# #

20 Μαρ 2013

Αλέξη, η Ρωσία δεν είναι και Αργεντινή αλλά μπορεί να μας φανεί χρήσιμη...



Το Κοινοβούλιο της Κύπρου ψήφισε «όχι» στο κούρεμα των καταθέσεων και τώρα οι πάντες αναρωτιούνται τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. 

Την επόμενη μέρα, η Κύπρος μπορεί να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ακούστηκε επιτέλους ένα «όχι». Δηλαδή, μπορεί μια χώρα να πει «όχι» στις «διαταγές» της Μέρκελ και του Σόιμπλε και να υπάρχει επόμενη μέρα. 

Γιατί, στην Ελλάδα οι κυβερνώντες ήθελαν να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις και πως, αν τολμούσαν να αρθρώσουν την παραμικρή διαφωνία, η Ελλάδα δεν θα υπήρχε ούτε στο χάρτη την επόμενη μέρα. 

Βέβαια, τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και τους ΠΑΣΟΚ τους έχουν ταΐσει πολλές μίζες επί δεκαετίες οι Γερμανοί, και τους κρατάνε στο χέρι. 

Και οι ηλίθιοι ..
Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση τους ξεπουλημένους, για να τους σώσουν. 

Διαβάζω και ακούω τις αναλύσεις των ίδιων και των ίδιων ξεπουλημένων πολιτικών και παπαγάλων στην Ελλάδα, και διαπιστώνω πως το «όχι» της Κύπρου τους έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Τους ξεβράκωσε

Δεν ξέρω πολλά για τους πολιτικούς ηγέτες της Κύπρου αλλά διαπιστώνω πως είναι πολιτικοί. 
Πολιτικός δεν σημαίνει να κάνεις υπάκουα ό,τι σου λέει ο ισχυρός. Πολιτικός σημαίνει να διαπραγματεύεσαι και να αναζητάς συνέχεια εναλλακτικές λύσεις για τη χώρα σου και τους πολίτες της. Πολιτικός σημαίνει να είσαι «παίκτης». 

Διαφορετικά, αυτή τη δουλειά –την τέχνη των τεχνών κατά τον Αριστοτέλη- θα την έκαναν μόνο υπηρέτες ή σκλάβοι. Αυτοί εκτελούν εντολές. 

Μπροστά στην απόφαση του Eurogroup – της Γερμανίας δηλαδή- για κούρεμα των καταθέσεων, η Κύπρος λέει «όχι» και στρέφεται στη Ρωσία, ασκώντας πίεση στη Γερμανία. 
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Κύπρος έκανε τη σωστή κίνηση και δείχνει τον δρόμο. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσει την Κύπρο και να στραφεί προς τη Ρωσία. Είναι ολοφάνερο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι –εδώ και χρόνια- βαριά άρρωστη και πως η Ευρωζώνη πηγαίνει για διάλυση. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Ρωσία και η Ρωσία έχει ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ας θυμηθούμε το όραμα του Σαρλ Ντε Γκωλ για μια Ευρώπη που θα ξεκινάει από τον Ατλαντικό και θα απλώνεται μέχρι τα Ουράλια. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία φτάνει μέχρι τον Ειρηνικό. Να μπει η Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μην διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σαρλ Ντε Γκωλ δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να πετάξει έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Βρετανία –που μπήκε, άλλωστε, στην τότε ΕΟΚ μετά τον θάνατό του, αφού ο ίδιος έβαζε διαρκώς βέτο- και να υποδεχτεί την Ρωσία. 

Η είσοδος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έδινε την απαραίτητη ενεργειακή αυτονομία στην Ευρώπη και θα δημιουργούσε μια τεράστια –και με απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό- Ευρωζώνη. Συνδυασμός ανίκητος. 

Μόνο με την Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τις άλλες οικονομικές αυτοκρατορίες· μέχρι τουλάχιστον να έρθει ο σοσιαλισμός και να γίνουν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη αδέρφια και να μοιράζονται τα πάντα. 

Τα περί καθαρού γερμανικού χρήματος και βρόμικου ρώσικου χρήματος είναι ανοησίες για καθυστερημένους. 

Το χρήμα είναι βρόμικο –ούτως ή άλλως- και, αν δεν σας αρέσει, να το καταργήσετε. 

Τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία είναι αστεία και υποκριτικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει τεράστιες ευθύνες για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. 

Ίσως, ένα μέρος του ρωσικού λαού να έχει …αποκτηνωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια αλλά θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ως ελαφρυντικό πως η «μόλυνσή» τους από τον καπιταλισμό είναι πάρα πολύ πρόσφατη και τους ήρθε ξαφνικά. 

Θα το ξεπεράσουν οι Ρώσοι γιατί η σλάβικη ψυχή είναι όμορφη και γενναία και γεννάει μεγάλους ποιητές. 

Άλλωστε, όλοι περάσαμε αυτό το στάδιο της γνωριμίας με τον καπιταλισμό, με εξίσου γελοία αποτελέσματα. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση της Γερμανίας δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως πολλοί Γερμανοί πολιτικοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις τάσεις ηγεμονίας και φτάνουν στο σημείο να θέλουν να σε πατήσουν ξανά με τη γερμανική μπότα, για να πονάς και να γουστάρουν. 

Η γερμανική κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για το φούντωμα των εθνικισμών στην Ευρώπη και για την κατάντια να είμαστε στο 2013 και να μιλάμε ξανά για Έλληνες, Ιρλανδούς, Πορτογάλους, Ισπανούς, Ιταλούς, Γερμανούς -και για το ποιος είναι ο καλύτερος-, λες και ζούμε στο Μεσοπόλεμο. 

Η είσοδος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσγειώσει αμέσως την Γερμανία –θα βοηθήσουν και οι …αναμνήσεις-, ενώ, αν η Γερμανία έχει αντιρρήσεις, ας βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να μάθει και τι σημαίνει ο εκβιασμός που συστηματικά ασκεί στους άλλους. 

Ρωσία λοιπόν. Ο Νίκος Αναστασιάδης να ζητήσει έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων ηγετών και να θέσει το θέμα της εισόδου της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί που πήγαιναν την Κύπρο για έξοδο, να τους φέρει στην παρέα και τη Ρωσία. Όσοι αρνηθούν την είσοδο της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους, για τη διάλυση που θα ακολουθήσει. 

 (Αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας –που δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως σκοπεύει να κάνει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης- γιατί δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ; Εντάξει, η Ρωσία δεν είναι και Αργεντινή αλλά μπορεί να μας φανεί χρήσιμη.)

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.