# #

8 Αυγ 2015

To Γεγονός της Χρονιάς στην Πιερία

«Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού ΠΡΟΠΟ, Γιάννη Πανούση, από την κυβέρνηση».

Ο Πανούσης «ξεσάλωσε», ο ΣΥΡΙΖΑ «Ξεσπάθωσε»
image002
Να παραπεμφθεί σε δίκη ο Γιάνης Βαρουφάκης με την κατηγορία της… εσχάτης προδοσίας (!) ζήτησε όχι η ΝΔ ή το Ποτάμι, αλλά ο… αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής που πέρασε! 

«Το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία», υπογράμμισε στη συνέντευξή του ο Γ. Πανούσης. «Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος», συνέχισε ακάθεκτος ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, όπως τον αποκαλεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της στις 16 Ιουλίου τόνιζε: «Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού ΠΡΟΠΟ, Γιάννη Πανούση, από την κυβέρνηση».
«Λεκτικές ακρότητες, οι οποίες όμως εμπεριέχουν και νοήματα εξαιρετικά αμφίσημα, που δημιουργούν προβληματισμό με αρνητικό πρόσημο» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πανούση σε συνέντευξή του στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. «Μόνο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά», πρόσθεσε ο ίδιος.
Λάβρος κατά Πανούση εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ : ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ


 
 Λιτόχωρο, 5 Αυγούστου 2015
 
  Ενημερώνουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση η εξόφληση λογαριασμών και οφειλών μπορεί να γίνεται και στην Τράπεζα Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, η εξόφληση οφειλών ύδρευσης, άρδευσης, κοινοχρήστων χώρων κλπ, ακόμη και όσων βρίσκονται σε ρύθμιση, μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Ταμεία του Δήμου Δίου – Ολύμπου, στο Λιτόχωρο και την Κονταριώτισσα και στην Τράπεζα Πειραιώς με κατάθεση και ηλεκτρονική μεταφορά (e-banking) στον λογαριασμό: 

Το μεγάλο φαγοπότι: Πώς οι ξένοι εξαγοράζουν «μπιρ παρά» τράπεζες και βιομηχανίες!

trapezites_imerodromos
Σε ένα πρωτοφανές «ριφιφί» εξελίχθηκε η υπόθεση του χρηματιστηρίου, από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη. Μετά από πέντε εβδομάδες «αποχής», όπου το χρηματιστήριο παρέμενε κλειστό, το άνοιγμα του τη Δευτέρα σηματοδότησε και μια πρωτοφανή καθίζηση, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και χτες. 
Όμως, χτες, κάτι άλλαξε… Οι τραπεζικές μετοχές που είχαν κατακρυμνιστεί, άρχισαν ξαφνικά να επιστρέφουν δυναμικά. Τι συνέβη; Τι ήταν αυτό που άλλαξε και μέσα σε μια μόλις μέρα επανήλθε η «αισιοδοξία» στο ΧΑ; 

7 Αυγ 2015

Ότι πιο...περίεργο,τρελό,επεισοδιακό,απροσάρμοστο,κουφό,ερωτικό,μελωδικό, αναρχικό,θεατρικό,τζαζ μπορείτε να φανταστείτε...(videos)






 Ότι πιο...περίεργο,τρελό,επεισοδιακό,απροσάρμοστο,κουφό,ερωτικό,μελωδικό,
αναρχικό,θεατρικό,τζαζ μπορείτε να φανταστείτε σας το προσφέρουν οι Opera Chaotique όπου κι αν εμφανίζονται...

Κι εμφανίζονται παντού...

στα Βερολίνα...Στις Ιταλίες...Στις Πορτογαλίες,στις Γαλλίες...στα Βελιγράδια...

Στην Ελλάδα.....Στην πονεμένη Ελλάδα...

