# #

26 Σεπ 2020

Η Ελλάδα είναι μια θλιβερή χώρα πια, με πολίτες που κυνηγούν ανήλικα προσφυγόπουλα....

Ο γαλανός ουρανός και η εναλλακτική ξεφτίλα του Αλέξη...




Ξέραμε όλοι ότι, από την στιγμή που η Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, οι μέρες του ήταν μετρημένες.


Δεν χρειαζόταν να είσαι, ούτε πολιτικός αναλυτής, ούτε ξεπουλημένος δημοσιογράφος, ούτε να ασχολείσαι -έστω λίγο- με την πολιτική για να το καταλάβεις.


Η εικόνα μιλάει -και μιλούσε- από μόνη της, και δεν μπορεί να μαζευτεί από πουθενά, όσο και να παπαγαλίζουν οι μπουκωμένοι δημοσιογραφίσκοι.


Όσο περνούν οι μέρες, μετά τους “θριάμβους” της άνοιξης, όλο και πλησιάζουμε προς την “Μικρασιατική καταστροφή” .


Πολύ φοβάμαι πως δεν αργεί η ώρα που θα επιβάλλει την “τάξη” ο στρατός στην χώρα, με πρόσχημα την πανδημία και την όποια πολιτική ευθύνη στους φιλοχουντικούς τούτης της χώρας.


Είδα ένα απόσπασμα, τις προάλλες, εντελώς τυχαία, από την ομιλία του Αλέξη του Τσίπρα -όπως τον λένε και τα συντρόφια του- στην ΔΕΘ.


Ξέρεις, ένα από τα χειρότερα πράγματα στον άνθρωπο, είναι να προσποιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι.


Ο άνθρωπος που κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να κάνει πρωθυπουργό τον Mr.Bean, μιλούσε για το σχέδιό του για να βγούμε, λέει, από την κρίση.

Ο άνθρωπος που στις προγραμματικές του δηλώσεις, ως πρωθυπουργός, γιατί δεν έχουμε όλοι αμνησία ,έλεγε με δάκρυα στα μάτια:

Δήμο Δίου-Ολύμπου...«Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει»

 


Το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

 

Με σύνθημα "Ψιθύρισε και εσύ δυνατά το μήνυμά σου!" φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά στο Δήμο Δίου-Ολύμπου το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί & Ακούοντες εν Δράσει» την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. 

Πρόκειται για σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άτομα με προβλήματα ακοής, με στόχο την επαύξηση της επικοινωνίας κωφών και ακουόντων και την προώθηση πολιτισμικών αξιών και κυρίως του εθελοντισμού. 

Το 8ο Φεστιβάλ ξεκίνησε στα Χανιά, ακολούθησαν η Αθήνα, το Ναύπλιο, η Πρέβεζα, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και ..

25 Σεπ 2020

Κατερίνη-Πέλεκας..."ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ;;!!"

 

" Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα"



 Εδώ και 12 χρόνια η "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα" βγάζει κραυγή αγωνίας "ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ"

 

Μιας και λόγω της κλιματικής αλλαγής τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα μας επισκέπτονται κάθε δυο χρόνια.

Και να ο χειμώνας έρχεται με βροχές και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Και ρωτάμε τις κυβερνήσεις και την κάθε μορφή εξουσίας....

24 Σεπ 2020

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Με τηλεδιάσκεψη η τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28.09

 

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

 


Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη  σύμφωνα με:

1.  το άρθρο 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α) «Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19» που κυρώθηκε με άρθρο 2 του  ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 Α),

2.  τις με αρ. 18318/13.03.2020, 40/20930/31.03.2020, και 33282/163/29.05.2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών,

3.  το με αρ. ΦΑΚΤΕ4/490524(4276)/11.09.2020 έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πιερίας,

4.  τη με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 56418/14.09.2020 (ΦΕΚ 3927 Β) Κ.Υ.Α. «Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15.09.2020 έως και 30.09.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»,

5.  το με αρ. 60249/22.09.2020(ΑΔΑ: Ω0Ν346ΜΤΛ6-ΙΘ9) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

 

1.   

22η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 Δήμου Δίου Ολύμπου

Εισήγηση: Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος

2.   

Λήψη απόφασης για  τροποποίηση της υπ’ αρ. 277/2019 Α.Δ.Σ. και αναπροσαρμογή των τελών άρδευσης 2020 Κοινότητας Σκοτίνας

Εισήγηση: Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος

3.   

Αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (Γ΄ Κατανομή) έτους 2020.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος, Σοφία Ζουρζούρα

4.   

Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. λόγω παραίτησης.

Εισήγηση: Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος

5.   

Τροποποίηση – Αναδιατύπωση Ο.Ε.Υ. Δήμου Δίου – Ολύμπου

Εισήγηση: Γενική Γραμματέας Ελένη Τσιφοδήμου

6.   

Τροποποίηση της υπ’ αριθ 16/2017 (ΑΔΑ:ΩΚΣΗΩ9Δ-Ο3Δ) Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  αποδοχή της παράτασης σύμβασης, εξουσιοδότηση Δημάρχου για την  υπογραφή   της παράτασης Σύμβασης του  Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου με τίτλο «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016».

Εισήγηση: Δημοτικός Σύμβουλος, Πατσιαρίκας Δημήτριος

7.   

Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού Βροντούς-Αγίας Κόρης

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος, Αθανάσιος Καλαϊτζής

8.   

Λήψη απόφασης  για απομάκρυνση συντριβανιού από την πλατεία της Καρίτσας σύμφωνα με την 33/2020 απόφαση της ΕΠΟΙΖΩ.

Εισήγηση: Αντιδήμαρχος, Βασίλειος Βροχαρίδης

9.   

Λήψη απόφασης σχετικά με μετατόπιση περιπτέρου Λεπτοκαρυάς ευρισκόμενου επί της οδού Εμ. Αντωνιάδη στην παραλία Λεπτοκαρυάς, στη θέση ..

23 Σεπ 2020

Κύπρος και Γαλλία υπέρ κυρώσεων στην Τελωνειακή Ένωση Τουρκίας-ΕΕ, ενώ η Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα

 


To MILITAIRE,

  • Παρουσιάζει δύο απόρρητες τοποθετήσεις, (του Κυπρίου ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Υπουργών και τμήματα της συζήτησης Μακρόν -Ερντογάν) για την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο και τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και,
  • Επαναλαμβάνει και τη δήλωση Δένδια μετά το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, προς σύγκριση.

Αναλυτικότερα:

«… Είναι ανέντιμο και εξευτελιστικό για την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση να ζητά κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, η οποία δεν βάλει και δεν απειλεί καμμία χώρα της ΕΕ  και να μην επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας,  οποία στην πράξη έχει καταπατήσει την κυριαρχία της Κύπρου με το Γιαβούζ και της Ελλάδας με το Ορους Ρέις και απειλεί με πόλεμο , αν...

Ρωσικό εμβόλιο- Πούτιν...«Δεν θα μείνουμε άπραγοι»

 Το ασφαλέστερο εμβόλιο του κόσμου και να είναι , η "περήφανος Ελλάς" δε θα το παραγγείλει!!! 

Το μόνο σίγουρο...

Αριστοφάνης


«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαβεβαίωσε το ακροατήριό του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν,  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τις χώρες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ πρότεινε να προσφέρει δωρεάν το ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19 στους...

22 Σεπ 2020

1η μέρα κατάληψης του Λυκείου Λεπτοκαρυάς...Δείτε τα αιτήματα των μαθητών.


Μετά την κατάληψη του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς χθες, σήμερα ξεκίνησε η κατάληψη και του Λυκείου Λεπτοκαρυάς από τους μαθητές.
Οι μαθητές δήλωσαν ότι δεν είναι εναντίον της μάσκας και απ ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες όλα τα παιδιά φορούν τη μάσκα τους και στην αυλή του σχολείου τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας.


Δείτε τι μας είπαν οι μαθητές του Λυκείου...

20 Σεπ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

 


Η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών-προσφυγόπουλων μετά την καταστροφική φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του εγκλωβισμού στα νησιά και τη χώρα μας χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, που εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση.

                Το ζήτημα δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το Δήμο μας. Πρόκειται για ένα διεθνές κοινωνικοπολιτικό ζήτημα και δε μπορούμε να το εξετάζουμε απομονωμένα από τις συνθήκες που το δημιουργούν και τους υπαίτιους, εστιάζοντας μόνο στα αποτελέσματα.

                Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα. Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με την υπογραφή και την ενεργό συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων. Άλλωστε, ως λαός γνωρίζουμε πολύ καλά, και την προσφυγιά (βλ. Μικρασιατική Καταστροφή, πολιτική προσφυγιά), και τη μετανάστευση (βλ. Αμερική, Αυστραλία, Δυτ. Ευρώπη). 

Έχουν όμως πάντα τη ίδια μήτρα: τον πόλεμο, την καταπίεση και την φτώχεια.

                Στον Έβρο και το Αιγαίο εχθρός...