# #

18 Φεβ 2015

Υβρίδιο...Ξέρεις τι σημαίνει?

...

ΔΕΣ....

Η δουλεία στην καταναλωτική αποχαύνωση και στην αθλιότητα και στην ντροπή του πράσινου και του γαλάζιου (ροζ ουσιαστικά) , μοιάζει να τελειώνει.

Η γλώσσα των «σημείων»



Πριν από τρεις εβδομάδες, η ελλαδική κοινωνία έδωσε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας σε έναν πολιτικό σχηματισμό που, εύλογα, κινούσε τη δυσπιστία των ορθολογικά σκεπτόμενων πολιτών:

Δεν είχε εμφανίσει συγκροτημένο κοινωνικό πρόγραμμα, κοινωνικές σκοποθεσίες, ο πολιτικός αυτός σχηματισμός. Μιλούσε μόνο για διαχειριστικές προτάσεις, μυωπικά οικονομίστικες, ωσάν η χώρα να περνούσε μιαν εφήμερη κρίση και όχι βυθισμό σε παραλυτική παρακμή, διολίσθηση σε πρωτογονισμό μανιασμένης ιδιοτέλειας. 

Δεν παρουσίασε ποτέ ο πολιτικός αυτός σχηματισμός θέσεις του για την παιδεία (και όχι απλώς για τα τεχνικά προβλήματα της εκπαίδευσης), για εξωτερική πολιτική γόνιμης και ρεαλιστικής ελληνικής ιδιοπροσωπίας, για την εντόπια γαγγραινώδη παραποίηση του συνδικαλισμού, τη λειτουργική αχρήστευση της Δικαιοσύνης.

Είχε έναν νέο σε ηλικία αρχηγό ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός, με ηγετικά χαρίσματα καταφανώς υπέρτερα των φθαρμένων θλιβερών μετριοτήτων που επιβίωναν σε όλα τα 
άλλα παρακμιακά απομεινάρια του κομματικού συστήματος. Αλλά είχε και παρελθόν πολύ βεβαρημένο ο ίδιος σχηματισμός: Σαράντα ολόκληρα χρόνια στα σχολειά και στα πανεπιστήμια, στη δημοσιογραφία και στα ηλεκτρονικά μέσα, συνολικά στο πεδίο της «διανόησης», λειτουργούσε σαν Ζντανοφικός φασιστικός εφιάλτης, με μεθόδους και νοοτροπία τρομοκρατών.(!) 
Επιπλέον, στο όνομα του ιστορικο-υλιστικού διεθνισμού, πρακτόρευε απροκάλυπτα τη φανατισμένη τυφλότητα του σκοπιανού εθνικισμού, τις ραδιουργίες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, τη μεθοδική αγλωσσία και τη στρέβλωση της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων.(!)

Με αυτές τις προδιαγραφές ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να κυβερνήσει τη χώρα. Και με την ανάληψη της εντολής αρχίζει 
το...

REUTERS: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

tsipras622F110E3D109643728Σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Τσίπρας κηρύσσει τον πόλεμο στους ολιγάρχες της Ελλάδας», το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι ο νέος υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο Παναγιώτης Νικολούδης, δεν είναι πολιτικός, αλλά είναι εναρμονισμένος με τη διάθεση σταυροφορίας.
Το Reuters κάνει αναφορά στην ομιλία του κ. Νικολούδη στη βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία «κατήγγειλε μία ελίτ που περιλαμβάνει μία χούφτα οικογένειες που νομίζουν ότι το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα».
Τέτοιοι επιχειρηματίες επηρεάζουν πολιτικούς και αξιωματούχους, ή κάνουν κατάχρηση του ελέγχου τους στα ΜΜΕ για να κερδίσουν κρατικές συμβάσεις, να αλλάξουν τους κανόνες προς όφελός τους ή για να διαφύγουν τη δίωξη για παράνομη συμπεριφορά, λένε οι επικριτές, σημειώνει το Reuters.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε δραστικά μέτρα που στοχεύουν σε αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί...

Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κλεμμένα λεφτά. Να εξετάσει πώς δημιουργήθηκε το χρέος, να τιμωρήσει τους Έλληνες που συνέπραξαν με τους ξένους και το δημιούργησαν, και να δημεύσει τις περιουσίες τους, φανερές και κρυφές.


Για να μη ξεχνιόμαστε … χρέος δεν υπάρχει. 
Είναι κατασκευασμένο με τέχνη και πονηρία, και κάθε ενέργεια προς εξόφληση του χρέους, από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, μόνον προδοσία προς τον ελληνικό λαό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Γι αυτό καταψηφίσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση.
Κανένα κράτος και μάλιστα με τόσους φυσικούς πόρους όπως η Ελλάδα,

Video: Ο Παυλόπουλος των Δεκεμβριανών του 2008.....Λάθος κύριε Τσίπρα


Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κατά τα Δεκεμβριανά του 2008, που μίλαγε μεμονωμένο περιστατικό αναφερόμενος στην δολοφονία Γρηγορόπουλου, για ψύχραιμη αντιμετώπιση από μεριάς της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, μία αστυνομία που έβγαζε πιστόλια στους δρόμους, η οποία και νωρίτερα είχε καταγράψει σειρά "μεμονωμένων" περιστατικών εναντίον πολιτών....

Προφανως μία κακή επιλογή για ΠτΔ, από ...

Αφού δεν έφυγες από την Ελλάδα (σιγά μην τιμούσες τον λόγο σου, για να τιμήσεις κάτι πρέπει και να το έχεις), θα κάτσεις εδώ μαζί μας και στο τέλος θα ψάχνεις να κρυφτείς.

O Άδωνις πανηγυρίζει επειδή όλος ο πλανήτης κατάλαβε ότι είναι δωσίλογος!

Θες να κοιτάξεις καμιά φορά με συμπάθεια αυτή τη γραφική τηλεπερσόνα που είχε την ευτυχία να βρει σε τέτοια κατάντια ελέω Σαμαρά τη Νέα Δημοκρατία που έγινε μέχρι και υπουργός ενώ η μοίρα τον έχει φτιάξει να είναι το πολύ για καλεσμένος της Αννίτας στα Παρατράγουδα.

Λες τι φταίει κι αυτός ο έρμος; Ας δείξω κατανόηση στο πρόβλημα του. Αλλά ο άτιμος δε σε αφήνει.
Γιατί σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι δεν είναι αφελής. 
Είναι εμπαθής. Και εμπαθής όχι κάτα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Κατά της Ελλάδας!

Το χθεσινό Eurogroup οδήγηθηκε σε ναυάγιο με συνοπτικές διαδικασίες. Και ο Γεωργιάδης ξεσάλωσε! Έπιασε το κινητάκι του και άρχισε να τιτιβίζει. Το μνημονιακό τηλεπαπαγαλάκι της συμφοράς. Και να κάνει χαβαλέ. Και να ειρωνεύεται αυτούς που την ίδια στιγμή δίνουν ΕΘΝΙΚΗ μάχη έχοντας δίπλα τους το σύνολο του ελληνικού λαού (πλην αδωνοειδών, εθελόδουλων και αυτών που παρακαλάνε να πέσει η Ελλάδα για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο).
Δηλαδή αν ο Άδωνις ήταν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ελληνικός στρατός έχανε καμία μάχη στο μέτωπο, ο Γεωργιάδης θα έβγαινε στα ...

WASHINGTON POST: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ Η ΙΤΑΛΙΑ

renzi«H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Washington Post.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, «από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε άνοδο, μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας».
«Τα προβλήματα αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μια καινούρια επιχείρηση, πολύ δύσκολο να την ..

Πότε κύριε υπουργοί, οι ασυνείδητοι αυτοί υπάλληλοι θα λογοδοτήσουν για την μη εκτέλεση των καθηκόντων τους???

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Άπορη υπέβαλε την φορολογική της δήλωση τον Μάρτη του 2014 και η αρμόδια Δ.Ο.Υ Παγκρατίου δεν έχει ακόμα εκδώσει το εκκαθαριστικό!

