# #

4 Φεβ 2012

Το πουλί είναι πιο σκληρό, όταν είναι μακριά από το σπίτι του ???




 ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ 

 

Ένας δρυοκολάπτης από την Μακεδονία και ένας δρυοκολάπτης από την Ήπειρο διαφωνούσαν για το ποιο μέρος έχει τα σκληρότερα
δέντρα για τρύπημα.

Ο δρυοκολάπτης από την Μακεδονία του έδειξε ένα δέντρο στην Μακεδονία, που κανείς εκεί πέρα δεν μπορούσε να τρυπήσει, αλλά ο δρυοκολάπτης από την Ήπειρο το τρύπησε εύκολα.

 Ο δρυοκολάπτης από την Μακεδονία είχε μείνει άναυδος.

 Ο δρυοκολάπτης από την Ήπειρο προσκάλεσε τον δρυοκολάπτη από την Μακεδονία να τρυπήσει κι αυτός ένα δέντρο που κανείς στην Ήπειρο δεν μπορούσε να
τρυπήσει.

 Πράγματι ο δρυοκολάπτης από την Μακεδονία τα κατάφερε κι αυτός εκεί πέρα

. Οι δυο δρυοκολάπτες είχαν προβληματιστεί σοβαρά γιατί ο δρυοκολάπτης από την Ήπειρο τρύπησε εύκολα το Μακεδονικό δέντρο και ο δρυοκολάπτης από την Μακεδονία τρύπησε εύκολα το Ηπειρώτικο δέντρο, όταν μάλιστα στην πατρίδα τους οι ίδιοι δεν μπορούσαν.

Αφού το σκέφτηκαν καλά-καλά κατέληξαν και οι δυο στο ίδιο συμπέρασμα:

Ελληνική γραμματική...να με συμπαθάτε οι φιλόλογοι !!!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ» ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ... ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ...;;;

 Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»... ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...!!!

Αυτοί δεν έχουν ούτε Ιερό ούτε και Όσιο...
Ο «κομιστής» των τελεσίγραφων της Τρόϊκας, ο Papadimos, πού παριστάνει τον... Πρωθυπουργό της Ελλάδος μας λέει τι θέλουν οι τοκογλύφοι--δανειστές και δεν μας λέει τι θέλει και τι άλλο αντέχει ο Έλληνας...!!!

O μεγάλος Τραπεζίτης--οικονομολόγος γιά τον οποίον ο Καρατζαφέρης έδινε τα ρέστα του ως τον μοναδικό πού θα μας βγάλει από την κρίση, αποδείχηκε ο «ενταφιαστής» κάθε ελπίδας του Έλληνα.
*-- Έριξε έξω τον προυπολογισμό του 2012 κατά... 4,4 δισ. ευρώ καί τώρα ζητάει από εμας να του πληρώσουμε την ανικανότητα του, με μειώσεις κρατικών δαπανών στην Υγεία μας καί τα φάρμακα...!!!
Μας ζητάει να πεθάνουμε εμείς γιά να διασωθεί αυτός και να τα «τριπλοδιπλοπάρουν» χοντρά οι...

Μήπως θέλουν να μας φορτώσουν την Χρεωκοπία; Το Ιστορικό προηγούμενο της Σερβίας !


Ο Παπαδήμος δεν είναι ούτε Τάσσος, ούτε Μιλόσεβιτς, όποτε ο Σαμαράς έχει την ευκαιρία να γίνει ηγέτης ή να κάνει παρέα στον κωλοτούμπα , εκεί στο -5° C.


netakias.wordpress.com


Οι “εταίροι” μας στην ΕΕ δεν είναι χθεσινοί, ρωτήστε τις χώρες της Κοινοπολιτείας που έζησαν υπό τον ζυγό τους! Ακόμη και την Κύπρο μας!
Ακόμη το Βέλγιο, η μη-χώρα, έχει τρανή Ιστορία εξανδραποδισμού και βαρβαρότητας στην υποσαχάρια Αφρική.

Για την Ισπανία των Κονκοσταδόρων, την Γαλλία των Λεγεώνων, την Αγγλία του Λώρενς, την Γερμανία του Χίτλερ όλοι γνωρίζουμε.

Δεν έχουμε να κάνουμε με παιδάκια. Ξέρουν να σε δένουν και μετά να σου “επιβάλλουν” τις αξίες του “Δυτικού Πολιτισμού” τους.
Και μετά να σου φορέσουν και τις ευθύνες, δείτε τις “Αγιες” Σταυροφορίες των Παπών.

Μήπως μας ζητάνε τα ανήκουστα όπως να μειώσουμε όχι απλά τις αμυντικές μας δαπάνες αλλά ακόμη και των αριθμό των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές μας ή ακόμη  κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Γιατί θέλουν να πούμε το Οχι και μετά να σφυρίζουν αδιάφορα;

Τι έχει συμφωνήσει επιτέλους ο ΓΑΠ κι αποχώρησε;

Θυμάστε το Ιστορικό Προηγούμενο της Γιουγκοσλαυίας;

Το 1999 είχαν σκοπό να διαλύσουν την Γιουγκοσλαυία, αλλά ήθελαν να είναι οι “καλοί”.

Φώναξαν λοιπόν τον Μιλόσεβιτς στην Γαλλία, έκαναν συνομιλίες παρωδία, του ζήτησαν Γη και Υδωρ.

Αν έλεγε ΝΑΙ διαλυόταν η Χώρα του “Ειρηνικά”, αν έλεγε “Οχι” διαλυόταν η Χώρα του “Δημοκρατικά”!

Σας θυμίζει τίποτα Ελληνικότερο;

Στους δρόμους με κατσαρόλες σήμερα στην Πάτρα...βίντεο





Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι πολίτες της Πάτρας που διαδήλωσαν κρατώντας κατσαρόλες, διαμαρτυρόμενοι για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία ενημέρωσαν για τις θέσεις τους και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μικρά παιδιά.


Πηγή: dete.gr

Αγωγή - μαμούθ από Εφραίμ σε Βαξεβάνη



Συνεχίζεται η διαμάχη του ηγούμενου Εφραίμ με τον Κώστα Βαξεβάνη. Διαβάστε τι έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter

 Αγωγή κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος διεκδικεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση για την εκπομπή του πρώτου, με θέμα το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

 Ο γνωστός δημοσιογράφος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής μήνυμα: "Ανακοίνωση:
 Ο πανάγιος Εφραίμ, μόλις έστειλε αγωγή με την οποία μου ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ. Πώς λένε στις..

Ο συντηρητισμός προδίδει... χαμηλό IQ !!!


brain
Όσοι υιοθετούν συντηρητικές ιδέες, κατά κανόνα είναι λιγότερο ευφυείς από εκείνους που προτιμούν τις φιλελεύθερες, σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Brock στο Οντάριο του Καναδά και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Psychological Science.
 Όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, οι άνθρωποι που σημειώνουν χαμηλό σκορ στα τεστ ευφυίας κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, παρουσιάζουν την τάση να είναι πιο δεκτικοί σε προκαταλήψεις και να υιοθετούν συντηρητική ιδεολογία ως ενήλικοι.
 Βασική υποκατηγορία αυτών, μάλιστα, αποτελούν και όσοι προβαίνουν σε φυλετικές και κοινωνικές ...

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ!!!

 

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!

Το «αυγό του φιδιού» !!!


«Φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.»...

Tην περασμένη Κυριακή, ήταν το «Βήμα» που άνοιξε τις αγκάλες του για να ζεστάνει το «αυγό του φιδιού» που εκτρέφεται από την αγέλη του Καρατζαφέρη.
Ο επικεφαλής του κόμματος που στελέχη του ελέγχονται για τις - διαπιστωμένες - σχέσεις τους με τον υπόκοσμο, ο ίδιος που διακινούσε την προβοκάτσια για την εταιρεία «Γερμανός», τώρα είδε «συμμαχία» και «οικονομική διασύνδεση» του ΚΚΕ με τη ΝΔ...
Αυτός, λοιπόν, ο - μαζί με τους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Σαμαρά, Παπαδήμο - συγκυβερνήτης του τόπου, ο Καρατζαφέρης, βρήκε αυτή τη φορά πρόθυμο τον τηλεβόα του συγκροτήματος Λαμπράκη, για να εκτοξεύσει την εμετική ...

κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ...ο Γιώργος και ο Βαγγέλης θέλουν τα παλαμάκια σας, τέτοιο τσίρκο που ... είστε μόνο να χειροκροτάτε μάθατε τόσα χρόνια.

..Όταν ο Γιώργος έσωσε τη χώρα !!!








 «Να είστε υπερήφανοι. Εμείς σώσαμε τη χώρα», είπε απευθυνόμενος στην Κυβερνητική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο  Γιώργος Παπανδρέου.

  Αυτοί χειροκροτούσαν τον πρόεδρο τους με  περίσσιο καμάρι.

 Την ίδια ώρα άστεγοι στο έλεος του χιονιά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 Χειροκροτήστε πιο δυνατά κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ  αλλά κοιτάχτε αυτό το παιδί που περιμένει μια κουταλιά κρύα φασόλια, ελάτε χειροκροτήστε κι άλλο δεν σας άκουσε ο "αγροίκος" της Σταδίου που τα πρωινά ζεσταίνεται έξω από τον εξαερισμό της Εθνικής Τράπεζας της Πανεπιστημίου.

 Ναι, ο Γιώργος και ο Βαγγέλης θέλουν τα παλαμάκια σας, τέτοιο τσίρκο που ...

Τα μυστικά του παρελθόντος...ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε



Μια μεγάλη παραγωγή που αφορά στην Ελλάδα και στον αρχαίο Πολιτισμό της -και κατ’ επέκταση τις επιρροές της στον δυτικό πολιτισμό- έχει βγεί σε αίθουσες IMAX (γιγάντιες οθόνες) σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη και Σουηδία.

Η ταινία, έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας ωστε να αναπαραστήσει το παρελθόν όσο πιο πειστικά γίνεται. Χρησιμοποιούνται εναέριες λήψεις, που  είναι αρκετά εντυπωσιακές.





Πάμπολλοι λαοί διέπρεψαν στις τέχνες και τις επιστήμες ανά τους αιώνες. Μόνο οι Έλληνες όμως μετέτρεψαν αυτόν τον πνευματικό πλούτο σε κοινή πανανθρώπινη κληρονομιά! 

Τι είπε πάλι σήμερα η Λιάνα...!!! βίντεο



Καταιγιστικός ο λόγος της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

 Είτε διαφωνεί κανείς με τις απόψεις της και την γενικότερη πολιτική της παρουσία είτε όχι δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι διαθέτει ταχύτητα σκέψης, είναι ετοιμόλογη και δύσκολα θα την πιάσει κάποιος «αδιάβαστη».

 Την ακούμε να μας μιλάει για την πολιτική επικαιρότητα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην μνημονική εποχή μας, να εκφράζει γενικότερα τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ.

The Phantom Of The Opera Is Dead - Opera Chaotique

Πως χαρακτηρίζονται οι βουλευτές που ψηφίζουν μέτρα που εξαθλιώνουν τον λαό και ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία;


Ας διαλέξουμε ... (Βίντεο)

Πως λέγετε ένα πολίτευμα στο οποίο ο πρωθυπουργός δεν είναι εκλεγμένος απ’ τον λαό;

 Τυρανία;

 Απολυταρχία;

 Πώς ονομάζετε το καθεστώς το οποίο δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση;


 Δικτατορία;

 Φασισμός;


 Πως χαρακτηρίζονται οι βουλευτές που ψηφίζουν μέτρα που εξαθλιώνουν τον λαό και ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία;

 Ασπόνδυλα πρεζόνια της εξουσίας, γυμνοσάλιαγκες, λαμόγια; 

Οποιες και να είναι οι απαντήσεις ας δούμε εμείς την δικιά μας κατάσταση. Ο δούλος που υπομένει αδιαμαρτύρητα την δουλεία του είναι απλώς δούλος.

 Ο δούλος που καταλαβαίνει την σκλαβιά του και αγωνίζεται να απαλλαγεί απ’ αυτή είναι επαναστάτης.

 Ας διαλέξουμε πώς θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε. 

Ο φλύαρος Καρατζαφέρης, σωτήρας (των εκδοτών) !!!



Μαζί με όλα τα άλλα, έχει και ένα (ακόμα) κακό ο Τηλεπρόεδρος. 

Την ακατάσχετη φλυαρία.

Πάνω στην αγωνιώδη κάθε φορά προσπάθειά του να πείσει, να μεγαλοδείξει και να εντυπωσιάσει, του ξεφεύγουν πολλές φορές πράγματα που μετά τον κάνουν να μετανιώνει που τα είπε.

Δείτε για παράδειγμα αυτό το απόσπασμα, από την εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" στο ...ΚΟΝΤΡΑ, που προβλήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (26/01/12):

Αναβλήθηκε η σύσκεψη παράδοσης της χώρας(μέχρι αύριο...)...




Η γνωστή εικόνα της Ελλάδας από τον Μάϊο του 2010 επικρατεί και πάλι:

 Οι εκβιαστές-τοκογλύφοι είναι εδώ, οι αρχηγοί ων τριών κομμάτων που στηρίζουν την δοσίλογη κυβέρνηση Παπαδήμου στις γνωστές θέσεις γύρω από το τραπέζι της συζήτησης έτοιμοι να σκύψουν και πάλι το κεφάλι στους εκβιαστές (ο Α.Σαμαράς εξελίσσεται στην πιο τραγική πολιτική φυσιογνωμία, τελικά...), τα λαμόγια Ελληνικά και ξένα παίζουν στις διεθνείς αγορές και θησαυρίζουν στην πλάτη της Ελλάδας, ένας πρωθυπουργός που εκτελεί διατεταγμένη αποστολή και ένας λαός που φοβάται την χρεοκοπία, αλλά απλά δεν αντέχει άλλο την εξαθλίωση.

Το πείραμα οικονομικής υποδούλωσης του πιο αγέρωχου λαού βρίσκεται στην τελική του φάση και ελλείψει πραγματικού ηγέτη η χώρα σύρεται στο βάραθρο, όχι της "χρεοκοπίας", αυτή θα ήταν ευχής έργο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αλλά της μόνιμης φτώχειας και γεωστρατηγικής απαξίωσης.

Ξεπουλώντας ότι έχει και δεν έχει, έχοντας ήδη κατεστραμμένη παραγωγική βάση από την...

Προπαγάνδα από το χρεωκοπημένο life style:Οι Έλληνες "κατέβηκαν" το 1200π.Χ.!!



Σταμάτης Μαλέλης- Διευθυντής Ειδήσεων του "Star": Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης,καταστράφηκε ο Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός και..εμφανίστηκαν οι Έλληνες!!

Οι δηλώσεις πάντα στο γνωστό κανάλι...


visaltis.blogspot.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε όραμα του... Αδόλφου Χίτλερ!!!


merkel nazi_hitler_greece

 Πολλοί τον τελευταίο καιρό, με το ξέσπασμα της Κρίσης, κάνουν λόγο ότι η Άνγκελα Μέρκελ εκπροσωπεί το «Δ΄ Ράιχ» και ότι προωθεί τα γερμανικά συμφέροντα, τα ίδια δηλ. που προωθούσε και η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία υπό τον Αδόλφο Χίτλερ, με στόχο την κυριαρχία σε ολόκληρη την Ευρώπη!
 Αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά βαθύ και πολύπλοκο και δεν θα πρέπει κανείς να το ξεπερνάει έτσι απλά, ούτε και να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα.
 Γι’ αυτό και στην ενότητά μας αυτή θα θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και θα προβούμε και σε μια σημαντική, πλην όμως 100% αληθινή ιστορικά: ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε μια ενωμένη Ευρώπη (εθνικοσοσιαλιστική βεβαίως)!...
 
 Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε εδώ άπαξ και δια παντός ότι ΑΛΛΗ ήταν η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία και ΑΛΛΗ είναι η σημερινή Γερμανία, που ως πολιτικό της σύστημα έχει τον κοινοβουλευτισμό δυτικού τύπου.
 Και αυτό αποδεικνύεται πρώτα απ’ όλα ότι ο ίδιος ο Χίτλερ και η υπέρ του προπαγάνδα είναι αυτή τη στιγμή δια νόμου απαγορευμένα ΜΟΝΟ στη Γερμανία και πουθενά αλλού στον κόσμο (ούτε και στην Ελλάδα, όπου κάποιοι ναζιστές προωθούν ανοιχτά και δημόσια την εθνικοσοσιαλιστική ιεδολογία!)...

Η καλύτερη εκτέλεση φάουλ ίσως όλων των εποχών...!!!

Λεμονάκι....Το καλύτερο, ίσως φάρμακο εναντίον του καρκίνου !!!


To τελευταίο διάστημα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μιά μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης, όπου αναφέρεται η αποτελεσματικότητα του χυμού των λεμονιών στην χημειοθεραπεία και στηνκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και καταστρέφει 11 είδη καρκινογόνων κύτταρων.

Η ωφελιμότητα του λεμονιού.

Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά ..

Όλες οι παραγραφές έτσι αρχίζουν...!!!


Η αγκαλιά φέρνει εξελίξεις

thumb
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έπειτα από μια εβδομάδα έντονων παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων, απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, προκαλεί η σύμπραξη Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ανακοινώθηκε προχτές το απόγευμα.
Η θριαμβευτική αναγγελία τους προκάλεσε κάθε είδους αντανακλαστικά εντός του ΠΑΣΟΚ, όπου μεγάλη ομάδα των βουλευτών και στελεχών που έβλεπαν το κόμμα να καταρρέει ανέπνευσαν με ανακούφιση, ενώ πολλοί άλλοι το έκριναν ως απόπειρα εφόδου των «θερινών ανακτόρων» από μεγαλοστελέχη που επιχειρούν να διατηρήσουν τα οφίτσια τους.
Η εικόνα πλήρους διάλυσης και κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι λειτούργησε σαν ξυπνητήρι σε στελέχη του κόμματος και απ’ ό,τι φαίνεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να μην αποδυθεί σ’ έναν εξοντωτικό αγώνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε ένα βήμα πίσω, εγγράφοντας αρχηγικές υποθήκες στο άμεσο μέλλον, δίνοντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει, μια ευκαιρία που τόσο ευλαβικά και υπομονετικά περίμενε τα τελευταία 5 χρόνια.
Ο Βενιζέλος εμφανίζεται μετά την κίνηση αυτή το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού η κίνηση Λοβέρδου μοιάζει να συσπειρώνει και παπανδρεϊκά στελέχη, τα οποία βλέπουν ότι ένας εσωκομματικός κατακερματισμός κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες μόνο στην πολιτική καταβύθιση μπορεί να συμβάλει.
 Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μοιάζει τους τελευταίους μήνες να έχει στήσει γέφυρες με στελέχη που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου και να επιζητεί ένα «μνημόνιο» εσωκομματικής ηρεμίας προκειμένου το κόμμα να πιάσει ξανά την επαφή του.
 Το παρασκήνιο βοά ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος πιέστηκε αφόρητα να κάνει πίσω στις ηγετικές του φιλοδοξίες, δίνοντας την ευκαιρία στον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναδειχτεί ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, προς χάρη της ενότητας και ανασύνταξης του κόμματος.
 Πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο «αρραβώνα» μοιάζει να έπαιξαν ο Κώστας ..

Πότε θα θεριέψει η "μικρή" Ελλάδα ???


Αν περιμένουμε από τον Παπαδήμο (μέλος της αγέλης...)...

Τον πολύ μικρό Γιωργάκη, τον ελάχιστο Αντωνάκη (που να ήταν και κυβέρνηση...) και τον απειροελάχιστο κατασκότεινο Λαγό τους....

ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ...που την βάψαμε !!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
Η Ντορίτα ...μάλιστα !!!!
Αυτή έχει κάκαλα...(λες ? )
Είδατε πως τα ψαλε τσου Ευρωπέους για το θέμα του επιτρόπου ???
Το χάρηκε η ψυχούλα μου αδέρφια....

Αυτό θα το διαβάσετε;


Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε:
    Photo: Brintam
  1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών
  2. δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
  3. δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας.
Τότε κάποιοι είχαμε πει ότι αυτό το τρίπτυχο αποτελούσε επικίνδυνη φαντασίωση. Καθώς οι όροι για να πάρουμε το δάνειο εγγυόντουσαν την υφεσιακή δίνη στην οποία θα εισερχόταν η χώρα, τα πλεονάσματα του (3) δεν θα παράγονταν, το σημείο (1) δεν θα το αποφεύγαμε έτσι κι αλλιώς, και, για αυτό τον λόγο, θα επιστρέφαμε θέλοντας και μη στο (2), στην σημερινή κατάσταση που το κράτος, αφού χρεώθηκε με την μερίδα του λέοντος του δανείου-μαμμούθ των €110 δις και πάλι αδυνατεί να καλύπτει τα έσοδά του.

