# #

20 Ιαν 2022

Νέα αποκαλυπτική έρευνα: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V υπερτερεί αυτού της Pfizer ενάντια στην Όμικρον



Αποτελέσματα μελετών δείχνουν τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου Sputnik V έναντι αυτού της Pfizer, απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον. Αποδεικνύεται ότι τα αντισώματα που παράγει το ρωσικό εμβόλιο μειώνονται πιο αργά σε αντίθεση με το σκεύασμα της Pfizer.
Το εμβόλιο Sputnik V είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικό από το εμβόλιο της Pfizer για την εξουδετέρωση της μετάλλαξης Όμικρον, όπως προκύπτει από την πρόσφατη ανάλυση του Εθνικού Ινστιτούτου για Λοιμώδη Νοσήματα «Lazzaro Spallanzani» της Ιταλίας, του ρωσικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια και του κρατικού ιατρικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «Sechenov».
Οι ερευνητές έβαλαν «απέναντι» το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V και το εμβόλιο τύπου mRNA των Pfizer/BioNTech, σε μία συγκριτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο MedRxiv.
Στόχος ήταν να ερευνηθεί η αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον.

 Η εξέταση έγινε από 12 Ιταλούς επιστήμονες σε εργαστήριο της Ρώμης, χρησιμοποιώντας δείγματα αίματος ατόμων που εμβολιάστηκαν με αυτά τα εμβόλια, τα οποία είχαν παρόμοια επίπεδα ...

Τσεχία: Καταργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «για την αποφυγή διχασμού της κοινωνίας»

 Eνώ στην ¨δημοκρατική" Ελλάδα επιδιώκεται μετά μανίας ο διχασμός της κοινωνίας με τη  βοήθεια της άφωνης αντιπολίτευσης...

Τσεχία: Νέες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας

Πολλά αλλάζουν σε χώρες σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Πρώτα η Αγγλία με την άρση των μέτρων, ακόμη και της μάσκας και τώρα η Τσεχία με την αναίρεση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πιο αναλυτικά η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Τσεχία δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των άνω των...