Η άπορη συμπολίτης Μαρία ΜΑΤΣ, έκανε τον Μάρτη του 2014 αίτηση στην Δ.Ο.Υ Παγκρατίου για την έκδοση εκκαθαριστικού. Το εκκαθαριστικό το ήθελε τόσο για την ανανέωση του βιβλιαρίου της Πρόνοιας όσο και για το «επίδομα ένδειας», το οποίο χορηγεί ο Δήμος Αθηναίων σε άτομα χωρίς εισόδημα.
Η Μαρία επειδή δεν διέθετε κομπιούτερ, αλλά και δεν είχε να πληρώσει λογιστή, η Δ.Ο.Υ την τιμώρησε!...

Απέναντι στον Γερμανικό εκβιασμό μία είναι η απάντηση..."ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ"!



Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει από τις προγραμματικές τις δηλώσεις δραματικά. Τα ποσοστά 80% αποδοχής της πολιτικής της, και οι χιλιάδες κόσμου στις πλατείες δεν αφήνουν περιθώρια κυβίσθησης! Στον αποψινό εκβιασμό των Ευρωπαίων δανειστών μας μία πρέπει να είναι η απάντηση μας....

17 Φεβ 2015

Κρούγκμαν: Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα, απλά, αρνούνταν να πληρώσει;



«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων» υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας.
 
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους τη σωστή ιστορία. Εάν δεν το πράξουν» όπως επισημαίνει «το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και τη δημοκρατία μέσω της ευημερίας δεν θα επιβιώσει».
 
Στη συνέχεια, σημειώνει ότι «όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων από τη νεοϊδρυθείσα Γερμανική Δημοκρατία μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή αντιμετωπίζονταν τότε όχι ως ένας εν δυνάμει εταίρος, αλλά ως ένας ηττημένος εχθρός από τον οποίο υπήρχε η απαίτηση να ..

Συνηθίσαμε επί δεκαετίες να αντιμετωπίζουμε ως πρόβατα ράτσας «μπεεε σε όλα» τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν το άκουσα ούτε μία φορά από το στόμα του Τσίπρα, του Παππά, του Σακελλαρίδη ή του Καμμένου. 
Το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου το άκουγα και το διάβαζα στα ΜΜΕ. 
Επίσης, τα άκουσα και στις δηλώσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είπαν ότι δεν θα δεχτούν την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου και πραγματικά φρίκαρα.
Όχι επειδή δεν θα δεχόντουσαν την υποψηφιότητα, αλλά επειδή έσπευσαν να γίνουν συνομιλητές των ΜΜΕ και να μπουν σε μία ονοματολογία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε ανοίξει. Ούτε καν ο Λαφαζάνης δε δέχτηκε δημόσια να εμπλακεί σε αυτή την ιστορία καθώς γνωρίζει ποια είναι τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα.
Συνηθίσαμε επί δεκαετίες να αντιμετωπίζουμε ως πρόβατα ράτσας «μπεεε σε όλα» τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μία ..

Η Ελλάδα ίσως να έχει κάποια ελπίδα με άθεους χωρίς γραβάτα ενώ καταστράφηκε με γραβατωμένους που συνομιλούσαν με την Παναγιά.


Ο Αντωνάκης υπέγραψε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί εμπόδιο για τις διαπραγματεύσεις.
Ο καημένος, απωθημένο του έχει μείνει η διαπραγμάτευση και πλέον ονειρεύεται ότι διαπραγματεύεται και ο συριζα του βάζει εμπόδια.

Οπότε μπορούμε να πούμε: Η Ελλάδα ίσως να έχει κάποια ελπίδα με άθεους χωρίς γραβάτα ενώ καταστράφηκε με γραβατωμένους που συνομιλούσαν με την Παναγιά.

Σύμφωνα με την ποταμίσια Μάρκου, αν ηλεκτροδοτηθούν δωρεάν οι φτωχοί θα θέλουν μετά και ...

«Βόμβα» από Μόσχα: Ετοιμάζεται πακέτο οικονομικής βοήθειας από BRICS για Ελλάδα!

BRICS
Εμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση καταγράφεται από την Μόσχα τις τελευταίες ώρες και σίγουρα η Ρωσία δίνει έναν διαπραγματευτικό «άσσο» στον Α.Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό «ΟΧΙ» της Ελλάδας με ρεπορτάζ του RT που αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια στους BRICS για την Ελλάδα!
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής συναντήθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Ρώσο πρέσβη, Andrey Maslov και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ρώσο πρέσβη να διαβεβαιώνει τον Ελληνα υπουργό ότι «Η Ρωσική Ομοσπονδία θα στηρίξει σε ...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Γάλλων και Ισπανών το ποσό που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από το συνολικό χρέος της χώρας.

«Η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο»

ImageHandler
Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά η ισπανική εφημερίδα αναφορικά με το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που βασίζεται σε έρευνα διακεκριμένων επιστημόνων το χρέος της Γερμανίας στη χώρα μας υπολογίζεται πως είναι διπλάσιο από το συνολικό χρέος της Ελλάδας.
Στο δημοσίευμα της ισπανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας  El Publico, φέρει τον τίτλο «Το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας ξεπερνά όσα ζητούν οι Μέρκελ και ΕΕ από την Αθήνα».
Σε αυτό αποκαλύπτονται στοιχεία που «καίνε» την Γερμανική κυβέρνηση και τα όσα υποστηρίζει για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ ..

«Είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία σαν να πρόκειται για... μια παρτίδα πόκερ»...βίντεο


«Έλληνες ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! Ο ελεύθερος κόσμος θα σας χειροκροτήσει!»


Πυρά εξαπέλυσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άλλη μια φορά ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Κάλεσε μάλιστα τους Έλληνες να αντισταθούν στις πιέσεις ανεξάρτητα από τις συνέπειες, σημειώνοντας ότι «ο ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει».

Από το στόχαστρο του Φάρατζ δεν γλίτωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είχε δηλώσει ότι «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλάζει τίποτα». Όσο για την απουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη συνεδρίαση εκείνη την ημέρα άφησε ένα αιχμηρό σχόλιο. «Προφανώς είναι πολύ απασχολημένος με το να προσπαθεί να βγάλει τα ευρώ του εκτός Ελλάδας», ανέφερε.
«Δεν έχει σημασία τι ψηφίζετε, ποιες κυβερνήσεις εκλέγετε, αυτές οι συμφωνίες έχουν σχεδιαστεί να ισχύουν για πάντα. (…) Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία σαν να πρόκειται για...

Τί έχεις να πεις γι’ αυτό Ανγκελα; EMETOΣ !!!


Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει πώς πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του.
 Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της Frankfurter Allgemeine Zeitung Ούντο Ούλφκοτε,
«Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι», 

Κι όμως ... κοντά σε συμφωνία - Παρέμβαση ΗΠΑ και Ρωσίας - Οι νέες "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ..


Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διεξάγονται στο περιθώριο του Ecofin για την εξεύρεση λύσης, εν μέσω διεθνών διεργασιών. Ηδη οι ΗΠΑ προχώρησαν σε νέα παρέμβαση παρασκηνιακά και υπήρξε επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τ.Λιού με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε, ενώ από ρωσικής πλευράς δηλώθηκε στην Αθήνα "Αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όπως θα το κρίνει η Αθήνα".
Συνεχείς επικοινωνίες με ξένους ηγέτες έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  από Μόσχα, Πεκίνο,

Τους έχουμε γραμμένους...Ας κάνουν ότι θέλουν...Θα τολμήσουν???


Ξένος τύπος: Πιο κοντά στο Grexit - Σκάνδαλο στις Βρυξέλλες

Ξένος τύπος: Πιο κοντά στο Grexit - Σκάνδαλο στις Βρυξέλλες
Μεγάλη πτώση κατέγραψε το ευρώ αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διακοπή της συνεδρίασης του Eurogroup.Όταν έγινε γνωστή η είδηση του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις το ευρώ έφτασε έως και τα 1,1341 δολάρια με τους αναλυτές της Barclays να προειδοποιούν νωρίτερα ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.
To κλίμα ανησυχίας επέτειναν τα εκτενή δημοσιεύματα του ξένου τύπου στις εξελίξεις.
Οι Financial Times κάνουν λόγο για «βίαιη κατάρρευση» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, μετά την απόρριψη από την Αθήνα της πρότασης για παράταση του προγράμματος και τον χαρακτηρισμό της ως «παράλογη» και «απαράδεκτη».
Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει πως δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες οι διαπραγματεύσεις αποτυγχάνουν και όπως ερμηνεύει κάτι τέτοιο σημαίνει πως η Αθήνα ενδέχεται να..

Νέο πισώπλατο κτύπημα Α.Σαμαρά στην εθνική προσπάθεια: Ικετεύει να δεχθούμε το γερμανικό τελεσίγραφο!


Χτες αργά ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση που ζητά από την κυβέρνηση να δεχθεί το γερμανικό τλεσίγραφο και να δεχθεί να επιστρέψει στο Μνημόνιο.
 
Ιδού ολόκληρη η δήλωση:
 
"Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.
 
Παρά το γεγονός αυτό,

Μια ζωή ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Ο "υπόγειος" ρόλος της Γερμανίας και η κίνηση του Βαρουφάκη που τους έκανε ΡΟΜΠΑ σε όλο τον πλανήτη

Μια ζωή ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Ο
«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogroup. ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες έγιναν –όπως είπε- σε πνεύμα συναδελφικότητας, ενώ πρόσθεσε  ότι εδραιώνεται κοινό έδαφος για τους επόμενους 3 με 6 μήνες. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ότι θα υπάρξει εντέλει μια συμφωνία θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός των Οικονομικών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες 48 ώρες θα αρθεί η εικόνα του αδιεξόδου και θα υπάρξει μία «έντιμη συμφωνία» με τους εταίρους.
Αναφερόμενος στην ατελέσφορη ολοκλήρωση της συνεδρίασης του αποψινού Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ο πραγματικός λόγος είναι γιατί υπάρχει μια ..

16 Φεβ 2015

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Oι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης επέδωσαν ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Κύριο Ιωάννη Βαρουφάκη.  

Στην επιστολή αυτή καταδεικνύεται η κλοπή σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε συμπαιγνία με τις 4 συστημικές τράπεζες, προτείνοντας παράλληλα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί! Λύση η οποία θα είναι σωτήρια για τη χώρα. Ελπίζουμε ότι η επιστολή και η λύση που προτείνεται, θα φανεί πολύτιμη στον κ. Βαρουφάκη.

Ιδού η επιστολή:

Eίναι τόσο ηλίθιος ο Σόιμπλε;

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε λέει στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι «λυπάται για τους Έλληνες διότι η κυβέρνησή τους φέρεται ανεύθυνα».
Η δήλωση ασφαλώς είναι προβληματική από άποψη διπλωματικού πρωτοκόλλου αλλά και ουσιαστικής ευγένειας. Εδώ ωστόσο θα επικεντρωθώ σε ένα άλλο σημείο της: την αρκετά ασυνήθιστη επίκληση ενός πάθους (και μάλιστα του κατεξοχήν θλιβερού πάθους -της λύπης) προκειμένου να μιλήσουμε για την πολιτική.
Η επίκληση αυτή βέβαια είναι ρητορική: ο κ. υπουργός δεν θέλει να μας γνωστοποιήσει τη συναισθηματική του κατάσταση, αλλά να απευθύνει μια υπόδειξη προς τους κακούς μαθητές ώστε να επανέλθουν αμέσως στον ορθό δρόμο.
Ακριβώς αυτό όμως δείχνει πόσο ανήμπορος είναι, και πόσο δεν έχει πάρει χαμπάρι για τη ...

ΒΟΜΒΑ CDS !!! ΤΑ 141 ΔΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟΝ EFSF ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ !!!


Σε προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε γιατί δεν φοβόμαστε τον Αρμαγεδώνα, αφού στην πραγματικότητα ο Αρμαγεδώνας της Ευρωζώνης είμαστε εμείς οι ίδιοι !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_21.html


Σήμερα θα πάμε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας άλλη μια επικοινωνιακή απάτη που αφορά το ελληνικό χρέος και που στήθηκε από τους επιτήδειους των αγορών, με σκοπό την αποδόμηση του δίκαιου και εύλογου αιτήματος περί κουρέματος του μη βιώσιμου, επαχθούς και επονείδιστου ελληνικού χρέους !!!

Μιλάμε για την απάτη της δήθεν οφειλής του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους στα κράτη, δηλαδή στους φορολογούμενους πολίτες και τους λαούς της Ευρωζώνης, τους οποίους δήθεν θα εξαπατήσουμε και θα ζημιώσουμε στην περίπτωση αναδιάρθρωσης, διαγραφής, άρνησης ή κουρέματος (απομείωσης) του χρέους μας !!!

Η κατανομή του ελληνικού χρέους είναι σήμερα η εξής :

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Ο TΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ !


Η Ευρώπη πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει ότι είναι πολιτικός οργανισμός και όχι υποκατάστημα των Γερμανικών τραπεζών 
– Η ελληνική κυβέρνηση δεν λυγίζει και δεν μπλοφάρει – Συνεχίζει να υπερασπίζεται το δίκιο και συμφέρον του ελληνικού λαού
Είναι πολλοί αυτοί που τις τελευταίες ημέρες κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι θα κάνει πίσω, ότι θα αρχίσει τις κωλοτούμπες και ότι δήθεν μπλοφάρει για να κερδίσει χρόνο έναντι των δανειστών.
Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ξεκάθαρες: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπλοφάρει και δεν κάνει ούτε βήμα πίσω!
Όσο κι αν κάτι τέτοιο ακούγεται ενδεχομένως...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι δανειστές προσπάθησαν να φέρουν εκ νέου το Μνημόνιο - Γ.Βαρουφάκης: «Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα»

KYBΕΡΝΗΣΗ: "ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ"

«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» λέει ο Γ.Βαρουφάκης. Απέρριψε η ελληνική αντιπροσωπεία το κείμενο-μνημόνιο που παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών
Σε πλήρες αδιέξοδο με ευθύνη των Ευρωπαίων οδηγείται η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του Αέξη Τσίπρα. 
«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν...

Απάντηση-κεραυνός από το Μέγαρο Μαξίμου σε Β.Σόιμπλε: "Λυπούμαστε που ο γερμανικός λαός έχει αυτοκαταστροφική κυβέρνηση"

"Λυπούμαστε τον γερμανικό λαό γιατί έχει αυτοκαταστροφική ηγεσία. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερμανικός λαός κάνει τέτοιες επιλογές όπως έχει αποδείξει η Ιστορία".
 
Με αυτή την δήλωση-κεραυνό απάντησε υψηλά ιστάμενη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου στην απίστευτη δήλωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε ότι λυπάται τον ελληνικό λαό για την ανεύθυνη ελληνική κυβέρνηση.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί οργή για την υβριστική δήλωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, αλλά και αποφασιστικότητα, για το εύρος της απάντησης που θα λάβει.
 
Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε:

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ;

Και η ποταμίσια ειρωνεύεται τις χθεσινές συγκεντρώσεις, συγκρίνοντας τες με τις «Μακεδονικές»!





Μίλησε και η ποταμίσια για να συμφωνήσει με τον Μπίστη ότι «οι λαϊκές κινητοποιήσεις ειναι επιζήμιες». 

Το επιχείρημα; 
Οι κολοσσιαίες συγκεντρώσεις για την Μακεδονία, «εθνικοπατριωτικές που συμμετείχαν και παπάδες» όπως…

Πολύ σοβαρές διαφωνίες μεταξύ τους οι ...Ποτάμηδες




Πόσα χρήματα τελικά θα διεκδικήσει η Ελλάδα από την Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις???