Ζήσης Ζάννας...Αν η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποτελέσει μία παρένθεση πρέπει να απεμπλακεί τώρα από την μνημονιακή ενσωμάτωση

ΑΠΟ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ "ΝΑΙ" & ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η Ιστορία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τα μεγάλα κινήματα που άνθισαν την τελευταία δεκαετία και δημιούργησαν την προοπτική, την ελπίδα και την δυνατότητα το σύνθημα "Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" να γίνει πραγματικότητα.
Την ίδια περίοδο, η κρίση του καπιταλισμού έκανε την αμφισβήτηση στο κυρίαρχο μοντέλο να ξαναμπεί στο προσκήνιο πολύ πριν τα σημάδια της κρίσης γίνουν εμφανή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Από τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια του 2003 μέχρι τις μεγαλειώδεις απεργίες του αντι-μνημονιακού κινήματος, από τις πλατείες του 2011 μέχρι και το δημοψήφισμα της 5 Ιούλη έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι. 
Έτσι η πρωτοφανής τρομοκρατία και οικονομική ασφυξία, αντί να φοβίσει και να εγκλωβίσει τον κόσμο, τον κινητοποίησε με αποφασιστικό τρόπο. Παρά τις απειλές, την επίθεση από τα συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τη λογική του μονόδρομου, ο ελληνικός λαός με χιλιάδες αλληλέγγυους στην Ευρώπη και στον κόσμο είπε ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ.
Η απόφαση αυτή πρέπει να είναι δεσμευτική για όλους μας. Αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι πια ώρα να ...

Οι π@@@νες θέλουν να κρυφτούν, αλλά το Δ’ Ράιχ δεν τις αφήνει (video).

«Με ποια αρμοδιότητα επιβάλλει η κυβέρνηση, τη χρησιμοποίηση του κυκλώματος του Μετρό για προπαγανδιστικούς λόγους των επί μέρους πολιτικών της;» ήταν το περιεχόμενο σχετικής επερώτησης, που κατέθεσαν προ 2μήνου στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, οι Χριστίνα Ταχιάου (Α' Θεσσαλονίκης), Γιώργος Αμυράς (Β' Αθηνών), Σπύρος Δανέλλης  (Ηρακλείου), Ιάσονας Φωτήλας (Αχαϊας) καιΓρηγόρης Ψαριανός  (Β' Αθηνών).

Ποιες ήταν, άραγε, οι επί μέρους πολιτικές της κυβέρνησης και πως αυτές προπαγανδίστηκαν, μέσω του κυκλώματος του Μετρό, ώστε ν’αναγκαστούν τα παραπάνω «μπουμπούκια» να καταθέσουν την εν λόγω επερώτηση; 


Τα (ανύπαρκτα) κυβερνητικά επιτεύγματα; Μήπως η (ανύπαρκτη) κυβερνητική αντίσταση στους ωμούς εκβιασμούς των ευρωμαφιόζων;

Ή μήπως η (ανύπαρκτη) σταδιακή εφαρμογή του προγράμματος της Θεσ/νίκης;

Τίποτα απ’ αυτά! 


Το γεγονός, που ενεργοποίησε τις ευαίσθητες πολιτικές χορδές των μεταμοντέρνων ναζιστών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ήταν η προβολή βίντεο στους σταθμούς του Μετρό, αφιερωμένο στη γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941! 

Συγκεκριμένα, το επίμαχο βίντεο,

Προπονητής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρόεδρος ο Μάκης Ψωμιάδης,στην Νέα Εθνική Ομάδα

Αρχίζει το ματς



Μιας και είμαστε σε περίοδο διακοπών και προετοιμασίας των ομάδων, σκέφτηκα να δούμε λίγο την ενδεκάδα μας για την φετινή σεζόν, μιας και το πρωτάθλημα ξεκινά στις 20 Αυγούστου και -από ό,τι φαίνεται- πάμε για υποβιβασμό.
Η ομάδα μας και φέτος θα παίξει με σύστημα 4-3-3 με ενισχυμένη αναλογική. Πάμε λοιπόν να δούμε κάθε θέση ξεχωριστά:

Τερματοφύλακας.
 Προκόπης Παυλόπουλος. Ο φύλακας άγγελος της ομάδας μας και των αποδυτηρίων. Ξεχωρίζει για τα αντανακλαστικά του αλλά υστερεί στις εξόδους. Αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στην έννοια έμεινε άγαλμα ο τερματοφύλακας.
Κεντρικός δεξιός αμυντικός. Βαγγέλας Μεϊμαράκης. Παίκτης παλαιάς κοπής που άμα λάχει θα ρίξει την κλοτσιά του και δεν θα κωλώσει να ρίξει το..

6 Αυγ 2015

Ο κουραδόμαγκας.....διαπραγματεύεται



Με το προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αναφέρθηκαν στην διαπραγμάτευση. 

Ο πρόεδρο της ΝΔ, με το γνωστό στιλ του κουραδόμαγκα, που πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν για κάθε αρχηγό της Ν.Δ, έκανε αιχμηρά σχόλια που σπάνε κόκκαλα και αναγκάζουν ακόμα και τον πιο σκληρό του αντίπαλο να βάλει τα κλάματα και να αλλάξει επάγγελμα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσεις σε μια διαπραγμάτευση είναι να πας σουλουπωμένος. 

Αν εμφανιστείς χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω,

CAPITAL CONTROLS: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΙΡΕΣΙΑ !!!

Νέες διευκρινίσεις για τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών, τη μεταφορά κεφαλαίων αλλά και τις επιταγές παρέχει με 34 ερωταπαντήσεις η Ελληνική Ένωση Τραπεζών !!!





Σε ό,τι αφορά τις επιταγές τονίζει πως αν έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20η Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται στον Τειρεσία, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015
Ειδικότερα:
1. Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργήθηκε η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Επιπλέον, με τη νέα Πράξη όλες οι τραπεζικές εργασίες επιτρέπονται με εξαίρεση εκείνες οι οποίες ρητά απαγορεύονται σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
2. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

Πώς και γιατί η Ελλάδα «αναπτύσσεται» ως διεθνής ΧΥΤΑ ραδιενεργών απόβλητων

φουκ

Πριν από 20 χρόνια, στα τέλη του Γενάρη του 1995, ακούσαμε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, τον Mr Πχιότητα να ευχαριστεί την Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ευχαριστήριος λόγος του τότε πρωθυπουργού αφορούσε την πολεμική σύγκρουση που τελικά δεν έγινε. Το αντικείμενο της διαμάχης με την γείτονα Τουρκία ήταν δύο βραχονησίδες με την ονομασία Ίμια, συνολικού εμβαδού 40 στρεμμάτων. Καταγεγραμμένο ιστορικό προηγούμενο λοιπόν ότι θα καταφεύγαμε σε χρήση στρατιωτικής βίας προκειμένου να υπερασπίσουμε δύο ακατοίκητες, απομακρυσμένες βραχονησίδες που μέχρι εκείνο το βράδυ οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούσαν ακόμα και την υπαρξή τους. Δύο βραχονησίδες που αθροιστικά αποτελούν το 0,00000003% της συνολικής έκτασης της χώρας.

Σήμερα η εθνική ατζέντα περιλαμβάνει πολλά και διάφορα αλλά ευτυχώς όχι πολεμικές ιαχές. Ένα από τα θέματα στην ατζέντα είναι το ζήτημα των πυρηνικών και πιο συγκεκριμένα της διαχείρισης των αποβλήτων πυρηνικής τεχνολογίας.

Μπορεί η χώρα μας να μην διαθέτει ούτε καν πλάνα για την δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας με πυρηνική τεχνολογία αλλά η κουβέντα έχει προχωρήσει και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό, σε σημείο να συζητείται ήδη το ύψος και η μορφή των αντισταθμιστικών οφελών που θα αποδοθούν σε περιοχές όπου θα ταφούν πυρηνικά απόβλητα......

Ναι σε όλα είναι, γαμήστε μας κι αφήστε μας είναι...

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;


\



Στη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου του 2012 η Βουλή με 199 «ναι» σε σύνολο 278 βουλευτών, ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.
Ο τότε πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, είπε στην ομιλία του: «Οι βουλευτές έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο πακέτο των μέτρων ή στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία (…)Τα αποτελέσματα αυτής της συνεδρίασης θα καθορίσουν αν θα συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια εξυγίανσης ώστε να περάσουμε στην ανάπτυξη κατοχυρώνοντας τη θέση μας στο ευρώ ή αν από μοιραία πλάνη ή από λιποψυχία ή από λάθος απόφαση θα οδηγήσουμε την χώρα σε χρεοκοπία και εξαθλίωση. Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους».
Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είχε πει στην ομιλία του:

Το ΤΑΙΠΕΔ και η γερμανική κυβέρνηση εξαπατά το ελληνικό κράτος

Για μα δούμε αν θα έχει καμιά τύχη η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το τεράστιο σκάνδαλο του ξεπουλήματος των περιφερικών αεροδρομίων απ’ το ελληνικό δημόσιο στην γερμανική εταιρεία  Fraport, αφού το ελεγκτικό συνέδριο στην Ελλάδα βρήκε τη συμφωνία "λάδι" με το πρόσχημα ότι του έδωσαν ελλιπή στοιχεία,

Από την ιστοσελίδα της ΕΡΑ Αιγαίου αντιγράφουμε απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μυρσίνη Τζινέλλη.

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προσφεύγει η ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο ξεπουλήματος των περιφερειακών αεροδρομίων στην συμφερόντων του γερμανικού δημοσίου εταιρεία Fraport, μεταξύ των οποίων τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Σάμου σε πρώτη φάση.

Η τιμή εκκίνησης της πώλησης έπρεπε να είναι τα 5,5 δις είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος και όχι το..

Δεν έστριψα εγώ, ο Αλέξης Τσίπρας έστριψε...

zoiΜε αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου -με αντικείμενο τον απολογισμό του έως τώρα έργου και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα στην προεδρία της Βουλής- θέλω να εκφράσω την στήριξή μου στο πρόσωπό της.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου -και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα- κρατούν ακόμα όρθια τη σημαία των θέσεων που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο.
Η στοχοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν προφανής από τις πρώτες ημέρες της στην προεδρία της Βουλής. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό της και οι συκοφαντίες ήταν -και είναι- στην ημερήσια διάταξη των ΜΜΕ των ολιγαρχών.
Οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής -με κορυφαία την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος- είναι ο κύριος λόγος που..

5 Αυγ 2015

Ανεβαίνουν οι συντηρητικοί του Ραχόι, πέφτει το Podemos μετά την κωλοτούμπα του Αλέξη


Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αυξάνει το προβάδισμά του στην πρόθεση ψήφου μερικούς μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ενώ ο σχηματισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos υποχωρεί, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τρίτη.
Σύμφωνα με την έρευνα του κυβερνητικού Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS), το PP συγκεντρώνει 28,2% της πρόθεσης ψήφου,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

stathakis tsakalotosΤην ελληνική πρόταση για τα κόκκινα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ.Σταθάκης στους θεσμούς, χωρίς ωστόσο να συζητηθεί αναλυτικά.
Στόχος, εξήγησε ο κ. Σταθάκης είναι η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, καθώς και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».
Οι συζητήσεις με τους θεσμούς διεξάγονται σε καλό κλίμα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης που αφορούσε το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θέμα που σχετίζεται και με τα «κόκκινα» δάνεια, ότι μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να εκφράζει την αισιοδοξία του για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση σαφής εικόνα για την μέχρι τώρα πρόοδο που έχει σημειωθεί αναμένεται να ..

Δεν έχω την απαίτηση να σοβαρευτεί ο υπουργός Υγείας. Είναι αργά πλέον.


Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

kartesios040815
Ο άνθρωπος είναι η προσωποποίηση του λαϊκισμού, γνωστό από παλιά. Και έχει και το πρόβλημα ότι τώρα που όλοι βρίσκουν ευκαιρία για δημοσιότητα εκφράζοντας την άποψή τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δεν μπορεί να το κάνει γιατί ακόμη ΠΑΣΟΚ είναι. 
Όμως αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογίες για να καταντά επικίνδυνος. 
Αν ο Τσίπρας θέλει οπωσδήποτε ΠΑΣΟΚους στην κυβέρνησή του, ας του αλλάξει υπουργείο πριν η ασχετοσύνη τού ΛωλοΚουρουμπλή δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, αλλά πλέον και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αναφέρομαι στην είδηση – που πραγματικά ελπίζω να είναι τρολιά και να διαψευστεί με αγανάκτηση – σύμφωνα με την οποία «Υποχρεωτικές θα γίνουν για όλους του Έλληνες οι ιατρικές εξετάσεις για..

4 Αυγ 2015

Ο απέραντος θαυμασμός της ελληνικής δημοσιογραφίας για τη Lidl Hellas..(Την οποία εμείς ,οι Ελληνες,πρέπει να κλείσουμε)


Για αυτό και την υμνεί. 
Τηλεοράσεις, εφημερίδες και sites επιδόθηκαν σε ένα δημοσιογραφικό «λιβάνισμα» της εταιρίας.

Σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες, το Βήμα και το Έθνος, είδαμε χθες ολοσέλιδες συνεντεύξεις του προέδρου της Lidl Hellas κι ενός μέλους του ΔΣ της. 
Και περιείχαν και πανομοιότυπες ερωτήσεις, για την αύξηση του ΦΠΑ που απορρόφησε η καλή εταιρία (αν κι ακούστηκαν φωνές πως λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του ΦΠΑ η Lidl πρόλαβε και αύξησε τις τιμές σε ορισμένα πράγματα), για τα ελληνικά προϊόντα που φιλοξενεί στα ράφια της, για τηνπροώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και, τέλος, για την εταιρική ευθύνη. 

Τέσσερις, σχεδόν ίδιες, ερωτήσεις. Προσοχή,

Ποιος είπε το «Όχι»; «Είπε το ΟΧΙ, ο μόνος Έλληνας που θα μπορούσε να πει το ΝΑΙ»; .

metaxas

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; 

Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» έλεγε από βήματος Βουλής ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς. 

Όσο για τους  Γεωργιάδη – Βορίδη ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης». 

H δε «Καθημερινή» δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». 

Μάλιστα η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για τον φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου») όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού» καθεστώτος…


Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο Μεταξάς είπε «Όχι» το 1940;

Aυτοί που δεν έκαναν αγώνα για το δημοψήφισμα......Πανούσης, Δραγασάκης, Σπιρτζής, Σταθάκης και εξ ευρώπας, ο κύριος Παπαδημούλης

 Άλλο ένα ξεβράκωμα από Βαρουφάκη...


Ο κ. Βαρουφάκης δεν κατονομάζει τα άτομα στα οποία αναφέρεται, ωστόσο αναφέρει πως Υπουργοί μέσα στη Κυβέρνηση εκλάμβαναν το δημοψήφισμα ως "στρατηγική εξόδου" και όχι "μάχης".

Για όλους και για όλα (ξανα)μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά παραχορώντας συνέντευξη - χείμαρρο στον Ελληνοαυστραλό σκηνοθέτη Χρήστο Τσιόλκα, η οποία δημοσιεύεται στο μηνιαίο περιοδικό "Monthly" και αναδημοσιεύεται στο προσωπικό του μπλογκ. 
Τα αίτια που τον οδήγησαν στη παραίτησή του, τα off the record πεπραγμένα των συνεδριάσεων του Eurogroup και οι ζυμώσεις  με τους εκπροσώπους των θεσμών ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν τη συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών.
Αναφορικά με το παρασκήνιο της νύχτας του δημοψηφίσματος αναφέρει μεταξύ άλλων: 
"Έκανα μία δήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών και έπειτα πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσω τον Πρωθυπουργό και το υπόλοιπο επιτελείο του Υπουργείου μου. 
Το ηχηρό "όχι", μη αναμενόμενο [σ.σ. αποτέλεσμα], ήταν σαν μία ακτίδα φωτός που διαπερνούσε το πολύ βαθύ, πηχτό σκοτάδι. Περπατούσα στα γραφεία μεταφέροντας μαζί μου την απίστευτη ενέργεια του κόσμου έξω. 
Υπερνίκησαν τον φόβο. Αλλά από τη στιγμή που εισήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου, όλο αυτή η αίσθηση απλώς εξαφανίστηκε. Και εκεί επικρατούσε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά αρνητικά φορτισμένη. Ήταν σαν η ηγεσία να έχει ξεπεραστεί από τον κόσμο. Και η αίσθηση που έλαβα ήταν αυτή του τρόμου... Τί κάνουμε τώρα;"

3 Αυγ 2015

Τι δεν καταλαβαίνεις ευρωλάγνε μου ραγιά...???

Τι δεν καταλαβαίνεις ...

Φωτογραφία του χρήστη Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι Έλληνες.

Το Μεγάλο Φαβορί για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας...

Ακόμα και οι ειδικοί των στοιχημάτων θα πέσουν έξω...
Δείτε...
...

Ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Παπανδρεϊσμού. Ο ΑΛΕΞΗΣ.




Παλιά ξινά σταφύλια……

ή η εξέλιξη του Παπανδρεϊσμού-Πασοκισμού.


Ο Γέρος της Δημοκρατίας, ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος δήλωσε απών στο πανεθνικό μέτωπο αντίστασης κατά των κατακτητών και στη συνέχεια έβαλε τον λαό στην περιπέτεια του εμφυλίου, επανέφερε το βασιλικό καθεστώς και χωρίς τη νομιμοποίηση ούτε μιας ψήφου έδωσε ως πρωθυπουργός την εντολή να σφαγιαστεί ο κόσμος στα Δεκεμβριανά και στην πραγματικότητα να ξεκινήσει ο εμφύλιος. 

Ο Παπανδρεϊσμός-Πασοκισμός είναι εκείνη η μορφή του φασισμού που ταλαιπώρησε την Ελλάδα περισσότερο ακόμα και απ' ό,τι την ταλαιπώρησε η ίδια η Χούντα. ο Παπανδρεϊσμός-Πασοκισμός δεν πληγώνει. 

Ο Παπανδρεϊσμός-Πασοκισμός αρρωσταίνει τη δημοκρατία. 
Γι' αυτόν τον λόγο η Δεξιά επένδυε σε σκληρούς ...

Μήνυση για Εσχάτη Προδοσία...

01
…και έτσι ήρθε πολύ φυσιολογικά η παραίτηση του Σαμαρά την ημέρα του δημοψηφίσματος ενώ δεν είχε παραιτηθεί την ημέρα των εκλογών.
Η ήττα στις εκλογές ήταν εντός προγράμματος ενώ το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα του έβαλαν ταφόπλακα στον σχεδιασμό τους αφού το ΟΧΙ ήταν όχι στην...

Ένας ...Γερμανός μπατιροτουρίστας...



Νέα μόδα για τα ελληνικά δεδομένα λανσάρει ο Σταύρος ο άπαιχτος.......

Γελάει ο κάθε πικραμένος με την οσφυοκαμψία των "ελλήνων πολιτικών"


Προφανώς ήταν Εντολή Μέρκελ....
ή αλλιώς ένα από τα προαπαιτούμενα....

Η στιγμή της αλήθειας, , ήρθε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει (ΤΕΡΑΣΤΙΟ) θέμα! 
Δείτε την λίστα με τα 16 νέα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία..

xalase

Από τις πρώτες συζητήσεις με τους αξιωματούχους των δανειστών -και κυρίως του ΔΝΤ- η κυβερνητική πλευρά βρέθηκε με 16 νέα προαπαιτούμενα τα οποία έπεσαν στο τραπέζι προκαλώντας αρνητική αίσθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες (έως το Νοέμβριο) να έχει περάσει από τη Βουλή και εν συνεχεία υλοποιήσει μια σειρά σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Τα 16 νέα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Κυριακής, είναι τα εξής:

1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης. 
Ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.

3. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν...

Tsipras εναντίον Papandreou...Δείτε το βίντεο





Δείτε το......

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για αρχηγό των φιλελέδων...



Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα αφήνει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλώντας τον να καταλάβει επιτέλους ότι υποχρεούται να κυβερνήσει. 

Άλλωστε αν δεν κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχει και κανένας άλλος για να κυβερνήσει αφού ο Αντώνης  Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης είναι προσωρινός, η Φώφη Γεννηματά δεν μετράει, ο Σταύρος  Θεοδωράκης δεν ξέρει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θέλει.  

Γιαυτό θα πρέπει να σταματήσει ο Αλέξης Τσίπρας να κυβερνάει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει να κυβερνάει επιτέλους και ...

Η Ζωή πρέπει να..."φύγει"



Δε θα σχολιάσω...
Δε θα πάρω το μέρος κανενός...

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ με τον πολύ μικρό αλέξη...Το ομολογώ...

Την πατήσαμε όλοι μας...Εμείς , οι Έλληνες του 61,3%....


Γιατί?
Διότι δεν αντέχαμε άλλο...   
Τα ψέματα, την ξεφτίλα...τις κωλοτούμες...τα λαμόγια...τους απατεώνες...τους μιζαδόρους...τους γερμανοτσολιάδες...

Νομίσαμε ότι ήρθε η ώρα της Δημοκρατίας...της Δικαιοσύνης...του Λαού...

Σκατά φάγαμε πάλι....

Το Facebook και οι «αστείοι»-γελοίοι προστάτες του Κοινοβουλευτισμού!



Η είδηση...
Ξεπέρασε τα 15.000 μέλη η ομάδα «Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.» που έχει δημιουργηθεί στο Facebook και στοχεύει στην κινητοποίηση των βουλευτών για την αντικατάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο σχολιασμός...

Την παραπάνω "φοβερή" είδηση την διάβασα στην "υποτιθέμενη" σοβαρή ηλεκτρονική εφημερίδα του γνωστού δημοσιογράφου "όπου φυσάει ο άνεμος" κ. Γιώργου Τράγκα. Μάλιστα μας πληροφορεί ότι σε αυτή την ομάδα συμμετέχουν και βουλευτές της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ αλλά και του παραΠΟΤΑΜΟΥ του κ. Θεοδωράκη. 

Σίγουρα πίσω από αυτή την εσκεμμένη κίνηση εντυπωσιασμού κρύβονται κάποιοι "αφελείς" οι οποίοι πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους γελοιότητες μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα της πληροφόρησης και κυρίως την κατεύθυνση της κριτικής και της οργής μας για τους πραγματικούς ενόχους της υποδούλωσης της Χώρας μας στους τοκογλύφους. 
Δεν παρακολούθησα τα δελτία ειδήσεων της Κυριακής οπότε δεν ξέρω αν έπαιξε σαν είδηση αλλά δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν την εβδομάδα που μπήκε την..

2 Αυγ 2015

Tι δεν καταλαβαίνεις..;;

merkel-slideΚαλύτερα δεν γίνεται…
σύμβουλοι του Σαμαρά και οι δύο & εκπρόσωπος τύπου Siemens η κυρία..

Μία κυβέρνηση «της Αριστεράς», όταν αντιλαμβάνεται πως έχει πέσει μέσα στη φάκα του καπιταλισμού, όπου ο εξουσιαστής κερδίζει είτε έτσι, είτε αλλιώς, τι κάνει;

Ο Δραγασάκης.......Σε εκπροσωπεί;


         

Μετά την τρομερή αποκάλυψη του Βήματος πως «Ο Λαφαζάνης ήθελε το Grexit του Σόιμπλε», και αφού κανένα από τα συστημικά ή αντισυστημικά (πάλαι ποτέ) μέσα δεν το κάνουν, σήμερα προχωράω σε μία μεγάλη αποκάλυψη.
Κανάλια, εφημερίδες αλλά και… σύντροφοι φροντίζουν να μάθουμε πως όσοι θέλουν απεγκλωβισμό από το μνημόνιο, υποστηρίζουν το σχέδιο του Σόιμπλε. Ο Λαφαζάνης είναι γι’ αυτούς ο πρωτεργάτης, ηγούμενος της Αριστερής Πλατφόρμας. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και ο συλλογισμός απλός.
Οι παλιοί τον θυμούνται, ας τον μάθουν και οι νέοι.
Ο μπαλούρδος είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Άρα, ο μπαλούρδος είναι μπουζούκι.
«Κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνηθεισών διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» λέει ο σύντροφος Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στη Ριάλια Νιους.
Ο πρωτεργάτης των διαπραγματεύσεων με τους εγχώριους και εξωχώριους ιδιοκτήτες του συστήματος, καθησυχάζει τραπεζίτες και μεγαλοκαταθέτες, εξηγώντας πως...

ΡΟΥΚΕΤΑ Νικολόπουλου για τον Αλαφούζο, εμπλέκει την συχνότητα του ΣΚΑΪ με την ληστεία της ΑΤΕ!

ΕΡΩΤΗΣΗ :
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Ν. ΠΑΠΠΑ), ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται την παράνομη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και την προκλητική διαπλοκή του ιδιοκτήτη του Γιάννη Αλαφούζου µε το κράτος και το τραπεζικό σύστημα, που του επέτρεψαν να καταλάβει αυθαίρετα και χαριστικά την ενεχυριασμένη στην ΑΤΕ και ανακληθείσα από το ΕΣΡ τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας του σταθμού SEVEN X , χωρίς μάλιστα να αναλάβει και τα χρέη του ;
Την πρωταπριλιά του 2006, ο ΣΚΑΪ, αντί να εκπέµψει από τη συχνότητα του περιφερειακού σταθµού SMART (TV Πειραιάς) που είχε εξαγοράσει ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, εξέπεμψε, για πρώτη φορά πανελλαδικά, από τη συχνότητα του τότε SEVEN X, ιδιοκτησίας του διωκόµενου από τη ∆ικαιοσύνη Γ. Μπατατούδη, καταλαµβάνοντας έτσι αυθαίρετα µια συχνότητα ενεχυριασµένη στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ATE).
Σημειωτέο ότι η μέχρι την 01/042006 επιχειρηματική πορεία του Γιάννη Αλαφούζου στον χώρο των ΜΜΕ, είχε ως αποτέλεσμα την...

Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Δραγασάκης

Θα μας τρελάνουν οι μεταλλαγμένοι πρώην αριστεροί και νυν Ποτάμια, Φώφες και Μειμαράκηδες...

.
dragasakis0-39fejmfg

Δείτε τι προτείνει ο "Συριζαίος" Δραγασάκης...

Βαρουφάκης: "Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός θα είχα πατήσει το κουμπί για το plan B"


Υπέρ της εφαρμογής του σχεδίου Β με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος τη στιγμή που θα έκλειναν οι τράπεζες τάσσεται για άλλη μια φορά ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais.
 
Ερωτηθείς γιατί ο Τσίπρας δεν πάτησε το κουμπί ενεργοποίησης ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι «η δουλειά ήταν αυτή ενός πρωθυπουργού. Η δική μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως υπουργός ήταν να αναπτύξω τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για όταν θα ελάμβανε αυτή την απόφαση. Υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν και επιχειρήματα για να μην πατηθεί το κουμπί» ενώ όταν του ζητείται να διευκρινίσει τι θα έκανε ο ίδιος απαντά χωρίς ενδοιασμούς: Ναι (θα το έκανα) και το έχω πει δημοσίως αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας.
 
Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η συμφωνία είναι σχεδιασμένη να αποτύχει. Θα αποτύχει» υποστηρίζοντας πως είναι απάτη ότι η συμφωνία των...

Κάποτε τούς ήταν χρήσιμοι οι παλιάτσοι της Δεξιάς και σήμερα τούς είναι χρήσιμοι οι παλιάτσοι της Αριστεράς.

Ελληνική επαγγελματική Αριστερά



Η Ελλάδα όσες απελευθερωτικές επετείους κι αν γιορτάζει, δεν ήταν ποτέ ελεύθερη. Από την εποχή που απελευθερώθηκε μέχρι σήμερα είναι ένα προτεκτοράτο. Ένα προτεκτοράτο, το οποίο ελέγχεται απόλυτα. Παλαιότερα από τους Εγγλέζους και στη συνέχεια και μέχρι σήμερα από τους Αμερικανούς. Ο έλεγχος αυτός επιτυγχάνεται, γιατί καταφέρνουν και ελέγχουν την ηγεσία της.

Νίκος Ζαχαριάδης. Αυτός είναι ίσως ο μοιραίος άνθρωπος που ηγήθηκε ελέω Σοβιετικής Ένωσης στην Ελληνική Αριστερά τα μαύρα χρόνια του εμφυλίου. Μπροστά του ακόμα και ο Εφιάλτης της αρχαιότητας ήταν ένας ευκαιριακός και ερασιτέχνης προδότης. Ο Ζαχαριάδης, για λόγους προσωπικής του επιβίωσης, σκότωσε σύντροφους, όπως ο ..

Ένα κακό σπυρί στον κώλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

β

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε μνημόνιο. Γράφω πρώτα αυτό, για να μην παρεξηγηθούν τα λόγια που ακολουθούν, και να μη θεωρηθεί οποιαδήποτε πράξη του ως ξέπλυμα της καταδίκης του λαού για τις επόμενες δεκαετίες.

Πέρα, όμως, από το μνημόνιο που ψήφισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κάνει και κάποια άλλα πράγματα τα οποία έχουν σκοπό να ανοίξουν λίγο τα ματάκια όσων πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι μια ένωση λαών κι όχι μια συμμορία εκβιαστών που κρύβονται πίσω από τη «δημοκρατία» για να σκοτώνουν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες.

Αμέσως μετά την παραίτηση του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ξεκινήσει να γράφει μια σειρά από άρθρα που δημοσιεύονται στις περισσότερες «διάσημες» γλώσσες του πλανήτη,στα οποία εξηγεί αναλυτικά τι συνέβη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε να διαπραγματευτεί τα παλαιά μνημόνια της Ελλάδας, μέχρι τη στιγμή που ψήφισε κι ο ίδιος ένα νέο.

Συνοπτικά, τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει έως τώρα, είναι τα εξής: