# #

30 Μαΐ 2020

Λεπτοκαρυά...Επιτέλους θα λυθούν πολλά προβλήματα τη θερινή περίοδο

Κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα με το πάρκιγκ των αυτοκινήτων των τουριστών αλλά κυρίως των λεωφορείων.

Κατά το παρελθόν αλλά και τον τελευταίο χρόνο το χουμε συζητήσει αρκετές φορές με τους εκάστοτε Δημάρχους και συμβούλους του ΔΣ αλλά οι απαντήσεις ήτανε οι ίδιες από όλους...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ...η μία, που είναι η κλασική απάντηση για οτιδήποτε ζητάμε σαν κάτοικοι της Λεπτοκαρυάς αλλά απ ότι γνωρίζω και σε ζητήματα όλου του Ανατολικού Ολύμπου.

Η δεύτερη απάντηση ...

28 Μαΐ 2020

Φαράγγι Ζηλιάνας, Όλυμπος



Η Ζηλιάνα είναι μία βαθιά και μεγάλη σε μήκος χαράδρα μήκους 15 χιλιομέτρων περίπου, που χωρίζει τον Όλυμπο από τον κάτω Όλυμπο. Στα αρχαία χρόνια το ποτάμι ονομαζόταν Συς (αγριόχοιρος). Κατά μήκος της κοίτης του θα συναντήσουμε πολλές εναλλαγές εικόνων και μορφολογίας. 

Η γέννηση του ποταμού γίνεται από το τεράστιο ...

Προκαταβολή φόρου...Ούτε οι παπατζήδες στην Τρούμπα δεν κορόιδευαν έτσι

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση με κεντρικό σύνθημα ...
Μειώνουμε είπε ο Κούλης την προκαταβολή φόρου, σαν μέτρο ανακούφισης, για να βοηθήσουμε την ρευστότητα των επιχειρήσεων και να διορθώσουμε το παράλογο της προκαταβολής κλπ κλπ.

Πανηγύρια τα κανάλια και οι μαϊντανοί, άρχισαν να παίζουν και λότο πόσο θα μειωθεί, 30%, 50%.....

Την τρίτη μέρα ακούσαμε ότι θα...

Ο Γνωστός....¨΄Ολα στο σφυρί" (βίντεο)

Άδωνις: Πουλήστε τρένα, νησιά και παρθένες στους Τούρκους (vid ...
......

Χωρίς Σχόλια....


27 Μαΐ 2020

O βιολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουκάρας εξηγεί ότι το φυτοπλαγκτόν ΔΕΝ είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο (βίντεο)

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο που θορύβησε αρκετά την τοπική κοινωνία της Πιερίας, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύς λόγος στα κοινωνικά δίκτυα.

Έπειτα από έρευνα που κάναμε, αλλά και από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και του Αρχηγείου του Λιμενικού, διαπιστώσαμε ότι το κοκκινωπό έως καφετί χρώμα που εμφανίστηκε στις ακτές της Πιερίας δεν είναι ρύπανση, αλλά φυτοπλαγκτόν.

Σύμφωνα με την διευκρινίσεις από το Λιμενικό πρόκειται και κατόπιν διενέργειας αυτοψίας διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ποσὀτητες φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκαν στις εν λόγω ακτές, πιθανότατα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, για θαλάσσιες ρυπάνσεις.

Έτσι επικοινωνήσαμε με τον βιολόγο και συμπατριώτη μας κ. Κωνσταντίνο Κουκάρα, προκειμένου να μας μιλήσει για το φαινόμενο, και ν’ απαντήσει σε όλες μας τις απορίες.

Είναι κάτι φυσιολογικό; Πως δημιουργείται και κάθε πότε παρουσιάζεται; Είναι επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου; Αυτές και κάποιες ακόμη είναι οι ερωτήσεις στις οποίες μας απάντησε ο κ.Κουκάρας στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: