# #

17 Απρ 2021

Διέρρευσαν τα πρακτικά της επιτροπής: «Γεραπετρίτης - Σκέρτσος επιβάλλουν τις αποφάσεις»

 


Η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" δημοσιεύει -όπως ισχυρίζεται- στο αυριανό της φύλλο, πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που αποδεικνύουν όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πως κυβερνητικά στελέχη και οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως οι Γ. Γεραπετρίτης και Α. Σκέρτσος έδιναν τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες η επιτροπή έπρεπε να κινηθεί και να λάβει αποφάσεις.

Αν η αποκάλυψη -από εφημερίδα μάλιστα της συντηρητικής παράταξης- επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται περί "βόμβας" που σκάει στα θεμέλια της κυβέρνησης και θέτει πλέον εν αμφιβόλω το άμεσο πρωθυπουργικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα πρακτικά κρατούνταν κανονικά παρά τις κατα καιρούς διαψεύσεις «κανονικά με γραμματεία, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές».


Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως:

Guardian: «ΨΕΥΔΩΣ ΘΕΤΙΚΑ είναι το 90-98% των rapid test...»




Υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης ήγειραν «επιτακτικές» ανησυχίες για τη μαζική επέκταση των rapid test κορονοϊού, εκτιμώντας ότι μόλις το 2% έως 10% των θετικών αποτελεσμάτων ενδέχεται να είναι ακριβή σε περιοχές με χαμηλό ρυθμό μετάδοσης της ασθένειας, όπως είναι το Λονδίνο

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπόρις Τζόνσον παρότρυνε όλους τους Άγγλους να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, στη μεγαλύτερη επέκταση που έχει γίνει ήδη στο διαγνωστικό πρόγραμμα που ήδη κοστίζει δισεκατομμύρια στο βρετανικό δημόσιο.

Ωστόσο, e-mail που διέρρευσαν και τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του Guardian δείχνουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης επιθυμούν την μείωση των rapid test σε ασυμπτωματικούς,

Η έκπληξη από το Περού..

Περού: Μια φτωχή χώρα της Λατινικής Αμερικής με μεγάλο πολιτισμό, που ταλανίστηκε από τη διακυβέρνηση Φουχιμόρι, που πρόσφερε ακροδεξιά οράματα και νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας. 

Οι εκλογές της 11ης Απριλίου αποτέλεσαν ορόσημο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Η θυγατέρα του Φουχιμόρι (κληρονομική η διαχείριση της εξουσίας, που κάτι μας θυμίζει), η Κέικο, διεκδικούσε την εκλογή της στον προεδρικό θώκο με ακροδεξιά ρητορική και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα (κι αυτό κάτι μας θυμίζει). 


Τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού τόξου ήταν τα γνωστά. 

Εκτός από ένα. Δεν το έπιανε το μάτι σου. 

Άγνωστο,

Άλλη μία ξεφτίλα στο σερί των επιτυχιών διαχείρισης της πανδημίας.

 


Παιδιά μην πάτε Πλατεία Βαρνάβα απόψε! 

Κυκλώθηκε πριν λίγο  από τα γαλαζοτυρκουάζ στρουμφάκια της ΟΔΟΣ, που θα εκτελούν υψηλή αποστολή φυλώντας τα παγκάκια και απαγορεύοντας την πρόσβαση σε νέους,

16 Απρ 2021

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Ένωση Βιοπαθολόγων για τη χρήση των self tests από τους πολίτες

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Στο Κόκκινο), η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής  Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας Χρυσούλα Νικολάου είπε: 

«Η χρησιμότητα του rapid test ανίχνευσης αντιγόνου είναι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων για να μπορούν γρήγορα έως ότου βγει το μοριακό αποτέλεσμα τα εμπύρετα άτομα να ξέρουν αν είναι θετικά», τονίζοντας παράλληλα ότι η διαδικασία διάγνωσης και διαχείρισης των τεστ δεν είναι απλή υπόθεση και ότι ενέχει κινδύνους διασποράς.

«Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη»

Η Χρ. Νικολάου εξήγησε ότι για να βγει σωστά ένα rapid τεστ χρειάζεται να ληφθεί ρινοφαρυγγικό δείγμα προκειμένου να ανιχνευθεί το αντιγόνο, διαδικασία που δεν είναι εύκολη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.

«Πώς θα ανιχνευθεί το αντιγόνο με τα self test ανιχνεύοντάς το στο χιλιοστό και στην εξωρινική περιοχή; Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη της..

Η καταπολέμηση των κουνουπιών στον Ανατολικό Όλυμπο

 


Επικουρικά με το εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου πραγματοποιεί παράλληλα πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στον αστικό ιστό της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου. 

Πρόκειται για τις κοινότητες, οι οποίες πλήττονται κάθε χρόνο ιδιαίτερα έντονα, ενώ και φέτος η κυριότερη απειλή, πέρα από την όχληση, είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ...

Το «τεστ» είναι παράνομο ...

 


Aς δούμε λοιπόν τι λέει το Σύνταγμα , οι νόμοι και οι συνθήκες.... 

1) Το «τεστ» συνιστά ιατρική πράξη, συνεπώς διέπεται από τις διατάξεις του ν. 3418/05 Κώδ. Ιατρ. Δεοντολ.).

2) Το «τεστ» παραβιάζει το άρθρο 11 του ίδιου νόμου, γιατί δεν προηγήθηκε ιατρική ενημέρωση.

3) Το «τεστ» παραβιάζει το άρθρο 12 του ίδιου νόμου,

15 Απρ 2021

Η Μόσχα ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του εμβολίου της Sputnik V στη Σερβία

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της παραγωγής του κύριου εμβολίου της κατά της Covid-19 στη Σερβία, την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα παρασκευάσει το Sputnik V μετά τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
“Η Σερβία έγινε η πρώτη χώρα της νότιας Ευρώπης που θα παράγει το Sputnik V”, επισημαίνει η ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείο Άμεσων Επενδύσεών (RDIF), το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Ρωσικού Ταμείου διευκρίνισε ότι επί του παρόντος μόνο η Ρωσία και η Λευκορωσία, σύμμαχος της Μόσχας, παράγουν το εμβόλιο στην Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Καινοτομίας Νενάντ Ποπόβιτς ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η παραγωγή στη Σερβία θα αρχίσει στις ...

"Κυριάκο είσαι ένας....."

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο και γελάστε ελεύθερα και δυνατά.....

Στις 19 Απριλίου ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους Σέρβους πιλοτικά..Επιβεβαίωση της ελληνικής πλευράς



Οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 19 Απριλίου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς. Διευκρίνισε ότι η είσοδος των Σέρβων στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία.

Ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγιεβιτς ανέφερε επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν..

Μια εικόνα.... αηδιαστική

 


αφιερωμένη εξαιρετικά στους ψηφοφόρους...

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί... Δηλώνω πως θα δεχθώ άνευ όρων όλους τους μαθητές μου στην τάξη...

 

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών μου,
πηγαίνω στο σχολείο μου σήμερα ξανά μετά από 5 μήνες μπροστά σε μια οθόνη, δυστυχώς όχι με ενθουσιασμό και χαρά, που θα δω τα πρόσωπα των μαθητών μου, όπως θα το ήθελα αλλά με έντονο προβληματισμό!

Ως εκπαιδευτικοί,
είμαστε αυτοί που προσπαθούμε καθημερινά με τα λόγια και τις...

14 Απρ 2021

«Τέλος» στο SMS 13033 – Πότε σταματάμε να στέλνουμε τα μηνύματα

 


Προς κατάργηση οδεύει το SMS 13033 καθώς το άνοιγμα της εστίασης την Τρίτη στις 4 Μαΐου, αρχικά σε εξωτερικούς χώρους και ο τουρισμός -όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό- την Παρασκευή στις 14 Μαΐου, το καθιστά αχρείαστο.

Συνεπώς, φαίνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι μαζί με το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού να καταργηθεί και το SMS στο 13033.

Στην Ελλάδα φέτος αναμένονται από το Μάιο εκατομμύρια...

13 Απρ 2021

Νέο Κεραμίδι Κατερίνης: Αστυνομικοί χτυπούν πατέρα και γιο. Στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα ο πατέρας.

 


Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλουν πατέρας και γιος – «Χτυπούσαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο μου…», αναφέρει η μητέρα

Μία μαρτυρία που σοκάρει καταθέτει στην κάμερα του Mega, η σύζυγος και μητέρα έξι παιδιών, που είδε, όπως ισχυρίζεται, μπροστά στα μάτια της, τουλάχιστον 10 αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της.

Δείτε στο βίντεο–ντοκουμέντο τα σημάδια στο κορμί του παιδιού της,

12 Απρ 2021

Χοντρό το παιχνίδι..Πολλά τα λεφτά!!

 

 Η Pfizer αυξάνει την τιμή των εμβολίων κατά 60% και η ΕΕ αγοράζει άλλα 900 εκατομμύρια!

Η Pfizer αυξάνει την τιμή των εμβολίων κατά 60% και η ΕΕ αγοράζει άλλα 900 εκατομμύρια, όπως καταγγέλει ο  Βούλγαρος πρωθυπουργός ,Μπόικο Μπορίσοφ.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, της Αμερικανικής Pfizer και της Γερμανικής BioNTech, ο Μπορίσοφ αποκάλυψε οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει μια νέα σύμβαση για την προμήθεια 900 εκατομμυρίων εμβολίων το 2022 και το 2023 με κόστος ...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι μάσκες και οι αποστάσεις στους μαθητές»

 

Petitlock 

Απόφαση σταθμός από το οικογενειακό δικαστήριο της Βαϊμάρης. Δεν επιτρέπεται η επιβολή μάσκας και αποστάσεων στους μαθητές διότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους και από την άλλη δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

----------------------------------------------------

Στις 8 Απριλίου 2021, το Οικογενειακό Δικαστήριο της Βαϊμάρης αποφάσισε σε επείγουσα διαδικασία (Az. 9 F 148/21) ότι απαγορεύεται σε ..

Τρίτη 13/04 : Rapid tests σε πλατεία Λεπτοκαρυάς & Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

 

 

Ανακοίνωση

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Rapid tests σε πλατεία Λεπτοκαρυάς & Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου (Τρίτη 13/04), Κοινοτικό Ιατρείο Βροντούς & πλατεία Νέου Παντελεήμονα (Τετάρτη 14/04)

Ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 13 Απριλίου 2021 από τις ...

11 Απρ 2021

Δικηγορική πράξη άρνησης υποβολής μαθητή σε self test, δέχθηκε σχολική μονάδα στον Βόλο από γονέα.

Σχολείο παρέλαβε από γονέα άρνηση για self test με δικηγορική πράξη!




Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ξεκινούν τη διά ζώσης λειτουργία τους τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια ενώ τα ειδικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο το αγωνιώδες ερώτημα τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος μαθητής ή ακόμη και εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το τεστ παραμένει αναπάντητο.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων θα διενεργείται self test από εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Τα τεστ θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, και θα είναι απαραίτητα κατά την..