Από αυτές εδώ τις σελίδες, τον Απρίλη του 2010, σε άρθρο με τίτλο «Το πρώτο τάνγκο στην ευρωζώνη»είχα γράψει τα εξής:
«[Ο] φόβος μου είναι ότι οδεύουμε στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή του 2002. Κάθε μέρα που περνά τα δάνεια που παίρνουμε… μου θυμίζουν τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Αργεντινή της περιόδου 1998-2002:
 Δάνεια που μας κρατούν εντός του ευρώ προσωρινά αλλά τα οποία κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε. Και τότε; 
Το 2002 η χώρα του τάνγκο (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι Ουρουγουανοί που το διεκδικούν) προέβη και σε στάση πληρωμών αλλά και σε απώλεια ενός (ουσιαστικά) κοινού νομίσματος δολαρίου-πέσος με τέσσερα χρόνια και 50 δις δολάρια μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο έπρεπε. Το 2012 τι επιφυλάσσει σε εμάς;
 Νομίζω ότι μας επιφυλάσσει ένα εκ των ακόλουθων δύο σεναρίων:
(1) Στάση πληρωμών που όμως θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω ενός απίστευτα αναποτελεσματικού δανεισμού δεκάδων δις ευρώ του οποίου η μόνη λογική εν τέλει είναι η καθυστέρηση της στάσης πληρωμών ώστε να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που εμείς "αγοράζουμε" (δανειζόμενοι) εκ μέρους τους ώστε να προλάβουν να πουλήσουν τα ομόλογά μας.
(2) Την συνειδητοποίηση εκ μέρους της Γερμανίας ότι, αν θέλουν να κρατήσουν το ευρώ ως έχει, δηλαδή να αποτρέψουν αλυσιδωτές κρίσεις τύπου Αργεντινής εντός της ευρωζώνης, θα πρέπει επί τέλους να κατανοήσουν ότι μία πραγματική οικονομική ενοποίηση, ιδίως μετά από μια παγκόσμια οικονομική κρίση τύπου 1929 ή 2008, απαιτεί ανακύκλωση των πλεονασμάτων - δηλαδή, πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση.
Αν κρίνουμε από τις έως τώρα συμπεριφορές των βορείων εταίρων μας, οδεύουμε ολοταχώς προς το...

Μυστικές συνομιλίες για το κουκούλωμα σκανδάλων της οικογένειας Παπανδρέου...???


20120203-215633.jpgΣτο παρασκήνιο βρίσκεται μυστική συμφωνία μεταξύ Βενιζέλου – Παπανδρέου με τον Παπανδρέου να θέτει θέμα στήριξης από την πλευρά του Βενιζέλου για όλα τα νομικά θέματα που θα εμφανιστούν στην πορεία.
 Με άλλα λόγια ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξασφαλίσει ασυλία στον εαυτό του και την οικογένειά του για:
 Το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος, το μεγάλο σκάνδαλο των cds, τις μυστικές διαβουλεύσεις με Στροσκαν και Ερντογάν και ...

Δεν είναι Ρώσικη ρουλέτα...


Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πάνω στο τραπέζι, με τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο απ’ την μια και τους Ευρωπαίους απ’ την άλλη, υπάρχει ένα περίστροφο.
 Το περίφημο πιστόλι του ΓΑΠ.  Το θυμάστε;
Μόνο που όλες οι θαλάμες του είναι γεμάτες με σφαίρες. Και όχι με μία ή δύο σφαίρες για να παίξουμε Ρώσικη ρουλέτα με τον εαυτό μας.
Επικρατεί η λογική του Καραγκιόζη.
 Γράμματα χάνεις, κορώνα κερδίζω.
 Ότι και να πείτε λοιπόν, το περίστροφο θα  εκπυρσοκροτήσει ή προς την Ελλάδα ή προς τους Έλληνες.
Έτσι  το μόνο που έχουν να επιλέξουν αυτοί που μας κυβερνούν είναι το ποιος θα φάει την σφαίρα.
Επειδή όμως  χώρα και κάτοικοι είναι ένα αλληλένδετο σύμπλεγμα, ο θάνατος ένας θάναι.
Δεν με τρομάζει η φτώχεια. Δεν την φοβάμαι την...