# #

10 Αυγ 2013

Για αυτούς δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι. Όσα περισσότερα γκρεμίσουν, όσα περισσότερα καταστρέψουν τόσο το καλύτερο.


Στην Ελλάδα ο πολιτισμός θριαμβεύει επί της χρεωκοπίας. 

Έτσι τιτλοφόρησε το άρθρο του ο Nouvel Observateur για την τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης, αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Φαίνεται όμως ότι αυτό το άρθρο το διάβασαν και οι φωστήρες του υπουργείου Παιδείας και αποφάσισαν εν μια νυκτί να διαλύσουν ό,τι έχει σχέση με την τέχνη στην εκπαίδευση. 

Όχι ότι η μνημονιακή πολιτική δεν είχε βάλει ήδη το χέρι της στον πολιτισμό, αλλά φαίνεται ότι...

Μπέπε Γκρίλο..."Δεν τους νοιάζει που οι Έλληνες πεθαίνουν σε μια γωνιά".

GRILO Μπέπε Γκρίλο:« Οι Έλληνες μπορούσαν να είχαν σωθεί»











Ο επικεφαλής του Κινήματος πέντε αστέρων Μπέπε Γκρίλο, γνωστός για τις ριζοσπαστικές του απόψεις, ζήτησε για ακόμη μια φορά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και επέκρινε την Ευρώπη για την πολιτική της εναντίον της Ελλάδας.

«Έχω ξεπεράσει το ευρώ. Το ευρώ δεν αποτελεί πια πρόβλημα. Βρισκόμαστε ήδη εκτός του ευρώ. Το πρόβλημά μας δεν είναι το ευρώ. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το χρέος» αναφέρει ο Γκρίλο σε συνέντευξη του σε αμερικανικό μέσο.
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί πιστεύει ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα στην Ιταλία για την παραμονή ή έξοδο από το ευρώ, εκείνος απαντά:

Ο Πούτιν Προειδοποιεί Τις ΗΠΑ: Έρχεται Παγκόσμιος Πόλεμος… Για Το Σοβαρότατο Θέμα Της “Αποκάλυψης(αφανισμού) Των Μελισσών”…!

Ο Πρόεδρος Πούτιν, προειδοποίησε εξοργισμένος τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, ότι εάν το καθεστώς Ομπάμα συνεχίσει να προστατεύει τους διεθνείς [Εβραιο-Σιωνιστικούς] γίγαντες παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και φυτών, Syngenta και Monsanto, που οδηγεί παγκοσμίως στην “αποκάλυψη των μελισσών” (δηλαδή, στον ολοκληρωτικό αφανισμό των μελισσών στον πλανήτη μας), τότε ασφαλώς, θα οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο…!
Η ανωτέρω πληροφορία,

Συνέντευξη Νταλάρα στο Τζίμη Πανούση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...

Έκανε στην τράπεζα, αυτό που κάνουν οι τράπεζες σε όλους μας!

Ο Dimitri Agarkov, 42 ετών ρωσικής καταγωγής κατάφερε να νικήσει τις τράπεζες στο ίδιο τους το «παιχνίδι».
Δυσαρεστημένος από τους όρους της σύμβασης μιας προσφοράς για πιστωτική κάρτα που έλαβε από το τραπεζικό ίδρυμα Tinkoff Credit, ο Άγκαρκοβ , τους άλλαξε & τους έστειλε πίσω υπογεγραμμένους από την πλευρά του για τελική έγκριση από την τράπεζα.
Η τράπεζα ενέκρινε τη σύμβαση χωρίς να διαβάσει τα ψιλά γράμματα (σας θυμίζει κάτι;;) συμφωνώντας έτσι σε επιτόκιο..

Οι Σαμιώτες διώχνουν σήμερα τον Εφιάλτη από το νησί τους....

Ανεπιθύμητος ο Παπανδρέου στη Σάμο! - 
Να φύγει από το νησί ο "εθνικός προδότης"!



Έβγαλαν αφίσα και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να φύγει!

Η είδηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει τις διακοπές του στη Σάμο, προκάλεσε την αντίδραση πολλών κατοίκων του νησιού!...


Έτσι, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων, στις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται χαλαρός, να απολαμβάνει... αστακούς και ψαράκι, κυκλοφόρησε μέσω Facebook η παρακάτω αφίσα:

Aπίστευτα προκλητική δήλωση του Ταμήλου

Ταμήλος: 

Δεν Πρόκειται Να Γίνει Κοινωνική Εξέργεση..

Είναι Όλα Μελετημένα

Aπίστευτα προκλητική δήλωση του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Ταμήλου προχθές το πρωί, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό “Ζυγός”.
Όταν ο παρουσιαστής του είπε ότι ενδέχεται να γίνει κοινωνική εξέγερση από τα νέα μέτρα και τις απολύσεις αυτός είπε:

Φίλε τρομαγμένε ΠΑΣΟΚτζή και ΝεοΔημοκράτη...

Ξεγελάστηκες, έρμε
1150332_10201192723196078_581725050_nΦίλε τρομαγμένε ΠΑΣΟΚτζή και ΝεοΔημοκράτη,
Σας – σε βάζω μαζί στην προσφώνηση, γιατί θεωρώ ότι στην κρίσιμη τούτη ώρα είσαι ένα και το αυτό με το πάλαι ποτέ αντίπαλό σου στρατόπεδο. 
(Εσένα, ΔΗ.ΜΑ.Ρ.ίτικο απολειφάδι, δεν ξέρω καν πώς να σε προσφωνήσω, υποθέτω ότι  – εκτός από τις υπόλοιπες ύαινες -, σε κανέναν δε μιλάς, κανείς δε σου απευθύνει το λόγο, κανείς δε σε υπολήπτεται, κανέναν δεν αφορά η περίπτωσή σου, εκτός από τη στιγμή των δικαστηρίων. Σε αγνοώ λοιπόν).
Δε θα έπρεπε να σε προσφωνώ “φίλο” ίσως, γιατί υπό το κράτος του φόβου δεν ανδρώνονται φιλίες, μόνο που ο σκιαγμένος βρίσκει καταφύγιο.
Αλλά από την άλλη πάλι, κι εγώ σκιαγμένος είμαι, με όλα αυτά τα ταχύτατα συμβαίνοντα και σημαίνοντα πολλά για το μέλλον όλων μας.
Μάλιστα ίσως εγώ σε φοβάμαι περισσότερο. Γιατί τα σφάλματα έχουν γίνει κι αυτό είναι δεδομένο. Γιατί τα έκανε η ηγεσία σου – κι αυτό είναι δεδομένο. Γιατί σήμερα πληρώνω την ψήφο σου πολύ ακριβά.
Μη με θεωρήσεις άμοιρο ευθυνών τον ίδιο. Δεν είμαι. Κι εγώ έκανα το λάθος που έκανες. Μέσα σε μια παραζάλη κινήθηκε η τελευταία τριετία – τετραετία. Ίσως και να μας ψέκασαν, εμάς, τους πανέξυπνους Έλληνες, αλλιώς δε δικαιολογείται τόση αστοχία στον προγραμματισμό. “Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει”, το έχεις ακούσει αυτό;
Όμως εγώ το αντιπάλεψα, ώστε σήμερα, κατασταλαγμένος πλέον, να λέω...

«Αυτόν τον τόπο εδώ που κατοικείτε, αν θα με εμπιστευτείτε αγνώριστο θα δείτε»...

Ούζο, μεζές και μοναστήρια, 

ο σύγχρονος υλικός πολιτισμός της Ελλάδας.


«Θα άρουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τους επενδυτές», είπε από τη συχνότητα μεγάλου ιδιωτικού καναλιού η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη. Υπάρχει, λέει, «μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον» για την Ελλάδα κι επομένως σύμφωνα με την κα Υπουργό πρέπει να ληφθούν όλες οι μέριμνες ώστε να μην εμποδίζεται η εκδίπλωση του. Το βίντεο που προβαλλόταν όση ώρα μιλούσε η κα. Κεφαλογιάννη έδειχνε εικόνες ελληνικού καλοκαιριού: ήλιο και θάλασσα και ανεμελιά. 
  
Σαν τη Μαίρη Χρονοπούλου στο μιούζικαλ του Γ.Δαλιανίδη «Γοργόνες και μάγκες» (1968) που υποδυόταν την ελβετίδα επενδύτρια στην Ύδρα, η κα. Κεφαλογιάννη δεσμευόταν ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού για την πρόθεση της να διευρύνει με κάθε κόστος την εγχώρια τουριστική δραστηριότητα. Εξάλλου, όπως δεν ξέχασε να επισημάνει  με τη σειρά της,

Τώρα και στην Ελλαδάρα...Στη Φυλακή Και Βαριά Πρόστιμα Όποιος Καλλιεργεί «Παράνομους» Σπόρους !!

Απίστευτο και όμως Αληθινό.
Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και πραγματικός ο ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά.
Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».
Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.
Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που ...

Χάμπερμας..."η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες ανάλογες με εκείνες που βρισκόταν η Γερμανία πριν οι ναζί καταλάβουν την εξουσία"

620x430_132673256573

Ενα ρίγος αισθάνθηκε να διαπερνά τη σπονδυλική του στήλη όποιος έτυχε να διαβάσει στην Εφημερίδα των Συντακτών προ δύο περίπου εβδομάδων (20/7/2013) μια συνέντευξη του 84χρονου Γερμανού σοσιαλδημοκράτη φιλοσόφου και κοινωνιολόγου Γίργκεν Χάμπερμας. Αναφερόμενος στις συνθήκες που έχουν προκαλέσει στη χώρα μας τα αλλεπάλληλα Μνημόνια που της επιβάλλει η Γερμανία μέσω της ΕΕ, ο Χάμπερμας ήταν κατηγορηματικά ανατριχιαστικός:
«Οι όροι αυτοί μου θυμίζουν τις συνθήκες της όψιμης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας από το φασισμό», δήλωσε χωρίς περιστροφές. «Μια Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν το σύνολο του πληθυσμού έχει την αίσθηση ότι κηδεμονεύεται από μια τρόικα, η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να “μεταφράζει” τις προσταγές των τραπεζών και των χρηματαγορών σε μέτρα λιτότητας και σε πακέτα διάσωσης», πρόσθεσε.
«Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες πολίτες δεν θα κερδίσουν τη δημοκρατική αυτοσυνειδησία τους, την οποία χρειάζονται για να αντισταθούν στην κατάρρευση του πολιτικού πολιτισμού τους», εξήγησε ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος. Με άλλα λόγια, το αίσθημα υποδούλωσης στη Γερμανία και την ΕΕ που -δικαίως- διακατέχει τους Έλληνες οδηγεί στην «κατάρρευση του πολιτικού πολιτισμού μας».
Όσο για την προοπτική λύσης, ο Χάμπερμας είναι εξίσου σαφής:

Τράπεζες στέλνουν κάρτες για να παγιδεύσουν τους δανειολήπτες!!!

35-1-thumb-medium
Του Σάκη Αποστολάκη
Οι τράπεζες στέλνουν καινούργιες πιστωτικές κάρτες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες που έχουν έρθει σε διακανονισμό, με σκοπό να τους παγιδεύσουν και να ακυρωθεί ο διακανονισμός.
Την καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδος, στον οποίο προσέφυγαν μέχρι τώρα τέσσερις δανειολήπτες, στους οποίους πρόσφατα οι τράπεζες έστειλαν νέες κάρτες, με πιστωτικό όριο από 1.000 ευρώ και πάνω.
Σύμφωνα με την καταγγελία, μία δανειολήπτρια, μαζί με τις τρεις διαταγές πληρωμής που της έστειλε η τράπεζα έπειτα από το διακανονισμό, της έστειλε και ..

ΗΠΑ, ξείπα...!!!!!!!!!







Ο Αντώνης Σαμαράς, συμφώνησε τελικώς με τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τα έβαλε με την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ, την οποία ο Σαμαράς όχι μόνο εφαρμόζει, αλλά κατηγορεί και όσους είναι αντίθετοι. 
Αυτό αναμφίβολα είναι ένα success story στη Διεθνή πολιτική, αλλά είναι και μια θέση που πρέπει να απασχολεί ψυχίατρους και όχι πολιτικούς.
Το Μαξίμου σπεύδει να μεταφράσει τις θέσεις Ομπάμα ως μήνυμα υπέρ της Ελλάδας και πραγματικά μπορεί να είναι μήνυμα με αποδέκτη την γερμανική καγκελαρία, αλλά γιατί είναι ένα μήνυμα υπέρ του Σαμαρά;

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στη Λεπτοκαριά εις μνήμη του Θεόδωρου Κατσαρού

Οι Αρχαίοι Έλληνες στο Πλατανόδασος Πιερίας


Ελλάς, η χώρα της καλής ....πίτσας!




Γνωστή Ιταλίδα πορνοστάρ έρχεται στην Αθήνα και όταν ετοιμάζεται για αναχώρηση οι δημοσιογράφοι ποδοπατιούνται για μια συνέντευξη:

- Πείτε μας τι σας άρεσε περισσότερο στη χώρα μας;
- Πίτσες… πίτσες…

- Μόνο οι πίτσες;
- Ναι! Ναι! Πίτσες, μόνο πίτσες.

- Καλά, δεν έχετε πίτσες στην Ιταλία; Τη χώρα της πίτσας;

Το μπορντέλο παρά των Αρχαίων Ελλήνων..



«ιερόδουλες»,«ierodoules»


βινητηριον
εφηβειον
εργαστηριον
εταιρειον
κασαλβιον...

Έρχεται και 15αύγουστος...Τρανή γιορτή στο Ραγιαδιστάν

Αναποδιά σεξουαλικής φύσεως από τον κόσμο των ζώων

 ...

9 Αυγ 2013

«Είμαι όσο φαίνομαι»


 Τελικά η φράση «είμαι όσο φαίνομαι» έχει επιστημονικά ερείσματα! 
Αυτό προκύπτει από μία νέα αμερικανική έρευνα...
σύμφωνα με την όσοι άνθρωποι σκέφτονται και ντύνονται σαν νέοι, είναι όντως πιο υγιείς και γερνάνε πιο αργά, σε σχέση με όσους σκέφτονται και ντύνονται πιο σοβαρά, σύμφωνα με την ηλικία τους.

Η δύναμη της θετικής και νεανικής σκέψης και νοοτροπίας μπορεί, όπως φαίνεται, να βελτιώσει από την πίεση του αίματος και τα αρθριτικά μέχρι την όραση. 

Ακόμα και η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος (π.χ. του προστάτη),

Ένα αμερικάνικο (κι ελληνικό ) όνειρο που πέρασε και πάει !!!

...

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΑ


Πού και πότε θα γίνουν άραγε οι επόμενες αλλαγές!
..

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ...

Του Ολύμπου και των ακτών του....

 Γεμισαν οι ακτες του Ολυμπου ομορφιες...γοργονες...Χαλαρωσε ο ντουνιας...

  Οι φιλοι ψαραδες αποκαμωμενοι....

Οι 10+1 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Λεπτοκαρυά Πιερίας...Ανατολή στον παράδεισο 


Ξεχωρίζουν για το μαγευτικό τοπίο τους, εγκλωβίζουν τα ωραιότερα χρώματα στα νερά τους, πρωταγωνιστούν στους διεθνής ταξιδιωτικούς οδηγούς και σε προσκαλούν να κολυμπήσεις στα νερά τους....

....και χωρίς βαζελίνη !




...

Γενετικά τροποποιημένα - Να τι μοσχάρια τρώμε τα μοσχάρια

τροποποιημενα μοσχαρια
Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας.









Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.


Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.
Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και...

Η άγνωστη(?) «θαυματουργή» θεραπεία...

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2) - Η απαγορευμένη πανάκεια




Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία


Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά απο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα...

Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών - από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό- «κατασκεύασε» μια ...

Financial Times: "Η ευρωζώνη θα διαλυθεί αργά ή γρήγορα"

Financial Times: "Η ευρωζώνη θα διαλυθεί αργά ή γρήγορα"

"Το κοινό νόμισμα απέτυχε να γίνει η δύναμη αρμονίας που υποτίθεται ότι θα ήταν" αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, προβλέποντας διάλυσή της αργά η γρήγορα.


Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Samuel Brittan αναφέρει ότι το ευρώ δεν λειτούργησε ως δύναμη αρμονίας στην ένωση. Έτσι, οι σημερινές σχέσεις στο εσωτερικό της έχουν γίνει μη βιώσιμες.

«Έχουμε το ένα πακέτο διάσωης μετά το άλλο και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διατήρηση της ένωσης. Τα δάνεια και οι εγγυήσεις δεν μετατρέπουν τη μη βιωσιμότητα σε βιωσιμότητα» τονίζει.


Οι FT κάνουν λόγο για τέσσερις προοπτικές:

Ποιος και γιατί σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια. - Γιατί δεν τοποθετείται ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε δημοσιεύματα που δεν τον κολακεύουν καθόλου;

Πάρα πολύ ενδιαφέρον το κύριο θέμα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό «Hot Doc». 

Σε 34 ολόκληρες σελίδες, κείμενα που υπογράφουν ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Μανώλης Σφαγιαννάκης, ο Αγγελος Δημητρόπουλος, και  η Νίτσα Ιωάννου προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος και γιατί σκότωσε τον Σωκράτη Γκιόλια.

Είναι γνωστό ότι το blog troktiko –ανεξάρτητα τι γνώμη είχε κανείς για την δημοσιογραφία που είχε επιλέξει να κάνει, κι εμείς δεν είχαμε καθόλου καλή- αποτέλεσε ένα φαινόμενο για την μπλοκόσφαιρα, φτάνοντας να αγγίζει το 1 εκατομμύριο «χτυπήματα» την μέρα.

Οι πρώτες αναρτήσεις του έγιναν αρχές του 2008 από υπολογιστή που βρισκόταν στα γραφεία της τηλεοπτικής εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ...

Κάρατζιτς : «Οι Γερμανοί Διέλυσαν Την Χώρα Μου…»



Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης συνεχίζεται η δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, με στόχο τη διερεύνηση της αλήθειας για την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία. Μια αλήθεια που έχει αργήσει πολύ να έρθει στο φως ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη με βάση τα πραγματικά στοιχεία. Από τη δίκη αυτή απουσιάζουν βασικοί μάρτυρες ή και κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα έπρεπε να....

902....Πως τα φέρνει καμιά φορά η πουτάνα η ζωή....

Ένα αρκετά σκληρό άρθρο του Ματζεστικ , πρόκληση  για κουβέντα(!), με πολλές αλήθειες (εκ του αποτελέσματος η διαπίστωση) που πονάνε όχι μόνο όσους ψηφίζουν το ΚΚΕ αλλά όσους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην καθαρή(όπως αρέσκονται οι ίδιοι να λένε) αριστερά...



"Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση" (είπε η Θάτσερ κι έκλεισε ο 902)

 

"Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Τα οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στην επιχείρηση ιδίως μέσα στα 4 χρόνια της κρίσης, αναγκάζουν την εργοδοσία να προβεί στην αναστολή της λειτουργίας και την πώληση της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοί της θα αποζημιωθούν σύμφωνα με το νόμο και ακολούθως θα οδηγηθούν στην ανεργία, ακολουθώντας εκατομμύρια συμπολίτες τους. Το κλείσιμο της επιχείρησης δεν ήταν φυσικά στις προθέσεις μας, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική."


Αυτή ήταν μέσες-άκρες η ανακοίνωση του κλεισίματος μιας ιδιωτικής επιχείρησης.
Ποια λέτε να ήταν η αντίδραση του ΠΑΜΕ;
Μα φυσικά θα περίμενε κανείς να πάνε έξω απ' τα γραφεία της επιχείρησης 100 τσακάλια ΠΑΜίτες, με καδρόνια, κόκκινες σημαίες, πανό, ντουντούκες και τα τοιαύτα και να φωνάζουν "κατά της καπιταλιστικής εργοδοσίας που κοροϊδεύει τους εργαζομένους και κλείνει με πρόσχημα την κρίση, σπρώχνοντας εκατοντάδες εργαζομένους στην ανεργία, την απόγνωση και την εξαθλίωση".

Αμ δε!

Συνέβη στη Θεσσαλονίκη.








"Ο φίλος μανάβης στο κέντροέλαβε μια μέραστο ταχυδρομικό του κουτί μια 
πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας 
έχει σπάσει τα νεύρατόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος
 εναντίον των πιστωτικώντηλεφωνεί εκνευρισμένος στο...
διευθυντή
 της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-
Σας ζήτησα εγώ κάρταγιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-
εντάξει κύριεδεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετεΑν δεν τη θέλετε 
ελάτε να την ακυρώσουμεαλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγ
ματιτην άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτικήκάρταΑλλά όχι μόνος....

Το δόλωμα...!!!



Πάει ένας εικοσάρης για ψάρεμα δίπλα σε έναν παππού ογδοντάρη. Μετά από δύο ώρες το καλάθι του παππού τίγκα στο ψάρι ενώ του εικοσάρη ούτε λέπι ! 
-"Παππού, τον ρωτάει, τι δόλωμα βάζεις;" 

-"Γαρίδα, παιδί μου", απαντάει ο παππούς. 


Την άλλη μέρα, να σου πάλι o εικοσάρης φορτωμένος με γαρίδες, αλλά πάλι ούτε λέπι, ενώ ο παππούς τίγκα στο ψάρι! 
-"Παππού τι δόλωμα βάζεις;" ξαναρωτά ο εικοσάρης. 

-"Μαρίδα, παιδί μου" απαντά ο παππούς. 

-"Και πως ξέρεις ποιά μέρα τα ψάρια θα τσιμπήσουν με γαρίδα και ποια μέρα με μαρίδα;" 

-"Α, είναι πολύ απλό! 
Όταν σηκώνομαι το πρωί και η ...

Πονηρές εικόνες ...

8 Αυγ 2013

Φταίτε πράγματι εσείς, οι πολίτες.



Φταίτε πράγματι εσείς, οι πολίτες. 

Επειδή συνηθίζετε να είστε θεατές των λόγων και ακροατές των έργων. 

Βλέπετε το μέλλον μέσα από τα ωραία λόγια των ρητόρων, όπως κρίνετε και τα όσα έχουν επισυμβεί βασιζόμενοι στα ρητορικά σχήματα άλλων και όχι στα δικά σας βιώματα. 

Κανένας δεν σας ξεπερνά στην αδυναμία να...

Τι ακριβώς έκανε ο Jesus και πού έζησε από 13 έως 30 ετών...;

Ήταν ο Ιησούς ένας απ’ τους 22 "Μεγάλους Βούδες"?


Στη ζωή του Ιησού υπάρχει μια μεγάλη "μαύρη τρύπα"!
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έκανε και πού έζησε από 13 έως 30 ετών...

Βέβαια, ο Λουκάς λέει πως έζησε στην έρημο, χωρίς να διευκρινίζει πού ακριβώς.
Πιθανώς στο Κουμράν, το μοναστήρι των Εσσαίων στην έρημο της Ιουδαίας.
Οι Εσσαίοι μάζευαν εκεί παιδιά ορφανά ή εξώγαμα...

Ο ρόλος του Πατριαρχείου στην τουρκοκρατία...Δειτε το βιντεο



Γρηγοριος ο Ε...

Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ....

Όχι κύριε εκπαιδευτικέ,δεν με νοιάζει που όταν ήμασταν και οι δυο μας μαθητές,εσύ περνούσες τις ώρες σου πάνω από τα βιβλία σου,ενώ εγώ προτιμούσα τις βόλτες με το ποδήλατο,να παίζω στην γειτονιά και να κάνω τετράγωνα μάτια μπροστά στη τηλεόραση.

Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ,που το ίδιο συνεχίστηκε και στο γυμνάσιο και στο λύκειο,όπου εσύ είχες πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα χειμώνα-καλοκαίρι,ενώ εγώ προτιμούσα τις βολτίτσες μου με την παλιοπαρέα και τις τρελίτσες μου.

 Το ίδιο με σένα έκανε και το αδελφάκι μου και το κορόϊδευα.

 Δεν με νοιάζει κύριε εκπαιδευτικέ που όταν ήμασταν νέοι πια,

Όταν καπνίζει ο λουλάς…



Στην Ελλάδα, από τα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και έως το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ο ναργιλές ή αργιλές ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την παρανομία. Ξανάγινε διάσημος κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τότε, δηλαδή, που τα πρώτα σπέρματα πολυπολιτισμικότητας άνθισαν την κουλτούρα τους. Μ’ αυτόν τον περίεργο ιστορικά τρόπο, ο ναργιλές, από εργαλείο μαζικής χασισοποτείας, μετατράπηκε σε φετίχ ανατολίτικων ριζών… 

Οι δημιουργοί λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών του προηγούμενου αιώνα τον τίμησαν δεόντως αφιερώνοντάς του αμέτρητους στίχους. Την ίδια εποχή, η φιλμογραφία κι η ζωγραφική τόλμησαν να το φιλοξενήσουν εμφατικά στο προσκήνιό τους αγνοώντας το περί παρανομίας υπονοούμενό του.

Ας μιλήσουμε όμως, τώρα, για την καθαρά καπνική εμπειρία παραμερίζοντας τα περαιτέρω ιστορικά!.. Πρώτο προσόν του ναργιλέ είναι ότι μπορεί, χάρις τη φιάλη νερού στη βάση του που “φιλτράρει” το ζεστό καπνό, να κρατά δροσερό το κάπνισμα μέχρι τέλους.


 Προσωπικά, επιλέγω χειμώνα-καλοκαίρι να προσθέτω πάγο για ακόμα δροσερότερο αποτέλεσμα. Δεύτερο πλεονέκτημα είναι τα καπνά που προσφέρονται για αργιλέ (τουμπεκί) και έχουν τεράστια γκάμα γεύσεων, όχι βέβαια λόγω ποικιλιών ή χαρμανιού, αλλά λόγω των ...