# #

12 Σεπ 2020

Όλοι οι γονείς είναι ψεκασμένοι....Κι εγώ.

 

Θα έχετε μάλλον παρατηρήσει πως όποιος διαφωνεί με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βαφτίζεται ψεκασμένος και συνωμοσιολόγος. 

Ζούμε στην εποχή της μιας άποψης αλλά στις δημοκρατίες δεν υπάρχει μια άποψη.

Ψεκασμένοι χαρακτηρίζονται ακόμα και από στελέχη της κυβέρνησης και του κράτους αυτοί που διαφωνούν με το να φοράνε μάσκες τα παιδιά στα σχολεία.

Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο γιατί οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτικές σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.


Είναι ψεκασμένες οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών;


Ή μήπως οι Ολλανδοί δεν αγαπούν τα παιδιά τους;


Όσο για τα βλακώδη επιχειρήματα για τον μεγάλο αριθμό των μαθητών στα ελληνικά σχολεία -που επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στους μαθητές-, στην Ολλανδία ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη είναι ...

11 Σεπ 2020

Παιδιά, να πάτε να σας κοιτάξει κάνας γιατρός...

 Κάποτε ήμασταν εμείς οι Έλληνες αδύναμοι και χωρίς χώρα

Είναι προφανές πως κάτι πολύ κακό έχει συμβεί στη χώρα μας και στην κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει εκφασιστεί.

Ιστορικά, οι Έλληνες σχεδόν πάντα ήταν με τον αδύναμο, τον αδικημένο και τον κυνηγημένο.


Επίσης, οι Έλληνες ήταν με το δίκαιο.


Το άσυλο στον ικέτη είναι μέρος του πολιτισμού μας από την αρχαιότητα. Αν είμαστε Έλληνες.


Μου προκαλεί θλίψη η μοχθηρία και η ειρωνεία σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τα γεγονότα στη Μόρια.


Αυτή η έκφραση ακραίας κακίας σε βάρος των αδύναμων δεν είναι καθόλου μέρος της παράδοσης των Ελλήνων.


Οι Έλληνες υπήρξαν αδύναμοι.

Αλλά,

Πανεύκολη η απόκτηση του τίτλου του ''πατριώτη'' στην Ελλάδα...

vagelissiachalos: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ...ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ... 


Μια δήλωση, μια ανάρτηση, μια κουβέντα, ένα νεύμα, ένας εμετός από κατάρες κατά κακόμοιρων προσφύγων, μια προτροπή «κάψτε τους ξένους», μια φωτογραφία με πλαστική περικεφαλαία και αποκριάτικη χλαμύδα, αρκεί για να τον αποκτήσεις.

Ακόμη κι αν απέφυγες τη στράτευση χρησιμοποιώντας ένα τρελόχαρτο ή τον αυτοεγκλεισμό σου σε μοναστήρι.

Ακόμη κι αν υπηρέτησες τη θητεία σου στην ..

10 Σεπ 2020

Aνήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας 7-17 ετών στον Ν.Παντελεήμονα...

 

Το πιο ωραίο σχόλιο της ημέρας....

Περιοριστικά μέτρα στην Πιερία από αύριο....Όλα τα χε η Μαριωρή...

 Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία - Ειδήσεις - νέα -  Το Βήμα Online

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους..

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

Προς: 

                                                1) Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργό Κον. Σταϊκούρα

                                                2) Υπουργείο Τουρισμού Υπουργό κον Θεοχάρη

                                                Κοιν.:

                                                3) Bουλευτές των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας

                                                4) Επιμελητήρια των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας

                                                5) ΣΕΤΚΕ

                                                6) ΣΕΤΕ

   
 
 Οι επιχειρήσεις του τουρισμού, μέλη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις με την πορεία του Κορωνοΐου και βλέποντας την φετινή σαιζόν να τελειώνει χωρίς καν να έχει ξεκινήσει, με πληρότητες από μηδέν (0) έως πέντε (5%) με πολλές επιχειρήσεις χωρίς να έχουν κάνει τζίρο ούτε ένα Ευρώ. 

Βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση πλέον για να επιβιώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα τόσο εμείς σαν οικογένειες τόσο και οι επιχειρήσεις μας. 

Ξεκινήσαμε υγιείς επιχειρήσεις, και καταλήξαμε προβληματικές.

Πιο συγκεκριμένα:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

 

Παραλία για νιρβάνα - Κριτικές για Panteleimon Beach, Παραλία Παντελεήμονα,  Ελλάδα - Tripadvisor

 

Χθες τα ξημερώματα, σε ακίνητο που μίσθωσε ιδιώτης στον Δήμο μας, μεταφέρθηκαν ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας 7-17 ετών. Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν γνωστή στο Δήμο, στην Περιφέρεια ούτε και στους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς στην Πιερία, με τους οποίους επικοινώνησα. 

Η επιλογή της περιοχής αυτής είναι ...

Ετήσιος Απολογισμός Δημάρχου Δίου-Ολύμπου...τι απάντησε ο Δήμαρχος σε ερωτήσεις μας


Έγινε χθες στο Λιτόχωρο ο Ετήσιος Απολογισμός του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου,παρουσία της κ.Μαυρίδου και αντιπροσώπων 2 εκ των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ.

Μπορείτε να δείτε τον απολογισμό του Δημάρχου ΕΔΩ

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου με αρκετές ερωτήσεις στις οποίες ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες...

Κατ αρχήν  να σχολιάσουμε την θετική εντύπωση που μας προκάλεσε η πρωτοβουλία του Δημάρχου να κάνει απολογισμό της πρώτης χρονιάς της θητείας του και επίσης να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί,όπως μας διαβεβαίωσε κι ο ίδιος, και μάλιστα με περισσότερες συνεντεύξεις τύπου ώστε να ενημερώνονται και οι συνδημότες μας...

Σε ερώτησή μας για την φετινή δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό που δυστυχώς δεν έφτασε κάν ούτε το 5% της πληρότητας των ενοικιαζομένων δωματίων...αν προσπάθησε -πίεσε την κρατική εξουσία ώστε ν ανοίξουν τα σύνορα για τους Σέρβους,μας απάντησε ότι έκανε συναντήσεις με κρατικούς παράγοντες γι αυτό το θέμα αλλά ....

Το εφιαλτικό σκηνικό που στήνουν μεθοδικά εταίροι και σύμμαχοι σε βάρος της ελληνικάς κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων

 

Η τύχη της Ελλάδας κρίνεται από την επιβολή Τελωνειακών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Τα «ρέστα της « δίνει η Α. Μέρκελ, προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ να βρεθεί λύση  στην ελληνο/τουρκική κρίση πριν το Συμβούλιο Κορυφής της 24ης  Σεπτεμβρίου. Χρησιμοποιεί προς τούτο  συγκεκριμένη μεθοδολογία  σε βάρος της Ελλάδας ώστε να μην αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τσουχτερές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας  και κυρίως να μην θιγεί η Τελωνειακή Ένωση ΕΕ- Τουρκίας η οποία θα γονάτιζε την τουρκική οικονομία.

Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς  πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η Α. Μέρκελ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Τραμπ πριν τηλεφωνήσει η ίδια στον Τ. Ερντογάν. Τραμπ και Μέρκελ συζήτησαν την πρόταση της καγκελαρίου να μεθοδευθούν μέσω ΝΑΤΟ «τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας Τουρκίας» ώστε να εμπλακούν οι δύο χώρες σε διάλογο υπο εποπτεία και έτσι απομακρυνθεί ο κίνδυνος επιβολής σοβαρών  οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Μετά την επικοινωνία της με Ερντογάν η κα Μέρκελ επικοινώνησε  και με τον Κ. Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να βεβαιώνει την κα Μέρκελ ότι δεν θα βάλει κυρώσεις «που πονάνε» τον κ Ερντογάν. ( σ.σ. επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες στον γερμανικό τύπο από την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ κ Μάας στην Αθήνα ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προσανατολίζεται σε αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία )

Στις πολυάριθμες και συστηματικές επικοινωνίες Μέρκελ -Ερντογάν  όλο τον προηγούμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει συνεχώς στην συνομιλήτρια του ότι αυτό που δεν θέλει και δεν ανέχεται είναι η ...

Εμβόλιο : Πάγωσαν οι δοκιμές - Ασθενής διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα

 Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ένας από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στη Βρετανία διαγνώσθηκε με εγκάρσια μυελίτιδα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά οι δοκιμές του εμβολίου.

Τη διακοπή των κλινικών δοκιμών σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc, εξαιτίας μιας ασθένειας σε συμμετέχοντα στην έρευνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα τη διακοπή των κλινικών δοκιμών, περιλαμβανομένων των δοκιμών τελευταίων σταδίων, για να επιτραπεί σε ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή η αξιολόγηση των όρων ασφαλείας, έπειτα από την προσβολή ενός από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές από ασθένεια η φύση της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με το BBC, 

7 Σεπ 2020

Νέο ζεστό δημόσιο χρήμα ετοιμάζουν για τα κανάλια "τους" οι κυβερνώντες!!!

 Νέα δώρα αλά «λίστα Πέτσα» για τα κανάλια ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!  - Η Γάτα

Νέα «λίστα Πέτσα» μόνο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς φαίνεται πως δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε έμμεσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την έξαρση της πανδημίας. 

Κατά τη δευτερολογία του, σχολιάζοντας μια αποστροφή της Φώφης Γεννηματά που είπε πως ...

6 Σεπ 2020

Δύο φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και τη διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας κ την πραγματικότητα

 Καταγγελία εκπαιδευτικού για «αλητεία του υπ. Παιδείας» - 24ores

Αντιμέτωποι με απίστευτες συνθήκες έχουν έρθει οι εκπαιδευτικοί κατά την προετοιμασία των σχολείων για να υποδεχτούν τους μαθητές εν μέσω πανδημίας. 

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της εκπαιδευτικός από σχολείο του Βύρωνα, οι ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να αναγκάζονται να την επωμιστούν οι ίδιοι, ενώ τα σχολεία άνοιξαν με κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα. 

Η εκπαιδευτικός που συνοδεύει την ανάρτηση της με δυο φωτογραφίες - η μία δείχνει την Νίκη Κεραμέως με τα παγούρια που θα μοιραστούν στα σχολεία και η άλλη μία εκπαιδευτικό να σφουγγαρίζει τις τουαλέτες του σχολείου - τονίζει ότι το μόνο που έστειλε το υπουργείο ήταν...