# #

27 Φεβ 2016

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαι στην ίδια πλευρά με τον Παπανδρέου και τον Σημίτη!

23% του ελληνικού λαού σήμερα ψηφίζει Μητσοτάκη!!!!!

Aπίστευτο δεν είναι;

«Όσοι είμαστε εδώ, είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου»! Είπε ο Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ποταμιού καθιστώντας σαφές ότι ειναι στην ίδια πλευρά με τον Παπανδρέου και τον ...

Μαρτίνος Γκαίτλιχ: "Να μη γίνει ο Όλυμπος… Σαμονί"

Όλυμπος (31)
"Να μη γίνει ο Όλυμπος… Σα-μο(υ)νί"
Σε ημερίδα που διοργανώθηκε πριν από λίγο καιρό στο Επιμελητήριο Πιερίας, ανακοινώθηκε ένα σύνολο από έργα που προτείνονται να γίνουν για την τουριστική ανάπτυξη του Ολύμπου, ενταγμένα σε ένα πρόγραμμα με τον πομπώδη τίτλο «ο Θρόνος του Δία».
Έκτοτε ακολούθησαν αρκετά δημοσιεύματα και συνεντεύξεις, στα οποία ο (καθ’ ύλην αναρμόδιος) υφυπουργός εξωτερικών και εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος, φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι οι τουρίστες που θα έρχονται για τη σύντομη επίσκεψή τους στο βουνό, θα μπορούν να γευτούν «σπετζοφάι, ζαρκάδια και γενικά απλή ελληνική κουζίνα» (!), ενώ παράλληλα συγκεκριμενοποίησε τα σχέδιά του, αναφερόμενος στη δημιουργία ενός «καταφυγιακού χωριού» και ενός τουριστικού ελικοπτεροδρόμιου στο οροπέδιο των Μουσών, στην ίδρυση ενός νέου οικισμού στην ανατολική πλευρά του βουνού, καθώς και διάφορα άλλα έργα (τελεφερίκ, νέοι δρόμοι κλπ).
Το συγκεκριμένο «αναπτυξιακό» πρόγραμμα μοιάζει να ξεχνά σε ποιο βουνό αναφέρεται. 
Ο Όλυμπος δεν είναι απλώς το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Ούτε είναι απλώς ο χώρος όπου ζούσαν οι θεοί της ελληνικής θρησκείας. Είναι ένα σύμβολο μιας περιόδου που ταυτίζεται με την ακμή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και, ως εκ τούτου, μια σπουδαία εποχή του παγκόσμιου πολιτισμού. Άρα ως τέτοιο, έχει αποκτήσει πανανθρώπινη σημασία. Χωρίς τον Όλυμπο άλλωστε,

Ενθουσιασμένοι με τις εξελίξεις είναι οι Μένουμε Ευρώπη....

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα σύνορα και για τους Έλληνες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα η είδηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τα σύνορα και για τους Έλληνες. Ήδη, χιλιάδες Έλληνες προσπαθούν να φτάσουν ακόμα και περπατώντας στα σύνορα, για να δραπετεύσουν από την Ελλάδα πριν κλείσουν τα σύνορα. 

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ρούντολφ Ες,

Ένας στους δέκα Σύρους είναι πλέον νεκρός...

Όλοι εναντίον όλων στη Συρία...

Σε «παγκόσμιο πόλεμο» εσωτερικής καύσης, έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες η σύγκρουση στη Συρία. Καθώς τουλάχιστον πέντε χώρες (ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία) εμπλέκονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, στο στρατιωτικό σκέλος των εξελίξεων η μόνη ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι ακόμη και ένα τυχαίο περιστατικό θα μπορούσε πλέον να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με τρομακτικές συνέπειες σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Καθώς γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Γαλλία και οι ΗΠΑ ακύρωσαν στην πράξη την πρόταση ψηφίσματος που είχε καταθέσει η Ρωσία στα Ηνωμένα Έθνη για τον τερματισμό των χερσαίων επιχειρήσεων, που πραγματοποιεί η Τουρκία στα βόρεια σύνορα της Συρίας, και το σεβασμό της συριακής εδαφικής ακεραιότητας.

Η απόρριψη της ρωσικής πρότασης φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον του Άσαντ γεγονός που θα δοκιμάσει και τα όρια της ρωσικής εμπλοκής στο πλευρό του καθεστώτος. Πολλές φορές στο παρελθόν η Μόσχα έχει αναγκαστεί να αναδιπλωθεί απέναντι στις αντιδράσεις της Δύσης εγκαταλείποντας συμμάχους της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Σερβία του Μιλόσεβιτς. 

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι ο Πούτιν ...

26 Φεβ 2016

Επτασφράγιστα τραπεζικά μυστικά

Βουλγαρία, Τραπεζική απάτη, Ευρώπη
Η λειτουργία των τοκογλυφικών ναυαρχίδων, καθώς επίσης μία από τις αιτίες, για τις οποίες οδηγεί το ελληνικό πειραματόζωο ο κ. Σόιμπλε στην παγίδα του παράλληλου νομίσματος – όπου μάλλον δεν εννοεί τη δραχμή, αλλά το ευρώ

.
«Αν ποτέ ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματος του (κάτι που ήδη συμβαίνει, αφού η Fed είναι ιδιωτική), πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με τον αποπληθωρισμό οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν, θα αποστερήσουν από το λαό την περιουσία του – έως ότου μια μέρα τα παιδιά του θα ξυπνήσουν άστεγα στη χώρα που κατέκτησαν οι πατεράδες τους«. (T. Jefferson).
.
Ανάλυση
Με το κείμενο μας «η συνωμοσία των τοκογλύφων» έχουμε αναφερθεί ήδη στις αιτίες, για τις οποίες προωθείται η κατάργηση των μετρητών χρημάτων, με πρώτα τα μεγάλα χαρτονομίσματα – τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για την εκτός των τραπεζών αποταμίευση. 
Υπάρχει όμως ακόμη μία πλευρά του θέματος, σύμφωνα με την οποία η απόσυρση των 500ευρων από την κυκλοφορία,

4 εταιρείες θα ελέγχουν την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :Πως 4 εταιρείες θα ελέγχουν την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα

Αναγκαζόμαστε να επανερχόμαστε συνέχεια σε κείμενα για την ελληνική γεωργία, την παραδοσιακή μας διατροφή, το επερχόμενο εφιάλτη του ελέγχου της παγκόσμιας διατροφικής αγοράς από λίγες πολυεθνικές, που θα επιβάλλουν τη βιομηχανοποίηση της γεωργίας και την προλεταριοποίηση του Έλληνα παραγωγού-αγρότη ώστε να τον καταστήσουν εργάτη γης στα χωράφια του.

Το κάνουμε μήπως και αντιληφθούμε εκεί που πίνουμε καφέ στο ΦΙΛΙΟΝ και στο DA CAPO με τη παρεούλα μας, καθηγητές, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολόγους, δικηγόρους, μεγαλογιατρούς, κηφήνες της δημοσιουπαλληλίας, που για χρόνια ασέλγησαν πάνω στην ελληνική παιδεία, την αρχιτεκτονική της πόλης μας, την οικονομία της χώρας, τη δικαιοσύνη, την υγεία των πολιτών, ότι το ζήτημα της ελληνικής γεωργίας δεν αφορά το μπάρμπα Μήτσο που έκλεψε τις επιδοτήσεις και τις έφαγε στο σκυλάδικο, ενώ ο παρακαθήμενός μας τα τοκίζει στην Ελβετία ή στις νήσους Κέιμαν. 

Αφορά τη διατροφή του παιδιού μας και την ιδιαίτερη διατροφική παράδοση του λαού μας που είναι μαζί με τη γλώσσα μας, και την κλασική γραμματεία μας οι ισχυρότερες πολιτιστικές μας κληρονομιές προς την ανθρωπότητα!!!
Δεν είναι εχθρός μας ο ρυπαρός, άξεστος, αγρότης, ξάδερφός μας για να τον κάνομε ανέκδοτο,

Το πιάσατε το υπονοoύμενο;



Αλλά το τσίπουρο είναι ήδη φευγάτο με νόμο που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά....

Όσο για τον ήλιο,

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: Ιστορική άγνοια ή λάθος;



        Έκπληκτος,  επιστρέφοντας από το εξωτερικό, διάβασα ότι «απαντήθηκε ο ουτιδανός πρόεδρος της βουλής των Σκοπίων» σε μια σεμνή τελετή που έγινε παρουσία κλήρου και λαού, υψηλών προσκεκλημένων και στελεχών της αυτοδιοίκησης κοντά στην είσοδο του Πλαταμώνα το Σάββατο 20-2-2016. 

Μάλιστα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η «σεμνή» τελετή ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της «πινακίδας-απάντησης»(!) στις προκλήσεις των Σκοπίων και τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή»(!)                                                                                                                                                    
Στην τελετή  διέκρινα την αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας, τον Δήμαρχο, τον ‘’δικό’’ μας αντιδήμαρχο, επίδοξους  ΄΄πολιτικούς’’ και τον  δημοτικό σύμβουλο και μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.                                                                                         
Θεωρώ ότι είναι ακραία επικίνδυνο να μη ...

25 Φεβ 2016

Η "μαγκιά" του Έλληνα.

 Ένας Άνδρας πέντε ετών  


Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος... ρίξε μια ροχάλα στον καθρέπτη αφού έχεις τόσο τσαγανό, που μέσα στην ανασφάλεια στην οποία σε έχωσαν οι εκλεγμένοι κυβερνήτες μέσω της δικής σου ψήφου, εσύ μπορείς να αντιστέκεσαι στην καταπάτηση της "ελληνικής" γης από βρομιάρηδες πρόσφυγες και μετανάστες. 

Είναι τέτοιο το τσαγανό σου που επί  7 ολόκληρα χρόνια δεν μπορείς να αντισταθείς στο σφάξιμό σου αλλά επιθυμείς το σφάξιμο αυτών που απέδειξαν ότι προτιμούν να πνιγούν στο Αιγαίο από το να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα. 

Καταπατούν την γη σου οι αλλοεθνείς αλλά ξεχνάς ότι την γη εσύ την έδωσες πεσκέσι στην Ε.Ε, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ για να μπορείς να έχεις σίγουρο το μισθουλάκο σου, την συνταξούλα σου, την ευρωπαϊκή επιδότηση και το 5μηνο κοινωφελούς εργασίας. 

Με ποιο δικαίωμα άραγε υπερασπίζεσαι κάτι που έχεις ήδη πουλήσει; 

24 Φεβ 2016

Ένας βλάξ αναγνωρίζεται εύκολα....;





1. Ένας βλαξ διαθέτει εκ΄φύσεως αυτοπροστασία ώστε να μην περιπέσει σε κατάθλιψη συνειδητοποιώντας τη βλακεία του. Έτσι λοιπόν, η φύση τον έχει προικίσει με ένα γυάλινο τοίχο και όπως στο γυάλινο κόσμο του Τέννεση Ουίλιαμς, δεν έρχεται σε διανοητική επαφή με τους έξω για να μη συνειδητοποιεί την αναπηρία του!

Όχι ότι είναι ακοινώνητος, αντιθέτως μάλιστα ! 
Απλά, αποφεύγει την περίπλοκη διανόηση και όταν τύχει να συγκρουστεί με μια περίπλοκη ιδέα για κουβέντα, όπως για παράδειγμα οι θρησκευτικές μειονότητες, καταφεύγει σε βλακώδεις απλουστευτικές απορίες, όπως: Τι θέλουνε μωρέ κι αυτοί τώρα ; 

Επιπλέον κανείς ευφυής δεν θέλει να στεναχωρήσει ένα βλάκα! 
Είναι σαν να λες σε ένα ανάπηρο για δες εγώ πως...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΤΗ ΝΔ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;;

ΤΟ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ 












Με ένα ειρωνικό tweet απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτών της Ν.Δ. να ζητήσουν εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:
«Είναι σίγουροι στη ΝΔ για την εξεταστική; Χάρη θα μου έκαναν!» και μαζί πόσταρε ένα παλιότερο άρθρο του στην Καθημερινή που είχε τίτλο «Η αρπαγή των τραπεζών, 2013 - 2015».

Στο κείμενο αυτό ο κύριος Βαρουφάκης δίνει την δική του εξήγηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ..

Εδώ μιλάμε στον Ενικό: Η δημοσιογραφία των στημένων πάνελ (φωτο-βίντεο)



   Δείτε ποιοι ήταν το... κοινό που ρώταγε τον Κούλη στον Ενικό 


Εμφανίστηκε ο Κυριάκος στην εκπομπή του Σταρ "Στον Ενικό" και ήταν να τον... λυπάται κανείς όταν τέθηκε στη διάθεση του κοινού που έπαιρνε μέρος στην εκπομπή.

Τι του έλαχε του καημένου... Ο μόνος που έλειπε από το κοινό για να γίνει ακόμη πιο σκληρή η κατάσταση ήταν ο...

Και "κλάμααααα" ο Πρετεντεράκος όταν του έθιξαν τα αφεντικά του! (Βίντεο)


Σίγουρα θα σιχτίρισε τον εαυτό του, ο Πρετεντεράκος, για την επιλογή που έκανε και κάλεσε στην εκπομπή του τον Κλέων Γεωργιάδη. Προφανώς θέλοντας να δώσει μια νότα πλουραλισμού στην εκπομπή του –και να ξεφύγει από τα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης- ίσως και γιατί πίστευε ότι μπορεί να καναλιζάρει το πλαίσιο της εκπομπής, «λούστηκε» το απόλυτο Βατερλό.

Βρέθηκε  μπροστά στην πλήρη αμηχανία να αντικρούσει τα τεκμηριωμένα λεγόμενα του ηθοποιού και ήταν σκέτη απόλαυση να παρακολουθείς το στέλεχος του ΔΟΛ και του Mega να προσπαθεί απεγνωσμένα να υπερασπιστεί τα αφεντικά του.

Επεσε όμως στην περίπτωση. 
Ο Κ. Γεωργιαδης ήταν «διαβασμένος» και μπορούσε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, είτε αυτοί αφορούσαν την δανειοδότηση, προφανώς με πολιτική παρέμβαση, του Mega, από την Εθνική Τράπεζα, είτε το βρόμικο ρόλο που έπαιξε το μεγάλο κανάλι με τα ρεπορτάζ του στο θέμα των Σκουριών.

Ειδικά το παράδειγμα που έφερε ο ίδιος για να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του για την «βαθιά, άγρια, τρομακτική  διαπλοκή» μεταξύ καναλιών,