# #

1 Απρ 2017

Λαμογιές στο ΥΠΕΞ επί υπουργίας Ν. Μπακογιάννη (Βίντεο)



Είναι φανερό ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστικό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματικής αντιπολίτευσης -στρατευμένα είναι και τα δυο αυτά κόμματα στην εφαρμογή μιας βάρβαρα αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής- το μόνο που τους μένει είναι είτε να «ξεθάψουν σκελετούς» αντιπάλων τους, είτε να μεγεθύνουν ανούσια στην ουσία ατοπήματα πολιτικών τους αντιπάλων.

Βλέπουμε λοιπόν σήμερα απ' την μια μεριά τα φιλικά προς την Ν.Δ. να δίνουν διαστάσεις στο θέμα που φέρνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα να είναι μεταξύ αυτών που πήραν το επίδομα των 300 ευρώ, που έδωσε η κυβέρνηση στο τέλος του 2016 -παρουσιάζοντας το σαν «13η σύνταξη»- στους χαμηλοσυνταξιούχους και από την άλλη να έρχεται στην επιφάνεια το πάρτι που γινόταν μέσω της Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών την περίοδο 2008-2009, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη. Το ότι δηλαδή μέσω αυτής της "αμαρτωλής" υπηρεσίας, κάποια «γατόνια» κύρια μέσω ΜΚΟ και άλλων "ευαγών" ιδρυμάτων διαχειρίστηκαν για λογαριασμό τους πάνω από 12,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο θέμα είναι πιο σημαντικό και αξίζει να σταθούμε λίγο.

Εδώ υπάρχει μια..

Δύο απόπειρες και μία αυτοκτονία κάθε μέρα αριστερέ μου Αλέξη...

infographic suicide
Κάθε ημέρα δύο άνθρωποι στην Ελλάδα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και τουλάχιστον ένας αυτοκτονεί.
Το σοκαριστικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τα στατιστικά στοιχειά που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. και παρουσιάζονται στη HuffPost Greece για τις απόπειρες αυτοκτονίας και τις αυτοκτονίες.
Mάλιστα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν..

Ένας απίθανος αλλά και επικίνδυνος μπουρδολόγος....



Σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητείτε η πρωτοκαθεδρία που κατέχει ο Θ. Πάγκαλος στην πινακοθήκη καθεστωτικών καθαρμάτων. 

Και ο ίδιος κάνει καθημερινά ότι μπορεί να καθιερώσει αυτή την θέση του με τελευταία παρέμβαση του την σημερινή χυδαία επίθεση στον..

31 Μαρ 2017

Να μην πέσει ο μισθός μου, να μην χάσω τα προνόμιά μου και ας καεί ο κόσμος....


Αν η ζωή μας είχε αξία θα το είχαμε ήδη αποδείξει πολεμώντας με νύχια και με δόντια για να την διατηρήσουμε έστω και ακρωτηριασμένη. 

Αναρωτιόμαστε, γράφουμε και προσπαθούμε να αναλύσουμε τι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο και μένουμε άπραγοι στην κατακρεούργηση της θεωρητικής αξιοπρέπειας μας. Θεωρητικής, διότι δεν έχουμε..

"Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες φασίστες"

 Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες φασίστες























Η αφήγηση της Όφφα από την Συρία.

Με λένε Όφφα Χαλίλ Μοχάμαντ και γεννήθηκα στο Χαλέπι της Συρίας από πατέρα Κούρδο και μάνα Σύρια, δώδεκα αδέρφια ήμασταν. Από μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω κι έτσι όταν τέλειωσα τη βασική εκπαίδευση άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα στη σχολή Καλών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο. 

Μέναμε στο ίδιο σπίτι με την αδερφή μου την Τζιχάντ, εγώ, μετά τη σχολή, μαγείρευα, έκανα δουλειές γιατί εκείνη από το πρωί ως το βράδυ ήταν στο Νοσοκομείο Παίδων, δούλευε σαν νοσοκόμα κι αυτό το  έκανε μέχρι το Νοέμβρη του 14 που οι ΙΣΙΣ έριξαν βόμβα στο νοσοκομείο. Σκοτώθηκαν τέσσερις φίλοι της μπροστά στα μάτια της, το κτίριο έπεσε. 

Μέναμε, βλέπεις, στο Shabh Maksoud, μια περιοχή που την ήθελαν, χτύπησαν σχολείο, σκότωσαν παιδιά, 100 ρουκέτες σε μια μέρα, αφήσαμε το σπίτι μας γρήγορα, χωρίς τα ρούχα μας, τα κινητά, τα χαρτιά, τους πίνακες, τα εργαλεία μου.

Ο φόβος του θανάτου σε κάνει να..

Τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα αν είχε επικρατήσει το ΚΚΕ....



Με αφορμή την εκδήλωση για το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη που είναι πια μουσείο, ακούγονται πολλές φωνές -και από την Νέα Δημοκρατία- που διαφωνούν με αυτή την κίνηση και υποστηρίζουν πως, αν είχε επικρατήσει στη χώρα αυτό που πρέσβευε και επιθυμούσε ο Μπελογιάννης, η Ελλάδα θα είχε κομμουνιστική δικτατορία και όχι δημοκρατία.

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν βαριά άγνοια της ελληνικής Ιστορίας· όπως και πολλών άλλων θεμάτων.
Από τη μια έχουν άγνοια, από την άλλη έχουν βεβαιότητες. Για τα πάντα.

Δηλαδή, πολλοί Έλληνες πιστεύουν πως η Ελλάδα ...

ΔΙΟΔΙΑ...εξυπηρετούνται με θρησκευτική ευλάβεια και από τον Αλέξη τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν οι νέοι οδικοί άξονες της χώρας προς χρήση. Μαζί με αυτούς όμως θα παραδοθούν και νέοι σταθμοί διοδίων μαζί με νέες αυξήσεις. Για το πρώτο η κυβέρνηση και ο Υπουργός λένε και θα λένε μεγάλα λόγια στον λαό. Για το δεύτερο όμως ούτε κουβέντα.
Να θυμίσουμε μόνο, πως όλα αυτά τα έργα έγιναν χωρίς να ακολουθούνται ακόμη και οι αυστηρές οδηγίες της Κομισιόν: 

* Τόσα χρόνια προπληρώναμε διόδια για τα έργα αυτά, προτού μάλιστα ολοκληρωθούν.

* Κοινωνίες και οικονομίες αποκλείστηκαν από τους σταθμούς διοδίων, με ασήμαντες ελαφρύνσεις στην καταβολή του τιμήματος για τις τοπικές τους μετακινήσεις.

* Το αναλογικό αντίτιμο χρήσης των εθνικών οδών δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

* Οι παραχωρησιούχοι συνέβαλαν ελάχιστα στο κόστος κατασκευής των εθνικών οδών, η οποία ολοκληρώθηκε με κρατικά χρήματα. Τα δικά μας χρήματα. Αλλά θα εκμεταλλεύονται, πέρα από τα τμήματα που οι ίδιοι υποτίθεται ότι κατασκεύασαν και εκείνα στα οποία δεν συνέβαλαν καθόλου.

* Αυξάνουν, κατά πως τους βολεύει, το αντίτιμο των διοδίων προκειμένου δήθεν να ολοκληρωθούν τα έργα.

Βεβαίως δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από την..

