# #

12 Δεκ 2020

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ




Σύμφωνα με τα στοιχεία που στέλνουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές στο ευρωπαϊκό CDC, από την 23η Νοεμβρίου έως και την 6η Δεκεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 602 εισαγωγές σε ΜΕΘ από βαρέως πάσχοντες από covid-19.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα στατιστικές από αυτούς τους 602 εισαχθέντες σε ΜΕΘ, έχουν ήδη, ή τελικά δεν θα τα καταφέρουν και θα αποβιώσουν, περίπου ένα 30%. Δηλαδή, εκ των 602, είναι περίπου προδιαγεγραμμένη η άσχημη κατάληξη για περίπου 180 εξ αυτών -δυστυχώς.

Γνωρίζουμε, ότι από τις 9 Νοεμβρίου εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ δύο πρωτοποριακά φάρμακα αντιμετώπισης της νόσου με μονοκλωνικά αντισώματα. Αυτά τα φάρμακα χορηγούνται άπαξ στους ασθενείς πριν επιβαρυνθεί η υγεία τους και χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες και την πρακτική εφαρμογή της θεραπείας, τα φάρμακα αυτά έχουν επιτύχει αποτελεσματικότητα τουλάχιστον στο 70 έως ..

Ισπανία, Ελλάδα και Γεωργία αρνούνται να παίξουν με το Κόσοβο για το Παγκόσμιο Κύπελλο




“Δεν αναγνωρίζουμε την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και δεν θα παίξουμε ενάντια στην εθνική ομάδα αυτής της χώρας”: είναι το μήνυμα που υπέγραψε η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γεωργία.

 Πολύπλοκες διπλωματικές διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε μια προσπάθεια να μαλακώσουν τις θέσεις της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Γεωργίας και δεν αποκλείεται να ...

Θεσσαλονίκη: Πωλούνται καταστήματα «όσο όσο» - Άδεια 16 μαγαζιά στην Τσιμισκή

 

Δραματικές οι πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση να βαίνει προς το χειρότερο λόγω και του δεύτερου lockdown, με την πόλη να έχει σωρευτικά χάσει τη ΔΕΘ, το άνοιγμα των πανεπιστημίων, καθώς και τον καλοκαιρινό τουρισμό.

Έτσι, την ώρα που η πόλη εξακολουθεί να μετρά πληγές από την πανδημία σε επίπεδο υγειονομικό, με την επέλαση του κορωνοϊού να έχει προκαλέσει ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας και δραματικές απώλειες, εφιαλτικές είναι οι στιγμές και στο επιχειρηματικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης.

«Είναι αλήθεια πως πωλούνται επιχειρήσεις και μάλιστα σε δελεαστικές τιμές πλήρως εξοπλισμένες, αλλά δεν...

11 Δεκ 2020

Ρελάνς Τσίπρα...Κατατίθεται τροπολογία για τα δάνεια και τα ακίνητα πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων ...

 

Σε συνέχεια των όσων προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε πρωινή του παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία με την οποία προτείνει συγκεκριμένες επεκτάσεις στο πόθεν έσχες για... πολιτικούς και μέλη της κυβέρνησης, αλλά και όσους κατέχουν θέσεις επιρροής της κοινής γνώμης, όπως δημοσιογράφοι, εκδότες κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία προτείνει να αναγράφονται στο πόθεν έσχες και σχετικά αποδεικτικά έγγραφα που αφορούν τα στοιχεία των μισθωτικών σχέσεων στις οποίες συμμετέχουν οι υπόχρεοι, είτε ως μισθωτές είτε ως εκμισθωτές.

Παράλληλα, προβλέπεται ο εμπλουτισμός της δήλωσης σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό των υπόχρεων ώστε να ...

Μελέτη Οξφόρδης για τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Επίπεδο δικτατορίας 84.26 στα 90 για την Ελλάδα»!

 

Με δείκτη αυστηρότητας lockdown 84.26, η Ελλάδα έχει την σκληρότερη καραντίνα  για τον κορωνοϊό στον πλανήτη, μαζί με τη Βενεζουέλα και τη Μογγολία.

Ο συνδυασμός κλειστών καταστημάτων, απαγόρευσης κυκλοφορίας (ειδικά μετά τις 21.00), SMS για μετακινήσεις, μιας σειράς απαραίτητων εγγράφων για να μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, τις απαγορεύσεις προσευχής στις εκκλησίες, την απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγίου κλπ. κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς «υπό όρους διαβίωσης», ουσιαστικά ένα δικτατορικό καθεστώς.

Η μέτρηση γίνεται από το πανεπιστήμιο της...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της Alco! Μόνο το 33% δηλώνει ότι «θα εμβολιαστεί άμεσα»...

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open, σε ό,τι αφορά 

στην πανδημία οι περισσότεροι πολίτες αποδίδουν την έξαρση 

του κορονοϊού στην ...

Μεξικό... η ανυπότακτη Λατινική Αμερική μας δείχνει το δρόμο!

 


Μια "καινοτομία" του προέδρου του Μεξικού López Obrador, χωρίς ιδιαίτερη σημασία θα πουν ορισμένοι, αν βέβαια η είδηση επιτραπεί από τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" δύσης να γίνει γνωστή.

Η επιδημία του κορωνοϊού επέφερε μείωση 70% της παραγωγικής δραστηριότητας και φυσικά οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες πέρασαν στη λεγόμενη τήλε-εργασία και εκ περιτροπής  εργασία (smart working).

Άμεση η "απάντηση του προέδρου του Μεξικού, με την ψήφιση στη Βουλή και Γερουσία ενός νέου κανονιστικού νόμου για τις εργασιακές σχέσεις στις νέες συνθήκες, για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων ο νέος εργασιακός νόμος επιβάλει: 

οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν τις υπηρεσίες διαδικτύου και αναλογικό τμήμα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον εργαζόμενο στο σπίτι του. 

Επίσης,

Απίστευτες δηλώσεις-θέσεις Τουρκίας; Άδωνις: ''η Τουρκία δεν παραβιάζει την Εθνική Κυριαρχία!''

 


Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός της Κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, έκανε τοποθέτηση-σοκ για τα ελληνοτουρκικά. 

Με αυτή του την δήλωση τορπίλισε την Ελληνική Διπλωματία για κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα έδωσε ''πάτημα'' σε νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή ''Παρεμβάσεις" του BlueSky, είπε ''ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει την Εθνική Κυριαρχία!'' 

Τότε γιατί θέτουμε ζήτημα παραβίασης στη Σύνοδο Κορυφής; 

Γιατί ο Έλληνας ΥΠΕΞ μιλάει καθημερινά για τουρκικές προκλήσεις και για παραβίαση της Εθνικής Κυριαρχίας; 

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας; 

Πως η Ελλάδα μπορεί να απαιτήσει κυρώσεις στην Τουρκία, αν Ελλάδα δεν θεωρεί ότι η Τουρκία παραβιάζει την Εθνική Κυριαρχία; 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να προετοιμάσει το κλίμα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ''κανένα ζήτημα εθνικής καταστροφής αν δεν μπουν κυρώσεις τώρα στη Τουρκία'' και ότι το Oruc Reis, ''καίει καύσιμα χωρίς λόγο.'' 

 

Ειδικότερα, κάνοντας μία ακόμη θεαματική κυβίστηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: 

Eίναι από τα πιο τρομακτικά και χυδαία πράγματα που έχουν λεχθεί και προβληθεί ποτέ. (video)

 

Αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.:

"Καλύτερα που δεν μπήκαμε πιο νωρίς στην καραντίνα γιατί δεν θα ακολουθούσανε κιόλας (οι ανεύθυνοι πολίτες).

Ένας απ' τους λόγους που τηρείται η καραντίνα, είναι οι νεκροί που βλέπουν και φοβούνται (οι ανεύθυνοι πολίτες)".
Δείτε το βίντεο με ηρεμία.
Μετά, δείτε το ξανά για να το πιστέψετε.
Ναι, είναι από τα πιο τρομακτικά και χυδαία πράγματα που έχουν λεχθεί και προβληθεί ποτέ.

Απόλυτα όμως συμβατό με το ...

10 Δεκ 2020

Ο Ερντογάν επιβιώνει γιατί έχει απέναντί του δειλούς και δίπλα του τα μεγάλα συμφέροντα

Η ιστοσελίδα Politico επέλεξε τον  Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως τον έκτο πιο ισχυρό άνθρωπο της  Ευρώπης για το 2020.

Με ποιο αιτιολογικό; Είναι «κακός γείτονας» και αποτελεί πρόκληση για τις Βρυξέλλες , «με την ΕΕ να μην έχει σαφή στρατηγική για το πως θα αντιμετωπίσει τον εναγκαλισμό του Ερντογάν με το …μεγάλο ραβδί» εξηγεί με …γλαφυρό τρόπο η ιστοσελίδα ,υποστηρίζοντας ότι «ουδείς μεγάλος ξένος ηγέτης μπορεί να τον ελέγξει».  

Υπερβολές του Politico σίγουρα ,καθώς όλοι οι αναλυτές γνωρίζουν ότι θα ήταν αρκετό ένα tweet του Αμερικανού προέδρου ή η επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαική Ενωση ,για να πάψει να είναι «κακός γείτονας».

Μέχρι τώρα όμως ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανευόταν για τη...

ΚΑΤΕΡΙΝΗ...Πρωτοβουλία πολιτών και συλλογικοτήτων για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας

 

Πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Πρωτοβουλία πολιτών και συλλογικοτήτων
για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας

Κάτω από το βάρος του 2ου κύματος της πανδημίας covid το ΕΣΥ καταρρέει. Καθημερινά γινόμαστε θεατές τραγικών περιστατικών όπως της μεταφοράς διασωληνωμένων ασθενών από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σε νοσοκομεία άλλων πόλεων, και δυστυχώς παρακολουθούμε με θλίψη και αμηχανία τον ημερήσιο αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αλλά και των θανάτων που συνεχώς αυξάνουν. 

Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, προσπαθεί με την παραπληροφόρηση και με μπαλώματα να διαχειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Κωφεύει στις κραυγές απόγνωσης του υγειονομικού προσωπικού, κραυγές που κάθε μέρα πληθαίνουν και απαιτούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αναβάθμισης του ΕΣΥ.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι κραυγές των υγειονομικών με τις κραυγές όλων των πολιτών και όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Αιτήσεις πληγέντων από πρόσφατη κακοκαιρία

 


Ο Δήμος Δίου-Ολυμπου καλεί όλους όσοι υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο Δίου-Ολύμπου το διάστημα Κυριακή 06-12-2020 έως και Δευτέρα 07-12-2020, να καταθέσουν αίτηση στο Δήμο που αφορούν σε ζημίες που υπέστησαν:

 

Α. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση οικοσκευής και συγκεκριμένα:

9 Δεκ 2020

4 ΒΟΜΒΕΣ! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ BBC για το «mRna» εμβόλιο...

 

 
Οπως αναφέρει το bbc για το mRna εμβόλιο που διατίθεται απο σήμερα 8/12 εκεί.

1. Δεν γνωρίζουμε αν το εμβόλιο συμβάλει στο να μην μεταδίδει την νόσο σε άλλους ο εμβολιασμένος που θα κολλήσει τον ιό.

2. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν προσφέρει διαρκή προστασία.

3. Δεν γνωρίζουμε τα συστατικά του εμβολίου.

4 Και επίσης,

Βρετανία: "Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν συσκευές ανάνηψης"

 

Βρετανία: Αλλεργικές αντιδράσεις σε δύο άτομα από το εμβόλιο – Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν


Δύο μέλη του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) που εμβολιάστηκαν κατά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στη χώρα, παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, αμφότεροι αναρρώνουν.

Αφότου έγινε γνωστή η είδηση, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) απηύθυνε σύσταση σε όσους έχουν σοβαρές αλλεργίες σε τρόφιμα, φάρμακα και...

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι Β. Αμερική και Ευρώπη είναι το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά μετρούν σχεδόν το 50% των θυμάτων...

 


Πανηγυρίζουν τα δυτικά ΜΜΕ για την πρώτη εμβολιασθείσα στη Βρετανία. 

Εν τω μεταξύ βέβαια σε Κίνα και Ρωσία έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι. 

Το μυαλό του Δυτικού όμως, εκεί, πραγματικότητα είναι μόνο ό,τι γίνεται στην αυλή του... 

Γιατί γελάτε κύριοι;

 


Πάντα προσεκτικός...

Η...σοφή δήλωση της ημέρας

 


7 Δεκ 2020

Πολύ "δουλειά"...Υπερωρίες 350.000 ευρώ μέσα σε 5 μήνες «έγραψαν» στο Μαξίμου!!!!!!!!

