# #

28 Ιαν 2022

Ο δικός μας Αλέξανδρος Κόνιαρης και τα υπέροχα, νέας εποχής γλυκά του

 Φίλινγκς: Ένα νέο pastry lab γεννιέται στο Παγκράτι


Kουζίνες «φαντάσματα», speakeasy μαγειριά και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που φτιάχνουν φαγητά και γλυκά για πακέτο, είναι κάποια από τα δημιουργικά πρότζεκτ που γεννήθηκαν μέσα στην καραντίνα. 

Οι συνθήκες της πανδημίας ευνόησαν όσο ποτέ την τάση του «takeaway» την ίδια περίοδο που ταλαντούχοι και ανερχόμενοι μάγειρες αλλά και pastry chefs έβαλαν «μπρος» τα γαστρονομικά τους σχέδια ανοίγοντας καινούργια μαγαζιά -μικρούς ναούς για τους foodies αυτής της πόλης. 

Το όνομα του Αλεξάνδρου Κόνιαρη το άκουσα για πρώτη φορά όταν γεύτηκα την περιβόητη «μαργαρίτα» του (το ινσταγκραμικό γλυκό του Lost Athens με την κρεμέ σοκολάτας, το passion fruit και το σορμπέ μάνγκo), και πιο πρόσφατα πάλι όταν μου κίνησε την περιέργεια το πρότζεκτ Φίλινγκς, το νέο pastry lab δηλαδή που ετοιμάζει στο Παγκράτι.

Μέχρι πρότινος ζούσε και εργαζόταν σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αγγλίας όπως στο μισελενάτο Hinds Head by Heston Blumenthal στο Bray, στη συνέχεια στο διάστερο Marcus και στο, επίσης βραβευμένο με Michelin, Τrinity του Λονδίνου. 

Η μετάβαση από την Ελλάδα στο Λονδίνο και μετά ....

25 Ιαν 2022

Έχουν ξεφύγει πολύ : Βουλευτίνα της ΝΔ ζητά πρόστιμα και για όσους αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό!!!

 

Παίζουν με τα νεύρα των πολιτών; 

Δεν έχουν καταλάβει ούτε στο ελάχιστο τι έχει συμβεί; 

Ότι και να συβαίνει δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει λογική εξήγηση για τη δήλωση που έκανε  η ...

23 Ιαν 2022

Nόβακ Τζόκοβιτς: Το τελευταίο θύμα της Rio Tinto; (Εξαιρετικό - Αποκαλυπτικό άρθρο)

 Τι ρόλο παίζουν οι εξορύξεις λιθίου της αυστραλιανής εταιρείας στη Σερβία.



H πρόσφατη απέλαση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς (Novak Djoković) από την Αυστραλία ύστερα από επί τούτου απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστεί στο τουρνουά Australian Open, άνοιξε μια σειρά από θέματα:

            α) Τη διάσταση ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία της Αυστραλίας, καθώς ο Djoković απελάθηκε αποκλειστικά και μόνο με κυβερνητική αυταρχική απόφαση, παρόλο που το δικαστήριο είχε δικαιώσει την έφεσή του και άρα το νόμιμο της παραμονής του στη χώρα.

            β) Την ολοκληρωτική κρατική βιοπολιτική ενάντια στους ανεμβολίαστους. Αν μια κυβέρνηση μπορεί να θέσει σε κράτηση και να απελάσει το Νο1 του παγκόσμιου τένις και έναν από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών, δίνεται ένα μήνυμα ότι οι πιο αδύναμοι από τους ανεμβολίαστους θα είναι οι homines sacri των κοινωνιών μας που θα συντρίβονται κατά βούληση.

            γ) Η κράτησή του ανήμερα των σερβικών Χριστουγέννων έριξε φως στις άθλιες συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών από τις αυστραλιανές αρχές.

            δ) Στο παρόν άρθρο, όμως, θα επικεντρώσουμε σε μια άλλη διάσταση, ήτοι στις εξορύξεις λιθίου (και στο μέλλον πιθανόν και ουρανίου) που κάνει η αυστραλιανή εταιρεία Rio Tinto στη δυτική Σερβία, οι οποίες έχουν προκαλέσει σφοδρές μαζικές διαδηλώσεις στη Σερβία από τον Δεκέμβριο του 2021, στις οποίες πρωτοστάτησε ο διάσημος τενίστας, Novak Djoković.

Οι αντιδράσεις συγκλόνισαν το πολιτικό σκηνικό της Σερβίας και οδήγησαν σε προσωρινή αναστολή των σχεδίων της Rio Tinto, κάνοντας ακόμη και την αδίστακτη ....