Ζητείται Ηλίθιος

“…μα ηλίθιος είμαι να μείνω απ' την απ' έξω?...”
Ντοστογιέφσκι
H Eξυπνάδα περίσσεψε στην Ελλάδα.
Μέσες άκρες είναι έξυπνος λαός οι Έλληνες, ευέλικτοι, με πρωτότυπη σκέψη και φημισμένοι από αρχαιοτάτων χρόνων για τις πατέντες που χρησιμοποιούν για να λύσουν πονηρότατα τα περίπλοκα προβλήματα. Πολυμήχανοι σαν τον Οδυσσέα, ακούμε συχνά το στερεότυπο να εκστομίζεται με περηφάνια, ενώ η μεγάλη εικόνα πως αυτό ακριβώς είναι και η καταδίκη μας φαίνεται να χάνεται στα ψιλά γράμματα της Ιστορίας.
Θυμίζουμε κατά κάποιον συλλογικό τρόπο τον μαθητή με τις κακές επιδόσεις που όλοι οι δάσκαλοι στο σχολείο τον επαινούν για την ευφυΐα του παρότι οι ..

30 Μαρ 2017

Ο Ταμήλος τώρα δικαιώνεται (video)


Ως δεδομένη παρουσιάζεται πλέον η με (διαδικασίες fast track) ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Κι είναι αλήθεια πως σε αυτή τη συγκυρία δε διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι που θα μπορούσε ουσιαστικά να την αποτρέψει: ούτε τα «άσφαιρα» ενδοκυβερνητικά πυρά (όπως συμβαίνει με την περίπτωση Σκουρλέτη), ούτε οι προαναγγελίες απεργιών εκ μέρους κάποιων, απαξιωμένων ομολογουμένως στη συνείδηση της κοινωνίας, συνδικάτων (όπως με την περίπτωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).


Πολλώ δε μάλλον, φαντάζει ακόμη περισσότερο αναπόφευκτη, αν λάβει κανείς υπόψη την ανθρωπογεωγραφία της σημερινής Βουλής, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση επειδή δεν προχωράει με ιδιαίτερη ζέση το εν λόγω ξεπούλημα. Είναι σαφές, όμως, πως ακόμη και στις πλέον σφοδρές δημόσιες αντιπαραθέσεις τους, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι η ΝΔ έχουν και στο συγκεκριμένο ζήτημα κοινή συνισταμένη. Άλλωστε, ακόμη κι ο «αντάρτης»..

29 Μαρ 2017

Ο άνθρωπος με το τρίφυλλο


Τα έπεα και οι πράξεις του απίθανου υποτακτικού των Γερμανών είναι τέτοια και τέτοιες, που ούτε ένας άνθρωπος σε βαριά μαστούρα δεν θα έκανε. 
Οι τελευταίες ικμάδες λογικής εκτελέστηκαν στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη όπου σύσσωμος ο συρφετός των χαραμοφάηδων με ένα γαρύφαλλο στο χέρι πήγαν άρον- άρον ο καθείς για τους δικούς του σκοπούς.

Αφού και οι αλαλάζοντες «ζει, ζει, ο Μπελογιάννης ζει»  δεν έχουν καταλάβει πως όχι απλά δεν «ζει» αλλά τον...

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...

Δείτε το βίντεο....

Κάθε μέρα έχει απόκριες έχει ο Αλέξης , ο απόγονος του Μπελογιάννη...



Μπορεί να υπογράφει τα πάντα, αλλά για τα εργασιακά δε σηκώνει κουβέντα!



ΝΑ τα λέμε και να τα γράφουμε. 
Η χώρα ζει ιστορικές στιγμές. Στιγμές εθνικής ανάτασης. Ταυτόχρονα με τον εορτασμό της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου 1821, η πτωχή αλλά τίμια Ελλάς θριαμβεύει. Σε όλα τα μέτωπα: Στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο, στο Survivor.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-1 της Εθνικής Ελλάδος στο Βέλγιο, ήρθε ο Ελληνας πρωθυπουργός να σηκώσει το ανάστημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων: 
Να σταθεί απέναντι στους εταίρους και να βροντοφωνάξει: «Εργασιακό μεσαίωνα εγώ δεν ψηφίζω». Οπως ο Καπίνο είχε κατεβάσει τα ρολά και απέκρουε τα σουτ των Βέλγων, έτσι κι ο Αλέξης αντιστέκεται σθεναρά στο μονότερμα των δανειστών.

Οπως μάλωνε με το στόμα κι έκανε τον νταή στις ..