# #

3 Ιουν 2017

Βερίκοκο για την υγεία, την αναιμία, την δυσκοιλιότητα, την όραση, την ομορφιά και τα κουκούτσια τους για τον καρκίνο


Το βερίκοκο (ορθότερα "βερίκοκκο") είναι ο καρπός της βερικοκιάς. 
Η μακρόχρονη ιστορία της βερικοκιάς αποτελούσε το χρυσόμηλο των Ρωμαίων και η επιστημονική ονομασία του βερίκοκου είναι prunus armeniaca. 
Προέρχεται από την Κίνα και λέγεται ότι καλλιεργείται τα τελευταία τουλάχιστον 4.000 χρόνια. Το φρούτο είναι σαρκώδης, σφαιρικό, με αυλακωτή κοιλιακή ραφή, ενώ ο πυρήνας του (κουκούτσι), είναι ξυλώδης και στο εσωτερικό του περιέχει ένα με δύο σπόρια, που έχουν πικρή γεύση και μοιάζουν με αμύγδαλα. 
Μάλιστα, υπάρχει ένας λαός,

2 Ιουν 2017

To ελληνικό χωριό που δεν έχει αγγίξει ο χρόνος, έχει την πιο ωραία θέα στην Ελλάδα

Ενα από τα πιο αριστουργηματικά ελληνικά χωριά, με ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του στέκεται περήφανο σε υψόμετρο 700μ.

Ο πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, έχει το προνόμιο να διαθέτει μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας.
Γι' αυτό και κάθε εποχή, συρρέουν τουρίστες από όλη την Ελλάδα. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με ηλιοφάνεις, η θέα κόβει την ανάσα.
Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια..

Γιατί τα πήρε όλα ο Μαρινάκης?

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πλειοδότησε στον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ, ενώ για τα ακίνητα του ΔΟΛ πλειοδότησε η Alpha Bank.

Δηλαδή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε:


1. To 22,11% των μετοχών του Mega
2. Τις εφημερίδες «Βήμα» και «Τα Νέα»
3. Τις ιστοσελίδες in.gr, vima.gr, και tanea.gr
4. Τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM
5. To 50% των μετοχών της εκτυπωτικής «Ιρις»
6. Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Αργος»

Ωραία τα πήρε όλα αυτά ο Μαρινάκης αλλά τι θα τα κάνει;

28 Μαΐ 2017

Το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017

Αφιερωμένο στο καθόλα σημαντικό έργο του καθηγητή αρχαιολογίας, υπευθύνου επί σαράντα και πλέον χρόνια του ανασκαφικού έργου στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον και προέδρου του μουσείου της Ακρόπολης, Δημητρίου Παντερμαλή, ξεκινά το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Παράλληλα ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) επίλεξε για τον φετινό θεσμό ως τιμώμενη χώρα, την Κύπρο με τον τεράστιο πολιτιστικό και πνευματικό ορίζοντα.
Στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου συνδιοργανωτές του ΟΡ.ΦΕ.Ο είναι το Υπουργείο Πολιτισμό, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι Δήμοι Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.
Θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, αρχαιολογικές ομιλίες, φιλοσοφικοί περίπατοι, αναλόγια και εκθέσεις διανθίζουν το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.
Όλα αυτά θα φιλοξενηθούν στους χώρους ιστορικής αναφοράς της Πιερικής γης. Το αρχαίο θέατρο Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα, το αρχαιολογικό πάρκο, το Αγιονέρι και το κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου, το μουσείο φυσικής ιστορίας του εθνικού δρυμού Ολύμπου, τα αρχαία Λείβηθρα,