...
Δείτε......

Η κυβέρνηση παίζει χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι ως «αξιωματικός» στο σκάκι και όχι ως «πιόνι» όπως οι Σαμαροβενιζέλοι.

«Γάτα με πέταλα» ο Κοτζιάς – Σχεδιάζει ελληνική ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο

Πολλοί ίσως να έχετε υποπτευθεί ότι τα μνημόνια μας τα έφεραν για να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας πάρουν τον ενεργειακό μας θησαυρό (πετρέλαιο – φυσικό αέριο – ορυκτά) για ένα κομμάτι ψωμί. Ή μάλλον, να μας τα πάρουν τζάμπα, συμψηφίζοντας το δημόσιο χρέος. Ή, ακόμα χειρότερα, να μας τα πάρουν και να έχουμε ακόμα χρέος.
Αυτό ήταν το σχέδιο εξαρχής των Γερμανών. Ίσως για αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι «δεν έχουμε πετρέλαιο» και μίλαγε στην Άνγκελα Μέρκελ για την επιχείριση «Ήλιος», για πράσινες ενέργειες και πράσινα άλογα. Όχι ότι δικαιολογούμε τον Γιώργο Παπανδρέου, μια ανάποδη σκέψη κάνουμε.
Και θυμάστε όταν είχε έρθει η Άνγκελα Μέρκελ στη Αθήνα πριν δύο χρόνια;

15 Φεβ 2015

Πάτωσε η Μέρκελ στο Αμβούργο...


μερκελ

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με ποσοστό 47% κερδίζουν, όπως φαίνεται από την πρόγνωση του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD, τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό ...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ! Άλλος έχει τ όνομα κι άλλος τη χάρη (βίντεο)

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ! Ο λόγος του Κρητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή που μας έκανε να ανατριχιάσουμε (VIDEO)
Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και της τιμής το χρέος, πρέπει κανείς να πολεμά κι ας ειν' κι ο τελευταίος..............

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην υποχωρήσει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Βρετανοί προειδοποιούν - Guardian: "Μην αφήσετε την Ελλάδα να γίνει Lehman Brothers - Θα καταστραφούμε όλοι"



Αγωνία διακατέχει ολόκληρη την Ευρώπη για το αυριανό Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό ενώ οι Βρετανοί ανησυχούν σφόδρα για την τύχη της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
"Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας μικρός κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ήταν και η..

Πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις τώρα υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας (Φωτογραφίες)

Πολύ μεγάλη συγκέντρωση τώρα υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας (Φωτογραφίες)
Βροντερό παρών δίνει και το Λονδίνο στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ του Ελληνικού λαού, υπέρ του δικαιώματος της χώρας μας να αποτινάξει τις ..

Ο Ντον-Κορλεόνε - Σόιμπλε φοβάται το κύμα «syrizophilie» (συριζοφιλίας)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στην Κατερίνη.... "Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε"

Ανάσα αξιοπρέπειας
Πανευρωπαϊκή δράση αξιοπρέπειας & αλληλεγγύης την Κυριακή 15/2
 

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
 
Η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό, ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης.

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας...

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ;;;

Γιατί, απλά, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξέρει γράμματα !!!
Ξέρει ότι η ελληνική κρίση ήταν εξ' αρχής και συνεχίζει να παραμένει ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ !!!



Και ότι βαφτίστηκε ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ, για να μοιραστεί η μαύρη τρύπα και οι επισφάλειες των ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών, στους ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης !!!




Έτσι λοιπόν, αφού σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται με 240 Δις δάνεια, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είναι σε καθυστέρηση και κόκκινα, έναντι 145 μόνο Δις καταθέσεων, εκ των οποίων μάλιστα το 93% είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ, τότε γιατί πρέπει οι Έλληνες να φοβόμαστε τον ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ;;;

Αν δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό,  
Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!
Τι να φοβηθούμε λοιπόν ;;; 
Τον εαυτό μας ;;;


Τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ, όμως,