# #

24 Απρ 2010

Οι βασιλιαδες και οι πριγκηπες....φεραν την χωρα στην ξεφτιλα....

καμαρωστε τους...εξαλλου εμεις τα ψηφιζουμε τα καμαρια μας...

«Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία" διακήρυξε για άλλη μια φορεα Γιωργος..και μαλιστα χωρις πολεμο...δεν ξαναγινε ποτε..πουθενα..


«Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία" διακήρυξε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δωδεκανήσου στη Ρόδο! Πραγματικά απορεί κανείς με την επιμονή του να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχη χώρα επί των ημερών του και προβληματίζουν οι λόγοι αυτής της επιμονής.
Σίγουρα δεν έχει υπάρξει προηγούμενο χώρας που να δηλώνει συνεχώς ο ηγέτης της ότι έχουν απωλέσει την εθνική κυριαρχία χωρίς να γίνει πόλεμος. Το ερώτημα είναι πλέον, πως αντιδρούν οι πολίτες σε όλα αυτά...
Αναφερόμενος στην....
.

απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας, ο Γ.Παπανδρέου σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε τελικά η χώρα να ζητήσει άμεσα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat τόνισε ότι «ούτε μπορούσαμε, ούτε θέλαμε να τα κρύψουμε, γιατί θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας του σήμερα, τα θεμέλια που ξαναχτίζουμε για την Ελλάδα».
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε για μια ακόμα φορά σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ την περίοδο 2004-2009: «είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια άνευ όρων μάχη για την οικονομία και να αναστρέψουμε τη δυσπιστία. Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία, θα ήμασταν μπροστά σε χρεοκοπία, ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Και αυτό το αποτρέψαμε οριστικά»
Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος στο κλίμα φόβου και πανικού. Πως θα γίνει αυτό σε μία χώρα που είναι υπό κηδεμονία και έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία, δεν το είπε.

www.defencenet.gr/

Ποιες χωρες δανειστηκαν απο τον ΔοΝηΤη..και ποσο ετσουξε


Στο στόχαστρο δριμείας κριτικής έχει βρεθεί πολλές φορές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις επώδυνες αλλαγές που προκαλούν οι αυστηρές πολιτικές λιτότητας, τις οποίες επιβάλλει στις χώρες που ζητούν τη βοήθειά του.
Ανάμεσα στους βασικότερους επικριτές του, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει υποστηρίξει παλαιότερα ότι το ΔΝΤ ξεσηκώνει θύελλες. Οπως όμως επισημαίνουν ειδικοί, η παρέμβαση του ΔΝΤ αφήνει «διαφορετική γεύση» σε κάθε χώρα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματά της. Η παρέμβαση στη Βραζιλία, για παράδειγμα, θεωρείται από τις επιτυχημένες. Στην Αργεντινή, ταυτίζεται με την απόλυτη αποτυχία. Και ανάμεσά τους απλώνεται ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικών και μη παρεμβάσεων. Η οικονομική κρίση έχει φέρει το ΔΝΤ και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων, αλλά αυτή τη φορά θεωρείται ότι έχει αλλάξει. Αλλωστε, και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς δήλωσε σχετικά πρόσφατα ότι το ΔΝΤ έχει αλλάξει «δραματικά». Πράγματι, ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, ο Γάλλος Ντομινίκ Στρος-Καν προχώρησε σε αλλαγές που περιλαμβάνουν από την ενίσχυση των πιστώσεων μέχρι τη διευκόλυνση της χορήγησης δανείων και τη χαλάρωση ορισμένων όρων που απαιτούσε το ΔΝΤ, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση αγορών.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
«Η θεαματική ανάκαμψη της οικονομίας της Αργεντινής οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης να ακολουθήσει οικονομική πολιτική εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη που της πρότεινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και διήρκεσε 10 χρόνια». Αυτό αναφερόταν σε άρθρο της εφημερίδας «Τhe Guardian» στις 19 Δεκεμβρίου 2004. Τρία χρόνια νωρίτερα η οικονομία της Αργεντινής βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση με την ανεργία στο 40%. Η διαχείριση της κρίσης στη χώρα αυτή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στο κύρος του ΔΝΤ, το οποίο χορήγησε δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι όροι ήταν ασφυκτικοί. Τον Δεκέμβριο του 2001 η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε νέα μέτρα όπως μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% και πάγωμα των καταθέσεων.
Τα μέτρα προκάλεσαν κοινωνική αναταραχή και ακολούθησε παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ η νέα κυβέρνηση υπό συνθήκες πανικού κήρυξε πτώχευση. Το ΔΝΤ κατηγορείται ότι ανάμεσα στα λάθη που έκανε ήταν η επιμονή του σε ένα αδιέξοδο συναλλαγματικό μοντέλο.

ΑΣΙΑ
Η συναλλαγματική κρίση του 1997 που έπληξε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στη φήμη του ΔΝΤ, καθώς οι πολιτικές που είχε ζητήσει, όπως περικοπή κρατικών δαπανών, αύξηση επιτοκίων, απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τα παιχνίδια των κερδοσκόπων προκάλεσαν μεγάλες υποτιμήσεις των νομισμάτων της περιοχής, κύμα χρεοκοπιών, δραματική απώλεια θέσεων εργασίας, πυροδοτώντας κοινωνική αναταραχή. Το ΔΝΤ έδωσε δάνεια 55 δισ. δολ. στην Κορέα, 17 δισ. δολ. στην Ταϊλάνδη και 23 δισ. δολ. στην Ινδονησία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Η ιστορία της Βραζιλίας, η οποία δανείστηκε από το ΔΝΤ 41,5 δισ. δολ. το 1998 και 30 δισ. δολ. το 2002, είναι αντίθετη από αυτή της Αργεντινής. Σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής αυστηρότητας- περικοπές σε δαπάνες και θέσεις εργασίας στο Δημόσιο- η χώρα κατάφερε να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της στις αγορές.

ΜΕΞΙΚΟ
Το 1995 το ΔΝΤ έδωσε δάνειο 30 δισ. δολ. στο Μεξικό. Εξαιτίας των μέτρων που υιοθετήθηκαν, οι πολίτες που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπέρασαν το 50% και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 20%.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Εχει προσφύγει πολλές φορές στο ΔΝΤ. Πιο πρόσφατη ήταν το τριετές πρόγραμμα των 10 δισ. δολαρίων που συμφωνήθηκε το 2005. Από το 1999 μέχρι το 2003 το ΔΝΤ διοχέτευσε στην Τουρκία 20,4 δισ. δολ., αλλά έχει εισπράξει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εξαιτίας των σκληρών μέτρων. Ετσι, ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να αποφύγει νέα προσφυγή και πρόσφατα αποφάσισε να παγώσουν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις με το Ταμείο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Υπό την απειλή χρεοκοπίας, η Ισλανδία προσέφυγε στο ΔΝΤ για δάνειο 1,7 δισ. δολ. τον Οκτώβριο του 2008, σε σύνολο βοήθειας 2,4 δισ. δολαρίων. Το Ταμείο όμως καθυστέρησε την εκταμίευση των δόσεων λόγω του κόστους που συνδέεται με την αποζημίωση επενδυτών, οι οποίοι έχασαν χρήματα από την κατάρρευση των ισλανδικών τραπεζών. Το ΔΝΤ επιβάλλει σκληρούς όρους, όπως μείωση των δαπανών όλων των υπουργείων κατά 10% και αύξηση των επιτοκίων.

ΡΩΣΙΑ
Γύρω στα 22 δισ. δολ. ήταν η βοήθεια του ΔΝΤ στη Ρωσία, η οποία όμως δεν κατάφερε να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οπότε η οικονομία έφτασε σε άθλια κατάσταση το 1998 οπότε ο Μπορίς Γιέλτσιν ανακοίνωσε, μεταξύ των άλλων, την κατά 34% υποτίμηση του νομίσματος. Η Ρωσία θεωρείται κατ΄ εξοχήν το παράδειγμα χώρας, στην οποία το ΔΝΤ προχωρούσε στην εκταμίευση των συμφωνηθέντων παρότι δεν εφαρμόζονταν τα απαιτούμενα μέτρα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η κατάρρευση της στερλίνας έναντι του δολαρίου το 1976 έριξε τη Βρετανία σε οικονομική και πολιτική κρίση. Η κυβέρνηση των Εργατικών προσέφυγε στο ΔΝΤ (μέχρι τότε βοηθούσε μόνο χώρες του Τρίτου Κόσμου) και ζήτησε δάνειο 2,3 δισ. στερλινών, με αντάλλαγμα επώδυνες περικοπές κρατικών δαπανών.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Επώδυνες αλλαγές θεωρείται ότι έφερε το ΔΝΤ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Προκειμένου να λάβει η Λετονία δάνειο από το ΔΝΤ 1,7 δισ. ευρώ, αναγκάστηκε να μειώσει τους μισθούς, στο Δημόσιο κατά 30%, τις δαπάνες κατά 4,5%, να παγώσει τις συντάξεις και να αυξήσει τον ΦΠΑ. Ως αποτέλεσμα, η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 18% και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 16,6% το 2009. Η Ρουμανία, όπου συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2009 να παρέμβει το ΔΝΤ σε συνεργασία με την Ε.Ε. με δάνειο 12,9 δισ. ευρώ, αναγκάζεται να προχωρήσει σε 137.000 απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει συντάξεις και μισθούς, να αυξήσει φόρους. Το 2009 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 7,1%. Οσον αφορά την εκτός Ε.Ε. Ουκρανία, το ΔΝΤ συμφώνησε στην παροχή 13 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2008, επιβάλλοντας όμως περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα, που είχαν ως αποτέλεσμα πτώση του ΑΕΠ σε 15% το 2009. Οι Ούγγροι υποχρεώθηκαν να καταργήσουν τη 13η σύνταξη, τον 13ο μισθό και να περικόψουν κατά 20%- 30% τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να λάβουν δάνειο 12,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ (Οκτώβριος 2008). Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε το 2009 κατά 6,3%.

ΠΡΕΖΑ TV

Καμία τύχη δεν έχουν όσοι έχουν κάνει μεγέθυνση πέους στην Παπούα - Νέα Γουινέα, αν θέλουν να πιάσουν δουλειά στην αστυνομία ή στο στρατό...


Καμία τύχη δεν έχουν όσοι έχουν κάνει μεγέθυνση πέους στην Παπούα - Νέα Γουινέα, αν θέλουν να πιάσουν δουλειά στην αστυνομία ή στο στρατό.
Το.. μέγεθος μετρά τελικά και στην εργασία, τουλάχιστον στην Παπούα - Νέα Γουινέα της Ινδονησίας, όπου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι άνδρες που έχουν κάνει επιμήκυνση πέους, δεν μπορούν να ενταχθούν στο Σώμα. Ο διοικητής της αστυνομίας Μπέκτο Σουπράπτο μάλιστα διευκρίνισε ότι ο υποψήφιος αστυνομικός θα ερωτάται αν το μόριο του έχει υποστεί μία τέτοια αλλαγή. "Αν έχει κάνει θα θεωρείται ακατάλληλος να ενταχθεί στην αστυνομία και στο στρατό" δήλωσε.
Ο λόγος είναι - όπως εξηγεί εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Reuters - ότι παρουσιάστηκαν "εμπόδια στην εκπαίδευση" με ανθρώπους που είχαν κάνει τέτοιες επεμβάσεις.
Σημειώνεται τώρα ότι κατά πάσα πιθανότητα οι άνδρες της Παπούα - Νέας Γουινέας, δεν έχουν πρόβλημα μεγέθους, αλλά το μεγάλο μέγεθος του μορίου είναι μέρος της κουλτούρας τους. Για παράδειγμα μέλη παραδοσιακών φυλών Παπούα φορούν ειδικά καλύμματα ώστε το πέος να δείχνει μεγαλύτερο, ενώ οι άνδρες χρησιμοποιούν επίσης μία παραδοσιακή μέθοδο για να πετύχουν τη "μεγέθυνση".
Για την ακρίβεια τυλίγουν το πέος τους με φύλλα του φυτού γκατάλ - γκατάλ, με αποτέλεσμα το μόριό τους να "φουσκώνει", "σαν να έχει τσιμπηθεί από μέλισσα" όπως αναφέρει σεξολόγος που μιλά στην τοπική εφημερίδα Jakarta Globe.
http://filoksenos.blogspot.com/

ΕΛΛΑΔΑ...Μηπως υπαρχει ελπις ? ν ανθισει καποτε ξανα?

Ρωμιοι μιζεροι.....Εμεις φταιμε...


κι εμεις ολοι που τα λεμε αυτα ...δεν φταιμε? σε μας δεν το οφειλουν που κυβερνανε ? Εμεις δεν γιναμε σαν κι αυτους? Πονηροι॥τεμπεληδες॥τσογλανια॥? εμεις δεν ειμαστε που καθομαστε με τις ωρες στις πολυθρονες και "ενημερωνομαστε "απο το χαζοκουτι? Εμεις δεν ειμαστε αυτοι που θα ψηφισουμε τον επομενο που ταχα θα μας σωσει απ τον προηγουμενο?॥Ταχα γιατι τους κατηγορουμε?॥Ρωμιοι μιζεροι...

υπεροχο ταξιμι...φοβερη φωνη..ΜΑΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΑ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ...

Η Τζουλια στα χναρια της Τσιτσιολινας...Σωστο κι αυτο..ε?

Ανακοινωση....Προσοχη..Προσοχη

Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους ...


1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.

2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.


3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.
4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.
5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...
6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».
7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα
«μυστικά» της επιβίωσης.
8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.
9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.
10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.
11.Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Που λεφτά για έξω ...
12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».
http://pablo-namaste.blogspot.com/

Περισσότερα από 150 στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΝΔ είχαν πρόσβαση σε συσκευές της Ζημενς....καλη προικα.... θα τα επιστρεψουν ? θα μπουν φυλακη?


Περισσότερα από 150 στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΝΔ είχαν πρόσβαση σε συσκευές της Siemens, σύμφωνα με την κυρία Τσακάλου



Ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, τηλεφωνικά κέντρα, καφετιέρες, ακόμη και... λεμονοστύφτες(!) λάμβαναν πολιτικοί και συγγενικά τους πρόσωπα από τη Siemens Ηellas του Μ. Χριστοφοράκου , ο οποίος είχε επιφορτίσει την ιδιαιτέρα γραμματέα του κυρία Αικατερίνη Τσακάλου για την προώθηση και επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Η κατάθεση της στενής συνεργάτιδος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens ήταν αποκαλυπτική ως προς τη «φροντίδα» με την οποία περιέβαλλε ο κ. Χριστοφοράκος πολλά πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους, αλλά και ως προς την «ευαισθησία» που επεδείκνυε ανταποκρινόμενος σε σχετικά «αιτήματα».

Η ουσία είναι ότι τα δώρα πήγαιναν και έρχονταν πληρωμένα εξ ολοκλήρου από την εταιρεία (μέσω του περιβόητου «Κέντρου Κόστους» με τον αριθμό «101.000» που ήταν του Χριστοφοράκου) και όπου οι «προϋποθέσεις» δεν συνέτρεχαν, παρεχόταν έκπτωση 30% στις αγορές.

Oλη αυτή τη διαδικασία τη διαχειριζόταν η κυρία Τσακάλου, η οποία, όπως παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, «φρόντιζε τα θέματα που ήθελαν έναν λεπτό χειρισμό για καλύτερες τιμές και για να κινήσει γρήγορα τον μηχανισμό» ώστε να «επισπευσθούν οι διαδικασίες και να εξυπηρετηθούν γρήγορα (σ.σ. οι “πελάτες”)». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η μάρτυς, είχε έναν φάκελο με αντίγραφα από τη ροή των παραγγελιών και τις σχετικές χρεώσεις ονομαστικά. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

- Π. Καμμένος (ΝΔ): «Πόσα ήταν τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων την πορεία εσείς παρακολουθούσατε;».

- Αικ. Τσακάλου: «Οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο μου υποδείκνυε (σ.σ. ο Χριστοφοράκος) ».

- Π. Καμμένος: «Περίπου. Ας πούμε πάνω από 150-200 άτομα;».

- Αικ. Τσακάλου: «Οχι, βέβαια. Είκοσι δεν ήταν».

- Π. Καμμένος: «Γιατί ο κ. Χριστοφοράκος στην κατάθεσή του από τη Γερμανία είπε:“Δίναμε λεφτά και συσκευές σε πάνω από 200 βουλευτές”».

- Αικ. Τσακάλου: «Αλλο λεφτά, άλλο συσκευές. Να το διαχωρίσουμε».

Χαρακτηριστικοί είναι και οι διάλογοι που είχε η γραμματέας του «Μr Siemens» με άλλους βουλευτές σχετικά με τα δώρα:

- Γ. Νικητιάδης (ΠαΣοΚ): «Για αυτές τις συσκευές, οι τιμές τους πού έφθαναν;».

- Αικ. Τσακάλου: «Τι να σας πω; Να κάνει ένα σετ ηλεκτρικών συσκευών 1.500 ευρώ; Είναι ποσά μικρά. Πού να θυμηθώ εγώ τώρα πόσο έκαναν οι κουζίνες;».

- Στ. Καλαφάτης (ΝΔ): «Αρα, μιλάμε για δώρα 1.500 ευρώ;».

- Αικ. Τσακάλου: «Κουζίνες, ψυγεία... Πόσο μπορεί να κάνει ένα ψυγείο, μια κουζίνα, ένα πλυντήριο;».

- Γ. Νικητιάδης: «Εσείς θα μας πείτε. Ενα ψυγείο καλό, inox, της Siemens πόσο έχει;». - Αικ. Τσακάλου: «Μπορεί να έχει και 1.800 ευρώ...».

- Γ. Νικητιάδης: «Τι ύψους έκπτωση παρείχατε σε κάποιον, που έπρεπε να το διαχειριστείτε διακριτικά;».

- Αικ. Τσακάλου: «Περίπου 30%». Η μάρτυς αναφέρθηκε και σε μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά συγγενικά πολιτικών. Οπως ανέφερε: «Υπάρχουν παραγγελίες ηλεκτρικών συσκευών, εάν θυμάμαι σωστά, της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου . Θα δείτε και άλλα (σ.σ. στο ανακριτικό υλικό) που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν». Και όταν ερωτάται από τον κ. Π. Καμμένο αν παράγγελνε εκείνη «τους κομπιούτερ και τους λεμονοστύφτες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσοχατζόπουλου», απαντά: «Μάλιστα».

Επίσης αναφερθείσα σε έγγραφο το οποίο υπογράφει η ίδια και σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να δοθεί παραγγελία «επειγόντως» στον πελάτη κ. Πατσάκη (υπεύθυνο ασφαλείας του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Α. Τσοχατζόπουλου), Βασ. Σοφίας και Γενναδίου, συνολικής αξίας 8.686,35 ευρώ, με την παράκληση να χρεωθεί η «θέση κόστους 101.000» του Χριστοφοράκου, η ίδια διευκρινίζει απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη για το αν πληρώνει ο κ. Πατσάκης: «Οχι, δεν πληρώνει. Εδώ το λέει ξεκάθαρα».

ΤΟ ΒΗΜΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΡ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ανευ ορων ..η Ελλαδα στο λακο με τους κροκοδειλους...


Σχεδόν δύο ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού από το ακριτικό Καστελόριζο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποκάλυπτε στους εκπροσώπους του Τύπου πως η κυβέρνηση έχει προσφύγει στο ΔΝΤ από τις 15 Απριλίου, όταν απέστειλε την επιστολή έναρξης των διαβουλεύσεων! Για τον λόγο αυτό και η χθεσινή επιστολή ενεργοποίησης του μηχανισμού απευθυνόταν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΕΚΤ, καθώς το ΔΝΤ «καλύφθηκε» από την πρώτη επιστολή και ουσιαστικά ξεκίνησε τις διαδικασίες.

Με την μόλις τεσσάρων γραμμών επιστολή, την οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων Ολι Ρεν και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η κυβέρνηση ζητάει «ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης» βάσει της απόφασης των αρχηγών των κρατών-μελών της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Αγνωστοι όροι

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι όροι δανεισμού τόσο ως προς τη χρηματοδότηση όσο και τις πολιτικές. Είμαστε υπό διαπραγμάτευση, κατά την οποία όμως είναι σαφές ότι το «πάνω χέρι» το έχουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ. Οπως είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση περιόρισε το διαπραγματευτικό χαρτί της, όταν πήρε την απόφαση να προσφύγει χωρίς να ξέρει τι ζητούν οι δανειστές.

Το μόνο που μάθαμε χθες από τον υπουργό είναι ότι «η ανάγκη ενεργοποίησης προέκυψε με σαφήνεια μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα χθες, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων από τη Eurostat και την υποβάθμιση από τη Moody's». Ουδείς όμως βγήκε χθες να πει στον ελληνικό λαό τα μέτρα που ετοιμάζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ και τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι το 2013.

Σε καμιά περίπτωση η ενεργοποίηση δεν συνιστά άμεση καταβολή του δανείου. Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν γρήγορα και κυρίως «όταν θα υπάρχει η ανάγκη δανεισμού την 19η Μαΐου, τότε θα υπάρχουν χρήματα». Η Ελλάδα έχει ανάγκη να δανειστεί περίπου 10 δισ. ευρώ στις 19 Μαΐου ή καμιά 30 δισ. μέχρι τη λήξη του έτους. Ο χρόνος πιέζει όσο ποτέ άλλοτε να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ...

Τρία καυτά σημεία

Τα στοιχεία τα οποία έχουμε ώς τώρα είναι:

1 Το πρόγραμμα που θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές ουσιαστικά επιμηκύνεται σε τετραετία αντί τριετία. Χρονικά δεν έχει καμία σχέση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Χρόνος έναρξης του νέου Προγράμματος Δανεισμού θα είναι η ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας και έγκρισής της από την κυβέρνηση, ενδεχομένως σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου, όπως είπε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου. Χρόνος λήξης του θα είναι τρία χρόνια μετά, δηλαδή το 2013 και όχι το 2012, όπως άφηναν εξαρχής να εννοηθεί οι κυβερνητικοί παράγοντες.

2 Οι δανειστές έχουν αρχίσει να εκφράζουν αντιρρήσεις για το επιτόκιο δανεισμού, που συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 11 Απριλίου, με το σκεπτικό ότι τα spreads έχουν αγγίξει και το 9%. Ο υπουργός Οικονομικών πάντως διέψευδε χθες οποιαδήποτε αλλαγή επιτοκίου. Η προ δεκαημέρου συμφωνία περιλαμβάνει επιτόκιο 3,7% (κυμαινόμενο) και 5% (σταθερό) από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ για το ΔΝΤ υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα πέσει κάτω από το 3%.

3 Πληροφορίες μιλούν για σκληρούς όρους. Στον συναγωνισμό Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ δεν ξέρουμε τελικά ποιος θα αποδειχτεί πιο σκληρός. Η συμφωνία θα είναι κοινή και για τους τρεις. Τα μέτρα πάντως που αναμένεται να ενεργοποιηθούν, και μάλιστα άμεσα, είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με μαζικές απολύσεις κατ' αρχήν των συμβασιούχων και σε δεύτερη φάση όσων απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ακόμα και για την τύχη των μόνιμων υπαλλήλων και δη αυτών που απασχολούνται σε φορείς και οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων είναι η κλασική συνταγή του ΔΝΤ και είναι γνωστό πως ζητούν μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, αν και η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει λέγοντας πως δεν επηρεάζει και τόσο την ανταγωνιστικότητα.

Τα επόμενα βήματα είναι η συνεδρίαση του Eurogroup, οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η έγκριση από τα Κοινοβούλια των χωρών-μελών. Με την ολοκλήρωση των «διαβουλεύσεων» υπογράφεται η συμφωνία και ενεργοποιείται ο μηχανισμός. Δηλαδή, θα αρχίσει η εκταμίευση του δανείου. Στην πορεία θα δουν αν πρώτα θα πάρουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή το ΔΝΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος χθες είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κ. Ολι Ρεν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Λουκά Παπαδήμο εκ μέρους της ΕΚΤ, καθώς και ομολόγους του τής Ε.Ε., σήμερα ξεκινάει κύκλο επαφών στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Συνόδου της ΕΚΤ. Συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, τον Ολι Ρεν, τους Ευρωπαίους ομολόγους του και με υπουργούς Οικονομικών των Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας.*

Η επιστολή

Ηεπιστολή που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στο Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι η εξής:

«Προς πρόεδρο Eurogroup

κύριο Jean-Claude Juncker

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων

κύριο Olli Rehn

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πρόεδρο

Κύριο Jean-Claude Trichet

Αγαπητοί κύριοι,

Σύμφωνα με την Απόφαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 25ης Μαρτίου 2010 για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, όταν χρειαστεί, και την επακόλουθη απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 11ης Απριλίου 2010, η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Παπακωνσταντίνου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ , 24/4/2010

τι θα γινει στην.."ισχυροτερη χωρα των Βαλκανιων"? Φυσικα πολυ γρηγορα σε μισθους των Βαλκανιων..απαγορευση διαδηλωσεων και απεργιων..απολυσεις..


Πριν από δύο χρόνια η Λετονία μπήκε στη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης Ευρώπης και ΔΝΤ, με τη συνταγή που είναι έτοιμη και για μας με τους ίδιους ακριβώς όρους, αλλά με το μισό δανεισμό από το δικό μας, επειδή τόσα χρειαζόταν.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της κυβέρνησης της Ρίγας, οι μισθοί μειώθηκαν κατά μέσο όρο 31% (!!!), ενώ σε ορισμένα υπουργεία, όπως το Περιφερειακής και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο μέσος όρος της μείωσης μισθών έφτασε στο 46%! Στο υπουργείο Εξωτερικών η μείωση ήταν μικρότερη, κατά 17%.
Η Λετονία πήρε δάνειο από το ΔΝΤ 7,5 δισ. ευρώ για τρία χρόνια (Εμείς θα πάρουμε ακριβώς τα διπλάσια, άρα θα χρεωθούμε και υποχρεωθούμε περισσότερο).
Και το καλύτερο! Μετά τη… βοήθεια, το ΑΕΠ της Λετονίας μειώθηκε κατά 18% (!!!) πέρυσι, ενώ για φέτος η κυβέρνηση προβλέπει αρνητική ανάπτυξη 2%-4%!
Αυτά για να μην προβληματιζόσαστε και ρωτάτε τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά τις 15 Μαΐου. Γιατί μετά τις 15 Μαΐου; Δεν είναι μυστικό. Μας το αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Δήλωσε ότι «εκτιμά» ότι η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης πριν από τα μέσα Μαΐου.
Ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, φοβούμενος τη λαϊκή εξέγερση, το πάει πιο γλυκά. Ήδη δήλωσε ότι μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο, παρά δήλωση χρεοκοπίας και προσφυγή αποκλειστικά στο ΔΝΤ. Τώρα όμως, είπε, έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει πάνω από 30 δισ. ευρώ φέτος…
Δηλαδή, πρώτον μας προετοίμασε γι’ αυτό που θα συμβεί και δεύτερον απέκρυψε -όπως συνηθίζει- τον καθοριστικό ρόλο του ΔΝΤ, το οποίο έχει βάλει στο μηχανισμό στήριξης η Ευρώπη για να είναι ο σκληρός της παρέας και να μας υποχρεώνει να υποστούμε τα ίδια με τη Λετονία.
Είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ βάζει τους ίδιους ακριβώς όρους σε κάθε χώρα που δανείζει. Αυτό είναι θέμα αρχής και δεν αλλάζει για κανέναν. Βεβαίως ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι πάει στην Αμερική (έδρα του ΔΝΤ) για να «διαπραγματευτεί»!
Τι να διαπραγματευτεί, τα αδιαπραγμάτευτα; Όχι. Πάει για να παρακαλέσει να ελαστικοποιηθούν λίγο οι χρόνοι επιβολής των μέτρων, ώστε να τα φορέσει πιο γλυκά στους Έλληνες. Όχι από το Μάιο, αλλά μετά από έξι μήνες!..
(του Κ. Παπανικολάου στην Απογευματινή)

Ομαδική παραίτηση γιατρών..Δεν ξαναγινε...ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ..


Σε ομαδική παραίτηση προχώρησαν χθες οι δέκα γιατροί παθολογικού τομέα στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Κάνουν λόγο για επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει παθολογικά περιστατικά με… γυναικολόγο και παιδιατρικά περιστατικά χωρίς παιδίατρο. Η διοίκηση του νοσοκομείου καλεί τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρουν ότι η νοσηλεία των παιδιών τους γίνεται με δική τους ευθύνη!

http://www.arxaiaithomi.gr/

ΔοΝηΤης..ΔΝΤ..και τα πρωτα μετρα που πρεπει να παρουμε ΕΜΕΙΣ..

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού μας, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο του ΔΝΤ.
…… Χαρές γι όλους, μία φορά την εβδομάδα, γιατί τα προφυλακτικά κοστίζουν. Εκτός και αν χρησιμοποιείτε αμερικάνικα που είναι φθηνότερα.
Θα το…… κάνετε το βράδι πριν κοιμηθείτε, για να μη πεινάτε μετά από αυτό, και ξανά τρώτε.
Ξεχάστε το Παρίσι ,το Λονδίνο τη Ρόδο και την Κέρκυρα.
Διακοπές κάμπινγκ, στο πάρκο ή το δασάκι της γειτονιά σας. Ευκαιρία είναι να φύγουν από εκεί και οι ανεπιθύμητοι.
Είχε προβλέψει το μέτρο η Μπιρμπίλη και σας.....
νομιμοποίησε τη βεράντα του σπιτιού σας. Έχει γίνει τώρα νόμιμο θερμοκήπιο. Εκεί να βάλετε κανένα κρεμμυδάκι και κανένα μαρουλάκι, για να εξασφαλίσετε το σαλατικό σας.
Στα παράνομα της ταράτσας, βάλετε κοτούλες να τρώτε και αβγά.
Ο κόκορας θα αναλάβει να σας ξυπνά κάθε πρωί.
Προμηθευτείτε κεράκια για το βράδι, θα βοηθήσετε έτσι και την εκκλησία που έχει ανάγκη, για να βλέπει ο ένας τον άλλον. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι ασύμφορο.
Πάρετε και κανένα ραδιοφωνάκι για να μαθαίνετε τι γίνεται γύρω σας.
Τα βράδια να κυκλοφορείτε ελευθέρα στην γειτονιά σας. Ευκαιρία είναι να γνωρίσετε τους γείτονες, γιατί μέχρι τώρα δεν γνωρίζετε ούτε αυτούς που μένουν στην απέναντι πόρτα του ορόφου σας.
Κυκλοφορείτε ελεύθερα με τα πόδια. Δε θα υπάρχουν κλέφτες και ληστές, αφού δε θα υπάρχουν χρήματα. Δεν πρόκειται να σας πάρουν το παντελόνι σας , γιατί θα είναι σφιγμένο το ζωνάρι.
Περαστικά μας!
http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com

Βρε??? αυτο το "καλο" παιδι που χαθηκε?

Τι τρωμε???? ρυζι με ανθρωπιμα γονιδια? παγωτο με καρκινο??

Οι όροι του δανεισμού .....????


Στο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα προσφύγει η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το Καστελόριζο.

Παρακάτω, παρουσιάζονται τα σημεία - κλειδιά της συμφωνίας και τους όρους του δανεισμού.

Ποιος θα μας δανείσει
Οι χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα και το ΔΝΤ συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης. Τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα συμβάλουν στο δάνειο ανάλογα με την κεφαλαιακή συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η κατανομή του δανείου
Η Ευρωζώνη θα καλύψει τα 2/3 του ποσού και το υπόλοιπο το ΔΝΤ.

Διάρκεια του προγράμματος δανεισμού
Τρία χρόνια.

