# #

8 Νοε 2014

Με λένε Ελλάδα....Όλοι με ζηλεύουν...

My name is Greece

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!
Βρίσκομαι στην Ευρώπη! Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο "οικόπεδο" στον πλανήτη...!

Διακρίνομαι για την Ιστορία μου...,
τους Αγώνες μου...,
την Αντίστασή μου...,
την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου!!!
Όλοι με ζηλεύουν...

Ο θεσμός του άμισθου εθελοντή βουλευτή (τα σπάει η πρόταση στο διαδίκτυο)!!


Χαμός στα social media με τη νέα πρόταση για άμισθους εθελοντές βουλευτές μετά και την καταπληκτική.. ιδέα του Υπουργείου Παιδείας για άμισθους εθελοντές εκπαιδευτικούς!!!


1510661_852368611448480_819027149761067219_n

Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο απαντούν στην πρόταση του Υπουργείου και εναλλακτικά όπως σημειώνουν θα μπορούσαν όλοι οι βουλευτές να..

Εκτός Ελλάδος τα κέρδη της Eldorado Gold...Δείτε

eldorado100
Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η διεθνής εκδήλωση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουρίες και που πηγαίνουν τα κέρδη της Eldorado Gold. 
Η διεθνής εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, διοργανώθηκε από τη SOMO και το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, με την υποστήριξη του SOSτε το Νερό.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έκθεση του Κέντρου Ερευνών για Πολυεθνικές Επιχειρήσεις SOMO και έγινε αναφορά πως η καναδική εταιρία χρησιμοποιεί τα “παραθυράκια’ του νόμου, έτσι ώστε μέσα από μια πολυδαίδαλη δομή θυγατρικών εταιρειών, απολαμβάνει τον φορολογικό παράδεισο των...

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την κατάρρευση του δολαρίου και του ευρώ

gold (1)Σύμφωνα με πληροφορίες από την κεντρική κυβέρνηση της Μόσχας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών, αύξησαν απότομα την αγορά του χρυσού, από την παγκόσμια αγορά, τους τελευταίους πέντε μήνες, επεκτείνοντας σημαντικά τα αποθέματα  χρυσού της χώρας. 

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν  από ειδικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, στην  ιαπωνική οικονομική έκδοση  NIKKEI.


Σύμφωνα με την εφημερίδα , το Ταμείο, στο τέλος  Αυγούστου,  υπολογίζει τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Ρωσίας σε 1.112,5 τόνους, 77 τόνους υψηλότερα από τον Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τον όγκο  χρυσού που έχει ως αποθεματικό της, η Ρωσία έχει ξεπεράσει την Κίνα (1.054 τόνοι) και την  Ελβετία (1.040 τόνοι). 

Παράλληλα, το μερίδιο του ευγενούς μετάλλου στα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας αυξήθηκε από 8,3% σε 9,8%.


Μέχρι σήμερα, από  άποψη  ύψους των αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως , η Ρωσία  έρχεται μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (8.100 τόνοι), την ...

Μαθήματα πολιτικής από τον Θεοδωράκη στον Λαζόπουλο

Επιστολή στον πρόεδρο...."Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον."

Μήπως κ. Παπούλια θα έπρεπε να επισκεφθείτε τους

 Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα

 δημοκρατίας; 


"Θα ήθελα να σας δω δίπλα στον Όλαφουρ Ράγκναρ

 Γκρίμσον. Έτσι για να καταλάβω τι σημαίνει γίγαντας

 και τι νάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας"….
Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απευθύνει ο γιατρός Κλεάνθης Γρίβας είναι ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και ήθους, σε μια εποχή που και τα δυο είναι πλέον δυσεύρετα.

