# #

24 Απρ 2019

Σαν Σήμερα...1999 . Η ΑΕΚ βρέθηκε στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι

M. Τετάρτη 7 Απριλίου 1999, η ΑΕΚ βρίσκεται στην εμπόλεμη τότε Γιουγκοσλαβία και το Βελιγράδι προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με την Παρτίζαν.
Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από δεκαέξι χρόνια, η  ΑΕΚ , βρέθηκε στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι, προκειμένου να δώσει μήνυμα ειρήνης, μήνυμα αγάπης, μήνυμα ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.
Οι Σέρβοι υποδέχτηκαν την αποστολή του δικεφάλου, από την πρώτη στιγμή που πέρασε τα σύνορα, με ψωμί και αλάτι όπως είναι το γιουγκοσλαβικό έθιμο. 
Η συναδέλφωση της Ελλάδας με την Σερβία, σε αυτές τι δύσκολες στιγμές του γειτονικού λαού, ήταν πλέον γεγονός. Την αποστολή του δικεφάλου συνόδεψε και αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από εκπροσώπους κομμάτων, όπως...

23 Απρ 2019

Αλανιάρες και πάσης Ελλάδος (Γερμανίας)...Διαβάστε


Η Deutsche Welle γραφει οτι η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση, «Germanwatch», ανέφερε σε έρευνα , πως τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται σε υπερβολικές δόσεις και συχνότητα στη βιομηχανία πουλερικών, γεγονός που συμβάλει στην ανθεκτικότητα των μικροβίων που υποτίθεται ότι θέλουν να καταπολεμήσουν.

Η Germanwatch παρέδωσε 59 δείγματα κρέατος κοτόπουλου από μεγάλα σούπερ μάρκετ σε ένα πανεπιστημιακό εργαστήριο και διαπίστωσε ότι το 56% ήταν μολυσμένο από...

21 Απρ 2019

Οι μπίζνες της Χούντας


Στο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel» δημοσιεύτηκαν από το 1967 μέχρι το 1974 πολλά αξιόλογα ρεπορτάζ για την προέλευση, τον χαρακτήρα και τις αναδιατάξεις του δικτατορικού καθεστώτος στην Ελλάδα. 
Από τα πιο ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένα είναι τα εκτενή άρθρα για τα οικονομικά της χούντας, για τις αναδιαρθρώσεις με «ελληνοχριστιανικές» αρχές, τη νομιμοφροσύνη που ανανέωνε τα διαπιστευτήριά της μέσα από τη διαπλοκή των δικτατόρων με..