Από τη μία η εικόνα ενός Πρωθυπουργού που κάνει συχνά... εκδρομές με αποτέλεσμα να τον σχολιάζουν καυστικά οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και από την άλλη η εικόνα από τη... Διαύγεια που δείχνει ότι οι υφιστάμενοί του στο Μέγαρο Μαξίμου δουλεύουν πολύ σκληρά, «γράφοντας» υπερωρίες της τάξης των 70.000 ευρώ το μήνα.

Οι πιστώσεις αυτές φέρουν την υπογραφή του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είναι επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και ανιψιός του..

6 Δεκ 2020

Γάλλος λοιμωξιολόγος: Το εμβόλιο του κορονοϊου αλλοιώνει το DNA

 



H γαλλική εφημερίδα Francesoir δημοσίευσε στις 3 Δεκεμβρίου την επιστολή του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Christian Perronne με τίτλο ”Eμβόλιο mRNA: ηχηρή έκκληση από τον καθηγητή Perronne” όπου αναπαράγει την ανοιχτή επιστολή του που δημοσίευσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και για την οποία μίλησε και στο Sud Radio.

Η επιστολή του καθηγητή Perronne

Η Γαλλία, που ζει έναν εφιάλτη εδώ και μήνες, ξυπνάει.
Σε πολλές πόλεις της όμορφης χώρας μας ο λαός διαδηλώνει για να ανακτήσει την ελευθερία του, για να απαιτήσει την επιστροφή στη δημοκρατία.

Ως γιατρός, εξειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους και ως πρόεδρος πολλών φορέων δημόσιας υγείας και συμβουλίων Υγείας συμπεριλαμβανομένων επί εμβολίων, συνειδητοποιώ καθημερινά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν φόβο και αυξανόμενη σύγχυση μεταξύ των συμπολιτών μας.

Ρισκάρω να χαρακτηριστώ πάλι ως «συνωμότης» ή καλύτερα ακόμα ως «καθησυχαστικός», όροι που χαρακτηρίζουν εκείνους που επικρίνουν ή αμφισβητούν την ενιαία σκέψη.

Καταλήγω να είμαι περήφανος για αυτές τις ονομασίες, τα λόγια μου που εκφράζουν την αλήθεια δεν έχουν αλλάξει ποτέ από την αρχή της επιδημίας. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι δική μου ευθύνη να εκφραστώ ξανά σήμερα για ολόκληρη την ιατρική πτυχή του Covid-19 και ειδικότερα για το θέμα του εμβολίου, τώρα το κεντρικό και σχεδόν μοναδικό στοιχείο της πολιτικής της κατάστασης υγείας.

Πολλοί Γάλλοι έχουν υπνωτιστεί από την πολιτική του φόβου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, μας είπαν για ένα δεύτερο τρομερό κύμα επιδημίας, χειρότερο από το πρώτο.

Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής ομιλίας του προέβλεψε τουλάχιστον 400.000 θανάτους, προσθέτοντας στους 200.000 θανάτους που εκτιμήθηκαν λίγο πριν από τον καθηγητή Arnaud Fontanet de Pasteur. Αυτοί οι μη ρεαλιστικοί αριθμοί είχαν μόνο έναν στόχο, να τροφοδοτήσουν τον φόβο για να μας κρατήσουν περιορισμένους,

Ωστόσο,

Μακρόν...-"Δεν θα κάνω το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech" - "δεν λέμε στους ανθρώπους «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» με όλη μας τη δύναμη και για όλο τον πληθυσμό"


-"Δεν θα κάνω το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech" 

-"Πιστεύω πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό το εμβόλιο …εμβόλια που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια"

-"Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό"

-"δεν λέμε στους ανθρώπους «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» με όλη μας τη δύναμη και για όλο τον πληθυσμό"


"Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό και δεν γνωρίζουμε τα πάντα φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει" σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με άρθρο της Μ.Δεναξά στον enikos.gr

"Δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά οι πρώην Αμερικανοί πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα, Τζώρτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν μπροστά στις κάμερες. Εσείς είστε έτοιμος να εμβολιαστείτε μπροστά στην κάμερα για να πείσετε τους Γάλλους;" ρώτησε ο δημοσιογράφος.

"Θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή που θα ανταποκρίνεται στη στρατηγική μας. 

Δεν θα κάνω το ..