​​Η επιστολή δεν είναι του κ. Κλεάνθη Γρίβα, γι’ αυτό γράφει από κάτω “Για την αντιγραφή Κλεάνθης Γρίβας” Είναι επιστολή του ομογενή Χρήστου Μαγγούτα από το Τορόντο του Καναδάhttp://www.oraelladas.gr/2012/03/25/democracy-greece/ και έγινε γνωστή – καλώς φυσικά- από τον κ. Κλεάνθη Γρίβα που την έστειλε σε κάποια μέσα.
“Προς τον κ. Παπούλια:
Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. 
Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε την δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.
Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ...

Συμμετέχω επώνυμα στην Πανελλαδική διαμαρτυρία ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: ΕΔΩ!


Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην ύπουλη προσπάθεια κατάργησης του κινήματος "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"


Συμμετέχω επώνυμα  εδώ


Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» ανακούφισε χιλιάδες οικονομικά αδύναμους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και ανέδειξε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση, αντί να πατάξει τους μεσάζοντες και να περιορίσει τα κέρδη τους,ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.


Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο,

Τα λεφτά είναι ο......Θεός

Αμφιβάλλει κάποιος...???




ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




- Δεν μπορώ να βλέπω παλιές φωτογραφίες...
- Γιατί; Αυτή είναι τόσο όμορφη.
- Ας είναι. Δες πόσα χρόνια πέρασαν, τώρα αυτό το χέρι που βγαίνει απ' το παράθυρο, δεν υπάρχει πια...

- Κι εσύ, εκείνο το μικρό παιδάκι στην αποβάθρα, έχεις τώρα άσπρα μαλλιά...
- Λοιπόν; Πού είναι το ωραίο;

Η Αμερική δε θα χρεωκοπήσει ποτέ....

Ακόμα και τώρα δυσκολεύεστε να το καταλάβετε;

Ή τέλος πάντων ίσως να "χρεωκοπήσει" τυπικά για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για να τεστάρει αντιδράσεις, αλλά ακόμα και τότε θα "επανακάμψει", και εννοείται ότι δε θα σταματήσει να τυπώνει δολάρια.

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, αλλά θα το ξαναπούμε: Η σημερινή μορφή του νομισματικού συστήματος δίνει στην Αμερική τη δυνατότητα να τυπώσει απεριόριστη ποσότητα δολαρίων.

Άρα, όσο μεγάλα και αν είναι τα χρέη και τα ελλείμματα της, η Αμερική έχει τη δυνατότητα να τα καλύψει - και αυτό ακριβώς κάνει.Όποιος μιλάει για ενδεχόμενο "χρεωκοπίας" της Αμερικής, απλά δεν έχει καταλάβει τίποτα για το σημερινή κατάσταση του κόσμου μέσα στον οποίο ζει.

Και ναι, αυτό συμπεριλαμβάνει -δυστυχώς- και πολλούς.. 

Μετά από αυτό θα ξαναφάτε πατατάκια; [ΒΙΝΤΕΟ]

...
Μία Καναδική εταιρεία δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία από τη φρέσκια πατάτα μέχρι το σακουλάκι, που φτάνει στα χέρια μας και το τελειώνουμε σε χρόνο dt.

Τα πατατάκια είναι μία από τις αμαρτίες που επιτρέπουμε στη διατροφή μας συχνά πυκνά, ενώ όλοι περνάμε μια φάση στα 12 μας που τρώμε καθημερινά ένα πακέτο, με διαφορετική φυσικά γεύση, παρά το ότι είναι γνωστό πως αν τρως πατατάκια για ένα χρόνο κάθε μέρα θα...

Το τρομερό ερώτημα των παπαγάλων....Πού θα βρείτε τα λεφτά;



Είναι γνωστό πως το ερώτημα του τίτλου αποτελεί το τελικό και συντριπτικό «επιχείρημα» του συνόλου των καθεστωτικών πολιτικών, μιντιανθρώπων και εν γένει δημοσιολόγων, όταν έχουν απέναντί τους έναν συριζικό νεοκομμουνιστή.

Διότι, όπως είναι προφανές, και αυτοί θα ήθελαν το τέλος των θυσιών και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Έλα, όμως, που δεν υπάρχουν τα λεφτά! 
Κι έτσι είναι αναγκασμένοι να κάνουν την καρδιά τους πέτρα αφήνοντας το 70% των νέων ανθρώπων στην ανεργία, το 50% του πληθυσμού χωρίς πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγεία και μερικές χιλιάδες συνέλληνες να αυτοκτονούν κάθε χρόνο.

Δηλαδή, πώς θα γίνει; Αφού δεν υπάρχουν τα λεφτά!

Το δυστύχημα είναι πως το επιχείρημα είναι εξαιρετικά δραστικό πολιτικά. 

Πιάνει ακόμη και σε ανθρώπους της Αριστεράς, όπως...

27χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια κατασκεύασε το δικό της κοινωνικό δίκτυο


Η 27χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια, Φωτεινή Βαλεόντη, "έφτιαξε" ένα επιτυχημένο κοινωνικό δίκτυο για εικαστικούς λόγους από όλο τον κόσμο. 
Όταν έκανε το διδακτορικό της στο UCL, στο Λονδίνο, πάνω στα μουσεία και τις νέες τεχνολογίες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα:  δεν μπορούσε να βρει κάποια πλατφόρμα στην οποία μπορούσε να απευθυνθεί όταν ήθελε να αναζητήσει ένα πίνακα ή το βιογραφικό ενός καλλιτέχνη. 
Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει το ...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Κλέβουν τις συντάξεις των παιδιών μας για να κάνουν εκλογές!



Δεν έχει τέλος η καταστροφή... 
Οι Σαμαράδες βλέπουν το έδαφος να χάνεται οριστικά κάτω από τα πόδια τους και έχουν γίνει ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, καταστρέφοντας όχι μόνο το σήμερα αλλά και το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας.

H κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στις συντάξεις των ΕΠΟΜΕΝΩΝ γενιών!

Δείτε:

Κορόϊδα ραγιάδες... ...



Τα συγκυβερνητοκάναλα σε μια απέλπιδα προσπάθεια εμπορίου ελπίδας μας λένε ότι τα 11,4 δισ ευρώ θα διατεθούν για ανάπτυξη, αγαθοεργίες, ελεημοσύνες και άλλα τέτοια συμπαθητικά. 

Όμως ο κεντρικός τραπεζίτης Στουρνάρας,

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα κληθούν να το επιστρέψουν


Με ρυθμούς… γεωμετρικής προόδου αυξάνονται τα αιτήματα για το επίδομα θέρμανσης μετά και την πτώση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς αλλά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
 
«Πράγματι τώρα που είναι φθηνότερο,

"Χτυπήστε το Ισραήλ"!


"Βάρβαρους" χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν παίρνοντας την σκυτάλη των σφοδρών επιθέσεων κατά του Ισραήλ από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Τουρκία αισθάνεται τόσο ισχυρή ώστε να κάνει αυτό που κανένας στο κόσμο δεν τολμά - πλην Ιράν: Να επιτίθεται ακόμα και με ύβρεις για τα διπλωματικών ειωθότα κατά του Τελ Αβίβ!
Μάλιστα υποσχέθηκε πώς...

ΙΝΚΑ: Tο νομοσχέδιο για τα “κόκκινα δάνεια” δεν παρέχει ουσιαστική διέξοδο

Το νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία ουσιαστική διέξοδο στα συσσωρευμένα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων που… κατά εκατοντάδες χιλιάδες βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών
Στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών αναφέρει:
«Μελετώντας προσεκτικά το νομοσχέδιο -ο συντάκτης του οποίου με ατέρμονες περιόδους κακοποιεί την σύνταξη της ελληνικής γλώσσας- και έχοντας ουσιαστική εμπειρία και επιστημονική γνώση των θεμάτων, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:
1. Το νομοσχέδιο δεν περιέχει καμία ...

Διανομή πορτοκαλιών στις πολύτεκνες οικογένειες της Πιερίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας ενημερώνει τα μέλη του ότι θα γίνει διανομή πορτοκαλιών. 

