# #

5 Μαρ 2016

HOT SPOT στο Λιτόχωρο


Μετά το χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και την ενημέρωση από τον κύριο Δήμαρχο φαντάζει πλέον πολύ πιθανή η δημιουργία HOT SPOT στο Δήμο μας, στην περιοχή ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ στο Λιτόχωρο και πιο συγκεκριμένα στο χώρο που χρησιμοποιείτε τους καλοκαιρινούς μήνες από την σχολή Ευελπίδων για την θερινή διαβίωση των ευέλπιδων. 

Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας σε μια τέτοια ενέργεια για λόγους που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτά την προοπτική του από τον τουρισμό. 
Οι κάτοικοι του δήμου μας αλλά και της Πιερίας απέδειξαν μόλις πρόσφατα πως ούτε ξενοφοβικοί ούτε ρατσιστές είναι. Η συμπαράσταση πολιτών αλλά και φορέων στους διερχόμενους πρόσφυγες είναι ...

4 Μαρ 2016

Δήμος Δίου -Ολύμπου...Έκτακτο Δημ.Συμβούλιο: Κέντρο Προσφύγων στο Δήμο;




Σήμερα στις 7.30 έκτακτο Δημ.Συμβούλιο για το θέμα...
Αύριο έρχεται κλιμάκιο του Υπουργείου Άμυνας...

Εντελώς ξαφνικά , δεν το ήξερε κανείς-πιθανόν ούτε ο Δήμαχος-, μάλλον αποφάσισαν στην Αθήνα να καταστρέψουν τον τουρισμό στον τόπο μας....

2 Μαρ 2016

Απατεώνες, εκβιαστές, λαμόγια, ψεύτες, καταχραστές, διαπλεκόμενοι, ρουφιάνοι, προδότες, όλοι στο κεφάλι μας...


«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. 
Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα. Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
Η παραπάνω ανακοίνωση του Στ. Ψυχάρη έγινε ακριβώς πριν από μια τετραετία. Ήταν 4 Ιανουαρίου 2012 και εκδόθηκε ως απάντηση σε αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στο γνωστό δάνειο.
Τέσσερα χρόνια μετά, ασχολούμαστε πάλι με τον Στ. Ψυχάρη, τον ΔΟΛ, τα φράγκα, το Μαξίμου, έναν πρωθυπουργό και με ακριβώς το...

Aν υπήρχε ίχνος αξιοπρέπειας στην ελληνική βουλή θα έπρεπε σύσσωμα τα κόμματα να κηρύξουν την χώρα εκτός της Ε.Ε


Αν δεν το κατάλαβαν ακόμα τα όργανα του κυνοβουλίου κηρύχθηκε πόλεμος εναντίον της Ελλάδας με το όπλο που δεν λέγεται εισβολή αλλά απομόνωση. 

Ένας πόλεμος στήνεται με δύο τρόπους. 
Ο πρώτος είναι επίθεση και ο δεύτερος είναι πολιορκία. 
Οι σύμμαχοι μας επέλεξαν τον δεύτερο διότι είδαν ότι περισσότερα οφέλη έχουν με την πολιορκία παρά να αρχίσουν να πατάνε τα κουμπιά και να γίνει εδώ Σαράγιεβο. 

Οι φίλοι σας Ευρωπαίοι αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα χώρα για καραντίνα όχι μόνο των προσφύγων αλλά και των ιθαγενών. 

Πάνε και οι Συνθήκες της Ε.Ε και οι αξίες της Ε.Ε και τα τρία πουλάκια κάθονταν και αγνάντευαν το Σούλι.

Βγήκε προχθές ο Σκοπιανός και ..

Αν πίστευα στον Θεό....

8

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά σήμερα οι Έλληνες χτίζουν ξανά το καλό τους όνομα στον πλανήτη. Ναι, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, οι Έλληνες αποδεικνύουν πως έρχονται από πολύ μακριά, και πως έχουν παρόν και μέλλον.

Πριν από 12-13 χρόνια, ένας φίλος μου είχε πάει για ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν.
Αγόρασαν τρόφιμα από την Περσία, τα φόρτωσαν στα φορτηγά και πέρασαν τα σύνορα, για να πάνε στον προορισμό τους.
Αυτό που του είχε κάνει εντύπωση ήταν το πόσο διαφορετικά φέρονταν οι Αφγανοί που συναντούσαν στον δρόμο τους στους δυο Έλληνες της αποστολής και πόσο τους ξεχώριζαν από τους υπόλοιπους.
Οι τοπικοί Αφγανοί φύλαρχοι καλούσαν τους δυο Έλληνες στη σκηνή τους και τους περιποιούνταν. Οι άλλοι στα φορτηγά.
Η εξήγηση για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση ήταν απλή:

1 Μαρ 2016

Αλήθεια, θα τολμούσε ποτέ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;


Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα αν άκουγε τον σχολιασμό που έκανε ο Νίκος Μπογιόπουλος -στον ρ/σ Real fm- για την χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη που στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος δεν χρειάστηκε περισσότερο από δέκα λεπτά για να κάνει σμπαράλια την εικόνα που θέλησε να παρουσιάσει στους τηλεθεατές ο έλληνας πρωθυπουργός. Καίριες όλες οι επισημάνσεις του και δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο απ’ ότι επικαλέστηκε ο Α. Τσίπρας.

Αλήθεια, θα τολμούσε ποτέ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έδινε μια συνέντευξη σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν θα ήταν «προστατευμένο» και να αντιμετωπίσει ερωτήσεις από έναν δημοσιογράφο όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος;

Δείτε το βίντεο....

29 Φεβ 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούεται με τους ολιγάρχες (και άλλα παραμύθια)

Ta NeaTa Nea

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο Αλέξης Τσιπρας συναντήθηκε τέσσερις φορές το καλοκαίρι του 2014 με τον εκδότη της εφημερίδας Σταύρο Ψυχάρη και του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης αλλά και το κανάλι στο οποίο συμμετείχε, με αντάλλαγμα την υποστήριξή του.

Τις αποκαλύψεις του Σταύρου Ψυχάρη δεν θα τις σχολιάσω γιατί αφενός δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη και αφετέρου έχω γράψει άπειρες φορές πως πιστεύω ότι οι ολιγάρχες και οι καναλάρχες αποτελούν καρκίνωμα για την χώρα και θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Αλλά θα σχολιάσω αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαψεύδει τις τέσσερις μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη το καλοκαίρι του 2014.

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στο δημοσίευμα του Βήματος το εξής:

ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ... ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !




Το τελευταίο διάστημα, πολλοί αναγνώστες και αναγνώστριες των άρθρων μου, μέσω e-mail, μου επισημαίνουν με πολύ ευγενικό τρόπο τα εξής:

Δεν πρέπει να στέκομαι μόνο σε αναλύσεις των σοβαρών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, εδώ και έξι χρόνια (εξ αιτίας των επαχθών μνημονίων) αλλά να προτείνω και λύσεις – σχέδια, που θα μας οδηγήσουν έξω απ’ αυτά.

Ανταποκρινόμενος σε αυτό το κάλεσμα των φίλων αναγνωστών, απεφάσισα να σας παρουσιάσω και να το θέσω υπό την κρίση σας, ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας μας !!!

Πριν όμως προχωρήσω στην παρουσίασή του, θα μου επιτρέψετε, να σας διηγηθώ ένα οικονομικό θαύμα, που έχει να κάνει με το μικρό κράτος της Ισλανδίας των 320.000 κατοίκων!  

Σε αυτό το μικρό νησιωτικό κράτος της Βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2008, όλες οι ιδιωτικές τράπεζες του, (συνολικά 3) ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ υπό το βάρος ενός τεράστιου χρηματικού ποσού (ίσου με το 900% του ΑΕΠ), που χρωστούσαν προς τις τράπεζες της Βρετανίας και Ολλανδίας και δεν μπορούσαν να το εξυπηρετήσουν !!!

Μέσα σε μια νύχτα, το Εθνικό νόμισμα της Ισλανδίας, η ισλανδική κορόνα, καταρρέει και αυτή, χάνοντας το 85% της αξίας της, σε σχέση με το ευρώ !!! Κλείνει το χρηματιστήριο και η χώρα κηρύσσει ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

Εθνικοποιούνται οι 3 χρεοκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες.

Ζητείται η βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Το ΔΝΤ χορηγεί δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ισλανδία και επιβάλλει ένα επαχθές και εφιαλτικό μνημόνιο (όπως συνηθίζει) !!!

Ο Ισλανδικός λαός (σε αντίθεση με τον Ελληνικό λαό),ξεχύθηκε στους δρόμους, από την πρώτη στιγμή!

Επακολούθησαν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές !

Ο Πρωθυπουργός Κος Χάαρντε (που υπέγραψε το μνημόνιο) αναγκάστηκε να παραιτηθεί και η Κυβέρνηση του, να πέσει! Γίνονται εκλογές, εκλέγεται νέος Πρωθυπουργός, ο οποίος ηγείται ενός νέου Κυβερνητικού συνασπισμού!

Στο νέο Πρωθυπουργό,

28 Φεβ 2016

Ρε μήπως το κάνουν επίτηδες να βγει πάλι ο Τσίπρας;


Ήταν όλοι εκεί. Μαζεμένοι στου κυρ Σταύρου. Πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος μαζεύτηκαν και έθεσαν το δίλημμα: λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις.

Καταλαβαίνουμε βέβαια τι μας περιμένει, όταν οι εφιάλτες του παρελθόντος μιλούν για μεταρρυθμίσεις. Έχουμε πάρει άλλωστε μια γερή δόση από τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου. Αλλά αυτοί εκεί. Μεταρρυθμίσεις, Ευρώπη και ευρώ. Πάση θυσία,

Οι εποχές που ο Μήτσος ένοιωθε φεουδάρχης στο Μισσισίπι πέρασαν....Τώρα ο Μήτσος..

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΣ ΚΙ ΟΡΦΑΝΟΣ..

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΟΣ ΚΙ ΟΡΦΑΝΟΣ..
Μου λέει μια φίλη, έλα τόσα έχεις γράψει, γιατί κάνεις μούγκα στη στρούγγα όσον αφορά το προσφυγικό... 
Ναι, κοντεύει να κρασάρει το μυαλό μου από τις σκέψεις πάνω σ΄αυτή τη τραγωδία αλλά να γράψω τι και για ποιον? Βρίσκομαι σε μια δυσάρεστη θέση να είμαι από εκείνους που είναι εκτός  "εμμονών" καθε είδους. Και σ΄αυτή την εποχή που γύρω εκτός από τη πορτοκαλέα ανθίζει η σκατοψυχιά, οι άνθρωποι με εμμονές, είναι ασφαλείς.  Είτε από τη μια πλευρά του κάθε φράχτη αν είσαι είτε από την άλλη οι παρωπίδες και η ηλιθιότητα είναι ευλογία για τη ψυχική υγεία. Βάζεις τη κασέτα του μυαλού να παίζει και κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου....

Εγώ πάλι έχω κολλήσει στο εξής ερώτημα... Τι θα γίνει τώρα που έρχονται σε επαφή τα κοπάδια των δυστυχισμένων της ανατολής και της δύσης..

Μια ευκαιρία για τον Παύλο!



Ο Βασίλης είναι ο μπαμπάς του Παύλου. 
Ο Βασίλης έχει νονά τη μαμά μου, οπότε είναι σαν να λέμε πνευματικός της γιος. Αυτό πάντα μας έκανε λίγο...συγγενείς. Όταν ήμασταν μικρά και πηγαίναμε στο χωριό ο Βασίλης που είναι λίγο μεγαλύτερος μου κρυβόταν στα σκοτάδια και όταν περνούσαμε με την ξαδέρφη μου μας κατατρόμαζε και ουρλιάζαμε σαν χαζές. Μεγάλο κάθαρμα  ο Βασίλης που από μικρή με φώναζε κουμπάρα για να μου σπάσει τα νεύρα και πάντα τα κατάφερνε! Τελικά κατάφερε να με κάνει και κανονική του κουμπάρα μιας κι εγώ τελικά τον πάντρεψα!!!

Ο Βασίλης ήταν πάντα ένα χαρούμενο παιδί, έτσι τον θυμάμαι πάντα, μα τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει...

Ταξίδεψαν στη Γερμανία με σκοπό να αναδείξουν το βουνό των θεών, τον Όλυμπο


Μετά από πρόσκληση του Ελληνογερμανικού και του Ορειβατικού Συλλόγου της Βαμβέργης, οι διαχειριστές του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία με σκοπό να αναδείξουν το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, και να προβάλουν τις δράσεις που αφορούν στον ορεινό όγκο και στην περιοχή..
Μέσα σε 50 λεπτά η ....