# #

19 Μαρ 2013

Κλειστές για δύο ημέρες οι τράπεζες στην Κύπρο


Κυπριακή ΔημοκρατίαΚυπριακή Δημοκρατία
“ Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε πως τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την Πέμπτη ”


Κλειστά θα παραμείνουν για δύο ακόμα ημέρες τα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα, ενόψει των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει την Τρίτη η κυπριακή Βουλή.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε πως τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την Πέμπτη, απόφαση η οποία «συμπαρασύρει» και τα υποκαταστήματα των συγκεκριμένων τραπεζών στο εξωτερικό.

Αυτό που φοβούνται τα στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης είναι μια ενδεχόμενη μαζική φυγή καταθέσεων, προκειμένου να μην υποστούν το «κούρεμα» που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής. Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου καλεί τους πελάτες των τραπεζών σε ψυχραιμία και αποφυγή πανικού και αναφέρει ότι οι τράπεζες σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι αυξημένες ανάγκες του κοινού σε μετρητά να ικανοποιούνται συνεχώς μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.