Δικαιούχες είναι ..

Bρες τις διαφορές…

Τοίχος σχολείου.....ΑΠΟΓΝΩΣΗ

7 Νοε 2014

Τζιμάκος και ......μέλλον

.......

Καμία σχέση η φωτογραφία με το βίντεο από το μέλλον που θα δείτε παρακάτω από τον προφήτη-Τζιμάκο....

Με 70% έκπτωση χαρίστηκε το Ελληνικό στον Λάτση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης - "Επίκαιρα" 

Οχι 915 εκατ. ευρώ, όπως συμφώνησε να πουλήσει την έκταση του Ελληνικού στον Λάτση το ΤΑΙΠ ΕΔ, αλλά σε 3 δις ευρώ υπολογίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) την αξία «του καλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης», όπως επανειλημμένως έχει χαρακτηριστεί η προς πώληση έκταση. 

Μείωση... 70%! Ούτε να 'κλείνε το...

Το ζεύγος Χαρδούβελη είναι ιδιοκτήτες καταπατημένης δημόσιας γης??? - Απαξιούν να απαντήσουν στα όσα καταγγέλλονται σε βάρος τους και τα κανάλια ...τσιμουδιά!!!



Χτες το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε ένα απόλυτα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ –παραθέτοντας συμβόλαια και αεροφωτογραφίες- το οποίο αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι το ζεύγος Χαρδούβελη είναι ιδιοκτήτες καταπατημένης δημόσιας γης

Πέρα ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το έφαγε το σκοτάδι και δεν υπήρξε καμιά αναδημοσίευση –αναμενόμενο αυτό- ούτε ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας  αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει την παραμικρή τοποθέτηση.
Σημιώνει εισαγωγικά στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο Κώστας Βαξεβάνης:

Αφήστε το πώς πρέπει να φαίνεται και να είναι η γυναίκα του Καίσαρα και ο Καίσαρας. 
Η γυναίκα του Τσάρου της ελληνικής Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη και ο ίδιος ο Τσάρος, οφείλουν να απαντήσουν γιατί κατέχουν Δημόσια καταπατημένη γη η οποία μάλιστα ως πρόσφατα φαίνεται να ήταν...

Λοβέρδος ο Άπαιχτος..."Να δουλέψουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά"!!!!!!!!



Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. 
Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο κ. Λοβέρδος, και συμπληρώνει: 

«Αξεπέραστο το πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; 

Καλά τα κάνουν τα κѠλ⓪παιδα!

Καλά τα κάνουν τα κѠλ⓪παιδα! Αυτό σκέφτεται ή και αναφωνεί ο κάθε νοικοκύρης βλέποντας πώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις καταλήψεις σχολείων και τις λοιπές κινητοποιήσεις μαθητών. Και χειροκροτώντας από μέσα, ή απ' έξω του, το κράτος, που, όταν θέλει, έχει τον τρόπο του να πατάσσει και να υποτάσσει τους ταραξίες. Και να αντιμετωπίζει κατά Γκουτζαμάνη τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, την απρόκλητη φθορά πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος και της κλοπής.Δεν είναι ασήμαντη η μάχη με τους μαθητές. Αποστομώνει όσους αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εντέλλεται διά εγκυκλίου την πάταξη και διατάζει "από το αφτί και στο αυτόφωρο". Ο υπουργός Παιδείας προειδοποιεί και εν τω άμα κινητοποιεί...

Η απάντηση ενός μαθητή στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις καταλήψεις....|Παιδιά,μίλησε ο Αδωνις"..