Χρηματικό ποσό
Το ποσό των 30 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί στο πρώτο έτος. Τα ποσά για το 2011 και το 2012 δεν έχουν καθοριστεί ακόμα, διότι είναι αβέβαιο τι μπορεί να χρειαστεί η Ελλάδα μέχρι τότε. Η αβεβαιότητα για τα τελικά διαθέσιμα κεφάλαια επηρεάζει αρνητικά το κλίμα της αγοράς.

Παρόλο που το ΔΝΤ δεν έχει δηλώσει το ποσό που θα μπορούσε να δανείσει την Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσει στα 12,5 με 15 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με αναλυτές, η οικονομική βοήθεια θα καταφέρει να καλύψει μόνο τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της Ελλάδας.

Επιτόκιο


Κυμαινόμενο: Bάση του Euribor με 300 επιβάρυνση. Πρόσθετη επιβάρυνση 100 μονάδων για δάνεια άνω των 3 ετών και 50 μονάδων για τα λειτουργικά έξοδα.

Η ευρωζώνη έχει αναφέρει ότι το τριετές δάνειο της Ελλάδας θα έχει επιτόκιο της τάξης του 5%. Αντίθετα, το επιτόκιο του ΔΝΤ θα είναι μικρότερο, όπως έχει ανακοινώσει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Πώς θα πάρουμε το δάνειο
Η Ελλάδα ζήτησε τα χρήματα με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνη της την αγορά. Η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να εξετάσει κατά πόσο ισχύει αυτό, εφόσον οι χώρες δείξουν πρόθυμες να συνεισφέρουν.

Η ΕΚΤ θα αναλάβει τη χορήγηση των δανείων, ενώ η Κομισιόν θα λειτουργήσει ως συντονιστής της διαδικασίας. Όσον αφορά στους όρους των δανείων του 2011 και του 2012, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ

Προϋποθέσεις
Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε νέα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Στόχος είναι να μειωθεί κατά 4% στο 2010.

Ωστόσο, η ΕΕ σημείωσε ότι οι προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος θα πρέπει να ενταθούν το 2011 και το 2012. Σύμφωνα με την ΕΕ, το ΔΝΤ είναι σχεδόν απίθανο να ζητήσει την επιβολή νέων μέτρων, καθώς το παρόν πρόγραμμα είναι πιο φιλόδοξο από ό,τι περίμενε.

Πότε θα λάβουμε το δάνειο
Η Ελλάδα αναμένει να πάρει τα κεφάλαια πριν από τις 19 Μαΐου για να καλύψει χρέος 8,5 δισ. ευρώ. Κανονικά, η χορήγηση των δανείων πρέπει να πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, αλλά πολλές χώρες έχουν αναθέσει το ζήτημα σε κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών.

Το ΔΝΤ δεν χρειάζεται να πάρει τέτοια έγκριση, πράγμα που συντελεί στην πιο γρήγορη εκταμίευση των κονδυλίων.

Εμπόδια
Η οικονομική στήριξη ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με τους γερμανικούς νόμους. Όμως, ευρωπαϊκές πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει διαβεβαιώσει το Eurogroup πως δεν τίθεται νομικό πρόβλημα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

23 Απρ 2010

Το Τεστ της μπανιέρας. Ενας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε ψυχική νόσο....


Σε μια επίσκεψή μου στο ψυχιατρείο, ρώτησα τον διευθυντή πώς διακρίνει αν ένας ασθενής πρέπει ή όχι να εγκλειστεί.
«Είναι απλό», είπε ο διευθυντής «γεμίζουμε μια μπανιέρα και προσφέρουμε στον ή την ασθενή ένα κουταλάκι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού και έναν κουβά, ζητώντας
να αδειάσει τη μπανιέρα».
«Α, κατάλαβα», είπα, «ένα φυσιολογικό άτομο θα χρησιμοποιήσει τον κουβά γιατί είναι μεγαλύτερος από το κουταλάκι και το φλιτζάνι».
«Όχι»,είπε ο διευθυντής, «ένα φυσιολογικό άτομο θα τραβούσε την τάπα। Προτιμάτε κρεβάτι κοντά στο παράθυρο;» απο το" http://pournari.blogspot.com

ΔοΝηΤης.....ΔΝΤ.....Χωρις σαλιο

Κέρδη 335% λόγω... κρίσης...


ΗΠΑ: Κέρδη 335% λόγω... κρίσης!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Αποπληξία κινδυνεύει να πάθει όποιος διαβάζει την περιβόητη λίστα των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων των ΗΠΑ που δημοσιεύει κάθε χρόνο το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό "Φόρτσιουν".

Διαπιστώνει εμβρόντητος ότι την ώρα που μαίνεται η κρίση και που δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι απολύονται στα ανεπτυγμένα βιομηχανικά κράτη, ενώ χώρες ολόκληρες βυθίζονται βαθύτερα στο τέλμα του δημόσιου χρέους και λαοί απειλούνται με κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου τους, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί των ΗΠΑ κυριολεκτικά... θησαυρίζουν με πρωτοφανείς ρυθμούς εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την κρίση!

Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί, αλλά και ανατριχιαστικοί ταυτόχρονα. Οι συνολικές πωλήσεις αυτών των 500 γιγάντων παρουσίασαν κατά το 2009 συνολική πτώση πωλήσεων έναντι του 2008 κατά 8,7%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια - από το 1983, ακριβέστερα.

Πτώση πωλήσεων, άρα πτώση και των κερδών, σκέπτεται ο κοινός νους. Λάθος. Λάθος μεγάλο: το 2009 οι 500 αυτοί επιχειρηματικοί όμιλοι σημείωσαν απίστευτη... έκρηξη κερδών!

Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, μέσα στο έτος της κρίσης, το 2009, τα κέρδη αυτών των 500 αμερικανικών κολοσσών αυξήθηκαν έναντι του 2008 κατά... 335%! Οχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Αύξηση κερδών 335% με πτώση του τζίρου κατά 8,7%! Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και εξήντα χρόνια!

Εδώ αρχίζει το ανατριχιαστικό μέρος αυτής της ιστορίας. Αφού ο τζίρος μειώθηκε και τα κέρδη απογειώθηκαν, είναι προφανές ότι μειώθηκαν τα έξοδα των επιχειρήσεων. Με ποιο τρόπο; Με τον απλούστερο: τη μαζική σφαγή των εργαζομένων. Αυτές οι 500 επιχειρήσεις που μέσα στο 2009 συσσώρευσαν αστρονομικά κέρδη... απέλυσαν 821.000 εργαζόμενους!

Πρόκειται για φρικιαστικό δείγμα της κοινωνικής αναλγησίας του συστήματος, αλλά και της θεαματικής αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσίων και εις βάρος των εργαζομένων που συντελείται στο πλαίσιο της κρίσης.

Εκεί δε που γίνεται κανείς κυριολεκτικά έξαλλος είναι όταν βλέπει στην πρώτη δεκάδα των 500 να επανέρχονται η Μπανκ οβ Αμέρικα και η Τζ. Π. Μόργκαν Τσέις (στις θέσεις 5 και 9 αντιστοίχως).

Πρόκειται για δύο τράπεζες που έναν χρόνο νωρίτερα βρίσκονταν στα όρια της χρεοκοπίας και διασώθηκαν απορροφώντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κρατικής στήριξης - παίρνοντας δηλαδή μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης όλους τους φόρους που κατέβαλαν στο κράτος δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες για σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους κ.λπ.

Δεν συζητάμε για τις φαρμακοβιομηχανίες. Κάποιες από αυτές σημείωσαν αύξηση κερδών μέσα στο 2009 έως και... 1.000% (!!!) χάρη στην καλοστημένη και έξοχα διαφημισμένη ιστορία της "πανδημίας" της γρίπης της πλάκας, η οποία γέμισε με δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοβιομηχανιών.

Τα "λαμόγια" του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μπορεί να προκάλεσαν την παγκόσμια κρίση μαζί με τους Ευρωπαίους ομοίους τους, αλλά πάντως σήμερα κάνουν πάρτι.

Η Γκόλντμαν Ζαξ για παράδειγμα, η διαβόητη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σημείωσε αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 κατά 91%! Και αυτό παρόλο που την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή για απάτη εναντίον της Γκόλντμαν Ζαξ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν χαρακτήρισε την τράπεζα αυτή "ηθικά χρεοκοπημένη".

Πρόκειται για μία τράπεζα που ενεργεί επί αδρά αμοιβή ως σύμβουλος όχι μόνο των κυβερνήσεων της Ελλάδας, αλλά και εκείνων της Γερμανίας, της Βρετανίας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες αισθάνονται τρομοκρατημένες τώρα από τις αποκαλύψεις για τις πράξεις της και προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν.


Τράπεζες
Καμιά σχέση με το δημόσιο καλό

Σοκαριστική ήταν η δήλωση του Αλεξάντερ Ντιμπέλιους, επικεφαλής στην Γκόλντμαν Ζαξ των χρηματοπιστωτικών πράξεων που αφορούν στη Γερμανία: "Οι τράπεζες δεν έχουν καμία υποχρέωση να προωθούν το δημόσιο καλό!" δήλωσε χωρίς περιστροφές. Με αυτόν τον αλαζονικό τρόπο αντιμετώπιζε τις κατηγορίες ότι η αμερικανική Γκόλντμαν Ζαξ είναι υπεύθυνη για τις απώλειες 150 εκατομμυρίων δολαρίων γερμανικής τράπεζας, η οποία στη συνέχεια διασώθηκε με χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων. Αλλα 840 εκατομμύρια δολάρια στοίχισε παιχνίδι της Γκόλντμαν Ζαξ στη βρετανική RBS, η οποία επίσης διασώθηκε με δεκάδες δισεκατομμύρια στερλίνες των φορολογουμένων. Ληστές των δημόσιων ταμείων...

Ελλαδισταν....Λαμογισταν....ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

Τα ΜΜΕ θα χουν χαρα μεγαλη σημερα,,,Παπαγαλιζουν μερες τωρα τη "μονη λυση"..Δημοσιογραφοι ειναι αυτοι??

ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ....ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ..


Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Να μην πέσετε στα νύχια τους.









Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι. δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι' αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.



-Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλα τα ΜΜ"Ε" διατυμπάνιζαν την ανάγκη της "βοήθειας". Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!

-Back Home, είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.
Είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες. Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν "θέλουμε τη χώρα μας πίσω"! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις όπως μου έλεγαν, έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν ούτε looters (πλιατσικολόγοι). Ακόμα και μεσήλικες σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους.


-Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα "τρομοκράτες". Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Αυτές οι γυναίκες όμως. Ποτέ δεν θα ξεχάσω. Αυτό θα με στοιχειώνει πάντα. Οι γυναίκες με τα παιδιά στα χέρια.

Ο ρόλος που έπαιξαν όμως αυτές οι γυναίκες. Ποιός να το περίμενε. Προστάτεψαν τα παιδιά τους και τη χώρα τους. Αν μπορούμε να πούμε ότι έγινε επανάσταση στην Αργεντινή, τότε ήταν η μόνη γυναικεία επανάσταση στους αιώνες.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

http://olympia.gr/2010/02/19/imf-greece/
...το ξέσπασμα της κρίσης και η λύση που ήλθε από τον ίδιο τον λαό.



Στο πρώτο μέρος είδαμε το ξέσπασμα. Τα μέτρα της κυβέρνησης με τις περιβόητες ενέργειες για μείωση του ελλείματος. Αυτή η μείωση του ελλείματος που πάλι είχε καλλιεργηθεί ως αυτοσκοπός και βασική προϋπόθεση για την βοήθεια του ΔΝΤ. Βλέπετε, το "swap" του ΔΝΤ είναι οι κρυφοί όροι που επιβάλλονται στην εκάστοτε Εθνική κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν τις κάνουλες. Αυτοί οι όροι είναι σαφέστατοι και με απλά λόγια επικεντρώνονται στο ότι "Δεν θα γίνεται καμμία ενέργεια, καμμία δαπάνη, δεν θα λαμβάνεται καμμία απόφαση από την Εθνική κυβέρνηση που αφορά την Εθνική οικονομία εάν δεν υπάρχει η έγκριση του ΔΝΤ¨.
Δηλαδή, ο βασικός όρος "συνεργασίας" με την εκάστοτε κυβέρνηση είναι η Εκχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας. Για όσους ακόμη δεν το έχουν καταλάβει.
Το άλλο σημείο που καλλιεργείται έντεχνα ως αυτοσκοπός, είναι η εξυπηρέτηση μόνο των υποχρεώσεων προς τρίτες χώρες και όχι των εσωτερικών υποχρεώσεων του κράτους. Προηγούνται δηλαδή οι διεθνείς δανειστές που έχουν δανείσει με επαχθείς όρους έναντι των ντόπιων πιστωτών, ήτοι των πολιτών που καλούνται όχι μόνο να απεμπολήσουν τις απαιτήσεις τους αλλά να σηκώσουν και το βάρος της αποπληρωμής των διεθνών τοκογλύφων.

Στην Ελλάδα για παράδειγμα, ό περιβόητος εξωτερικός δανεισμός (300 δις Ευρώ)που αναμασούν συνεχώς οι διάφοροι "αναλυτές", είναι μόλις ένα μικρό μέρος επί του συνόλου των Τριών Τρις που οφείλει συνολικά το κράτος, με κύριους πιστωτές βέβαια, τους Έλληνες πολίτες. Πολιτες μάλιστα που τροφοδοτούν το σύστημα επί δεκαετίες με ελάχιστο κόστος. Αναλογιστείτε ότι το κράτος (και επαγωγικά οι τράπεζες) δανείστηκαν με επιτόκια που φτάνουν το 7%. Εσείς τι επιτόκιο παίρνετε για τις καταθέσεις σας; (Σε επόμενο άρθρο οι ραγδαίες εξελίξεις στις Ελληνικές τράπεζες).
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην Αργεντινή. Μετά την πρώτη ομοβροντία μέτρων, οι μορφές αντίδρασης εξακολουθούσαν να περνούν από τα κανάλια κομματικών μηχανισμών και ιδεολογικών μονοπωλίων. Οι εκδηλώσεις ήταν απόλυτα ελέγξιμες με περιορισμένη χρήση βίας αφού η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε να ταχθεί κάτω από καμια κομματική σημαία ή συνδικάτο (θυμηθείτε την σημερινή απεργία. 2 εκ απεργοί, μόνο 20,000 διαδηλωτές σε διασπασμένες εκδηλώσεις με τους παρακρατικούς μηχανισμούς των προβοκατόρων σε δράση. Τα ΜΜ"Ε" βεβαίως .απεργούσαν!).
Τότε άρχισε ο πραγματικός εφιάλτης. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 η κυβέρνηση υπό την πίεση των διεθνών συμβούλων παίρνει την απόφαση να παγώσει τις καταθέσεις των πολιτών σε όλες τις τράπεζες. 70 δις Δολάρια αλλά και υπερδιπλάσιας αξίας κρατικά ομόλογα περιέρχονται στα χέρια της "ικανότατης και λαοπρόβλητης" κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί βεβαίως κολοσσιαία εξαγωγή καταθέσεων από κάποιους που ως συνήθως γνώριζαν. Τα ΜΜ"Ε" απέκρυπταν ή δικαιολογούσαν αυτή την τεράστια εκροή προβάλλοντας την "πιθανότητα υψηλής φορολόγησης των καταθέσεων".
Συντάξεις χάθηκαν. Τα κρατικά ομόλογα δεν είχαν πλέον κανένα αντίκρυσμα (για τους ντόπιους βέβαια). Ακόμα και ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που είχαν μετατραπεί εξαναγκαστικά σε ομόλογα, εξανεμίστηκαν.
Είχαν προηγηθεί κάποιες αποσπασματικές παύσεις λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος είτε με "υποχρεωτικές αργίες" είτε με μακροχρόνιες απεργίες.

Οι παρακρατικοί Κόνδορες και η μεγάλη σφαγή.Η εξουσία είχε υποτιμήσει την αγωνιστική διάθεση του λαού της Αργεντινής. Πίστευε ότι με όλες τις πιέσεις, την προπαγάνδα, τις ελεγχόμενες συγκεντρώσεις ότι θα μπορούσε να ελέγξει και αυτό το κύμα διαμαρτυρίας μπροστά στην "ληστεία του αιώνα" όπως χαρακτηρίστηκε από ανεξάρτητους διεθνείς αναλυτές.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Ο λαός άρχισε να βγαίνει μαζικά στους δρόμους. Σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη ή χωριό ανέμιζαν οι Αργεντίνικες σημαίες ενώ οι κομματικές εξαφανίζονταν. Κάθε μέρα, για πολλές ώρες, ο λαός ήταν στους δρόμους απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και τον διωγμό των ξένων επιτηρητών του ΔΝΤ.
Η αστυνομία πλέον ήταν αδύνατον να ελέγξει τις αντιδράσεις. Οι ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜΕ διακόπηκαν αφού πλέον δεν υπήρχαν κομματικά σημαιάκια για να δείξουν ενώ κάθε επιχείρηση Αμερικανικών συμφερόντων έμπαινε στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί μπήκαν στο παιχνίδι οι παρακρατικοί "Κόνδορες". Οι Κόνδορες ήταν το δίκτυο της CIA σε όλη την Λατινική Αμερική που είχε στηθεί με το πρόσχημα του "Κομμουνιστικού κινδύνου" στον ψυχρό πόλεμο. Παραγουανοί κυρίως παρακρατικοί συντάχθηκαν με τον μηχανισμό της ΚΥΠ ώστε να αρχίσουν τα χειρουργικά χτυπήματα για να κάμψουν το φρόνημα των διαδηλωτών.
Ακολούθησαν χτυπήματα σε ανοιχτές συγκεντρώσεις (κλασσική ιμπεριαλιστική μέθοδος) ώστε να τρομοκρατήσουν τον λαό για να μην ενισχύει τις κινητοποιήσεις. Δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες.
(για να γίνει το παράδειγμα πιο κατανοητό, σκεφθείτε την υποθετική περίπτωση να γινόντουσαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα και η φιλοαμερικανική κυβέρνηση να επιστράτευε Ουτσεκάδες, που είναι εκπαιδευμένοι από την CIA, για να χτυπούν ανοιχτές συγκεντρώσεις με χειροβομβίδες και Καλάσνικοφ, ενώ την ίδια στιγμή η κρατική αστυνομία να συλλαμβάνει Έλληνες διαδηλωτές)
Τα χτυπήματα αυτά αντί να κάμψουν, ενίσχυσαν το φρόνημα των εξεγερμένων πατριωτών αφού μπορεί ο αγώνας για "θεσμικά και οικονομικά αιτήματα" με ιδεοληπτικούς μανδύες να μην αξίζει ανθρώπινες θυσίες, όμως η κινητοποίηση ήδη είχε λάβει διαστάσεις Εθνεγερσίας. Ο λαός πλέον κατέβαινε στους δρόμους για Εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο.
Το επιμύθιο της εξέγερσης θα το παραθέσουμε σε άλλο άρθρο, για να κλείσουμε το αφιέρωμα με το σημαντικότερο ίσως κομμάτι: Τον ρόλο της Γυναίκας και τις λύσεις που έδωσε. Ναι, η γυναίκα στην Αργεντινή καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος της επιβίωσης και εξόδου της χώρας από αυτόν τον εφιάλτη.


Η Γυναίκα που έσωσε την Αργεντινή - οι λύσεις.Η Γυναίκα της Αργεντινής στάθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης και αντίστασης. Από τις μαχητικές πορείες, την επιβίωση των παιδιών, τη στήριξη των συζύγων. Πραγματικές ηρωΐδες που όμως έμελλε να καταλύσουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις δημιουργώντας συνθήκες διαβίωσης με αυτοοργανωμένα συστήματα, μακρυά από την τραπεζική - χρηματοπιστωτική υποτέλεια.

ένα από τα χιλιάδες καταστήματα ανταλλαγής προϊόντων που οργάνωσαν οι γυναίκες της Αργεντινής
Η δράση των γυναικών ξεκίνησε από την περιφέρεια. Οι γυναίκες της υπαίθρου ένιωσαν πρώτες την κρίση όταν είδαν την παραγωγή τους να οδηγείται σε απαξίωση και τους άντρες τους να παραχωρούν τα πολύτιμα αγαθά για ευτελές αντίτιμο.
Οι γυναίκες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Με ένα αρχέγονο ένστικτο, επέβαλλαν παύση πώλησης της παραγωγής στους μεσάζοντες και άρχισαν να ιδρύουν καταστήματα αντιπραγμάτευσης. Μικρά κέντρα δηλαδή ανταλλαγής προϊόντων με μία υποδειγματική δομή αποτίμησης βάσει της προσφοράς και ζήτησης των αγαθών. Οι Γυναίκες της Αργεντινής δηλαδή, ανεξαρτητοποιήθηκαν από το χρήμα, πριν την μεγάλη ληστεία που γονάτισε κάθε δραστηριότητα.
Στην περίοδο της μεγάλης ληστείας λοιπόν, η μορφή αυτή επιβίωσης πήρε ραγδαίες διαστάσεις και αποτέλεσε την αιτία της επιτυχίας των κινητοποιήσεων. Πίσω από τις στάχτες των "μαχών", οι γυναίκες κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες της οικογενειακής διαβίωσης χωρίς την ανάγκη του χρήματος ή της επαιτείας των κουπονιών. Η "τροφοδοσία" των μαχητών είχε εξασφαλιστεί. Το ίδιο και το φρόνημα. Αντί για επαίτες, οι Αργεντίνοι έγιναν ελευθερωτές και οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές πήραν ένα γερό μάθημα, όταν αναγκαζόντουσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα με Αμερικανικά ελικόπτερα (σε επόμενο άρθρο).
Οι γυναίκες της Αργεντινής επέδειξαν οξυδέρκεια, αλληλεγγύη και ικανότητα αποτελεσματικής αυτοοργάνωσης. Έδειξαν τον δρόμο της επιβίωσης, προστάτευσαν τα παιδιά τους και απορρόφησαν μεγάλο μέρος από τους απελπισμένους των "πόλεων της μιζέριας" που είχαν δημιουργηθεί όπως είδαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματος. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της Αργεντινής έγινε με τους όρους που έθεσαν αυτές οι πρωτεργάτριες του αγώνα σε τέτοιο σημείο, ώστε η εξέγερση της Αργεντινής να χαρακτηριστεί η πρώτη γυναικεία εξέγερση στη σύγχρονη ιστορία. Οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης συνοπτικά:
ΕπιμύθιοΔεν υπήρχε αμφιβολία ότι οι εξελίξεις ήταν αδύνατον να ανατραπούν ακόμα και με έξωθεν στρατιωτική επέμβαση. Ο λαός είχε εκκαθαρίσει τους επίορκους από όλα τα δημόσια αξιώματα και η νέα κυβέρνηση μπορούσε να θέσει η ίδια τους όρους της. Ας τους διαβάσουμε γιατί αποτελούν ένα σημαντικό μάθημα για κάποιους ντόπιους που φλερτάρουν με .γουδιά.
1. Η χώρα κήρυξε πτώχευση, σταματώντας κάθε πληρωμή σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
2. Η ισοτιμία Πέσο - Δολαρίου "ξεκλειδώθηκε" και ακολούθησε υποτίμηση κατά 75%
3. Η Αργεντινή είχε μάθει πλέον να είναι αυτάρκης. Η κοινωνία βάσισε την επιβίωση της στην ντόπια παραγωγή, το εκτεταμένο μποϋκοτάζ ξένων προϊόντων ήταν πλέον κρατική "εντολή", το εμπορικό ισοζύγιο ανατράπηκε άρδην.
4. Λόγω της υποτίμησης αλλά και της σκληρής δουλειάς του λαού, η παραγωγή της Αργεντινής έγινε ανταγωνιστικότερη φέροντας έναν ρυθμό ανάπτυξης στα πρότυπα της Ρωσίας του 2000.
5. Τον ρόλο του Πούτιν στην Αργεντινή, ανέλαβε ο ίδιος ο λαός που αποκήρυξε μετά βδελυγμίας τις νουθεσίες του state department για συνέχιση της συνεργασίας με το ΔΝΤ έστω και με ειδικά προνόμια. Δοκιμασμένες λύσεις, η νεκρανάσταση μίας χώρας από έναν λαό που δεν υπόκυψε στον τρόμο και τις απειλές. Μπορούμε;

Δ Ν Τ...δειτε τι θα παθουμε..τι μας ερχεται...

Το ΔΝΤ κυβερναει πλεον τη Ελλαδα

Επιτόκια-φωτιά, πλέον και με τον νόμο, χρεώνουν οι τράπεζες


Επιτόκια-φωτιά, πλέον και με τον νόμο, χρεώνουν οι τράπεζες στις πιστωτικές τους κάρτες. Το κόστος του χρήματος για συναλλαγές με χρήση καρτών ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις το 20% τον χρόνο σε πραγματικούς όρους, ενώ οι τόκοι υπολογίζονται πλέον από την ημέρα πραγματοποίησης της συναλλαγής.
Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου μάλιστα λύνει τα χέρια στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για αυθαίρετες αυξήσεις στα- ήδη υψηλά- επιτόκια των πιστωτικών καρτών.

Και αυτό γιατί μπορεί σήμερα μια τράπεζα να έχει συγκριτικά χαμηλότερα επιτόκια, χωρίς προειδοποίηση όμως και χωρίς να υπάρξει κάποιος λόγος στη διατραπεζική αγορά έχει τη δυνατότητα να αυξήσει κατακόρυφα το κόστος χρήματος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πελάτες έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με τη συγκεκριμένη κάρτα- και έχουν χρεωστικό υπόλοιπο στον λογαριασμό τους- πληρώνουν από τη μία ημέρα στην άλλη πολλά περισσότερα χρήματα για τόκους.

Οι τραπεζίτες πάντως αναφέρουν ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν σημαίνει ότι άμεσα θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των επιτοκίων και πως δεν πρόκειται για αλλαγές στους όρους των συμβάσεων, αλλά για νομιμοποίηση πρακτικών που ούτως ή άλλως εφάρμοζαν.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι το τελευταίο τετράμηνο ο τζίρος των πιστωτικών καρτών έχει μειωθεί περίπου κατά 20%, ενώ οι επισφάλειες και οι καθυστερούμενες δόσεις στο «πλαστικό χρήμα» έχουν εκτιναχθεί πάνω από το 10%, γεγονός που σημαίνει ότι χρέη άνω του 1 δισ. ευρώ βρίσκονται στον αέρα.

Ανεξάρτητα πάντως από τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, τα πραγματικά επιτόκια που πληρώνουν οι έλληνες κάτοχοι πιστωτικών καρτών συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο υψηλά στην Ευρώπη.

Οπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες χρεώνουν πραγματικά επιτόκια (ΣΕΠΠΕ) που πλέον ξεπερνούν το 20% στις πιστωτικές κάρτες. Και αυτό ενώ οι ίδιες προσφέρουν στους πελάτες τους επιτόκια ταμιευτηρίου χαμηλότερα του 1% και- αξιοποιώντας το πακέτο της κρατικής βοήθειας των 28 δισ. ευρώ- δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1%.

Μάλιστα, ειδικά για την ανάληψη μετρητών μέσω κάρτας επιβάλλουν ακόμα πιο υψηλό επιτόκιο, ενώ βάζουν καπέλο και στην περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης, καθώς επιβάλλονται τόκοι υπερημερίας.

πηγη"http://www.alfavita.gr"

Αν οδηγείς νύχτα και ξαφνικά σου πετάξουν αυγά στο παρμπρίζ.....


Αν οδηγείς νύχτα και ξαφνικά σου πετάξουν αυγά στο παρμπρίζ, επ' ουδενί
λόγο μην βάλεις μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα πλυσίματος
τζαμιών.

Τα αυγά αναμιγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σου
κάνει το παρμπρίζ χάλια
μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92 %.

Οπότε αναγκαστικά σταματάς, βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσεις σου
την πέφτουνε δύο αλήτες,
τρως το ξύλο της χρονιάς σου .........

Και συνεχίζεις δαρμένος με τα πόδια, δίχως αμάξι, δίχως λεφτά, δίχως
πιστωτικές κάρτες, δίχως κινητό, διχως κλειδιά του σπιτιού σου κ.λ.π.

Συμβουλος επιχειρησεων...π.χ. Σορος...


«Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη
τοποθεσία, βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή
ΒΜW.
Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπού-
τσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβά-
τα, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του λέει:
- Αν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα
μου δώσεις ένα;
Ο βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης,
κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα:
- Ναι, γιατί όχι;
Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί
με ένα Dell laptop το οποίο και συνδέει με ένα Motorola κινητό
με παγκόσμια σύνδεση της AT&T.
Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της
NASA, και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού
τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία στην
οποία βρίσκονται και αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο
δορυφόρο της ΝASA, ο οποίος σκανάρει την πε-
ριοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής
ανάλυσης.
Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το
πρόγραμμα Adobe Photoshop, στέλνει την εικό-
να σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο,
στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλε-
πτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail που
επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί
και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια
βάση δεδομένων.
Μέσω μίας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database
και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το
οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο Blackberry του.
Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων
με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet
εκτυπωτή και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:
- Έχεις ακριβώς... 1586 πρόβατα!!!!
- Ακριβώς. Καλώς λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο
θέλεις, λέει ο βοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το
ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Ε κείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό:
- Να σου πω . αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις, θα μου επι-
στρέψεις το πρόβατο;
Ο γιάπης το σκέφτεται για μια στιγμή και μετά λέει γελώντας
στο βοσκό:
- ΟΚ, γιατί όχι;
- Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων, λέει ο βοσκός.
- Απίστευτο λέει αποσβολωμένος ο νεαρός, έτσι είναι!! Μα
πως το μάντεψες;
- Δεν είναι και τόσο δύσκολο, λέει ο βοσκός. Ήρθες από το
πουθενά χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να βρεις μια απά-
ντηση την οποία ήδη ξέρω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε
κανείς και θες και να πληρωθείς και γι' αυτό, και το καλύτερο:
δεν έχεις ιδέα για την επιχείρηση...!
Τώρα θα μου δώσεις πίσω τον σκύλο μου;»

το ηξερες????


* Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να
έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο..

* Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία
χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με
την κλασσική χειραψία.
Όσοι πάσχουν από σχιζοφρένεια δεν χασμουριούνται σχεδόν ποτέ

* Το σεξ μεταξύ των φιδιών διαρκεί από 6 μέχρι 12 ώρες
* Το 50% των θηλυκών πολικών αρκούδων έχουν πέος.

* Η σοκολάτα μπορεί να σκοτώσει τα σκυλιά, καθώς έχει άμεσες
επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα.

Οι σκαντζόχοιροι
επιπλέουν στο νερό.

* Οι χελώνες μπορούν να αναπνεύσουν από τον πρωκτό τους
Ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος και ο Αττίλας ο Ούνος πέθαναν και οι δύο
την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι Μογγόλοι ρίχνουν αλάτι στο τσάι τους αντί για ζάχαρη.

προσεξτε ποιον προκαλειτε...

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου- Σόρος




Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνες πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;




Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP. Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…

Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι … επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…

Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:

Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Το ΔΝΤ, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και δίνει δανεικά για να καλύψει η χώρα τους τρέχοντες τόκους από προηγούμενα δάνεια.
Για …αντάλλαγμα το ΔΝΤ ζητά «μεταρρυθμίσεις». Για την ακρίβεια απορρύθμιση της οικονομίας με περικοπές αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της νομοθεσίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Με τον τρόπο αυτό (συμπίεση του κόστους εργασίας) βαθαίνει η ύφεση και υποτιμώνται συνολικά οι αξίες.
Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση των… επενδυτών (σαν το Σόρος) οι οποίοι θα αγοράσουν «τζάμπα» ότι μας έχει απομείνει. Από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, τον ορυκτό πλούτο και την … Ακρόπολη.
Επειδή ενδεχομένως, κάποιοι θα σκεφτούν πως κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα: Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που… διασώθηκαν με τη συμβολή του ΔΝΤ, και του… Σόρος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό μας, έχει ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και το νερό της βροχής το οποίο διαχειρίζεται ο αμερικανικός κολοσσός Bechtel τον οποίο πιθανώς θα συναντήσουμε και στα μέρη μας… σύντομα…
http://skakistis.wordpress.com
πηγη

22 Απρ 2010



Όσσο: Δεν γεννήθηκε ποτέ. Δεν πέθανε ποτέ. Επισκέφθηκε μόνο τον πλανήτη Γή από τις 11 Δεκ. 1931 έως τις 19 Ιαν. 1990. (Το ιδιότυπο αναγραμμένο ρητό στον τάφο τού ανατρεπτικού Ινδού φιλοσόφου, αντικατοπτρίζει πλήρως την «αιρετική» διδασκαλία του). Το όνομα Όσσο στα Ινδικά σημαίνει «Ωκεάνιος», ή αυτός που ενώθηκε με τον ωκεανό. Το όνομα, που τού είχε δοθεί από τους γονείς του ήταν Μπαγκουάν Σρι Ρα «Δεν γνωρίζεις την αρχή της ζωής, δεν γνωρίζεις ούτε το τέλος. Είμαστε πάντοτε στην μέση και όλοι βρίσκονται πάντοτε στα μισά τής διαδρομής. Είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, ένα ποτάμι που ρέει συνέχεια. Αυτή είναι η ομορφιά του, αυτή είναι η λάμψη του.»



Όταν κάποτε μου δόθηκε από την φίλη μου και δασκάλα τής γιόγκα ως δώρο ένα βιβλίο τού Όσσο με τίτλο «Η κρυμμένη αρμονία» (πρόκειται για μία φιλοσοφική ανάλυση και ανάπτυξη πάνω στα διασωσμένα σπαράγματα τού Ηράκλειτου), δεν μπορούσα καν να φανταστώ περί τίνος επρόκειτο. Θεώρησα, ότι είναι απλά μία ανατολική προσέγγιση τού Ηράκλειτου από κάποιον περίεργο Ινδό γκουρού. Αρχικά αναρωτήθηκα πώς ένας θρησκευόμενος Ινδός θα μπορούσε να προσεγγίσει την καθαρή ορθολογιστική σκέψη ενός τόσο δυσκολονόητου φυσικού φιλοσόφου, όπως τού Ηράκλειτου, τού λεγόμενου και σκοτεινού.



Απ΄ την άλλη ένα γρήγορο σερφάρισμα στο internet αρχικά με γέμισε αμφιβολίες για την αξιοπιστία τού Όσσο και της διδασκαλίας του. Μεγάλη αντιφατικότητα. Μέσα απ΄ τα γνωμικά του, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, εμφανίζεται απ΄ την μία μεριά ως ένας σπουδαίος φιλόσοφος και απ΄ την άλλη ως ένας φιλοχρήματος γκουρού, που είχε φτιάξει κάποια κοινόβια πιστών με πορτοκαλί ρούχα κάπου στο Όρεγκον των Η.Π.Α. και στην Πούνα της Ινδίας, όπου κυκλοφορούσε με Rolls-Royce, που τον πηγαινοέφερναν και άλλα τέτοια. Όλα αυτά μου θύμιζαν κάτι από ποίμνιον με τυφλούς οπαδούς και φανατικές θρησκευτικές οργανώσεις τύπου Σάι Μπάμπα και Κορρέ παλαιοτέρων εποχών. Όμως, η μελέτη από μέρους μου τού βιβλίου του «Η κρυμμένη αρμονία» αρχικά, καθώς και κάποιων άλλων αργότερα, αποτέλεσαν για μένα μία τεράστια κι ευχάριστη έκπληξη. Η δε αρνητική του εικόνα φτιαγμένη και στημένη απ΄ τα media, ήταν αποτέλεσμα ατελείωτης λάσπης και κατηγοριών από τα εξουσιαστικά κέντρα τού πλανήτη, για έναν επικίνδυνο γι΄ αυτούς άνθρωπο.



Έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Όσσο ως ένα πραγματιστή, ρήτορα.........περισσοτερα στο http://http://freeinquiry.gr/webfiles/pro.php?id=1292

Η Ελλάδα στα πρόθυρα της πτώχευσης

Το έλλειμμα της Ελλάδας, καθώς και το δημόσιο χρέος, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύαμε μέχρι τώρα, υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Ε.Ε., αφού εξέτασαν τα νέα στατιστικά δεδομένα. Η χώρα, σύμφωνα με τις δικές τους προβλέψεις, είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν οικονομική βοήθεια. Αυτή η βοήθεια που πήρε, με τα δάνεια που έκανε μέχρι τώρα, προφανώς δεν επαρκεί. Τον περασμένο χρόνο το δημόσιο έλλειμμα έτρεξε με ποσοστό του 13,6 %, σχεδόν μια μονάδα περισσότερο από ό,τι είχαν δηλώσει (12,7), επισημαίνει η
Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα, σύμφωνα με αυτά τα νέα νούμερα, κινείται στα όρια της κρατικής πτώχευσης. Το χρέος μεγάλωσε κι έφτασε τα 273 δισ. ευρώ, το οποίο είναι στα 115% του ΑΕΠ, πολύ πιο ψηλά από το επιτρεπόμενο από την Ε.Ε (60%).
Γίνεται όλο και πιθανότερο, να κάνει χρήση η Ελλάδα της οικονομικής βοήθειας των 30 δισ. ευρώ, που είχε καθοριστεί με το πρόσφατα αποφασισμένο πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στους στόχους που έχει εξαγγείλει, να μειώσει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες. Ακόμα μέσα στο 2010 η κυβέρνηση των Αθηνών θέλει να μειώσει το έλλειμμα κατά 4 ολόκληρες μονάδες. Τα μέτρα λιτότητας είναι ήδη γνωστά, που προβλέπεται μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και φορολογικές αυξήσεις. Αποτέλεσμα είναι οι κοινωνικές αναταράξεις με απεργίες και διαδηλώσεις κάθε μορφής.
Όλα αυτά, φαίνεται να μην επαρκούν στη συγκεκριμένη δεινή κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και γιαυτό οι Ευρωπαίοι περιμένουν τη φωνή εκ μέρους του Παπανδρέου για βοήθεια. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν από μόνοι τους να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό στήριξης, αλλά πρέπει να το ζητήσει η Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, συνδυάζεται με επιπρόσθετα προβλήματα (ανάμιξη του ΔΝΤ κτλ). Όλοι, όμως οι Ευρωπαίοι είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεσει από μονη της να περάσει το ποτάμι.Πληροφορίες από dpa,N24
kapistri

11η Σεπτεμβριου....Συμπτωσεις??????

Λαζοπουλος.....απαιχτος....να γελασει το χειλακι μας

ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Τι γινεται δω ρε παιδια...αμαν..χαλασε ο κοσμος

Χρηματα υπηρχαν???? Που πηγαν?

Ασθμα....


ΑΣΘΜΑ: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση», λέει η καθηγήτρια κ. Κατσουγιάννη, «προκαλεί αύξηση περίπου 1% ημερησίως στις εισαγωγές επειγόντων αναπνευστικών περιστατικών (μεταξύ των οποίων παιδιών 0-14 ετών με κρίσεις άσθματος), μείωση της αναπνευστικής λειτουργίας και μεγάλη αύξηση στη χρήση φαρμάκων για αναπνευστικά προβλήματα. Οσοι ζουν όλη τους τη ζωή σε μια πόλη έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του πνεύμονα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια».

Οι περισσότερες μελέτες τεκμηριώνουν τις βλαβερές επιδράσεις των σωματιδίων. «Πάντως και το όζον έχει τεκμηριωμένες βραχυπρόθεσμες επιδράσεις και μια πρόσφατη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό ''New England Journal of Medicine'', δείχνει ότι έχει και μακροχρόνιες» εξηγεί η κ. Κατσουγιάννη. «Και οι άλλοι αέριοι ρύποι επιδρούν στην υγεία».

Επιπλέον, τα λευκαντικά καθαριστικά προϊόντα, τα απορρυπαντικά τζαμιών, τα γυαλιστικά προϊόντα επίπλων, τα αρωματικά εσωτερικών χώρων και τα καθαριστικά χαλιών συνδέονται με άσθμα, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Μια μελέτη τους σε 14.000 παιδιά αποκάλυψε ότι η έκθεση σε αυτά τα προϊόντα καθημερινής χρήσης αυξάνει τον κίνδυνο επίμονης δύσπνοιας και σφυρίγματος στην αναπνοή από την ηλικία των επτά χρόνων κατά 40%. Τα παιδιά αυτά είχαν επίσης ελαφρά χαμηλότερη από τη φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία. Ο δρ Τζον Χέντερσον, επικεφαλής της μελέτης, λέει: «H έρευνα αποδεικνύει πως υπάρχουν άμεσες συνέπειες από την έκθεση σε χημικές ουσίες στην ανάπτυξη των πνευμόνων και τον ερεθισμό των αεραγωγών μετά τη γέννηση».

ΤΑΝΕΑ

Στην Εκάλη ένας στους τρεις δεν δήλωσε την πισίνα του

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ της Εκάλης άρχισαν οι δορυφορικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών για τον εντοπισμό των φορολογουμένων που, ενώ έχουν πισίνα, δεν το δηλώνουν στην Εφορία για να αποφύγουν το σχετικό τεκμήριο. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι 500 φορολογούμενοι της Εκάλης πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» του δορυφόρου έχοντας πισίνα στα σπίτια τους αλλά μόνο 324 την είχαν δηλώσει. Τώρα, η Εφορία θα χτυπήσει την πόρτα τους για τα περαιτέρω, ενώ οι δορυφορικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να πιάσουν Αιγαίο αρχίζοντας από περιοχές όπου... ανθούν οι πισίνες, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά και ακριβές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών λειτούργησαν συντονισμένα. Σε πρώτη φάση, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανίχνευσε μέσω των περσινών φορολογικών δηλώσεων πόσοι από τους 16.974 φορολογούμενους των βορείων προαστίων, αρχής γενομένης από την Εκάλη, δήλωσαν κατοχή πισίνας. Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων προχώρησε στη χρήση δορυφορικών φωτογραφιών για να εντοπίσει ποιοι πραγματικά φορολογούμενοι αυτής της περιοχής έχουν εξωτερική πισίνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο κ. Σπινέλης της ΓΓΠΣ εντόπισε 324 κατόχους, ο κ. Γεωργακόπουλος από τη Γραμματεία Φορολογικών Θεμάτων 500. Ετσι, οι 176 κάτοχοι πισίνας που... ξέχασαν να τη δηλώσουν αποφεύγοντας το σχετικό τεκμήριο, θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με τα πρόστιμα της Εφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, το τεκμήριο της πισίνας γίνεται ιδιαίτερα αυστηρό. Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.

