# #

19 Μαρ 2013

Κι όμως ο Αναστασιάδης τρέμοντας επιστρέφει τα δις στους Ρώσους ολιγάρχες! Κουρεύει μόνο καταθέσεις Κυπρίων και Ελλήνων!



Ακόμη κι αν το Eurogroup δώσει στον Αναστασιάδη την επιλογή να μην κουρέψει καταθέσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ αυτό δεν μπορεί να συμβεί για έναν απλό λόγο: 
Σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κοπούν ακόμη πιο βίαια τα ρωσικά κεφάλαια στη Κύπρο. 
Ποιος Αναστασιάδης θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο; 
Σοβαροί να είσαστε. Οι μικροκαταθέτες θα την πληρώσουν είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.
Όπως όλα δείχνουν η αστεία κυβέρνηση Αναστασιάδη θα φάει χώμα και θα αναγκασθεί να επιστρέψει πίσω τα δις των Ρώσων ολιγαρχών και να ληστέψει μόνο τους ταλαίπωρους Κύπριους μικροκαταθέτες.

Αυτή τη στιγμή η Κύπρος και η Ευρώπη βρίσκονται στον αέρα. Οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν ακριβά την επιλογή τους. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι άδικο, αντιεπαγγελματικό και επικίνδυνο το κούρεμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχολίασε σήμερα ότι ο προτεινόμενος φόρος επί των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο είναι «άδικος, αντιεπαγγελματικός και επικίνδυνος», σύμφωνα με όσα μετέφερε ο εκπρόσωπός του Dmitry Peskov.

Ο Peskov δήλωσε στα διεθνή πρακτορεία ότι ο Putin είχε έκτακτη συνάντηση σήμερα για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Κύπρο

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση για την επιβολή επιπρόσθετου φόρου των κυπριακών καταθέσεων, ο Putin δήλωσε πως αυτή η απόφαση, εάν ισχύσει, θα είναι άδικη, αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη», δήλωσε ο Peskov.

Σύμφωνα με τη Moody’s, οι ρωσικές τράπεζες είχαν τοποθετήσει περίπου 12 δισ. δολάρια στις κυπριακές τράπεζες και οι εταιρικές καταθέσεις ανέρχονταν στα 19 δισ. δολάρια στο τέλος του 2012.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.