και… κρεβάτι (της οδού Φυλής), αναπολούν πλέον οι ιερόδουλες των οίκων ανοχής, που καθημερινά βλέπουν τα ραντεβού και τον τζίρο τους να μειώνονται δραματικά, λόγω οικονομικής κρίσης...

ΦΥΛΑΚΕΣ ΒΟΛΟΥ: ΟΥΤΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΟΙ 156 ΑΝΗΛΙΚΟΙ

  • Του ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΚΙΔΗ
    Ενας καφές κι ένα τσιγάρο. Ετσι, για να πάνε τα «φαρμάκια» κάτω. Ν' ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο, να περάσει κι αυτή η μέρα. Κι όμως ούτε αυτό είναι βολετό για τα παιδιά που ζουν κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους, στενούς, που μικραίνουν την ψυχή τους. Ούτε τη μέρα, ζωή, ούτε το βράδυ, όνειρα. Ούτε καν σαπούνι για να πλυθούν, χαρτί για να σκουπιστούν, τηλεκάρτα για να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, πέρα από τη βαριά ατσαλένια πόρτα της φυλακής.
    Μάχες για το αυτονόητο δίνουν καθημερινά οι ανήλικοι ...

Ρεζίλι ο Σκοπιανός Πρόεδρος Ιβάνοφ – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απειλεί να τον σύρει στα δικαστήρια για ψευδή δήλωση!

“Δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορεί να αναφέρει το όνομα μου. Εαν δεν ανακαλέσει την δήλωση, θα τα πούμε στο δικαστήριο. Δεν έχει σημασία σε ποιό κράτος είναι Πρόεδρος, δεν επιτρέπω σε κανένα να συκοφαντεί το όνομα μου για προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον. “ Εξαιρετικά αρνητική τροπή παίρνει για τον Σκοπιανό πρόεδρο...

Συνάδελφοι οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας σωματείων είναι ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ! Χαϊδεύουν το μάγουλο της κυβέρνησης που οι ίδιοι στήριξαν και καλούν απλά σε κινήσεις εκτόνωσης τον εκπαιδευτικό κόσμο.

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ



ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.


«Πρώτα η υποκρισία, μετά η αλαζονεία και στο τέλος το μπάχαλο!», του Ανδρέα Κατσούλα

Ο παππούς μου ήταν δάσκαλος.
Από εκείνον έμαθα τα πρώτα μου γράμματα, κόλλησα το «μικρόβιο» του δάσκαλου και επέλεξα να γίνω κι εγώ δάσκαλος. Θυμάμαι πολλές φορές, όταν μας μάζευε όλα τα εγγόνια και μας ανιστορούσε όσα έζησε ως δάσκαλος, όσα έζησε πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας τους Ιταλούς φασίστες και αργότερα τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ο παππούς μου ανταμείφθηκε από την ελληνική πολιτεία για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα: 10 χρόνια εξορία, ξύλο, διωγμοί, ταπεινώσεις ...

Η Ελλαδα στην 5άδα της λίστας με τη χειρότερη οικονομία μεταξύ των 50 πιο αναπτυγμένων κρατών του κόσμου, με τον πληθωρισμό να απογειώνεται, τα εισοδήματα να περικόπτονται και να συρρικνώνονται και την ανεργία να αυξάνεται με το μεγαλύτερο ρυθμό στη μοντέρνα ελληνική ιστορία...ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ..

Κίνδυνος ελληνικής οικονομικής αυτοκτονίας με όπλο την αγορά κατοικίας

oikodomh5Ο κύριος Θάνος ήθελε το 2009, στα 65 του, να ξεκινήσει να χτίζει ένα εξοχικό σε οικόπεδο που είχε αγοράσει πριν πολλά χρόνια στο χωριό της καταγωγής του, 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η άδεια είχε εκδοθεί από το 2005 αλλά τα μετρητά που είχε στην άκρη δεν ήταν αρκετά για το σπίτι που ονειρεύονταν και έτσι στράφηκε στην τράπεζα του για δάνειο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ με ορίζοντα 10ετίας. Εν μέσω ύφεσης, όμως, ...

Aντε ... το καλοκαιρι τελειωνει...Ωρα για δουλεια...Να και ο επιχειρηματιας της χρονιας του περσινου χειμωνα

Η γλωσσα του σωματος........μμμμμμμ...

.


...http://bitsandpieces.us

Δεν είναι ανθέλληνες!


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Μετά τη Σλοβακία, και η Τσεχία αρνήθηκε χθες να συμμετάσχει στον «Μηχανισμό Στήριξης» της Ελλάδας και στον δανεισμό της με 110 δισ. ευρώ. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσιας σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι για την Τσεχία η σημερινή μεταβίβαση δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων από το εθνικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα «μη υπερβάσιμο όριο».
Μα, είναι δυνατόν να αρνείται την περαιτέρω παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της μια χώρα η οποία σχεδιάζει να ενταχθεί στο ευρώ; Κι όμως, παρά την έκπληξη που ίσως νιώσουν πολλοί...

26 Αυγ 2010

Τούρκοι αναζητούν και διεκδικούν περιουσίες στην Κρήτη...!

Άλλο ένα από τα αποτελέσματα της ελληνοτουρκικής φιλίας και προσέγγισης,  όπως την οραματίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου!
Μήπως θα έπρεπε όλοι οι πρόσφυγες από Πόντο και Μικρά Ασία να διεκδικήσουν άμεσα τις περιουσίες των προγόνων τους; Δεκάδες Τούρκοι αναζητούν στην Κρήτη τις περιουσίες των προγόνων τους αλλά και τρόπους να τις διεκδικήσουν.
Τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες ...

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, στις 14:30 όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!

ΝΑΙ στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/Διαμαρτυρία κατά των διοδίων










Φίλες και φίλοι

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου, θα συμμετάσχει ενεργά στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/διαμαρτυρία κατά των διοδίων της 11ης Σεπτεμβρίου 2010.

Κομβόι αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από την Αθήνα, από το σταθμό των διοδίων Αφιδνών, και θα καταλήξει στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη συμπρωτεύουσα θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων.

Καλούμε όλους τους Πιεριείς, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 14:30 να βρίσκονται στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς όπου θα υποδεχτούμε την αυτοκινητοπομπή, η οποία την ώρα εκείνη έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στα νότια σύνορα του νομού μας. Εκεί θα ενωθούμε με τους πολίτες των άλλων επιτροπών και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία προς τη Θεσσαλονίκη.Ειδικά εμείς οι Πιεριείς οφείλουμε να στηρίξουμε δυναμικά αυτή την κινητοποίηση, διότι από το νομό μας, το Μάρτιο του έτους 2009, ξεκίνησαν οι πρώτες έμπρακτες διαμαρτυρίες κατά των διοδίων.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να συμπορευτείτε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ελάτε στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς για να ενισχύσετε τη φωνή διαμαρτυρίας των πολιτών του νομού μας.

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει νέα δυναμική. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν διόδια μπορούν να πολλαπλασιασθούν.

Το σύνθημά μας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» είναι η δική μας απάντηση στις εταιρείες που σήμερα εκμεταλλεύονται ληστρικά και παράνομα τους εθνικούς δρόμους, λεηλατώντας το εισόδημά μας.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Tζιμακος......απαιχτος

Θα καίγανε το φοινικόδασος του Βαϊ-Τουρίστρια βρήκε αναμμένο στουπί!

Προς επιβεβαίωση φαίνεται ότι οδεύουν οι καταγγελίες για στοχοποίηση και του φοινικοδάσους στο Βαϊ Λασιθίου. Το πρωί της Τετάρτης, μία τουρίστρια που απολάμβανε τη βόλτα της ανάμεσα στους φοίνικες, βρήκε ένα αναμμένο αυτοσχέδιο στουπί...

"Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος είτε μεθυσμένος είτε υποψήφιος σε εκλογές."

"Επίγεια σοφία"

"Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος είτε μεθυσμένος είτε υποψήφιος σε εκλογές."
Shirley MacLaine  (Αμερικανίδα ηθοποιός)

"Οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια"
Νικίτα Χρουστσόφ (1894-1971, Σοβιετικός ηγέτης)

"Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι υπήρχαν κανίβαλοι στην περιφέρειά του, θα τους υποσχόταν ιεραπόστολους για δείπνο."
H.L. Mencken (1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος)                                       ....http://radar-gr.blogspot.com

Άγαλμα σε ναό του Απόλλωνα στην Αλβανία ...

Αλβανία: Οι ανασκαφές στην Απολλωνία έφεραν στο φως αρχαίο άγαλμα

Γάλλοι αρχαιολόγοι συνεπικουρούμενοι από εντόπιους αρχαιολόγους μετά από ανασκαφές αρκετών εβδομάδων στον αρχαιοελληνικό χώρο της Απολλωνίας, αποκάλυψαν ένα από τα μυστικά που έκρυβε ο ναός του Απόλλωνα.
Ανακαλύφθηκε ένα άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων που απεικονίζει έναν αρχαίο αθλητή, σε πολύ καλή μάλιστα κατάσταση αφού διατηρήθηκε το μαρμάρινο φιλοτέχνημα με την κάλυψη του χώματος.

Είναι ένα σημαντικό εύρημα, δίνει τη διάσταση της αρχαίας πόλης μετά την ελληνική εποχή, κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, που συνεχίζει την αρχαία ακμή της.





Ό, τι απέμεινε από την αρχαία ελληνική πόλη Απολλωνία, στη σημερινή Αλβανia     http://www.schizas.com

10+1 πράγματα που δεν ήξερες για το φεγγάρι

Η Σελήνη δεν είναι στρογγυλή. Έχει το σχήμα αυγού. Η «μύτη» του αυγού βλέπει κατευθείαν προς εσένα.

Η Σελήνη έχει ηλικία 4,6 δισεκατομμυρίων ετών. Είναι συνομήλικη της Γης. Η ηλικία προέκυψε από τη μέτρηση των πετρωμάτων της.

Στα πρώτα χρόνια της ζωής της η Γη δεν είχε δορυφόρο. Σύμφωνα με τις επικρατούσες θεωρίες, αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια πριν,...

Χάσαμε τη μπάλα.....Μη προνομιούχοι , της ομορφώτερης πατρίδας. Απολαύστε Πανσέλληνο. Οι Λύκοι είναι στο...κομμωτήριο... Λιμάρουν τα νύχια τους!!!


Χάσαμε τη μπάλα...

1) Οχι εγώ. Η Ντορίτα το είπε,σήμερα το πρωί στο Mega (που αλλού!).
Στον χαριτωμένο δημοσιογράφο κ.Δημήτρη Τάκη.
(εμείς οι βόρειοι, τον Δημήτρη τον φωνάζουμε και Τάκη, Μήτσο, Μήτρο.
Ετσι προκύπτει ο δημοσιογράφος...Μητροτάκης και Μητσοτάκης!!).
Είπε κι άλλα η Ντορίτα,για το καμάρι της,τον Κωστούλη (Κώστα τον
αποκαλούσε!!).
- "είμαι συγκινημένη"....

Και όμως…. 73.600.000€ σε ένα χρόνο για την υποδοχή λαθρομεταναστών


Στην σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας των λαθρομεταναστών, πληροφορηθήκαμε ότι για το έτος 2011 θα διατεθούν τουλάχιστον 73.600.000€ για την οργάνωση της υποδοχής των λαθρομεταναστών.

Μάθαμε επίσης ότι μετά την ίδρυση του υπουργείου προστασίας του πολίτη-λαθρομετανάστη, την παραχώρηση της Ελληνικής ιθαγένειας, και γενικώτερα την θέσπιση διαφόρων προνομίων και ευεργετημάτων που απολαμβάνουν στην χώρα μας οι αλλοδαποί έναντι των Ελλήνων πολιτών, οι «αφίξεις» παρουσίασαν αισθητή αύξηση. Όπως λοιπόν μας ενημερώνει το υπουργείο του επιτυχημένου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη : «Σύμφωνα με την Ανάλυση Κινδύνου του Frontex για το 2009, στην Ελλάδα εντοπίζεται το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ, ενώ για το πρώτο
τετράμηνο του 2010 το ποσοστό αυτό έχει ανέλθει στο 82%.»

Τέλος, με την ίδια ανακοίνωση, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τη νέα γραμματική και ορθογραφία που αγνοούσαμε. Έτσι είμαστε βέβαιοι πλέον ότι η λέξη ΥΠΟΔΟΜΗ είναι αρσενικού γένους, δηλαδή: ο υποδομή, του υποδομής κλπ, αλλά και ότι η ορθή γραφή για την λέξη σύστημα είναι : ΣΥΣΤΥΜΑ.
Μην με θεωρήσετε γκρινιάρη, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο υποδομή του συστύματος πάει κατά διαβόλου.
Α.Α.
filotimia.blogspot.com       ...
http://ellinikoistologio.blogspot.com

Πέντε συλλήψεις για παράνομο τζόγο στην Κατερίνη


Πέντε άτομα συνέλαβε η ασφάλεια Κατερίνης σήμερα τα ξημερώματα σε καφενείο στο κέντρο της πόλης γιατί επιδίδονταν στο παράνομο τυχερό παιχνίδι "poker Texas Hold'em". Συνολικά κατασχέθηκαν... 6.416 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρηματικών ποσών και 2.470 ευρώ μετρητά. Οι συλληφθέντες μετά τη σχηματισθείσα  εις βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης.




olympus-news.blogspot.com

..Επιτελους αξιοποιηση του υγροβιοτοπου στους Ν.Πορρους Πιεριας...Μια αξιεπαινη προσπαθεια επιστημονικης ομαδας


Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που αξίζει προσοχής
Κάτι τρέχει στον υγροβιότοπο των Ν. Πόρων Πιερίας….
Εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου ο υγροβιότοπος των Ν. Πόρων στο νότιο τμήμα του νομού Πιερίας, από μια εγκαταλειμμένη περιοχή, η οποία είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο και αυθαίρετο παρκινγκ, όπου ο κάθε επισκέπτης και κάτοικος της περιοχής έκανε ότι ήθελε (παράνομη βόσκηση, γεωργία, αλιεία και κυνήγι), μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, φαντασία και περιβαλλοντική ευαισθησία, άρχισαν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο Ιχθυοτροφικό – Οικοτουριστικό πάρκο.
Μια πρωτοβουλία, η οποία σκοπεύει στην ανάδειξη μιας περιβαλλοντικά ευαίσθητης περιοχής, όπου θα λαμβάνουν χώρα ενέργειες περιβαλλοντικής αγωγής, οικοτουριστικής αναψυχής και παραγωγής υψηλής βιολογικής αξίας ψαριών και καρκινοειδών, με επιστημονική παρακολούθηση και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον εφαρμογών.
Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία γιατί έτσι θα καταστεί εφικτή η κατανόηση απ’ όλους μας (και κυρίως από τις νέες γενιές) ποιος είναι ο ρόλος των υγροβιοτόπων και γιατί πρέπει να τους προστατεύουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα βρει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από μεμονωμένες αγκυλώσεις και συμφέροντα, διότι η ανάδειξη του υγροβιοτόπου θα είναι προς όφελος όλων, καθιστώντας την περιοχή της νότιας Πιερίας επισκέψιμο προορισμό όλο το χρόνο.
Θα ενημερώνουμε για οτιδήποτε καινούργιο.

Πασο ηλιθιοι μπορει να ειναι οι νεοπλουτοι, πρωην δουλοι, "αμερικανοι"..




Ακούει στο όνομα ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ είναι μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ και ένας απο τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες του ΝΒΑ.

Αν η ηλιθιότητά του και η αυθάδειά του είναι χαρακτηριστικά που κουβαλάει εκ γενετής, ή αν τα απέκτησε στην συνέχεια θολωμένος απ το χρήμα και ζαλισμένος απ τον αέρα που τον βαρά κατακούτελα κάθε φορά που καβαλάει το καλάμι του δεν το γνωρίζω

Αυτό που γνωρίζω και που το αποδεικνύει περίτρανα η φωτογραφία είναι το γεγονός οτι με θρασύ και προκλητικό τρόπο επιχείρησε ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ (απαγορεύεται βλέπετε να στεναχωρήσουμε τους "καβαλημένους" αστέρες του ΝΒΑ, οπότε ανεχόμαστε όλα τους τα καμώματα)  να δοκιμάσει την πειθαρχία του ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟΥ που εκτελούσε υπηρεσία την ώρα εκείνη στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Κάποιοι μίλησαν για "ελαφρυντικό" ηλικίας μιας και ο καβαλημένος νεόπλουτος τσαρλατάνος είναι μόνο 22 ετών οπότε θεώρησαν πως μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των "χρυσών" παπουτσιών του τους Ελληνικούς εθνικούς και ιστορικούς συμβολισμούς

Συνομηλικός του όμως είναι και ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΥΖΩΝΑΣ που με το αγέροχο βλέμμα του έστειλε στο διάολο την αλαζονία του ακριβοπληρωμένου γελοίου ΑΡΧΙ-ΜΑΛΑΚΑ

Ενα μεγάλο μπράβο στα παλληκάρια της Προεδρικής Φρουράς... 

ΥΓ Του έτερου αρχι-μαλάκα που κωλοτρίβεται στο όπλο του   Ευζωνα του χρειάζεται μια ξιφολόγχη στο κωλαράκι ή είναι η ιδέα μου???

                                                                 ...http://radar-gr.blogspot.com

Μονο μια φορα ? ? ?


Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Έλληνας συζητούν περί σεξ.- Χθες το βράδυ, λέει ο Γάλλος, έκανα τρεις φορές έρωτα με την γυναίκα μου και το πρωί μου έφτιαξε μια υπέροχη ομελέτα.- Εγώ, λέει ο Ιταλός, έκανα έξι φορές έρωτα με την γυναίκα μου και το πρωί μου είχε φτιάξει ένα υπέροχο πρωινό, λέγοντάς μου ότι θα με αγαπά για πάντα.Ο Έλληνας δεν μιλούσε και έτσι....

μπορεί να έχουμε δανειστεί από τη Γερμανία και να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία και τα Σκόπια γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δικαιώματά της (τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, δηλαδή)....

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΑΓΕ;


  Mερικά βασικά σημεία, από τις 237 σελίδες της σύμβασης που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ελληνικής Βουλής:

- Δεν μπορεί η Ελλάδα, μόνη της, να πάρει δάνειο από άλλον δανειστή (πχ Κίνα, Ρωσία) καθώς δεν μπορεί να υποθηκεύσει, ούτε να ενεχυριάσει... για άλλον περιουσία ή έσοδα, ή να μεταφέρει το χρέος της… σελ 119,

- αντίθετα επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του… σελ. 129, παρ 13.1.

Δηλαδή μπορεί να έχουμε δανειστεί από τη Γερμανία και να βρεθούμε χρεωμένοι στην...