Ανατροπές για 300.000 εκπαιδευτικούς ...


Σε ριζικές αλλαγές στους όρους πρόσληψης, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και στο ωράριο των μόνιμων εκπαιδευτικών προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Δεκαεπτά χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι δεν θα βρουν θέση φέτος στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται ο χρόνος εργασίας σε χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν τα κενά. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας μελετά τη μετάθεση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κατά έναν χρόνο.

Η πρόσφατη παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού κ.λπ.» από το υπουργείο Παιδείας ανέδειξε τρία σημαντικά θέματα με αποδέκτες τους πάνω από 100.000

αδιόριστους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, αλλά και τους 180.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πρώτον τους νέους όρους πρόσληψης στη σχολική εκπαίδευση, δεύτερον τις αλλαγές στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών και τρίτον την αύξηση του ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, καθώς όσοι πλέον θα ολοκληρώνουν π.χ. τη Φιλολογία ή το Μαθηματικό ή το Φυσικό κ.λπ. δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση στη σχολική εκπαίδευση εάν δεν παρακολουθήσουν έξτρα και ένα πρόγραμμα 8-10 μαθημάτων Παιδαγωγικών και Διδακτικής. Το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών βασίζεται στον κανόνα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται σε όλα τα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι μεταβατικές διατάξεις για το πέρασμα από το σημερινό σύστημα διορισμών στο νέο σύστημα προβλέπουν:

Την οριστική παύση της τροφοδοσίας των πινάκων προϋπηρεσίας στις 30/6/2010.

Τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναλογία 60%40% (σχολικά έτη 2010-11, 2011-12).

Στη συνέχεια, εφόσον οι συμμετέχοντες στους κλειδωμένους πίνακες δεν έχουν διοριστεί και διαθέτουν εμπειρία άνω των 24 μηνών εντάσσονται στους πίνακες επιτυχόντων ΑΣΕΠ με μέσο όρο βαθμολογίας 50-54, δηλαδή πριμοδοτούνται με χαμηλότερη βάση στους δύο προσεχείς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΤΑΝΕΑ

Εξυπηρέτηση στο Δημόσιο

Γνωρίζει κανείς αν στέκει το παρακάτω;


Γνωρίζει κανείς αν στέκει το παρακάτω;


Που πήγε το Bluewhite-gt ? Που πήγε το gamato.info? Που πήγαν όλοι οι ελληνικοί torrent trackers ? Χάθηκαν;Τους έκλεισαν; Σίγουρα αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι μόνο η μισή αλήθεια.

Η πλήρης αλήθεια είναι ικανή να δημιουργήσει πανικό και δεν ανακοινώνεται για να μας πιάσουν στον ύπνο.Ευτυχώς τα νέα διέρευσαν γρήγορα. Εδώ και τρία χρόνια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργαζόταν με την δίωξη οικονομικού εγκλήματος ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα οργανωμένο και θανάσιμο χτύπημα στην "πειρατεία" μέσω διαδικτύου.

Χάκερ της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μάζευαν επιμελώς στοιχεία από όποιον γνωστό και άγνωστο Ελληνικό torrent site ή warez site έβρισκαν.Χρησιμοποιώντας εξιδεικευμένες τεχνικές δρούσαν απαρατήρητοι συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία για κάθε πειρατικό site και για κάθε χρήστη του.

Η τεχνολογία των torrents είναι διάτρητη κάθε χρήστης συνδέεται με χιλιάδες άλλους χρήστες εν άγνοια του όπως και ο torrent tracker.Έτσι οι ηλεκτρονικοί κομμάντος παριστάνοντας τους χρήστες και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία μάζεψαν Terabytes στοιχείων ενάντια ενός τεράστιου αριθμού Ελλήνων χρηστών και Ελληνικών site.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία στην διάθεση τους οι αρχές το μόνο που ζητούσαν για να απαγγείλουν κατηγορίες σε όλους αυτούς τους χρήστες είναι η ταυτότητα τους!Η ταυτότητα αυτή δεν είναι άγνωστη,απλά δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα για νομικούς λόγους.Η ταυτότητα του κάθε χρήστη προκύπτει άμεσα από την ήδη καταγεγραμένη IP διεύθυνσή τους.Κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ έχει μια μοναδική τέτοια διευθυνση και κάθε πάροχος ίντερνετ είναι υποχρεωμένος να κρατάει ένα ειδικό αρχείο για 20 χρόνια.Σε αυτό το αρχείο καταγράφεται η IP που είχε ο κάθε χρήστης κάθε χρονική στιγμή καθώς και όλες οι IP με τις οποίες συνδέθηκε,δηλαδή τα site που επισκεύτηκε ή οι άλλοι χρήστες με τους οποίους επικοινώνησε.

Οι αρχές ανανέωναν καθημερινά την λίστα με τις ΙP των χρηστών.

Το μόνο που εμπόδιζε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απο το να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή την λίστα ήταν η Ελληνική νομοθεσία που προστατεύει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.Όμως με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ,ο νόμος έγινε πιο χαλαρός ώστε να μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία αποτελεσματικότερα.

Το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της νομικής χαλάρωσης είναι πως όλα τα αρχεία όλων των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου πέρασαν στις αρχές ακριβώς αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα δημιούργηθηκε ειδικό αρχείο με τα δεδομένα που αποθήκευε κάθε torrent tracker για τους χρήστες του.Όλοι οι χρήστες των ιδιωτικών tracker άθελα τους αποθήκευαν ενοχοποιητικά στοιχεία στους trackers.Πόσα και ποιά αρχεία έχουν κατεβάσει ή ανεβάσει και πότε.Τα τελευταία δεδομένα ήταν αυτής της εβδομάδας όταν οι διωκτικές άρχές κατέσχεσαν το περιεχόμενο όλων των Ελληνικών torrent trackers!Παράλληλα δόθηκε ειδικό ένταλμα μη-κοινοποίησης σε όλους τους εμπλεκομένους administrators,αν κάποιος απο αυτούς αποδεδειγμένα αποκάλυπτε το γεγονός αυτό θα επιβάρυνε σημαντικά την θέση του.

Το γεγονός είναι ότι ήδη απο χτές το βράδυ οι αρχές έχουν στα χέρια τους 100GB δεδομένων που αναφέρουν αναλυτικά ποια αρχεία ανέβασε και κατέβασε ο κάθε χρήστης,πότε και σε ποιούς τα έδωσε,ποιό ηταν το περιεχόμενο τους καθώς και άλλα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά.

Και οι δίκες έχουν ήδη αρχίσει...Ήδη οι administrators του gamato.info οδηγούνται στα δικαστήρια...Αλλά αυτό είναι μόνο οι αρχή!Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών θα περάσουν σχέδιο νόμου ώστε να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σε κάθε έναν απο αυτούς τους ανθρώπους μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου.Τα πρόστιμα που συζητιούνται είναι πραγματικά ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ!

Ο λόγος που δημιουργείται ειδικό νομικό πλαίσιο για να επιβληθει το πρόστιμο μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου είναι πως η συνολική διάρκεια όλων των δικών αναμένεται να ξεπερνά τα 20 χρόνιαΑν δικάζόντουσαν οι χρήστες μέρα νύχτα ο τελευταίος χρήστης θα καταδικαζόταν σε 20 χρόνια!Αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στα δικαστήρια που κυριολεκτικά θα δέχονταν καθημερινά ορδές απο "πειρατές"...

Στο δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο ορισμένοι πολλοί μεγάλοι "seeders" και οι administrators των site καθώς και όσοι χρήστες των Ελληνικών torrent trackers έκαναν χρήση απο το εξωτερικό.Οι τελευταίοι θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες με βάση όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την διεθνή νομοθεσία.

Όσον αφορά την τιμή του προστίμου έχει ως εξής:

Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 1.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.


Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 10.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Οι τιμές είναι πιο τσουχτερές για το UPLOAD μιας και νομικά θεωρείται ότι αυτός που "μοίραζε" τα αρχεία είχε κέρδος απο αυτό.Οπότε τα ποσά είναι περίπου τα 10 πλάσια!!!

Για κάθε 1GB upload παράνομου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 10.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.


Για κάθε 1GB upload παράνομα περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 100.000 έως 500.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Το ευτύχημα είναι πως οι Ελληνικοί δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ,συμπεριλαμβανομένων των κρατικών καναλιών αναμένεται να ανακοινώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις απο οποιαδήποτε διακίνηση υλικού δικιάς τους τηλεοπτικής παραγωγής αρκεί να έχει προβληθεί πριν τις 10/03/2010 .Για κάθε τηλεοπτική εκπομπή που διακινείται παράνομα μέσω διαδικτύου η οποία έχει προβληθεί αργότερα απο τις 10/03/2010 το πρόστιμο θα επιβάλεται κανονικά.

Το πιο απελπιστικό στην όλη κατάσταση είναι πως σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο όποιος καταφύγει στο δικαστήριο αμφισβητώντας την απόφαση θα κλειθεί να προκαταβάλει το πρόστιμο με την ελπίδα πως αν δικαιωθεί θα του επιστραφεί το ποσό άτοκα και με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει σκληρότερες ποινές αν τελικά καταδικαστεί.

Το προβλεπόμενο ποσό σε περίπτωση καταδίκης είναι το 3 πλάσιο αυτού που έχει επιβληθεί.Σε κάθε περίπτωση είτε ο κατηγορούμενος κινηθεί δικαστικά είτε όχι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλεται εντός εξαμήνου και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής θα επιχειρείται η είσπραξή του μέσω κατασχέσεων!

Τα πιο εξοργιστικά σημεία του νομοσχεδίου είναι πως:

Τα πρόστιμα θα επιβληθούν χωρίς δίκη.

Τα ποσά είναι πραγματικά εξωφρενικά και αβάστακτα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Το απόρητο των τηλεπικοινωνιών καταστρατηγήθηκε χωρίς κανένας να αντιδράσει.Αλήθεια τι έχει να πει η δήθεν Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Συνήγορος του Πολίτη για αυτό;

Θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις απο ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς δεν υπάρχει κρατικός πάροχος διαδικτύου.

Ιδιωτικοί οργανισμοί αποκτούν δικαιοδοσία να επιβάλουν πρόστιμα.

Ενημέρωστε άμμεσα όλους τους γνωστούς σας.Το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις άμμεσα.Διαδώστε το άμμεσα!!!




το μειλ μας εστειλε ο Παν. Σταθοπουλος..