Και οι μαθητές τα βάλανε με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά από ένα μήνυμα του στο twitter όπου έγραφε:… “Καταλήψεις σε σχολεία; Η λύση απλή. Κάθε μέρα κατάληψης θα μετράμε τις απουσίες. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός, περάστε το επόμενο έτος” μαθητής που συμμετέχει στις καταλήψεις, δεν άντεξε και στη σελίδα της “Πανελλήνιας Κατάληψης” έγραψε κι έδωσε την εξής αποστομωτική απάντηση:

Οι Ελληνογενείς Καλάς απαντούν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.... Κεντρικός ομιλητής , ο Δημήτρης Χατζής




   Οι απόγονοι των στρατευμάτων του Μ. Αλεξάνδρου, δίνουν απαντήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στην Νέα Υόρκη. 
Άραγε γιατί δεν τους αναγνωρίζει το ΥΠΕΞ ως Ελληνική διασπορά; 
Ευτυχώς που υπάρχει κινητοποίηση από την Ομογένεια στο κομμάτι των Ελληνογενών.

Ωστόσο ίσως πρέπει να επισκεφτούν και τους Ελληνογενείς Παστούν που είναι πολυπληθέστεροι. 

Συνέδριο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον αγώνα για επιβίωση της φυλής των Καλάς (σ.σ. οι Καλάς υποστηρίζουν ότι ..

Σχολή Γονέων Κατερίνης...Ο χορηγός, του χορηγού και η κακοδιαχείριση...


Ας ξεκινήσουμε με την έννοια του χορηγού. 
Χορηγός είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσφέρει χρήματα ή υπηρεσίες για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, με σκοπό την προβολή της επωνυμίας του.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Σχολή Γονέων Κατερίνης (http://www.sxoligoneon.gr/) το νέο πρόγραμμα ομιλιών της Σχολής.  Με χαρά διαπιστώνει κανείς το πλήθος των χορηγών οι οποίοι με την προσφορά τους σε χρήματα ή σε υπηρεσίες βοηθούν τη Σχολή να φέρει εις πέρας το έργο της.

Μεταξύ των χορηγών αυτών βλέπουμε...

18 ΤΡΟΠΟΙ για σύνταξη με 20ετία

 

18 «κλειδιά» για γρήγορη συνταξιοδότηση
Υπάρχουν διατάξεις που δίνουν «το πράσινο φως» για συνταξιοδότηση μέχρι και 10 χρόνια νωρίτερα * Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο θα προβλέπουν αύξηση των ελάχιστων προϋποθέσεων από τα 15 έτη, σήμερα, στα 20 έτη




Ετοιμοι για σύνταξη 120.000 εργαζόμενοι

Γονείς ανήλικων παιδιών, με βαρέα και ανθυγιεινά, ή ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ και ΔΕΚΟ πριν από το 1992 και πολλές ακόμη περιπτώσεις μπορούν να...

Στην γκιλοτίνα η χώρα με νέα… Ίμια??

Στην γκιλοτίνα η χώρα με νέα… Ίμια
Νέα Ίμια μεθοδεύουν οι ανεγκέφαλοι θερμοκέφαλοι του Μαξίμου. Ένας ελεγχόμενος ελληνοτουρκικός καβγάς στο Αιγαίο ή ακόμα και στην Κύπρο διευκολύνει όλα τα κομμάτια του πάζλ.
Πρώτα από όλα την Άγκυρα, η οποία επέλεξε όχι τυχαία τώρα την «στρατηγική της έντασης» και τις...

«Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν»


...Δείτε εδώ μονταρισμένο βίντεο από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και η Επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς και Ευρωβουλευτής του Γερμανικού κόμματος Die LinkeGabi Zimmer στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σήμερα, με θέμα
«Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:
Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν»...

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης απαντά...



Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης απαντά στα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο και αφορούν αποβολή μαθητή

Χθες το βράδυ αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μια ανακοίνωση που αφορά την επιβολή πειθαρχικής κύρωσης σε μαθητή του 2ου Ε
ΠΑΛ Κατερίνης.

Το Διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα, σ’ όποιον έχει πρόσβαση σ’ αυτό και τις σχετικές γνώσεις να αναρτήσει και να εκθέσει τις απόψεις και τις ιδέες του. Αυτό αποτελεί ένα από τα θετικότερα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου, γεγονός που το έχει καταστήσει τόσο δημοφιλές μεταξύ των πολιτών και ιδίως των νέων.

Μεταξύ όμως των... 

Μη ντρέπεστε... λέγονται Eurobank, Λάτσης και Wind!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ........ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Σήμερα η παγκόσμια δημοσιογραφία συγκλονίζεται από μια σημαντική διαρροή. Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Ανάμεσα του βρίσκεται (προς το παρόν) η EFG Eurobank (της οικογένειας Λάτση) και η Wind... αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε σχεδόν πουθενά.

Εδώ και καιρό συζητάμε για την ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά η κατάσταση που..

6 Νοε 2014

Από το Δεκέμβριο σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια στη Λεπτοκαρυά.Καμία ανακοίνωση από τον Δήμο και τον Δημόπουλο



Ποιος θα προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών?
Είτε μπαίνεις ,είτε βγαίνεις από την Λεπτοκαρυά...ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!

Που είναι οι ξενοδόχοι, οι επαγγελματίες, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι κάτοικοι της Λεπτοκαρυάς, οι σύλλογοι ???

Ο παράπλευρος δρόμος περνάει από το κέντρο της Λεπτοκαρυάς.
Το καλοκαίρι ,με 50.000 τουρίστες να διασχίζουν τον παράπλευρο,αν θρηνήσουμε θύματα ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του?

Και για ποιον λόγο να έρθουν οι τουρίστες στην Λεπτοκαρυά για διακοπές?
Ή για να ψωνίσουν στην αγορά?

Η Δημοτική αρχή το παίζει αδιάφορη....

Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε; Tο αντάμωμα στον Κάκαβο δεν είναι απλά μια πορεία.


Αν όχι τώρα, πότε;
Τα νερά μας χάνονται κάθε λεπτό που η Eldorado καταστρέφει το βουνό. 
Το δάσος καταστρέφεται με κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δρόμο που ανοίγεται. 
Το ρέμα του Καρατζά θυμίζει σεληνιακό τοπίο. 
Στις Σκουριές το εργοστάσιο κατασκευάζεται και το open pit ανοίγεται. 
Τα φράγματα δε θ΄αργήσουν να...

Έρχονται εκλογές...Νέες Δημοσκοπήσεις στο φως


Προβάδισμα 10,4 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το κανάλι SBC που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία».
Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό ...

Από μια άποψη οι μαθητές… «υποκινούνται»


Ας δούμε τι συμβαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πλαίσιο της… «δημόσιας και δωρεάν Παιδείας»:
  • Προ 4ετίας το Πανεπιστήμιο της Αθήνας είχε κρατική χρηματοδότηση περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ο προϋπολογισμό του 2015 προβλέπει χρηματοδότηση 11 εκατομμύρια ευρώ.
  • Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται 2.000 υπαλλήλους για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Σήμερα έχει 732…
  • Μόνο με το PSI τα αποθεματικά του Πανεπιστημίου της Αθήνας «κουρεύτηκαν» κατά 13 εκατ. ευρώ, του Πολυτεχνείου κατά 30 εκατ. ευρώ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά 4,5 εκατ. ευρώ, του Αριστοτέλειου κατά 8 εκατ. ευρώ, της Πάτρας κατά 4 εκατ. ευρώ, του Παντείου κατά 9 εκατ. ευρώ και ούτω καθ’ εξής.
  • Στη χώρα που ο πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς για να δικαιολογήσει την ένταση στα Πανεπιστήμια επιτίθεται στους φοιτητές – «θρασίμια» (!) που δεν έχουν καλή αγωγή από το σπίτι τους, όπως είπε στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ, οι φοιτητές και οι βυθισμένες στην φτώχεια οικογένειές τους καλούνται να πληρώνουν για οτιδήποτε έχει σχέση με την…

Τα πλοία-τέρατα καταβροχθίζουν όλα τα ψάρια! Δεν είναι δίκαιο! ΔΕΙΤΕ





Οι παράκτιοι ψαράδες χαμηλής έντασης που στηρίζονται στην αλιεία για να θρέψουν τις οικογένειές τους είναι πραγματικοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας. Για πολλούς από αυτούς, η αλιεία είναι οικογενειακή παράδοση. Τα μεγάλα αλιευτικά πλοία, γνωστά ως πλοία-τέρατα, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, καθώς και την παράδοση αυτή.

Τα πλοία-τέρατα καταβροχθίζουν όλα τα ψάρια! Δεν είναι δίκαιο!

Πολλά είδη ψαριών οδηγούνται στα ..

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό. Για να μην παίρνουν ...φόρα ΄΄μερικοί΄΄



Ακούγονται πολλά για τις αλλαγές στο καθεστώς που αφορά στον αιγιαλό.
Κάποιοι ΄΄πονηροί΄΄ ίσως βιάστηκαν λίγο να πανηγυρίσουν. Ας διαβάσουν καλύτερα!
Οι παραλίες μας είναι και θα είναι ελεύθερες...
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/18682
Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό
[12.05.2014]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

3. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

- ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ;

Προς άρση κάθε παρανόησης επί του θέματος, η κοινή χρήση του αιγιαλού και της παραλίας δεν...

Ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας. Πωλούνται όσο όσο, πτώση τιμών έως και 60%


Μεγάλες ευκαιρίες για αγορές ακινήτων, κυρίως στα ακριβά προάστια και στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής, δημιουργεί η ραγδαία πτώση των τιμών μέχρι και 60%.

H κρίση φαίνεται πως έπληξε κυρίως τα δύο άκρα της κτηματαγοράς, δηλαδή τα βόρεια και τα νότια προάστια, τις φτωχές περιοχές και το κέντρο της Αθήνας, όπου πωλούνται διαμερίσματα ακόμα και με 150 ευρώ το τ.μ. Αντίθετα στις..

5 Νοε 2014

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα




ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία.
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις:

4 Νοε 2014

ΟΙ ΦΟΝΙΚΟΙ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΙ: Ιουδαϊσμός – Χριστιανισμός – Μωαμεθανισμός


«Ύστερα από όλα όσα έχει κάνει ο άνθρωπος για τον Θεό, μήπως θα έπρεπε επιτέλους να μπει κι εκείνος στον κόπο να υπάρξει;».Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ
«Οι βεβαιότητες χωρίζουν τους ανθρώπους, ενώ οι αμφιβολίες τους ενώνουν».Πήτερ Ουστίνοφ
Η Διαχρονικότητα της Θρησκείας και οι Φονικές Παρεκκλίσεις της
Γράφει ο Δημήτρης Χορόσκελης
Αποτελεί παράδοξο γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη θρησκευτικοί πόλεμοι στον 21ο αιώνα ότι, αντί η επιρροή της θρησκείας να φθίνει, αντιθέτως αυξάνεται συνεχώς, δικαιώνοντας έτσι την προφητική ρήση του Αντρέ Μαλρώ: «Ο 21ος αιώνας θα είναι θρησκευτικός». 
Είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι πάντα οι άνθρωποι βρίσκουν αιτίες αντιπαράθεσης, πολέμων, και σφαγών. Είναι εξ ίσου τεκμηριωμένη η διαπίστωση ότι φαινομενικά θρησκευτικοί πόλεμοι είχαν και έχουν στο βάθος άλλα αίτια (οικονομικά, πολιτικά, κλπ.). 
Είναι όμως επίσης αναμφισβήτητο ότι υπήρξαν (και δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν) πόλεμοι με καθαρά θρησκευτικά αίτια. Ωστόσο, το θλιβερό προνόμιο αυτών των θρησκευτικών πολέμων το διατηρούν οι τρεις επονομαζόμενοι «αβραμικοί μονοθεϊσμοί» οι οποίοι, επί πλέον, έχουν κοινή καταγωγή: ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός, και ο...