# #

4 Οκτ 2014

10 λόγοι για τους οποίους εγώ θέλω να πάω (και εσύ) στην Κούβα


1. Επειδή η Κούβα είναι ένα επικό μέρος στον κόσμο - σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο μέρος που έχεις πάει ποτέ πριν. Επειδή η Κούβα είναι φοβερή. Είναι γοητευτική και συναρπαστική, είναι ένας κόσμος από μόνη της. Επειδή η Κούβα είναι το νησί όλων των αισθήσεων, το πιο ρομαντικό και αισθησιακό νησί της Καραϊβικής. Επειδή ένα ταξίδι στην Κούβα είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία και επειδή όταν είσαι εκεί νιώθεις σαν να έχεις παγώσει στο χρόνο. 
2. Επειδή η κουλτούρα της Κούβας είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα και υπάρχει μια ποικιλία θρησκειών και πνευματικότητας. Επειδή κάνουν τα πράγματα διαφορετικά στην Κούβα. Επειδή οι άνθρωποι της Κούβας είναι ..

4η ακριβότερη χώρα η Ελλάς των Λοβέρδου-Άδωνι-Βορίδη

Δεν τολμάνε...

Σκοτίνα....2η Γιορτή Κάστανου το Σάββατο


H περιοχή της ελληνικής Δυτικής Θράκης θα επιστρέψει στην... Τουρκία???

Για "μυστικά άρθρα" στην Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 μιλάει το αμερικανικό Foreign Policy!
"ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ" 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!!!!!

Σε άρθρο-σοκ με τίτλο «Notes on a Turkish Conspiracy» στο FOREIGN POLICY ο Nicholas Danforth υποτηρίζει ότι υπάρχει περίπτωση η Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 να περιλαμβάνει μυστική ρήτρα που ορίζει ως τέλος της ισχύος της το 2023 και προβλέπει μία σειρά γεωπολιτικών ρυθμίσεων που θα προκαλέσουν έκρηξη σε ολόκληρη την περιοχή μας!
Το άρθρο καταγράφει τους ισχυρισμούς κύκλων της Τουρκίας ότι υπάρχουν μυστικά άρθρα που υπέγραψαν Τούρκοι και Βρετανοί διπλωμάτες στην Λοζάνη πριν από έναν περίπου αιώνα και στα οποία αναφέρεται ότι η περιοχή της ελληνικής Δυτικής Θράκης θα επιστρέψει στην...

3 Οκτ 2014

«Είσαι Έλληνας; Πάλεψε για το δίκιο σου»: Ομαδική προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ

«Είσαι Έλληνας; Πάλεψε για το δίκιο σου» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ο Σύλλογος Ελεύθεροι Αγανακτισμένοι Δυτικής Αχαΐας που ξεκινά ομαδική προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ.
«Το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να νομοθετεί σαν αισχρός τοκογλύφος! Το σύνταγμα υπάρχει και μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες» σημειώνουν και χαρακτηρίζουν «νοσηρό» τον φόρο αυτό.
Η σχετική προσφυγή αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 
«Είσαι Έλληνας; Πάλεψε για το δίκιο σου!
Σας καλούμε να κάνουμε ΟΜΑΔΙΚΗ Ενδικοφανή προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης ενάντια στον νοσηρό ΕΝΦΙΑ, μέσω του δικηγόρου μας.
ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να νομοθετεί σαν αισχρός τοκογλύφος!
Το σύνταγμα υπάρχει και μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες.
Η προσφυγή θα κατατεθεί μέχρι 15-10-2014 το αργότερο!
ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ!
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:

1 Οκτ 2014

Ερμής Λεπτοκαρυάς...


 
 
   Ο Α/Σ Ερμής Λεπτοκαρυάς ανακοινώνει προς όλα τα μέλη και τους αθλητές του συλλόγου την έναρξη των προπονήσεων για τη νέα αθλητική χρονιά την Τρίτη στις 30/09/2014 και ώρα ..

Success Story: Σχολεία χωρίς καθηγητές, μαθητές χωρίς μέλλον

Τέλειωσε ο Σεπτέμβρης και χιλιάδες σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας που δίνει στη δημοσιότητα ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 1158 λειτουργικά κενά πλήρους απασχόλησης και 176 κενά μειωμένου ωραρίου. 
Ειδικά όσον αφορά του μαθητές του λυκείου μετά την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων, όπου η εξεταστέα ύλη πρέπει να..

30 Σεπ 2014

Σκέφτομαι και γράφω...."Τι έμαθα στο Μνημόνιο"

Ξέρετε, σε μια κανονική (αστική) Δημοκρατία, που προφανώς και δεν είναι σοβιετική, τέτοια πράγματα συνηθίζονται.

Είμαστε μια (κανονικότατη) Δημοκρατία…


Σε συνέντευξη της στον «Real FM» η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Βούλτεψη δήλωσε χτες ότι στην Ελλάδα επικρατεί κανονική Δημοκρατία και όχι σοβιετική, όπως τόνισε…

    Συμφωνούμε απόλυτα με τη κυρία Βούλτεψη. Ορισμένες – πρόχειρες – αποδείξεις για την ορθότητα της διαπίστωσης της κυρίας Βούλτεψη είναι και οι εξής:

«Διαπρέψαμε» ξανά στην ...ανεργία ! - Ποια είναι τα 38 επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους

Στο 27% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο από 27,1% τον Μάιο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ με δεύτερη την Ισπανία (24,4% με στοιχεία Αυγούστου), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.  

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%. 
Εξάλλου, αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,3 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 134.000 στην ΕΕ και κατά 137.000 στην ευρωζώνη. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,7%) και στη Γερμανία (4,9%).

Ποια είναι τα 38 επαγγέλματα με τους περισσότερους ανέργους...

Η πλεονεκτική θέση Ελλάδος - Κύπρου λόγω φυσικής θέσεως και πόρων

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΛΙΚΑΣ 

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, οι σχέσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα έχουν δύο διαστάσεις. 


Η πρώτη διάσταση αφορά το μεγάλο χρέος που έχει η Ουκρανία προς τη Ρωσία σχετικά με την παροχή φυσικού αερίου από τη δεύτερη, το οποίο ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν γίνει άμεσα απαιτητό, η Ουκρανία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το τεράστιο χρέος. Ήδη η Ρωσία κάλεσε επίσημα την Ουκρανία να διευθετήσει το συντομότερο τις οφειλές της προς το ρωσικό δημόσιο για όλες τις ποσότητες αερίου που της έχουν ήδη παραδοθεί.

Η δεύτερη διάσταση αφορά την ..

Ξεκίνησε η μάχη των επιγόνων στη ΝΔ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Α.Σαμαρά


Αυξημένη υπόγεια κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά την διαδοχή του Α.Σαμαρά στο κόμμα, μια συζτήση που ούτως ή άλλως ξεκίνησε την επομένη των ευρωεκλογών όταν κατέστη σαφές ότι οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη ΝΔ να ... προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά ηττήθηκε με σχεδόν 4 μονάδες διαφορά, απλά παραμόρφωναν την πραγματική εικόνα που υπήρχε μέσα στο εκλογικό σώμα.
Βέβαια, από τότε άλλαξαν πολλά - προς το χειρότερο φυσικά για τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Α.Σαμαρά:

Αυτοί σε έπεισαν να παραμείνεις ...ΗΛΙΘΙΟΣ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του.. Κοινωνικού Ιατρείου & Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας».

Image
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ανακοινώνουν (λόγω ανακαίνισης) την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του..

29 Σεπ 2014

Τεράστιο το κίνημα «Δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ» -Ποιες ομάδες συμμετέχουν




Ο ΕΝΦΙΑ αποδεικνύεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, ενεργοποιώντας ένα κινηματικό κύμα. Με αφορμή το νέο χαράτσι, ένα πλήθος συλλογικοτήτων συντονίζει τη δράση του με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.


Τα πρώτα δείγματα συμμετοχής είναι άκρως εντυπωσιακά. Συνολικά 45 ..

Αλλιώς μας τα λέτε ρε "παιδιά" στα δελτία ειδήσεων!..


Δηλαδή δεν έρχεται η ανάπτυξη; 

Δεν βγαίνουμε από το τούνελ; 

Δεν γίνονται επενδύσεις;

Τώρα που βγήκαμε στις αγορές.....

Ελλάδα: “Η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη”!


   
Στοιχείο πρώτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οι Έλληνες που ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια!
    
Στοιχείο δεύτερο: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, τα νοικοκυριά που είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέρμανση για τα σπίτια τους μειώθηκαν κατά 31,3%...

    
Στοιχείο τρίτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το ποσοστό ανεργίας των νέων ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%...

    
Τα προηγούμενα δεδομένα αξίζει να συγκριθούν με ένα ακόμα στοιχείο. Προέρχεται από την έρευνα της εταιρείας «Wealth-Χ» με έδρα τη Σιγκαπούρη και της ελβετικής τράπεζας UBS. Η έρευνα αφορά στην καταγραφή των υπερδισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

28 Σεπ 2014

Εξαίρεση των Μονών του Αγίου Ορους από την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων


Στην εξαίρεση των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από την υποχρέωση υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, προχώρησε η ..

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ η ΠΟΠH: Επικροτεί ΕΝΦΙΑ και ζητάει δήμευση περιουσίας.. Ειρωνεύτηκε την Ελληνική ιστορία




Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ είναι στο κόλπο Η ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ "το μακρύ χέρι του συστήματος" ειρωνεύεται την Ελλάδα και τους Έλληνες που είναι υπερήφανοι για την ιστορία τους.

 Προτείνει να κατασχεθούν τα σπίτια όσων δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ,και να πουληθούν σε ..

ΤΡΑΝΣΓΛΟΥΤΑΜΙΝΑΣΗ. Η ΚΟΛΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΦΙΛΕΤΟ!!!!!!!! VIDEO

τρανσγλουταμινάση

Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων.

Ανακάλυψα ένα ενδιαφέρον βίντεο, απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, που περιγράφει μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία,

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και στρατιωτικό αεροδρόμιο!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και στρατιωτικό αεροδρόμιο!

Το ΤΑΪΠΕΔ πουλά - κατ' εντολή του υπουργείου Οικονομικών - στρατιωτικές εγκαταστάσεις, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για κρίσιμες μονάδες!
Σε µονοµερείς ενέργειες κατά των Ενόπλων ∆υνάµεων προχωρά το υπουργείο Οικονοµικών, αφού επιµένει να βγάζει στο «σφυρί» -µέσω του ΤΑΪΠΕ∆- ενεργά στρατόπεδα και στρατιωτικά αεροδρόµια, χωρίς να ενηµερώνει το αρµόδιο υπουργείο Εθνικής Αµυνας.
Είναι ξεκάθαρο ότι µπρος στο µεγάλο ξεπούληµα, που επιχειρείται τα τελευταία έτη, οι υπουργοί του Σαµαρά δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε όταν αποδυναµώνουν την άµυνα της χώρας σε µεγάλο βαθµό!

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - Ο υπουργός απειλεί Το ΧΩΝΙ για να «κουκουλώσει» την αποκάλυψη..ΔΕΙΤΕ

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - Ο υπουργός απειλεί Το ΧΩΝΙ για να «κουκουλώσει» την αποκάλυψη

Ο «ψύχραιμος» διπλωμάτης έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε τις απειλές.
Στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν μπει στο τυπογραφείο το φύλλο μας, δεχθήκαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας mail από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στο κείμενο που μας έστειλε (και δημοσιεύουμε ολόκληρο στη συνέχεια) μιλά για μια «συκοφαντική» και «δυσφημιστική» καταχώρηση, που διάβασε στο toxwni.gr.
Πρόκειται για την αναγγελία μιας αποκάλυψης-σοκ, που φιλοξενούμε την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ, για το πώς άνοιξε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ η κερκόπορτα για να μπορούν να ..

Όλυμπος: Σειρά Ντοκυμαντέρ στην Αμερική

Με την υπογραφή της σκηνοθέτιδος Αθηνά Κρικέλη

Elassona: The secret path to mt Olympus
 Oλοκληρώθηκε η παραγωγή του ντοκυμαντέρ Ελλασόνα, το μυστικό πέρασμα για τον Ολυμπο.

“Elassona: The secret path to mount Olympus”. Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την αμερικανική τηλεοπτική εταιρεία PBS.

Την σκηνοθεσία υπογράφει η διακεκριμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Το μίνι ντοκυμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή της Θεσσαλίας Ελασσόνα. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ..